#دعوای_کودکان
سلام تا حالا فکر کردی بچه ها چرا باهم دعوا می کنند؟؟
وقتی بچه ها دعوا کردند، چه برخوردی باید داشته باشی؟؟
پدران عزیز و مادران دلسوز اگر اینا سوالای شما هم هست امروز همراه ما باشید و مطالب کانال رو دنبال کنید...
🆔@mahdiakhundi
#عید
#مبعث
عیداستوهواشمیمجنتدارد
نامخوشمصطفیحلاوتدارد..
عید بعثتِ پیامبرمهربانی ها مبارک.🌺🌺
🆔@mahdiakhundi
مهدی آخوندی
#دعوای_کودکان سلام تا حالا فکر کردی بچه ها چرا باهم دعوا می کنند؟؟ وقتی بچه ها دعوا کردند، چه برخور
#تربیت_فرزند
#مدیریت_دعوا⁉️⁉️
راهکارهایی برای متوقف کردن دعوای بین کودکان
کودکان با دقت میبینند که والدینشان چطور در زمان عصبانیت، مخالفت با چیزی یا بررسی مشکلات رفتار میکنند. در زمان هایی که تحت فشار هستید هم خوددار باشید و خونسردی خود را حفظ کنید تا بتوانید الگوی خوبی برای فرزندانتان باشید.
1 – دعوای بچهها را نادیده بگیرید
البته این توصیه باید با این احتیاط همراه باشد که در دعوای آنها با هیچ آسیبی (جسمی، احساسی یا فکری) همراه نباشد. در این موارد حتماً باید مداخله کنید. اما بیشتر دعواهای بچهها فقط کلکل و مشاجره عادی است و مداخله والدین فقط حل کردن مشکل توسط خود بچهها و آشتی کردنشان را کندتر میکند.
خیلی وقتها دعوا کردن راهی برای بچهها برای جلب توجه است و برای بعضی از آنها، توجه منفی از توجه نکردن بهتر است. اگر والدین دعوای آنها را نادیده بگیرند و اجازه ندهند آن به مرکز خانه تبدیل شود، آنها دیگر دلیلی برای دعوا کردن نخواهند داشت.
مادری بود که یکی از اتاقهای خانه را اتاق دعوا نامیده بود و هر وقت بچهها میخواستند دعوا کنند او از آنها میخواست که به آن اتاق بروند و تازمانیکه مشکلشان را حل نکردهاند از اتاق بیرون نیایند. تنها دلیلش هم این بود که دوست نداشت سروصدا و مشاجره بشنود.
2 – در برخورد با رفتارها و دعوای بچهها، حفظ برابری دو طرف ضروری است
یکی از دامهایی که ممکن است والدین در آن گرفتار شوند این است که تلاش کنند بفهمند چه کسی دعوا را شروع کرده است، و کی چه گفته است و بعد چه چیز باعث بدتر شدن دعوا شده است. جانبگیری کردن یا تعیین مجازاتهای متفاوت زمینه را برای برچسب قربانی و قلدر زدن فراهم میکند. در اکثر موارد، مجازات بچهها باید یکسان باشد: بدون هیچ استثنا. هدف باید این باشد که میل به برد و باخت را در دعواهای بچهها از بین ببرید.
3 – به بچهها راههایی آموزش دهید که با آرامش و همکاری برای مشکلاتشان راهحل پیدا کنند
حتی بچههای خیلی کوچک مسائل ابتدایی عدالت و جنگ نکردن را درک میکنند. درمورد دعوا کردن و راههای دیگر برای حل مشکلات با فرزندانتان صحبت کنید. همیشه قوانینی برای کارهایی که برای حل مشکلاتشان میتوانند بکنند و نمیتوانند بکنند تعیین کنید ( مثلاً داد کشیدن، گریه کردن، زد و خورد ).
از آنها بخواهید ایدههای خود را مطرح کنند و بعد امتحانشان کنند. ممکن است از راهکارهایی که پیشنهاد میکنند متعجب شوید ولی آنها خودشان خوب میدانند که چه چیزی برایشان موثرتر است. بچههای یک خانواده همیشه سر اینکه شب چه فیلمی تماشا کنند دعوا داشتند.
والدین گفتند که دخالتی در این قضیه نمیکنند اما هر فیلمی که هر دو بچهها تمایلی به دیدن آن نداشتند را در لیست "ندیدنیها" قرار میدادند. اگر بچهها همه فیلمهایی که پیشنهاد میشد را رد میکردند، آنوقت آن شب بدون دیدن فیلم باید میخوابیدند. بعد از اینکه این اتفاق یکبار افتاد، خواهر و برادر تمایل بیشتری برای توافق کردن سر یک فیلم پیدا کردند.
4 – وقتی بچهها با هم کنار میآیند، آنها را تشویق کنید
تحسین و تمجید کمک بسیار زیادی به ایجاد رفتارهای مثبت در بچهها دارد. رمز کار این است که دعوای آنها را نادیده گرفته و وقتی درست رفتار میکنند به آنها توجه کنید. بچهها خیلی زود متوجه این موضوع میشوند.
5 – الگوی خوبی باشید
وقتی خودتان مدام با هم دعوا کنید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که بچههایتان اصلاً با هم دعوا نکرده و خوشرفتاری کنند. والدین باید الگوی بچهها در طریقه برخورد و رفتار با هم باشند.
6 – در زمانهای فشار هم آرامش خود را حفظ کنید
بچهها با دقت میبینند که والدینشان چطور در زمان عصبانیت، مخالفت با چیزی یا بررسی مشکلات رفتار میکنند. در زمانهایی که تحت فشار هستید هم خوددار باشید و خونسردیتان را حفظ کنید تا الگوی خوبی برای فرزندانتان باشید. اگر بچهها اینقدری بزرگ هستند که درک کنند، میتوانید با آنها درمورد احساسی که در زمان عصبانیت در بعضی موقعیتها دارند با آنها حرف بزنید. از بچهها بخواهید که نمایشی بازی کنند که مثلاً عصبانی هستند و از آنها بخواهید ببینند به جز دعوا کردن و داد کشیدن چه رفتارهای دیگری میتوانند از خود نشان دهند.
7 – بچهها به دلایل مختلفی با هم دعوا میکنند و واکنش والدین به آنها در زمانیکه باید مداخله کنند به شکل دادن وضعیت دعوا کردن آنها در آینده کمک میکند. اگر والدین داد بزنند، دستپاچه شوند یا عصبانی شوند و از الفاظ زشت استفاده کنند، نتیجه این خواهد شد که آن رفتار آزاردهنده در دعواهای بچهها دوباره تکرار خواهد شد.
🆔@mahdiakhundi
#تربیت_فرزند
#ارتباط_موثر
مقدمات تربیت فرزند
"ارتباط موثر" با فرزندان
چهارشنبه یازدهم بهمن ماه 1402
🆔@mahdiakhundi
#کودک_نوجوان
#عید_مبعث
بعد از اجرای برنامه شاد و آموزنده ی عیدمبعث
اومد و گفت : خیلی ممنونم حاج آقا!
امروز هم برای زیارت امامزاده هم زیارت اهل قبور اومدیم اینجا.
پدرِ چهارتا بچه م که از اول برنامه حاضر بودند.
بعد برنامه تون اومدن بهم گفتن چه حاج آقای باحالی.
کلّی خندیدیم.😂😂
کلّی چیز یاد گرفتیم. ✍️✍️
آخرشم جایزه گرفتیم.🎁🎁
روز عیدِ مبعثِ امسال رو هیچوقت یادمون نمیره...
زیر لب گفتم : خدایا شکرت🤲
🆔@mahdiakhundi
#شب_جمعه
#زیارت
شب جمعه ست هوایت نکنم می میرم...
دل ها را گره بزنیم به ضریح ارباب
و بنشانیم همه اموات را سرسفره ارباب
روی دل کنیم به سمت کربلای دلها
و بگوییم زیرِ لب باتوجه و بادقت
صلّی الله علیک یا اباعبدالله (علیه السلام)
🆔@mahdiakhundi
🛑عمروعاص به ابوموسی اشعری گفت: نه تو رأی بده، نه من...
🔺ابوموسی فریب خورد و رأی نداد و عمروعاص حکمیت را با رأی خود به نفع معاویه تمام کرد!
⚠️مراقب عمروعاصها باشیم!
#ایران_قوی
#رای_میدهم
#انتخابات
🆔@mahdiakhundi
مهدی آخوندی
#تربیت_فرزند #مدیریت_دعوا⁉️⁉️ راهکارهایی برای متوقف کردن دعوای بین کودکان کودکان با دقت میبینند که
#تربیت_فرزند
#دعوای_کودکان
چگونه دعوای بین فرزندان را مدیریت کنیم ⁉️⁉️
*راهکارهای مدیریت دعوای خواهر ـ برادرها
اگر در منزلتان بچه ها به ویژه در این ایام تعطیلات و در خانه مانی و درس خواندن مجازی بیشتر با هم درگیر می شوند و باعث تشنج فضای خانه شده اند، بهتر است فکری کنید تا فعالیت هایی داشته باشند تا بچه های کوچکتر با بزرگتر به مشارکت با هم بپردازند اکثر اوقات بچه ها به خاطر منابع و دستیابی به امکانات بیشتر با هم درگیر می شوند. بنابراین بهتر است شرایطی را برایشان فراهم کنید تا از آن لذت ببرند.
مثلا فعالیت هایی مثل ساخت یک کمپ در خانه به کودک کوچکتر اجازه می دهد از بلوک های خانه سازی برای ساخت این کمپ استفاده کند،کودک بزرگتر با استفاده از بالش و کوسن ها قلعه درست می کند. یا مثلا مشاغلی برای بچه ها تعیین کنید مثل اینکه کودک بزرگتر کتاب فروش شود و کودک کوچکتر هم کیف او را خالی یا پر کند و به کتاب ها رسیدگی داشته باشد یا اینکه مثلا نقش دکتر و بیمار را بازی کنند.
نکته دیگر این است که برخی والدین تصور می کنند برای اینکه بین بچه ها صلح و رابطه خوب برقرار باشد باید با هر چند نفرشان یکسان برخورد و رفتار کنند در حالیکه اینطور نیست قابلیت های رشدی بچه ها براساس سن و سالشان با هم فرق دارد و خواسته هایشان نیز متفاوت است مثلا اگر یکی از بچه ها فردا کلاس مجازی دارد بهتر است که به جای مقاومت برای خواب حتما به رختخواب برود و بخوابد در حالیکه بچه کوچکتر را می توان با خواندن داستان برایش خواباند.
یک زمانی پیش می آید که بچه ها در خانه بر سر یک وسیله مثل اسباب بازی دعوا می کنند، اینطور مواقع نباید به نفع بچه کوچکتر به خاطر اینکه کوچکتر است نظر بدهیم و اسباب بازی را به او بدهیم و به بچه بزرگتر بگوییم که از حقش بگذرد، در حالیکه باید قاطعانه از آنها بخواهیم که یا با هم بازی کنند یا اینکه از بازی با هم صرف نظر کنند ، حتی اگر بچه ها به گریه و زاری بیافتند، نباید از حق یکی از آنها به نفع دیگری گذشت و بچه بزرگتر را جری کرد.
برخی بچه ها با جر و بحث طولانی، پدر و مادر خود را کنترل و وارد یک بازی می کنند در حالیکه والدین باید اینطور مواقع هوشیار باشند و در بازی بچه ها نیافتند.
خیلی از بچه ها هستند که از طریق بگو مگو، پدر و مادرهایشان را کنترل می کنند، ساعت ها با هم بحث می کنند و اصلا هم کوتاه نمی آیند. در اینطور مواقع به دنبال دادن جواب های منطقی به بچه ها یا راهکارهای عقلانی نباشید که قانعش کنید، اصلا به دنبال استدلال نیستند فقط می خواهند شما را وارد یک بازی جر و بحث کنند و از این طریق جلب توجه داشته باشند، دعوا و عصبانیت شما آن ها را به هدفشان می رساند بنابراین مراقب باشید در تله نیافتید.
چند نکته دیگر درباره مدیریت دعوای بچه ها این است که خیلی وقت ها لازم نیست در دعوایشان دخالت کنید خودشان مشکلشان را حل می کنند فقط باید مراقب باشیم که به هم آسیب نزنند.
برخی اوقات لازم است با استفاده از تکنیک حواس پرتی ذهن بچه ها را منحرف کنید و با یک پیام مثبت مثل «واییی فلانی خیلییییی دوستت داره» که در این صورت احساس خوب نسبت به طرف مقابل ایجاد کنید.
البته این تکنیک می تواند با بازی هیجانی حرکتی هم باشد. مثلا وقتی بچه ها دعوایشان شد علاوه بر اینکه مداخله نمی کنید، پشت بچه ها را هم نباید خالی کنید یا اینکه یکی را به نفع دیگری دعوا کنید این باعث اختلاف بیشتر می شود. خصوصا در مهمانی ها و بخاطر رودربایستی و خجالت والدین کودک خود را دعوا یا تنبیه نکنید. این کار به شدت مضر است چون عزت نفس، اعتماد به نفس و دلبستگی ایمن کودک را از بین می برد.
اینجا می توان کودکتان را در آغوش بگیرید، طرف مقابل را هم نوازش کنید و با مهربانی و خنده سوال کنید چه اتفاقی افتاده؟ بعد از شنیدن توضیحات بدون قضاوت با یک پیشنهاد جدید موضوع را تغییر دهید. مثلا بگویی بیاید الان بازی جدیدی را شروع کنید و پیشنهاد آن را بدهید.
🆔@mahdiakhundi
#دعای_صباح
تاریکیهای شب را روشن کردی...
با قدرت خود پراکنده را الفت بخشیدی و با مهربانیات سپیدهدم را شکافتی و با بزرگواریات تاریکیهای شب را روشن کردی و آبهای شیرین و شور را از دل سنگهای سخت و خارا جاری ساختی و از ابرهای گران بارانی فراوان فروریختی و خورشید و ماه را برای مردمان چراغی فروزان قرار دادی، بیآنکه در آنچه آغازگر پیدایشش بودی دچار خستگی و ناتوانی و چارهجویی شوی، ای آنکه در توانمندی و بقا یگانه است و بندگانش را به مرگ و فنا مقهور خود ساخته است، درود فرست بر محمّد و خاندان پرهیزگارش و ندای مرا بشنو...
"بخشی از دعای صباح"
🆔@mahdiakhundi
رسالت ما
شاد کردن
بچه هاست
دوستان و همراهان عزیز
عیدتون کلّی کلّی مبارکککککک.
این روزا با خرگوش مهربون حسابی مشغولیم
تا دلِ شما رو شاد کنیم...😂😂😂
امیدوارم هرجا هستید دل تون شاد و لب تون خندون باشه🌸🌸🌸
#عمو_مهدی
#خرگوش_مهربون
🆔@mahdiakhundi