🔴فلسفه حقوق متقابل مردم و حکومت
══💝══════ ✾ ✾ ✾
#نهجالبلاغه
💥تَصْلُحُ الرَّعِيَّةُ إِلاَّ بِصَلاَحِ الْوُلاَةِ، وَ لاَ تَصْلُحُ الْوُلاَةُ إِلاَّ بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِيَّةِ
💠رعيت هرگز اصلاح نمى شود مگر با اصلاح زمامداران و زمامداران اصلاح نمى گردند جز از طريق قرارگرفتن رعيت در مسير صحيح و مستقيم»
🖊به اين حقيقت مهم اشاره مى کند که صلاح و فساد رعيت و زمامداران به هم گره خورده است و هر دو در يکديگر اثر متقابل دارند. زمامداران فاسد رعايا را به فساد مى کشانند و رعاياى صالح حکومت را مجبور به پذيرش حق و عدالت مى کنند و اگر هر دو صالح باشند بهترين شرايط براى پيروزى و پيشرفت جامعه فراهم مى گردد
📘#خطبه_216
══💝══════ ✾ ✾ ✾
@maktab2
#نهج_البلاغه
#امام_علی(ع) فرمودند:
🌹اعْتَصِمُوا بِالذِّمَمِ فِي أَوْتَادِهَا🌹
✅به پيمان كسانى چنگ بزنيد كه به پيمانشان وفادارند.
📚حکمت ۱۵۵
💯لینک عضویت در کانال👇👇👇
@maktab2
┄┄┅═✧❁🌼💐🌸❁✧═┅┄
🍑 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍓 وَ قَالَ (عليه السلام): إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ فَإِنَّهُ قَلَّ مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ إِلَّا أَوْشَكَ أَنْ يَكُونَ مِنْهُمْ
🍏 صبر و بردباری :
و درود خدا بر او فرمود: اگر بردبار نیستی، خود را به بردباری بنمای، زیرا اندك است كسی كه خود را همانند مردمی كند و از جمله آنان به حساب نیاید.
📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۲۰۷
@maktab2
✨ مولاعلی(ع)
راه نجات تو در دو چیز است:
مشکلی که چاره دارد، باید چاره اندیشی کنی؛ و اگر چاره ای ندارد، باید صبر کنی.
بحار؛82:144
@maktab2
🔴 لزوم همکارى در اداى حقوق:
#نهج_البلاغه
💥فَعَلَيْکُمْ بِالتَّنَاصُحِ فِي ذلِکَ، وَ حُسْنِ التَّعَاوُنِ عَلَيْهِ فَلَيْسَ أَحَدٌ ـ وَ إِنِ اشْتَدَّ عَلَى رِضَى اللّهِ حِرْصُهُ، وَ طَالَ فِي الْعَمَلِ اجْتِهَادُهُ ـ بِبَالِغ حَقِيقَةَ مَا اللّهُ سُبْحَانَهُ أَهْلُهُ مِنَ الطَّاعَةِ لَهُ. وَ لکِنْ مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللّهِ عَلَى عِبَادِهِ النَّصِيحَةُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ، وَ التَّعَاوُنُ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ بَيْنَهُمْ
💎مردم! یکی از واجبات الهی، یکدیگر را به اندازه توان نصیحت کردن، و برپا داشتن حق، و یاری دادن به یکدیگر است. هیچ کس هرچند قدر او در حق بزرگ، و ارزش او در دین بیشتر باشد، بینیاز نیست که او را در انجام حق یاری رسانند.»
📘#خطبه_216
@maktab2
#شرح_نامه۳۱
نهجالبلاغه
📌قسمت۱۴۷
❣امیرالمومنین علیهالسلام در بيست و پنجمین توصیه می فرماید:
✨لَيْسَ کُلُّ مَنْ رَمَى أَصَابَ
💠«چنين نيست که هر تيراندازى به هدف بزند»
✍اشاره به اينکه نبايد انسان توقع داشته باشد هميشه به مقصد برسد و تلاش هايش نتيجه بخش باشد به گونه اى که اگر يک بار به هدف نرسيد مأيوس گردد يا کسانى را که مرتکب خطايى شدند و به هدف نرسيدند زير رگبار ملامت و سرزنش قرار دهد. انسان ها هميشه جايز الخطا هستند. (جز معصومين(عليهم السلام)).
👈اين سخن براى تسلى خاطر و تقويت اراده در مقابل بعضى از شکست ها و نيز براى طرد نکردن دوستان و مديران به علت يک يا چند خطاست.
🔹نيز محتمل است منظور آن باشد که هر تيراندازى موفق نمى شود به هدف بزند، بلکه تيراندازان ماهر و لايق از عهده چنين کارى برمى آيند.
✔️جمع هر دو معنا در تفسير اين جمله نيز بعيد نيست.
📝ادامه دارد..
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@maktab2
┗━━━🍁━━