#مسجد
#تبلیغ
🌸 مسجد، پایگاه حرکت و بسیج فرهنگی
مسجد پایگاه بزرگ بسیج فرهنگی و حرکت فرهنگی است؛ شیوهی کار را باید در مسجد آموخت که چهکار کنیم. اوّلاً به شما عرض بکنم حرفی که شما با مأمومین خودتان و مسجدیهای خودتان میزنید، از نطق تلویزیونی و مانند اینها بمراتب کارآمدتر و مؤثّرتر است؛ بارها این را عرض کردهایم که نگاهِ چشمدرچشم و جلسهی نزدیک که نفَس گوینده به شنونده میخورَد، یکچیز دیگری است؛ این فقط هم در اجتماعات ما تجلّی دارد؛ البتّه در کلّ اسلام در نمازهای جمعه و امثال اینها این هست، لکن در بین شیعه، بُروزوظهور بیشتری دارد. این مجالس روضهخوانی، مجالس وعظ و خطابه، مجالس گوناگون خیلی چیزهای مهمّی است؛ اینها را دستکم نباید گرفت، هم از فضای مجازی مؤثّرتر است، هم از صداوسیما مؤثّرتر است، منتها خب دایرهاش محدود است؛ اگرچنانچه این سلسلهی عظیم، این تشکیلات عظیم خوب کار کند و در همهجا کار کند، تأثیراتش برهمهی اینها فائق خواهد آمد و میتوانید شما این جوان را، این مخاطب را به معنای واقعی کلمه مصونیّت ببخشید و میتوانید او را در مقابل این میکروبها و این ویروسهایی که بهطور دائم دارد سرازیر میشود بهطرف این کشور و طرف این نظام واکسینه کنید. بنابراین [مسجد] هستهی مقاومت است، منتها مقاومت بِاَنواعه؛(با انواع آن) مقاومت فرهنگی، مقاومت سیاسی، و درجای خود هم مقاومت امنیّتی و نظامی؛ کمااینکه در مساجد [اینگونه بوده].
این آماری که جناب آقای حاجعلیاکبری گفتند، خیلی آمار مهمّی است؛ اینکه ایشان گفتند که ۹۷ درصد از شهدای ما مسجدی بودهاند -اگر تحقیق بشود- این خیلی حرف مهمّی است. از هر صنفی: دانشجو است مسجدی است، کاسب است مسجدی است، دانشآموز دبیرستانی است مسجدی است. از مسجد حرکت کردن و راه افتادن و رفتن به میدانهای جنگ و جان خودشان را کف دست گرفتن، به زبان آسان است؛ جان در کف دست گرفتن، جان فدا کردن به زبان [آسان است]؛ وَ لَقَد کُنتُم تَمَنَّونَ المَوتَ مِن قَبلِ اَن تَلقَوهُ فَقَد رَاَیتُموهُ وَ اَنتُم تَنظُرون،( سورهی آلعمران، آیهی ۱۴۳؛ «و شما مرگ را پیش از آنکه با آن روبهرو شوید سخت آرزو میکردید؛ پس آن را دیدید و [همچنان] نگاه میکردید.») انسان خب میگوید که بله ما جانمان [را میدهیم]؛ آنوقتی که در مقام عمل مواجه میشود با مرگ، جور دیگری است، خیلی سخت است. این جوانها از مسجد رفتهاند و جان خودشان را در راه خدا دادهاند؛ نقطهی عزیمت عبارت است از مسجد؛ خیلی حرف بزرگی است، حرف مهمّی است.
🔸 بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جماعات مساجد استان تهران، 1395/05/31
#احکام_عزاداری
#پیراهنهای_دارای_اسماء_متبرکه
🤔❓ جديدا بر روی پيراهن عزاداری نام مبارك ائمه و شعارهای ديگر چاپ میشود، مسح آنها در هنگام سينه زنی و غيره، بدون وضو چه حكمی دارد؟
🔹✍️ آيات عظام امام، مكارم، صافي، سبحانی، بهجت، مظاهری: كسى كه وضو ندارد بنابر احتياط واجب حرام است اسم مبارك ائمه را مس نمايد.
🔹✍️ آيات عظام خامنهاي، سيستاني، تبریزی، نوري، وحید،شبیری، فاضل: احتیاط مستحب است که اسم مبارک ائمه را بدون وضو لمس ننماید.
👌👌تبصره:
1. کودکان در این مورد تکلیفی ندارند و لمس اسماء متبرکه برای آنها اشکال ندارد.
2. مس شعارهای که اسماء متبرکه ندارند، مانند هیهات من الذله، اشکال ندارد.
3. مس اسامی غیر ائمه مانند یا علی اکبر، یا علی اصغر، یا ابوالفضل، اشکال ندارد.
4. مس کلمه «اللَّه» بدون وضو جايز نيست؛ هر چند جزئى از اسمی باشد مانند یا اباعبداللّه.
📚 توضيح المسائل مراجع م 319؛ آقا، سایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 توصیه های مهم تربیتی برای #ماه_محرم
🌷 قبل از بردن #فرزندان به مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام حتما به این👆 توصیه های مهم توجه کنید.
🌷 ویژه همه پدر و مادرهای عزیز و مسئولین محترم هیئات مذهبی
🌼 محسن پوراحمد خمینی|روانشناس
#محرم #امام_حسین #روضه
🏴🏴🏴🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴جنایتی آشکار علیه کودکان و نوجوانان که در حال وقوع است و همه در خواب، اعم از مسئولین و پدر و مادرها!!!
🔶فأعتبروا یا أولی ألأبصار
#قتلگاه_نوجوانان_و_جوانان
#فضای_مجازی_افسارگسیخته
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸 باختی! 🔸
بعضی از روحانیون در این دهۀ محرم #تبلیغ_نرفتند، گفتند: #مطالعه_میکنیم، مباحثه می کنیم!
سالها پیش، در قم، درس مرحوم آیت الله العظمی آقای داماد شرکت می کردم. این آقایانی هم که الآن جزء رده اوّل های حوزه هستند مثل حضرت آیت الله مکارم، آیت الله آقا موسی [شبیری] زنجانی و ... در بحث فقه صبح های ایشان شرکت می کردند. بعد از ماه رمضان، رفتم درس مرحوم آقای داماد. ایشان گفت که ماه رمضان جایی برای تبلیغ رفتی؟ گفتم: نه! در حالی که در آن ماه رمضان، من به شدت مشعول مطالعه بودم و گاهی تدریس می کردم.
ایشان گفت: «کوتاهی کردی! #باختی!»
دهۀ محرم [و ماه مبارک رمضان]، وقت تبلیغ است. کسانی که می روند تبلیغ، بدانند که به درسشان افزوده می شود. به تحقیقشان افزوده می شود. خدا از جای دیگری وقت را #برکت می دهد. #جبران می کند.
هر چیزی حد خودش را دارد و حدود هر چیزی باید رعایت شود. من به هر روحانی که نرفته در روستا برای تبلیغ، می گویم «باخته»، و هر روستایی هم که روحانی نیاورده، #او_هم_باخته. بله اگر پیگیری کردید و نامه نوشتید و نشد، مسئول نیستید.
خود مرحوم آقای داماد با اینکه مرجع تقلید بود اما در مسجد بازار، منبر می رفت. روضه می خواند و گریه می گرفت. شما #چه_میدانید آن صحبت مختصری را که می کنید چه #اثری در مستمع ایجاد می کند؟!
مناسبتی( شروع ماه محرم)
✅ برخی توصیههای تربیتی در ماه محرم
⬅️ با توجه به نزدیک شدن به ایام ماه محرم، لازم دانستیم برخی توصیههای لازم در بعد تربیتی را گوشزد کنیم. این مطالب را از بیان استاد پور احمد خمینی استفاده کردیم:
👈١. عشق به اهل بیت
عشقی که در فطرت فرزندان قرار داده شده را باید پرورش بدهیم، نه اینکه با مجالس نامناسب و عدم رعایت برخی نکات خاطره بدی در ذهن آنان ایجاد کنیم. (خط قرمز / خاطره بد از مجلس امام حسین علیه السلام)
👈٢. با آمدن محرم لباس مشکی بپوشیم و فرزندانمان را هم عادت بدیم. این نوعی ارادت است، آنها یاد میگیرند و اثر تربیتی دارد.
👈٣. فضای خانه را مانند بیرون با پرچم یا شال سیاه مزین کنیم تا بچه ها احساس کنند در منزل هم تغییراتی ایجاد شده، این هم اثر تربیتی دارد.
👈۴. امر و نهی فراوان (بکن،. نکن، بشین، اونجا نرو و...) خاطره بد در ذهن بچه ایجاد میکنه. برای بچه ها از مجلس عزاداری زندان درست نکنیم.
📌پیشنهاد مناسب: مهدهای کودک در مجالس است . سعی کنیم جایی باشه که بچه هم خوش بگذرونه هم از امام حسین و سینه زنی استفاده کنه. (هیئت بچه ها و نوجوانان)
اگر نبود، حتما وسایلی مثل مداد رنگی و دفتر همراه ببریم تا حواس بچه پرت بشه.
👈۵. مهم اینه که فرزندان در فضای هیئت قرار بگیرن، گوش دادن الزامی نیست. حتی در روضهها مراقب باشیم اگر مداح روضه باز میخواند ( صحنه های بسیار دردناک عاشورا) حواس بچه را پرت کنیم مثلا باهاش صحبت کنیم تا دقت نکند و اثرات بدی برایش نداشته باشد.
👈۶. اگر بچمون گفت مامان خسته شدم، حتما بهش توجه کنید و مجلس را ترک کنید. فرزند شما اولویت اول شماست. نگو بذار همین روضه تمام بشه، خاطره بدی در ذهنش میماند.
👈٧. الگوسازی از شخصیت های کربلا مثل حضرت زینب و رقیه و سکینه و علی اصغر...
اگر سوال پرسید چرا امام حسین را شهید کردند یا مثل این سوالها: حتما جوابها کلی و کودکانه باشد. مثلا ( چون آدمهای بدی بودند و امام حسین را شهید کردند و او پیش خدا رفت...)
👈٨. استفاده از مداحی های با محتوا در متزل و سینه زنی. البته حتما همراه با خوردنی لذیذ بعدش (خاطره خوب)
👈٩. اگر در مجلسی مسئولین یا برخی مردم خیلی به بچه ها گیر میدادند اصلا نروید و در خانه گوش بدین، بهتر است چون خاطره بدی در ذهن بچه میماند.
#محرم
#تربیتی
#خاطره_خوب
#کودک
#عزاداری
#روضه
تبیینگر (۷)
🗞 مهمترین عناوین مطرح شده در دیدار رهبر انقلاب با ائمه جمعه سراسر کشور
۱۴۰۱/۰۵/۰۵
#بیاناتنامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چرا از اول محرم عزاداری میکنیم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آداب ورود به ماه محرم
#حجت_الاسلام_عالی
❁﷽❁
باز نشر (📃 حدیث ناب _۲۱)
🌷🌷
🌷
📿خاصیت ویژه صلوات روز جمعه📿
💐 بنا بر روایتی پیامبر اکرم
(صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند:
"هر کس در روز جمعه ۱۰۰ بار بر من صلوات بفرستد خداوند گناهان ۸۰ سال او را می آمرزد."💐
📙 جامع الاخبار ص ۶۰
📖متن روایت👇
روی ان قال النبی(صلی الله علیه و آله و سلم):" مَنْ صَلَّى عَلَيَّ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ خَطِيئَتَهُ ثَمَانِينَ سَنَةً "
🌷
🌷🌷
✨﷽✨
✍️توصیه های ناب بزرگان در مورد مجلس روضه و اشک بر حضرت امام حسین عليه السلام
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
1⃣ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻗﺎﺿﯽ (رحمة الله عليه):
ﺩﺭ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ ﻭ ﺯﯾﺎﺭﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺳﯿﺪﺍﻟﺸﻬﺪﺍ علیه السلام ﻣﺴﺎﻣﺤﻪ ﻧﻨﻤﺎﯾﯿﺪ ، #ﺭﻭﺿﻪ_ﻫﻔﺘﮕﯽ ﻭﻟﻮ ﺩﻭ ﺳﻪ ﻧﻔﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﺍﺳﺒﺎﺏ ﮔﺸﺎﯾﺶ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻫﻔﺘﮕﯽ ﻫﻢ ﻧﺸﺪ ﺩﻫﻪ ﺍﻭﻝ ﻣﺤﺮﻡ ﺗﺮﮎ ﻧﺸﻮﺩ.
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
2⃣ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻪ ﺑﻬﺠﺖ (رحمة الله عليه) :
ﮔﺮﯾﻪ ﺑﺮ ﺳﯿﺪ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍ علیه السلام ﺍﺯ ﻧﻤﺎﺯﺷﺐ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺍﺳﺖ .
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
3⃣ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻼﻣﻪ ﻃﺒﺎﻃﺒﺎﯾﯽ (رحمة الله عليه) :
برای رسیدن به عرفان کامل دو راه و دو مکان بیشتر وجود ندارد ؛ یا در حرم اباعبدالله یا در #مجلس ابا عبدالله…
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
4⃣ شیخ جعفر شوشتری(رحمة الله عليه) :
کسانی که نام این بزرگوار را می شنوند و تغییر حالی در خود نمی بینند، جداً نگران ایمان خود باشند! نام آقا امام حسین علیه السلام #محک ایمان است.
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
5⃣ آیت الله علامه امینی (رحمة الله عليه) :
به هنگام شنیدن مدایح و مراثی آل محمد چنان بی قرار می شد که بر اثر شادی یا اندوه، زمان و مکان را از یاد میبرد و روحش چنان به پرواز در می آمد که گویی هم اکنون در همان صحنه ای است که اشعار و مدایح و مراثی از آن سخن می گوید.
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
6⃣ آیت الله آشیخ عبدالکریم حائری (رحمة الله عليه) :
روضه خوانی و #گریه بر سیدالشهدا علیه السلام عمل مستحبی است که هزار واجب در آن است.
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
7⃣ حاج میرزا اسماعیل دولابی (رحمة الله عليه) :
محبت و عزاداری برای امام حسین علیه السلام انسان را زود به مقصد می رساند. کلنا سفن النجاه و سفینه الحسین اسرع. همه ی ما اهلبیت کشتی نجاتیم ولی کشتی امام حسین علیه السلام سریعتر است . هنگام عزاداری انسان در دلش را باز میکند و امام حسین علیه السلام داخل میشوند
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
8⃣ آﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻼﻣﻪ ﻃﺒﺎﻃﺒﺎﯾﯽ (رحمة الله عليه) :
ﻫﯿﭻ ﮐﺲ ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺍﯼ ﺍﺯ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ ﻧﺮﺳﯿﺪ، ﻣﮕﺮ ﺩﺭ ﺣﺮﻡ ﻣﻄﻬﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ علیه السلام ﻭ ﯾﺎ ﺩﺭﺗﻮﺳﻞ ﺑﻪ ﺁﻥ ، «این کتیبه های سیاه که بر در و دیوار حسینیه و محل عزاداری نصب کرده اند، ما را #شفاعت می کنند».
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
9⃣ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﮔﻠﭙﺎﯾﮕﺎﻧﯽ (رحمة الله عليه) :
ﺩﻟﻢ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻧﺎﻡ ﻣﺮﺍ ﻫﻢ ﺟﺰﺀ ﺭﻭﺿﻪ ﺧﻮﺍﻥ ﻫﺎﯼﺣﻀﺮﺕ ﺳﯿﺪ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀ علیه السلام ﺛﺒﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ .
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
🔟 آیت الله بهاءالدینی (رحمة الله عليه) : دستگاه امام حسین علیه السلام فوق فقه است… نباید به دستگاه امام حسین علیه السلام اهانت شود، این عزاداری ها احیا کننده نماز و مساجد است.
#التماس_دعا
طلاب ما باید #قرآن و یا لااقل بخشی از قرآن را حفظ کنند، یا حداقل با آن #مأنوس باشند.✅
چهقدر مفاهیم اسلامی در قرآن هست،
که اگر ما بخواهیم در فقه #بحث کنیم، به فکر آنها نمیافتیم. (🙂💔)
این #انزوای قرآن در حوزههای علمیه
و عدم #انس ما با قرآن، برای ما خیلی مشکلات درست کرده است و بعد از این هم خواهد کرد
و به ما #تنگنظری خواهد داد.❌
من یک وقت در سالهای قبل از انقلاب در مشهد در درس تفسیر، به طلبهها میگفتم
که ما از اولِ «بدان ایّدکاللَّه»، تا وقتی که ورقهی اجتهادمان را میگیریم، میتوانیم حتّی یک بار به قرآن مراجعه نکنیم!!
یعنی وضع درسی ما اینطوری است که اگر طلبهای از ابتدا حتّی یک بار به قرآن مراجعه نکند،
میتواند همین رشتهی ما را از اول تا آخر سیر کند و مجتهد بشود!
چرا؟! چون درس ما اصلاً از قرآن عبور نمیکند.
متأسفانه حالا هم که نگاه میکنم، میبینم همانطور است.
ما در فقه گاهی مثلاً یک آیهی قرآن را ذکر میکنیم، آن هم خیلی رویش کار و تحقیق نمیشود؛ به قدری که در روایات ما بحث میشود و کار میشود...
قرآن از حوزهی ما منزوی است!
-مقاممعظمرهبری ۷۰/۶/۳۱
#تبلیغ
#سخن_بزرگان
💠 رهبر انقلاب خطاب به مبلغین محرم: #خوف را بیش از #رجا، به دلها بدمید!
🔹 برای مخاطب #توهم معنویت ایجاد نکنید! خوف را همراه رجاء حتماً به دلها بدمید؛ و خوف را بیشتر! اینکه ما آیات رحمت الهی را بخوانیم و یک عدهای را غافل کنیم و نتیجهاش این بشود که خیال کنند - با یک توهّم معنویت - غرق در معنویتند و از #واجبات و ضروریات دین در عمل غافل بمانند، درست نیست.
🔸 در قرآن، بشارت مخصوص مؤمنین است؛ اما انذار برای همه است؛ مؤمن و کافر مورد انذارند. پیغمبر خدا گریه میکند، شخصی عرض میکند: یا رسولاللَّه! خداوند فرمود: «لیغفر لک اللَّه ما تقدّم من ذنبک و ما تأخر». این گریه برای چیست؟ عرض میکند: «أولا اکون عبدا شاکرا»؛ یعنی اگر شکر آن مغفرت را نکنم، پایهی آن مغفرت سُست خواهد شد.
🔹 در همه حال، #انذار باید بر دل ما و مستمعان ما حاکم باشد. راه، راهِ دشواری است؛ بشر بایست خود را برای پیمودن این راه و رسیدن به آن سرمنزل آماده کند.
📚 بیانات مقام معظم رهبری در دیدار روحانیان و مبلغان در آستانهی ماه محرم 84/11/5