📚کتاب های راهبردی موسسه مطالعات و توسعه محیط زیست ،آب و کشاورزی ایران (ماکا)
زنجیره تولید کلزا
از مجموعه ی ده جلدی مسیر امنیت غذایی
✅بررسی زنجیره محصولات اساسی کشاورزی ،مسائل،چالش ها،راه کارهای برون رفت از مشکلات
✅ماحصل بالغ بر ۱۰۰۰ساعت مصاحبه با صاحب نظران ،فعالین و متخصصان
و مطالعات میدانی با روش گلوله برفی و مطالعه نمونه های کشورهای موفق و...
👥نویسندگان :
دکتر محمد صابر باغخانی پور
مهندس حسین کریمی
مهندسی امیرحسین نصرتی
🏢موسسه مطالعات و توسعه محیط زیست، آب و کشاورزی ایران (ماکا)
🆔Makacenter |اینستاگرام|🆔 @Makacenter |تلگرام|
حوزه های اولویت دار جهت تمرکز دولتها برای به کارگیری هوش مصنوعی
🧠ظهور هوش مصنوعی می تواند راه را برای پیگیری اهداف توسعه ای و حفاظت از محیطزیست هموار کند. فناوری ها و الگوریتم های هوش مصنوعی برای نظارت بر سطح آلودگی، کاهش مصرف انرژی و درک بستر اثرات تغییرات آب و هوایی در حال توسعه هستند.
🖌کتابچه ی کاربردهای هوش مصنوعی در محیطزیست از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
🏢موسسه مطالعات و توسعه محیط زیست، آب و کشاورزی ایران (ماکا)
🆔Makacenter |اینستاگرام|🆔 @Makacenter |تلگرام|
اندیشکده ها منبع مهمی برای نوآوری اجتماعی
اندیشکده ها یا دانش جدید تولید میکنند یا داده های قدیمی را به گونه ای خلاقانه تفسیر می کنند.
🏢موسسه ماکا
@Makacenter
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
موسسه مطالعات و توسعه محیط زیست ، آب و کشاورزی ایران (ماکا)، شهادت رئیس جمهور آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانشان در حادثه سقوط بالگرد را حین خدمت تسلیت عرض می کند.
🏢موسسه ماکا
@Makacenter
آینده پژوهی در حوزه محیطزیست
بسیاری از مسائل محیطزیست هنوز شناخته نشده اند .تلاش برای جایگزین کردن روش های پیش بینی سنتی و مقابله با عدم قطعیت و کاربرد طیف وسیعی از روش ها و دیدگاه های آینده پژوهی در بررسی سیاست های محیطزیستی لازم و ضروری است. آینده پژوهی کمک می کند که مسائل محیطزیستی شناسایی شوند و برنامه ریزی برای مقابله با آنها صورت بگیرد،آینده نگری مجموعه ارزشمندی از ابزارها، دیدگاه ها و نقش آنها در توسعه پایدار را فراهم می کند ./مقاله آینده پژوهی در محیطزیست
#محیط_زیست
#آینده_پژوهی
#آینده_نگری
#سناریوها
🏢موسسه ماکا
@Makacenter
راهکارهای بهبود تجارت با کشور روسیه
🖊کتاب صادرات محصولات کشاورزی به روسیه و سوریه موسسه ماکا
🏢موسسه ماکا
https://eitaa.com/makacenter_ir
وضعیت موجود پسماند در کشور به تفکیک انواع آنها
پسماندهای عادی
در حال حاضر روزانه بیش از 58000 تن پسماند عادی در کشور تولید میشود. عدم تفکیک مناسب این نوع پسماند باعث شده سالیانه مقدار قابل توجهی از مواد قابل بازیافت مانند کاغذ، پلاستیک و… در زمین مدفون شوند، و به طور متوسط تنها 20 درصد از پسماندهای عادی در کل کشور بازیافت میشود. این آمار در استانهای مختلف بنا به شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیستمحیطی متفاوت است.
در کلانشهرها حدود 35 درصد پسماندهای عادی را پسماند خشک قابل بازیافت تشکیل میدهد اما تنها 9 درصد آن بازیافت میشود. این میزان حدودا یک سوم رقم قابل انتظار است و با توجه به صرفه اقتصادی بالای بازیافت، این آمار تاسفبرانگیز است.
پسماندهای تر نیز حدود 65 درصد کل پسماند کلانشهرها را تشکیل میدهند، که حدود 60 درصد آن قابل تبدیل به کمپوست (کود طبیعی) یا انرژی است که در حال حاضر حدود 26 از این مقدار بازیافت میشود.
چیزی که به نظر میرسد تا امروز با توجه به آمار و مستندات موجود در کشورمان اتفاق افتاده، بیتوجهی به آموزش و فرهنگسازی، اجرا نکردن کامل طرح تفکیک از مبدأ، جمعآوری و حمل و نقل بدون رعایت ملاحظات زیستمحیطی، درصد بازیافت پایین، تولید کود کمپوست نامرغوب و غیرقابل استفاده و در برخی موارد استفاده از پسماندسوزها و در نهایت دفن غیربهداشتی و نامناسب پسماندها در زمین است.
دفن پسماند یکی از رایجترین رویکردها در مدیریت اجرایی پسماندهای عادی در ایران است که امروز با آسیبهای جدی زیستمحیطی آن روبهرو هستیم. به طور میانگین حدود 69.7 درصد وزنی پسماندها در کلانشهرهای کشور یعنی حدود 10700 تن به صورت روزانه دفن میشوند. این پسماندهای دفنی به طور میانگین 6 میلیون تن معادل دیاکسیدکربن گازهای گلخانهای منتشر میکنند و باعث ورود حدود 1100 مترمکعب شیرابه در روز به خاک میشوند.
پسماندهای پزشکی
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی بهداشت در صورت تفکیک مناسب، پسماندها شامل 80 درصد زباله های عادی مراکز درمانی، 15 درصد زباله های پاتولوژیکی و عفونی، 1 درصد اجسام تیز و برنده و 3 درصد زباله های شیمیایی و دارویی است و کمتر از 1 درصد آنها هم به مواد رادیواکتیو، کپسولهای گاز و باطریهای استفاده شده اختصاص دارد. روزانه حدود 300 تن زباله پزشکی در کشور تولید میشود. در اکثر بیمارستانهای کشور این پسماندها توسط دستگاههای بیخطرساز به پسماند عادی تبدیل میشوند و مسئولیت جمعآوری و دفع بهداشتی آنها بر عهده شهرداریها است.
پسماندهای کشاورزی
میزان سالیانه پسماندهای کشاورزی حدود 170 میلیون تن در کشور برآورد میشود که به طور عمده شامل فضولات، لاشه و تولیدات فاسد کشاورزی است. پسماندهای سموم سنواتی و کودهای تاریخ مصرف گذشته و ظروف آلوده به آنها در دسته پسماند ویژه به حساب میآیند.
پسماند صنعتی و ویژه
متوسط تولید پسماندهای صنعتی جامد، 32 میلیون تن در سال است. بخش عمدهای از آنها توسط واحدهای بازیافتی تحت فرآیند و استفاده مجدد قرار میگیرند که عمدتا مشکلات موجود، مربوط به عدم مدیریت زیستمحیطی قابل قبول بر اساس معیارها در برخی از این واحدها است. میزان تولید پسماندهای ویژه در حدود 8 میلیون تن در سال برآورد میشود.
پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی
یکی از مهمترین مسائلی که در دو دهه اخیر در خصوص توسعه صنایع الکترونیکی مطرح شده، پسماندهای حاصل از این صنایع است که به رغم داشتن مواد باارزش برای بازیافت، دارای مواد فوقالعاده خطرناکی هستند که در صورت کنترل نشدن، موجب آسیب به انسان و محیط زیست میشوند. اهمیت پسماندهای الکترونیکی با وجود فلزات سنگین مانند نیکل، کادمیم، سرب و فلزات ارزشمند و قابل بازیافت مانند طلا، نقره، آلومینیم، آهن و مس در آنها چند برابر میشود. میزان تولید این ضایعات در سال گذشته بیش از 130هزار تن تخمین زده شده است./به روب
🏢موسسه ماکا
@Makacenterتلگرام و اینستاگرام
https://eitaa.com/makacenter_ir
🗂پرونده ویژه «سیلاب مشهد»
👈 علل سیلاب مشهد چه بود ؟
(قسمت اول)
در حال حاضر نحوه گسترش شهر مشهد به گونه ای است که بخشی از آن مستقیماً درمعرض سیلاب های شدید دوره ای و بخش وسیعی از آن نیز با مشکل آب گرفتگی سطح معابر و آلودگی های ناشی از آن قرار دارد و مسلماً گسترش شهر و تبدیل کاربری های اراضی، سیلاب های آینده را خطرناک تر خواهد ساخت. در این شرایط چنانچه حریم واقعی رودخانه ها در نظر گرفته نشده و با مصالح نفوذناپذیری نظیر بتن بسترهای مصنوعی برای جریانهای طبیعی آب طراحی شود که در بارش های شدید و سیل آسا، کانال های طراحی شده پاسخگوی حجم رواناب و دبی تولید شده نباشد، مازاد آب به صورت سرریز در خیابان ها و معابر جریان یافته و باتوجه به شیب،
سیلاب جهت و مسیر حرکت واقعی خود را انتخاب کرده و توجهی به کانال هایی که بر مبنای محاسبات و گاهاً دلایل غیرفنی ساخته شده اند نخواهد داشت. در این حالت بسیاری از ساختمان هایی که در حریم یا بستر رودخانه های متروکه و قدیمی قرار گرفته اند و گاهاً فقط با دیواره ای بتنی از کانال ها تفکیک شده اند، نخستین قربانیان بارش های شدید و نسبتاً طولانی در شهر هستند.
علاوه بر اینکه خسارت های جانبی حاصل از آبشستگی و آبگرفتگی کاربری هایی نظیر پایانه مسافربری و آلودگی های زیست محیطی ناشی از آنها از دیگر مباحث حائز اهمیتی است که نیازمند پیگیری و بررسی است. بنابراین، در خصوص این کلانشهر، برهم زدن تعادل دامنه ها و نیمرخ طولی آبراهه ها، فشردگی خاک و توسعه شیب های ناپایدار، افزایش پتانسیل رسوب زایی، تخریب پوشش گیاهی و کاهش نفوذپذیری و الگوی گسترش شهر و اثرات مستقیم آن به دلیل فشار بر خروجی حوضه های آبریز و افزایش سطوح نفوذناپذیر، تغییر الگوی زهکشی و ضعف در شبکه زهکشی شهری از مهمترین موضوعاتی است که نیاز است به فوریت در دستور بررسی و اقدام قرار گیرد.
یکی دیگر از موضوعات مهمی که در خصوص استان خراسان رضوی و کلان شهر مشهد لازم است یادآوری گردد، گزارشاتی است که از وضعیت خشکسالی در این استان ارائه شده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی و به نقل از مدیرعامل شرکت آب و فاضالب مشهد در دیماه 1402 «از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه تا دی ماه)، هیچ ورودی آبی به سدهای تأمین آب مشهد صورت نگرفته و تنها حدود پنج درصد از حجم ذخیره این سدها در دسترس است و با وجود این شرایط، برداشتی از حجم آب سدهای طرق، کارده و ارداک نمی شود و ذخیره موجود برای شرایط خاص استفاده خواهد شد». در این گزارش بیان شده که « از مهر 1402 تا دی ماه میزان بارندگی در مشهد تنها 18/2 میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت 60 درصد کاهش داشته است و چنانچه این روند ادامه یابد، از لحاظ تأمین نیاز آبی شرایط بسیار سختی خواهیم داشت». خبرگزاری تسنیم نیز در 30 اردیبهشت 1403 در گزارشات مربوط به
سیلاب اخیر مشهد به خشکسالی سنوات اخیر خراسان رضوی و مشهد اشاره نموده و عنوان کرده که طی یک سال گذشته کمبود بارش ها به حدی بوده که 3 سد از 4 سد تأمین کننده آب شرب مشهد تقریباً خشک شده و سد دوستی هم آخرین رمق های بی آبی خود را می کشید.
ادامه دارد...
📚گزارش پژوهشکده سوانح طبیعی از سیلاب اردیبهشت ۱۴۰۳مشهد
🏢موسسه ماکا
@Makacenter
🗂پرونده ویژه سیلاب مشهد
علل سیل مشهد چه بود؟
(قسمت دوم )
در این شرایط چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣اول اینکه درک «بهره گیری از فرصت طلایی ذخیره سیلاب» به منظور استفاده از آب باران در زمانی که این استان در تأمین آب شرب نیز با چالش مواجه گردیده بسیار حیاتی است. به ویژه این که مشهد علاوه بر جمعیت ثابت شهری و واحدهای تولیدی فراوان، به گزارش پایگاه خبری مشهد عمران، سالانه پذیرای قریب به 18 میلیون زائر است که ضرورت انجام «پروژه های پخش سیالب» و «آبخوانداری» را آشکار می سازد. این پروژه ها سفره های زیرزمینی را تغذیه و چشمه ها را دایر می کند، خاک و پوشش گیاهی را حفاظت می کند که خود نفوذپذیری بیشتر آب را در پی دارد و از تبخیر آن جلوگیری میکند؛ بنابراین شناخت حوزه های آبخیز و مسائل مربوط به آن و اولویت بندی آبخیزداری متناسب با ظرفیت های موجود، از ضروریات انکارناپذیر در کنترل سیلاب و بهره-برداری از مزایای سیلاب و در نگاه کلان زیربنای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال منطبق با برنامه های توسعه ای کشور است. باید توجه داشت که علاوه بر ویژگی طبیعی خشک و نیمه خشک کشور ما، امروزه با تشدید اثرات تغییر اقلیم، شاهد خشکسالی های پی درپی، کم آبی، بیابانزایی و از طرفی وقوع سیلاب و ازدست رفتن فرصت طلایی ذخیره آن هستیم؛ بنابراین ازآنجاکه توزیع اعتبارات در این زمینه بر اساس شاخص های وقوع سیلاب و خسارات ناشی از خشکسالی، دشت های بحرانی، کنترل فرسایش خاک و جمعیتی که نیاز به منابع آب دارند تعیین می گردد، استان خراسان رضوی با دارابودن ویژگی های مذکور خشکسالی و سیلاب، نیازمند استفاده از همه ظرفیت ها در جهت مدیریت سیلاب و ذخیره سازی آب های سطحی در قالب برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت است.
2⃣دومین نکته مهم درک و باور احتمال وقوع سیلاب در فصول گرم و بهار و تابستان است. کما اینکه خبرگزاری تسنیم در گزارش 30 اردیبهشت 1403 اینطور بیان می کند که «مشهد کم آب بود و سدهایش خشک؛ سازمان هواشناسی پیام نجات آورد و به مشهدی ها مژده بارش های چندروزه داد؛ مشهد اما به قدری بی آبی چشیده بود که کسی مژده هواشناسی را جدی نگرفت، آسمان برق زد و غرید و بارید و شهر به ناگاه در آب فرو رفت!». به نظر می رسد گزاره «دومینوی غافلگیری از سیلاب دروازه قرآن شیراز، امام زاده داوود، استهبان و حال مشهد»
حکایتی باشد بر غفلت و یا کمبود آموزش و فرهنگ سازی درخصوص باورپذیری احتمال وقوع سیلاب در فصول گرم. باید پذیرفت که ویژگی جغرافیایی و طبیعی کشور ما به انضمام شرایط تغییراقلیم و افزایش احتمال وقوع پدیده های حدی، شرایط را جهت تکرار سوانحی نظیر سیلاب های اخیر را فراهم می کند. بنابراین نیاز است که
تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان، برنامه ریزان، مجریان، جوامع محلی و عموم مردم و همه افرادی که به نحوی در زیستبوم های مختلف اثرگذار و اثرپذیر هستند، همگی به این سطح از آگاهی و باور دست پیدا کنند و اقدامات پیش گیرانه متناسب با نوع نقش و عملکردشان مدنظر قرار گیرد.
ادامه دارد....
📗گزارش پژوهشکده سوانح طبیعی از سیل اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مشهد
🏢موسسه ماکا
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
🟡۴۰ درصد تالابهای کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شده اند.
🟢دستور ویژه رئیس جمهور شهید، برای تالاب در جریان سفر اول
🟡برنامه عمل تالاب در شورای برنامه ریزی و در سطح ملی تصویب شد.
🟢تامین اعتبار برای پژوهش آینده نگری استان و مطالعات احیا تالاب صالحیه با همکاری سازمان مدیریت و برنامه استان
🟡توقیف ۹۰ نفر شتر برای جلوگیری از تعلیف غیر مجاز
🟢حضور نماینده سازمان ملل برای جذب اعتبار برای اصلاح زهکش
🟡دستگاه قضایی استان موضوع را به دادستان کل کشور و مدیریت بحران کشور منعکس کرده اند .
🟢ابلاغ بسته پیشنهادی برنامه مدیریت حفاطت و احیا تالاب صالحیه به سازمان مدیریت بحران کشور از طریق دادستان کل کشور
🟡انتقال سند تالاب از منابع طبیعی به محیط زیست بر اساس رای دفتر حقوقی سازمان با حمایت دستگاه قضا در حال انجام است
🎙دکتر مجید درگی _مدیر کل محیطزیست استان البرز
🏫در نشست هم اندیشی و هماهنگی مدیریت شرایط اضطرار و گرد و غبار
🏢موسسه ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت زیستی و غذایی
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
🆔ایتا
https://eitaa.com/makacenter_ir
📣 *دوره ساخت تمدن نوین بر پایه امنیت غذایی*
🔹 [مدرسه سیاستپژوهی تم](https://iranthinktanks.com/tag/%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%DB%8C-%D8%AA%D9%90%D9%85/) تابستان ۱۴۰۳ دوره آموزشی «ساخت تمدن نوین بر پایه امنیت غذایی را برگزار میکند.
• آیا تعریف امینت غذایی همان تعریف وارده در کتب دانشگاهی است؟
• وقتی با واردات غذا میتوان امنیت غذایی را تأمین کرد، چرا باید به منابع تولید داخلی فشار وارد کنیم؟
• خودکفایی؛ یک واقعیت یا یک توهم؟
• آیا امنیت غذایی جایگاهی در گسترش تمدنها دارد؟ تاریخ چه میگوید؟
➖ *دعوت به همکاری* با مراکز سیاستپژوهی و اندیشهورزی از طریق حضور در هر یک دورههای ترم تابستانه
➖ *دریافت گواهی* معتبر حضور در دوره برای شرکت در هر یک از دورههای برگزار شده
➖ ۷ جلسه آموزشی در ۷ هفته
📆 زمان: از ۲ مرداد الی ۲۷ شهریور - سهشنبهها ساعت ۱۰ صبح به مدت ۹۰ دقیقه
💰 هزینه دوره: ۵۹۵,۰۰۰ تومان
📎 [ثبتنام در دوره](https://www.gamcenter.ir/ترم-تابستانه/)
#اخبار
#دوره_آموزشی
🏷️ جامعه اندیشکدهها در [وب](https://iranthinktanks.com/) I [بله
امیرالمؤمنین(ع)، بزرگمرد حافظ طبیعت: کاشت و وقف درختان
🟢 حدیث اول:
بر اساس حدیث امام باقر علیه السلام (ر.ک: کلینی، کافی، ج۵، ص ۷۴):
🔸امام علی(ع) ۱۰۰ هزار هسته خرما معادل ۶۰ صاع (اندازه یک بار شتر و حدود ۱۸۰ کیلوگرم) را به صحرا برد.
🔸حضرت فرمود: این هستههای خرما، ۱۰۰ هزار درخت نخل هستند.
🔸امیرالمؤمنین(ع) تمام هستهها را کاشت و از کاشت حتی یک هسته خرما هم صرف نظر نکرد.
🟢حدیث دوم:
بر اساس حدیثی دیگر (ر.ک: محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج 14، ص 62):
🔸امام علی(ع) در اطراف مدینه قناتها، چشمهسارها و باغهای متعددى احداث و وقف کرد.
🔸چشمهسار «ابونیزر» و چاه «بغیبغه» از آن جملهاند.
🔸وقف حضرت بر فقرای مدینه و در راه ماندگان بود.
🟡 درسها:
1⃣ تا حد امکان بذرها و دانهها و هستههای در دسترس را به گیاه و درخت مبدّل کنیم نه به زباله.
2⃣ کاشت انبوه و کلان باید در دستور کار مردم و حکومت باشد.
3⃣ در کاشت درخت، اولویت با کاشت درختان با فایدهتر است.
4⃣ نوع درخت را متناسب با اقلیم منطقه انتخاب کنیم.
5⃣ کشاورزی، همراه عدالتورزی باشد تا به مستضعفان و نیازهای واقعی جامعه، توجه عملی و بنیادی شود.
6⃣ امید به آیندهای بهتر، با مراعات حقوق زیستیِ نسلهای آینده و تلاشی متناسب، حاصل میشود.
📜منبع :میز پژوهشی فقه محیطزیست
@feghhemohitezist
🏢موسسه ماکا
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢بهترین نوع آبیاری درخت
#نکات_ترویجی_کشاورزی
🏢موسسه ماکا
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
🆔ایتا
https://eitaa.com/makacenter_ir
جنگ آب - 2050
▪️تنش آبی مناطق جهان با رنگبندی 5 گانه
از کمترین تنش تا بالاترین تنش آبی
▪️ روایتی تصویری از بیان نسبت بین
آب مورد تقاضا و آب قابل دسترس
▪️کشور ایران با نمایش رنگی قهوه ای
در ردیف کشورهای با بالاترین تنش آبی
Statista: منبع▪️
🏢اندیشکده ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت غذایی و امنیت زیستی کشور
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔ایتا
@makacenter_ir
🆔واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
هدایت شده از نجات زمین
﷽
عملیات #نذر_آب
یا سـاقی العطاشا
▫️ موضوع عملیات: آبرسانی
▫️ هدف عملیات:
تهیه آب و حفر چاه در فلسطین (غزه)
▫️ زمان عملیات: محرم و صفر ۱۴۴۶
▫️ مکان عملیات:
غزه، سرزمین داغدار فلسطین
▫️ مسئول عملیات:
بنیادخیریهجامعهایمانیمشعر
▫️ کانال ارتباطی:
🆔 @www1542org
▫️ ارتباط با مدیر:
🆔 @admin1542
☑️ شما هم میتوانید نذرهای خود را به کارت بانکی این خیریه واریز کنید:
💳 5041721113532122
_______💦💧💦_______
🌱 موضوع اصلی حیات است؛
و مأموریت ما، #نجات_زمین برای تداوم چرخهٔحیات از خاک تا افلاک!
🌍 @nejaat
تو قدر خودت در این جهان موثری
در افسانه ها آمده است که روزی در جنگل آتش سوزی بزرگی رخ داد. همه ی جانوران هراسان و میخکوب سر جایشان ماندند و به تماشای فاجعه ای که به وقوع پیوسته بود نشستند. آنها به قدری ترسیده بودند که هیچ کاری نمیتوانستند بکنند فقط مرغ مگس [خوار] کوچولو مشغول بود؛ او قطره ای آب به نوک میگرفت، بالای آتش می رفت و آن را روی شعله می انداخت. سرانجام، تاتو از این همه رفت و آمد و فعالیت های مضحک مرغ مگس [خوار] به ستوه آمد و گفت :"آهای مرغ مگس، به سرت زده؟ خیال میکنی با همین چند قطره میتوانی آتش را خاموش کنی؟"
مرغ مگس[خوار] جواب داد :
"مهم نیست که خاموش میشود یا نه، سهمی که من در خاموش کردن این آتش دارم همین کاری است که دارم انجام میدهم" .
✍برگرفته از کتاب سهم مرغ مگس اثر پی یر رابهی و کتاب حکایت های فلسفی برای حفظ زمین ترجمه ی مهدی ضرغامیان
🏢اندیشکده ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت غذایی و امنیت زیستی کشور
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔ایتا
@makacenter_ir
🆔واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
اپلیکیشن های ایرانی حوزه کشاورزی
در حوزه کشاورزی اپلیکیشنهای مختلفی با کاربردهای متفاوت تولید شدهاند. برخی از این برنامهها، کشاورزان و برخی کاربران خانگی را مخاطب قرار دادهاند. این برنامهها در بخشهای مختلفی از جمله فروشگاه اینترنتی، آموزش، بازار (Market Place)، شبکه اجتماعی و… فعال هستند. در ادامه به معرفی برخی از بهترین اپلیکیشن های کشاورزی ایرانی میپردازیم.
▪️منبع محتوا:فروشگاه اینترنتی بذر و کود مزرعه دانش
#کشاورزی
#امنیت_غذایی
🏢اندیشکده ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت غذایی و امنیت زیستی کشور
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔ایتا
@makacenter_ir
🆔واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN