🔰 سیری در مقام حضرت زینب سلام الله علیها، از منظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی مدّ ظلّه
✍️ اشاره:
مرحوم محمد مهدى نراقى در جامع السعادات صبر را چنين تعريف مى كند: «صبر، استقامت و پايدارى نفس و عدم تشويش در سختيها و مصيبتها است، به نحوى كه مقاومت كنى در برابر آن سختيها و بلاها و خارج نكنى نفس خود را از سعه صدر و از آن حالت سرور و آرامشى كه بر آن حاكم بود». باید اذعان کرد ایستادگی و پایداری زینب کبری(س) در مقابل یزید، تحسین برانگیز است، لذا وقتی بانوی سرافراز عاشورا، حضرت زینب کبری(س) در مقابل یزید می ایستد، میگوید: ای یزید فکر نکن که من مثل یک اسیر مقابل تو ایستاده ام بلکه برای من ننگ است با همچون تویی هم سخن و رودرو شدهام؛ پیام آن این است که در هیچ شرایطی، نباید تن به ذلت داد و این جزو درس های عاشوراست.
✍️ عناوین یادداشت:
🔸 حضرت زینب(س)؛ پرستاری نمونه
🔸 استقامت و پایداری
🔸 مقام پیام رسانی عاشورا
🔸 مقام عفت
🔸 مقام سخنوری
🔸 مقام تبیین و روشنگری
🔸 مقام شجاعت
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0390687
#حضرت_زینب(س) #میلاد_حضرت_زینب
❓ دیدگاه اسلام در مورد تفریحات سالم؟
✍️ پاسخ اجمالی:
انسان مانند يك ماشين آهنی نیست که بشود از آن هر طوری شد کار کشید؛ بلکه دارای جسم، و روح و روانی است که گاه خسته شده و نیازمند تفریح سالم می باشد. تجربه نشان داده، کار یکنواخت و بدون استراحت، باعث کاهش راندمان کاری می شود. اما اگر انسان، زمانی را صرف استراحت نماید، کمیت و کیفیت کارش افزایش خواهد یافت. امام علی(ع) در حدیثی می فرماید: «زندگى فرد باایمان در سه قسم خلاصه مى شود، قسمتى به معنویات و مناجات با پروردگارش، قسمتى به فکر تامین معاش است، و قسمتى را به لذات حلال و مشروع اختصاص می دهد».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0318908
#اسلام #تفریح #تفریحات_سالم
❓ نظر شیعه و سنى در مسح پا؟
✍️ پاسخ اجمالی:
قرآن مجید به وضوح دستور به مسح پاها داده و عمل پیروان مکتب اهل بیت (ع) موافق قرآن و بسیارى از احادیث پیغمبر اکرم(ص) است که متجاوز از30 حدیث مى باشد. عمل بسیارى از صحابه و تابعین نیز بر مسح بوده است نه شستن. قرآن در آیه 6 سوره مائده مى گوید: «... فاغسلوا وجوهكم وأيديكم إلى المرافق وامسحوا برءوسكم وأرجلكم إلى الكعبين». کلمه «أرجلکم»؛ (پاهاى خود) عطف بر «رؤوسکم»؛ (سرهایتان) شده است و در هر دو، مسح لازم است (نه شستن) خواه «أرجلکم»؛ را به نصب بخوانیم یا به جرّ .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322622
#شیعه #وضو #مسح #مسح_پا
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_اسلامی
🔹- شرط بچه دار نشدن در ضمن عقد دائم
🔹 - شرط عدم توارث زوجین در عقد دائم
🔹 - شرط توارث زوجین در عقد موقّت
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه شروط ضمن عقد":
http://mk6.ir/AySnM
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 آثار فردی و اجتماعی «وفای به عهد»
🔸 نقض عهد سبب سقوط امت های پيشين
🔸«وفای به عهد» عامل پيشرفت سريع اسلام
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "وفای به عهد":
http://mk6.ir/QpAwX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ انگیزه های «وفاداری» و «پيمان شکنی»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
شناخت انگيزه های وفای به عهد، تاثير شگرفی در درمان پيمان شکنی دارد. ايمان به قدرت و رازقيّت خداوند، يكى از اسباب وفادارى و پايبندی به عهد است، زیرا پيمان شكنان براى عجله در کسب منفعت به سراغ خیانت می روند. امام علی(ع) می فرمايند: «كسى كه به پيمانش وفادار نيست به خدا ايمان نياورده است». داشتن شخصيت و عزت نفس، انگيزه ديگرى بر وفادارى است، زیرا خیانت نشانه ضعف و فقدان شخصيت مى باشد. جهل و غفلت از آثار خیانت نیز يكى ديگر از عوامل گرفتاری در این رذيله است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415705
#وفاداری #پيمان_شکنی #وفای_به_عهد
❗️ اخلال در تقلید فقهی به خاطر اخلال در تأسی از معصومین!
پرسش: با توجّه به وابستگی اجتهاد و تقلید فقهی بر تأسّی از معصومین و با توجّه به ممکن نبودن تأسّی بر معصومین، آیا می توان به تقلید فقهی پایبند بود؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
1- گاهی گفته می شود: تاسی به معصومین(ع) فقط در زمان حضور آنان امکان پذیر است؛ لذا تقلید مبتنی بر تأسی از آنها ممکن نیست.
پاسخ: می توان از طریق احادیث و سنت از آنان پیروی کرد.
2- گاهی گفته می شود: شرایط زمانی و مکانی در رفتار معصومین دخالت داشته؛ لذا امکان تقلید و تأسّی به آنان وجود ندارد.
پاسخ: در ساحت باورها و ارزش ها، با توجه به این که آن ها می توانند ثابت باشند می توانیم از معصومین تقلید کنیم. در مورد ساحت راه کارها و روش ها که در آن ها تغییر رخ می دهد، می توانیم از جانشین عام او که فقیه در دین است پیروی کنیم.
3- گاهی گفته می شود: هر انسانی عقل دارد و باید به تشخیص و صلاحدید عقل خود عمل نماید.
پاسخ: «تقلید» و پیروی در حوزه دین مبتنی بر دلیل عقلی و سیره عقلایی است؛ یعنی آنچه را که عقل مستقیماً درک نمی کند و راهی برای اثبات آن ندارد و یا در مواردی با وجود امکان تحقیق و بررسی و اجتهاد، به دلایلی انسان درصدد تحقیق برنمی آید، ملزم به تبعیت و پیروی از کسی است که راه را به او می نمایاند.
4- گاهی گفته می شود: پیشوایان دینی برداشت های مختلفی از دین داشته اند؛ با این وجود چگونه می توان از آنان تقلید و پیروی کرد؟
پاسخ: اختلاف در احکام به معنای وجود قرائت ها و برداشت های مختلف از اسلام نیست، بلکه ناشی از موضوعات مختلفی است که در پی هم تحقق می یابد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0409386
#تقلید #تاسی #معصوم
🔰 ولادت حضرت زينب(س)؛ 5 جمادی الاولی، سال 5 هـ ق
✍️ اشاره:
بنابر مشهورترین اقوال، حضرت زینب(س) در پنجمین روز ماه جمادی الأول سال پنجم هـ ق در مدینه به دنیا آمد. پیامبر اکرم(ص) هنگام تولد زینب(س) آن حضرت را به وصف «کرامت» ستود و به جده اش حضرت خدیجه(س) تشبیه کرد و از همگان خواست که حرمتش را پاس بدارند. برای آن حضرت القاب فراوانی نقل شده که مهم ترین شان عبارت اند از: عقیله بنی هاشم، عالمة غیر معلمة، نائبة الحسین، شریکة الحسین و «ام المصائب». زینب(س)، در وقار و شخصیت، همچون خدیجه(س) در حیاء و عفّت، مانند مادرش فاطمه(س)، در شیوایی و رسایی بیان، چون پدرش علی(ع)، در حلم و صبر انقلابی همانند برادرش حسن(ع) و در شجاعت و قوّت قلب مانند برادرش حسین(ع) بود.
✍️ عناوین یادداشت:
ولادت حضرت زينب(س) / علم و دانش حضرت زينب(س) / عبادت حضرت زينب(س) / غیرت حضرت زينب(س) بر حجاب / صبر حضرت زينب(س) / شجاعت و شهامت حضرت زينب(س) / فصاحت و بلاغت حضرت زينب(س)
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0420066
#حضرت_زينب #روز_پرستار #پنجم_جمادی_الاولی #ولادت_حضرت_زينب
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 مقام و منزلت حضرت زینب سلام الله علیها
🔸 حضرت زینب سلام الله علیها و مقابله با اندیشه جبر
🔸حضرت زینب سلام الله علیها و آماده شدن برای آزمونی بزرگ
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "حضرت زینب سلام الله علیها":
http://mk6.ir/UrNcI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - شرط مجهول در ضمن عقد
🔹 - انصراف شرط عدم ازدواج مجدد زوج به عقد دائم
🔹 - لزوم عمل به شروطی که قبل از عقد بر آن توافق شده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه شروط ضمن عقد":
http://mk6.ir/MmVoC
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❗️ تأثير پذیرفتن قرآن از «شعر جاهلی»!
پرسش: آيا اين سخن صحيح است كه: "قرآن كريم از آثار شعری جاهليّت تأثير پذيرفته است"؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اين تصور كه برخى از تعبيرات قرآن، اقتباسى از اشعار جاهلى است درست نيست؛ بلكه اشعاری که به اشتباه به شعرای جاهلی نسبت داده می شود، تضمين شعرى آيات قرآن است كه برخى ترانه سرايان عرب مسلمان بعد از ظهور اسلام سروده اند و نظاير بسيارى دارد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420182
#قرآن #شعر #جاهلیت #اقتباش
❗️ وجود تعبيرات ركيك در قرآن!
پرسش: آيا اين سخن صحيح است كه: "وجود تعبيرات ركيك در قرآن با ادبيات والاي وحيانی سازگاری ندارد و نشانه زميني بودن آن است"؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
این اشکال از اساس صحیح نیست؛ چراكه اين توهّم ناشى از ناآگاهى نسبت به مصطلحات زبانى عصر قرآن و اشتباه عرف قديم با عرف امروز است. مثلا كلمه «فرج» در اينجا شكاف مورّب قسمت پايين لباس يا دامن است و احصان فَرْج كنايه از منزه بودن از فحشاء است. اين كاربرد بر اساس زبان اصيل عرب كهن است كه قرآن هم بر روال آن جريان دارد. امّا در دورههاى بعد نام عورت زن شده كه كاربردى جديد است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420191
#قرآن #زبان_عربی #عرف #زبان #اخلاق #رکیک
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
⁉️ سابقه انتساب «تناقض» به قرآن؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
از ويژگی های قرآن، عدم وجود اختلاف و تناقض در آن است. با اين وجود از ديرباز كسانى مى پنداشتند در قرآن، اختلاف و تناقض هست و در اين باره پرسشهايى مطرح مي كردند. ضمن اینکه از احاديث فراوان به دست مى آيد كه در آن دوران، شبهه وجود تناقض در قرآن، به طور گسترده مطرح بوده و بدين جهت تأكيد شده: كه پيرامون آن نگرديد؛ چون گمانى بيش نيست كه بدخواهان رواج دادهاند و در دستورات بزرگان دين، پاسخ هاى فراوان ارائه شده است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420192
#قرآن #تناقض #شبهه #اختلاف
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - روش صحیح معامله طلا با طلا
🔹 - خرید و فروش سکه وارز در شرایط بحران والتهاب بازار
🔹 - اضافه کردن قیمت طلای نسیه در طول مدت پرداخت اقساط
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/DwEqV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 راه نفوذ «شیطان» در انسان؟
🔸 راه هاى وسوسه گرى شیاطین؟
🔸 منظور از «تزیین باطل» توسط شیطان؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "وسوسه های شيطان":
http://mk6.ir/EbQgK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در فلسفه وصیت می توان گفت: الف ـ از قانون ارث تنها یک عده از بستگان آن هم روى حساب معینى بهره مند مى شوند، در حالى که شاید عده دیگرى از فامیل، و احیاناً بعضى از دوستان و آشنایان نزدیک، نیاز مبرمى به کمک هاى مالى داشته باشند. ب - و نیز در مورد بعضى از وارثان، گاه مبلغ ارث پاسخگوى نیاز آنها نیست، جامعیت قوانین اسلام اجازه نمى دهد این خلأها پر نشود. ج ـ از اینها گذشته، گاه انسان مایل است کارهاى خیرى انجام دهد اما در زمان حیاتش به خاطر نیازهاى مالى خودش موفق به این امر نیست، منطق عقل ایجاب مى کند: او از اموالى که زحمت تحصیل آن را کشیده، براى انجام این کارهاى خیر لااقل براى بعد از مرگش محروم نماند.
مجموع این امور، موجب شده است: قانون وصیت در اسلام تشریع گردد و آن را با جمله «حَقّاً عَلَى الْمُتَّقینَ» تأکید فرموده است. البته وصیت منحصر به موارد فوق نیست، بلکه انسان باید وضع دیون خود، اماناتى که به او سپرده شده و مانند آن را در وصیت مشخص کند، به گونه اى که هیچ امر مبهمى در حقوق مردم یا حقوق الهى که بر عهده او است وجود نداشته باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322645
#ارث #وصیت #خیر
❓ منظور از «تزیین باطل» توسط شیطان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در سوره های «انعام، نمل و عنکبوت» سخن از «تزیین شیطان» است. در معنای آن بعضی گفته اند: منظور همان وسوسه هاى شيطان است كه زشت را در نظر زيبا مى كند و يا با استفاده از عوامل مختلف خارجى اعمال زشت را زينت مى دهد، همان گونه كه گاهى مواد كشنده را در پوشش هايى از شيرينى قرار مى دهند، و انحرافات بزرگ را در لفافه هايى از قبيل عنوان تمدّن و روشنفكرى و آزاد انديشى و امثال آن مى پوشانند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0393387
#شیطان #وسوسه #تزیین_باطل
❗️ نادرستی بیان قرآن در خلقت انسان از صلب مردان و سينه زنان!
پرسش: قرآن در آيه 6 و 7 سوره طارق مي گويد: «انسان از آبی جهنده خلق شده * که از صلب مردان و سينه زنان خارج می شود»، در حالی که علم ثابت کرده که جايگاه نطفه مرد و تخمک زن جايی ديگر است؛ آيا اين آيه با علم سازگار است!؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در این دو آیه تنها سخن از نطفه مرد در ميان است؛ زيرا تعبير به «ماءٍ دافِقٍ»؛ (آب جهنده)، در آیه 6 درباره نطفه مرد صادق است نه زن. روى اين حساب شركت دادن زن در اين بحث مناسب به نظر نمى رسد. مناسب ترين تعبير همان است كه گفته شود قرآن به يكى از دو جزء اصلى نطفه كه همان نطفه مرد است اشاره كرده و بنابراین منظور از «صلب» و «ترائب» قسمت پشت و پيش روى انسان است چرا كه آب نطفه مرد از ميان اين دو خارج می شود.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420861
#قرآن #انسان #خلقت #صلب #ترائب
پاسخ به شبهات
❓ فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟ ✍️ پاسخ اجمالی: در فلسفه وصیت می توان گفت: الف ـ از قانون ارث تن
🗞وصیت
🔸 فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟
🔸 نحوه ادای شهادت در وصیت، به هنگام متهّم بودن شاهد؟
🔸 حکم وصیت کردن در اسلام ؟
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "وصیت"
http://mk6.ir/UjYpW
❓ جايگاه و سهم دعا در حل مشکلات مردم؟
پرسش: دعا چه جايگاه و سهمی در حل مشکلات دارد؟ آيا صحيح است که به نام دعا مردم را از تدبیر امور، عمل، تحقيق، درمان و توسعه باز داريم؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
دین و مذهب هرگز دعا را جانشين اسباب و علل قرار نداده، بلكه آن را چيزى مافوق آنها قرار داده؛ یعنی همان جا كه هيچ راه و وسيله ديگرى جز دعا برای شخص وجود ندارد و تنها روزنه اميد استمداد از نيرويى مافوق، نيروى لايزال مبدأ جهان هستى است. در این صورت مفهوم دعا درخواست فراهم شدن اسباب و عواملى است كه از دايره قدرت انسان بيرون باشد از كسى كه قدرتش بى پايان و هر امر ممكنى براى او آسان است.
ضمن اینکه دعا تنها الفاظ و به اصطلاح لقلقه لسان نيست؛ بلكه يك نوع آمادگى روحى و شايستگى معنوى و خودسازى است كه مى تواند در سلسله علل قرار گيرد و علّت ناقصه اى را كامل كند؛ زيرا فضل بى پايان خدا به اندازه شايستگيها و لياقتها به افراد مى رسد و بنابراين كسب شايستگى و لياقت مى تواند منشأ فضل و فيض تازه اى گردد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420862
#دعا #گرفتاری #مشکلات #تدبیر #علل #اسباب #خدا #دین
پاسخ به شبهات
⁉️ سابقه انتساب «تناقض» به قرآن؟! ✍️ پاسخ اجمالی: از ويژگی های قرآن، عدم وجود اختلاف و تناقض در آن
⁉️ منشاء شبهه «اختلاف» و پندار «تناقض» در قرآن؟!
پرسش: چه مواردی موجب شده برخی گمان كنند آيات قرآن با هم در تناقض هستند؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
خداوند، سلامت قرآن را از هرگونه اختلاف و تناقض درونى نشانه اعجاز و مافوق بشرى بودن آن مى داند. از اين روست كه گمان هرگونه اختلاف و تناقض در مطالب قرآن، توهّمى بيش نيست. برخى از موجبات اختلاف در قرآن عبارتند از: بيان حالت هاى مختلف يك موضوع و مراحل گوناگون رشد آن، اختلاف دو يا چند آيه در موضوع، تفاوت دو آيه به جهت وجه عمل، اختلاف در حقيقت و مجاز و اختلاف به دو اعتبار كه به همه اين موارد جواب داده شده است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420213
#قرآن #تناقض #اختلاف #اعجاز
❓ ماهیّت وحی و تجربه دینی؟
پرسش: منظور از تجربه دینی چیست؟ چه تفاوتی با وحی دارد؟ آیا وحی همان تجربه دینی و نبوت امری شخصی است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
تجربه دینی یعنی انتقال حقایق در ارتباط ميان پيامبر و خدا که پيامبر آن حقايق را در قالب زبان خود درآورده؛ لذا در این چارچوب فکری، کتب آسمانی برداشت ذهنی پیامبران از دریافت وحیانی است. اما حقیقت وحی با تجربه دینی فرق دارد. وحى، «فعل الهى» است كه به انسان كامل مى رسد و خطا نمی پذیرد و القای شیطان در آن راه ندارد. اما تجربه دینی در دسترس همه و خطا پذیر است.
از آن گذشته برخی از وحی های نازل شده بر انبياء الهی شريعت آفرين می باشد يعنی دستورالعمل هايی از جانب خداوند برای زندگی فردی و اجتماعی پيروان خود می آورند؛ در حالی که در تجربه های دينی و عرفانی چنين چيزی مشاهده نمی شود.
وقتی مردانى با دعوى نبوت و با معجزات و خرق عاداتى كه نشان مى دهد آنها به عالم ماوراى طبيعت ارتباط دارند، ظاهر شده اند و كتابها و تعليماتى با خود آورده اند كه مافوق قدرت و فكر بشر است، خود نشان دهنده این است که وحی از قبیل تجربه دینی نیست و نبوت امری شخصی نمی باشد؛يك انسان درس نخوانده و در محيط فوق العاده عقب افتاده اى مانند محيط حجاز در عصر جاهليت چگونه ممكن است كتابى همچون قرآن با اين محتواى عظيم را [با تجربه دینی] بياورد؟!
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0418562
#وحی #تجربه_دینی #قرآن #نبوت
پاسخ به شبهات
❓ ماهیّت وحی و تجربه دینی؟ پرسش: منظور از تجربه دینی چیست؟ چه تفاوتی با وحی دارد؟ آیا وحی همان تجر
شاخه وحی
🔸 فرق الهامات غیبی با القائات شیطانی؟
🔸 نظرات متفاوت فلاسفه درباره «وحی»
🔸 ايرادات وارده بر فلاسفه جديد راجع به «وحی»
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "وحی":
http://mk6.ir/TqPuT
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - اجاره طلا
🔹 - خرید طلای قسطی به قیمت روز تسویه
🔹 - خريد و فروش، ساخت و اخذ اجرت جهت ظروف طلا و نقره
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/DcDwI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
عدالت تسکین قلب ها
پرسش: چرا حضرت زهرا فرمودند: عدالت تسکین قلب هاست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
یاد شدن از عدالت به عنوان تسکین دهنده قلب ها در بیانات دیگر معصومین نیز مسبوق به سابقه است. این عدالت در زمینه خانواده زمینه شکل گیری احسان و درستکاری زن و مرد در حق هم را پدید می آورد، در حوزه اقتصاد موجب کاهش فاصله طبقاتی و تبعیض و ظلم در حق مردم و در سایر حوزه های اجتماعی و عمرانی زمینه ساز افزایش برکات و پدید آمدن آبادانی و اصلاح کار خلق و... می گردد و همه این موارد موجب اطمینان خاطر و تسکین دل ها می گردد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411818
#حضرت_زهرا(س) #عدالت #عدالت_اجتماعی #قلب
#فاصله_طبقاتی #احسان #خانواده #اجتماع #تبعیض
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
❓ منظور از اینکه «در دین اجبار و اکراه نیست» چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضى از ناآگاهان از پیامبر اسلام(ص) مى خواستند او نیز همچون حکّام جبار با زور و فشار اقدام به تغییر عقیده مردم(هر چند در ظاهر) کند، آیه«لا اِکْراهَ فِى الدِّیْن» صریحاً به آنها پاسخ داد که دین و آئین چیزى نیست که با اکراه و اجبار تبلیغ گردد. به خصوص این که در پرتو دلائل روشن و معجزات آشکار، راه حق از باطل آشکار شده و نیازى به این امور نیست. این آیه، پاسخ دندان شکنى است به آنها که تصور مى کنند، اسلام در بعضى از موارد جنبه تحمیلى و اجبارى داشته و با زور شمشیر و قدرت نظامى پیش رفته است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320413
#دین #اجبار #اکراه #عقیده
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
ویژگیهای نهج البلاغه
🔸اعتبار سندی نهج البلاغه
🔸جذابیت نهج البلاغه از دیدگاه دانشمندان
🔸علّت جذابیت نهج البلاغه؟
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "ویژگیهای نهج البلاغه":
http://mk6.ir/InLdU
پاسخ به شبهات
ویژگیهای نهج البلاغه 🔸اعتبار سندی نهج البلاغه 🔸جذابیت نهج البلاغه از دیدگاه دانشمندان 🔸علّت جذابیت
❓ علّت جذابیت نهج البلاغه؟
✍️ پاسخ اجمالی:
جذابیت نهج البلاغه، دلایل روشنى دارد که مهمترین آنها عبارت است از: 1- در نهج البلاغه همه جا سخن از همدردى با طبقات محروم و ستمدیده و مبارزه با ظلم و بى عدالتى است. 2- یکى دیگر از جاذبه هاى نیرومند نهج البلاغه، این است که در هر میدانى گام مى نهد چنان حق سخن را ادا مى کند و دقایق را مو به مو شرح مى دهد که گویى گوینده این سخن تمامى عمر را اشتغال به بحث و بررسى روى همین موضوع داشته، نه غیر آن.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320674
#نهج_البلاغه #عدالت #امام_علی(ع)
پاسخ به شبهات
❓ علّت جذابیت نهج البلاغه؟ ✍️ پاسخ اجمالی: جذابیت نهج البلاغه، دلایل روشنى دارد که مهمترین آنها عب
❓شرح های نهج البلاغه؟
✍️ پاسخ اجمالی:
« علاّمه امینى» از «هشتاد و یک شرح و ترجمه» نام مى برد. نویسنده کتاب «مصادر نهج البلاغه»، از یکصد و ده شرح و تفسیر نام مى برد. بعضى از فضلا در کتابنامه نهج البلاغه اسامى سیصد و هفتاد کتاب را در شرح و ترجمه و تفسیر نهج البلاغه نوشته اند. وسیع ترین و کامل ترین شروح نهج البلاغه عبارتند از: «أعلام نهج البلاغه»، «منهاج البراعه» نوشته قطب راوندى، «شرح ابن أبى الحدید معتزلى»، «شرح ابن میثم بحرانى»، «منهاج البراعه» نوشته حاج میرزا حبیب الله موسوى خویى، «شرح شیخ محمّد عبده» و... .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320678
#نهج_البلاغه #شرح_نهج_البلاغه #امام_علی(ع)
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - حساب سپرده طلا
🔹 - روش صحیح تعویض طلا
🔹 - وام با ضمانت طلا و دریافت کارمزد بابت حق نگهداری طلا
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/PxCcD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir