💢دیپلماسی متوازن
🔹یکی از آسیبها و خلأهای جدی عرصه سیاست خارجی آن است که به موضوع دیپلماسی اقتصادی آنچنان که انتظار میرود توجه نشده است. اهمیت پیوند اقتصاد و سیاست خارجی و به عبارتی دیپلماسی اقتصادی بر هیچکس پوشیده نیست، اما گویی اینکه در نظام سیاسی ما در اینباره طراحی ثابت و پایدار شکل پیدا نکرده است و گاه تابع تمایلات سیاسی دولتها صورتبندی پیدا کرده است.
🔸در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت اقتصاد داخلی و مشکلاتی که در معیشت مردم پدید آمده، اولویت دادن به تعامل اقتصادی سازنده و اثربخش با محیط بیرونی با اولویت دولتهای همسو در قالب دیپلماسی اقتصادی که از ظرفیت بهرهگیری از منافع اقتصاد جهانی برخوردار میباشد، به یک ضرورت اجتنابناپدیر تبدیل شده است؛ زیرا در شرایط فعلی که کشور تحت فشارهای آمریکا از طریق اعمال تحریمهای اقتصادی است، اتخاذ سیاست خارجی اقتصادیگرا توسط دولت جدید در سطوح منطقهای و خاصه همسایگان میتواند از طریق اعتمادسازی در روابط خارجی، منجر به ثبات در مناسبات تجاری و جذب سرمایهگذاری خارجی شود و با افزایش کارایی اقتصادی از طریق انتقال فنآوریهای نو و دانشبنیان، اثری مثبت بر روند رشد و توسعه کشور داشته باشد. دولت سیزدهم بایستی عقبماندگیهای فراوان ایجاد شده در این عرصه را در مسیر بهبودی قرار دهد.
🔹بر اساس آنچه که بیان شد و موضوعاتی که واقعیت و تجربیات سالهای گذشته کشور است؛ دولت سیزدهم باید در عرصه سیاست خارجی به بازسازی روابط منطقهای و همسایگی بپردازد. تأکید بر اقتصاد مقاومتی، اقتصاد درونزا و بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی که جزء سیاستهای نظام و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، هیچگاه به معنای نایده گرفتن فرصتهای اقتصادی محیط منطقهای و فرامنطقهای نیست.
🔸از قضا آنچه در این باره اهمیت دارد این است که تجربه نشان داده نمیتوان اقتصاد و معیشت کشور را معطل غرب و مذاکره با چند کشور غربی کرد، بلکه ضمن کوشش برای حضور مؤثر و قوی در نظام جهانی و ادامه مذاکرات عزتمندانه در خصوص احیای برجام، اما به طور قطع در سیاست و روابط خارجی باید اولویت را به دیپلماسی متوازن داد و در این چارچوب سیاست نگاه به شرق را با اعتقاد و جدیت بیشتری در دستور کار قرار داد.
🔹حتی اگر احیای توافق هستهای منطبق بر منافع ملی حاصل آید، باز راه تحقق انتفاع اقتصادی ناشی از برجام از مسیر گسترش و تعمیق روابط با دولتهای گوناگون دنیا میگذرد. در این باره لازم است بازسازی روابط خارجی با تأکید بر توازنگرایی مطابق با منافع ملی به سرعت دنبال شود و اقتصاد بایستی در هسته مرکزی همه طراحیهای سیاست خارجی قرار بگیرد.
✍🏻عزیز غضنفری
💢گورستان ناتو
🔹جنگ روسیه و اوکراین وارد مرحله تازهای شده است.
🔸دبیرکل ناتو با اشاره به ضد حملات جدید علیه روسیه گفت: «ضدحمله اوکراین در مراحل اولیه است. اوکراین الان دستاوردهایی در برابر روسیه به دست آورده و این نشان میدهد که حمایت نظامی از اوکراین حیاتی است.»
🔹اما پوتین رئیسجمهور روسیه این موضوع را رد کرده و گفته است: «اوکراین از چهار جهت در حال حمله است. ارتش اوکراین از تمام جهات ضد حمله ناکام مانده و تلفات خیلی سنگینی داده است. اوکراین دستکم ۱۶۰ تانک و ۳۶۰ خودروی زرهی در جریان ضد حمله از دست داده است. تلفات اوکراینیها در ضدحمله ۱۰ برابر روسیه است. به تدریج اوکراین را خلع سلاح میکنیم.»
🔸اما بررسیها نشان میدهد که ظاهرا کوه تجهیزات ناتو در ضدحمله اوکراین موش زاییده است.
🔹به اذعان رسانههایی مانند آسوشیتدپرس و برخی تصاویر منتشر شده تلاش نیروهای اوکراینی در روزهای اخیر برای درهم شکستن دیوار دفاعی روسیه در امتداد خطوط مقدم نه تنها به در بسته خورده، بلکه مناطقی از اوکراین را به گورستان تجهیزات و تسلیحات پیشرفته غربی تبدیل کرده است.
﷽
#هروز_یک_آیه
إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظِيماً «48»
همانا خداوند، اين كه به او شرك ورزيده شود نمىبخشد، ولى هر چه پايينتر باشد، براى هر كه بخواهد مىبخشد. و هر كس به خداوند شركورزد به تحقيق گناهى بزرگ بر ساخته است.
🔻نکــــتهها
موضوع شرك، صدها بار در قرآن مطرح شده و از هر گونه توجّه به غيرخدا، تحت هرعنوان (بتپرستى، رياكارى، گرايشهاى غيرالهى، مادّهگرايى و ...) انتقاد شده است.
مضمون اين آيه، عيناً در آيه 116 همين سوره تكرار شده وتكرار، عامل هدايت است.
از آنجا كه شرك، خروج از مدار حقّ و بريدن از خدا و پيوستن به ديگرى است، بدون توبه آمرزيده نمىشود، ولى اگر مشرك، دست از شرك بردارد و توبهى واقعى كند، خداوند مىآمرزد. در آيه 54 سورهى زمر، مىفرمايد: خداوند، همه گناهان را مىآمرزد، پس از رحمت او مأيوس نباشيد و به درگاهش توبه كنيد.
چون هيچ كس نمىداند نظر رحمت حكيمانهى خدا متوجه چه كسى خواهد شد، پس جايى براى غرور و جرأت به گناه، باقى نمىماند.
عوامل بخشش چند چيز است: 1. توبه، 2. انجام نيكىها، 3. دورى از گناهانكبيره، 4.شفاعت، 5. عفو الهى.
امام صادق عليه السلام دربارهى «يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ» فرمود: مقصود گناهان كبيره وگناهان ديگر است، (كه خداوند اگر بخواهد بدون توبه نيز مىبخشد).
❣#سلامامامزمانم❣
🍃مهر شما همان
ڪیمیایے است ڪہ
روزگار مرا قیمتے مےڪند...
من بہ اعتبار محبت شما
نفس مےڪشم
اے قرار دل بے قرارم...
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
میدونی ثمره محبت امیرالمومنین علی (ع)، چیه؟
⏰ ۲۲ روز تا #عید_غدیر😍
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ 🤲🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 ما چهار تا لباس بیشتر از شما درآوردیم!!🙄
🍃🌹🍃
✅ صحبت های بازیگر آمریکایی خطاب به مردم ایران: «آرزوهای شما خاطرات ماست؛ روسری تازه اول ماجراست!»
🇮🇷
📝روزنامه کویتی: امارات به صف میانجیگران برای احیای برجام پیوست
🍃🌹🍃
🔹روزنامه کویتی الجریده نوشت: «علی رغم انتقاد وزارت امور خارجه ایران از بیانیه وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری که اخیرا در ریاض برگزار شد و خواهان مشارکت کشورهای منطقه در هرگونه مذاکرات بین المللی با تهران درباره پرونده هسته ای بودند، امارات روز گذشته(سه شنبه) میزبان جلسهای بین علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد هستهای ایران و همتایان او در ترویکای اروپایی بود که شامل انگلیس، فرانسه و آلمان میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 سن درختان دانشگاه شهید بهشتی بیشتر از سن آمریکاست...
🍃🌹🍃
✅ علمالهدی، همسر رئیسجمهور در مصاحبه با رسانۀ ونزوئلایی: سن درختان دانشگاه شهید بهشتی که در آن تدریس میکنم بیشتر از سن آمریکاست؛ برای همین ایرانیان از تلاشهای آمریکا خندهشون میگیره.
🇮🇷
📝 جزئیات نیویورکتایمز از توافق «غیرمکتوب» ایران و آمریکا: ایران حملات به پیمانکاران آمریکایی در عراق و سوریه را متوقف میکند، همکاری با آژانس را گسترش میدهد
🍃🌹🍃
🔻نیویورک تایمز نوشت:
🔹 ایران بر اساس توافق جدید -که دو مقام اسرائیلی آن را "قریب الوقوع" توصیف کردند- موافقت خواهد کرد که اورانیوم را فراتر از سطح تولید فعلی خود که ۶۰ درصد است، غنی سازی نکند.
🔸 ایران همچنین حملات مرگبار به پیمانکاران آمریکایی در سوریه و عراق توسط نیروهای نیابتی خود در منطقه را متوقف میکند، همکاری خود را با بازرسان آژانس گسترش میدهد و از فروش موشکهای بالستیک به روسیه خودداری میکند.
🔺در مقابل، ایران انتظار دارد که ایالات متحده از تشدید تحریمها، اجتناب کند. توقیف نفتکشهای خارجی حامل نفت، همانطور که اخیرا در آوریل انجام شد، متوقف کند. به دنبال قطعنامههای تنبیهی جدید در سازمان ملل یا آژانس علیه ایران به دلیل فعالیتهای هستهایاش نباشند.
﷽
#هروز_یک_آیه
أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ أُوتُوا نَصِيباً مِنَ الْكِتابِ يُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطَّاغُوتِ وَ يَقُولُونَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا هؤُلاءِ أَهْدى مِنَ الَّذِينَ آمَنُوا سَبِيلًا «51»
آيا كسانى را كه بهرهاى از كتاب (خدا) به آنها داده شده، نديدهاى كه به بت و طاغوت ايمان مىآورند و درباره كفّار مىگويند: اينان از كسانى كه (به اسلام و محمّد صلى الله عليه و آله) ايمان آوردهاند، راه يافتهترند.
🔻نکـــــتهها
پس از جنگ احد، جمعى از يهوديان به مكّه رفتند تا بر ضد مسلمانان، با مشركان هم پيمان شوند و براى دلخوشى و اطمينان كفّار، در برابر بتهاى آنان سجده كردند و گفتند: بتپرستى شما از اسلام مسلمانان بهتر است.
«جبت»، كه به بت، ساحر و كاهن گفته مىشود، يكبار در قرآن آمده ولى كلمهى «طاغوت»، از ريشهى «طغيان»، هشت مرتبه آمده است. شايد مراد از جِبت و طاغوت، همان دو بتى باشد كه يهوديان در برابر آنها سجده كردند، و شايد مراد از جبت، بت باشد و مراد از طاغوت، بتپرستان و حاميان بتپرستى باشد.
1- آگاهى ناقص از دين، زمينهى انحراف است. «نَصِيباً مِنَ الْكِتابِ»
2- دشمنان، براى مبارزه با اسلام حتّى از عقايد خود دست مىكشند (سجدهى يهود بر بت، به خاطر خشنودى مشركان و هماهنگى بر ضد مسلمانان). «يُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطَّاغُوتِ»
3- روح لجاجت وعناد، مسير قضاوت را عوض مىكند. يُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ
❣#سلامامامزمانم❣
🍃خدا کند که رضایم فقط رضای تو باشد
هوای نفس نباشد،همه هوای تو باشد
🍃خدا کند که گذارت فتد به منظر چشمم
که سجده گاه نمازم،جای پای تو باشد..
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان