هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📚معرفی کتاب📚
🔶 بانوان شیعه، عنصری تمدنساز در سیرۀ ائمه(ع)
▪️در گفتوگو با سعیده رحیمی، نویسندۀ کتاب «بانوان شیعه»
💠در سالهای پایانی دوران امامت، وضعیت پیچیدهای را میبینیم؛ وضعیتی که امام(عج) هم از پشت پرده با مردم سخن میگویند و در حال آمادهسازی جامعه برای وضعیت غیبت هستند. در این موقعیت، بانوان خاندان امام حسن عسکری(ع) نقشآفرینیهای ویژهای دارند و به دفاع سیاسی میپردازند. همچنین در آن اوضاع، اثبات حقانیت امام(عج) و وضعیت ارث ایشان اهمیت بسیاری دارد. برای مثال، بانو حُدیث در مقابل جعفر احتجاج میکند، در مقابل قاضی قرار میگیرد و از خودشان و حقشان و حق امام زمان(عج) دفاع میکنند.
🔷چنین است که زنان در ماندگاری تشیع، نقش بسیار ویژه و منحصربهفردی ایفا کردهاند و از سوی دیگر، در مسیر تحقق مهمترین هدف ائمه(ع)، یعنی ساخت جامعۀ شیعی و تمدن شیعی که جدای از تحقق وعدۀ الهی هم نیست، اثرگذاری ویژهای داشتهاند.
🖇️ متن كامل در سايت:
https://gesostu.ir/n023/
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از مجله هفده دی
🔹هفده دی در مسیر رسیدن به شماست!
🔶رونمایی از جلد «شماره صفر» فصلنامه هفده دی
▫️پرونده زنان در هیئت، با عنوان «ماجرای قسمت خواهران» بهزودی منتشر میشود.
🔳 تحریریه فصلنامه «هفده دی» در شماره صفر خود به سراغ پرونده «تشکل هیئت و مناسک عزاداری» رفته و تلاش کرده تجارب، معنابخشیها و روایتهای انسان مؤنث مسلمان را در موقعیت هیئت، عزاداری و مناسک روایت کند.
🔶با ما همراه باشید تا با خواندن روایتهایی زنانه بیشتر با رنجها و چالشهای زنان در نهاد هیئت، مناسک و نرمافزار اجتماعی عزا آشنا شوید و به ملاقات نوآوریها، خلاقیتها و ابتکارات ویژۀ آنها در این موقعیت بروید.
📚@mag_17dey
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
🔹هفده دی در مسیر رسیدن به شماست! 🔶رونمایی از جلد «شماره صفر» فصلنامه هفده دی ▫️پرونده زنان در هیئ
بِسۡمِ ٱللَّهِ مَجۡرٜىٰهَا وَمُرۡسَىٰهَآۚ
هدایت شده از مجله هفده دی
🔻 آغاز طرح پیشفروش شمارهٔ صفر فصلنامه هفده دی
💯 15درصد تخفیف + ارسال رایگان
«ماجرای قسمت خواهران»
روایت رنجها و خلقهای زن در نهاد هیئت
🔶 بخشی از عناوین:
🔹 نشان مسلمانی ما
دعای شما زودتر مستجاب میشود
🔹 قصیدههای قاچاق
این شعرها را بهسختی به روضه رساندم!
🔹 مرثیهاتاقی
چادر روضه مخصوص بود!
🔹 ما سینهزنی و لطمهزنی را از حضرت زینب (س) یاد گرفتیم!
روایت عزاداری پرشور و محجوب زنان در گفتگو با سیدخانم، همسر کربلائی نریمان پناهی
🔹 آنها چند نفرند!
جستاری در باب تکثر تیپ «خانمجلسهای»
🔹 جور وصل، وصلۀ ناجور
آیا عشق زنان به نهاد هیئت عشقی یکطرفه است؟!
🔹 گرمای خون و خطبه
چرا مردان بیش از گذشته به روضه احتیاج دارند؟!
🔹جمال و جلال «ما رأیت الا جمیلا»
جستاری در باب ظرافتهای زنانه برای به تصویر کشیدن رنج
و...
➖➖➖➖➖➖
لینک سفارش:
Gesostu.ir/mag_17dey/
فصلنامه «هفده دی» | روزگار زنانهتر میشود...
📚@mag_17dey
اینکه امثال آقای جمشیدی بالاخره دارند میفهمند که مشکل اصلی در نرمافزار معرفتی حجاب و نه در سیاستهای حجاب است میشود به فهم دیگران هم امیدوار بود و این خودش یک قدم به پیش است؛ چیزی که ما چند سال است میگوییم. منتهی اینکه مدتی این موضوع را به ساخت استعارهی حجاب تقلیل میدهند و حالا همچنان مباحث استاد شهید مطهری را منبع و سرچشمه معرفی میکنند و از این نقطه جلوتر نیامدهاند، نشان میدهد ذهنیت نخبگانی گفتارپرداز سیاستهای رسمی چقدر جای کار دارد.
🌾 مهدی تکلّو
@Mahdi_Takallou
این فقط تاریخ نیست که یکبار به شکل تراژدی و باری دیگر به شکل کمدی تکرار میشود بلکه مسائل هم چنیناند و در فاصلهای اندک این رابطه برقرار است. مسأله حجابزدایی و مسأله جنسیتزدایی مثل هم هستند. امروز مساله حجاب بیست سال بعد مسأله اغتشاش در جنسیت است و امروز مسأله اغتشاش در جنسیت بیست سال قبل مسأله حجاب! تضمین میکنم تمام گفتارها و مواضع تکرار میشوند و این سرگیجه و دستوپا زدن در حجاب فردا در آن مسأله دیگر هم تکرار خواهد شد. نه چون اینکه هر دو مسائلی فرهنگی-سیاسی هستند بلکه چون هم منشأ یکسانی دارند و هم راهحل یکسان. لطفاً از ژست «از الان داریم میگیم» در مورد همجنسبازی خارج شوید و آنچه بلدید و باید بگویید را همین امروز در مورد حجاب اظهار کنید و الا که...
🌾 مهدی تکلّو
@Mahdi_Takallou
آیتالله خامنهای حتی در بازجوییهای متعددی که از ایشان میشده، به دفاع از حقوق زنان ایرانی پرداخته. برای نمونه، هنگامی که محمدرضا پهلوی به پیشنهاد آمریکاییها طرح «انقلاب سفید» را در ۶ بند مطرح کرد، اکثریت شخصیتهای دینی آن زمان از جمله سیدعلی خامنهای با این طرح مخالفت کردند.
به خاطر همین مخالفت، در ساعت یازده صبح ششم مهر ماه ۱۳۴۹ ایشان تحت بازجویی قرار گرفت. در بخشی از بازجویی، ایشان تصویری کلی از وضعیت جامعه زنان را در دوران پهلوی بازگو میکنند:
بازجو: آیا اصول انقلاب را مفید میدانید و یا خیر؟ در صورتی که موضوعی از انقلاب مزبور مورد تایید شما است ذکر و آنچه به نظر شما مفید نیست و تایید نمینمایید به صراحه ذکر نمایید.
آیتالله خامنهای: «در دو اصل موردنظر یعنی اصل تساوی حقوق زن و مرد و اصل اصلاحات ارضی، ارائه دادن یک طرح کلی و جامع کار بزرگی است و من نه از عهده آن فعلا برمیآیم و نه چنین ادعایی کردهام. همین اندازه نظراتی هست از جمله اینکه:
با توجه به نقش تربیت فرزند به وسیله مادر و از طرفی مظلومیتی که عموماً زنها در اجتماع ما دارند خوب است به این صورت طرح میشد که اولاً مقرراتی شدید وضع میشد که مردان متجاوز نسبت به همسر خود را شدیداً مجازات میکرد و برای زن شخصیت و کرامتی درخور خود او ایجاد مینمود.
ثانیاً چون عامل عقب افتادن زنان در اجتماع ما صدی هشتاد بیسوادی آنان است، مدارس دخترانه را به وضعی به وجود میآوردند که هر کس با میل و رغبت خود را به مدرسه بفرستد و در نتیجه زنان بتوانند در عین حفظ جهات مذهبی در سطح برابری با مردان از لحاظ معلومات قرار گیرند.
ثالثاً زنان را به خانهداری و تربیت فرزند تشویق فراوان مینمود تا دختران جوان احساس نکنند که مادر شدن با شخصیت آنان منافی است و خانهداری دون شأن یک زن تحصیلکرده است.
البته دخالت در فعالیتهای اجتماعی همچنان برای زنان آزاد گذارده میشد ولی به طور حتم در آن صورت کمتر زنی خواهد بود که برخلاف فطرت زنانه خود دست از پذیرایی شوهر و تربیت فرزند بکشد و به ماهیانه ناچیزی در ازای صرف وقت در موسسهای قانع گردد. باری نظراتی از این قبیل که هنوز هم دیره نشده و در صورت تمایل به سمع مقامات ممکن است برسد.» ۴۹/۷/۶
🌾 مهدی تکلّو
@Mahdi_Takallou