📝 نگاهی فرامتنی به نامۀ سرگشاده | حجتالاسلام #ملااحمدی
درباره نامۀ سرگشادهای که خطاب به رهبری نوشته شده، لابلای تحلیلهای افراطی و صفروصدیِ محافظهکاران از یکسو، و ذوقمرگیِ جریانی دیگر از تابوشکنیهای موهوم در سوی دیگر، با نگاهی واقعبینانه چند نکته قابل ذکر است:
1⃣ ابتدا باید توجه داشت که مخاطب اصلی این نامه، صرفاً و حتی الزاماً شخص رهبری نیست! بلکه عموم مردم و رسانهها هستند. چرا که «نامۀ سرگشاده» معنایی جز این ندارد. بنابراین علیرغم آنچه در متن نامه ادعا شده، هدف اصلی امضاکنندگان آن، «استمداد از رهبری برای اصلاحِ ایرانِ امروز» نیست. وگرنه سرگشادهبودنِ نامه توجیهی نداشت. لذا باید در جستجوی این مسئله باشیم که: پس هدف از انتشار این نامه چیست؟
2⃣ آنچه که قابل کتمان نیست (و از متن نامه بهطرز فاحشی نمایان است) اینست که اصحاب این نامه (نویسندگان و امضاکنندگان) تمام پشتوانۀ احمدینژاد در فضای «شبهنخبگانی» (و نه حتی حقیقتاً نخبگانی) را تشکیل میدهند. زیرا کلیگوییهایی که دربارۀ وضعیت نامطلوبِ نهادهای نظام در این نامه هست، دقیقاً شکلِ تدوینیافتۀ همان دیدگاههایی است که تاکنون از زبان احمدینژاد مطرح شده و تنها راهحلی که ارائه شده هم، همان پیشنهادات اوست. شاهد اینکه اگر از ایشان بخواهید دلایلِ صحت هریک از ادعاهایشان را تشریح کنند، بیش از آنچه احمدینژاد در بیانیهها و سخنرانیهایش مطرح کرده، حرف خاصی برای گفتن نخواهند داشت.
بنابراین، آن جریان فکری-سیاسی که منجر به این نامه شده است، نه حقیقتاً انعکاسی از «مردم» یا «طیف انقلابی» یا «حزبالهی» یا «بسیجی»، بلکه حداکثر یک «طیفِ سیاسیِ نوظهورِ پیروِ احمدینژاد» است؛ نه بیشتر.
3⃣ آنچه در متن نامه بیان شده، ابتدا تحلیلی خاص و ناامیدانه و سرشار از ادعاهای بیدلیل از وضعیت فعلی کشور، و سپس بر اساس آن تحلیلِ ثابتنشده، طرح «ضرورت اصلاحات اساسی در فضای سیاسیِ کشور» و نهایتاً طرح یک دوراهیِ کاذب (با ما / بر ما) است. لذا در صورتی میتوان از «ضرورت اصلاحات اساسی با آن مختصاتی که در نامه ذکر شده» سخن گفت که آن تحلیلهای خاص و ناامیدانه با وصف #جامعیت و #واقعبینانهبودن پذیرفته شده باشد.
4⃣ مسلماً امکان ندارد که تمام ابعاد واقعی فضای سیاسی کشور (اعم از مثبت و منفی) و تحلیل واقعبینانۀ وضعیت نهادهای گوناگون نظام، در یک نامه بیان شوند. بنابراین مسلماً این نامه از #واقعبینی و #جامعیت لازم برای طرح «ضرورت تغییر کلان» برخوردار نمیباشد. لذا منطقاً نمیتوان انتظار داشت که بر اساس این نامه، تغییری در تحلیل و بالتبع تدبیرِ رهبری معظم دربارۀ فضای سیاسی کشور ایجاد شود. به همین دلیل خود نویسندگان نامه -که جواناند و جویای نام- هم بهخوبی میدانند که قرار نیست بر اساس این نامه، شاهد تغییر خاصی در فضای سیاسی کشور باشند. لذا بار دیگر دیگر به پرسش ابتدایی باز میگردیم: پس هدف چه بوده؟!
5⃣ بر اساس آنچه گفته شد، آنچه برای نویسندگان و امضاکنندگان نامه مهم بوده، صرفاً #بازتاب_رسانهای آن و شنیدهشدنِ صدای یک جریانِ نوظهور سیاسی بوده است؛ تا شاید از این طریق، گشایشی برای احمدینژاد و اطرافیانش در فضای فعلی کشور فراهم گردد.
6⃣ حاصل آنکه علیرغم آنچه دو طیف متقابل میپندارند، امضاکنندگان این نامه نه شمشیر را برای رهبری و نظام از رو بستهاند و نه اینکه خواستهاند تابویی را بشکنند یا طرحی نو دراندازند. بلکه این نامه صرفاً یک جنجال رسانهایست به امید آنکه شاید آبی برای احمدینژاد و اطرافیانش گرم شود و بتوان در انتخاباتهای بعدی، آن جریان را احیاء کرد.
@maktubat
🔺بیانیه ۴۲ عضو کابینه دولت های نهم و دهم خطاب به دکتر محمود احمدینژاد
42 نفر از وزراء و معاونان رئیسجمهور دولت نهم ودهم پیرامون مسائل روزکشور ورفتارهای احمدی نژاد بیانیهای را صادر کردند که بخشی از آن به شرح زیر است:
🔹مع الاسف شاهد برخی مواضع و رفتارهای ساختارشکنانه رئیس دولت نهم و دهم هستیم که نه تنها خدمات گسترده مدیران و نیروهای متخصص، ولایتمدار و مردمی دولتهای مذکور را تحت الشعاع قرار میدهد بلکه با مخالف خوانی به نوعی زمینه را جهت جولان عوامل فتنه و دشمنان خارجی برای تخطئه نظام و آسیب به منافع مردم فراهم کرده است.
🔹 نامه پراکنیهای غیرمتعارف، طرح خواستههای غیر قانونی مانند برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی، تضعیف نهادها و ارکان نظام اسلامی به بهانه نقد و اصلاح گری، عدم ترجیح مصالح ملی بر مسائل شخصی و گروهی مانند تکرار موضوع مهندسی انتخابات در حالی که کلیدواژه ناروای عوامل فتنه در سال 88 بود، التهاب آفرینی در جامعه، خود حق پنداری و استفاده از شیوههای خارج از روال قانونی که موجب خسارت به کشور و مردم است، فاصله گرفتن از شعارهای انقلابی که مبنای میثاق و رأی مردم بود، انقلابی نمایی به جای انقلابیگری و استفاده ابزاری از عدالت، تکرار ادعاهای بی اساس فتنهگران و رسانههای معاند و ضد مردمی، پیشبینی بی پایه در مورد اتفاقات و تحولات آتی، حال آنکه در گذشته نیز در مواردی از رخدادهایی سخن گفته شد که هرگز تحقق نیافت.
🔹اینک خیر و مصلحت ایشان را در بازگشت به آرمانهای امام و انقلاب میدانیم که اهم آن تقوای الهی، ولایتپذیری و خدمت خالصانه به مردم است و خواستگاه اقبال مردم به وی در سال 84 بوده است...
اسامی نویسندگان:
جمعی از وزراء و معاونان رئیسجمهور نهم و دهم
1-مرتضی بختیاری(دادگستری)2-مهردادبذرپاش(سازمان جوانان)3-محمود بهمنی(بانک مرکزی)4-امیرمنصوربرقعی(مدیریت و برنامه ریزی)5-رضاتقی پور (ارتباطات)6-حمیدرضا حاجی بابایی(آموزش و پرورش)7-سیدمحمدحسینی(فرهنگ و ارشاد اسلامی)8-سید شمس الدین حسینی(امور اقتصادی و دارایی)9-صادق خلیلیان(جهاد کشاورزی)10-کامران دانشجو(علوم تحقیقات و فناوری)11-پرویز داودی(معاون اول)12-مجید دوستعلی(دبیر دولت)13-محمدمهدی زاهدی(علوم تحقیقات و فناوری)14-مسعود زریبافان(بنیادشهید)15-محمد سلیمانی(ارتباطات)16-محمدحسین صفار هرندی(فرهنگ و ارشاد اسلامی)17-زهره طبیب زاده نوری(امور زنان و خانواده)18-محمدحسن طریقت منفرد(بهداشت)19-علیرضاطهماسبی(صنایع و معادن)20-محمد عباسی(ورزش-تعاون)21-فریدون عباسی(سازمان انرژی اتمی)22-ابراهیم عزیزی(توسعه مدیریت و سرمایه انسانی)23-علیرضا علی احمدی(آموزش و پرورش)24-محمد علی آبادی(تربیت بدنی)25-مهدی غضنفری(صنعت،معدن وتجارت)26-محمود فرشیدی(آموزش وپرورش)27-لطف الله فروزنده(منابع انسانی-پارلمانی)28-رستم قاسمی(نفت)29-منوچهر متکی(امورخارجه)30-صادق محصولی(کشور-رفاه)31-عبدالرضا مصری(رفاه)32-حیدر مصلحی (اطلاعات)33-مصطفی محمد نجار (دفاع-کشور)34-محمدجواد محمدی زاده(محیط زیست)35-سیدمحمدرضا میرتاج الدینی(پارلمانی)36-مسعود میرکاظمی(بازرگانی-نفت)37-محمدناظمی اردکانی(تعاون)38-مجید نامجو(نیرو)39-فاطمه واعظ جوادی(محیط زیست)40-احمد وحیدی(دفاع)41-مرضیه وحید دستجردی(بهداشت)42-سیدمهدی هاشمی(کشور)
@maktubat
📄 قوانین عجیب تردد بین شهرهای ایران برای مهاجرین افغان
✍️ #مصطفی_نجفزاده
🔵 یکی از تبعیض ها و رنج هایی که مهاجرین دارای کارت آمایش میبرند، موضوع سفر کردن به شهرهای ایران است!
🔸 بعد از گذشت چهل سال اقامت آبرومندانه، یک مهاجر بطور مثال اگر قصد سفر از مشهد به تهران داشته باشد، میبایست نصف روز خود را صرف این کند که به اداره اتباع رجوع نماید. وی بعد از گذراندن مراحل اداری و اجازه سفر، کارت شناسایی اش را تحویل و بجای آن برگه سفر دریافت میدارد. متقاضی سفر بابت مسافرت، هزینه ای را هم به اداره اتباع میپردازد، و مجاز است فقط ظرف ده روز سفر خود را به مقصد معین و از مسیر مشخص مشهد به انجام رساند.
🔹این نیز ناگفته نماند که شخص دارای #کارت_آمایش با سابقه قریب به چهل سال اقامت در ایران، حق رانندگی ندارد و بدلیل محرومیت از حق گواهینامه راهنمایی و رانندگی، میبایست در این شرایط سخت هزینه تاکسی و یا اتوبوس مشهد به تهران را بپردازد.
🔸 فرد مهاجر، بعد از رسیدن به مقصد لازم است یک روز از سفر خود را صرف مهر تایید #اداره_اتباع شهرستان مقصد نماید تا بتواند بعد از مراجعت به شهرستان مبدا، کارت آمایش خود را بستاند. او حتما میبایست بعد از اتمام مهلت سفر, سریعا برگه سفر خود را به اداره اتباع مبدا تحویل دهد تا بتواند کارت شناسایی آمایش خویش را تحویل بازپس بگیرد. با این حال لابد شخص مهاجر، از لحظه لحظه سفر خویش لذت برده است!
🔹اکنون جای طرح این پرسش است که مهاجرین و مهاجرزاده های افغانستانی با قدمت چهل ساله اقامت در ایران، #شهروند_درجه_چندم ایران محسوب میشوند؟
📌برگرفته از کانال جبهه فرهنگی جوانان افغانستان (یاران خراسانی)، با اندکی ویرایش
@maktubat | @jfjafg
🔹امروز به نقل از امیر آبادی عضو هیئت رئیسه مجلس خاطره ای مطرح شده که ایشان در ایام نوروز خدمت رهبر انقلاب بودند و یکی از اعضا وقتی خواست سال نو را تبریک بگوید گفت: سال حمایت از #تولید_داخلی را تبریک می گویم. رهبر انقلاب بلافاصله فرمودند من نگفتم تولید داخلی گفتم حمایت از #کالای_ایرانی.
🔹آقای امیر آبادی بعد توضیح دادند که: انتخاب هوشمندانه شعار حمایت از کالای ایرانی نشان می دهد برندهایی مثل سامسونگ، ال جی، دوو و ... حتی اگر در ایران مونتاژ یا تولید شوند کالای ایرانی به حساب نمی آید بلکه تولید داخلی هستند. بنابراین منظور رهبر انقلاب حمایت از برندهای تمام ایرانی هستند.
🔹 اما ظاهرا آقای امیر آبادی منظور رهبر انقلاب را اشتباه متوجه شدند، کالای ایرانی مفهومی فراتر از کالای داخلی دارد نه محدودتر، در واقع رهبر انقلاب وقتی تاکید بر کالای ایرانی دارد منظور حتی کالایی است که سرمایه گذار آن ایرانی است ولی در کشوری دیگر تولید میشود، زیرا امروزه کمتر کالایی میتوان یافت که در تمام فرآیند تولید متعلق به یک کشور باشد.
🔹تولید کالا از مجموعه فرآیندی تشکیل میشود که شامل مالکیت فکری، برند، کارگر، زنجیره ارزش، سرمایه گذار و... میباشد. لذا اگر در یک کالا هر کدام از اینها ایرانی باشد میتوان، گفت که آن کالا ایرانی است واگر کالایی تعداد بیشتری از این فرآیند سهم داشته باشد میتوان گفت ایرانی تر است.
@maktubat
سلام
دوستان حاضر در کانال لطفا در صورت صلاحدید به کانال دیگرمان منتقل شوید 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1023606784C178412482a
سلام
دوستان حاضر در کانال لطفا در صورت صلاحدید به کانال دیگرمان منتقل شوید 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1023606784C178412482a
هدایت شده از ایران قوی || سیدسجاد پادام
✅ برگی از جنایات علمی آمریکا
🔹 سرویس بهداشت عمومی آمریکا در یک طرح تحقیقاتی حدود ۶۰۰ نفر از کارگران کشاورز فقیر در یکی از محرومترین مناطق ایالت آلاباما در نزدیکی شهر تاسکیگی را با دروغ درمان شدن وارد یک پروژه کردند.
🔸پروژه این بود که «آیا سیفلیس بیشتر عوارض قلبی-عروقی ایجاد میکند یا عوارض عصبی».
🔹 اگرچه سیفلیس در مراحل اولیه قابل درمان است، اما اگر درمان نشود تومورهای نرمی ایجاد میکند که به شکل زخمهایی در سطح پوست ظاهر میشود. سپس بهتدریج استخوانها، کبد، قلب و مغز را منهدم کرده و سرانجام سبب فلجی، کوری و کری فرد مبتلا میشود. حمله قلبی، سکته، افسردگی، تغییر شخصیت، ناپایداری عاطفی، حافظه ضعیف و سردرد ازجمله علائمی هستند که معمولا چندین دهه پس از ابتلا به سیفلیس ظاهر میشوند.
🔸از همان ابتدای کار این پروژه بر مبنای نادرست علمی و اخلاقی قرار داشت. به داوطلبان گفته بودند که آنها «خونشان کثیف» است و اینکه «درمان رایگان» دریافت خواهند کرد. در حالی که غرض از این تحقیقات این بود که سیر طبیعی سیفلیس درماننشده را مطالعه کنند و داوطلبان نمیدانستند که پزشکان آنها را درمان نمیکنند.
🔹بهعلاوه پس از معاینه داوطلبان و تشخیص سیفلیس هم به آنها نگفته بودند که به سیفلیس مبتلا هستند. حتی اطلاعات کافی در اختیار آنها نگذاشته شده بود تا در این مورد خودشان تصمیمی آگاهانه بگیرند.
🔸 پس از اینکه در تحقیقات اولیه اطلاعات مفیدی بهدست نیامد، تصمیم گرفته شد که داوطلبان را تا آخر عمر ردیابی کنند. به این جهت تمام روشهای درمانی متوقف شد و با اینکه پنیسیلین در سال ١٩۴٧ به جهانیان عرضه شد، از تجویز آن برای افراد مبتلا به سیفلیس در این طرح خودداری شد.
🔹 این بیماری فقط ویژه سیاهپوستان نبود ولی فقط سیاهپوستان را در این طرح شرکت دادند. برای آنها هر نژادی غیر از انگلوساکسون موش آزمایشگاهی محسوب میشود. سرانجام این طرح تحقیقاتی پس از اینکه یک محقق بیماریهای آمیزشی از آن باخبر شد و شیوههای غیراخلاقی بهکاررفته در آن را برملا کرد، پس از 40 سال یعنی در سال ١٩٧٢ متوقف شد.
🔸در این موقع ٢٨ نفر از داوطلبان بر اثر سیفلیس مرده بودند، صد نفر بر اثر عوارض مختلف ناشی از سیفلیس جان خود را از دست داده بودند، ۴٠ نفر از همسران داوطلبان شرکتکننده در طرح دچار سیفلیس شده بودند و ١٩ نوزاد هنگام تولد به سیفلیس دچار شده بودند. تازه جهانیان دریافتند که دستاندرکاران این طرح تحقیقاتی با انسانها مانند موش آزمایشگاهی رفتار میکردند.
🔹 آیا این اولین و آخرین باری بود که در آمریکا یک مؤسسه با بودجه دولتی با زیرپاگذاشتن مسائل اخلاقی-انسانی به تحقیقات علمی میپرداخت؟ متأسفانه پاسخ این پرسش منفی است. در این رابطه بیشتر خواهیم نوشت، این برگی از تاریخ جنایات مبلغین حقوق بشر است. ادامه دارد...
🔹سیدسجاد پادام|| #ایران_قوی
https://eitaa.com/joinchat/1023606784C178412482a
سلام
دوستان حاضر در کانال لطفا در صورت صلاحدید به کانال دیگرمان منتقل شوید 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1023606784C178412482a
🔹همه باید بدانیم كه از مرگ فراری نیست و همه این تلخی را می چشیم. از این رو باید بیش از گذشته مراقبت كنیم.
🔸امام موسی بن جعفر (علیه السلام) با آن همه عبادت و سجده طولانی، عاجزانه از خداوند طلب راحت هنگام مرگ می كرد: «اللهم انی اسئلك راحة عند الموت».
🔹ما با این همه فضیحت، و گناه و نافرمانی چه باید بگوییم؟ ... باید برای آن روز سخت آمادگی لازم را كسب كنیم و دست به اصلاح عمیق و اساسی خویش زنیم...
#ایت_الله_محمد_شجاعی
@maktubat
May 11
May 11