🌺از دو جمله پرهیز کنیم :
🔰جملهی نخست (فرقی نمی کنه...)
🔹اوقاتی که نظرمان را در مورد موضوعی جویا میشوند مگر میشود فرقی نکند؟ این جمله نشانِ منفعل بودن مخاطب یا بیتفاوتی اوست و از نظر آداب اجتماعی جمله مؤدبانهای نیست.
🔰جملهی دوم (بد نیستم...)
🔹وقتی که کسی حالمان را جویا میشود، اگر بد نیستیم چرا نمیگوییم خوبم؟ این جمله موجب میشود گمان کنیم مخاطب در ابراز احساسات مثبتش، بخل میورزد یا انسان شاکری نیست. از همه مهمتر به خودِ ما تلقینِ احساسِ ناخوشی میکند.
✔️لطفاً حساس باشیم، نظر بدهیم، ابرازِ وجود کنیم و مثبت بیاندیشیم.
✅حساسها نمیگویند : به من چه، فرقی نمیکنه، بد نیستم، من این مدلیام، حوصله ندارم، نظری ندارم، که چی؟ تحمل ندارم، اعصابم خرده، همین که گفتم و... این جملات فاقد شعور عاطفی هستند.
@majavaherivash
🌺والدینی که با ایجاد احساس گناه و القای حس قربانی بودن و این پیام که من بخاطر تو از تفریحم زدم، برای خودم چیزی نگرفتم ،از لقمه خودم زدم به تو دادم، 9 ماه تو را تو شکمم نگه داشتم و .. با فرزندانشان ارتباط برقرار میکنند.
هدف این بازی عموما وابسته نگه داشتن و کنترل فرزندان است و در این راه هیچ ابزاری قوی تر از ایجاد گناه نیست.
والدینی که بیش از اندازه و به شکل افراطی نیازهای فرزندان را برآورده میکنند و به خودشان سختی میدهند، انگیزه و هدف این فداکاری ها و قربانی شدن ها معطوف به نیاز خودشیفته وار خود والدین است.
در واقع آنها نمیتوانند استقلال و خودمختاری فرزندان را تاب بیاوردند، آنها از جدایی و تنها ماندن خودشان وحشت دارند و با رفتارهایی ظاهرا از سر خیرخواهی فرزندان خودشان را مثل خودشان وابسته و ضعیف بار میآورند و آنها را از طریق بازی های روانی و عاطفی به بند بردگی نهان میشکند.
تشخیص آن هم سخت نیست، اگر دیدید که با خوبی بیش از حد والدین احساس خفگی و محدودیت میکنید (مثل به زور غذا خوردن بخاطر تعارف های دیوانه وار میزبان در مهمانی) احتمالا با چنین والدینی مواجه هستید.
#معصومه_جواهری
#روانشناس_بالینی
#روانشناس_زوج_خانواده
@majavaherivash
امروز که پرونده ها را بررسی میکردم عمده ترین مشکلات زوجین را در نداشتن مهارت در گفتگو میدیدم
یعنی زوجین در صحبت های دونفره ای که دارند یا ذهن خوانی دارند یا قضاوت میکنند و یا از نگاه و استاندارد های خودشان گفتگو را مدیریت میکنند....
همیشه به مراجع هام از گفتگو به عنوان یک ابزاری برای رشد وبالندگی نام میبرم که باعث رشد هر دو آنها میشود.
و ازشون میخوام که روش درست #گفتگو را یاد بگیرند.
#معصومه_جواهری
#روانشناس_بالینی
#روانشناس_زوج_خانواده
#مشاوره_زناشویی
#مشاوره_ازدواج
#مشاوره_طلاق
@majavaherivash
چطور باعث میشیم کسی از ما خسته بشه؟
مدام ازش میخواهید تمام وقتشو به شما اختصاص بده
تا یه کم ازتون فاصله میگیره ،میگید چرا مثل قبل بهم توجه نمیکنی؟
به کوچکترین حرفش حساسیت نشون میدید و دلخور میشید
توقع دارید در هر موقعیتی شما رو به همه کس و هرچیزی ترجیح بده
بهش ثابت میکنید که تحت هیچ شرایطی ترکش نمیکنید حتی وقتی بهتون آسیب بزنه
@majavaherivash
🌺اضطراب جدایی
🟪منشا اضطراب جدایی کودک می تواند اضطراب خود مادر باشد. مادری که خودش مضطرب است و حمایت و مراقبت افراطی نسبت به کودک دارد، باعث میشود احساس امنیت کودک کاهش پیدا کند.
🟨در واقع منشا اضطراب اغلب کودکان، مادرانی هستند که خودشان به کودک وابسته اند و بی اندازه حمایت میکنند. وقتی کودک وابسته بار بیاید، طبیعی است که قرار باشد به مهد کودک برود ، این جدایی را نمی پذیرد.
🟪پنج سال اول کودک بسیار مهم است و با تجربه ها، باورها و تفکراتش را شکل می دهد. بنابراین اگر احساس عدم اعتماد به مادر و ترس از دست دادن افراد مهم زندگی را داشته باشد، در آینده هم با مشکلات زیادی روبه رو می شوند.
@majavaherivash
صبح يعنى همه ى شهر پر از بوى خداست
عابرى گفت:که اين مطلق ناديده کجاست؟
شاپرک پر زد و با رقص خود آهسته سرود
چشم دل باز کن,اين بسته به افکار شماست
#صبحتون_منور_به_نورخدا
@majavaherivash
🌺رابطه های ناسالم و بی سرانجام :
🔰در رابطه ای که در آن بیش از آنچه به شما عشق می ورزند، عشق می ورزید در این رابطه، فقط یکی از طرفین همیشه در همه چی پیشقدم میشه ، چه در ابراز عشق ، چه در نزدیک شدن، چه در گفتگو کردن که این رابطه بعد از یک مدتی از تعادل خارج میشه و محکوم به شکست خواهد شد !
@majavaherivash
🌺 فرزندان معمولا در گوش دادن به بزرگترها تلاشي نمیکنند
اما همواره از آنها تقليد كرده اند.
@majavaherivash
اصرار به ایده آل بودن ، نوعی واکنش خشمگینانه(aggressively)به والدینی سرزنشگر است که قصد داشته اند ، ناکامی های خود را با بچه دار شدن جبران کنند.
@majavaherivash
🌺قبل از ازدواج در مورد ماديات هم صحبت كنيد
✅ پرسش هاي زير به شما كمك مي كند تا تصوير روشن تري از وضعيت مالي آينده داشته باشيد : 👇🏼
🔶آيا خواستگارتان بدهي ندارد و ورشكست نشده است؟ در صورتي كه بدهي دارد تا چه مدت پس از ازدواج چه مبلغي بايد پرداخت كند؟
🔷آيا مي توانيد حساب جداگانه اي براي هزينه هاي منزل داشته باشيد؟ يا هر كسي بخشي از درآمد خود را براي آن اختصاص دهد؟
🔶آيا موافقيد كه حساب پس انداز جداگانه اي داشته باشيد؟
🔷اگر پس از ازدواج با پول كار هر دو شما خانه يا ماشين خريداري شود، آيا موافقيد كه سند آن به نام هر دو باشد؟
🔶اگر پس از ازدواج با بحران مالي يا ورشكستگي روبه رو شويد چه مي كنيد؟
🔷آيا موافقيد مبلغي را براي موارد غيره منتظره نظير هزينه عمل جراحي يا بيمارستان پس انداز كنيد؟
⭕️توجه کنید مقصود این نیست که حرفی از تصاحب اموال به میان باشد؛باید سوالات به گونه ای مطرح شود که به طرف مقابل به هیچ وجه این احساس بد منتقل نشود!
✅چون نیت بدی پشت سوالات نیست؛بلکه شما فقط میخواهید اندازه سخاوت؛مدیریت؛خساست؛استقلال یا وابستگی به خانواده رو در وی بسنجید.و در عین حال از برنامه های اقتصادی اوهم مطلع شوید.
@majavaherivash
#پرسش
چگونه #کودکمان را برای ورود #فرزند_دوم آماده کنیم؟
#پاسخ
ورود نوزاد جدید با تغییرات اساسی در کل خانواده همراه است. کودکان برای ورود خواهر یا برادر کوچک هیجانزده هستند.
روانشناسی #حسادت - تنظیم روابط فرزندان
کودکان برای سازگارشدن با شرایط جدید نیاز به فرصت دارند و برای آنها شریکشدن با فرد دیگری در کسب توجه و محبت از سوی والدین دشوار است. رابطه کودک با والدین به دلیل ورود خواهر یا برادر جدید تغییر خواهد کرد و شاید در این هنگام کودک نسبت به نوزاد احساس رنجش کنند. آنها شاید به دلیل کمشدن توجه احساس کند والدین دیگر آنها را دوست ندارند و در این هنگام شروع رفتارهای بچگانه چون مکیدن شست، با شیشه شیرخوردن و درخواست برای غذا در دهان گذاشتن مشاهده میشود. این رفتارها نشانگر تمایل کودک برای کسب توجه والدین است و دادن توجه اضافی در این موارد موجب تشویق رفتارهای بچگانه و تداوم آنها خواهد شد. اگر رفتارهای مطلوب کودک مورد توجه و تشویق قرار نگیرد او با انجام رفتار نامطلوب جلب توجه میکند و در این هنگام توجه اضافی مانند تعریف بیمورد کردن، دلیل آوردن، جر و بحث کردن و توجیه کردن موجب تکرار رفتارهای بچگانه در کودک خواهد شد. از توجه کردن به رفتارهای بچگانه کودک جدا خودداری کنید.
کودکان را باید برای تغییرات اساسی در خانواده آماده کرد. با کودک صحبت کنید. سه تا چهار ماه پیش از ورود نوزاد جدید آمادهسازی کودک را شروع کنید. اگر کودک در سنین پیشدبستانی و یا دبستانی است زودتر شروع کنید. به کودک نگویید برای او یک دوست و یا همبازی میآورید زیرا کودک از خوابیدن طولانیمدت نوزاد و یا ناتوانی شیرخوار در بازیکردن با او ناراحت میشود.
● با کودک درباره نوزاد صحبت کنید
فرزند شما به دیدن عکسها و شنیدن داستانهای مربوط به دوران نوزادیاش علاقهمند است. شیرخوار دوست و یا فامیلتان را به کودک نشان داده و یا درباره خانوادهای که منتظر نوزاد جدید هستند برای او داستان بگویید. با توجه به سن کودک درباره تولد کودک و جنسیت برای او توضیح داده و در صورتی که نمیدانید که به کودک چه پاسخی دهید، جواب ندادن خیلی
بهتر از ارایه توضیحات نادرست به کودک است.
● کودک را با خود همراه کنید
اجازه دهید که کودک حرکات جنین را داخل شکمتان احساس کند. از همکاری کردن کودک در آمادهکردن اتاق نوزاد تشکر کنید. با همدیگر برای نوزاد جدید هدیه بخرید. میتوانید از طرف نوزاد جدید نیز برای کودک بزرگتر هدیه بخرید.
● تغییرات را به تدریج ایجاد کنید
پیش از ورود نوزاد جدید تغییرات لازم را انجام دهید زیرا این کار برای کودک فرصت سازگار شدن با شرایط جدید را ایجاد میکند. اتاق خواب کودک را جدا کنید و به جای تختخواب بچهگانه از تختخواب بزرگ استفاده کنید. به کودک نگویید علت تغییرات ورود نوزاد جدید است بلکه به او بگویید «تو بزرگتر شدهای و باید مانند دختر و یا پسر بزرگ در اتاق خواب مخصوص خود بخوابی.» از ایجاد تغییرات اساسی در بدو ورود نوزاد جدید خودداری کنید.
● مراقبت از نوزاد را به کودک بیاموزید
به کودک بگویید نوزاد چه وقت به دنیا خواهد آمد و در هنگام حضور نداشتن شما در خانه چه کسی از او مراقبت خواهد کرد. هنگام خروج از خانه و رفتن به بیمارستان از کودک خداحافظی کرده و او را از برگشت دوبارهتان مطمئن سازید. اگر در شرایط نامناسب هستید و یا کودک در خواب است از قبل یک یادداشت برای او تهیه کنید. یا به نزدیکان بگویید یادداشت را برای کودک بخواند. درباره احساس خود در یادداشت برای کودکتان بنویسید.
● حوادث آتی را حدس بزنید و متناسب با آن رفتار کنید
به کودکتان اجازه دهید که نوزاد جدید را ملاقات کند زیرا این امر موجب کاهش احساس نگرانی او درباره سلامت مادر خواهد شد. پیش از آمدن کودک به بیمارستان به او مدت ملاقات و زمان برگشتن به خانه را بگویید. با گرفتن یک جشن تولد کوچک ورود خواهر یا برادر جدید را جشن بگیرید. گاهی اوقات کودکان هنگام ملاقات مادر ساکت و نگران هستند و یا تمایلی به در آغوش گرفتن مادر و یا حتی بوسیدن او ندارند. خود را برای واکنشهای کودک آماده کرده و آنها را بپذیرید.
● کودک را در انجام فعالیتهای مربوط به نوزاد شرکت دهید.
کودک را در فعالیتهای مربوط به نوزاد شرکت دهید تا کودک احساس طردشدن نکند. رفتارهای مناسب کودک را تشویق کنید. برای مثال «از اینکه در عوضکردن لباس کوچولو به من کمک کردی متشکرم. تو خیلی خوب کمک میکنی». اگر کودک تمایل به کمککردن به شما را نداشت او را مجبور نکنید. درباره نوزاد با کودک صحبت کنید و به او چگونه بغل کردن نوزاد را آموزش دهید.
@majavaherivash