هدایت شده از هیئت اندیشهورز هنر و رسانه
#نشست_علمی
🔰هشتاد و یکمین نشست تخصصی محاکات برگزار میشود:
✳️موضوع: «بازشناسی نقش ادبیات حماسی در تحکیم هویت ملی»
🖊استاد: جناب آقای دکتر فرزاد قائمی
🕘 زمان: چهارشنبه 5 بهمنماه 1401 ساعت 10:30
↙️لینک ورود به نشست:
https://honar.lms2.hozehkh.com/ws/mohakat81
#محاکات_81
#ادبیاتحماسی_و_هویت_ملی
#دکتر_قائمی
🆔@foaam_f
2164-fa-emam baqer jelvehe emamat.pdf
3.25M
#معرفیکتاب
#دانلود فایل پی دی اف #pdf
#امامباقرعلیهالسلامجلوهامامتدرافقدانش
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
2164-fa-emam-baqer-jelvehe-emamat-new.apk
8.64M
#امامباقرعلیهالسلامجلوهامامتدرافقدانش
apk :دانلود کتاب به فرمت apk برای موبایل و تبلت اندروید نسخه 2 به بالا
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
این کتاب به همت «گروه تاریخ اسلام» بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، و توسط احمد ترابی در 320 صفحه به نگارش درآمده و به پیشگاه باقرالعلوم(ع)، پنجمین آفتاب امامت، که در روزگار حاکمیت بحران های فکری و سیاسی، بنیادهای اندیشه دینی و معارف ناب اسلامی را استوار کرد و بر ژرفای اندیشه و بینش شیعی افزود، تقدیم گشته است.
این کتاب به صورت تحقیقی و با ارجاع های سندی معتبر در پاورقی در پنج فصل تنظیم شده است. از لحاظ تحقیقی بودن و ارجاعها به سندهای گوناگون، بسیار با اهمیت و از معدود کتابهایی در این موضوع است که به فارسی به نگارش درآمده است.
در فصل اول آن که اجمالی از ولادت تا شهادت آن حضرت است دارای عناوین زیر است: پنجمین طلوع امامت، ولادت، تبار والای امام باقر(ع)، نام و کنیه، القاب، فرزندان و همسر آن حضرت، شهادت، امامت باقرالعلوم(ع)، دلایل امامت، ویژگی ها و شایستگی های ضروری امام، انتخاب الهی، برترین انتخاب، کمالها و کرامتها و...
نویسنده در فصل دوم به زندگانی علمی آن حضرت پرداخته و امام باقر(ع) را در اندیشه اهل تشیع و اهل تسنن بررسی کرده سپس با ابتکاری جالب (البته برای تاریخ نویسان) شاگردان آن حضرت را نام میبرد و سپس جلوههایی از معارف باقری را به روی خواننده میگشاید؛ از مبارزات امام با اندیشه خوارج و توهمات قدریه، جبریه، غالیان و... پرده برداشته و ما را با سیاستهای آن حضرت در زندگی علمی با عنوانهای تبیین معارف اصولی دین، ارجاع امت به قرآن و مبارزه با قیاس در میدان اجتهاد و سرانجام تعلیم فقه و شیوههای صحیح اجتهاد، آشنا میکند.
در فصل سوم زندگی سیاسی امام باقر(ع) را اعم از بینش سیاسی امام(ع) و شرایط سیاسی دوران امام و خلفای معاصر و قیام هایی که در زمان آن حضرت به وقوع پیوسته و مواضع آن حضرت در مقابل آن حوادث را بیان میکند.
فصل چهارم به زندگی اجتماعی امام باقر(ع) و تلاش او، تأثیر او در جامعه، مرجعیت و پاسخ گویی به پرسشهای مردم، و زندگی شرافتمندانه امام میپردازد و همچنین نماهایی از عبادت ها، دعاها و نیایشهای آن حضرت را بر پرده ذهن خواننده به تصویر میکشد.
فصل پنجم که از فصول مهم کتاب است این است که با توجه به برخی از سخنان امام باقر(ع)، پیامها و حکمتهایی را برای خواننده به ارمغان میآورد و درسهایی را از مکتب آن حضرت به مخاطب هدیه میکند.
کتاب به فهرست مطالب و یک مقدمه در مورد هدف از تدوین کتاب، آغاز میشود و کتاب به جز فهرست منابع که به صورت زیرنویس در متن کتاب آمده، هیچ فهرست دیگری ندارد.
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
ابوالحسن امام علی النقی الهادی علیهالسلام پیشوای دهم شیعیان، در نیمه ذی حجه سال ۲۱۲ هجری قمری در اطراف مدینه در محلی به نام «صُریا» به دنیا آمد. پدرش پیشوای نهم، امام جواد علیهالسّلام و مادرش بانوی گرامی سمانه است که کنیزی با فضیلت و با تقوا بود. مشهورترین القاب امام دهم، نقی و هادی است و به آن حضرت ابوالحسن الثالث نیز میگویند. امام هادی علیهالسّلام در سال ۲۲۰هجری پس از شهادت پدر گرامیشان که هنوز بیش از هشت سال نداشت، به امامت رسید
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
#امامهادیعلیهالسلام
#نرمافزار
زندگي نامه حضرت امام هادی (ع) به همراه احاديث و معجزات و...
جهت دانلود نرم افزار به لینک زیر مراجعه فرمائید
https://rasekhoon.net/mobile/software/show/7420/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B9/
┅┅❅❁❅┅┅
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
#نسیمپژهش
#برکاتمطالعهکتاب
✍🏻کتابخوانی برکات زیر را دارد:
1- مطالعه استرس را کاهش می دهد.
2- مطالعه قوای استدلال مان را افزایش می دهد.
3- مطالعه این امکان را به ما می دهد تا به صورت اجمالی با سایر فرهنگ ها و مناطق آشنا شویم.
4- مطالعه تمرکز را افزایش می دهد.
5-مطالعه مشارکت ذهنی ایجاد می کند.
6- مطالعه انضباط فردی را افزایش می دهد.
7- مطالعه خلاقیت را افزایش می دهد.
8- مطالعه می تواند زندگی شما را تغییر دهد.
9- مطالعه پایه های مهارت را فعال می سازد.
10- مطالعه باعث می شود اشتباهاتمان کاهش پیدا کند.
11- مطالعه کسالت را کاهش می دهد.
12- مطالعه واژگان شناخته شده ی ما را افزایش می دهد.
13- مطالعه باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود.
14-مطالعه این امکان را به ما می دهد تا در رابطه با موضوعی صحبت کنیم. (اصطلاحا خالی الذهن نباشیم)
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
#معرفیکتاب
#امامهادیعلیهالسلام
معرفی کتاب زندگانی امام هادی (ع)
«زندگانی امام هادی (ع)» اثر استاد سید حسن دبیر حاجی سید جوادی (۱۲۹۸-۱۳۶۸) شرح احوال و زندگی و روزگار دهمین پیشوای معصوم، امام هادی(ع) است. نگارنده در این اثر، چگونگی فعالیتهای این امام بزرگوار را در زمینههای دینی و سیاسی و مبارزاتشان با گمراهان و گمراهکنندگان شرح داده و دربارهی خصوصیات و خصلتهای ذاتی و مقام علمی و معنوی و روش رفتاری امام علیالنّقی (ع) توضیحاتی را بیان کرده است. همچنین، مطالبی را پیرامون اصحاب امام، وکلای ایشان، خلفای معاصر، حکومت عباسی، رفتار متوکّل، سخنان حکیمانهی امام و ولایت حضرت مهدی (عج) بیان کرده است. مطالب اثر، با استناد به روایات و منابع معتبر روایی، تاریخی و تفاسیر موجود نگاشته شده است.
برای دریافت کتاب به لینک زیر مراجعه کنید
https://taaghche.com/book/24803/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B9
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
# کانال دروس و مسابقات پژوهش مهدیه
@mahdiehjampajoohes3
🔸 اولین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب نامند. در این شب ملائك بر زمین نزول می كنند. برای این شب عملی از رسول خدا صلی الله علیه و آله ذكر شده است كه فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:
🔹اولین پنج شنبه ماه رجب - در صورت امكان و بلا مانع بودن- روزه گرفته شود.
🔹چون شب جمعه شد؛ ما بین نماز مغرب و عشاءدوازده ركعت نماز اقامه شود كه:
🔸 هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود
🔸 و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد
🔸 سه مرتبه سوره قدر
🔸 دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
🔸 و چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.
🔸 پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر ˝سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ˝ گفته شود.
🔸 پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر" رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَم" گفته شود.
🔸 در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.
🔸فضیلت روزۀ ماه رجب و تسبیحات معادل روزه
🔹 براى روزۀ مستحب ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده است و روايت است كه اگر شخصی قادر بر آن نباشد، مسکینی را اطعام کند و یا یک درهم صدقه بدهد و یا برای هر روز، صد مرتبه اين تسبيحات را بخواند تا ثواب روزۀ آن روز را دريابد:
🔹 «سبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لَا يَنْبَغِی التَّسْبِيحُ إِلَّا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
«پاک و منزّه است خداى باجلالت پاک؛ و منزّه است آن خدايى كه تسبيح جز براى او سزاوار نيست؛ پاک و منزّه است خداى عزيز بااكرام؛ پاک و منزّه است آن خدايى كه جامۀ عزّت بر اوست و او اهل عزّت است»
🔹از حضرت رسول اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كسى كه يک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستوجب خوشنودى بزرگ خدا گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.
🔹 از حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام منقول است كه: هر كس يک روز از ماه رجب را روزه بدارد، آتش جهنم يک سال راه از او دور شود و هر كه سه روز از آن را روزه بدارد بهشت بر او واجب میگردد.
🔹 و نیز فرمودند كه: رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرينتر، هر كس يك روز از رجب را روزه بدارد، البته از آن نهر بياشامد.
🔹 روز اوّل رجب روزی است که حضرت نوح عليه السّلام به كشتى سوار شدند و امر فرمودند كسانى كه با او بودند روزه بدارند. هر كس اين روز را روزه بدارد آتش جهنّم يک سال راه از او دور میشود.
🔹 هر کس سه روز متوالی پنجشنبه و جمعه و شنبه را از این ماه روزه بدارد، حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنویسد.
🔹 هر كه يک روز از آخر اين ماه روزه بدارد، خدا او را ايمن گرداند از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر.
🔹 هر كس دو روز از آخر اين ماه را روزه بدارد، بر صراط به آسانى بگذرد.
هر كس سه روز از آخر اين ماه را روزه بدارد، ايمن گردد از ترس بزرگ روز قيامت و از شدّتها و هولهاى آن روز و برات بيزارى از آتش جهنم به او عطا كنند.