🔹قَالَ علیه السلام لِکُلّ مُقبِلٍ إِدبَارٌ وَ مَا أَدبَرَ کَأَن لَم یَکُن
🔹(برای هر پیشامدی بازگشتی است، و چون بازگشت چنان است که نبوده است). مقصود امام (علیه السلام) آن است که پیشامدهای خوشایند دنیا را می باید زاهدانه بنگریم و پیشامدهای سخت آن را بی ارزش و آسان انگاریم، کان از حروف مشبهه به فعل نظیر ان، و بدون تشدید است. و اسمش نیز محذوف می باشد (ضمیر مستتری است که مرجع آن ما ادبر است).
📙شرح#حکمت_152
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص156
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خدایاخودتبساز
آدمیزاد موجود عجیبی است !
برای هدایتش ۱۲۴۰۰۰ پیامبر
کفایت نکرد اما برای
گمراه کردنش
یک شیطان کافی بود…!
🍃قَالَ علیه السلام لِکُلّ امر ِئٍ عَاقِبَةٌ حُلوَةٌ أَو مُرّةٌ
🍃(هر کس سرانجامی شیرین و یا تلخ دارد.) امام (علیه السلام) به دو نوع کار و نتیجه ی عمل خوب و بد انسان اشاره کرده است، پایان خوب، بهشت و لذات بهشتی است که سرانجامی شیرین است، و پایان شر و بد، آتش و عذاب آتش است که سرانجامی تلخ است. دو کلمه ی شیرین و تلخ را استعاره از لذت بخش، و ناپسند آورده است.
📙شرح#حکمت_151
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚(تفسیر آیه ۴٠سوره بقره)
📄بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُواْ بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ (۴۰)
📜ای فرزندان اسرائيل! نعمتهايم را كه بر شما ارزانی داشتم به ياد آريد و به پيمانم وفا كنيد تا به پيمانتان وفا كنم و تنها از من بترسيد.
📜مردی به خدمت امام صادق علیه السلام رسید و عرض كرد: فدایت شوم، خداوند میفرماید: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَكُمْ» [مرا بخوانید تا شما را اجابت كنم] ما او را میخوانیم ولی او ما را اجابت نمیكند.
🌺امام صادق علیه السلام فرمود:
📜چون شما به پیمان خود با خداوند وفا نكردید، اگر وفا كرده بودید، هر آینه خداوند به شما وفا میكرد.
📚(تفسیر قمی، ج ۱، ص ۵۶.)
✍#آیه_گرافی
💎امام علی علیه السلام:
بدترین مردم کسی است که خود را بهترین مردم پندارد
📗غررالحکم حدیث ۵۷۰۱
#بدترین_مردم
🪐إِنْ أُعْطِىَ مِنْهَا لَمْ یشْبَعْ وَإِنْ مُنِعَ مِنْهَا لَمْ یقْنَعْ
🌎از کسانى مباش که اگر چیزى از دنیا به او برسد سیر نمى شود و اگر نرسد هرگز قانع نخواهد بود
✍اشاره به این که در زندگى قانع باش ، اگر گرفتار محرومیت شدى صابر و اگر مواهب الهى شامل حالت شد شاکر باش ، نه مانند دنیا پرستان که هرگز از دنیا سیر نمى شوند و هرقدر بیشتر از مواهب دنیا در اختیارشان قرار بگیرد تشنه تر مى گردند ، همان گونه که در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) آمده است «مَثَلُ الدُّنْیَا کَمَثَلِ مَاءِ الْبَحْرِ کُلَّمَا شَرِبَ مِنْهُ الْعَطْشَانُ ازْدَادَ عَطَشاً حَتَّى یَقْتُلَه» مَثَل دنیا همچون آب شور دریاست که هر قدر تشنه اى از آن بیشتر بنوشد بیشتر گرفتار عطش مى شود تا او را در کام مرگ فرو برد
📙#حکمت_150