؛🖤⚫🖤⚫🖤
؛⚫🖤⚫🖤
؛🖤⚫🖤
؛⚫🖤
؛🖤
🔆 آیت الله جوادی آملی 🔆
💢 فرهنگ عقلانیت و پرهیز از ربا 💢
حضرت خدیجه علیها السّلام در فضای جاهلی، «فرهنگ عقلانیت» را یافت و روی «اقتصاد جاهلی» خط بطلان کشید. ایشان با آن ثروت کلان، نیازی به تجارت نداشت و می توانست با «ربا» که تجارت رسمی آن دوران بود خود را اداره کند و خطر تجارت در راه های پر خطر شام و حجاز را نپذیرد؛ اما ایشان فرهنگ جاهلی و ربا را تحریم کرد و مالالتّجارهٔ خود را تحت اشراف پیامبر صلی الله علیه و آله به سودآوری رساند و سپس آن را در خدمت اسلام قرار داد.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚 منبع: همایش ملی صدف کوثر؛ بزرگداشت امّ المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها - قم ؛ ۱۳۹۵/۱۰/۰۲
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🖤
⚫🖤
🖤⚫🖤
⚫🖤⚫🖤
🖤⚫🖤⚫🖤
سحر دهم_ یا مبدل.mp3
8.48M
#حرفهای_من_و_خدا
🌟نگاهی متفاوت و لطیف به یک اسم از أسماء جوشن کبیر ....
سحر دهم ؛ اسم شریف #یا_مبدل
¤ واحد #موسیقی مؤسسه منتظران منجی
ـ با صدای "سامان کجوری"
ـ آهنگسازی "یحییٰ عباسی "
ـ تنظیم " امید اردلان "
ـ و به قلم "سپیده پوررجب"
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🍃🌸🍃🌸🌸🍃🌸🍃
#قصه های قرآن
#زندگینامه حضرت محمد( صل الله علیه واله وسلم )
#قسمت0⃣7⃣
سوزاندن و ويران كردن مسجد ضرار
هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به مدينه هجرت كرد، مسلمانان اطراف او را گرفتند و اسلام به طور چشمگيرى گسترش يافت، پيروزى مسلمانان در جنگ بدر موجب بالا گرفتن كار اسلام و رونق تازه آن گرديد.
يكى از مسيحيان سرشناس به نام ابوعامر كه خود روزى از بشارتدهندگان ظهور پيامبر اسلام بود، چون با پيشرفت سريع اسلام، اطراف خود را خالى ديد، به مبارزه با اسلام برخاست، از مدينه به سوى كفار مكه گريخت، و از آنها براى جنگ با پيامبر استمداد نمود، و قبايل عرب را بر ضد اسلام تحريك كرد. كارشكنى ابوعامر به جايى رسيد كه نقشههاى جنگ احد را بر ضد مسلمانان رهبرى مىنمود، به دستور او در ميان دو صف گودال هايى كندند، كه اتفاقاً پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در ميان يكى از آنها افتاد و پيشانيش مجروح شد و دندانش شكست.
ابوعامر پس از جنگ احد به روم گريخت، و نزد هِرقَل پادشاه روم رفت و از او خواست تا با لشگرى مجهز براى سركوب مسلمانان حركت كند. گستاخى و كارشكنى او به جايى رسيد كه براى منافقان مدينه نامه نوشت، و تأكيد كرد كه مكانى زير نقاب مسجد، به عنوان كمك به درماندگان و ناتوانان و معذوران بسازند، تا بعدها آن جا را به صورت كانون ضد اسلام در آورد.
منافقان كه در ظاهر اظهار طرفدارى از اسلام مىكردند، نزديك مسجد قبا، مسجدى ساختند و يكى از جوانان آشنا به قرآن به نام مجمع بن جاريه را به عنوان امام جماعت مسجد برگزيدند.
سال نهم هجرت بود و مسلمانان به فرمان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در تدارك حركت به جبهه تبوك براى جلوگيرى از تجاوزات لشگر روم بودند، در اين بحران، سازندگان مسجد فوق نزد پيامبر آمدند، تا آن حضرت به آن مسجد برود و آن جا را افتتاح كند، پيامبر به خاطر حركت به سوى تبوك، افتتاح را به بعد موكول كرد.
پس از پيروزى مسلمانان در جنگ تبوك و بازگشت پيامبر به مدينه، همان منافقان به صورت حق به جانب، نزد رسول خدا آمدند و آن حضرت را براى افتتاح آن مسجد دعوت نمودند. ولى با نزول آيات 107 تا 110 سوره توبه، پرده از نيرنگ منافقان برداشته شد، و آن مسجد به عنوان مسجد ضرار معرفى گرديد، و به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دستور داده شد كه هرگز در آن مسجد عبادت نكند، بلكه در مسجدى كه اساسش بر شالوده تقوا بنيان شده، يعنى مسجد قبا نماز بخواند. در آيه 107 سوره توبه به شدت از مسجد منافقان انتقاد شده و سازندگان آن سرزنش شدهاند و در آن چنين مىخوانيم:
وَالَّذِينَ اتَّخَذُواْ مَسْجِدًا ضِرَارًا وَ كُفْرًا وَ تَفْرِيقًا بَيْنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ إِرْصَادًا لِّمَنْ حَارَبَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ مِن قَبْلُ وَ لَيَحْلِفَنَّ إِنْ أَرَدْنَا إِلاَّ الْحُسْنَى وَاللّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ؛
گروهى از منافقان كسانى هستند كه مسجدى براى زيان (به مسلمانان)، و تقوّيت كفر، و تفرقهافكنى بين مؤمنان، و كمينگاه براى كسى كه با خدا و پيامبرش از پيش مبارزه كرده (يعنى براى عامر) ساختهاند، آنها سوگند ياد مىكنند كه نظرى جز نيكى و خدمت، ندارند، امّا خداوند گواهى مىدهد كه آنها دروغگو هستند.
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نه تنها در آن مسجد نماز نخواند، بلكه گروهى از مسلمانان را مأمور كرد تا آن را بسوزانند و ويران كنند، آنها به فرمان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نخست با آتش، سقف مسجد را سوزاندند، سپس ديوارهايش را ويران كردند و سرانجام محل آن را مركز ريختن خاك و خاشاك و زباله قرار دادند.(918)
📚پی نوشتها
918 - مجمع البيان، ج 5، ص 72 و 73؛ و ساير تفاسير، ذيل آيات 107 تا 110 توبه.
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🍃🌸🍃🌸🌸🍃🌸🍃
🥀تمام زَرق و بَرقِ سکهاش،
شـــد خــرجِ "خورشیـــدش"
ندارد مــاه، بین آسمانـش اختری دیگر...
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاَْنْبِیاءِ، وَنَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاَْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَبلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَکِ بِما أَوْلاکِ اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْکِ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ.
🏴 وفات حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تسلیت باد.
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🌺شماره کارت جهت واریز هدایا و نذورات شما خیرین ارجمند برای انجام قربانی پنجم که مصادف است با میلاد پر برکت امام حسن مجتبی علیه السلام.و هدیه کردن گوشت قربانی درب منازل نیازمندان هموطن.
5057851012545635
شماره کارت-بانک ایران زمین- زهرا کلاته سیفری
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━
https://eitaa.com/joinchat/8585314Cde8724359f
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━
📚📏📚📏📚
💢استعمال آدامس برای روزه دار
🗞پرسش:
🔰حکم استعمال آدامس برای روزه دارچیست؟
✅پاسخ:
✍️آیات عظام بهجت،وحید،امام ،اراکی، خویی ،گلپایگانی: جويدن آدامس و بلعيدن آب دهانِ ناشي از آن نيز، هر چند طعمي از آن داشته باشد( درصورتي كه آن طعم به جهت خرد شدن اجزاي آدامس نباشد) اشكال ندارد.
✍️آیات عظام فاضل، سیستانی، زنجانی ،رهبری: اگر چيزي از آن به حلق برسد روزه باطل است.
✍️آیت الله تبریزی: اگر شيريني داشته باشد يا طعم آن به جهت خردشدن اجزاء آدامس باشد، اشكال دارد.
✍️آیت الله صافی: چنانچه هيچ طعمي نداشته باشد كه به حلق برود، روزه صحيح است؛ لكن اين عمل براي روزهدار پسنديده نيست و تظاهر به آن، اشكال دارد.
✍️آیات عظام مظاهری،مکارم، نوری : جايز نيست.
📚مکارم، استفتائات جديد،1384، ج2،س426 - نوری: استفتائات موجود در واحدپاسخ به سؤالات- مظاهری، استفتائات روزه موجود درسایت معظم له- وحید، منهاج الصالحين، 1385، ج2، کتاب الصوم،المفطرات، م1003- استفتائات موجود در واحدپاسخ به سؤالات- العروةالوثقي، 1383، ج2، فصل4- وسيلةالنجاة،1381، ج1، با استفاده از مسأله 1108 - تبریزی،استفتائات جديد، 1383، ج1، س714.
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🌐📝🌐📝🌐
💢پرسش:
🔰آیا پیامبر صلی الله علیه و اله از حضرت خدیجه سلام الله علیها ، بغیر از حضرت زهرا سلام الله علیها فرزند دیگری هم داشته اند که فدک به آن ها هم برسد؟
✍️پاسخ:
1. 📌در تمامي منابع تاريخي چه شيعي و چه اهل سنت،نام فرزندان پيامبر(صلی الله علیه و اله) ذكر شده است اين فرزندان فقط از دو تن از همسران آن حضرت مي باشد،چند فرزند از حضرت خديجه(سلام الله علیها)،و يك پسر بنام ابراهيم از ماريه قبطيه.
👈البته در تعداد فرزندان پيامبر(صلی الله علیه و اله) از حضرت خديجه ،اختلافاتي وجود دارد،ولي اينكه پيامبر(صل الله علیه واله وسلم) غير از حضرت زهرا(سلام الله علیها) فرزندان ديگري هم از حضرت خديجه(سلام الله علیها) داشته اند،امري مسلّم و قطعي است- حد اقل داشتن دو پسر از حضرت خديجه(سلام الله علیها) مسلم است-
ر.ک: سيد محسن امين، اعيان الشيعه، ج 1، ص 321؛ و محمّد ابراهيم آيتي، تاريخ پيامبر اسلام، ص 76 و 77
2.📌 آنچه كه مسلّم است همه فرزندان در زمان پيامبر(صلی الله علیه و اله) درگذشتند. تنها حضرت زهرا(سلام الله علیها) باقي ماندند و نسل پيامبر(صلی الله علیه و اله) از اين طريق گسترش يافت.بنابراين اشاره به فرزندان پيامبر(صل الله علیه واله وسلم)،به هيچ وجه نمي تواند توجيهي براي ماجراي فدك و كمرنگ كردن اين ماجرا باشد.
3. 📌 فدك ارث نبوده است تا بگوييم عده اي مي خواهند با درست كردن فرزندان ديگري براي پيامبر(صلی الله علیه و اله) بگويند فدك فقط براي حضرت زهرا(سلام الله علیها) نبوده است،چرا كه طبق نقل منابع معتبر شيعه و سني،پيامبر(صلی الله علیه و اله) در زمان حيات خودشان فدك را به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) بخشيده بود.
💠بنابراين حضرت محمد(صلی الله علیه و اله) قطعاً غير از حضرت زهرا(سلام الله علیها) فرزندان ديگري هم داشته است و اين هم مسلّم است كه همه فرزندان آن حضرت در زمان حيات آن حضرت از دنيا رفته اند،و فقط حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از رحلت پدر بزرگوارشان باقي ماندند،بنابراين اينكه در منابع تاريخي فرزنداني براي پيامبر(صلی الله علیه و اله) نام برده شده است به هيچوجه شايعه و يا در ارتباط با ماجراي فدك نمي باشد.
📚پي نوشتها:
1- الخصال،ج2ص37.
2- اصول كافي،ج1ص439-440.
3- اعلام الوري،ج1ص275.
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
ziyarat_nameh_hazrat-e_khadijeh_sas.mp3
3.19M
🌹#زیارتنامه_حضرت_خدیجه(سلام الله علیها)
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
🌸☘🌸☘🌸☘🌸☘🌸
✍استاد فاطمی نیا
برخی که قادر به گرفتن روزه نیستند می گویند: سعادت نداشتیم! این چه جمله ای است؟! تو به دستور خدا روزه نگرفته ای! این جمله یعنی خدا مرا بی سعادت کرد! این بی ادبی است به خداوند و باید ترک شود؛ همانطور که روزه دار به امر خدا عمل میکند آن که به خاطر مریضی روزه نمی گیرد هم به فرمان خداست.
#کلام_بزرگان
#ماه_رمضان
#روز_دهم_رمضان
❣الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج❣
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@maktab_ommeabiha
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯