🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
آخرین توصیه های حضرت زهرا سلام الله علیها با همسرش امام علی علیه السلام
حضرت فاطمةُ(س) ـ لِلإِمامِ عَلِی(ع) ـ : إنّی اُوصیک فی نَفسی وهِی أحَبُّ الأَنفُسِ إلَیّ بَعدَ رَسولِ اللّهِ(ص)، إذا أنا مِتُّ فَغَسِّلنی بِیدِک، وحَنِّطنی، وکفِّنّی، وَادفِنّی لَیلاً، ولا یشهَدنی فُلانٌ وفُلانٌ، وَاستَودَعتُک اللّه تَعالی حَتّی ألقاک، جَمَعَ اللّهُ بَینی وبَینَک فی دارِهِ وقُربَ جِوارِهِ .
حضرت فاطمةُ(س)ـ خطاب به امام علی(ع) ـ: من درباره خودم که محبوب ترین افراد برای من پس از رسول خدا(ص) است به تو وصیت می کنم. وقتی من از دنیا رفتم، با دست خودت مرا غسل بده و حنوط و کفن کن و مرا شبانه دفن کن و فلانی و فلانی در تشییع من حاضر نشوند. تو را به خدا می سپارم تا وقتی که ملاقاتت کنم. خداوند من و تو را در خانه خود و در نزدیک جوار خودش گرد آورد.
بحار الأنوار : ج ۸۱ ص ۳۹۰ ح ۵۶
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
دعای امام علی علیه السلام بر بالین همسرش فاطمه زهرا سلام الله علیها
امام باقر علیه السلام:
ولَمّا ماتَت فاطِمَةُ عليهاالسلام قامَ عَلَيها أميرُ المُؤمِنينَ عليهالسلام وقالَ: اللّهُمَّ إنّي راضٍ عَنِ ابنَةِ نَبِيِّكَ، اللّهُمَّ إنَّها قَد اُوحِشَت فَآنِسها، اللّهُمَّ إنَّها قَد هُجِرَت فَصِلها، اللّهُمَّ إنَّها قَد ظُلِمَت فَاحكُم لَها وأنتَ خَيرُ الحاكِمينَ .
زمانى كه فاطمه عليهاالسلام در گذشت، امير مؤمنان عليه السلام بر بالين او ايستاد و فرمود: «بار خدايا! من از دختر پيامبرت راضى هستم. بار خدايا! او تنها شد. پس همدم او باش. بار خدايا! او مهجور شد. پس تو، به او بپيوند. بار خدايا! به او ستم شد. پس تو داوَرَش باش كه تو، بهترينِ داورانى» .
الخصال : ص۵۸۸ ح۱۲
التماس دعا
#سخنرانی
☑️مرکز علم و الهیات پژوهشکده مطالعات بنيادين علم و فناوری دانشگاه شهیدبهشتی برگزار میکند:
❇️سلسله سخنرانیهای علم و الهیات با موضوع:
✅ تفسیر سياسی در معرفت قرآنی امام خمینی(ره)
🎙سخنران: دکتر داود مهدوی زادگان
(عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس سازمان سمت)
🗓تاریخ برگزاری: دوشنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۲
🕰ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷
📍مکان برگزاري: دانشگاه شهید بهشتی، ساختمان شهدا.طبقه سوم.پژوهشکده مطالعات بنیادین علم وفناوری، سالن جلسات.
☎️تلفن تماس:
۲۹۹۰۵۴۶۰
👉 @mahdavizadegan
🖌 چند نکته پیرامون دبش نوشان ضد فساد
🔸این روزها که دولت مردمی در راستا حراست از بیت المال و منافع ملی گروهی از اختلاس گران ارزی را که کارشان از قبل شروع شده بود، کشف و به دستگاه قضایی معرفی کرده ناباورانه بجای تقدیر و تشکر مورد بی مهری و مواخذه و عقده گشایی برخی از جناح های سیاسی و فعالان رسانه ای قرار گرفته است. آن هم از ناحیه کسانی که برای به هیجان در آوردن قوه نطق و قلم شان، سر مست دبش نوشی شان بوده و هستند.
🔸این دبش نوشان برای افتراء زدن فساد سیستمی به نظام از دایره المعارف بریتانیکا و فرهنگ آکسفورد استمداد می جویند. این مطلب یعنی باید سابقه و نسخه اصلی چنین فسادی را نه در ایران که در بریتانیای کبیر جستجو کرد. با این تفاوت که حاکمیت در آنجا محکوم به براندازی نمی شود ولی در اینجا محکوم می شود. شاید این اختلاف موضع به تفاوت دبش در آنجا و اینجا بر می گردد.
🔸خوب دقت کرده اید که دبش نوشان ایرانی هیچ گونه هجمه ای علیه اختلاس گران ارزی نمی برند و آنها را مجرم و مفسد نمی خوانند و حریم امن رسانه ای برای شان پدید می آورند. اینان از دستگاه قضایی مطالبه سرعت عمل و اشد مجازات اسلامی برای مفسدان ارزی نمی کنند.
این جماعت حتی حاضر نیستند به بررسی ریشه های فرهنگی و اجتماعی مفسدان اقتصادی بپردازند. چون خوب می دانند که در بررسی ریشه ها سرنخ ها به سلوک و محیط اقتصادی مدرن باز می گردد. این مطالب دلیلی است بر اینکه فساد بهانه ای برای هجمه به نظامِ فساد ستیز و براندازی آن است. دبش نوشان را با فساد ستیزی چه کار.
🔸دبش نوش که باشی باید کاری کنی که نه فقط دولت انقلابی بلکه هیچ دولت دیگری بعد از این سعی نکند عَلم مبارزه با فساد را بلند کند و اختلاس گران فاسد را به دستگاه قضایی معرفی کند.
اینکه دولت افشاگر بجای مفسد اقتصادی توبیخ و محکوم می شود به معنای آن است که نباید گذاشت در دولت ها اراده مبارزه با فساد پا بگیرد. چون کمترین پیامد این مبارزه برچیده شدن بساط وارونه گویی های دبش نوشان است.
🔸 نظارت استصوابی یکی از راه های پیشگیرانه مبارزه با فساد بویژه فساد سیستمی است. نباید گذاشت کارگزار نا مطلوب و فساد گرا در سیستم وارد شود.
با وصف این، یک ماه دیگر که شورای نگهبان نامزدهای تعیین صلاحیت شده را اعلام می کند، خواهیم دید که چگونه دبش نوشان با شعار اصل بر برائت، نظارت استصوابی را تخطئه کرده فرض فساد سیستمی را منتفی می کنند
🔸نکته آخر اینکه فرض نظریه فساد سیستمی مبتنی بر پذیرش این امر است که سیستم با فساد کنار آمده است بلکه خواهان آن است، مانند روزگار طاغوت در پیش از انقلاب اسلامی. حال آنکه در روزگار ج.ا سیستم همواره در پی کشف و مجازات مفسدین بوده و هست. آن کس که با فساد کنار آمده دبش نوسانی هستند که بجای محکوم کردن مجرم، عامل فساد ستیز را توبیخ و سرزنش می کند.
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🖌 ما و حیای عباد الرحمن
هنوز عرب جاهلی تازه مسلمان شده و تازه ایمان آورده، از سنت های گذشته خود چندان فاصله نگرفته است. به همین خاطر، بدون اذن وارد خانه های رسول الله صلی الله علیه و آله می شدند. این کار آنان رسول خدا را اذیت و آزرده خاطر می کرد ولی آن حضرت به قدری حیا داشت که سکوت اختیار می کرد تا وقتی که خودشان خانه را ترک کنند.
این رفتار آزار دهنده برخی از اهل ایمان به حدی بود که باری تعالی آیه شریفه نازل کرد و آنان را از چنین رفتاری نهی کرد. قرآن کریم فرمود رسول خدا نسبت به اذیت و آزار های شخصی حیا می کند ولی ما حیا نمی کنیم و شما را نهی می کنیم از اینکه بدون اذن وارد خانه های رسول الله شوید و او را نرنجانید:
" يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ إِلاَّ أَنْ يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلى طَعامٍ غَيْرَ ناظِرينَ إِناهُ وَ لكِنْ إِذا دُعيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُوا وَ لا مُسْتَأْنِسينَ لِحَديثٍ إِنَّ ذلِكُمْ كانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ فَيَسْتَحْيي مِنْكُمْ وَ اللهُ لا يَسْتَحْيي مِنَ الْحَقِّ " ( احزاب: ۵۳ )
بعد رسول خدا صلی الله علیه و آله برترین انسانی که متخلق به سنت نبوی حیا بود، وجود مقدس امیر المومنین علی علیه السلام است. آن حضرت در دوران حکمرانی از بد زبانی ها و بد رفتاری های متظاهران به اسلام و ایمان در اذیت و آزار بود ولی همواره حیا می کرد و هر آنچه ناسزا می شنید، تحمل می کرد، مگر جایی که امر حقی مکتوم بماند. مانند داستان گفتگوی آن حضرت با ابن عباس و سوال از ارزش کفش پینه بسته که در آن اشاره به وظیفه شرعی حاکم کردند.
خوارج بارها در مسجد کوفه به امام علی علیه السلام جسارت می کردند و بر ایشان دروغ و افتراء می زدند ولی آن حضرت حیا می کرد و از حق خود می گذشت و مانع تعرض اصحاب به آنها می شد.
اساساً یکی از خصائص بارز حاکمان الهی همین خصلت حیا ورزی آنان است. مراقبه آنان در اخلاص عمل مانع این می شود که معترض جسارت ها و آزار های شخصی شوند
نگارنده در طول سالهای حکمرانی امام خمینی ره و ولی فقیه که انشاالله ولایت شان تا قیام حضرت حجت عج مستدام بماند، یاد ندارم که برابر هجمه ها و ناسزا گویی هایی که به شخص ایشان شده پاسخی بدهد و عتابی کند.
تا کنون، چند دولت آمدند و رفتند ولی بد خواهان و بد زبانان ناجوانمردانه عملکردهای نا مطلوب آنها را به ایشان نسبت دادند و ایشان را مسئول دانستند. اما ایشان بر این نسبت های ناروا حیا کردند و برابر نا مهربانی های آنان سکوت اختیار می کند تا خدشه ای در اخلاص عمل پدید نیاید.
ولی فقیه در طول این سال ها همواره مبتنی بر سنت عباد الرحمن، نجیبانه از کنار رفتارهای نانجیبانه قلیلی از کارگزارانش عبور کرده است: " وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا " ( الفرقان : 63 ).
به یقین آن عتاب الهی ( حیا نکردن خدا ) متوجه کسانی که نامهربانانه و نانجیبانه از روی جهل و ظلم ولی فقیه را خطاب قرار می دهند هم هست. آنان اگر گرانی و عظمت حمل بار امانت الهی بر دوش ولی فقیه را درک و احساس می کردند، جور دیگری رفتار می کردند و آنگاه می فهمیدند که باید یار ولی فقیه بود و نه بار او. بی تردید، ما اسلامیان برابر حیای نبوی و علوی ولی فقیه مسئول هستیم.
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔸 بیانات در دیدار مردم «کرمان» و «خوزستان»
اینکه می بایستی اصل منطق انتخابات در جمهوری اسلامی روشن بشود. چرا انتخابات [برگزار] میکنیم؟ من عرض میکنم هر دو کلمهی «جمهوری» و «اسلامی» وابستهی به انتخابات است. «جمهوری» یعنی مردمسالاری، یعنی حاکمیّت کشور به دست مردم. خب مردم چه جوری در حاکمیّت دخالت کنند؟ هیچ راهی بجز انتخابات وجود ندارد. بعضیها در مورد لزوم انتخابات اشکالتراشی میکنند، [مردم را] دلسرد میکنند، توجّه نمیکنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است یا هرجومرج و ناامنی است. آن چیزی که جلوی بُروز دیکتاتوری را در کشور میگیرد انتخابات است؛ آن چیزی که جلوی هرجومرج و اغتشاش و ناامنی را میگیرد انتخابات است. انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم میتوانند به وسیلهی آن و از آن مسیر، حاکمیّت ملّی را، مردمسالاری را، جمهوریّت را در کشور تأمین کنند. این، مسئلهی جمهوریّت. انتخابات میتواند ولیّفقیه در کشور انتخاب بکند و به وجود بیاورد، یعنی اسلامیّت را تأمین کند. انتخابات میتواند نمایندگانی را در مجلس شورای اسلامی مستقر کند که طبق مقرّرات اسلامی و معارف اسلامی، برای مدیریّت کشور قوانین تدوین کنند. پس بنابراین، هم جمهوریّت و هم اسلامیّت، متّکی به انتخابات است. بنابراین، در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است ( ۲/ ۱۰/ ١۴٠٢ )
👉 @mahdavizadegan
🖌 منطق دموکراسی در جمهوری اسلامی و بن بست جبهه معارض
ولی فقیه در این هفته با جمعی از مردم دو استان غیور و انقلابی خوزستان و کرمان دیدار و گفتگو کردند ( ٢/ ١٠/ ١۴٠٢). ایشان در این دیدار به مناسبت در پیش بودن دو انتخابات مهم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بیاناتی را ابراز کردند که از جهت به انفعال کشاندن و سر درگمی جبهه معارض بسیار شنیدنی و ستودنی است.
به نظر می رسد که ولی فقیه با این بیانات کاملا حربه را از دشمنان و بدخواهان انقلاب و نظام اسلامی گرفته است. به همین خاطر، تحلیل هایی که در چند روز اخیر از جریان معارض منتشر شده تلاش های عبثی بوده است برای خارج شدن از قدرت جهاد تبیینی مقام معظم رهبری در امر دموکراسی و مشارکت مردم در انتخابات. محتوای اغلب این تحلیل ها سخن گفتن در زمینی است که ولی فقیه گسترانده است.
اما آن زمینه بحثی که ولی فقیه به درستی درباره انتخابات و دموکراسی از آنجا وارد گفتگو با مردم ایران شده عبارت از فلسفه سیاسی است. اجمالاً فیلسوفان و نظریه پردازان سیاسی از حکومت مطلوب و روش های معقول تحقق آن بحث می کنند.
امروزه بر حکومت مردم سالار به عنوان حکومت عقلایی مطلوب اتفاق نظر وجود دارد. دموکراسی به هر دو وجه دینی و غیر دینی آن بر حاکمیت مردم تاکید می ورزد. به میزانی که مردم در حکومت حضور پیدا کنند، وجه مردم سالارانه آن قوت می یابد. اما چه چیزی قوت و ضعف وجه مردم سالاری حاکمیت را موجب می شود. ولی فقیه پاسخ این پرسش فلسفی مهم را زیر عنوان " منطق انتخابات " ارائه کرده است.
به عقیده ولی فقیه، باید منطق مردم سالاری را در امر انتخابات فهم و ادراک کرد. دموکراسی بدون انتخابات بی معنا خواهد بود. هیچ کس نمی تواند هر چقدر هم که مخالف جمهوری اسلامی باشد، محوریت انتخابات را انکار کنند. اما اهمیت منطق انتخابات در هر دو وجه ایجابی و سلبی آن است که مقام معظم رهبری به هر دو وجه استدلال فرموده است.
اما وجه ایجابی منطق انتخابات همان عاملیت حضور مردم در حاکمیت است. ولی فقیه می فرماید مشارکت بالای مردم در انتخابات موجب حضور گسترده تر مردم در حاکمیت است. برای چنین حضوری هیچ راهی بجز انتخابات وجود ندارد.
اما وجه سلبی منطق انتخابات آن است که در فرض فقدان یا کاهش سطح عاملیت مردم در امر انتخابات، راه برای شکل گیری دیکتاتوری یا وقوع وضعیت آنارشیستی یا همان هرج و مرج طلبی هموار می شود. در معقولیت این مطلب نیز تردیدی وجود ندارد.
اینکه امیر المومنین علی علیه السلام از کوفیان می خواست که در امر حکمرانی حضور گسترده داشته باشند برای این بود که نگذارد خوارج هرج و مرج طلب از یک سو و دیکتاتوری اموی از سوی دیگر بر امور مسلمین استیلا پیدا کنند
اکنون جبهه مخالف و معارض و معاند برابر چنین جهاد تبیینی از منطق دموکراسی چه می تواند بگوید. مگر نه این است که آنان در مصاف با جمهوری اسلامی مساله ضرورت حضور مردم در حاکمیت را پیش می کشند. خب، ولی فقیه هم می گوید منطق چنین ضرورتی در مشارکت قوی و واقعی و بالای مردم در انتخابات است. اگر منطق حضور مردم در حاکمیت و دفع دو شر هرج و مرج و ظهور دیکتاتوری چیزی غیر از مشارکت در انتخابات است، بگویند تا بحث شود.
بدین ترتیب، جبهه معارض با تبیین قوی ولی فقیه از منطق دموکراسی با چالش عمیق نظری و عملی رو برو شده است. مطابق چنین استدلالی هر گونه دعوت مردم به عدم مشارکت در انتخابات زمینه سازی برای پدید آمدن دو وضعیت هرج و مرج طلبی یا دیکتاتوری است.
اکنون جبهه معارض باید برابر ملت تکلیف خود را روشن کند که اگر واقعاً به دنبال حضور مردم در حاکمیت هستند، باید مردم را به مشارکت بالای در انتخابات فرا بخوانند و اگر چنین تمنایی ندارند و سودای هرج و مرج و دیکتاتوری را در سر دارند؛ با مردم صداقت بورزند و نقاب دروغین دموکراسی خواهی را از چهره خود بردارند.
جریان معارض برابر چنین استدلالی قادر نیست نظام اسلامی را به تمنای مشارکت حداقلی مردم در انتخابات و سویه دیکتاتوری خواهی متهم کند. بلکه اکنون چنین اتهامی متوجه آنها است و باید در نظر و عمل نشان دهند که تمنای برآمدن دیکتاتوری جدید یا تکرار هرج و مرج دوران مشروطیت را ندارند
لذا خواندن چندباره این فراز از دیدار ولی فقیه با جمعی از مردم استان خوزستان و کرمان لذت بخش و درس آموز است.
✍ داود مهدوی زادگان
@mahdavizadegan
زيارة حضرت فاطمة الزهراء عليها السلام
اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ نَبِىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ حَبيبِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَليلِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ صَفىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَمينِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ خَلْقِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَفْضَلِ اَنْبِياءِ اللهِ وَرُسُلِهِ وَمَلائِكَتِهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ الْبَرِّيَةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا سِيِّدَةَ نِساءِ الْعالَمينَ مِنَ الاَْوَّلينَ وَالاْخِرينَ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا زَوْجَةَ وَلِيِّ اللهِ وَخَيْرِ الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا اُمَّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الصِّدّيقَةُ الشَّهيدَةُ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْفاضِلـَةُ الزَّكِيـَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْحَوْراءُ الاِْنْسِيَّة
مبارک باد میلاد بانوی
دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
التماس دعا
📝 بسم الله الرّحمن الرّحیم
دشمنان شرور و جنایتکار ملت ایران، بار دیگر فاجعه آفریدند و جمع زیادی از مردم عزیز را در کرمان و در فضای معطّر مزار شهیدان، به شهادت رساندند.
🔹ملت ایران عزادار شد و خانوادههای زیادی در سوگ جگر گوشگان و عزیزان خود غرق ماتم شدند. جنایتکاران سنگدل نتوانستند عشق و شوق مردم به زیارت مرقد سردار بزرگشان شهید قاسم سلیمانی را تحمل کنند. بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد. چه دستهای آلوده به خون بیگناهان و چه مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند، از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله.
🔹اینجانب در عزای خانوادههای مصیبت دیده با آنان همدل وهمراهم و صبر و تسلّای آنان را از خداوند متعال مسألت میکنم. روح مطهر شهیدان انشاءالله میهمان بانوی دو عالم و مادر شهیدان حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها است. با مجروحان حادثه همدردی میکنم و شفای آنان را از درگاه الهی خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۲/۱۰/۱۳
💻 Farsi.Khamenei.ir
ملت وفادار
جبهه معارض همواره این گفته پوشالی را جار می زند و چاشنی همه تحلیل های خود می کند که مردم بویژه نسل جوان از انقلاب و نظام اسلامی فاصله گرفته اند. آنها این حرف تهی از واقعیت را در انتخابات ۱۴۰۰ خیلی تبلیغ کردند.
در اغتشاشات سال گذشته هم خیلی سعی کردند این معنا را القا کنند. اکنون هم در آستانه وقوع مشارکتی قوی و واقعی در انتخابات پیش رو، همین حرف پوشالی را طرح می کنند.
لکن اگر واقعیت این است که جبهه مخالف و معاند و معارض می گوید، چگونه است که همین مردم جدا شده از نظام را ترور می کنند و به شهادت می رسانند و از ریخته شدن خون مردم بی گناه ابراز خوشحالی می کنند.
مسلماً جبهه معاند که مدافع انقلاب و نظام نشده است بلکه مردم انقلابی تر و وفادارتر به نظام اسلامی شده اند که اینگونه آماج کینه توزی و خصومت ورزی دشمنان و بد خواهان می شوند.
آری، ملت ایران راه خود را که همان پشتیبانی از ولایت فقیه و تداوم راه امام راحل ره است، انتخاب کرده که اینچنین مورد کین توزی و خشونت ورزی قرار می گیرد. دشمن از وفاداری ملت در خشم و عصبانیت است. پس مرده باد این خشم و نفرت شیطانی.
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
دکتر کریم مجتهدی، جاودانه بر سپهر دانایی
دکتر مهدویزادگان، رئیس سازمان مطالعه و تدوین «سمت»، به مناسبت درگذشت دکتر کریم مجتهدی پیام تسلیت صادر کرد.
برای مشاهده متن کامل خبر، میتوانید به آدرس زیر مراجعه نمایید.
https://samt.ac.ir/fa/news/684