eitaa logo
شوق‌رویش🌱
883 دنبال‌کننده
4.3هزار عکس
903 ویدیو
233 فایل
کانال شخصی سید جعفر حسینی...
مشاهده در ایتا
دانلود
کدومشون خوردنی ترن؟؟😄 @maharatha313
بله جلسه امشب برقرار است ...🌹 ░سیزدهمین کتاب░ 🌱 @maharatha313
همه به این نیاز داریم🌱 @maharatha313
شوق‌رویش🌱
بله جلسه امشب برقرار است ...🌹 ░سیزدهمین کتاب░ #بینش‌مطهر🌱 #سیرمطالعاتی‌آثارشهیدمطهری @maharatha313
خلاصه ای از جلسه سوم کتاب تربیت و رشد اسلامی به تلاش خانم شیخ شعاعی دانشـــــگاه شهیــد باهنـــــر بسم الله الرحمن الرحیم ✅ تفسیر و قرائت اسلام از انسان، نه زن گونه است نه مرد گونه، بلکه انسان گونه است. اسلام زن را شناخته مرد را هم شناخته و بر اساس اشتراکات و افتراقات، روابط این دو را با هم، تنظیم کرده و به زن به عنوان کسی که بیشتر می‌تواند تنظیم کننده باشد، می‌گوید هر چیزی که در روابط نامحرم ها زمینه ی نامناسب را ایجاد می‌کند، تو متوقف کن، تو تنظیم کن و جلویش را بگیر. 🔹عطر زدن یکی از مواردی است که می‌تواند ایجاد زمینه کند. در خانواده یکجور و در غیرخانواده جور دیگر، برای همین یکجا می‌گوید عطر بزن(در حضور همسر) یکجا می‌گوید نزن(درحضور نامحرم) چون تابع هدف است. ✅این یک قاعده ی کلی است در اسلام که هر آنچه که بنیان خانواده را محکم می کند مستحب و گاهی واجب است و هر آنچه که بنیان خانواده را متزلزل می‌کند مکروه و بعضا حرام است. 🔹اگر مردی هم عطر خاصی بزند که منجر به رغبت و گناه زنی بشود کار اشتباهی مرتکب شده در اینگونه مسائل خودمان را مقیاس قرار ندهیم که بگوییم من که ترغیب نمی شوم زیرا آدم ها شرایط مختلف، روحیه ها، مزاج ها و ویژگی های مختلف دارند و اسلام نوعِ انسان را در نظر گرفته نه تک به تک. ✅یکی از دلایل ادبارهای روحی (کدر شدن های قلب) عدم دقت در همین جزئیات است جزئیاتی مثل تکلم غیر ضروری با نامحرم که‌ در روایات آمده باعث کدری و قساوت قلب می شود، ✅ این ها سخت گیری نیست، دقیق بینی و واقع بینی است چون ما بنا داریم خودمان را تربیت کنیم و تربیت یعنی توجه به همین ریزه کاری ها، هر کسی به تربیت تن نمی دهد انسان موجودی تربیت پذیر است اما لزوما تربیت را نمی پذیرد بلکه این امر برای کسانی است که سر از حیوانیت بلند کرده اند و می خواهند بر اساس وظیفه زندگی کنند نه غریزه.
✅اسلام به درونی سازی مطالب بیشتر اهمیت می دهد تا استفاده از اهرم های قانونی، بنابراین اگر چه برای قانون اهمیت قائل است ولی اصالت را به تقوا و تربیت می دهد. مربی و مادر خوب کسی است که زمینه ی ایجاد تحول را در مخاطب خود ایجاد کند یعنی باید بتواند در مخاطب خود تمایل و رغبت به تغییر را ایجاد کند. نه با بکن نکن های بیرونی به دنبال تربیت او باشد. ✅ لذا عادت های انفعالی، که انسان را از بیرون کنترل می‌کنند توصیه ی همیشگی اسلام نیست اگر چه بصورت موقت و مقطعی توصیه شود. ❓ مثلا در مسئله ی نشاط، شادی باید از درون و بر اساس استعداد ها و فطرت ها بجوشد. شادی های اصیل مورد استقبال اسلام است و اسلام اجازه نمی دهد به اسم انسان بودن این شادی ها را بر خود حرام کنیم اما با شادی های تقلبی هم مخالف است چون بر اساس فطرت نیستند. خوشحالی های تحمیلیِ از بیرون، ماندگار نیستند مثل اثر موسیقی حرام و رقص و شراب. کسانی که با این خوشی ها سرگرم اند نمیتوانند با خودشان تنها باشند زیرا از مواجهه با درون خود، از شلوغی درون خود می ترسند . ✅دین می‌گوید انسان دنبال خوشی ای باشد که با خودش خوبی بیاورد، خوشی ای که خوبی نیاورد به درد انسان نمی خورد. وقتی به بذری آب سالم و نور کافی و خاک مرغوب بدهی نمی گندد بلکه رشد می‌کند اما اگر آب دادی ولی آلوده بود نور دادی ولی کافی نبود خاک دادی ولی نامرغوب بود این دانه میگندد، دیگر آن چیزی که باید بشود نمی شود.
✅هرچه که از بیرون به انسان داده می شود باید مطابق با درون او باشد. دین آمده که عالم درون را با عالم بیرون هماهنگ کند. کسانی انبیای بیرونی را می پذیرند که ابتدا نبی درونی خود را (عقل) پذیرفته باشند. ✅ دین آمده برای پاسخ به تمام نیازها و استعدادهای انسان، نه یکی و دو تا. کسی که استعداد زیبایی دارد، می‌خواهد آن را بروز بدهد که می شود تبرج و یا بی حجابی .چنین کسی بر اساس استعدادش عمل کرده اما فقط بر اساس یکی از آن ها ![ استعداد زیباشناختی] ما استعداد زیبایی داریم اما فقط استعداد زیبایی نداریم! اگر فقط به همین یکی پاسخ بدهیم و استعدادهای اخلاقی و حق جویی و... را نادیده بگیریم انسان متعهد و دقیقی نیستیم. یک جنین اگر طی 9 ماه مثلا فقط سرش رشد کند ترسناک می شود یا زیبا؟ آدم هایی که این چنین به استعدادهایشان پاسخ می دهند نا متعادل اند و بی قرار! طبق این تعریف، کشف حجاب تحمیلی است بر دیگر استعدادهای انسان.این دین نیست که به انسان تحمیل می شود بلکه در حقیقت این بی دینی است که دارد تحمیل می شود ✅ باید در هر موقعیتی استعدادهای مان را با هم طوری تنظیم کنیم که خروجی آن، انسان بشود نه حیوان. هستند آدم هایی که دیگران را به سرکوبگری متهم می‌کنند اما در حال سرکوب کردن استعدادهای درون خود هستند. شبیه بچه ای که از قیمت ماشین خبر ندارد و دور تا دور ماشین با وسیله ای خط می اندازد و عین خیالش نیست اما صاحب ماشین که قیمتش را می داند به هم می‌ریزد. در قیامت خیلی ها به هم می‌ریزند افسوس و ناله سر می دهند چون تازه آنجا قیمت روح خود را می فهمند... میفهمند چه استعدادهایی از روح خود را سرکوب کرده اند. @maharatha313
9.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺احسنت به سازنده کلیپ. مناسب برای مدارس‌دخترانه. صدها کلیپ اینطوری باید از ۳۰ سال پیش ساخته میشد. @maharatha313
... خونه شیعه باید جوری باشه که تو اون خونه اهمیـــــت و مـوج بزنه. 🌱 @maharatha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
246.5K
سالروز رحلت ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) تسلیت باد😔 🎙سیدجعفرحسینی ⏱ - ۵۶‌ثانیه ____________ @maharatha313