eitaa logo
مکتب مرتضی علی(صلوات الله علیه)
2.6هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
1.2هزار ویدیو
2 فایل
مولا امام كاظم عليه السلام: ظاهر مولا امام علي بشري است، و باطنشان لاهوتي است،و ايشان مقام رب العالمين هستند. تفسير البرهان؛ ج٤، ص ١٩٢ کپی‌آزاد ناشناس 👇🏻👇🏻👇🏻 https://abzarek.ir/service-p/msg/1970404 آیدی جهت ارسال مطالب مربوطه💌 @FEZZEKHATOON110
مشاهده در ایتا
دانلود
نهج البلاغه حکمت 26 - ارتباط ظاهر و باطن انسان و درود خدا بر او، فرمود: كسى چيزى را در دل پنهان نكرد جز آن كه در لغزش‌هاى زبان و رنگ رخسارش، آشكار خواهد گشت https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فضائل آقا امیرالمومنین علی علیه السلام 🌺🌺🌺🌺🌺🌺 خوش آن زبان که شب و روز یاعلی گوید به هر بهانه سخن گفت، با علی گوید ز مصطفی که علی دوست تر نمیابیم همیشه حضرت بدرالدجی علی گوید 🌺🌺🌺🌺🌺 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «ای علی! من از خدا خواستم تا تو را در بهشت با من قرار بدهد و خداوند اجابت فرمود و در خواست کردم برایم بیشتر قرار دهد، پس ذريه‌ات را اضافه کرد، و بیشتر درخواست کردم، پس همسرت را اضافه کرد، و بیشتر در خواست کردم، پس محبان و دوستانت را اضافه کرد، پس بدون آنکه از او در خواست بیشتری کنم، دوستانِ دوستانت را نیز اضافه کرد اميرمؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام با شنيدن اين جمله خوشحال شدند.» (بحارالأنوار الجامعة لدرر أخبار الائمة الأطهار علیهم السلام ، باب (١٧) الوسيلة و ما يظهر من منزلة النبي و أهل بيته صلی‌اللّٰه‌علیه‌و‌آله في القيامة ، مجلد ٧) https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
اتفاقات نخستین روز از ماه ربیع الاول:   * دفن بدن مطهر پیامبر (صلی الله علیه و آله)   (۱):در نیمه شب اول ربیع الاول بدن مطهر خاتم الانبیاء و المرسلین (صلی الله علیه و آله ) توسط حضرت امیر المومنین علی بن ابی طالب (علیه السلام ) دفن شد     (۲):مصیبت و فاجعه رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله ) از یک طرف و بی احترامی به آن حضرت و توجه نداشتن مردم به غسل و کفن و دفن حضرت از طرف دیگر، داغهایی بود که بر دل مبارک امیر المؤ منین(علیه السلام) سنگینی می کرد. چنانکه با یاد تلخ آن روزها فرموده اند: (آیا بدن شریف پیامبر (صلی الله علیه و آله) را رها می کردم و او را دفن ننموده برای خلافت و سلطنت بعد از او نزاع می کردم؟ (۳):شیخ مفید نقل می کند: «اکثر مردم در دفن پیامبر (صلی الله علیه و آله ) حاضر نشدند، و نماز بر آن حضرت نخواندند، چه اینکه بین انصار و مهاجرین مشاجره در امر خلافت بود (۴):اعمش می گوید: پیامبرشان از دنیا رفت و مردم هم و غمی نداشتند جز آنکه عده ای بگویند: «امیر از ماست » و طایفه دیگری بگویند: «امیر از ماست ». (۵):هنگام رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله ) مغیره خطاب به ابوبکر و عمر گفت : اگر بعداً با مردم کاری دارید آنها را دریابید. لذا ابوبکر و عمر هنگام دفن پیامبر (صلی الله علیه و آله ) حاضر نبودند، بلکه میان دیگران بودند که در سقیفه برای خود، امیر انتخاب می کردند، و قبل از آنکه کنار بدن حضرت حاضر شوند، بدن مطهر دفن شد (۶):عبد الله بن حسن می گوید: به خدا قسم ابوبکر و عمر بر پیامبر (صلی الله علیه و آله ) نماز نخواندند، و سه روز بدن مبارک آن حضرت دفن نشد، ولی با این همه اهل سقیفه مشغول کار خود بودند https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه+
🥀اول ربیع الاول تبریک ندارد🥀 یکی از تلخ ترین حادثه های اتفاقی در این روز  هجوم به خانه امیر المؤ منین(علیه السلام) بود💔 .هنگامی که امیرالمؤ منین(علیه السلام)، متوجه غسل و کفن و دفن پیامبر شد و غاصبین خلافت در سقیفه بودند، در شب چهارشنبه که اول ربیع بود، بدن مبارک آن حضرت را دفن فرمود و طبق وصیت پیامبر(صلی الله علیه و آله) متوجه جمع آوری قرآن شد. آن حضرت فرموده بودن: (علی جان تا سه روز از خانه خارج مشو و قرآن را جمع آوری کن ...)   در این ایام سه بار به منزل آن حضرت هجوم آورده اند: بار اول در روز اول ربیع بود که برای بیعت آمدند و آن حضرت فرمود که قسم یاد کرده ام تا جمع قرآن تمام نشود از خانه بیرون نیایم و آنان بازگشتند. پس از آن امیر المؤمنین(علیه السلام) شبها صدیقه طاهره و حسنین(علیهم السلام) را بر در منازل اصحاب می بردند و طلب یاری می نمودند.   بار دوم هفت روز بعد از دفن پیامبر (صلی الله علیه و آله ) بود که زبیر و عده ای دیگر در منزل امیر المؤ منین (علیه السلام ) جمع شده بودند. آن روز زبیر شمشیر کشید تا عمر را بکشد   بار سوم به منزل حضرت هجوم آوردند، و پس از آتش زدن در منزل و ضرب و جرح صدیقه طاهره (علیها السلام ) و کشتن حضرت محسن (علیه السلام )، امیرالمؤمنین (علیه السلام ) را با دست بسته بیرون بردند https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
🌿🌼 اعمال و برکات ماه ربیع الاول 🌼🌿 🌻 این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سُرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شده‌اند. ✅ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات می‌نویسد: 👈 «اين ماه همان‌گونه كه از اسم آن پيداست بهار ماه‌ها است، بجهت اينكه آثار رحمت خداوند در آن هويداست. در اين ماه ذخاير بركات خداوند و نورهاى زيبايى او بر زمين فرود آمده است. زيرا ميلاد رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم در اين ماه است و مى‌توان ادعا كرد از اول آفرينش زمين رحمتى مانند آن بر زمين فرود نيامده است زيرا برترى اين رحمت بر ساير رحمت‌هاى الهى مانند برترى رسول خدا بر ساير مخلوقات است.. 👈سال هجرت رسول خدا(ص) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحوّلی عظیم در جهان اسلام روی داد 🌿🌼 🌼🌿 1️⃣ روزه گرفتن : به شکرانه سلامتی پیامبر اعظم و امیرمۆمنان از گزند کفار و مشرکان در اول ربیع الاول. 2️⃣  خواندن زیارت پیامبر (ص) 3️⃣ خواندن زیارت علی (ع) 4⃣ نمازروز اول ربیع الاول ☀️روز اول ربیع الاول روز سعد اکبر است ودعادرحق فرزندان به اجابت می رسد، انشاء الله. ☀️👈بعدازنمازصبح که خورشید بالا می آید دورکعت نماز : دررکعت اول بعدازحمد،《 3》 بارسوره نصر و دررکعت دوم بعدازحمد《 3 》بارسوره ضحی و بعداز سلام نماز یکبار 《آیة الکرسی》 و 《5 》صلوات بفرستیدو خداوند را به عزت وجلالش و ملائكه اش وجميع خلقش قسم ميدهيم ودر حق همه فرزندان و بعد درحق فرزندان خودمان دعا مى كنيم . 🌼🌿روز اول ماه ربیع الاول : 👈علما گفته اند مستحب است، به شکرانه هجرت موفّقیت آمیز رسول خدا(صلى الله علیه وآله) این روز را روزه بگیرند و صدقه و انفاق و احسان نمایند، و همچنین زیارت آن بزرگوار، در این روز مناسب است. 👈مرحوم «سیّد بن طاووس»، دعایى را براى این روز در کتاب اقبال نقل کرده است: ☀️اللهم لا اله إلا انت، یا ذا الطول والقوة، والحول والعزة، سبحانک ما أعظم وحدانیتک، وأقدم صمدیتک، وأوحد إلهیتک، وأبین ربوبیتک، وأظهر جلالک، وأشرف بهاء آلائک وأبهى کمال صنائعک ، وأعظمک فی کبریائک، وأقدمک فی سلطانک، وأنورک فی أرض، وسمائک، وأقدم ملکت، وأدوم عزک، وأکرم عفوک، وأوسع حلمک، وأغمض علمک، وأنفذ قدرتک، وأحوط قربک .أسألک بنورک القدیم، وأسمائک التی کونت بها کل شئ، أن تصلی . 💥مفاتیح الجنان💥 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی( صلوات الله علیه)
برخورد امیرالمؤمنین با شیر گرسنه 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 https://eitaa.com/maktabmortezaali/184 بیعت با سوسمار 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 https://eitaa.com/maktabmortezaali/85 قضاوت امیرالمؤمنین بین مرد انصاری و زن دروغگو 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 https://eitaa.com/maktabmortezaali/42 قضاوت امیرالمؤمنین بین زن و کنیز 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 https://eitaa.com/maktabmortezaali/64 برخورد امیرالمؤمنین با جنیان موذی حدیبیه 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 https://eitaa.com/maktabmortezaali/260 https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی (صلوات الله علیه)
نهج البلاغه خطبه 27 - برانگیختن بر جهاد (وقتى خبر تهاجم سربازان معاويه به شهر انبار در سال 38 هجرى، و سستى مردم به امام ابلاغ شد فرمودند: ارزش جهاد در راه خدا پس از ستايش پروردگار، جهاد در راه خدا، درى از درهاى بهشت است، كه خدا آن را به روى دوستان مخصوص خود گشوده است. جهاد، لباس تقوا، و زره محكم، و سپر مطمئن خداوند است، كسى كه جهاد را ناخوشايند دانسته و ترك كند، خدا لباس ذلّت و خوارى بر او مى‌پوشاند، و دچار بلا و مصيبت مى‌شود و كوچك و ذليل مى‌گردد، دل او در پردۀ گمراهى مانده و حق از او روى مى‌گرداند، به جهت ترك جهاد، به خوارى محكوم و از عدالت محروم است دعوت به مبارزه و نكوهش از نافرمانى كوفيان آگاه باشيد! من شب و روز، پنهان و آشكار، شما را به مبارزه با شاميان دعوت كردم و گفتم پيش از آن كه آنها با شما بجنگند با آنان نبرد كنيد، به خدا سوگند، هر ملّتى كه درون خانۀ خود مورد هجوم قرار گيرد، ذليل خواهد شد. امّا شما سستى به خرج داديد، و خوارى و ذلّت پذيرفتيد، تا آنجا كه دشمن پى در پى به شما حمله كرد و سر زمين‌هاى شما را تصرّف نمود. و اينك، فرماندۀ معاويه، (مرد غامدى) با لشكرش وارد شهر انبار شده و فرماندار من، «حسّان بن حسّان بكرى» را كشته و سربازان شما را از مواضع مرزى بيرون رانده است. به من خبر رسيده كه مردى از لشكر شام به خانۀ زنى مسلمان و زنى غير مسلمان كه در پناه حكومت اسلام بوده وارد شده، و خلخال و دستبند و گردن بند و گوشواره‌هاى آنها را به غارت برده، در حالى كه هيچ وسيله‌اى براى دفاع، جز گريه و التماس كردن، نداشته‌اند. لشكريان شام با غنيمت فراوان رفتند بدون اين كه حتّى يك نفر آنان، زخمى بردارد، و يا قطرۀ خونى از او ريخته شود، اگر براى اين حادثۀ تلخ، مسلمانى از روى تأسّف بميرد، ملامت نخواهد شد، و از نظر من سزاوار است!. شگفتا! شگفتا! به خدا سوگند، اين واقعيّت قلب انسان را مى‌ميراند و دچار غم و اندوه مى‌كند كه شاميان در باطل خود وحدت دارند، و شما در حق خود متفرّقید زشت باد روى شما و از اندوه رهايى نيابيد كه آماج تير بلا شديد!. به شما حمله مى‌كنند، شما حمله نمى‌كنيد؟! با شما مى‌جنگند، شما نمى‌جنگيد؟! اين گونه معصيت خدا مى‌شود و شما رضايت مى‌دهيد؟ وقتى در تابستان فرمان حركت به سوى دشمن مى‌دهم، مى‌گوييد هوا گرم است، مهلت ده تا سوز گرما بگذرد، و آنگاه كه در زمستان فرمان جنگ مى‌دهم، مى‌گوييد هوا خيلى سرد است بگذار سرما برود. همۀ اين بهانه‌ها براى فرار از سرما و گرما بود؟ وقتى شما از گرما و سرما فرار مى‌كنيد، به خدا سوگند كه از شمشير بيشتر گريزانيد! اى مرد نمايان نامرد! اى كودك صفتان بى خرد كه عقل‌هاى شما به عروسان پرده نشين شباهت دارد! چقدر دوست داشتم كه شما را هرگز نمى‌ديدم و هرگز نمى‌شناختم! سوگند به خدا كه جز پشيمانى حاصلى نداشت، و اندوهى غم بار سر انجام آن شد. خدا شما را بكشد كه دل من از دست شما پر خون، و سينه‌ام از خشم شما مالامال است! كاسه‌هاى غم و اندوه را، جرعه جرعه به من نوشانديد، و با نافرمانى و ذلّت پذيرى، رأى و تدبير مرا تباه كرديد، تا آنجا كه قريش در حق من گفت: «بى ترديد پسر ابى طالب مردى دلير است ولى دانش نظامى ندارد» خدا پدرشان را مزد دهد، آيا يكى از آنها تجربه‌هاى جنگى سخت و دشوار مرا دارد؟ يا در پيكار توانست از من پيشى بگيرد؟ هنوز بيست سال نداشتم، كه در ميدان نبرد حاضر بودم، هم اكنون كه از شصت سال گذشته‌ام. امّا دريغ، آن كس كه فرمانش را اجرا نكنند، رأيى نخواهد داشت. https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی( صلوات الله علیه)
نهج البلاغه حکمت 27 - پرهیز از شتابزدگی در درمان و درود خدا بر او، فرمود: با درد خود بساز، چندان كه با تو سازگار است https://eitaa.com/maktabmortezaali مکتب مرتضی علی ( صلوات الله علیه)