با توجه به تقاضای متعدد مربیان و مبلغان امین کانال تربیت دینی کودک و نوجوان راه اندازی شد.
#محتوای کانال
1️⃣روشهای تربیت کودک از ۴ تا ۱۴ سال
2️⃣ محتوای دینی متناسب با کودک و نوجوان جهت ارائه در سخنرانی و کلاس داری و تبلیغ چهره به چهره
@tarbiatkoodak_nojavan
14010809-چادری که رو سر خواهرامونه.mp3
11.13M
🔷 #سرود و #هم_خوانی منتخب مدارس درایام #فاطمیه سلام الله علیها
🔶 لطفا نشر دهید جهت فضا سازی مدارس
متن سرود :
🌱چادری که رو سر خواهرامونه
هدیه فاطمه به مادرامونه
🌱خانومیه همه دخترامونه
هدیه فاطمه به مادرامونه
🌱چادر بهشته رو سر فرشته های دنیا
بهترین وسیله است برای شادی دل زهرا
چادر مشکی نوره مثل پرچم مشکی هیئت
🌱مثل نور چشمای شهیده توی لحظه سرخ شهادت
🌱فاطمه جان قسم به پاکی تو
بیرق ما چادر خاکی تو
🌱کاشکی به فاطمه دلا رو بسپاریم
زندگیامونو بهش بدهکاریم
🌱حرمت این امانتو نگه داریم
کار چادر فاطمه جز عقیله پروری نیست
🌱تو کلام زینب چیزی جز رجز حیدری نیست
دختر زهرا باید نا امید کنه دشمن دینو
🌱روی قله دنیا بکوبه پرچم امیرالمومنینو
فاطمه جان قسم به پاکی تو
🌱بیرق ما چادر خاکی تو
🏴🍂🏴🍂🏴🍂🏴🍂🏴
📎#فاطمیه
📎#سرود
📎#دانشآموزی
📎#همهمقاطع
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
بسم الله الرحمن الرحیم
توجه________توجه
قابل توجه مبلغان گرامی👇👇
امروز پایان ثبت گزارشات خواهد بود کسانی که گزارش آذر را پر نکرده اند تا ۲۴ امشب فرصت دارند گزارش فعالیت خود را در سامانه سماوات ثبت کنند .
مدارس امین
بسم الله الرحمن الرحیم توجه________توجه قابل توجه مبلغان گرامی👇👇 امروز پایان ثبت گزارشات خواهد بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
May 11
✍️ شبهات دانش آموزی
⁉️ وقتی که خداوند تقدیر یک نفر را مشخص کرده که در فلان روز بمیرد چه با خودکشی چه با مرگ دیگهای پس خودکشی گناه نیست چون تقدیرش این بوده؟
❌ یا اینکه تصادف هم خودش یک خودکشی هست طرف میداند که اگر تند برود یا خطا کند احتمال اینکه تصادف کند یا کشته شود هست پس رعایت نمیکند و کشته میشود پس او هم خود کشی کرده است؟!
🔶 اول: درباره تقدیر عمر ما دو نوع مرگ داریم یک نوع مرگ قطعی است که به آن اجل معین یا مسمی میگویند، که هر جای دنیا باشی زمین باشی یا هوا مرگ قطعی فرا برسد از دنیا خواهی رفت.
🔻 و یک مرگ شناور و تغییری داریم که به آن اجل معلق میگویند که با اعمال ما کم و زیاد می شود مثل صدقه دادن و صله رحم و احترام به استاد و والدین باعث میشود مرگ انسان به عقب بیفتد و برخی گناهها مثل بیاحترامی به پدر و مادر و قطع ارتباط و خویشاوندان باعث کم شدن عمر میشود.
🔻 منظور از این عمری که کم و زیاد میشود آن عمر تغییری و اجل معلق است نه عمر قطعی و اجل معین، مثلا اگر خدا عمر قطعی یک نفر را 100 سال قرار داده است اما آن شخص به خاطر برخی کارها مثل قطع ارتباط با خویشاوندان و بیاحترامی به والدین 40 سال از عمرش کم میشود و عمرش میشود 60 سال اما یک کار خوب انجام میدهد مثلا صدقه میدهد 10 سال به عمرش اضافه میشود و عمرش میشه 70 سال.
🔻 اما اگر کسی صدقه بدهد و تمام کارهایی که عمر را زیاد میکند را انجام داده باشد و گناهی هم نکرده باشد و چیز مضرری هم نخورده باشد نهایت عمری که میکند 100 سال است دیگه بیشتر از آن عمر نمیکند چون اجل مسمی(معین) او همان 100 سال است.
🔻 وقتی کسی خودکشی کند به اجل معلق مرده است نه به اجل معین و آن عمری که خدا برای او تقدیر و مشخص کرده است.
🔷 دوم: اما اینکه میگوید طرف تند برود تصادف کند و بمیرد خودکشی کرده است؟! این با خودکشی فرق دارد، خودکشی به قصد مردن انجام میشود و یقین دارید میمیرد ولی تند روی و تصادف به قصد مردن نمیرود چون هیچ رانندهای که تند میرود قصدش این نیست که بمیرد و یقین ندارد که میمیرد ولی احتمال میدهد که بمیرد و احتمال در هر چیز دیگری هم هست حتی خواب، در خواب سکته کنی و بمیری پس بین مرگ با خودکشی و با تصادف فرق است. و اینجاست که میگویند الاعمال بالنیات.
♦️ سوم: در ضمن جسم و جان تو امانت خدا در دست توست اگر به آن آسیب برسانی خیانت در امانت کردی و باید خسارت و مجازات بدهید. و کسی که خودکشی میکند به این امانت خیانت کرده است و مجازات میشود.
📣 آیدی دریافت شبهات👇👇
@Azarpeykan2769
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #خودکشی_تصادف
📎 #اجل_معلق_مسمی
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
✍️ شبهات دانش آموزی
⁉️ چرا کسایی که اهل بی نمازی و شراب هستند و انسانهای بدی هستند ثروتمند هستند ولی کسانی که دیندار و خوب هستند فقیر و بیچاره هستند؟
🔶 اول: این کلی نیست و خیلی آدمهای دیندار و مؤمن هستند که پولدار و ثروتمند هستند و در طول تاریخ هم بودند و الان هم هستند نمونه آن حضرت خدیجه سلام الله علیها که ثروتمندترین زن زمان خودش بود. یا حضرت سلیمان که خداوند به او پادشاهی و ثروت فراوان داده بود و یا حضرت یوسف که خدا به او مقام و ثروت داده بود و خیلی از انسانهای مؤمن دیگر که خدا به آنها ثروت داده است. و برعکس هم خیلی از آدمهای بد و بیدین هستند که فقیر هستند.
🔷 دوم: پول و ثروت همیشه به خاطر دینداری و بیدینی نیست بلکه به خاطر تلاش و زحمت خود شخص است و ممکن است آن آدم بیدین و کافر و شرابخوار تلاشش بیشتر از یک انسان مؤمن و دیندار بوده باشد و به ثروت بیشتری رسیده است.
♦️ سوم: فقر و ثروت گاهی برای امتحان است یعنی خدا یکی را با فقر امتحان میکند که ببیند آیا دینداری او واقعی و خالص است یا با آمدن فقر از دینداری دست میکشد یا نه؟! و یکی را با ثروت امتحان میکند که ببیند آیا ثروت او را از دین خارج نمیکند.
🔶 چهارم: گاهی وقتها هم مصلحت الهی است که انسان مؤمن فقیر باشد چون خدا بهتر از هر کسی ما را میشناسد و میداند اگر ما ثروتمند شویم به ضررمان است.
🔻 و ممکن است این ثروت یا جان ما را به خطر بیندازد مثل کسی ثروتمند شود و دشمنان در مال او طمع کنند و او را به خاطر مالش بکشند یا ماشین بگیرد و تصادف کند.
🔻یا دین او را به خطر بیندازد مثل همان مؤمن فقیری که هر روز در صف نماز جماعت پیامبر بود و از پیامبر درخواست کرد که خدا او را ثروتمند کند اما پیامبر میفرمود که ثروت به صلاح تو نیست ولی او قبول نمیکرد و اسرار میکرد تا آخر پیامبر از خدا خواست و او ثروتمند شد اما وقتی ثروتمند شد کلا خدا و پیامبر و دینداری را فراموش کرد. به این خاطر گاهی وقتها فقر یک لطف از سوی خدا برای مؤمنین است.
🔷 پنجم: نکته دیگر اینکه فقر و ثروت دلیل برتری نزد خدا نیست بلکه کسی که فقیر باشد حسابش نزد خدا آسانتر است و زودتر به بهشت وارد میشود. اگر روز قیامت یک انسان فقیر و ثروتمند که اعماشان برابر باشند بخواهند حساب و کتابشان رسیدگی شود، انسان فقیر چهل سال زودتر حسابش رسیده میشود و به بهشت میرود.
🔻 حضرت امام حسین سلام الله علیه فرمود: فقیران و تهی دستان مؤمنین، چهل سال زودتر از ثروتمندان وارد بهشت میشوند! مانند دو کشتی که از گمرک میگذرند؛ مأمور وصول گمرک به آن دو کشتی نگاه میکند و یکی از آنها را پر از بار میبیند و دستور میدهد آن را نگه دارید.( منبع: ارشاد القلوب،جلد 1،صفحه 370)
📣 آیدی دریافت شبهات👇👇
@Azarpeykan2769
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #ثروت_بیدینی
📎 #فقرودینداری
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
✍️ شبهات دانش آموزی
⁉️ آیا در زمان ظهور، کشتار زیادی به وسیله امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف انجام میشود؟
🔶 اول: دشمنان اهل بیت آنهایی که موقعیت و قدرت خودشان در خطر هست و با آمدن امام زمان بساط آنها برچیده میشود یا کسانی که اعتقاد به آمدن امام زمان برای آنها خطرناک است و دوست ندارند مردم با انگیزه و اعتقاد به آمدن منجی در برابر ظلم بایستند این شبهه را پرورش دادهاند؛ که اگر امام زمان بیاید کشت و کشتار راه میاندازد چون میدانند اگر مردم اعتقاد به آمدن امام زمان داشته باشند در برابر ظلم و ستم سکوت نمیکنند.
🔷 دوم: در روایات داریم که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، شبیهترین مردم به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است.[1] او همان طوری رفتار میکند که پیامبر رفتار کرده است.[2]
🔻 پیامبری که باعث رحمت برای تمام جهانیان است، چگونه عمل کرد؟! آیا دست به کشتار مردم زد؟!
🔻 حتی در جنگها تا میتوانست اجازه فرار به دشمن میداد تا از قتل و خونریزی جلوگیری شود.
🔻 مسلماً امام زمان هم مثل ایشان رفتار میکند. و اگر در برخی روایات گفته شده امام زمان عج مردم را میکشد، این روایات ضعیف و جعلی هستند چون اولا مخالف آیات قرآن هستند و دوما مخالف روایات صحیح دیگری هستند که گفته شده امام زمان عج با مهربانی و نرمی با مردم رفتار میکند.
🔶 سوم: امام زمان باعث صلح و شادی جهانیان است و همه با آمدنش خوشحال میشوند. پس چگونه میتواند دست به کشتار مردم بزند؟!
♦️ چهارم: امام زمان تا جایی که امکان دارد با صلح و دوستی مردم را به دین خدا میخواند؛ اما با ظالمان و زورگویان دنیاطلبی که حق را نمیپذیرند و به مردم ظلم میکنند، میجنگد و آنها را نابود میکند.
🔷 پنجم: علاوه بر اینها اکثر مردم دنیا یا مسیحی هستند یا مسلمان. مسلمانان که اعتقاد به امام زمان دارند و او را میپذیرند. مسیحیان هم با آمدن حضرت عیسی علیهالسلام که به امام زمان عج اقتدا میکند به او اقتدا میکنند و به آن حضرت میپیوندند.
🔻 امام باقر علیه السلام فرمود: «القائم .... یبلغ سلطانه المشرق و المغرب ...و ینزل روح الله عیسیبنمریم فیصلی خلفه؛ قائم ... سلطنتش مشرق و مغرب عالم را فرا خواهد گرفت...و روحالله عیسیبنمریم فرود میآید و پشت سر او اقامه نماز خواهد کرد».[3]
🔻 بنابراین تنها ظالمان و انسانهای دنیاطلب و بدکاران و مستکبران هستند که در برابر امام زمان قرار میگیرند. ازاینرو آن حضرت با اینهاست که میجنگد تا جهان از ظلم و ستم پاک شود.
پینوشت:
✅ [1]. صدوق، محمد بن علی، کمالالدین و تمام النعمة، ص۲۸۷.
✅ [2]. مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص353.
✅ [3]. مجلسی، بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۹۱.
📣 آیدی دریافت شبهات👇👇
@Azarpeykan2769
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #امام_زمان_خونریزی
📎 #کشتارمردم
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
پاسخ به شبهات-بخش اول.mp3
28.59M
1️⃣ جلسۀ پرسش و پاسخ با دختران دبیرستانی در رابطه با ناآرامیهای اخیر
👤 با حضور دکتر #روانبخش
🔺 بخش اول
🔸قابل استفاده برای مربیان و مبلغین مقطع متوسطه
#حجاب
#اغتشاشات
#متوسطه
#فضای_مجازی
#پاسخ_به_شبهات
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
پاسخ به شبهات-بخش دوم.mp3
24.08M
2️⃣ جلسۀ پرسش و پاسخ با دختران دبیرستانی در رابطه با ناآرامیهای اخیر
👤 با حضور دکتر #روانبخش
🔺 بخش دوم
🔸قابل استفاده برای مربیان و مبلغین مقطع متوسطه
#حجاب
#اغتشاشات
#متوسطه
#فضای_مجازی
#پاسخ_به_شبهات
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
🔰حضرت فاطمه برای۱۴۰۰سال پیش بودند نمیشه الگو ما باشند یعنی ماهم باید ۹سالگی ازدواج میکردیم
الان شرایط فرق کرده ما الگو از همین زمان میخاییم .
✅پاسخ :
◀️گرایش به الگو، نیاز همه انسانها استکه در جهت تکامل از آن استفاده کنند و خداوند به طور فطری انسان را اینگونه آفریده است. درعلم امروز این مسئله را «همانندسازی» می نامند.
1️⃣اين شبهه از اينجا نشأت می گيرد که برخی تصور می کنند با تغيير زمان و سبک زندگی، ارزشهای اخلاقی و معنوی نيز تغيير می کنند و جای خوبی ها و بدی ها عوض می شود؛ در حاليکه آنچه تغيير و تحول پيدا می کند، عنصر زمان و مکان است
2️⃣در الگوهای دینی، حضور یا عدم حضور افراد و یا گذشت چهارده قرن چیزی را عوض نمی کند؛ زیرا محور اصلی در الگوگیری از معصومین(علیهم السلام) دستورات دین، معنویات و اصول تربیتی و ارزش های اخلاقی است که همچون خود دین با مرور زمان پوسیده و کهنه نمی شود.
◀️مفاهيمی مانند حق، تقوا، احسان، راستگويی، صبر، حيا، عفت و پاکدامنی هميشه پسنديده و قابل ستايش بوده و ظلم، دروغگويی، بی عفتی و امثال آن در همه زمانها ناپسند است و با فطرت انسان ناسازگار می باشد و لذا فضای زندگی، امکانات ، ظواهر مادی، تکنولوژی، زندگی در آسمان خراش ها موجب نمی شود جای عفت را با بی عفتی عوض کنيم، دروغ را زيبا و راستگويی را زشت بدانيم.
3️⃣الگوهای انسانی هيچگاه مخصوص يک دوره زمانی خاص نيستند، چون اگر اینگونه بود دیگر نمی توانستند الگو قرار گيرند. الگوپذيری انسان امروز از معصومین در واقع، يافتن راه ها، خطوط اصلی زندگی و چگونگی رسيدن به کمال و شکوفاسازی استعدادها است و اين مسئله ارتباطی به زمان و مکان خاصی ندارد.
4️⃣ نکته مهم آن است که الگوی پذیری از معصومان به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم است
◀️ الگوپذیری مستقیم آن است که کردار و رفتار آن بزرگواران را عیناً تقلید کنیم و به آن عمل نماییم مانند تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیه)
◀️الگو پذیری غیرمستقیم آن است که حقیقت گفتار و رفتار آنان را درک نماییم و با استفاده از آن حقیقت وظیفه خود را در عرصه های فردی، اجتماعی، سیاسی و… در یابیم.
🔻به عبارت دیگر در الگوگیری گاهی از «قالب» و گاهی از «محتوا» الگوگیری میشود و آنچه مهمتر از شکل و قالب است همان محتوا است و این اصول را باید با توجه به شرایط زمانی و مکانی به کار ببندیم.
🔻به طور مثال گفته شده است که چادر حضرت فاطمه(سلام الله علیه) وصله داشته است. یا در روايات می بينيم كه حضرت فاطمه زهرا و علی مرتضی – عليهما السّلام- در يك چهار ديواری كوچك و گلين زندگی می كنند. از يك پوست گوسفند، به عنوان رو اندازشان استفاده می كنند. قالب و شكل اين گونه رفتارها به هيچ وجه در عصر حاضر قابل الگو برداری نيست
🔻آنچه اهمیت دارد و لازم است الگوگیری شود، همان روح و حقیقت این سیره است که همانا بی اعتنایی به دنیا، قناعت کردن، ساده زیستی و پرهیز از تجملگرایی است که سرمشق دختران و خانوادهها باشد.
5️⃣در روایتی. امام مهدی(علیهالسّلام) در توقیع شریفی میفرمایند:
◀️وفِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛(1)
♦️دختر رسول خدا، الگوی مناسبی برای من است
🔻در این روایت میبینیم که امام زمان (عج) حضرت زهرا (س) را بعنوان الگو قرار می دهد. وقتی یک مردی یک زن را الگو قرار می دهد به معنای این نیست که رفتار زنانه داشته باشد بلکه از کلیات و اصول اخلاقی الگو استفاده می کند
✅ سه احتمال در معنای الگو بودن حضرت زهرا(س) برای حضرت مهدی(عج) داده شده است:
1. امام زمان(عج) مانند مادرش حضرت زهرا(س) با هيچ حاكم ظالمى بيعت نمي كند.
2. امام مهدي(عج) مانند مادرش براى باز گرداندن خلافت از اسباب غير عادى استفاده نمي كند.
3. حضرت مهدي(عج) مانند مادرش از دلسوزى و دعا و راهنمايى براى شيعيان چيزى فرو گذار نمي كند.
💢از آنچه گذشت نتيجه می گيريم که منظور از الگو پذيری اين نيست که در همه رفتارها همان قالب های رفتاری فرد الگو را مد نظر قرار داده و به همان شکل عمل کنيم.
🔻هر يک از رفتارهای حضرت فاطمه(س) دارای حقيقتی است که باید آن حقیقت را پیدا کرد و در زندگی فردی و اجتماعی به کار برد.
◀️البته رفتارهايی هم در سيره حضرت فاطمه وجود دارند که عيناً قابل اقتباس و پيروی است؛ مانند عبادت و دعا، احترام به همسر، رفتار مناسب و مهرورزی به خانواده. پس الگوها منحصر به زمان و مکان نيستند و در همه اعصار می توان برای الگوگيری به آنها مراجعه کرد.
1. الطوسی، الشیخ ابوجعفر، محمد بن الحسن بن علی بن الحسن (متوفای۴۶۰ه)، کتاب الغیبة، ص۲۸۶، تحقیق الشیخ عباد الله الطهرانی، الشیخ علی احمد ناصح، ناشر:مؤسسة المعارف الاسلامیة، الطبعة الاولی، ۱۴۱۱ه.
#پاسخ_به_شبهات
#متوسطه
#الگوگیری
#حضرت_فاطمه_زهرا
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
powerpoint olgoo (www.mplib.ir).zip
23.36M
🔰پاورپوینت چند رسانه ای « الگو »
◀️ویژه ایام فاطمیه
◀️بهمرا ه طرح درس
#فاطمیه
#عشق_به_اهل_بیت
#الگوپذیری
#سخنرانی_کوتاه
#پاورپینت
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
🔰چرا حضرت فاطمه(س) بعد از رحلت حضرت رسول اکرم(ص) به مزار شهدای اُحُد، مخصوصا مزار حضرت حمزه سیدالشهداء(ع) می رفتند؟
◀️حضرت زهرا یکی از شیوه هایی که در برخورد با مخالفان و غاصبان در پیش گرفت، تا فریاد مظلومانۀ خود را به دیگران برساند، گریه کردن بود.
♦️گریه در برانگیختن احساسات و عواطف دیگران نقش بسیار زیادی دارد و فرد نظاره گر، تحت تأثیر شدید قرار می گیرد و سعی می کند از ناراحتی گریه کننده بکاهد و یا به او کمک نموده، مشکل او را بفهمد و در حل آن بکوشد.
◀️گریه کردن آن حضرت در مکانهای مختلف که هر کدام ویژگی و پیام خاصی به دنبال دارد، انسان را به تأمّل وامی دارد.
1️⃣کنار قبر پیامبر(ص)
2️⃣در خانه
3️⃣در قبرستان بقیع
4️⃣در قبرستان احد
🔻در حدیثی از امام صادق(ع) نقل شده است که؛
🔻 «تَأْتِی قُبُورَ اَلشُّهَدَاءِ فِی کلِّ جُمْعَةٍ مَرَّتَینِ اَلْإِثْنَینَ وَ اَلْخَمِیسَ فَتَقُولُ هَاهُنَا کانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ هَاهُنَا کانَ اَلْمُشْرِکونَ»(1)
🔷حضرت فاطمه(س) هفته ای دوبار در روزهای دوشنبه و پنجشنبه به زیارت شهدای احد می رفت و آنها را زیارت می کرد و محل جنگ رسول خدا(ص) با مشرکین را دقیقا نشان می داد.
◀️اما حضرت فاطمه(س) علاوه بر زیارت اهل قبور، در صدد این بود که یاد شهدای احد و رشادت های آنان و در این میان شجاعت ها و رشادت های بی نظیر امام علی(ع) و فراریان جنگ احد را در خاطر مردم زنده کند.
◀️و به نوعی به مردم بفهماند که، کسانی که شما با آنها بیعت کرده اید و از آنها تعبیر به خلیفه حضرت رسول اکرم(ص) می کنید، همان کسانی هستند که در جنگ احد پا به فرار گذاشتند و از جنگ گریختند.
◀️و اینکه چرا حضرت فاطمه(س) بر مزار حمزه سیدالشهداء گریه می کردند، شاید دلیلش این بوده است که در این لحظات سرنوشت ساز جای خالی افرادی چون حمزه را احساس می کردند.
◀️تاجایی که بعدها امام علی(ع) بر فراز منبر می فرمود:
◀️أمَا وَاللهِ لَوْ أَنَّ حَمْزَةَ وَجَعْفَراً کَانَا بِحَضْرَتِهِمَا مَا وَصَلاَ إِلَی مَا وَصَلاَ إِلَیْهِ،وَ لَو کانا شَاهِدَیهِما لاتَبَقا نَفسَیهِما(2)
◀️آگاه باشید! سوگند به خدا! اگر حمزه و جعفر(ع) زنده وحاضر بودند، آن دو نفر (اولی و دومی) به آن مقام (خلافت) که رسیدند، نمی رسیدند، و اگر حمزه و جعفر بودند، شاهد و ناظر بودند، که آن دو نفر، جان سالمی از میان بیرون نمی بردند و خود را به هلاکت می انداختند.
❓❓ایستگاه فکر:به نظر شما چه عواملی سببب شد حضرت زهرا سلام الله علیها این شیوه تبیین و روشنگری را انتخاب کنند؟
پینوشت:
1. ۱)الکافی شیخ کلینی، ج ۳، ص۲۲۸
2. کتاب سلیم بن قیس، ج۱، ص۱۶۰
#فاطمیه
#متوسطه
#جهاد_تبیین
#سخنرانی_کوتاه
✅ به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
🔰بیت الاحزان یک حقیقت فراموش ناشدنی
◀️بیت الاحزان مکانی است در بقیع که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) پس از رحلت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در سوگ پدر و مصائب پس از رحلت وی، سخت گریه و شیون میکرد
◀️علامه مجلسی علت ساختن بیت الاحزان را چنین آورده است: پس از رحلت پیامبر(ص)، بزرگان مدینه به حضور حضرت علی(ع) آمدند و گفتند: ای ابوالحسن! فاطمه شب و روز گریه میکند و ما شبها خواب خوشی نداریم، روزها نیز در طلب معیشتیم و آرامش نداریم.
🔻ما از تو میخواهیم که به فاطمه بگویی شب گریه کند یا روز. آنحضرت فرمود: مانعی ندارد و سپس این موضوع را با فاطمه(س) در میان نهاد، ولی دریافت که آنحضرت از گریه آرام نمیگیرد.
🔻علی(ع) بعد از آن، اتاقی در بقیع که خارج از شهر مدینه بود، برای حضرت فاطمه ساخت که آنرا «بیت الاحزان» میگفتند.
🔻فاطمه(س)، صبحها به همراه حسن(ع) و حسین(ع) به بقیع میرفت و تا شبانگاه مشغول گریه بود، چون شب فرا میرسید امام علی(ع) فاطمه را به منزل باز میگردانید.
◀️فاطمه(س)، پس از رحلت پدرش، ۲۷ روز به بیت الاحزان میرفت و گریه میکرد تا آنکه بر اثر بیماری، دیگر نتوانست به آن جا برود(1)
◀️گریه های حضرت زهرا سلام الله علیها خواب خوش حاکمان را بر هم زده بود و پایه های حکومت آنان را تا حدود زیادی سست کرد و داشت موجب می شد که بسیاری از مردم از تقصیر خویش در حق زهرا(س) نادم و پشیمان شوند.
◀️این امر باعث شد که حاکمان احساس خطر کنند. بنابراین لازم بود که زهرا(س) را از این مکان اخراج و او را از برابر چشمان مردم دور سازند
◀️ طبق گزارشات تاریخی، مکان بیت الاحزان در قبرستان بقیع قرار داشته است. این بنا به دست وهابیان تخریب شده و در عصر حاضر هیچ نشانی از آن در قبرستان بقیع باقی نمانده است.
✅ امام صادق(ع) پنج شخصیت را در رأس این گریه کنندگان و جزء «بکّائین» قرار داده، فرمود:
♦️ «البَكّاؤُونَ خَمْسَةٌ: آدمُ و یَعقوبُ وَ یُوسفُ و فاطمةُ بنتُ محمّدٍ و علىُّ بن الحسینِ علیهمالسلام؛
♦️ بسیار گریه كنندگان پنج نفرند: آدم و یعقوب و یوسف و فاطمه دختر رسول خدا و على فرزند حسین علیهالسلام.»
◀️اما آدم گریه كرد به خاطر بهشت تا این كه بر گونه هاى او جاى جارى شدن اشك باقى مانده بود
◀️و اما یعقوب آنقدر براى یوسف گریست كه بینایى اش از دست رفت
◀️و اما یوسف آنقدر براى پدرش یعقوب گریست كه اهل زندان به ستوه آمدند و گفتند: یا روزها گریه كن و شب را براى استراحت ما بگذار و یا شبها گریه كن و روز را براى استراحت ما بگذار،
◀️و اما فاطمه علیهاالسلام آن قدر براى پدرش گریست كه مردم مدینه در سختى قرار گرفتند و به ایشان گفتند: با زیادى گریه ات ما را اذیت كردى، از اینرو آن بانوى گرامى به مقابر شهداء مى رفت و مى گریست (در بیت الأحزان كه على علیه السلام براى ایشان مهیّا نموده بود) و پس از آن كه حاجتش محقق می شد باز مى گشت.»
◀️و اما على بن الحسین علیهما السلام براى پدرش امام حسین علیه السلام مى گریست.»(2)
✅شاید بتوان گفت: هیچ یک از گریه ها بسان گریة حضرت زهرا(ع) سوزناک، هدفمند، افشاگرانه و سیاسی نبوده است.
♦️در دوران خفقان پس از رحلت پیامبر(ص) که حق و حقیقت به فراموشی سپرده شد و غاصبان بر مسند جانشینی رسول خدا(ص) تکیه زدند، تنها سلاح حضرت زهرا(ع) در مسیر بصیرت افزایی و روشنگری، گریه و اشک بود
1. مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۳ق، ج۴۳، ص۱۷۷.
2.أمالى شیخ صدوق، مجلس 29، ح5؛
#فاطمیه
#مربیان
#بیت_الاحزان
#سخنرانی_کوتاه
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
🔰مصحف حضرت فاطمه نشانه امامت
◀️فاطمه(س) خود سری از اسرار الهی است و دسترسی و شناخت مقام بلندش برای ما انسانهای خاکی به سادگی ممکن نیست
◀️مصحف فاطمه(س)، مانند قبر مطهرش رازی است که در پرده مانده و در اختیار ما نیست
🔻«مصحف فاطمه» که گاهی از آن با عنوان «کتاب فاطمه» و «صحیفه فاطمه» و... یاد می شود، نام کتابی که جبرئیل مطالب آن را برای حضرت فاطمه(س) بیان کرده و امام علی(ع) آنها را نوشته است.
🔻امام صادق(علیه السلام) درباره مصحف فاطمه و ارتباط با جبرئیل فرمود: (همانا فاطمه بعد از پيغمبر(صلّى اللَّه عليه و آله) هفتاد و پنج (یا نود و پنج) روز در دنيا بود
و از فراق پدر اندوه بسيارى داشت و جبرئيل مى آمد و او را در مرگ پدر تسليت مي داد و خرسند مي ساخت و از احوال و مقام پدرش خبر مي داد
و سرگذشت فرزندانش را پس از او برايش مي گفت و امام على(عليه السلام) نیز آنچه جبرئیل املاء مى کرد همه را به رشته تحریر در مى آورد، و مجموعه این سخنان است که به «مصحف فاطمه» موسوم گردید(1)
◀️مصحف فاطمه(سلام الله علیها) دارای بخش هایی است از جمله:
1.هر چیز حلال و حرام و هر چیزی که که مردم به آن نیاز دارند
2. وصیت نامه حضرت زهرا
3.خبر دادن احوال پیامبر و جایگاه او
4.گزارش از سرگذشت فرزندان آن حضرت بعد از وفاتش و خبر دادن از آینده
5.نام تمام فرمانروایانی که به حکومت خواهند رسید
💯سرانجام مصحف فاطمه؟
♦️مصحف فاطمه(سلام الله علیها) به عنوان میراث با ارزش در نزد اهل بیت(علیهم السلام) دست به دست گشت و در حال حاضر حضرت مهدي(علیه السلام) به عنوان حجت خدا بر روي زمین آن را در اختیار دارد.
♦️مصحف فاطمه(سلام الله علیها) مانند علامت و نشانه اي از امامت، تنها در اختیار آنان بوده است و در مواردي نیز علیه کج اندیشان و منحرفان از مسیر امامت به آن احتجاج می کردند.
♦️امام باقر(علیه السلام) فرمودند: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) شخصاً آن را به امیرالمؤمنین(علیه السلام) تحویل داد و پس از شهادت امام علی(علیه السلام) به امام حسن(علیه السلام) منتقل گشت و پس از او به امام حسین(علیه السلام) و همین طور دست به دست گشت تا اینکه به صاحب الامر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تحویل داده شد
♦️امام رضا(ع) وقتی علامت و نشانه های امام معصوم را شمارش کرد فرمود
🔻«و یکون عنده مصحف فاطمة(س) »
🔻مصحف فاطمه(س) در نزد او از نشانه های امامت می باشد.
❓❓ایستگاه فکر: درمورد دیگر نشانه های امامت چه می دانید؟
1. الكافي، كلينى، محمد بن يعقوب، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر و آخوندى، محمد، دار الكتب الإسلامية، تهران، 1407 هـ ق، چاپ چهارم، ج1، ص241
#متوسطه
#سخنرانی_کوتاه
#فاطمیه
#مححف_فاطمه
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
14997-fa-enghelab-fatemi.pdf
1.91M
🔰 منبر مکتوب | انقلاب فاطمی
✍️ سیزده سوژه ی سخن ویژه ی ایام فاطمیه از حجج اسلام : ماندگاری ، رفیعی ، عالی
#فاطمیه
#سخنرانی_مکتوب
#جهاد_تبیین
#متوسطه
#منبر
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
⭕️دکلمه خوانی
💠پنهان از چشمهای بخیل روزگار
فاطمه جان!
تو ستون استحکام عرشی بانو! اینگونه بر زمین نیفت!
برخیز؛ وگرنه آسمان بر زمین سقوط خواهد کرد. برخیز و چنین رنجور به دیوار تکیه نده که تمام عالم به تو اتکا دارد.
برخیز! همه زخمهایت را پنهان کن تا دشمن، آرزوی پیروزی را برای خویش به گور ببرد.
هنوز باید باشی. هنوز اسلام نیازمند خطبههای توست. هنوز امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) انقلاب و غیرت فاطمی تو را پشتوانه خویش میخواهد. برخیز و با همین نیمهجانِ مجروح، با همین پیکر زخم خورده در کوچههای شهر جاری شو.
درِ تمام خانههای خواب برده را با دستهای عصمت خویش بکوب تا بیدارشان کنی؛ تا تنها ماندن حجت خداوند را بدانند و به پا خیزند، تا پای مال شدن وصیت و میراث رسول را سکوت نکنند.
امّا حیف...
اکنون که تو رفتهای، تمام دردهایت به پایان رسیدهاند. اینک در جوار پیامبر خاتم نشستهای و بیشک، غصههایت را سر بر دامان او از یاد می بری.
امّا فاطمه جان!
اندوه من از بی تو ماندن است…، از تنها شدنِ حقیقت بر روی این خاک پرفریب…، از درد دلهای تلنباری که پس از تو تنها قلب پرسکوت چاه، یارای شنیدنش را خواهد داشت.
تو را پنهان از چشمهای بخیل روزگار به خاک سپردم تا حسرت دیدار مزارت تا قیامت، دلهای گنهکارشان را به آتش بکشد. تو را که ناموس حق بودهای، دور از دستها و چشمهای نامحرم زمین دفن کردم. بگذار همه تا ابد بدانند دختر معصوم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) چنان از امت خویش در ستم بود که نخواست هیچ کس نشان مزارش را بداند. بگذار این بینشانی، به نشانه اعتراضی ابدی در دل تاریخ جاودانه شود.
اینک من برای روزهای بعد از این غمگینم؛ روزهایی که باید بی تو نفس کشید و سکوت کرد و خون دل خورد. من برای این دنیای ستم کار و در غفلت غمگینم که از این پس قرار است نشانههای خداوند را بر روی زمین، یک به یک بیازارند و بر گمراهی خویش بیفزایند. از این پس اندوه من ابدی است؛ تا آن زمان که به تو بپیوندم.
فاطمه جان... شانهای که پس از تابوت تو خسته و غمگین به خانه بازمیگردد، هیچ آرزویی جز ندیدن دنیا ندارد. دیگر دنیا با تمام فراخیاش برای من تنگ است؛ وقتی تو را در هیچ جای زمین نمیتوان سراغ گرفت.
دیگر هیچ کس انگار در دنیا نیست؛ وقتی بین ازدحام مردم، بانوی بهشتی من حضور ندارد.
آه بانو! این کلبه محقر با تو فردوس برین بود برای من…، برای منِ علی و فرزندانی که دیگر طاقت نگاههای سوگوارشان را ندارم.
وقتی که تو بودی، سفره خالی و بی رونقمان گوارا بود؛ آنچنان که گویا مائدههای آسمانی برایمان پهن بود و گرسنگی را کنار این سفره بی نان، با شمیم بهشتی تو از یاد میبردیم.
بانوی من!
یا حضرت زهرا...
هنوز امّا زمین نیازمندت بود. هنوز گرسنگان مشتاقند که در خانه تو را بکوبند و تو افطار فقیرانه خود و خانواده ات را انفاق کنی و با لبهای روزهدار، از خداوند بشنوی که: «وَ یُطْعِمُونَ الطّعَامَ عَلَی حُبّهِ مِسْکِیناً وَ یَتِیماً وَ أَسِیراً».[۱]
—————
[۱]. انسان، آیه 8. (و غذا را در عین دوست داشتنش، به مسکین و یتیم و اسیر انفاق میکنند).
📎 #متوسطه_اول
📎 #متوسطه_دوم
📎 #محبت_و_عشق_به_اهلبیت
📎 #دکلمه_خوانی
📎 #فاطمیه
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
💠 حضرت امام خمینی(ره)
🔸تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها- جلوه کرده و بوده است. یک زن معمولی نبوده است؛ یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن، تمام حقیقت انسان. او زن معمولی نیست؛ او موجود ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلکه موجود الهی جبروتی در صورت یک زن ظاهر شده است...و فردا همچو زنی متولد میشود؛ زنی که تمام خاصه های انبیا در اوست. زنی که اگر مرد بود، نبی بود؛ زنی که اگر مرد بود، به جای رسول اللَّه بود... معنویات، جلوه های ملکوتی، جلوه های الهی، جلوه های جبروتی، جلوه های مُلکی و ناسوتی- همه- در این موجود مجتمع است. انسانی است به تمام معنا انسان؛ زنی است به تمام معنا زن.
📕صحیفه امام ج7 ص337
#متوسطه
#متن_کوتاه
#حضرت_زهرا
#اهلبیت
#محبت_به_اهلبیت
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
💠 امام خامنه ای :
🔸حضرت زهرا سلام الله علیها برای پیغمبر، مادری کرد
🔹تاریخ زندگی این بزرگوار عیناً منطبق با تاریخ رسالت است؛ یعنی اندکی بعد از رسالتِ پیامبر این بزرگوار طلوع میکند، اندکی بعد از رحلتِ رسالت و پیغمبر اکرم غروب میکند؛ یعنی کاملاً زندگی [او] منطبق است با دوران رسالت. در دوران کودکی، محنت شعب ابیطالب را احساس میکند و درک میکند، از کودکی وارد میدانهای دشوار زندگی میشود، مادر را از دست میدهد که برای دختری در این سن بسیار دشوار است، امّا او در کنار تحمّل این دشواری کار بزرگی را انجام میدهد و آن غمگساریِ پیغمبر است. پیغمبر که هم خدیجه را، هم جناب ابیطالب را از دست داده، نیاز به غمگسار دارد و این دختر است که غمگسار پدر میشود. این غمگساری همین طور ادامه پیدا کرد تا دوران مدینه و در اُحُد و در خندق و در بسیاری جاهای دیگر که آن وقت پیغمبر فرمود: فاطِمَةَ اُمُّ اَبیها؛ مادری کرد برای پیغمبر. بعد، مسئلهی هجرت، آزمونهای بینظیر دوران مدینه، همسری با علیّبنابیطالب که یک پایش در خانه است، یک پایش در میدان جهاد -تحمّل این سختیها- و بعد تربیت این چهار فرزند بینظیر در دوران تاریخ، بعد هم دادن اوّلین قربانی بعد از رحلت پیغمبر، محسن، و در نهایت شهادت خود او چند ماه بعد از پیغمبر.۱۳۹۹/۱۱/۱۵
#متوسطه
#متن_کوتاه
#حضرت_زهرا
#اهلبیت
#محبت_به_اهلبیت
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
پوستر_حديث.jpg
2.91M
❇️امام صادق علیهالسلام:
🔻«هرکس شب را با گفتن تسبیحات حضرت زهرا علیها السلام بخوابد، از شمار مردان و زنانی است که بسیار یاد خدا میکنند».
📚بحارالانوار، ج87، ص174.
❇️شبی حضرت زهرا (سلام الله علیها) رختخواب خود را پهن کرده بود و میخواست بخوابد که حضرت رسول (صلی الله علیه و آ له) بر وی وارد شد و فرمود: ای فاطمه، نخواب مگر اینکه چهار عمل بجا آوری: اول آنکه قرآن را ختم کنی، دوم اینکه پیامبران را شفیعان خود گردانی، سوم اینکه مؤمنین را از خود خوشنود کنی، چهارم اینکه حج و عمره بجا آوری.
حضرت این را فرمود و مشغول نماز شد. حضرت زهرا (سلام الله علیها) صبر کرد تا نماز خود را تمام کرد. سپس فرمودند: یا رسول الله به چهار چیز امر فرمودی که من در این وقت، قدرت ندارم آنها را انجام دهم!
حضرت تبسم کرد و فرمود: هر گاه سه مرتبه «قل هو الله احد» بخوانی مثل آن است که ختم قرآن کردی و هر گاه صلوات بفرستی بر من و بر پیامبران قبل از من، در روز قیامت ما شفیعان تو خواهیم بود، و هر گاه برای مؤمنین استغفار کنی همه آنان از تو خشنود میشوند، و هر گاه بگویی «سُبحانَ اللهِ َو الحَمدُ لِلهِ وَ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَ اللهُ اَکبَرُ»، مثل آن است که حج و عمره انجام دادی. "بهجة/ ج1/ص 304"❇️
📎 #همه_مقاطع
📎 #محبت_و_عشق_به_اهلبیت
📎 #عکس_نوشته
📎 #تابلو_اعلانات
📎 #فاطمیه
🌸به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110
جهاد تبیین.pdf
1.32M
🔖جهاد تبیین در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها/۵ جلسه
🔖جلسه اول جهاد تبیین واجب عینی
▪️تلاش دشمن برای فراموشی نام زهرا
▪️مهم ترین حادثه بعد از رحلت پیامبر
▪️امر جامع چیست؟
▪️اهمیت اطاعت از امام
▪️جهاد تبیین در جامعه ی امروز
▪️جهاد یعنی چه؟
▪️ذکر مصیبت
🔖جلسه دوم: اولین شهید جهاد تبیین علوی
▪️ماموریت پیامبران
▪️اوّلین شهید راه امامت
▪️وظایف ما در اغتشاشات اخیر
▪️داستان تاریخی
▪️چهار سوال اساسی
▪️ذکر مصیبت
جلسه سوم : اصول و الزامات و راهبرد اصلی جهاد تبیین در سیره حضرت زهرا(س)
▪️الزامات جهاد تبیین
▪️اولین الزام
▪️دومین الزام
▪️سومین الزام
▪️جهاد تبیین در جامعه ی امروز
▪️چهارمین الزام
▪️شناخت فتنه
▪️سخنان حضرت زهرا در باب امام
▪️پنجمین الزام
▪️ذکر مصیبت
جلسه چهارم: قدمهای مهم جهاد تبیین در سیره حضرت زهرا(س)
▪️قدم های حضرت زهرا س
▪️قدم اول : دشمن شناسی
▪️توجه به چند اصل
▪️دومین قدم: فهم مسیر و نقشه دشمن
▪️آمادگی دشمن در مقابل ما
▪️سومین قدم: شیوه رزم و برخورد با دشمن
▪️ذکر مصیبت
جلسه پنجم: اهداف جهاد تبیین
▪️اولین هدف در جهاد تبیین
▪️وظایف ما در جنگ ترکیبی
▪️دومین هدف در جهاد تبیین
▪️سومین هدف در جهاد تبیین
▪️بزرگترین هدف مبارزات حضرت زهرا
▪️چهارمین هدف در جهاد تبیین
▪️ذکر مصیبت
#فاطمیه
#جهاد_تبین
#سخنرانی_مکتوب
#منبر
به کانال #مدارس_امین ملحق شوید:
@mamin110