هدایت شده از مفاخر
♻️ تشكيل كميته استقبال از حضرت امام خميني (1357 ش)
✍ مردم مسلمان ايران كه بي صبرانه منتظر ورود حضرت امام خميني(ره) به ايران بودند، تداركات لازم را جهت بزرگترين استقبال تاريخ از رهبر انقلاب اسلامي فراهم آوردند. به همين مناسبت ستادي مركب از روحانيون و نمايندگان اقشار مختلف مردم تهران تشكيل شد تا مراسم استقبال را هرچه باشكوهتر برگزار كند.
✅ در اين ستاد پنجاه هزار جوانِ عاشق امام، مسؤوليت حفاظت از جان امام و انتظامات مراسم را به عهده گرفتند. بسياري از مردم نيز از شهرها و روستاهاي مختلف ايران به تهران سرازير شدند تا در مراسم استقبال شركت جويند.
✅ از سوي ديگر، پس از تظاهرات گسترده مردم، چهارهزار افسر نيروي هوايي نيز به پشتيباني از مردم مبارز ايران، دست به اعتصاب غذا زدند و خواستار اخراج مستشاران آمريكايي از ايران شدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 انواع قلوب
🖤 قلوب ناسالم
۴۲- قلب فاسق
✍ و آن قلبی است که به وفا و عهد و ایمان پای بند نباشد. قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️ کَیْفَ وَ إِنْ یَظْهَرُوا عَلَیْکُمْ لا یَرْقُبُوا فِیکُمْ إِلًّا وَ لا ذِمَّةً یُرْضُونَکُمْ بِأَفْواهِهِمْ وَ تَأْبى قُلُوبُهُمْ وَ أَکْثَرُهُمْ فاسِقُونَ؛ توبه/۸.
چگونه (مىتوان با آنان پیمانى داشت) در حالى که اگر بر شما دست یابند، هیچ خویشاوندى و پیمانى را دربارهى شما مراعات نمىکنند. شما را با زبانِ (نرم) خویش راضى مىکنند، ولى دلهایشان پذیرا نیست و بیشترشان (پیمان شکن) اند.
🔹«ذِمَّةً»: به معناى عهد و پیمانى است که وفاى به آن لازم است و اگر نقض شود، مردم عهدشکن را مذّمت مىکنند. این آیات نیز دلیل فرمان سختگیرى نسبت به پیمان شکنان مشرک است. عمق کینهى دشمن را هنگام قدرتش باید شناسایى کرد.
🔸سکوت و سادهاندیشى دربارهى دشمنى که اگر چیره شود مراعات هیچ مسألهاى را نمىکند، گناه است. مشرکان نه مراعات مسائل عاطفى و همسایگى را مىکنند، نه به پیمانها و تعهّدات احترام مىگذارند. باید توجه داشت که ظاهرسازى و بازىهاى سیاسى و تبلیغاتى دشمنان، ما را فریب ندهد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام صادق علیه السلام:
🌷 وَ مِنْ خَالِصِ اَلْإِيمَانِ اَلْبِرُّ بِالْإِخْوَانِ وَ اَلسَّعْيُ فِي حَوَائِجِهِمْ فِي اَلْعُسْرِ وَ اَلْيُسْرِ.
نيكى به برادران دينى و تلاش و جديت براى رفع مشكلات آنان در تمام زمينه ها و در هر شرايط برخاسته از ايمان خالص است.
📚 وسائل الشیعة، ج 9، ص 475
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 ارزش کار خیر و لو اندک باشد
✍ همانطور که انسان نباید گناهان را هرچند کوچک و محقّر باشند، کوچک بشمارد و نادیده بگیرد، اعمال و کارهاى خیر را نیز نباید کوچک شمرد چرا که ممکن است از نظر ما یک کار خیرى کوچک و بى ارزش باشد ولى از نظر خداوند، بسیار ارزشمند باشد.
✅ از طرف دیگر همین کارهاى خیرِ کوچک است که به تدریج زیاد می شود و جبران گناهان می شود و بر ثواب و اجر ما می افزاید. و در روز قیامت مایه خرسندى و اطمینان خاطر ما می شود.
🌷 امام علی علیه السلام در ارزش كار نیك و عمل پسندیده چنین می فرمایند:
كار خير انجام دهيد و هيچ مقدار از آن را كوچك نشماريد؛ زيرا كوچك آن بزرگ و كمش زياد است و هيچ كدام از شما نگويد فلان كس در انجام کار خير از من سزاوارتر است، كه به خدا سوگند، چنين خواهد شد (و او انجام خواهد داد) و خوب و بد را اهلى است كه هرگاه آن را ترك كرديد ديگرى آن را به جاى شما انجام خواهد داد.
🌹 وَ قَالَ (علیهالسلام ) افْعَلُوا الْخَیْرَ وَ لَا تَحْقِرُوا مِنْهُ شَیْئاً فَإِنَّ صَغِیرَهُ کَبِیرٌ وَ قَلِیلَهُ کَثِیرٌ وَ لَا یَقُولَنَّ أَحَدُکُمْ إِنَّ أَحَداً أَوْلَى بِفِعْلِ الْخَیْرِ مِنِّی فَیَکُونَ وَ اللَّهِ کَذَلِکَ إِنَّ لِلْخَیْرِ وَ الشَّرِّ أَهْلًا فَمَهْمَا تَرَکْتُمُوهُ مِنْهُمَا کَفَاکُمُوهُ أَهْلُهُ.
📗 نهج البلاغه، حكمت 422.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 04 بهمن 1403 شمسی
🌙 22 رجب 1446 قمری
❄️ 23 ژانویه 2025 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ورود سپاه روسيه به ايران در جريان جنگ جهانی اول (1293ش)
➕ بستن فرودگاه مهرآباد به دستور "بختيار" براي جلوگيری از ورود امام به ايران (1357ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت عالم بزرگ "سيدحسين كوه كمره ای" (1299 ق)
➕ درگذشت عالم بزرگ "ملاعلي نوری" حكيم و فقيه شيعه(1246 ق)
❄️ #میلادی
➕ حفر اولين چاه نفت جهان (1859م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت فقيه و زاهد بزرگوار، آيت اللَّه "ميرزا جمال الدين كرباسي" (1310 ش)
✍ آيتاللَّه ميرزا جمالالدين كرباسي (كلباسي) فرزند آيت اللَّه ميرزا ابوالمعالي كلباسي در خاندان علم و تقوا در اصفهان به دنيا آمد. وي در ابتدا مقدمات و سطح را نزد پدر فاضلش به اتمام رساند و سپس براي ادامه تحصيل عازم نجف اشرف گرديد.
🔹 او در نجف از محضر عالمان نامداري همچون آخوند خراساني بهره برد و پس از ساليان دراز اقامت در آن حوزه و كسب مدارج عالي علمي، به اصفهان بازگشت. ايشان سپس حلقه درس خود را تشكيل داد و محضرش، مركز اجتماع فضلا و ارباب فضل و دانش گرديد.
🔸 زندگي آيت اللَّه كرباسي در كمال قناعت و سادگي و زهد سپري شد و به تعلقات دنيوي اسير نگرديد. از ايشان آثاري بر جاي مانده كه تلخيصُ الهيئه در علم نجوم و كتابي در اصول فقه از آن جمله است. این عالم ربانی سرانجام در پنجم بهمن 1310 ش برابر با 17 رمضان 1350 ق در اصفهان وفات يافت و در تخت فولاد مدفون شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️رحلت عالم بزرگ "سيدحسين كوه كمره ای" (1299 ق)
✍ عالم بزرگ آيت اللَّه سيد حسين كوه كمره اي از بزرگان علماي شيعه است كه نَسَب شريفش با 24 واسطه به امام حسين(ع) مي رسيد. وي پس از فراگيري مقدمات راهي نجف اشرف گرديد و سالها در عتبات عاليات از محضر شيخ كاشف الغطاء، شيخ محمدحسن صاحب جواهر و شيخ انصاري بهرهمند گرديد.
✅ او در فقه و اصول استاد بود و پس از مرحوم شيخ انصاري از زعماي حوزه ي عراق به شمار مي رفت و قسمتي از بلاد جهان تشيع از ايشان تقليد مي كردند. گويند بيش از 800 نفر از فُضلاي بزرگ در محضر درس او حضور مي يافتند.
✅ حضرات آيات ميرزا موسي تبريزي و شيخ حسن مامقاني از جمله شاگردان اين فقيه فرزانه بودند. او همچنين رساله هايي در باب عبادات، فروع دين و احكام حلال و حرام به رشته ي تحرير در آورده است. وفات اين عالم رباني در نجف اشرف واقع شد و در مقبرهاي كه به نام خودش و در مقابل مقبره ي استادش، محمدحسن نجفي صاحب جواهر، قرارداشت، به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 انواع قلوب
🖤 قلوب ناسالم
۴۳- قلب نادان
✍ و آن قلبی است که چشم و گوش و سایر اعضا و جوارح دارد ولی غفلت داشته و از چارپایان گمراه تر است. قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️ وَ لَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ کَثِیراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا یَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْیُنٌ لا یُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا یَسْمَعُونَ بِها أُولئِکَ کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُونَ؛ اعراف/۱۷۹.
و همانا بسیارى از جنّ و انس را براى دوزخ آفریدیم، (که سرانجامشان به آن جا مىکشد، چرا که) آنان دل هایى دارند که با آن حقّ را درک نمىکنند و چشمانى دارند که با آن نمىبینند و گوش هایى دارند که با آن نمىشنوند، آنان همچون چهارپایان، بلکه گمراهترند، آنان همان غافلانند.
🔹آرى، انسانهایى که هویّت انسانى خود را از دست دادهاند، جایگاهى جز آتش ندارند؛ چنان که خود آنان نیز اعتراف مىکنند که اگر دستورات الهى را شنیده بودند و تعقّل مىکردند، در جهنّم جاى نداشتند.
🔸انسان در داشتن چشم، گوش و زبان، شبیه حیوان است، ولى کیفیّت و هدف بهرهبردارى انسان از نعمتها باید بهتر و بیشتر باشد، وگرنه همچون حیوان بلکه پستتر از اوست. انسان باید علاوه بر ظاهر، ملکوت را ببیند و علاوه بر سر و صداهاى ظاهرى، زمزمههاى باطنى و معنوى را بشنود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓ دعای ما به کجا می رود؟
✍ از روایات استفاده می شود که هیچ دعایی بی اثر نیست. هر دعایی در دنیا و آخرت تأثیر مناسب خود را دارد، پس در واقع هر دعائی به اجابت می رسد، اما گونه های استجابت آن مختلف است.
🌺 امام سجاد(ع) می فرماید: "دعای مؤمن یکی از سه فایده را دارد:
یا برای او ذخیره می گردد یا در دنیا برآورده می شود یا بلایی را که می خواست به او برسد، از وی بر می گرداند".(1)
اگر کسی بداند خداوند در عوض عدم اجابت دعا در دنیا، چه پاداشی برای او در آخرت در نظر گرفته است، هرگز نا امید نمی شد.
🌸 امام صادق(ع) می فرماید:
روز قیامت خداوند متعال می فرماید: ای بنده ی من! تو مرا خواندی و من اجابتت را به تأخیر انداختم. اکنون ثواب و پاداش تو چنین و چنان است. پس مؤمن آرزو می کند که کاش هیچ دعایی از او در دنیا اجابت نمی شد.(2)
📚منبع:
1 . تحف العقول، ص 202.
2 . همان، ج 2، ص 20.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 پیامبر اکرم "صلى الله علیه و آله" فرمودند:
💦 «ساعاتُ الهُمومِ ساعاتُ الکفّاراتِ ، و لا یَزالُ الهَمُّ بالمؤمنِ حتّى یَدَعَهُ و ما لَهُ مِن ذَنبٍ»
☘ لحظات غم و اندوه، لحظات کفّاره گناهان است؛ اندوه و نگرانىِ خاطر، پیوسته با مؤمن است و زمانى رهایش مى کند که از گناهان پاک شده باشد.
📚 بحار الأنوار، ج64، ص244
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5