🔵 #شرایط_توبه از زبان امیر المؤمنین (ع)
✍ 3) ادای حق الناس :
امام علی علیه السلام فرمودند: جزء سوم این است که: تمام حقوقی که از مردم به گردن گناه کار است باید پرداخت شود. اسلام دین «سمحه و سهله» ، یعنی خیلی آسان گرفته است. این حرف درستی است، اما توضیح لازم است که در کجا خیلی آسان گرفته است؟ در مال و حقوق مردم هم آیا آسان گرفته است؟
آخرین کلامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به نقل امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده است: «لا اله الا اللّه» نبود. او خودش «لا اله الا اللّه» بوده است. نیاز به گفتن «لا اله الا اللّه» نداشت. او خودش عین توحید بود و خدا در او جلوه صفاتی داشت.
امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند: آخرین حرفی که پیامبر صلی الله علیه و آله سه بار تکرار کردند این بود: علی جان! به امت من بگو: مال مردم را در ذمه خود نگه ندارید و پس بدهید، گرچه نخ مانده ته سوزن باشد که نمی شود با آن چیزی دوخت. وگرنه خدا، قیامت و دین را قبول ندارید، گرچه ادعای دین داری کنید.
📚 کتاب آثار مثبت عمل، استاد انصاریان
@maktab2
🔵 #شرایط_توبه از زبان امیر المؤمنین
✍ 4) قضا کردن واجبات :
حضرت علیه السلام فرمودند: تمام واجباتی را که از دست داده ای، باید قضا کنی. سی سال نماز نخواندی؟ توبه آن این است که سی سال نماز نخوانده را بخوانی. روزه نگرفتی؟ بگیری. حق خدا، خمس و زکات را نپرداختی؟ آنها را حساب کنی و بپردازی.
@maktab2
🔵 #شرایط_توبه از زبان امیر المؤمنین
✍ 5_آب کردن گوشت روییده از گناه :
اما جزء دیگر توبه، حضرت علیه السلام فرمودند: آن وقتی که گناه میکردی، لذت میبردی، مدام گوشت بدنت اضافه شده است، چون اگر گرسنه بودی، گناه نمی کردی. خوب میخوردی و بعد به سراغ گناه میرفتی. با لذت، راحت تر غذا را هضم میکرده و تبدیل به گوشت شده است. تمام گوشتهای نجس را باید آب کنی که ذره ای از آن نماند. چون اگر این گوشتها نجس و حرام باشد، باز توبه پذیرفته نیست.
@maktab2
#قرآن_در_نهج_البلاغه
🌐 غربت قرآن در آخرالزمان ❗️
📚 امیرمومنان علی (ع) می فرماید:
💐يأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يَبْقَى فِيهِمْ مِنَ الْقُرْآنِ إِلَّا رَسْمُه
[#نهج_البلاغه_حکمت_369]
🌟 زمانی بر مردم خواهد آمد که از قرآن، جز خط و رسمش باقی نمی ماند
💫 و کسی به حقیقت و باطن قرآن کاری ندارد
☑️ زمانی که به ظاهر قرآن افتخار می کنند
☑️ و با ظاهر قرآن، ترفیع می گیرند
👈🏻 اما از بطن و حقیقت و لایه های زیرین آن، اطلاعی ندارند
👈🏻 و به سراغ فهم مضامین قر آن نمی روند
💯 آنچه برای آنها مهم است #قرائت_قرآن با صوت زیبا و #ترتیل_قرآن با آهنگی دلنشین است
⛔️ اینان، قرآن را ابزاری برای رسیدن به دنیای خود می پندارند.
💢 ولی دغدغه #سبک_زندگی_قرآنی برای کسی مطرح نیست❗️
🔹 گروهی با قرائت زیبا به اوج می رسند
🔸 گروهی با ترتیل دلنشین و آهنگین، به شهرت دست می یابند
🔹گروهی نیز با حفظ کردن آیات الهی، #ازدیاد_حقوق_ماهیانه خود را ضمانت می کنند
⬅️ هدف این افراد، دنیا و پول و ثروت دنیاست ❗️
💠 در حالی که رسول خدا (ص) به عبدالله بن مسعود فرمود:
يَا ابْنَ مَسْعُودٍ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ لِلدُّنْيَا وَ زِينَتِهَا حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّة
[#مکارم_الاخلاق_ص_451]
◀️ هرکس قرآن را بیاموزد تا در دنیا به نان و نوایی برسد خداوند متعال #بهشت_را_بر_او_حرام_می_کند.
✅ و در کلام دیگری فرمود:
🔶 و مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ ... يَطْلُبَ بِهِ الدُّنْيَا بَدَّدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عِظَامَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ...
[#اعلام_الدین_ص_426]
🔷هرکس قرآن را بیاموزد تا با آن، به خودنمایی بپردازد و با عالمان و دانشمندان به تفاخر برخیزد و از آموختن قرآن، دنیا را طلب کرده و #کسب_شهرت کنند.
🔸 خداوند متعال، در روز قیامت، استخوان های او را در هم خواهد کوبید و #شدیدترین_عذاب دوزخ را بر او وارد کرده و هر نوع عذابی در دوزخ است از شدت #خشم_و_غضب_خداوند، بر او نازل شود .
#در_قرآن_تدبر_کنیم_و_به_آن_عمل_کنیم
💯لینک عضویت در کانال👇👇👇
@maktab2
┄┄┅═✧❁🌼💐🌸❁✧═┅┄
💎دعا برای پیامبر اکرم(ص)
#نهج_البلاغه
🌗خدایا! بنای دین او را ازآنچه دیگران برآورده اند، عالی تر قرار ده. او را بر سر خوان کرمت گرامی دار، وبر شرافت مقام او در خود بیفزا، وسیله تقرب خویش را به او عنایت فرما و بلندی مقام و فضیلت او را بی مانند گردان، و ما را از یاران او محشور فرما، چنان که نه زیانکار باشیم و نه پشیمان، نه دور از راه حق باشیم و نه گمراه کننده بندگان، نه فریب هوای نفس خوریم و نه وسوسه شیطان.
📘#خطبه_106
@maktab2
#نهج_البلاغه
💠 سخاوت آن است که بی درخواست باشد، ولی آنچه را به درخواست بخشند به خاطر حیا ورهایی از بدگویی است.
📚 #حکمت_53
@maktab2
#شرح_حکمت ۵۳
❣ اميرالمؤمنين علی علیهالسلام فرمودند:
✨ سخاوت هنگامى است كه بخشش بدون سؤال بود و پس از سؤال يا از شرم است و يا از بيم بدگويى مردم.
✍ سخاوت را این گونه تفسیر کرده اند: حالت و فضیلتى درونى است که انسان را به بذل مال به مستحقان و نیازمندان بدون عوض وا مىدارد.
🔹 بر این اساس اگر کسى درخواستى کند و از آبروى خود به وسیله درخواست مایه بگذارد، آنچه سخاوتمندانه مىبخشد در واقع عوض آبروى اوست و به راحتى نمى توان نام آن را سخاوت گذاشت.
🔹 و نیز بخشش که پس از درخواست صورت مىگیرد ممکن است بدین سبب باشد که اگر بخشش نکند، درخواست کننده و یا مردمى که از آن آگاهى مىیابند او را نکوهش و مذمت کنند، بنابراین بخشش در برابر نجات از مذمت مردم واقع شده است و بدون عوض نیست و به تعبیر عموم مردم براى رودربایستى است.
✔️ بنابراین سخاوت خالص و حقیقى آن است که انسان پس از آگاهى بر نیازمندى افراد آبرومند، در حل مشکل آنها به صورت پنهانى بکوشد و نیازى به سؤال نباشد.
═══✙❆♡❆✙═══
@maktab2
═══✙❆♡❆✙═══