🌺حضرت فاطمه(س)درکلام حضرت علی (ع)
امام اول شیعیان حضرت علی (ع) درباره همسر بزرگوارش حضرت فاطمه زهرا (س) میفرمایند: من به فاطمه و پدرش مباهات می کنم و آن گاه به رسول خدا افتخار میکنم در آن هنگام که فاطمه را به همسری مندرآورد.
افراد مختلف از زوایای متعددی درباره وجود مقدس ام الائمه حضرت فاطمه زهرا(س) سخنها گفتهاند، اما بهترین طریق برای درک مقام والای آن حضرت، تعریف و توصیفی است که شوهر بزرگوارش حضرت علی (ع) از ایشان نموده اند زیرا هر شوهری نسبت به افراد دیگر حتی پدر ومادر، همسرش را بهتر می شناسد و بر افکار و رفتار وعادتهای خوب یا بد او آشناتراست.
بنابراین حضرت علی (ع) همسرش زهرا(ع) را کاملا میشناسد و بهتر از دیگران میتوانند او را تعریف و توصیف نمایند.
امیرالمومنین (ع) در آغاز زندگی زناشویی در پاسخ به سوال حضرت رسول که فرمودند: "همسرت را چگونه یافتی؟"
حضرت زهرا را به عنوان بهترین همسری که با کمک او می توان خدا را اطاعت نمود، توصیف کردند. همچنین امیرالمومنین (ع) همیشه در زندگی زناشویی نهایت علاقه خود را به حضرت زهرا(ع) ابراز می داشتند و بدون اطلاع او کاری انجام نمی دادند و از مشورت وهمفکری او بسیار مشعوف می شدند و حتی گاهی حضرت امیرالمومنین(ع) برای اثبات سخنان خود نزد دیگران به فرمایشهای حضرت زهرا(س) استدلال و استشهاد می فرمودند.
همچنین حضرت علی(ع) هرگز کار شاق و تعب انگیز خانه را به دخترپیغمبر(ع) وانمی گذاشتند ودر مقابل، حضرت فاطمه (ع) نیز کارهای سخت وطاقت فرسای خانه از جمله دستاس گندم یا جووپخت نان را انجام می دادند و هیچ وقت از امیرالنومنین (ع) تقاضا وتوقعی نداشتند وهیچ موقع چیزی از حضرت علی(ع) نخواستند اعم از اینکه حضرت بتواند حاضرکنند یا نتوانند.🌺
@yase_nabavii
🌺🌺علت نامگذاری حضرت زهرا سلام الله علیها بنام مبارک فاطمه
پیامبر اکرم (ص)، نام فرزند عزیز خود را فاطمه گذاشتند که در مورد علت این نامگذاری در حدیثی از آن حضرت (س) آمده است:
«إنّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ فَطمَ ابْنَتِی فاطِمَة وَ وُلدَها وَ مَنْ أَحَبًّهُمْ مِنَ النّارِ فَلِذلِکَ سُمّیَتْ فاطِمَة»
«خداوند دخترم فاطمه و فرزندانش و هر کس که آنها را دوست داشته باشد را از آتش دوزخ جدا کرده، به این دلیل او فاطمه نامیده شده است.»
در جایی دیگر، دلیل نامگذاری ایشان به نام
فاطمه را این گونه بیان کردند که از هر گونه بدی جدا و بریده شده است.
اکثر مفسران شیعی و عدهای از مفسران بزرگ اهل تسنن نظیر فخر رازی، آیه آغازین سوره مبارکه کوثر (إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ) را به حضرت فاطمه (س) تطبیق نمودهاند و ایشان را خیر کثیر و باعث بقا و گسترش نسل و ذریه پیامبر اکرم (ص) ذکر نمودهاند.
@yase_nabavii
🌺🌺حدیثی از امام زمان عج
✨ اتفاق و وفای به عهد
«. . . ولَوْ أَنَّ أَشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الُیمْنُ بِلِقائِنا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا. »: الوافی ، جلد۲۶ ، ص۲۸۶
اگر شیعیان ما که خداوند آنها را به طاعت و بندگی خویش موفّق بدارد در وفای به عهد و پیمان الهی اتّحاد واتّفاق میداشتند و عهد و پیمان را محترم میشمردند، سعادت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد و زودتر به سعادت دیدار ما نائل میشدند.
@yase_nabavii
محله نیوز
🌺🌺ولایتمداری صرفاً به «اطاعت» نیست؛ ولایت مداری به این است که «مسئولیتپذیر» باشیم ولایت مثل دیک
🌺🌺ولایتمداری صرفاً به «اطاعت» نیست؛
ولایت مداری به این است که «مسئولیتپذیر» باشیم
ولایت مثل دیکتاتورها چیزی را به مردم تحمیل نمیکند بلکه زمینۀ حرکت و رشد مردم را فراهم میکند؛ ولی مردم در طول تاریخ عموماً حال مسئولیتپذیری و حرکت نداشتهاند
✨ مسئولیت پذیری، رکن اول ولایتمداری
➖ ولایت امنیت جامعه را، آنهم باز به کمک خود مردم، تأمین میکند تا مردم و جوانها بتوانند به آباد کردن جامعه و پیشرفت بپردازند. حالا اگر مردم برای اداره امورشان افراد شایسته را بهعنوان مسئول در بخشهای مختلف، انتخاب نکنند، کارها روی زمین میماند و خراب میشود.
➖ تمرین ولایتمداری این است که شما مسئولیتپذیر باشید. تمرین ولایتمداری صرفاً به اطاعت بدون مسئولیتپذیری نیست! خیلیها فکر میکنند که ولایت صفر تا صد دستورات را صادر میکند و تو فقط باید بگویی «چشم!» درحالیکه اولاً ولایت به سادگی دستور نمیدهد، خودت باید بفهمی تکلیفت چیست؟ امام طوری برخورد میکند که خودت بفهمی و خودت اقدام کنی و خودت انگیزه پیدا کنی. ثانیاً مهمترین دستورش مسئولیتپذیری و اقدام است.
➖ ولیّ جامعۀ دینی حتی گاهی از اوقات جلوی برخی اشتباهات مردم را نمیگیرد تا مردم رشد کنند. سیاست و اداره جامعه در فرهنگ دینی ما کاملاً به تربیت شباهت دارد. اگر بنا باشد ولایت مدام جلوی اشتباهکردن ما را بگیرد که ما رشد نمیکنیم.
➖ آیا ما ولایت را درست فهمیدهایم که امامزمان(ع) بیاید؟ هزار سال است میگوییم «امامزمان، بیا» ولی او سکوت میکند؛ در سکوت حضرت حرفهای مهمی هست. یک از آنها حرفها این است که «اگر من برگردم، آیا خودتان مسئولیت کارهایتان را میپذیرید؟ یا اینکه مینشینید توی خانه و انتظار دارید من همۀ کارها را درست کنم؟»
👤علیرضا پناهیان
@yase_nabavii
✨ترک برقامت کعبــــــــه عیان شد
که حیــــــدر آمد و شاه جهان شد
✨ملائک صف به صف درسجده شکر
صدای خنده اش صـــوت اذان شد
✨صــــــدف بی درّ خود ارزش ندارد
و کعبه با علی گوهــــرنشان شد
#میلاد_امام_علی(ع)🌺
#روز_پدر✨🎊
#بر_شیعیانش_مبارڪ_باد🌺
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
🌺🌺میزان عشق علی علیه السلام به زهرای مرضیه سلام الله علیها
✨شدت محبت حضرت امیر(ع) به حضرت فاطمه (س) به حدی بود که حتی در آخرین ساعتهای عمر حضرت زهرا(س) نیز مقام عرفان، نیکوکاری، تقوا و خوف از خدای آن حضرت را ستودند.
✨هنگامی که حضرت زهرا (س) در آخرین ساعتهای وداع به امیرالمومنین (ع) فرمودند:
ای پسر عمو در طول زندگی هرگز به تو دروغ نگفتم، خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم.
امیر المومنین(ع) چون این سخنان را شنیدند در پاسخ فرمودند:
آری ای دختر پیامبر معاذالله که تو خلافی را مرتکب شده باشی. مرتبه خداشناسی، نیکوکاری، تقوا وخداترسی تو بالاتر از آن است که با من مخالفت کرده باشی. جدایی از تو برایم مشکل است، ولی این کار چاره پذیر نیست.
✨میزان علاقه امیر المومنین(ع) به حضرت فاطمه(س) واینکه فرموده اند هرگز فراق تو برمن محوشدنی و فراموش شدنی نیست می رساند که حضرت، چگونه شوهری برای ام الائمه بودند. یک جا می فرمایند:"هر کسی بمیرد. مدتی برای او عزاداری می کنند و سپس فراموش می شود، اما ای فاطمه عزیزم تو چنان در دل علی جا گرفته ای که هرگز فراموش نمی شوی. محبت تو در دل علی با شیر عجین شده و با جان به در رود"
و در جای دیگری می فرمایند:"من هرگزفاطمه را در طول مدت زندگی مشترک به غضب نیاوردم وهیچگاه مخالف میل او رفتار نکردم و دوستی مانند فاطمه برای من دیگر پیدا نخواهد شد.
▪️کانال یاس نبوی
🔺eitaa.com/yase_nabavii
🌺امام علی علیه السلام :
«إنَّهُ لابُدَّ لِلعاقِلِ مِن أن يَنظُرَ في شَأنِهِ ؛ فَليَحفَظ لِسانَهُ ، وَليَعرِف أهلَ زَمانِهِ .»
«خردمند ، بايد در كار خويش بنگرد تا زبان خويش را نگه بدارد و مردم زمانه اش را بشناسد .»
الأمالي للطوسي : ص ۱۴۶ ح ۲۴۰
🌺حضرت فاطمه زهرا عليها السلام :
هر كه عبادت خالصانه خود را به درگاه خدا فرا برد ، خداوند عزّ و جلّ بهترين كارى را كه به صلاح اوست برايش فرو فرستد.
ميزان الحكمه، جلد 4، صفحه 49
▪️کانال یاس نبوی
🔺eitaa.com/yase_nabavii
🌺🌺ولادت امیر خوبیها
در سيزدهم رجب سال 30 عام الفيل،
حادثه بس عجيبی رخ داد كه هرگز در تاريخ بشريت سابقه نداشته و بعد از آن نيز تكرار نشده است......،
و آن حادثه،
به دنيا آمدن نوزادی است در درون خانه كعبه كه به نام علی عليه السلام اسم گذاری شد.
مادر وی فاطمه، دختر اسد فرزند هاشم است كه جزء نخستين زنانی شمرده می شود كه به پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله ايمان آورد و پيش از بعثت از آيين ابراهيم پيروی می كرد. همين فاطمه زنی است كه سخت مورد احترام پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله بوده است.
پدر اين طفل، عمران معروف به ابوطالب، حامی بزرگوار رسول خدا صلی الله عليه و آله بود.
◾️کانال یاس نبوی
🔺eitaa.com/yase_nabavii
🌺🌺راز ولادت حضرت علی علیه السلام
آنچه مهم و ضروری است كه جامعه اسلامي، اعم از شيعه و سنی به آن توجه نمايند، راز و فلسفه اين ولادت در درون خانه خداوند و كعبه است.
✨ مريم با آن عظمت كه به تصريح قرآن معصومه است و فرزند او از پيامبران اولوالعزم بود، وقتی درد زايمان او فرا می رسد، به او دستور داده می شود كه محراب و عبادتگاه را ترك گويد و به نقطه دوردستی پناه برد
✨ چرا كه اينجا عبادتگاه است، نه زايشگاه؛
ولی......
✨ فاطمه بنت اسد را به درون مقدس ترین عبادتگاه، يعنی كعبه فرا می خوانند و با معجزه ديوار شكافته می شود و در برخی منابع آمده كه به فاطمه بنت اسد الهام شد كه وارد خانه كعبه گردد.
نوع دانشمندان اهل سنّت اين جريان را فقط يك فضيلت بی هدف برای علی عليه السلام می دانند و بس؛ ولی در لابه لای روايات شيعه جملات و نكاتی به چشم می خورد كه نشان از يك راز بزرگ و هدف والا دارد؛ يعنی اين گونه نيست كه تولّد حضرت در درون خانه خدا يك حادثه استثنايی بدون هدف و فلسفه باشد و خداوند از آن هيچ منظوری جز بيان شرافت و فضيلت علی عليه السلام نداشته باشد، بلكه مطلب عميق تر از آن است و در پشت پرده اين حادثه، اسراری نهفته است كه با دقّت و توجّه می توان به آن رسيد.
▪️کانال یاس نبوی
🔺eitaa.com/yase_nabavii