...
🔹سلام برحسین بن علی و یارانش🔹
شادی روح پاک و مطهرشهید کربلا نافع بن هلال صلوات .
🌻اَللّهمّ صَلّ علی مُحمّدو آل مُحمّد وعجلّ فرَجَهُم🌻
┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄
نافع بن هلال مردی دلاور ، قاری قرآن، کاتب و از حاملان حدیث و از اصحاب امیرالمومنین علی علیه السلام بود و در سه جنگ جمل، صفین و نهروان در رکاب آن حضرت بود. وی از شخصیت های بارز کوفه به شمار می رفت و پیش از شهادت مسلم بن عقیل مخفیانه از کوفه بیرون آمده به استقبال امام شتافته بود، سپس همراه امام حسین علیه السلام به کربلا آمد. در کربلا همراه حضرت عباس علیه السلام در آوردن آب به خیمه ها مشارکت داشت.
او از جمله کسانی بود که در سخنرانی پر شوری وفاداری خویش را نسبت به سید الشهدا ابراز داشت. نافع نام خودرا روی تیر های زهر آگین خود می نوشت و همواره با آنها تیر اندازی می کرد.
روز عاشورا وقتی تیرهایش تمام شد، شمشیر کشید و برسپاه کوفه تاخت، کوفیان با سنگ و تیر او را مورد ضربه های خود قرار دادند تا اینکه بازویش شکست او را محاصره کرده و زنده دستگیر
کردند شمر او را گرفته نزد عمر سعد برد. سپس به دست شمر به شهادت رسید.
•✾•🌿🌺🌿•✾•
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
━━━◈❖✿❖◈━━━
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
https://eitaa.com/joinchat/34078795C4838ed4e09
...
🔹سلام برحسین بن علی و یارانش🔹
شادی روح پاک و مطهرشهید کربلا نعیم بن عجالن انصاری صلوات .
🌻اَللّهمّ صَلّ علی مُحمّدو آل مُحمّد وعجلّ فرَجَهُم🌻
┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄
نعیم بن عجلان انصاری از طایفه خزرج بود و دو برادرش از یاران حضرت علی علیه السلام و از مدافعان آن حضرت در جنگ صفین بودند.
این سه برادر در شجاعت وسرودن شعر زبانزد خاص و عام بودند.
پیش از قیام امام حسین (علیهالسّلام) و حرکت آن حضرت به سوی کوفه، نضر و نعمان(دو برادر نعیم) وفات کرده بودند و تنها نعیم از میان این برادران باقی مانده بود.
زمانی که امام حسین (علیهالسّلام) به سوی عراق حرکت کرد نعیم بن عجلان از کوفه خارج شد و خود را به امام حسین (علیهالسّلام) رساند و در روز عاشورا در حمله نخست به شهادت رسید.
•✾•🌿🌺🌿•✾•
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
━━━◈❖✿❖◈━━━
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
https://eitaa.com/joinchat/34078795C4838ed4e09
...
🔸سلام برحسین بن علی و یارانش🔸
شادی روح پاک و مطهرشهید کربلا وهب بن عبدالله کلبی صلوات .
🌻اَللّهمّ صَلّ علی مُحمّدو آل مُحمّد وعجلّ فرَجَهُم🌻
┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄
وهب بن عبدالله کلبی از شهدای کربلاست ، مادر و همسرش نیز در کربلابودند و به شهادت رسیدند. وهب که اهل کوفه بود، در کربلا در رکاب امام حسین علیه السلام حضور داشت. روز عاشورا پس از حر و بریر به میدان رفت. مادرش مشوق او در رفتن به میدان بود. وقتی پس از مقداری جنگ، نزد مادر
برگشت که آیا راضی شدی؟ گفت وقتی راضی میشوم که در رکاب امام حسین علیه السلام به شهادت برسی. دوباره رفت و جنگید، وهب آنقدر جنگید تا شهید شد.
ام وهب وقتی وهب را شهید دید، در میدان جنگ نزد او رفت و با او نشست و سر او را گرفت و خون و خاک را از او و صورتش پاک کرد و گفت تبریک می گویم، شما در بهشت هستید ! از خداوندی که بهشت را به شما بخشیده ، من می خواهم که مرا با شما همراهی کند. شمر بن ذی الجوشن او را دید و به پسری به نام رستم گفت به سرش بزن! پس رستم با تیری به سر او زد و آن را در هم کوبید و به شهادت رساند.
•✾•🌿🌺🌿•✾•
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
━━━◈❖✿❖◈━━━
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
https://eitaa.com/joinchat/34078795C4838ed4e09
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دخترک تاب نیـــــــــاورد، جلو آمد و گفت:
"می شود شمر! که امسال سرش را نبری؟"
•┈┈••✾••┈┈•
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
@zakeranfatemi_admin
🔰 در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت از سوی ایران تاریخ را مرور کنیم
❇️ به امام بگویید نمیتوانیم بجنگیم
شرایط داخلی کشور چگونه امام را مجبور به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ کرد
🔰 قطعنامه ۵۹۸ تیر سال ۶۶ به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده و فشارهای بینالمللی به دنبال قبول آتشبس از سوی ایران بود. در داخل کشور اما هنوز خیل عظیمی از نظامیان و نیروهای مردمی پای کار جنگ تا رسیدن به نتیجه مطلوب مانده بودند.
🔰 شکست کامل دشمن، متجاوز شناخته شدن رژیم بعثی، پرداخت غرامت کامل از سوی آنها و برگشت به مرزهای قبلی شروط مردم و امام مردم بود.
🔰 اما در سوی دیگر تفکری وجود داشت که این نگاه را انقلابیگری کلهشقی دانسته (۱) و به دنبال پایان جنگ بود. این گروه با محوریت آقای رفسنجانی به دنبال آن بودند با انجام یک عملیات مهم، پای میز مذاکره برویم. (۲) این نگاه مغایر با نظر فرماندهان نظامی بود.
🔰 محسن رضایی میگوید: آقای رفسنجانی اصرار داشت به امام بگوییم «ما نمیتوانیم بجنگیم! امام روی شما حساب باز کرده، به امام بگویید نمیتوانیم، ما خودمان بقیهاش را حل میکنیم. » این باور ما نبود؛ ما فرماندهان امام هستیم و تا آخرین قطره خونمان میجنگیم. (۳)
🔰 ولی در میان عموم دولتیها مانند بهزاد نبوی این دیدگاه مطرح بود که «در جنگ چهکار میخواهیم بکنیم؟» و ادامه آن را بیمعنی میدانستند . (۴)
🔰 مجموع گزارشهای کارشناسان و مسئولین مملکتی امام را مجبور به پذیرش قطعنامهای کرد که شروط مردم ایران به طور کامل، در آن رعایت نشده بود. از جمله روغنی، مسئول برنامه و بودجه کشور در نامهای به مهندس موسوی اعلام میکند: طبق بررسی وضعیت بودجه کشور، این جنگ باید تمام شود. فقر و یأس و ناامیدی در مردم شدت گرفته و شوق حضور در جبههها به شدت کاهش یافته است. (۵)
🔰 این در حالی بود که بعد از قبول آتشبس و در عملیات مرصاد، حضور گسترده مردم در جبههها خلاف آن را ثابت کرد ، تا آنجا که امام به صراحت فرمودند: اگر میدانستم مردم چنین ذهنیتی نسبت به جنگ دارند هرگز قطعنامه را نمیپذیرفتم. (۶)
۱. حمله به سپاه، میراث هاشمی رفسنجانی از سال ۶۷، محمدامین فرجاللهی (سخنرانی هاشمی رفسنجانی در مجمع سالیانه فرماندهان سال ۱۳۶۷)
۲. اسرار مکتوم، محمدحسن محققی، ناگفتههای دفاع هشتساله از زبان مسئولان کشوری و لشکری دوران جنگ، ص ۱۱۴
۳. اسرار مکتوم، محمدحسن محققی، ناگفتههای دفاع هشتساله از زبان مسئولان کشوری و لشکری دوران جنگ، ص ۱۷۰
۴. نشریه رمز عبور، مصاحبه با محسن رفیقدوست، شماره ۴
۵. نشریه رمز عبور، مصاحبه با مسعود روغنی زنجانی، شماره ۴
۶. سیره عملی امام در قطعنامه ۵۹۸، فرهاد درویشی، انتشارات عروج
🔰 سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت از سوی ایران
•┈┈••✾••┈┈•
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
@zakeranfatemi_admin
🌸🍃🌸🍃
تاریخ وقایع کربلا از طریق چه کسانی به ما رسیده است؟
شاید برای بعضی ها سوال باشد که مگر همه یاران امام حسین (علیه السلام) به شهادت نرسیدند؟
پس چه کسی عاشورا را با این جزییات روایت کرده؟ چطور باید به روایت های واقعه عاشورا اعتماد کنیم؟
یاران امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند ولی روایت عاشورا در همان صحرا باقی نماند...
راویان عاشورای حسینی این چهره ها هستند:
1-حمیدبن مسلم ازدی: بخش زیادی از اطلاعات تاریخی آن دوران از حمیدبن مسلم ازدی، وقایع نگار سپاه عبیدالله بن زیاد منتقل شده است. مرسوم بوده که در لشکرکشی های بزرگ یک وقایع نگار برای ثبت اتفاقات حضور داشته باشد. سپاه عبیدالله بن زیاد دارای وقایع نگار بود. نقل شده است که همین فردمانع کشته شدن امام سجاد (علیه السلام) توسط شمر شد. به همین دلیل وقتی مختار به کوفه تسلط پیدا کرد به او امان داد.
2-امام سجاد (علیه السلام) و حضرت زینب (سلام الله علیها): بخش دیگری را هم از امام زین العابدین (علیه السلام ) و امام باقر (علیه السلام) که به نقل مشهور در آن زمان ۴ ساله بوده به ما رسیده است. حضرت زینب و بانوان دیگر کاروان هم در نقل این وقایع سهم بزرگی داشتند.
3-جنایتکاران سپاه دشمن: خیلی از جنایتکاران کربلا قبل از اینکه قیام توابین مختار صورت بگیرد با افتخار آمده بودند و وقایع عاشورا را تعریف کرده بودند. همین ها سینه به سینه ماند و مختار هم با همین اطلاعات به سراغشان رفت و انتقام گرفت. خیلی هایشان هم نقل جنایت هایشان را در هنگام مرگ بیان می کردند. مثل همانی که در مختارنامه مطرح شد؛ روایت خولی قبل از اعدامش.
4- یاران زنده مانده امام (علیه السلام): فردی به نام ضحاک بن عبدالله مشرقی که جزو یاران امام بوده و از میدان گریخته بود. این فرد با امام شرط کرد تا موقعی همراهشان است که وجودش فایده داشته باشد. امام هم قبول کرده بود. او هم اسبی را در خیمه ای آماده نگه داشت تا زمانش برسد. تا قبل از شهادت حضرت عباس (علیه السلام) هم ماند ولی آخر کار، از امام اجازه رفتن گرفت که امام هم اجازه داد. گریخت و کسی هم نتوانست او را بگیرد. او هم خیلی از اتفاق ها و نحوه شهادت ها را بیان کرده.
غلام رباب (همسر امام حسین (علیه السلام)) هم که زنده ماند اتفاقات زیادی را نقل کرده. البته او در کنار امام جنگ هم کرده بود ولی در آخر اسیر شد.
سپاه دشمن هم او را آزاد می کند چون معتقد بودند او غلام بوده و مطیع اوامر ارباب!
به نقل از دکتر محمد حسین رجبی دوانی تاریخ دان و محقق تاریخ اسلام و تشیع
•┈┈••✾••┈┈•
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
@zakeranfatemi_admin
...
🔹سلام برحسین بن علی ویارانش🔹
شادی روح پاک و مطهرشهید کربلا یزیدبن ثبیط عبدی صلوات .
🌻اَللّهمّ صَلّ علی مُحمّدو آل مُحمّد وعجلّ فرَجَهُم🌻
┄┅═✧❁🌼❁✧═┅┄
یزیدبن ثبیط عبدی :
از شهدای کربلاست. وی ده پسر داشت. پس از دریافت نامه سیدالشهدا علیه السلام که خطاب به اهل بصره نوشته بود همراه دو پسرش عبدالله و عبیدالله و غلامش سالم از بصره خارج شدند و به علت بسته بودن راه ها با پیمودن بیراهه ها در مکه خود را به امام حسین علیه السلام رسانده، به کاروان او پیوستند.
نقل شده است وقتی خبر رسیدن یزید بن ثبیط به امام حسین(ع) رسید، امام برای دیدن او به سمت خیمهاش رفت، در حالی که یزید نیز برای دیدن امام به سوی خیمه گاه امام رفته بود. امام در خیمه یزید به انتظار بازگشت او نشست. وقتی یزید به خیمهگاه امام رسید به او گفتند امام برای دیدن او رفته است. او به خیمهاش بازگشت و وقتی امام را دید، این آیه را خواند: «بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذلِک فَلْیفْرَحُوا» (سوره یونس آیه ۵۸) سپس سلام کرد و نزد امام نشست و آنچه رخ داده بود به اطلاع ایشان رساند. امام در حق او دعای خیر کرد.
از آن پس آنها باکاروان امام حسین(ع) همراه شدند.
روز عاشورا پسرانش درحمله اول و خودش در مبارزه تن به تن به شهادت رسیدند .
•✾•🌿🌺🌿•✾•
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
━━━◈❖✿❖◈━━━
✅ مکتب ذاکران فاطمی اراک
https://eitaa.com/joinchat/34078795C4838ed4e09