کاهش روند مهاجرت نخبگان از ایران
دادههای موسسه آمریکایی صندوق صلح نشون میده، برخلاف مشهورات رایج در افکارعمومی، وضعیت پدیده «فرار مغزها» طی سالهای اخیر در ایران رو به بهبود است!
در این راستا، طی سال ۲۰۱۰ ایران در رتبه ۴۳ رنکینگ ۱۸۰ کشور قرار داشته و این شاخص برای ایران در سال ۲۰۱۵، ۸۲ و در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، به ترتیب ۱۰۷ و ۱۰۶ را نشان میدهد!
لینک داده اندیشکده صندوق صلح:
https://fragilestatesindex.org/excel/
📲 @mahdimsadeghi
💢بازخوانی تصمیم بنیاد ملی نخبگان برای تاسیس مهاجرتسنج
متن در تصاویر👆
#مهاجرت
#رصدخانه_مهاجرت
#نخبگان
📲 @padidar_found
چرا باید تعریف نخبه در کشور بازنگری و اصلاح شود؟!
این دختر که با امکانات دولتی به دانشگاه وارد شده و با متر و معیار بنیاد نخبگان از امتیازات و مشوقهای مملکت اسلامی بهرهمند میشود؛ برای خوشایند بربریت صهیونیستی از روی پرچم رژیم اینگونه میپرد تا عدالت و حقیقت را لگدمال کند!
#نخبه_یا_پخمه
#اصلاح_مفهوم_نخبه
📲 @mahdimsadeghi
تبعات #جمعیتی عملیات طوفان الاقصی
https://www.citypopulation.de/en/israel/admin/
از طریق لینک بالا، برید و وضعیت پراکندگی جمعیت تو سرزمینهای اشغالی را ببینید تا متوجه بشین چرا صهیونیستها اصرار دارند نقش ایران را در عملیات طوفان الاقصی، بزرگ جلوه دهند؟!
پاسخ روشن است: شکست از ایران توجیهپذیرتر از مغلوبه شدن در برابر گردان القسام است!
پ.ن: اگر حس ناامنی و هراس جمعی در بین شهرکنشینهای صهیونیستی گسترش بیابد، دو گزاره محتمل است؛ یک، جمعیت متراکمتر شود و بر الگوی تمرکز جمعیت ۸۰۰۰ نفری تلآویو بیافزاید.
بدین ترتیب نوار مرزی در شرق و جنوب غزه و جنوب لبنان، تقریباً خالی از سکنه شده و برای محور مقاومت عمق استراتژیک ایجاد میکند!
دو، جریان مهاجرت به سرزمینهای اشغالی کند شده و بالعکس روند #مهاجرت از اراضی اشغالی، افزایش بیابد!
#طوفان_الاقصی
📲 @mahdimsadeghi
فروپاشی جمعیتی؛ شکستی ترمیمناپذیر برای رژیم صهیونیستی
✍️ مهدی محمدصادقی
پژوهشگر جمعیتشناسی سیاسی
برای سرآغاز این بحث،ضرورت دارد درباره جزئیات قاب فرار صهیونیستها در صحرای نقب (نِگِو)،در روز اول عملیات غرورآمیز طوفانالاقصی، به یکسری مسائل اشاره شود.
طبق گزارش روزنامه صهیونیستی تایمز،شب قبل از طوفان رزمندگان مقاومت اسلامی،هزاران صهیونیست 20 تا 40 ساله از سراسر فلسطین اشغالی برای شرکت در جشنواره موسیقی، مشغول عیاشی در غرب بیابان نقب بودهاند؛ اما یورش برقآسای نیروهای حماس، لرزه بر اندام جوانان صهیونیست انداخت و باعث شد برهنه و عریان فرار را بر قرار ترجیح دهند.
این در صورتی است که طبق روایت حاضران، نیروهای امنیتی اشغالگر آشکارا در ابتدای این عیش عزا شده صهیونیستها، حضور داشتهاند. لازم به اشاره است که این منطقه بیابانی، بیش از 55 درصد مساحت اراضی اشغالی را به خود اختصاص داده و عمده ساکنان این منطقه که به استان جنوب (هدرم) موسوم است نظامیان صهیونیست هستند و تاسیسات هستهای «دیمونا» نیز در این منطقه قرار دارد.
بنابراین، این موضوع حائز اهمیت است که تصویر اینگریختن جمعی، از جوار قلب هستهای سرزمینهای اشغالی مخابره شد.
برای مطالعه #ادامه این یادداشت به لینک زیر مراجعه فرمایید.👇
https://kayhan.ir/fa/news/276751/
#طوفان_الاقصی
📲 @mahdimsadeghi
این مطلب روز پنجشنبه 18 آبان ۱۴۰۲، در صفحه بینالملل روزنامه کیهان، منتشر شده است!
#حمایت
دوستان در کتابخانه کرند غرب، برای حمایت از دانشآموزان کنکوری در مناطق محروم، به کتابهای کمک آموزشی نیاز دارند؛ امکانش هست یک پیام برای فراخوان بذارید در کانال و از کسانی که در اطرافیانشان امسال کنکوری داشتند و الان به کتابها نیاز ندارند، بخواهید هرچی کتاب کنکور دارند، اعلام کنند تا برایشان بفرستیم یا خودمان ببریم؟
موقع تحویل به کتابخانه توحید کرندغرب، میشه عکس و تصاویر تهیه کرد تا بحث اطمینان و صحتسنجیاش هم رعایت بشه!
پیشاپیش متشکرم🙏🌹
09127515385
محمدصادقی
آیدی تلگرام @Mahdimsadeghi
09193376092
حسنیسعدی
آیدی تلگرام @Z_hasanisadi96
🔰دوره رسانهای #جمعیت
🗞#روزنامه_نگاری_تحقیقی
ویژه دانشجویان، طلاب، فعالان رسانه و علاقهمندان به تولیدات رسانهای مکتوب
🔖 با ارئه گواهی معتبر
🔺با 15 نفر از برگزیدگاه دوره، همکاری انجام میگیرد.
📆 9 الی 23 آذر
📍تهران
⚠️جلسات 9، 16 و ۲۳ آذر بصورت حضوری، سایر جلسات غیرحضوری انجام میپذیرد.
🔹مهلت ثبتنام تا دوشنبه ۶ آذر ماه
⭕️ علاقهمندان جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایند:
🌐https://mtod.ir/population-media-course
شماره تماس :
☎️ 0901 215 3957
————————————
🔶🔸متُد (مرکز توسعه دانش مسئله محوری)
🔷🔹@mtod_ir
کمیابی خبرنگار اجتماعی مسئلهمحور در کشور
✍️ مهدی محمدصادقی
سیاستپژوه اجتماعی
@mahdimsadeghi
طی سالهای اخیر، بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی، نسبت به عملکرد برخی خبرنگاران این حوزه انتقاد محتوایی جدی دارند. بهنظر میرسد تعلیم و پرورش خبرنگار اجتماعی یکی از ضرورتهای رسانهای کشور است که با توجه به سرعت تحولات جامعه و پیچیدگی مسائل اجتماعی، اهمیت بسیاری دارد.
در هر رخداد اجتماعی، صحتسنجی و تبیین علت واقعی حادثه، تهیه روایت دستاول و ارائه گزارش بدون پیشفرض جزء حداقل شرایط لازم برای حرفه خبرنگاری است. این مهم زمانی قابلیت تحقق دارد که خبرنگاران محقق و فراجناحی در حوزه اجتماعی کشور، فعالیت کنند.
طی سالهای اخیر، بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی، نسبت به عملکرد برخی خبرنگاران این حوزه انتقاد محتوایی جدی دارند. یعنی در موضوعات حیاتی کشور نظیر مسائل خانواده و نبرد با گفتمان زن غربی، کاهش نرخباروری، کودکانگاری، مهاجرت و طلاق، بخشی از خبرنگاران اجتماعی برخلاف رویکرد کارشناسی، جهتگیری سیاسی و حزبی را اولویت قرار میدهند.
ادامه #مطلب 👇👇👇👇
https://www.alef.ir/news/4021009001.html
May 11
خون همهمان برای دشمن یکرنگ است!
✍ مهدی محمدصادقی
ساعت سه تصمیم گرفتم بسمت گلزار شهدا برم که ناگهان متوجه شدم، پنچر کردهام؛ دنبال آپاراتی بودم که خبر رسید انفجاری در نزدیکی مسیر منتهی به گلزار شهدا رخ داده؛ در یک آن خشکم زد و چهره مظلومانه و معصومانه مردم نجیبی که همیشه پای ثابت مزار حاج قاسم هستند، اومد جلو چشام.
خواستم حرکت کنم و برم سمت گلزار که خبری درباره تقاضای عدم مراجعه به محل جنایت بدلیل رعایت ملزومات امنیتی و انتقال سریعتر مجروحان این حادثه تلخ، منصرفم کرد!
خبرها رو دنبال میکردم تا ببینم چه زمانی میشه برای اطلاع از جزئیات حادثه و ادای دین به شهدا، خودم رو به اونجا برسونم.
تا اینکه یک ساعت بعد اذان مغرب، به پیشنهاد یکی از بستگان بسمت محل حادثه رفتیم. اولین تصویری که دیدیم همین خون یکرنگ شهدا بود!
راستش رو بخواهید منم مثل خیلی از شماها، از لحظه اول داشتم نیروهای امنیتی رو شماتت میکردم و سهلانگاری اونا رو عامل این فاجعه دردناک میدونستم!
تا اینکه به محل حادثه رفتم و به برکت خون شهدا، دوتا نکته درسآموز گرفتم؛ اول اینکه هر دو حادثه در نقاط کور انجام شده و دشمن برا انجام این عملیات غلط خاصی نکرده؛ چون اولین حادثه یک کیلومتری گیت بازرسی انجام شده و حادثه دوم گویا بوسیله عامل انتحاری در فاصله دو تا سه کیلومتری محل رخداد تروریستی اول تو خروجی بزرگراه زیر تابلو راهنمای مزار حاج قاسم، به وقوع پیوسته و یقیناً هرکی با جغرافیای اون منطقه آشنا باشه به خوبی با بنده درباره کور بودن این عملیات تروریستی همنظر میشه!
نکته دوم هم اینکه خون همه ما برای دشمن یکرنگه و برا کفتاران تو کمینگاه، جنازه همه ما ایرانیان یک طعم داره. پس خون بسیجی و فشن، محجبه و شلحجاب، مذهبی و قرتی فرقی نداره!
بنابراین لزومی نداره الکی قدرت امنیتیمون رو زیر سوال ببریم و گاه و بیگاه ساز جدایی بزنیم؛ همهمون خون سرخ داریم و پاش بیوفته برا همدیگه جون میدیم!
@mahdimsadeghi
دخترا، میکنم از مغلطهکاران خبرت!
✍️ مهدی محمدصادقی
تفاوتهای جنسیتی را جدی بگیریم؛ عنوان کتابی است از «استیونای.رودز» نویسنده آمریکایی که به تمایزات فیزیولوژیک و روانشناختی زنان و مردان اشاره دارد.
اینکه دختران نسبت به هویت جنسیتی و جنسی خود، آگاهی ندارند یا تحت تاثیر تبلیغات فمینیسم، هرگونه تفاوت با مردان را انکار میکنند؛ ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی کنونی محسوب میشود.
در این راستا یکی از تمایزات اساسی بین زنان و مردان، تفاوت در نوع برانگیختگی و تمایلات جنسی است. رودز در بخشی از این کتاب ضمن اذعان به تفاوت میل جنسی مردان و زنان، مینویسد: «مردان مایل نیستند درباره مشکلاتی که در مهار میل جنسی خود دارند صحبت کنند هنگام بحث بر سر امور جنسی زنان فمینیست کلاس من اغلب میگویند که زنان و مردان دارای طبیعت جنسی مشابه یا تقریباً مشابهی هستند اما میل جنسی مردان کاملاً طبیعی هنگامی که به طور کامل از سوی زنان درک شود به نظرشان بد شکل و مایه بیآبرویی میآید.
بسیاری از زنان به شدت در برابر فهم صحیح امور جنسی مردانه مقاومت میکنند زیرا اعتقاد دارند این کار باعث تحقیر مردان میشود. زنان این موضوع را درباره مردانی که خیلی دوستشان دارند مورد تردید قرار میدهند و فکر میکنند مرد معمولی که به آسانی تحریک میشود در نوع خود غیرعادی است».
علاوه بر این، «هلن فیشر» در قسمتی از کتاب #جنس_اول در این باره آورده است: «غریزه جنسی مردان بیشتر تحت تأثیر محرکهای جنسی بصری و دیدن نشانههایی حاکی از جوانی، سلامت و باروری در #زنان تحریک میشود. به همین دلیل مردان مجلات حاوی تصاویر جنسی را، از هر نوعی که باشد، خریداری میکنند. دید زدن شاید از لحاظ فیزیولوژیکی باعث تحریک جنسی مردان میشود. در مقابل، زنان بیش از مردان جذب نشانههایی میشوند که از موقعیتهای خوب حرفهای، اجتماعی و مالی حکایت دارند».
اگر همین تفاوت جنسیتی در جامعه نهادینه میشد و مردان دغدغهمند دارای جایگاه اجتماعی مناسب از بیان این واقعیت فیزیولوژیک امتناع نکرده بودند؛ دختران و زنان درباره ضرورت اجتماعی و انسانی حفظ #حجاب مردد نمیشدند!
مردانی که ارزشهای اصولی در خصوص پوشش را تمسخر میکنند یا آن را سلب آزادی زنان میشمارند؛ مغلطهکارانی کذاب هستند که چشم بر واقعیت حال حاضر جامعه بستهاند!
حجاب نهتنها موجب سلب آزادی نیست؛ بلکه ضامنی اخلاقی برای مشارکت فعال زنان در بستر اجتماعی است. این موضوع با مقایسه کارنامه انقلاب اسلامی و دوران پهلوی، به درستی اثبات میشود!
در پایان این نوشتار، به ابیاتی روشنگرانه از شاعر معاصر گیلانی، اسماعیل دهقان، اشاره میشود؛ باشد که خواهران و دختران فریبخورده میهنم نسبت به گزارههای مطرح شده، اندکی تامل کنند!
دخترا، میکنم از مغلطهکاران خبرت
که مبادا ببرند از ره عفت به درت
تا خبر دار شوی یا به قلم یا تبلیغ
برده چادر زتو، بنهند #کلاهی به سرت!
#تفاوتهای_جنسیتی
#ضرورت_حجاب
#زنان
#ایران_اسلامی
📲 @mahdimsadeghi
May 11
سرمایهتان را به باد ندهید!
✍ مهدی محمدصادقی
آدم عاقل مال خود را آتش نمیزند. به همین صورت، محال است فردی از روی آگاهی سرمایه زندگیاش را در جوی آب بریزد.
بر اساس باور و فرهنگعمومی، فرزند از جمله اصلیترین سرمایه زندگی هر ایرانی محسوب میشود. در واقع پدر و مادر همهی تلاش خود را به کار میگیرند تا بچههایشان به یک جایی برسند و در آینده باعث افتخارشان شوند.
یکی از مسائلی که بر آتیه کودکان و نوجوانان اثر میگذارد و نگرش آنان به زندگی را شکل میدهد؛ اظهارات و دیدگاه والدین نسبت به محیطاجتماعی و شرایط زندگی است.
یعنی اگر فرزندان در جمعبندی رفتار پدر و مادر خود، حس امید و روحیه تلاش را مشاهده کنند؛ آنان هم انگیزه میگیرند تا با تلاش و پشتکار به اهداف خود برسند. ولی اگر به هر نحوی برداشت بچهها از وضعیت و الگوی رفتاری والدینشان منفی باشد به سختی میتوان به ایشان امید تزریق کرد!
یکی از کنشهای متداول رفتاری برخی از پدر و مادران ایرانی_به ویژه پدران_ نق زدن از شرایط کشور و گلایه از زمین و زمان است.
به نظر میرسد، این موضوع منجر به گسترش و عمقیابی ویروس مهلک و بازدارنده «ناامیدی» در بین فرزندان این خانوادهها میشود!
بنابراین، هر کسی ایران و ایرانی را دوست دارد و آرزوی موفقیت و رسیدن فرزندش به جایگاههای متعالی کشور را در ذهن میپروراند؛ باید از انتشار و اشاعه مطالب ناامیدکننده در جامعه پرهیز کند و هیچگاه در بستر خانواده، رسیدن به موفقیت فرزند را آرزوی محال نپندارد!
اساساً بسیاری از خانوادهها که فرزندانشان طی آشوبهای ۱۴۰۱، قربانی توطئه دشمنان شدند و فریب جبهه باطل را خوردند؛ به این نکته بیتوجه بودهاند.
انتقاد مشکلی ندارد؛ اما نباید از دایره انصاف خارج شد و به واسطه مشاهده اخبار عوامانه و فیک فضای مجازی، با تخریب و تحقیرملی ریشه جوانههای امید را قطع کرد. در این صورت آینده فرزندان که سرمایه اصلی هر پدر و مادر ایرانی محسوب میشوند؛ به فنا رفته و انگیزه نسل آتی کشور به باد خواهد رفت!
در عوض پیشنهاد میشود، با بچهها بازی موفقیت راه بیاندازید و بنا به اهداف و علائق فرزندانتان از آنان به عنوان مدیران و مسئولین آینده کشور برنامه بخواهید.
به آنان بگویید: «تو اگر نماینده مجلس شوی، چگونه خادمی میکنی یا به عنوان یک فرد موفق اقتصادی چگونه تحریمهای ظالمانه را بیاثر میکنی؛ یا به عنوان یک ایرانی میخواهی چگونه به مردم و کشور خدمت کنی؟ و قص علی هذا...».
در امیدبخشی و گفتگو پیرامون موفقیت آتی فرزندان حریص باشید؛ انشاءالله اینگونه آیندهسازانی بلندنظر و دوراندیش تربیت خواهید کرد که به انسانهای قیمتی تبدیل شده و سود سرمایه زندگیتان را چند برابر خواهند کرد!
فراموش نکنیم که به قول آیتالله بهجت (رضوان الله تعالی): «ما به دنیا آمدهایم که با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم؛ نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم».
📲@mahdimsadeghi
توصیهای هیدروپلیتیکی در خصوص #هیرمند
برای نجات هامون و سیراب کردن اهالی خونگرم سیستان، به جز جاری شدن هیرمند، راهحل پایداری وجود ندارد!
📲 @mahdimsadeghi