مطالعات راهبردی مکران
#مکران_الماس_خاک_خورده
در اسناد بالادستی و طرحهایی جامع؛ سواحل مکران قرار است با استقرار صنایع پتروشیمی و فولاد و استفاده از آب دریا برای آنها به تولید ۳۰ میلیون تن مواد و محصولات پتروشیمی بالادست و پایین دست و ۱۰ میلیون تن فولاد برسد؛ همچنین استقرار صنایع ماشینسازی، گردشگری و کشاورزی نیز با احداث مراکز بالادست و پاییندست صنعت خودرو، مراکز اقامتی و تفریحی و گلخانههای صنعتی و استفاده از شیرینسازی آب دریا برای تولید در آنها در دستور کار قرار گرفته است. بندر جاسک در سواحل مکران نیز قرار است در طرح جامع وزارت نفت با احداث پایانههای نفتی، بخش مهمی از صادرات نفت ایران از خارک در خلیج فارس به این بندر در آبهای عمان منتقل شود.
همزمان با استقرار صنایع مادر و در کنار آنها صنایع پایین دستی در سواحل مکران، مکران قرار است میزبان بخش مهمی از جمعیت ایران در شهرهای جدیدی مانند شهر جدید تیس در سیستان و بلوچستان بشود و معضل کمآبی شهرهای ایران را نیز با ایجاد تاسیسات بزرگ و مدرن شیرینسازی آبهای دریا برطرف کند.
اما این سواحل چرا اینقدر اهمیت دارد؛ در یک دهه اخیر اتفاقاتی که در خلیج فارس بهعنوان نقطهای محدود و آسیبپذیر در جنگ و صلح اتفاق افتاده و همچنین تحولاتی که در حوزه قیمت تمام شده و هزینههای حمل و نقل رخ داده، موجب شده آرایش اقتصادی منطقه به سمت سواحل و بنادر اقیانوسی عمان در حال حرکت باشد.
بنادر صحار عمان و گوادر پاکستان بهترتیب با جذب ۲۵ و ۶۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی خود را آماده میکنند تا سال ۲۰۵۰ میلادی به یک مگاپورت تبدیل شوند و جایگزین بنادر امارت و مهمترین آن جبل علی شوند؛ بندر تازه تاسیس دوقم عمان بنا به اعلام مدیرانش در تکاپوی جذب سرمایهگذار برای تبدیل شدن به یک هاب توزیعی است. همچنین عربستان نیز در طرح جامعی در حال انتقال بخش مهمی از صادرات نفت خود از خلیج فارس به دریای سرخ است.
مکران
https://eitaa.com/makranp
مطالعات راهبردی مکران
همزمان با این نقل و انتقالات از خلیج فارس به عمان، ایران نیز خود را برای این انتقالات آماده میکند و همانطور که پیشتر گفته شد، طرحهای مهم اقتصادی و تولیدی در سواحل مکران در حال ساخت هستند. توسعه سواحل مکران مورد تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب است و ستادی نیز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برای ایجاد هماهنگی و همافزایی دستگاههای مختلف در طرح جامع و استراتژیک توسعه سواحل مکران در وزارت دفاع تشکیل شده است.
#مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔رهبر انقلاب :
اگر دولت و سایر مسئولان با نگاه راهبردی به مناطق دریایی، به کمک بیایند، این منطقهی عظیم و مهم مکران میتواند تواناییهای زیادی را برای جمهوری اسلامی به وجود آورد
دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش با فرمانده کل قوا 7/9/1391
https://eitaa.com/makranp
مطالعات راهبردی مکران
🆔رهبر انقلاب : اگر دولت و سایر مسئولان با نگاه راهبردی به مناطق دریایی، به کمک بیایند، این منطقهی ع
🆔رهبر انقلاب:
دریای عمان و این منطقه دریایی، بسیار حائز اهیمت است. همانطوری که در دوره جنگ تحمیلی، در یک برهه توانستیم از این فرصت استثنایی استفاده کنیم. اگر این فرصت نبود، گلوی ما فشرده می شد و چابهار توانست ما را از آن حالت دست بسته بودن و اسارت آن زمان بیرون بیاورد. اکنون هم با توجه به مسائل سیاسی که در خلیج فارس می گذرد، حضور در کرانه دریای عمان برای ما یک فرصت فوق العاده است. در اینجا همه برنامه ریزی ها را باید با توجه به این حقیقت مسلم انجام دهید بنابراین این منطقه دریایی بایستی مثل سایر نیروهای ارتش و سپاه که در اینجا هستند خودش را آماده نگهدارد این نقطه از کشور را باید خیلی جدی بگیرید.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🔴شهر جدید مکران
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سال 1400 موضوع مکانیابی شهر جدید مکران در غرب شهرستان جاسک را به تصویب رساند. شهر جدید مکران به مساحت ۳۵۰۰ هکتار و جمیعتپذیری ۲۰۰ هزار نفر در نظر گرفته شده است. در فایل حاضر نقشه محدوده شهر جدید مکران و مکانیابی با کیفیت بالا آن ارائه می گردد.
مکران
https://eitaa.com/makranp
مطالعات راهبردی مکران
🔴منطقه راهبردی مکران
قسمت اول
سواحل مکران از دهانه خروجی تنگه هرمز در منطقه میناب شروع میشود و تا خلیج گواتر در حوزه دریایی مشترک با پاکستان ادامه دارد که مجموعاً از ۶۳۷ کیلومتر ساحل برخوردار است.
به جرأت می توان گفت که در مورد دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، تحصیلی، حملونقل و امکانات رفاهی، سواحل مکران با ضعف شدید مواجه است، بهطوریکه سالیان متمادی است که منطقه سواحل مکران در دسته مناطق محروم یا کمتر توسعهیافته قرار گرفته است و ساکنان آن همواره با مشکلات بسیار جدی برای تأمین حداقل نیازهای بهداشتی، معیشتی و اقتصادی خود مواجه هستند و این بهتنهایی عامل مهمی جهت عدم استقبال از سکونت در این مناطق است. سیاست-های کلی برنامه ششم توسعه و ضرورت توجه به نقش دریا در اقتصاد کشور و افزایش سهم اقتصاد دریا از تولید ناخالص داخلی کشور بهطوریکه بایستی در طی این برنامه ۱۰ درصد از GDP از دریا و فعالیت¬های اقتصادی مربوط به آن باشد. بررسی شاخص های مختلف آماری کشور بیانگر اهمیت و تفاوت های آشکار این منطقه با دیگر مناطق کشورمان است و اگر نگاه دقیقی به سطوح پایین شاخص های اجتماعی و اقتصادی منطقه داشته باشیم، در خواهیم یافت که تأثیر این عوامل در بروز تهدیدات داخلی و خارجی نقش تعیینکنندهای را بر عهده دارد.
اگر نگاهی به کشورهای ساحلی همجوار همچون امارات متحده داشته باشیم، متوجه میشویم که مقامات این کشورها چگونه توانستهاند با بهرهگیری از پتانسیلهای دریا و حتی بیابانهای ساحلی خود گردشگران منطقهای و غربی را به خود جلب کنند و از این طریق انگیزههای سرمایهگذاری خارجی را برای صاحبان سرمایه به وجود آورند.
منطقه مکران به لحاظ ﻇﺮﻓﯿﺖﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی دارای ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﻣﻠﯽ، ﻣﻨﻄﻘﻪای و بینالمللی اﺳﺖ. پهناوری ﻣﺮز آﺑﯽ ﺳﻮاﺣﻞ ﻣﮑﺮان و ﺗﺴﻠﻂ اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﺮ ﯾﮑﯽ از مهمترین و اﺳﺘﺮاﺗﮋﯾﮏﺗﺮﯾﻦ راهﻫﺎی آﺑﯽ ﺟﻬﺎن، ﻫﻤﺠﻮاری ﺑﺎ دو ﮐﺸﻮر اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﭘﺎﮐﺴﺘﺎن، وﯾﮋﮔﯽ ممتازی ﺑﻪ اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﺨﺸﯿﺪه اﺳﺖ. درﯾﺎی ﻋﻤﺎن ﺟﺰو ﺣﻮزه اﺳﺘﺮاﺗﮋﯾﮏ اﻗﯿﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ و ﯾﮑﯽ از ﭘﻨﺞ ﺣﻮزه اﺳﺘﺮاﺗﮋﯾﮏ ﺟﻬﺎن اﺳﺖ. ﮔﺬرﮔﺎﻫﯽ ﺑﺎ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺧﺎورﻣﯿﺎﻧﻪ، ﺟﻨﻮب ﺷﺮق آﺳﯿﺎ، ﺷﺒﻪﻗﺎره، ﺳﺮاﺳﺮ آﺳﯿﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ و ﺟﻨﻮب ﺷﺮﻗﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ روزاﻧﻪ ﻣﯿﻠﯿﻮنﻫﺎ ﺑﺸﮑﻪ ﻧﻔﺖ و ﺣﺠﻢ وﺳﯿﻌﯽ از ﮐﺎﻻ و ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ از اﯾﻦ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺒﺎدﻟﻪ ﻣﯽﺷﻮد. اﯾﻦ سواحل ﺑﺮای ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﻮب ﺷﺮﻗﯽ ﮐﺸﻮر ﯾﮏ ﻣﻮﻫﺒﺖ اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ، مسئولین و دﺳﺘﮕﺎهﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻫﻤﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ توسعه این منطقه کمک کنند.
مکران
https://eitaa.com/makranp
مطالعات راهبردی مکران
🔴منطقه راهبردی مکران قسمت اول سواحل مکران از دهانه خروجی تنگه هرمز در منطقه میناب شروع میشود و تا
🆔منطقه راهبردی مکران
قسمت دوم
با توجه به شرایط و موقعیت ژئوپلتیکی و استراتژیکی و ظرفیتهای ملی برای طرح توسعه سواحل مکران میتواند تأثیرات شگرفی را در حوزه اقتصادی و اشتغالزایی داشته باشد. توسعه ملی طرح سواحل مکران شامل ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، دفاعی، نظامی و اقتصادی است که هر یک از بخشهای توسعه بر یکدیگر تأثیرگذار و در روند شکوفایی منطقه مکران تأثیر شگرفی به وجود خواهد آورد.
منطقه مکران میتواند با توجه به پتانسیل های بالقوه ای که در بخش گردشگری و توریسم برخوردار دارد بهعنوان دروازه طرح توسعه سواحل مکران مد نظر قرار بگیرد.
در این منطقه یک سوم تجارت دریایی جهان انجام می شود. در این منطقه ۳ تنگه مهم و راهبردی قرار دارد؛ و به صورت ایجابی بر تنگه سوئز هم می توانیم تأثیرگذار باشیم. قرار گرفتن منطقه مکران در کریدور شمال – جنوب می توان منافع مشترک برای ایران و کشورهای دیگر تعریف و از این ظرفیت استفاده نمود. حملونقل برای آسیای میانه و شمال اروپا از طریق منطقه مکران و کریدور شمال – جنوب می-تواند مؤثر واقع شود.
بحث دیگری که وجود دارد بحث انتقال و صادرات گاز به کشور عمان است. کشور عمان ظرفیت بلا استفاده زیادی در تبدیل گاز طبیعی به گاز مایع وجود دارد. کشور عمان خودش گاز کافی برای استفاده از ظرفیت تکنولوژی خود را ندارد و لذا به گاز ایران نیاز دارد. در بندرهای عمان می خواهند صنایع بزرگ مانند ذوب آهن راه اندازی کنند که این هم به گاز احتیاج دارد. خط لوله گاز از طرف جاسک نزدیکترین راه برای انتقال و صادرات گاز طبیعی به عمان می¬باشد.
ما در منطقه مکران و شهرهایی مثل چابهار با قابلیت ویژه ای برای کشاورزی چهار فصل داریم که اگر زیر ساخت های لازم و تکنولوژی به روز وارد این عرصه شود می توان انتظار داشت که پیشرفت شگرفی ایجاد شود. ایجاد صنایع تبدیلی از جمله این اقدامات می¬تواند باشد تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را با قیمت مناسب به بازار انتقال دهند.
این منطقه هر چقدر از لحاظ اقتصادی، تجاری، صنعتی و بازرگانی بهویژه بازرگانی دریایی رونق داشته باشد به همان میزان میتواند ضریب امنیت ملی را افزایش دهد و خط بطلانی بر فعل و انفعالات امنیتی و تفرقه افکنی بکشد. مکران نقش مهمی در پایان دادن به اقتصاد پنهان، زیرزمینی و قاچاق ایفا میکند، اما متأسفانه عدم رسیدگی و عدم برنامهریزی اصولی در این منطقه و نیز عدم توجه به کانون جغرافیایی قدرت مشهود است.
دریاها و سواحل پتانسیل فوقالعادهای در روند اجرای اقتصاد مقاومتی دارند و میتوانند بخش بزرگی از اهداف اقتصادی کشور را محقق سازند، بهطوریکه علاوه بر ایجاد درآمدزایی، ارزآوری، ایجاد اشتغال، تأمین نیازهای ساکنان بومی و بسیاری از موارد اقتصادی دیگر، به حفظ و ثبات بافت جمعیتی شهرهای ساحلی نیز قوام بخشند. ﺗﻮانﻫﺎی ﻣﺤﯿﻄﯽ اﯾﺮان ﺑﺎ روﯾﮑﺮد اﻗﺘﺼﺎد دریا محور و بر پایه اﻗﺘﺼﺎد ﻣﻘﺎوﻣﺘﯽ در سالهای اﺧﯿﺮ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ اﻏﻠﺐ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎن و ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ ﮐﺸﻮری اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺨﺸﯽ از اﯾﻦ روﯾﮑﺮد میتواند ﺗﻮﺳﻌﻪ منطقهای ﺳﻮاﺣﻞ ﻣﮑﺮان ﺑﺎﺷﺪ.
از ﺑﯿﺎﻧﺎت رﻫﺒﺮ ﻣﻌﻈﻢ اﻧﻘﻼب اﺳﻼﻣﯽ در ﻣﻮرد ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺳﺎﺣﻠﯽ ﻣﮑﺮان ﮐﻪ آن را بهمثابه ﮔﻨﺠﯽ ﻋﻈﯿﻢ ﺑﺮای ﮐﺸﻮر دانستهاند، ﭼﻨﯿﻦ برمیآید ﮐﻪ رﺳﯿﺪن ﺑﻪ اﯾﻦ ﮔﻨﺞ ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ ﯾﮏ ﺗﺼﻤﯿﻢ و ﻋﺰم ﻣﻠﯽ اﺳﺖ.
مکران
https://eitaa.com/makranp
مطالعات راهبردی مکران
🆔منطقه راهبردی مکران قسمت دوم با توجه به شرایط و موقعیت ژئوپلتیکی و استراتژیکی و ظرفیتهای ملی برا
🆔منطقه راهبردی مکران
قسمت سوم
با توجه به مهارت ها و تخصص های مردم منطقه می توان روی بخش شیلات و آبزیپروری حساب ویژه ای باز کرد. از جمله قابلیت های دیگر منطقه می توان به گردشگری و بوم گردی اشاره نمود.
این منطقه با دارا بودن سواحل بکر، جاذبه های متنوع طبیعی مانند گل افشان ها و همچنین بافت سنتی این مناطق می تواند زمینه ویژه ای را برای توسعه اقتصادی ایجاد کند.
آنچه مسلم است تحقق اقتصاد مقاومتی مبتنی بر راهبرد درونزایی و برونگرایی، نیازمند رشد همگن و متناسب بر اساس تکیهبر شناخت و درک کاملی از مزیتهای سرزمینی ایران است.
در این میان “توسعه اقتصاد دریا محور” میتواند یکی از ارکان مهم این توسعه تلقی شود. والاترین دستاورد توسعه دریا محور، کسب اقتدار و کسب سهم بیشتری از اقتصاد ملی و کسب حضوری قدرتمند در تمامی عرصههای دریایی در ابعاد جهانی است.
در اقتصاد دریایی و بندری ایران نیز شرایطی مشابه با آنچه در اقتصاد ملی می گذرد حاکم است با این تفاوت که تمرکز تازه تحریم های غرب اثرات مستقیمی بر این بخش نهاده و لزوم تدبیر جدی تر برای مهار بار ناشی از تحریم ها را دوچندان کرده است.
اگرچه بخشی از بار ناشی از تحریم ها جنبه روانی مسئله است، اما از واقعیات آن نیز نباید گذشت. ازاینرو توسعه دریا محور نقش بسزایی در اقتصاد کشور ازنظر تولید در سایر صنایع و اشتغالزایی ایفا می¬نماید.
بر اساس اظهارات رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان مطالعات سند توسعه سواحل مکران به پایان رسیده و جهت اجرا ابلاغ شده است که نتیجه این پژوهش اختصاص هزار میلیارد تومان ردیف در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ است؛ هر چند از ۳۵۰ میلیارد تومان سال قبل این افزایش ردیف بودجه میتواند مناسب باشد، اما برای اجرای طرحهای زیر ساختی توسعه واقعا رقم مناسبی نیست و نمیتوان چشم اندازی مناسب برای موفقیت اجرایی شدن این طرح را با این میزان بودجه انتظار داشت. امید است که این رقم بوجه قبل از نهایی شدن لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مورد بازبینی قرار بگیرد.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔روی نقشه جنوبی شرقیترین نقطه از خاک ایران است و بسیار دور از دسترس، اینجا خلیج گواتر است؛ دروازهای کوچک که از ایران به آبهای دریای عمان و اقیانوس هند باز میشود.
ساحلی زیبا که با فاصله ١٥� کیلومتری از بندر چابهار انگار از یادها رفته است. نیمی از خلیج گواتر در ایران است و نیم دیگرش در پاکستان قرار گرفته است. «پسابندر» و «گواتر» نزدیکترین روستاهای ایران به این خلیج هستند و در آن سوی مرز، در پاکستان خلیج به شهر «جیوانی» وصل شده است. از گواتر تا جیوانی فاصله زیادی نیست و با کمتر از نیمساعت حرکت بر آبهای عمان، ارتفاعات جیوانی پدیدار میشود.
دریا مردمان دو تکه گواتر را که از گذشته با هم روابط نزدیکی داشتهاند به هم وصل میکند. تجارت در گواتر پیشینهای طولانی داشته است و تاجران بلوچ از آبهای این خلیج، هند تا آفریقا را زیر پا میگذاشتهاند. اما امروز انگار از رونق گذشته خبری نیست.
این را میتوان از لابهلای حرفهای صیادان و روستاییانی فهمید که کم شدن ارزش ریال چند سالی است مبادلات کوچکشان با پاکستان را هم بیرنگ کرده است.
علاوه بر این گواتر از مراکز اصلی پرورش و صادرات میگو بوده است که در این سالها نهتنها از رونق افتاده بلکه تقریبا متوقف شده است.
روستای کوچک گواتر نزدیکترین نقطه ایران به مرزهای آبی عمان است و به گفته ساکنانش روستایی است فراموش شده.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔طرح جامع، طرح بلندمدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسکونی، صنعتی، بازرگانی،اداری و کشاورزی و تاسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، به سازی و اولویت های مربوط به آن ها تعیین شده و ضوابط و مقررات مربوط به کلیه مواردو همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می گردد و برحسب ضرورت، قابل تجدیدنظر خواهد بود. در واقع، طرح جامع، برنامه ای است که به صورت راهنما عمل می کند و خط مشی کلی سیاست های توسعه شهری را تعیین می کند.
در نقشه های طرح جامع – که معمولا در مقیاس ۱:۱۰۰۰۰ و ۱:۵۰۰۰ تهیه می شود – محل استقرار و توزیع کاربری های شهری عمده (مثل کاربری های آموزشی، بهداشتی و فضای سبز)، تراکم های جمعیتی، حدود حریم ها و محدوده های شهری (موجود و پیشنهادی) و مسیر توسعه آینده شهر، توسط علایم و رنگ ها نشان داده می شوند. گزارش طرح جامع نیز حاوی اطلاعاتی درباره اوضاع جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی شهر، ضوابط و مقررات کاربری اراضی، شبکه معابر و تاسیسات زیرساختی است. طرح جامع به سفارش وزارت مسکن و شهرسازی و توسط مهندسان مشاور تهیه می شود و تصویب نهایی آن با شورای عالی شهرسازی و معماری ایران است.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔خلیج گواتر، بندری زیبا از توابع شهرستان دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان و هم مرز پاکستان است که در فاصله 101 کیلومتری شهر چابهار و 743 کیلومتری شهر زاهدان (مرکز استان سیستان و بلوچستان) واقع شده است. بندر گواتر به انتهای جاده ایران شهرت دارد و مردم این منطقه به زبان بلوچی صحبت می کنند. شغل بیشتر مردم روستای گواتر، ماهیگیری است و از غذاهای معروف آن می توان به بریانی و کرائی اشاره کرد. همچین به کار بردن ادویه های پاکستانی باعث شده ذائقه این قسمت از ایران با بقیه کشور متفاوت باشد.
https://eitaa.com/makranp
مکران
موقعیت شهرستان های چابهار،کنارک،جاسک
https://eitaa.com/makranp
🆔خلیج گواتر
یک خلیج نسبتاً کوچک در طول ساحل مکران در دریای عمان است. خلیج گواتر در منتهیالیه جنوب شرقی ایران در محدوده شهرستان دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان و منتهیالیه جنوب غربی پاکستان جای گرفتهاست. ۶۰٫۴ درصد از آن متعلق به کشور پاکستان و ۳۰٫۶ درصد وسعت آن در ایران قرار دارد. در امتداد ساحل مکران، خلیج گواتر در میان خلیج غربی گواتر (در سوی خاور) و خلیج چابهار (در سوی باختر) قرار گرفتهاست.
در سمت ایران رودخانه باهوکلات و در سمت پاکستان رودخانه دشت رود به خلیج گواتر میریزند. آغاز این خلیج در سمت خاوری دماغه جیوانی است و پایان آن در سمت باختر در نقطهای به نام پسابندر است.
در کرانهٔ پاکستانی خلیج گواتر شهری به نام جیوانی قرار دارد و در کرانهٔ ایرانی آن روستاهای بندر گواتر و پسابندر.
خلیج گواتر دارای جنگلهای حرا است. این جنگلها ۳۳ هکتار وسعت دارند و در ۱۵۰ کیلومتری شهر چابهار قرار گرفتهاند.[۲] در بخش ایرانی پنج شاخآبه، خور و رودخانه شامل رودخانه کاجو، نهنگ و باهوکلات و خورهای باهو و گواتر با خلیج گواتر در ارتباط هستند. رودخانههای یادشده دارای رژیم سیلابی هستند و جریان پایه ضعیفی دارند.
این خلیج بخشی از منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو) بهشمار میآید. خلیج گواتر و خور باهو، یکی از ۲۲ تالاب بینالمللی ایران است که با مساحتی معادل ۷۵ هزار هکتار در سال ۱۳۷۸ در فهرست تالابهای بینالمللی رامسر قرار گرفت.
میانگین بارش این محدوده برابر با ۱۱۴ میلیمتر و میانگین دمای سالانه معادل ۲۶٫۵ درجه سـانتیگراد تعیین شدهاست. متوسط سالانه حداکثر مطلق گرما و سرما در این حوزه به ترتیب ۳۰٫۱ و ۲۲٫۳ درجه سانتیگراد است که بیشینه دما در ماههای اردیبهشت تا تیر و کمینه دما در ماههای آذر تا بهمن رخ میدهد
https://eitaa.com/makranp
🆔خلیج گواتر خلیج نسبتن کوچکی در طول ساحل مکران در کرانه دریای عمان است که به لحاظ جغرافیایی جنوب شرقی ترین نقطه ایران به حساب می آید.در این منطقه عبور و مرور ساکنان محلی به پاکستان و بالعکس وجود دارد و با قایق نیم ساعت تا پاکستان راه است.
لذا با توجه به موقعیت سیاسی-جغرافیایی خاص منطقه برای کمپینگ و رفت و آمد در محدوده ساحلی نیاز به هماهنگی حضوری با مأموران گارد ساحلی است.خلیج گواتر در همسایگی جنگلهای حرا واقع شده است. منطقهای که از آن صحبت میکنیم توسط محیط زیست ، حفاظت میشود.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔حجم تجارت منطقه آزاد چابهار با پاکستان هشت میلیون دلار است
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: ارتقاء سطح همکاریها و توسعه روابط بین فعالان اقتصادی، تجاری و مدیران ایران و پاکستان از سالیان گذشته در دستورکار بوده و هم اینک حجم تجارت این منطقه آزاد با پاکستان سالانه هشت میلیون دلار است که این میزان باید افزایش یابد.
امیر مقدم در حاشیه نمایشگاه صادرات به پاکستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ما امروز شاهد رویدادی بینظیر از لحاظ برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی صادرات به کشور دوست و برادر پاکستان در منطقه آزاد چابهار هستیم.
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔برنامه ریزی ۲۰ میلیارد یورویی برای ایجاد سومین هاب پتروشیمی ایران:
مکران با برنامه ریزی ۲۰ میلیارد یورویی تبدیل به سومین هاب پتروشیمی ایران خواهد شد و از این میزان، هم اکنون ۸ میلیارد یورو سرمایه گذاری در این منطقه جذب شده و در حال اجرا است.
https://eitaa.com/makranp
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتصاب کارکنان پتروشیمی نگین مکران
کارگران این شرکت: پتروشیمی نگین مکران چابهار «شرکت سازه پیمانکاری»، «شرکت آوای جهان بین» سه ماه هست که به ما حقوق ندادند، فقط قول های الکی میدن، امروز هم اعتصاب کردیم اصلا کسی جوابگو نیست رئیس پروژه با رئیس کارگاه داخل اتاق خودشون هستند نمی آیند بیرون از بس قول های الکی دادند، ما کارگر ها در وضعیت معیشتی بدی قرار داریم (پول دکتر، پول مدرسه بچه ها، پول خورد و خوراک) نداریم هیچکس پاسخگو نیست
https://eitaa.com/makranp
🆔مکران
مکران از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان است که در طول خلیج عمان از رأسالکوه در غرب جاسک تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گستردهاست. البته در بعضی منابع اروپایی قرنهای ۱۶ تا ۱۸ از ایالت مکران نیز نام برده شده است.
"در دوره های مختلف تاریخی این منطقه خودمختار و تحت اداره خوانین محلی بوده که گاهی خود را رعایای دولت ایران مینامیدند. کوههای خشک و بایر کرانههای مکران از دید جغرافیای طبیعی دنباله کویر است، که تا آنجا گسترش یافته و گویا در در سدههای میانه این سرزمین از آنچه اکنون دیده میشود، حاصلخیزتر بوده است. هرودوت (مورخ یونانی ۴۸۴ تا ۴۲۵ ق. م) در کتاب سوم تاریخ خود تعداد۲۰ ساتراپی (استان) برای حکومت هخامنشی برشمردهاست که چهاردهمین استان مکا یا مکران است.
برپایه نظر هردوت در این سرزمین بزرگ یعنی چهاردهمین استان هخامنشیان علاوه بر سکنه بلوچستان کنونی زرنگیان نیز میزیستهاند یعنی دو سرزمین سیستان و بلوچستان در یک استان بودهاند. از هردوت که بگذریم در سنگنوشتههای روزگار هخامنشی نیز نام این سرزمین مکه یا مکران آمدهاست در کتیبه بیستون که یکی از بزرگترین کتیبههای تاریخ است و در ۴۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع است داریوش اول شاهنشاه هخامنشی(۵۲۱تا ۴۸۶ ق. م) سرزمین مکا یا مکران را یکی از ۲۳ ایالت شاهنشاهی خود نامیدهاست
مکران
https://eitaa.com/makranp
🆔ویژگی های انحصاری
اگر کریدور شمال - جنوب را مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپا فرض کنیم که به گفته کارشناسان در مقایسه با مسیرهای سنتی از نظر مسافت و زمان تا ۴۰ درصد کوتاهتر و از نظر هزینه تا ۳۰ درصد ارزانتر است؛ این کریدور می تواند یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی در آسیای میانه باشد که کشورهای مسیر این کریدور را منتفع می کند.
اگرچه کریدور شمال - جنوب (NOSTRAC) در سال ۱۹۹۳ متعاقب برگزاری اجلاس کمیسیون اروپا وزرای حمل و نقل کشورهای عضو، تصویب شد،اما عملکردها نشان می دهد که کشورهای منطقه تحت تاثیر تحولات سیاسی نتوانسته اند از این ظرفیت به طور کامل استفاده کنند.
براساس اطلاعات موجود، این کریدور ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه از طریق ایران و دریای خزر به کشورهای حوزه اقیانوس هند ، خلیج فارس و جنوب آسیا برقرار کرده و اتصال خلیج عمان و بندر چابهار در ساحل شرق دریای مکران یا دریای عرب به عنوان بندری استراتژیک به این کریدور در مبادله کالا به شرق کشور و همسایه های شرقی و آسیای میانه نقش مهمی ایفاد خواهد کرد.
کارشناسان می گویند:" با راه اندازی کامل این مسیر کشورهای آسیایی و اروپایی می توانند در مسیر کریدور شمال ـ جنوب کالای خود را با سرعتی حدود دو برابر در مقایسه با مسیر کانال سوئز مبادله کنند. این امر با توجه به ایجاد کشورهای جدید در منطقه آسیای میانه و نیز شکل گیری بازارهای جدید جهانی در حوزه اقیانوس هند و خلیج فارس ، برای هر دو قاره آسیا و اروپا دارای اهمیت فراوانی است."
مکران
https://eitaa.com/makranp