📗داستانی جالب و عجیب درباره ی
چنار امامزاده صالح
چنار هم از درختان مقدس ایرانیان محسوب میشود که داستانهای ویژهای دربارهاش میگویند. امّا این بار میخواهیم از چنار امامزاده صالح تجریش بگوییم. تجریش و منطقه شمیران از مناطق قدیمی تهران محسوب میشود و میگویند پیرزن فقیری در ده تجریش با فرزندان فراوانش زندگی میکرده. شب عید که از راه میرسد و همه لباسهای نو میپوشند، یکی از بچههای پیرزن از مادرش میخواهد که برایشان لباس نو بخرد و پیرزن هم برای اینکه دل بچه نشکند میگوید فردا برایشان تهیه میکند. از اتّفاق، پیرمرد از روی بام گفتگوی پیرزن و بچهها را میشنود واز روی دلسوزی برایشان مقداری شیرینی و پارچه میگذارد. پیرزن هم بعد از دیدن این هدیهها از خوشحالی دعا میکند که هر کس اینها را آورده هزار سال عمر کند.
همین روز، پیرمرد قلمه چناری در خانهاش میکارد و سالها میگذرد و این قلمه بزرگ و بزرگتر میشود. روزی مردی در خانه پیرمرد مهمان میشود و از شهرت تجریش و چنار بزرگش میگوید و پیرمرد اقرار میکند که از دعای آن پیرزن این چنار هزاران سال عمر خواهد کرد.
اگرچه سالیان سال است که این درخت از بین رفته امّا یاد و خاطرهاش هنوز که هنوز است میان باورهای مردم بومی نفس میکشد.
🌸🍃
🍃
🔖 دمنوش پنیرک و تسکین سرفه
پنیرک گل های زیبا و بنفش رنگ گیاهی دارویی است که معمولا به صورت خودرو در مناطق مختلف ایران می روید.
یک لیوان آبجوش را بر روی یک قاشق چایخوری از پودر گل های خشک شده پنیرک بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دم کنید.
پس از صاف کردن، نوشیدنی گرم، خوشرنگ و کمی لعاب دار بدست می آید که با کمی شکر طعم مطبوعی پیدا می کند.
✔️طبق قانون جوشانده ها، اگر گل های لطیف پنیرک بیش از 5 دقیقه جوشانده شوند، خاصیت لعابی خود را به تدریج از دست داده و کم اثر می شود.
🌀این دمنوش علاوه بر اینکه ملین خوبی است برای تسکین سرفه، التهاب دهان و گلو، خارش و جوش های پوستی و مجاری ادراری ملتهب بسیار مفید است.
✔️ پنیرک را می توان به تنهایی یا همراه گیاهان دیگر مثل ختمی، عناب یا بابونه هم دم کرد.
⚠️مادران باردار هوشیار باشند مصرف این گیاه در بارداری ممنوع است.
🖋 دکتر مریم تقوی شیرازی ( متخصص طب سنتی ایران)
🌿طب سنتی ایرانی 🌿
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
«أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ»
استادی میگفت :
این آیه معنایش این نیست که با ذکر خدا دل آرام می گیرد
این جمله یعنی خدا می گوید:
جوری ساخته ام تو را که جز با یاد من آرام نگیری.
تفاوت ظریفی است
اگر بیقراری
اگر دلتنگی
اگر دلگیری
گیر کار آنجاست که هزار یاد،
جز یاد او، در دلت جولان میدهد
و خواسته هایت را از مردم طلب میکنی نه او
چاره ساز فقط خداست به دست مردم چشم ندوز
🤍
✨﷽✨
👌 داستان کوتاه پند آموز
💭مدرسهای دانشآموزان را با اتوبوس به اردو میبرد. در مسیر حرکت، اتوبوس به یک تونل نزدیک میشود که نرسیده به آن تابلویی با این مضمون دیده میشود: «حداکثر ارتفاع سه متر»
ارتفاع اتوبوس هم سه متر بود ولی چون راننده قبلا این مسیر را آمده بود با کمال اطمینان وارد تونل میشود اما سقف اتوبوس به سقف تونل کشیده میشود و پس از به وجود آمده صدایی وحشتناک در اواسط تونل توقف میکند.
💭پس از آرام شدن اوضاع مسئولین و راننده پیاده شده و از دیدن این صحنه ناراحت میشوند. پس از بررسی اوضاع مشخص میشود که یک لایه آسفالت جدید روی جاده کشیدهاند که باعث این اتفاق شده و همه به فکر چاره افتادند؛ یکی به کندن آسفالت و دیگری به بکسل کردن با ماشین سنگین دیگر و غیره.
💭اما هیچ کدام چارهساز نبود تا اینکه پسربچهای از اتوبوس پیاده شد و گفت: «راه حل این مشکل را من میدانم!» یکی از مسئولین اردو به پسر میگوید: «برو بالا پیش بچهها و از دوستانت جدا نشو!» پسربچه با اطمینان کامل میگوید: «به خاطر سن کم مرا دست کم نگیرید و یادتون باشه که سر سوزن به این کوچکی چه بلایی سر بادکنک به آن بزرگی میآورد.»
💭مرد از حاضر جوابی کودک تعجب کرد و راهحل را از او خواست. بچه گفت: «پارسال در یک نمایشگاهی معلممان یادمان داد که از یک مسیر تنگ چگونه عبور کنیم و گفت که برای اینکه دارای روح لطیف و حساسی باشیم باید درونمان را از هوای نفس و باد غرور و تکبر و طمع و حسادت خالی کنیم و در این صورت میتوانیم از هر مسیر تنگ عبور کنیم و به خدا برسیم.»
مسئول اردو از او پرسید: «خب این چه ربطی به اتوبوس دارد؟»
💭پسربچه گفت: «اگر بخواهیم این مسئله را روی اتوبوس اجرا کنیم باید باد لاستیکهای اتوبوس را کم کنیم تا اتوبوس از این مسیر تنگ و باریک عبور کند.» پس از این کار اتوبوس از تونل عبور کرد.
✅خالی کردن درون از هوای کبر و غرور و نفاق و حسادت رمز عبور از مسیرهای تنگ زندگی است.
✨حدیثی از معصوم ✨
🌹امام کاظم(علیه السلام)مےفرمایند:
زراعت درزمین هموار می روید، نه برسنگ سخت!
و چنین است که حکمت در دلهای متواضع جای
می گیرد نه در دل های متکبر. خداوند
متعال ،تواضع را وسیله عقل، و تکبر را وسیله
جهل قرار داده است.
📚تحف العقول،ص۳۹۶
💕