فرصت خوبی هست امروز و فردا که فرصت دارین
در ۳ مسابقه زیر شرکت کرده و از جوایز ان بهره مند شوید
۱- جواب به سوالات طرح شده از جلسه امام جمعه محترم
۲- خلاصه نویسی جلسه امام جمعه محترم
۳- معرفی کتاب
دوستان عزیز چون در هفته بسیج قرار داریم
متوانید کتابهای جذابی که در مورد شهدا هست را معرفی کنید
1_1066475622.m4a
20.89M
هفته کتاب و کتابخوانی گرامی باد
نشست علمی
منبع شناسی
#سلسلهجلساتاشناییبابزرگان
#مفاخربزرگاسلامی
#جلسهچهارم
#شیخ مفید
محمد بن محمد بن نعمان (۴۱۳-۳۳۶ ق)، مشهور به شیخ مفید، از علمای برجسته شیعه است. او از پیشگامان در تدوین کلام شیعه و اصول فقه امامیه است. از مسائلی که نشان از جایگاه رفیع او در بین عالمان شیعه دارد آن است که او در طول سه سال مفتخر به دریافت سه نامه از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) شده است. شیخ مفید شاگردان بزرگی تربیت نمود، که سید مرتضى، سید رضى و شیخ طوسى از جمله آنانند.
زندگینامه
محمد بن محمد بن نُعمان، در روز یازدهم ذی القعده سال ۳۳۶ یا ۳۳۸ ق. در قریه (سویقه ابن بصرى) از توابع (عکبرى) در ده فرسنگى شمال بغداد، نزدیک شهر (دجیل) در یک خانواده اصیل و عمیق در مذهب تشیع به دنیا آمد.از آنجا که پدر او شخصی پارسا و مذهبی بود و به تعلیم و تربیت اشتغال داشت، «ابن المعلم» لقب وی شد. شیخ مفید تحصیل را از سن کودکی آغاز نمود و پیش از دوازده سالگی از برخی محدثان روایت اخذ کرده و از استاد خویش، شیخ صدوق قبل از بیست سالگی حدیث شنیده است.شیخ مفید از محضر بیش از هفتاد نفر از بزرگان بهره علمی برد. از محضر مظفر بن محمد، ابو یاسر و ابن جنید اسکافی، «کلام و عقاید» آموخت و از درس حسین بن علی بصری و علی بن عیسی رمانی بهره جست. «فقه» را نزد جعفر بن محمد بن قولویه فرا گرفت و از محضر ادیب و مورخ چیره دست محمد بن عمران مرزبانی «علم روایت» آموخت و ابن حمزه طبری، ابن داود قمی، صفوان و شیخ صدوق از دیگر اساتید او بودند. جدیت او در تحصیل موجب شد که پس از چندی در علم کلام، فقه و اصول سرآمد دانشمندان زمانش گردد.شیخ مفید در محله کرخ بغداد که مرکز شیعیان بود می زیست و مسجد معروف براثا در آن محله که تاکنون هم باقی است و زیارتگاه شیعیان است، محل تدریس او بود.
اساتید و شاگردان
از جمله اساتید شیخ مفید عبارتند از:
ابن قولویه قمى
شیخ صدوق
احمد بن محمد بن حسن بن ولید قمى
ابوغالب زرارى
ابن جنید اسکافى
ابوعلى صولى بصرى
ابو عبدالله صفوانى
و برخی از شاگردان بزرگ و نامدار شیخ مفید عبارتند از:
سید مرتضى علم الهدى
سید رضى
شیخ طوسى
نجاشى
ابوالفتح کراجکى
ابو یعلى جعفر بن سالار
آثار و تألیفات
تالیفات شیخ مفید، هم از نظر مقدار و کمیت دارای اهمیّت است و هم از نظر کیفیت. آثار وی، در عین عمق و پرباری و اتقان، مختصر است. از عبارت پردازی و تکرار واژه ها و جملات به دور است. معانی بلند و عمیق را در عبارتی کوتاه بیان کرده است مگر در مواردی که مطلب پیچیدگی خاصّی داشته و احتیاج به توضیح و تفسیر داشته است.بنابر نقل شیخ طوسى، شاگرد برجسته شیخ مفید، وى بالغ بر ۲۰۰ عنوان کتاب تألیف نموده است. نجاشی ۱۷۱ جلد کتاب از تالیفات شیخ را ذکر کرده است که اسامی برخی از آنها به این ترتیب است:
در فقه: المقنعه، الفرائض الشرعیه و احکام النساء.
در علوم قرآنی: الکلام فی دلائل القرآن، وجوه اعجاز القرآن، النصره فی فضل القرآن، البیان فی تألیف القرآن. او یکی از پرکارترین افراد این رشته بود.در علم کلام و عقاید: اوائل المقالات، نقض فضیله المعتزله، الافصاح، الایضاح، الارکان.
کتاب الارشاد: قدیمی ترین متن تاریخی که پس از طبری گزارش های حادثه عاشورا را بی واسطه از کتاب هشام کلبی نقل کرده است، کتاب «الارشاد» شیخ مفید است. شیخ مفید خود در این کتاب تصریح کرده که اخبار مربوط به این واقعه را از روایات کلبی نقل کرده است.
از جمله دیگر آثار شیخ عبارتند از:
مسار الشیعه
تصحيح الاعتقاد
کتاب الأمالى
المزار
الفصول العشرة فی الغیبة
تفضیل امیر المؤمنین علیه السلام
کتاب الجمل و ...
┅┅❅❁❅┅┅وفات
شیخ مفید در سال ۴۱۳ در بغداد، پس از ۷۵ سال تلاش و خدمت ارزنده درگذشت و مورد تجلیل فراوان مردم و قدردانی علما و فضلا قرار گرفت و به تعبیر شاگرد بزرگوارش شیخ طوسی که خود حاضر در صحنه بوده است، روز وفات او از کثرت دوست و دشمن برای ادای نماز و گریستن بر او، همانند و نظیر نداشته است.
هشتاد هزار تن از شیعیان او را تشییع کردند و سید مرتضی علم الهدی بر او نمازگزارد و در کاظمین در حرم مطهر امام جواد علیه السلام پائین پای آن حضرت و نزدیک قبر استادش ابن قولویه مدفون گردید.
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
امالی شیخ مفید 2.pdf
2.97M
#معرفی کتاب
امالی شیخ مفید
رجمه و متن امالي شيخ مفيد
مشخصات كتاب:
سرشناسه : مفيد، محمد بن محمد، ۳۳۶ - ۴۱۳ق.
عنوان قراردادي : امالي . فارسي - عربي
عنوان و نام پديدآور : ترجمه و متن امالي شيخ مفيد / محمدبن محمد بن نعمان عكبري بغدادي؛ مترجم حسين استادولي.
مشخصات نشر : مشهد: آستان قدس رضوي، بنياد پژوهشهاي اسلامي، ۱۳۶۴.
مشخصات ظاهري : ۴۲۴ ص.
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3
امالی شیخ مفید .apk
7.24M
#دانلودنرم افزار
امالی شیخ مفید
اندروید
کتاب امالی شیخ مفید
┅┅❅❁❅┅┅
🤝باما همراه باشید در کانال👇👇
@mahdiehjampajoohes3