1_1780245396.pdf
672.3K
طرح_واره_اي_براي_تبيين_ابعاد_مختلف_حوادث_و_اغتشاشات_اخير
خدمات_مسيريابي_و_نقشه_برخط.pdf
726.5K
ارسال دويست و سي و هشتمين شماره از مباحث آموزشي پدافند غيرعامل
نشريه_اخبار_و_تحليل_هاي_روزانه_10_آبان_1401.pdf
143.2K
نشريه اخبار و تحليل هاي روزانه سه شنبه 1401/08/10
فرم_نظرسنجي_ماهنامه_خانواده_مبلغان_1401_(2) (2).doc
65K
فرم_نظرسنجي_ماهنامه_خانواده_مبلغان_1401_
آشنایی با
طرح ارتقاء مسجد
در تراز اسلام ناب و انقلاب اسلامی
قسمت هفتم
شورای مسجد تراز
شورای مسجد تراز دارای اعضا و وظایف زیر می¬باشد:
اعضای شورا
1- امام جماعت مسجد( رئیس شورا)؛
2- اعضاء هیئت امناء مسجد (در صورتی که مسجد هیئت امنا داشته باشد)؛
3- رؤسای کمیته¬های هشت گانه مسجد؛
4- مسئولان مجموعه¬های مرتبط با مسجد (مسئول بسیج مسجد، مسئول کانون فرهنگی مسجد و ...)در صورتی که چنین افرادی وجود داشته باشند و مسئول کمیته¬ها نباشند.
وظایف شورا
1- سیاست¬گذاری و برنامه¬ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت فرهنگی و تبلیغی مسجد؛
2- تعیین شرح وظایف کمیتهها به منظور فعّالیت هماهنگ، متناسب و هدفمند اعضا در مسجد؛
3- بررسی و تصویب راهکارهای مناسب جهت رفع آسیبها و مشکلات فرهنگی و اجرایی محله و مسجد؛
4- برگزاری جلسات هم افزایی و انتقال تجارت موفق با کمیتهها جهت اخذ تصمیمات مناسب¬تر؛
5- تصویب برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت کمیتهها؛
6- نظارت بر حسن اجرای سیاست¬ها، برنامه¬ها و فعّالیت کمیتههای زیر مجموعه؛
7- ایجاد بانک اطلاعات مسجد.
آشنایی با
طرح ارتقاء مسجد
در تراز اسلام ناب و انقلاب اسلامی
قسمت هشتم
کمیته¬¬ها
مساجد از نظر میزان مأمومین و تعداد افراد شرکت کننده در آنها و نیز جایگاه منطقهای و جغرافیایی آنها در شهر یا روستا متفاوت هستند. همچنین از نظر تیپ بندی، به مساجد محله¬ای، منطقه¬ای و جامع تقسیم می¬شوند. برخی از مساجد نیز به صورت تولیتی اداره می¬شود. از این جهت تعداد کمیته¬های مورد نیاز و قابل اجرا در همه مساجد یکسان نیست. بر اساس کارکرد حداکثری مساجد، می¬توان ۸ کمیته با عناوین ذیل برای مسجد در نظر گرفت. بنابراین ممکن است بر اساس میزان شرکت کنندگان و جایگاه منطقهای و تیپ مسجد، کمیته¬ها را تجمیع کرد و یا کاهش داد. مسئولان کمیته¬ها پس از تأیید شورا توسط امام جماعت مسجد منصوب میگردند و نسبت به ایجاد کمیته و اجرای وظایف آن زیر نظر امام جماعت اقدام می¬کنند.
1- کمیته فرهنگی، آموزشی، بصیرتی و امور عبادی؛
2- کمیته شناسایی و جذب؛
3- کمیته اجتماعی؛
4- کمیته رسانه و فضای مجازی؛
5- کمیته ورزش و سلامت؛
6- کمیته اقتصادی، مالی و عمرانی؛
7- کمیته نوجوانان و جوانان؛
8- کمیته امور بانوان.
آشنایی با
طرح ارتقاء مسجد
در تراز اسلام ناب و انقلاب اسلامی
قسمت نهم
ویژگیهای عمومی اعضای کمیته¬ها
اعضای کمیتهها دارای شرایط ذیل بوده و برای هر کمیته نیز ویژگیهای خاص تعریف میشود:
1- مؤمن و انقلابی؛
2- بصیر و ولایتمدار؛
3- اهل مسجد و نماز جماعت؛
4- حتی الامکان ساکن در اطراف مسجد؛
5- توانمند و آگاه در انجام وظایف واگذار شده؛
6- دارای تعهد، دغدغه، پشتکار و روحیه جهادی؛
7- حلیم و بردبار؛
8- خلاق، فعّال، برنامهریز و توانمند در مدیریت فرهنگی؛
9- اهل رعایت احترام، ادب، عزّت و کرامت بخشی به مخاطبین؛
10- خوشسابقه، خوشنام و دارای مقبولیت عمومی؛
11- دارای روحیه تعامل و ارتباط با مردم، مسئولین و خیّرین؛
12- آراستگی ظاهر؛
13- آشنایی اجمالی با فضای مجازی و استفاده از آن.
خواب خوب
طرف میگفت هر کسی به هر جایی رسیده از خواب بوده! گفتم مگه میشه آدم از خواب به جایی برسه؟
گفت آره چرا نشه، نگاه کن اصحاب کهف 309 سال خوابیدن شدن اصحاف کهف، عزیر پیامبر 100 سال خوابید شد عزیر پیامبر که یهودیان از بین اون همه پیامبر که براشون اومده خیلی برای حضرت عزیر احترام قائلاند. یا حضرت یوسف از خواب اون دو زندانی و پادشاه مصر شد عزیز مصر، یا راه دور نریم همین 50 ، 60 سال پیش طرف خوابید داخل مسجد شد حافظ قرآن ملا کاظم ساروقی. خوب چرا ما هم خودمون رو خسته کنیم و تلاش کنیم بخوابیم تا به جایی برسیم.
گفتم بابا شما فقط خوابیدنهاشون رو میبینی، علت کارهاشون رو نمیبینی؟! اصحاب کهف اگه شدن اصحاف کهف به خاطر خوابیدن نبود به خاطر اینکه در برابر ظالم ایستادن و از دین خدا دفاع کردن خدا هم اونها رو عزیز کرد و با خواب اونها رو به مردم شناسوند و مقام داد.
عزیر پیامبر چون میخواست بهتر زنده شدن روز قیامت رو ببینه خدا با خواب 100 ساله به یقین او افزود چون پیامبر خدا بود میخواست به مردم یه نمونه از قیامت رو نشون بده.
حضرت یوسف به خاطر خواب زندانیها و پادشاه مصر عزیز مصر نشد بلکه به خاطر اینکه خودش رو از گناه در برابر ذولیخاه حفظ کرد و دامن خودش رو به گناه آلوده نکرد خدا پاداش این کارش رو تعبیر خواب قرار داد و شد عزیز مصر.
ملا کاظم هم به خاطر خواب نبود که حافظ قرآن شد بلکه چون انسان پاک و درستکاری بود و تمام واجبات خدا را انجام میداد و خمس و زکات مالش رو میداد و از گناه دوری میکرد خدا پاداش این دنیاش رو حافظ قرآن قرار داد و اینگونه او رو عزیز کرد.
درسته شاید این بنده خدا از روی شوخی این حرفا رو میزد ولی این یه حقیقتی است که برخی از ما اینگونه به برخی چیزها نگاه میکنیم. به جای دیدن اصل ماجرا همیشه حاشیه رو میبینیم. پولداری و ثروت طرف رو میبینیم ولی شب نخوابی و تلاشش رو نمیبینیم.
جایگاه و موقیت دیگری رو میبینیم اما تلاش و شبانه روزیش رو نمیبینیم.
دوست و همکلاسی که تا دیروز توی یه میز بودیم و با هم فوتبال بازی میکردیم الان شده استاد دانشگاه و دانشمند و عالم کشور، ما فقط کنار ما نشستن و فوتبال بازی کردنش رو دیدیم، تلاش و کوشش و درس خواندناش رو ندیدیم.
خوب ماهم اگه بخوایم مثل اونا بشیم باید چه کار کنیم و چه رو ببینیم؟!
باید تلاش کنیم و زحمت بکشیم زیرا انسان با تلاش و کوشش است که به نتیجه میرسد نه با خواب و تنبلی، همان طور که خدا هم در قرآن فرموده: «وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى وَأَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرَى؛ برای انسان جز تلاش او چیزی نیست و تلاشش به زودی دیده میشه»[نجم/39 و40].
🕋 شاخصه:کرامت نفس و شناخت جایگاه انسانی خود.
📎 #دانش_آموزی
📎 #متوسطه
📎 #بابصیرت
📎 #ویژگی_دانش_آموز
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
کدوم بهتره؟
امروز میخوایم بدونیم کدام دانش آموز بهتره؟!
بچهها به نظر شما چه دانش آموزی بهتره؟! حاضرید با هم برخی ویژگیهای دانش آموزان را مرور کنیم ببینیم کدوم دانش آموز بهتره؟! بعد خودتون قضاوت کنید کدوم بهتره؟!
اول؛ یه دانش آموز داریم جسور و تلاشگره تا یه چیزی معلم ازش میخواد سریع میره و دنبالش و پیداش میکنه و جواب رو بدست مییاره. شاید بعضی وقتها هم جوابی که بدست آورده درست نباشه، ولی تلاش خودش رو کرده و از همه مهمتر اگه جوابش اشتباه باشه و تلاشش نتیجه نده ناامید نمیشه باز به تلاشش ادامه میده. بچهها همه شنیدید ادیسون 1000 بار تلاش کرد ولی هر بار شکست خورد تا بار 1001 تونسط موفق بشه و برق رو اختراع کنه. یا علامه طباطبایی بزرگترین مفسر تاریخ معاصر وقتی اومده بود حوزه هیچی یاد نمیگرفت به طوری استادش و خیلیها بهش گفتند ول کن برو تو هیچی یاد نمیگیری ولی علامه طباطبایی ناامید نشد و تلاش کرد و موفق شد به جایی رسید که شد علامه، میدونید به کی میگن علامه؟! به کسی که در چند علم به بالاترین مهارت رسیده باشه و چند علم را در بالاترین درجهاش یاد گرفته باشه.
یه دانش آموزام داریم تنبلی میکنه هر چیزی معلم میگه گوش نمیده و تلاشی هم برای نتیجه گرفتن نمیکنه و شاید یه بار تلاش کنه ولی همین که شکست بخوره و نتیجه نگیره ناامید میشه و ولش میکنه. به نظر شما اگه ادیسون هم بار اول شکست خورد میگفت ولش کن، نمیشه، آیا امروز اسمی از او بود؟! اصلا ادیسون ، ادیسون میشد؟!
دوم؛ یه دانش آموزی جستجوگره دنبال چیزای تازه و جدیده و دنبال راههای مختلف برای رسیدن به هدفش میگرده. مثلا بهش بگن آب این حوض رو توی 3 دقیقه خالی کن و سه تا وسیله بیشتر هم نداری یه سطل یه بیل و یه قلاب و طوری باید آب رو خالی کنی که خودتم خیس نشی! اگه دانش آموز جستجوگری باشه دنبال بهترین راه میگرده و فکر میکنه اگه با بیل بخوام انجام بدم وقت زیادی میبره با سطل بخوام انجام بدم وقت کمتری میبره ولی باز کافی نیست و ممکنه خیس بشم پس چه کار کنم؟! میگه بهترین راه اینه با قلاب بندازم دریچه خروجی و سیفون حوض رو بکشم از همه زودتر خالی میشه و خیسم نمیشم. ولی اگه یه دانش آموز جستجوگر نباشه و فقط دنبال سنبل کاری باشه دنبال راه بهتر نمیره و فوری سطل رو بر میداره و شروع میکنه به خالی کردن و هم خودش رو خسته میکنه هم کار انجام نمیشه.
سوم: یه دانش آموز داریم که تحقیق کننده و سرسخته و هر چیزی رو به راحتی قبول نمیکنه تا خودش تحقیق نکنه و یقین پیدا نکنه. به نظر شما این ویژگی خوبه یا بده؟! که هر چیزی رو به راحتی قبول نکنیم و در پذیرش حرفها و گفتههای دیگران سرسخت باشیم؟!
و یه دانش آموز هم داریم هر حرفی رو بهش بزنی سریع باور میکنه و از آن آدماییه که اگه خودشم یه دروغ بگه و چند نفر دروغش رو باور کنن خودشم کم کم باورش میشه که این دروغ، راسته میشه مثل اون بنده خدایی که به دروغ گفت سر کوچه نذری میدن همه مردم دویدن برای نذری بعد خودشم باور کرد نکنه نذری میدن دنبال مردم دوید که جا نمونه. به نظر شما کدوم بهتره؟ کدوم باشیم؟
مسلما اهل تحقیق باشیم بهتره ولی سرسخت نباشیم وقتی یه کسی یه چیزی گفت فورا قبول نکنیم تحقیق کنیم اگه حقیقت داشت قبول کنیم اگه حقیقت نداشت قبول نکنیم نه اینکه اگه تحقیقم کردیم و فهمیدیم درسته یا اشتباهه چون باب میل ما نیست سرسخت باشیم و قبول نکنیم.
خود خدا هم در قرآن فرموده «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا؛ ای مومنین هر وقت یه انسان فاسقی براتون خبر آورد تحقیق کنید»(حجرات/6)
بچهها خودتون بگید کدوم دانش آموز بهتره؟! دانش آموز تلاشگر، جستجوگر و تحقیقگر یا دانش آموز تنبل، سمبل کار و زودباور؟!
خوب چه کار کنیم اینگونه باشیم؟! با تلاش و تحقیق و جستجوگری و ناامید نشدن.
🕋 شاخصه:کرامت نفس و شناخت جایگاه انسانی خود.
📎 #دانش_آموزی
📎 #متوسطه
📎 #بابصیرت
📎 #ویژگی_دانش_آموز
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه