⁉️ مصحف فاطمه(س) قرآن شیعه؟!
پرسش: منظور از مصحف فاطمه(س) در منابع شیعی چیست؟ آیا آن هم نوعی قرآن است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
واژه «مصحف» در این روایات به معنای مجموعه ای از نوشته ها كه بین دو جلد قرار دارد، می باشد نه به معنای کتاب قرآن. حضرت زهرای مرضیه(س) که سرور زنان عالم است، همچون حضرت مریم(س) محدثّه بود و جبرئیل بر ایشان نازل می شد. پذیرش محدثه بودن حضرت زهرا(س) نباید برای مسلمانان اهل سنت که در منابع خود خلیفه دوم را نیز شخصی محدَّث معرفی می کنند امر غریبی باشد. در ایّام بعد از رحلت رسول خدا(ص)، جبرییل برای تعزیت نزد حضرت فاطمه(س) می آمد و ایشان را از حوادثی كه درباره فرزندانشان رخ می دهد آگاه می كرد و امام علی(ع) آنها را می نگاشت؛ این نگاشته ها مصحف فاطمه(س) نامیده می شود و همان طور که در احادیث اهل بیت(ع) نیز تصریح شده حکمی از حلال و حرام در آن مورد اشاره قرار نگرفته است.
#حضرت_زهرا(س) #حضرت_فاطمه(س) #قرآن #مصحف #مصحف_فاطمه(س) #شیعه
✍️ پاسخ تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0429007
🔰 ولادت امام محمد باقر علیه السلام
✍️ اشاره:
پنجمین امام ما شیعیان اثنی عشری، امام محمد باقر(علیه السلام) در اولین روز ماه رجب سال 57هـ ق در شهر مدینه متولد شد. بنابراین سال تولد، می توانیم به این نتیجه برسیم که ایشان حادثه کربلا و اتفاقات مربوط به آن را درک کرده اند. موضوعی که خود ایشان نیز در بیانی به آن تصریح نموده اند. پدرشان امام سجاد(ع) و مادرشان، فاطمه دختر امام حسن مجتبی(ع) است و هم از امام حسین(ع) و هم از امام حسن(ع) نسب می برد، لذا ملقب به القابی همچون «هاشمی بین هاشمیین»، «علوی بین علویین» و «فاطمی بین فاطمیین» شده است.
همچنین از القاب مشهورش می توان به «شاکر» و «هادی» و «امین» نیز اشاره کرد. اما معروف ترین لقب ایشان، «باقر» است. در حدیث معروفی پیامبر اکرم(ص) در پیش بینی ای غیبی به یکی از صحابه شان یعنی جابر بن عبدالله انصاری می فرماید: «تو مردى از خاندان مرا درك خواهى كرد كه نامش نام من، و رفتار و كردارش، رفتار و كردار من است و دانش را تا ژرفايش مى شكافد».
✍️ عناوین یادداشت:
تولد، نسب و القاب امام / گوشه ای از ویژگی های شخصیتی و اخلاقی امام(ع) / امام باقر(ع) و شرایط پیچیده فرهنگی و اجتماعی / مواجهه امام با اندیشه ها و گروه های فکری مختلف / خلأ فقهی جامعه در عصر امام / نهضت فرهنگی امام و تأسیس مکتب شیعی مستقل / تاکید بر تشخّص و استقلال مدرسه فرهنگی اهل بیت(ع) از سوی امام / زمینه های سیاسی عصر امام و مواجهه حضرت با خلفای جور
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419334
#امام_محمد_باقر(ع) #ولادت_امام_محمد_باقر(ع) #اول_رجب
📚 امام باقر(ع) در گزارشات منابع تاریخی
امام باقر(ع) پنجمین امام شیعه از مادري به نام فاطمه دختر امام حسن(ع) متولد شد و توسط «ابراهیم بن ولید بن عبدالملک» مسموم و به شهادت رسید و در بقیع دفن شد. نقش انگشتری ایشان که معمولاً شعار ائمه در برخورد با مشکلات زمان خود بود، «اَلْعِزَّةُ لِلّهِ جَمِیعا» بوده است. از سویی حضرت را باقر می گفتند؛ زیرا شکافنده علم بوده و اصولش را مشخص و طرز استنباط فروع علم از اصول آن را بیان كرده است. همچنین پيامبر(ص) به جابر فرمود كه عمرت طولانی می شود و فرزندم را خواهی ديد كه هم نام من است، سلام مرا به او برسان.
#امام_محمد_باقر(ع) #ولادت_امام_محمد_باقر(ع) #باقرالعلوم
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412988
شيعه واقعی از منظر امام باقر(ع)
امام باقر(ع) درباره معرفي شيعه واقعي مي فرمايد: «يَا مُيَسِّرُ أَلاَ اُخْبِرُكَ بِشِيعَتِنَا؟ قُلْتُ: بَلى جُعِلْتُ فِداكَ قَالَ: إِنَّهُمْ حُصُونٌ حَصِينَةٌ و صُدُورٌ أمِيْنَةٌ وَ أَحْلاَمٌ وَ زِيْنَةٌ لَيْسُوا بالمَذِيعِ البَذِرِ وَ لاَ بِالجُفَاتِ المُرَاعِيْنَ رُهْبَانٌ بِالْلَيلِ اُسُدٌ بِالْنَهارِ»؛ (حضرت امام محمّد باقر(ع) فرمود: اى ميسّر، آيا شيعيانمان را به تو معرّفى كنم؟ ميسّر گفت: فدايت شوم بفرماييد. حضرت فرمود: آنها دژهاى محكم و سينههاى امانتدار و صاحبان عقلهاى وزين و متين هستند، شايعهپراكنى نمىكنند و اَسرار را فاش نمىكنند و آدمهاى خشك و خشن و رياكار هم نيستند، راهبان شب و شب زندهداران و شيران روزند).
#امام_محمد_باقر(ع) #ولادت_امام_محمد_باقر(ع) #شیعه
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406794
هدایت شده از makarem.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرط ولایتمداری از دیدگاه امام باقر علیه السلام
افراد تندرویی در عصر امام باقر و امام صادق علیهما السلام بودند که با مخالفان رفتار تندی داشتند. امام باقر علیه السلام می فرماید: کسی طریق مسیر ولایت را می پیماید که بتواند هنگام غضب، خود را کنترل کند و الا این مسیر برای او نتیجه ای نخواهد داشت.
http://mk6.ir/ChWeT
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
#امام_باقر_علیه_السلام
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
#رجب
📝 فضيلت و اعمال ماه مبارک رجب از منظر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
مروری بر وقایع تاریخی ماه رجب / ماه رجب؛ بهار خودسازی و معنویت / چرا رجب «ماه خدا» نامیده شده است؟ / رجب؛ ماه بارش رحمت الهی / لیله الرغائب؛ شب پاداش ها / فضیلت عمره رجبیه از نگاه معصومین علیهم السلام / چرا ماه رجب یکی از ماه های حرام است؟ / ...
http://mk6.ir/CmGuE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 تبیین فقه شیعی توسط امام باقر علیه السلام
🔸 دیدگاه صحابه و تابعین درباره امام باقر علیه السلام
🔸 موقعیت علمی امام باقر علیه السلام در منابع تاریخی
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام باقر علیه السلام":
http://mk6.ir/GuErX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 تاكيد امام هادی علیه السلام بر اصالت «قرآن»
🔸 سياست خلفای عباسی در مورد امام هادی علیه السلام
🔸 نحوه فعالیت «سازمان وكالت» در عصر امام هادی علیه السلام
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام هادی علیه السلام":
http://mk6.ir/FkNeA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🔰 شهادت امام علی النقی الهادی علیه اسلام (3 رجب)
✍️ اشاره:
امام هادى(ع) با آنكه در سامرّاء تحت كنترل و مراقبت قرار داشت، اما با وجود همه رنج ها و محدوديت ها هرگز به كمترين سازشى با ستمگران تن نداد. بديهى است كه شخصيت الهى و موقعيت اجتماعى امام و نيز مبارزه منفى و عدم همكارى او با خلفا، براى طاغوت هاى زمان هراس آور و غير قابل تحمل بود و پيوسته از اين موضوع رنج مى بردند و سرانجام تنها راه را خاموش كردن نور خدا پنداشتند و در صدد قتل امام برآمدند و بدين ترتيب امام هادى(ع) نيز مانند امامان پيشين با مرگ طبيعى از دنيا نرفت، بلكه در زمان «معتزّ» و به دستور او، مسموم و به شهادت رسيد و در سامرّاء، در خانه خويش به خاك سپرده شد.
✍️ عناوین یادداشت:
ویژگی های شخصی امام هادی(ع) / امامت امام هادی(ع) / فضای پرخفقان حکومت جور عباسی علیه امام هادی(ع) و شیعیان / شبکه وکالت، مسیر ارتباط امام هادی(ع) با شیعیان / امام هادی(ع) در سامراء / شهادت امام هادی(ع)
#امام_هادی(ع) #امام_علی_النقی(ع) #علی_النقی #الهادی #علی_بن_محمد #ابوالحسن #ابوالحسن_ثالث #شهادت_امام_هادی(ع)
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419339
امام هادی(ع) در منابع تاریخی
امام علی النقی(ع) ملقب به «هادی» دهمین امام شیعیان است. ايشان و فرزندشان امام حسن(ع) به عسکریين شهرت یافتند؛ چراكه آنان به دستور خلفای عباسی از سال 233 تا آخر عمرشان در سامرّاء تحت نظر بودند.
از آنجا که سه امام دارای كنيه «ابو الحسن» بودند، ابو الحسن اول به امام کاظم(ع)، ابو الحسن ثانی به امام رضا(ع) و ابو الحسن ثالث به حضرت هادی(ع) اختصاص داده شد.
دشمنی زمامداران عباسی نسبت به امام هادی(ع)، اقامت اجباری در سامرا و نداشتن بيماری خاصی، احتمال مسمومیت و شهادت ایشان را تقویت می کند.
#امام_هادی(ع) #امام_علی_النقی(ع) #علی_النقی #الهادی #علی_بن_محمد #ابوالحسن #ابوالحسن_ثالث #شهادت_امام_هادی(ع) #سامرّا
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0414893
مشکلات امامت امام هادی(ع)
پس از شهادت امام جواد(ع)، فرزندش امام هادی(ع) در شش سالگی به امامت رسید. از آنجا که شیعیان به استثنای معدودی، مشکل بلوغ امام درباره امام جواد(ع) را پشت سر گذاشته بودند، در زمینه امامت امام هادی(ع) تردید خاصی برای بزرگان آنها به وجود نیامد. آن عده معدودی نیز که برای مدّت کوتاهی به امامت «موسی مبرقع» معتقد گردیدند، پس از مدّتی از امامت وی به امامت امام هادی(ع) بازگشتند. «سعد بن عبداللّه» بازگشت این افراد به امام هادی(ع) را، از آن روی می داند که خود «موسی مبرقع» از آنان بیزاری جست و از خود راند.
#امام_هادی(ع) #امام_علی_النقی(ع) #علی_النقی #الهادی #علی_بن_محمد #ابوالحسن #ابوالحسن_ثالث #شهادت_امام_هادی(ع) #امام_جواد(ع)
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0414894
هدایت شده از makarem.ir
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نکوهش غضب و تندی، در کلام امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام می فرماید: الْغَضَبُ عَلَى مَنْ تَمْلِكُ لُؤْمٌ، یعنی غضب به خرج دادن در مورد کسی که زیر دست توست زشت است.
حقیقت غضب همان برافروختگی نفس انسان و هیجان نفس است. تصمیماتی که انسان در حال غضب می گیرد گاه هرگز قابل جبران نیست.
http://mk6.ir/ByMoH
#کلیپ
#امام_هادی_علیه_السلام
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir