تربیت دینی
جلسه دوم
خلاصه ای از بحث تربیت دینی صحبت کنید.
دین برنامه ای برای شکوفایی انسان است. دین چیزی از بیرون به ما تحمیل نمی کند بلکه سعی در اکتشاف درون روح انسان دارد. دین در واقع دارایی های خود انسان را رو میکند. امر تحمیلی تلقی نمیشود. اگر کسی دین را تحمیلی تلقی میکند بخاطر این است که به خودشناسی نرسیده است. چون انسان لایه های پنهان دارد و از لایه های پنهان خبر نداشته و فکر می کند دستورات دینی چیزی را به او تحمیل میکنند. در واقع اگر انسان به یک خودشناسی عمیق دست پیدا بکند می بیند که کلمه زیبای امیرالمومنین در جانش جاری خواهد شد: تو همان جور هستی که من دوست دارم، من را همان جوری قرار بده که تو دوست داری. اینکه دوست دارم همان چیزی که خدا دوست دارد بشوم، باز جزو خواسته های من است. دین، اینگونه یک تعریف بدون استرس و بدون موضع گیری انسان در مقابل آنرا پیدا خواهد کرد. وقتی شکوفا شدن دارایی های درونی برنامه ای بخواهد که نام آن دین میشود، تربیت دینی هم تعریفی جدای از دین نیست. شاید ما کلمه تربیت را اضافه می کنیم یک قید توضیحی اضافه کردیم. اگر بگوییم دین دارای همان تربیت دینی است. منتهی در کلمه ی تربیت دینی ما یک نگاه هم به تاثیرگذاری بر دیگران داریم که دیگران را چگونه تربیت بکنیم، بر دیگران چگونه تاثیر بگذاریم.
البته اگر ما فقط کلمه ی دین را استفاده بکنیم باز این معنا را افاده خواهد کرد. اگر ما دینداری بکنیم یعنی بخشی از آن هم بر دیگران تاثیر بگذاریم و تربیت هم شامل آن خواهد شد، اما تاثیر گذاری بر دیگران به مقصود اینکه دیگران را رشد بدهد معمولاً نام تربیت بر آن گذاشته میشود که ما مشکلاتی با این کلمه تربیت داریم. چون در ریشه این کلمه نوعی جبر بکار رفته است. و وقتی ما می خواهیم چیزی را ربوبیت بکنیم مثل این است که ما یک رابطه ی جبری با آن داریم و او یک بی ارادگی در مقابل کار ما دارد و با خود شکوفایی ما، با استقلال انسان، با مَنِشی که در دین برای تربیت اتخاذ شده و برنامه ای که دین داده منافات دارد. البته هرجایی کلمه تربیت دینی استفاده شده، منظورشان تربیت به معنای لُغوی نبوده است منظورشان هدایت، تبلیغ، تزکیه بوده است. ولی این الآن رواج پیدا کرده است. در متون قدیم ما چنین اصطلاحی استفاده نمی شد. در روایات اگر نگاه بکنیم از این کلمه که پیامبر دیگران را تربیت کنند، استفاده نشده است. از کلمه ی انذار کردن و تبشیر کردن استفاده شده است. گفتیم از کلمه ی تربیت دقیق استفاده کنیم.
اگر می خواهیم این لفظ را با همان معنایی که علمای اسلامی مد نظر دارند استفاده کنیم، این ملاحظه را یادمان باشد. اگر این را یادمان باشد دیگر نمی گوییم می خواهم فلانی را درست کنم. چون ما زیاد، کاره ای بر تاثیر گذاری بر دیگران نیستیم. یا نمی گوییم چرا فلانی را درست تربیت نکردی؟ در تربیت جبر نیست. باید خود فرد را بیشتر ببینیم. کلمه ی تربیت انسان را به این سمت می کشاند که در تربیت جبری مسلک می شود.
چرا شما یک ترجمه جدیدی از تربیت برای ما ارائه دادید؟
اگر تربیت را در همان لفظ رب در نظر بگیریم، این باز با ادعایی که ما کردیم منافات ندارد. چون خدا می تواند رب باشد ولی شما نمی توانید رب باشید. خدا یک رابطه ی جبری با عالم دارد. و رابطه ی تکوینی با عالم دارد. کسی را که میخواهیم تربیت کنیم با او رابطه ی جبری و تکوینی نداریم. خدا وقتی ربوبیت میکند تمام مقدرات این شی را در نظر می گیرد. ولی به پیامبرش می گوید: تو نمیتوانی هرکسی را که دوست داری هدایت بکنی. رابطه ای که خدا رب است و با عالم دارد، آن رابطه را ما با عالم نداریم البته پیامبران و امامان هم این رابطه را ندارند. ما می گوییم پیامبران و امامان جانشینان رب العالمین هستند و به هدایت انسانها اقدام میکنند. چون معنای جبری در معنی لغوی رب وجود دارد، اطلاقش به خدا درست است و به همین دلیل هم اگر ما بخواهیم فرزندمان را تربیت کنیم نباید بگوییم ما رب فرزند هستیم. چون تاثیر گذاری ما محدود است. اینجا بهتر است از کلمه هدایت استفاده بکنیم. تاثیر گذاری از دایره ای که استقلال فرد مورد ملاحظه قرار بگیرد، استفاده بشود.
ما برای استفاده نکردن ازکلمه ی تربیت اصراری نداریم، من متعرض این شدم که بعداً آسیب های تربیت نصیب ما نشود. یکی از آسیب ها این بود که زیادی از مربی توقع نداشته باشیم. یکی اینکه استقلال فرد و مسئولیت فرد را در نظر نگیرم. این ها آسیبی است که در تربیت بر دیگران وجود دارد. گاهی از روش هایی استفاده می کنیم که نتیجه ی معکوس دارد. اگر استقلال فرد را رعایت می کردیم بهتر می توانستیم روی آن تاثیر بگذاریم. هدف تربیت در فضای دینی، هدف خوبی است. می خواهیم در سایه تعلیمات دینی به سعادت دنیایی و اخروی برسیم. مثلاً فضای دین، این هدف خوب باید یک روش قشنگ و خوبی هم داشته باشد. ما نمی توانیم بگوییم چون هدفمان خوب است بای
د همه را هُل بدهیم. هر کسی به موقعیت خودش، یک پدر و مادر ممکن است تحمیل هایی به فرزند داشته باشند برای سعادت فرزند اصرار دارند. ممکن است مسئولین یک جامعه و مربیان مدرسه، روش هایی را پیاده می کنند که تحمیل در آن بیشتر دیده میشود و نتیجه معکوس می دهد. هرچه ما از تحمیل فاصله بگیریم و آزادی را در جریان تربیت آنچنان که انبیاء و اوصیاء رعایت می کردند رعایت بکنیم، نتیجه ی بهتری می گیریم. مربی مظلوم واقع میشود. فرد بعضی مواقع عکس العمل منفی نشان میدهد و مربی هم در جریان دادن آزادی به او رو داده است و او هم سوء استفاده میکند. این اجتناب ناپذیر است بخاطر همین است که اولیاء خدا همیشه مظلوم بوده اند. اگر می خواستند با رو کم کنی عمل کنند، کاری نداشت و همه را سر جای خودشان می نشاندند. اگر دقت بکنیم می بینیم مرز بسیار ظریفی وجود دارد. گاهی این قدر فروتنانه برای آزادی انسان احترام قائل بودند که انسان ها جرات پیدا می کردند که به اولیاء خدا ظلم کنند. ما باید اولیاء خدا را مقتدران مظلوم و یا مظلومان مقتدر بدانیم. مظلومیتشان به خاطر رعایت آزادی انسان بود.
مهمترین ویژگی تربیت دینی چیست؟
اگر ما تربیت را تاثیر گذاری بر دیگران به منظور رشد انسانها در نظر بگیریم، شیوه ی تاثیر گذاری بر دیگران بگونه ای باید باشد که استقلال فرد و کرامت انسانی را حفظ بکند. ما پیش از اینکه به هدف تربیتی بیندیشیم، باید انسانیت انسان را در مسیر این رشد و پرورشی که میخواهیم به او بدهیم حفظ کنیم. پرورش در مورد گیاه صادق است زیرا گیاه در مقابل پرورش دهنده بی اراده است و او تمام تلاش خود را می کند. ولی در مورد انسان نمی توان این جوری گفت. در مورد انسان بهتر است کلمه ی پرورش را انتخاب نکنیم تا یاد پرورش گل و گیاه نیفتیم. رعایت و استقلال به این است که فرصت انتخاب و فرصت آنکه خود فرد بتواند انگیزه ای در خودش ایجاد بکند را به او بدهیم. فرصت بدهیم تا از آموخته هایش و از علاقه های قلبی خودش بهره برداری بکند و روی پای خودش بایستد و خوب بشود. یکی از ویژگی های مهم آن این است که کاری می کند خود فرد خوب بشود. نه ما او را وادار به یک خوب بودن سطحی یا صوری که مثل فنر تا رها کنیم به سمت خودش برمیگردد بکنیم. نتیجه ی این رعایت استقلال و کرامت این خواهد بود که خوبی با ثبات و عمیقی پیدا خواهد کرد. نتیجه ی دیگرش این خواهد بود که خوبی ارزشمندی خواهد شد.
در قاموس دینی ما ارزش وقتی در رفتار یک انسان تولید میشود که خدا ببیند منشا این رفتار در وجود خود شخص و در لابلای عمق شخص نهادینه شده باشد و همچنین در قسمت زیبای قلبش نهادینه شده باشد. مثلاً اگر کسی برایش نهادینه شده باشد ولی در ظاهر قلبش باشد و تا دیگران را دید و منافع خودش را دید، لبخند بزند و متواضع باشد و هیچ حق و باطلی را در نظر نگیرد، این انسان چاپلوسی می شود که چاپلوسی در او نهادینه شده است. باید هم باثبات باشد و هم از قسمت قشنگ قلبش سرچشمه گرفته باشد. اگر از ترس این و آن نماز بخواند چه فایده ای دارد؟ عادت کردن به این جور نماز خواندن و تواضع کردن بخاطر این است که شما به او فرصت ندادید این رفتار خوب از لایه های عمیق قلبش سرچشمه بگیرد. ما با شکل دادن برخی حوادث در بیرون زندگی فرد و ایجاد فضاهای مناسب می توانیم تاثیری بر فرد بگذاریم اما این تاثیر باید خیلی ظریف باشد. بالاخره شما یک جور می توانید تاثیر بگذارید و فرد را وادار بکنید و جور دیگری هم می توانید تاثیر بگذارید. مثلاً غیبت کردن روش خوبی برای تربیت افراد است. ما آبرویشان را می بریم، آنها خودشان را جمع میکنند. حواسشان باشد که دیگر خطا نکنند. اگر خدا غیبت کردن را مجاز می کرد ما در تربیت دینی خیلی موفق بودیم. می گفتیم آبرویت را می برم و او حواسش را جمع می کرد. اما در نهایت این زندگی چه خواهد شد؟ کسی که مدام در ترس از آبروی خودش و مدام در کسب وجاهت خودش، با دیگران رفتار خوب بکند این چه آدمی است؟ در بعضی موارد به اهداف رفتاری رسیده ام. شاید با این تهدید خواسته اند در او جرقه ای بزنند ولی در واقع کرامت او را از بین برده اند و این فرد دیگر به درد نمی خورد. عمل خوبش هم دیگر ارزش نخواهد داشت.
امام رضا (ع) می فرماید: گناه نکردن بعضی ها شما را فریب ندهد، شاید ملاحظه کردنش بخاطر ترسش باشد. آدم ترسو و بی عرضه ای است که جرات گناه کردن ندارد. در جوانی با فردی دوست بودم که خیلی متواضع و با حیا بود. وقتی مدتی با او بودم و با خانواده اش رفت و آمد کردم، به او گفتم: تو آدم با حیایی نیستی بیشتر ترسو و بزدل هستی. بعضی دانش آموزان خودشان را با حیا نشان می دهند تا خراب نشوند. شجاعت ندارند. اینها خیلی مهم است. ما فقط رفتار نهایی که می خواهد از فرد صادر بشود را نمی خواهیم. ما پشتوانه های آن را هم میخواهیم. فطرت و خصلت های بلند انسانی او را تخریب نکنیم. در خارج از کشور با دانشجویی می رفتیم. او کمی دیرتر چر
اغ ماشین را روشن کرد و پلیس رفتار خیلی بدی با او کرد البته ظاهراً رسمشان بود. در کشوری پیشرفته مثل کانادا خیلی بعید بود. ما یک ساعت زیر نورافکن پلیس بودیم و جرات نمی کردیم پایین بیاییم. زیرا خطر کتک زدن هم بود. این رفتار، غیر انسانی بود. این نظم اگر در آنجا بوجود میآید چه فایده ای دارد؟ ما نظم را برای چه میخواستیم؟ نظم را میخواستیم که منظم باشیم و یک عده ای دیگر در جامعه راحت زندگی کنند. در غرب هر نظمی ایجاد میشود به نفع سرمایه داران بزرگ است نه خود مردم. البته راضی هم هستند. راضی بودنشان هم به درد نمی خورد. به چه قیمتی این نظم را بدست آورده اند. اگر جوانی را به کازینو فرستادی و قمار باز شد و شخصیت ترسویی پیدا کرد و در مقابل پلیس عصیان نکرد، بگوییم چه جوان آرامی است. او را جایی گرفتار هوس ها و قمار بازی ها کرده ایم و تخلیه شده و دیگر عصیان نمیکند و در مقابل پلیس می گوید: چشم. این را یک شهروند خوب می دانند. اگر رفتارهای غلط مثل می خوارگی انسان را در مقابل پلیس ترسو کرد و انسان، منطقی مقابل پلیس تواضع نکرد بلکه تواضع ناشی از تحمیل ترس باشد، چه ارزشی دارد؟پس مهمترین ویژگی تربیت دینی استقلال فرد مبتنی بر روشهای اصیل انسانی است.
تا ما درباره آزادی و استقلال فرد صحبت میکنیم می گویند: بله غرب همه آزادی دارند و ثواب یکطرف و گناه یکطرف است. پس مد نظر شما از فضای خوب تربیتی چنین فضایی است. مصداق این فضای غربی است. خیر چیزی که ما در فضای غرب از آزادی می بینیم این نیست. اتفاقی که می افتد این است که شما را با یک عمل مثلاً شهوت آلودی اسیر می کنند و بعد می گویند: آزاد هستید انتخاب کنید. آن فضا عادلانه نیست. ما یک قیامت ندیده داریم. حداقل این طرف هم یک شهوات ندیده داشته باشیم. چرا خدا روی شهوات پرده می کشد؟ برای اینکه انسانها آزادی شان سلب نشود. و آزادنه انتخاب بکند. خدا میگوید: من که جلو نیامده ام اگر جلو می آمدم، همه دلباخته می شدند هرچند ظرفیت را نداریم که از ابتدا او را ببینیم. بهشت را هم بیرون نیاورده ام، اگر بیرون می آوردم کسی دنیا را انتخاب نمیکرد. آزادی را به او دادم. شما هم خیلی چیزها را جلو نیاورید که برخورد اسارت گرانه با او بشود. فضای آزاد نه اینکه گناهان را روی سر انسان بریزیم، بعد تحت تاثیر قرار بگیرد و بعد بگوییم آزاد است. مثل اینکه یک جوانی را همه بخاطر رفتار خوبش مسخره بکنند و بعد بگوییم: انتخاب کن. یکی خدا می گذارد و ده تا غیر خدا می گذارد و بعد میگوید: یکی را انتخاب کن. این عادلانه نیست. ما باید یک فضای عادلانه برقرار کنیم. در مورد این فضای آزادانه خیلی باید صحبت کرد.
خیلی وقت ها ما در جامعه مان این را رعایت نمی کنیم. فضای آزاد فضایی نیست که در آن بی بند و باری و گناه فراوان باشد چون این خودش یک نوع تحمیل است مثل اینکه من به زور چوب، فرزندم را وادار کنم نماز بخواند. وقتی هم که او را تحت شهوات زیادی قرار بدهم او را وادار به رفتار بد میکنم. اینجا فضای آزادی نیست. هر نوع وادار کردن در تربیت دینی بد است. احترام به کرامت انسانی اقتضا می کند که از انواع وادار کردن ها حتی از نوع غربی که وادار کردن زیرکانه هنرمندانه است و قدرت انتخاب را از آنها میگیرد اجتناب کنیم. اینها فضای آزاد ندارند. جامعه امام زمان، جامعه ای خواهد بود که این آزادی در آن چشیده خواهد شد. ما باید سعی بکنیم به آن سمت حرکت بکنیم.
اگر انسان بخواهد کرامت انسانی خودش را حفظ کند باید چه کار کند؟
یک راه روشنی وجود دارد تا ما به افراد کمک کنیم تا استقلال خودشان را بیابند و بعد باور بکنند و راه روشن این است که تشویق ها و تنبیه ها را در فضای خانه و مدرسه کاهش دهیم. در مدرسه هر درسی را که بچه می خواند یک نمره بعنوان تشویق به او می دهیم چون بچه ها در مدرسه نمره را بعنوان یک ارزیابی نگاه نمیکنند. نمره را نشان میدهند و توسط دیگران تشویق می شوند. اگر جنبه ارزیابی بود و جنبه ی حقوقی نداشت، نمره را نگاه می کرد و کنار میگذاشت. ولی نمره می ماند و ارزش های فرد را شکل می دهد. من نمیخواهم بگویم اجتناب پذیر است. نمیخواهم بگویم بیاییم و نمره را حذف کنیم. میگویم: نگاه کنید ببینید با ما چه کار میکند. همین تشویق نمره که ظاهراً نمی توانیم آنرا حذف بکنیم، موجب می شود شخصیت دانش آموزپ طوری شکل پیدا بکند که تحت تاثیر نمره درس بخواند. آن وقت اگر قرار شد جایی بدون نمره درس بخوانیم آن شخصیت جستجو گر علم و عاشق علم را نداریم. عمری این را با آن نمره ها در ما کشته اند. اذان که میگویند: می گوییم نمره ندارد و تنبلی مان میآید که بلند شویم و نماز بخوانیم. ایمان و علاقه مان سرجایش است. من همیشه جوری زندگی کرده ام که در مقابلش فوری چیزی دریافت کرده ام. این فضایی ایجاد میکند که نماز خواندن در این فضا سخت است. چون بعد از نماز خواندن چیزی دریافت نمیکنم و اگر نخوانم تنبیه نمی شوم. کارهای سخت تر هم
هستند که براحتی انجام می دهیم چون تشویق و تنبیه دارند. تشویق ها و تنبیه ها شخصیت ما را این طوری بار می آورد.
گاهی تشویق خوب است ولی زندگی ما پر از تشویق و تنبیه اجباری شده است. پس حذف عوامل انسانی خصوصاً در خانواده ها باید در الویت قرار گیرد. بعضی وقتها ما خودمان بعنوان تنبیه گر حاضر هستیم و غضب ما هم حاضر است و محبت ما هم در این وسط حاضر است و فرزند می خواهد با من ارتباط برقرار کند و من بخاطر فلان خطایی که انجام داده، می خواهم او را محروم کنم و در این راه مبالغه میکنیم و در این راه مُدام از ابزار تشویق و تنبیه استفاده میکنیم. راه نفس کشیدن را می بندیم. وقتی من غضب کردم و تنبیه کردم، میخواهم هم حق و هم خودم را بر فرد سوار کنم، این جوری کار دشوارتر میشود.
آثار حجاب و عواقب بی حجابی و بدحجابی از منظر قرآن، سنت و عقل.pdf
531K
🔻آنچه در این نوشتار میخوانید:
➖حكمتهای حجاب در قرآن و روایات
➖حكمتهای عقلانی حجاب
➡️ @spasokh
قابل توجه مبلغان امین ⬇️
وظایف مبلغان طرح تربیتی امین
در سال تحصیلی ۱۴۰۱_۱۴۰۲⏬⏬
مقدمه
حضور مبلغان عالم، مهذب و کارآمد در مدارس آموزش و پرورش، بسیار مهم و از نظر تبلیغی و تربیتی بسیار ارزشمند است. ضرورت دارد این حضور با برنامه و وظایف مشخص انجام شود. بر این
اساس تجربیات گذشته و به منظور اجرایی شدن طرح تربیتی امین وظایف ذیل برای مربیان محترم امین
تنظیم شده است که لازم است در سال تحصیلی ۱۴۰۱ _ ۱۴۰۲ اجرا گردد.
وظایف مبلغان امین
مبلغین درسه عرصه عمومی؛ تخصصی و خدمات اجتماعی وظایف ذیل را برعهده دارند.
الف( فعالیتهای عمومی:
4 -عملیاتی سازی شاخصهای اصلی و رفتارهای ارزشی طرح تربیتی امین؛
0 -استفاده از ابزارها و روشهای مختلف در ارائه پیام به دانش آموزان؛
3 -هماهنگی با مدیر و سایر کادر مدرسه؛
1 -پیوند فعالیتهای مدرسه با مسجد از طریق مسئولیت دادن به دانش آموزان جهت اجرای
برنامه های فرهنگی و... در مسجد با همکاری معلمان و والدین؛
5 -رصد آسیبهای مدرسه و محله و برنامه ریزی برای رفع آسیبها؛
6 -اقامه نماز:
أ. برگزاری نماز جماعت با حضور دانش آموزان و معلمان در مدرسه؛
ب. تهیه بروشور، متن نوشته، کلیپ چند رسانهای و... در خصوص نماز و انتشار آن در گروههای
مجازی ایجاد شده برای دانش آموزان.
7 -فعالیتهای قرآنی:
أ. آموزش تجوید و قرائت قرآن با استفاده از محتوای کتابهای درسی دانش آموزان در مدرسه؛
ب. بیان تفسیر و مفاهیم قرآن کریم؛
ج. اجرای برنامه حفظ آیات قرآن )جزء ۳۰ یا آیات منتخب و موضوعی مانند احترام به والدین
و...
د. برگزاری مراسم قرائت و ختم قرآن ب مشخص کردن سهم روزانه هر دانش آموز؛
۸- کلاسداری بر اساس شاخصه های طرح تربیتی:
أ. برگزاری کلاس در صورت امکان به ویژه در فرصتهایی مانند مناسبتهای مذهبی و انقلابی با همکاری مدیر محترم مدرسه؛
ب. آموزش احکام دانش آموزی به صورت تصویری و مکتوب با سیر آموزشی مناسب به صورت:
مقدماتی، عمومی و تخصصی.
۹ -مشارکت و همکاری با معاون پرورشی در اجرای برنامه های صبحگاه.
۱۰- برگزاری هیئت دانش آموزی:
أ. برگزاری هیئت دانش آموزی )بصورت هفتگی در روز و زمان مشخص(؛
ب. شناسایی و جذب دانش آموزان مستعد و علاقمند به خواندن دعا و مداحی و دعوت جهت
اجرای مراسم در هیئت؛
۱۱ -برگزاری مراسم دعا و نیایش )اولویت اجرا با دانش آموزان، کادر مدرسه و والدین میباشد(.
۱۲ -پاسخ به شبهات و سؤالات دانش آموزی:
أ. برگزاری جلسات پرسش و پاسخ به شبهات و سؤالات اعتقادی و احکام؛
ب. ارائه پاسخ به شبهات و سؤالات دانش آموزی در کانال و یا گروههای مجازی مدرسه.
تذکر: سؤالات، شبهات و پاسخ آنها توسط مبلغین برای معاونت تبلیغ استان ارسال شود تا در بانک اطلاعات شبهات و سؤالات ثبت گردد.
۱۳-مشارکت و همکاری با مدیر و معاون پرورشی در برگزاری اردوها )زیارتی، فرهنگی، علمی
و...(:
أ. معرفی اماکن مذهبی، فرهنگی و علمی منطقه؛
ب. معرفی مشاغل منطقه و بازدید از شاغلان آن )با همکاری اولیاء دانش آموزان(؛
ج. معرفی افراد شاخص منطقه )علماء، بزرگان، هنرمندان، دانشمندان و...(؛
د.همکاری در اجرای اردو.
۱۴- مشاوره دینی:
أ. ارائه مشاوره به دانش آموزان؛
تذکر: پیگیری برای حل مشکلات اخلاقی و رفتاری دانش آموزان با همکاری مدیر، معاون پرورشی و اولیاء
مدرسه صورت گیرد.
ب. ارائه مشاوره به اولیاء؛
ج. ارائه مشاوره به کادر مدرسه.
۱۵ -برگزاری جلسات آموزشی - توجیهی اولیاء و معلمین با همکاری مدیر مدرسه؛
۱۶ -شناسایی و ارتقاء معرفتی و بصیرتی معلمین و نخبگان دانش آموزی:
أ. تلاش برای شناسایی دانش آموزان نخبه و مستعد در زمینه های دینی، فرهنگی، علمی، هنری،
ورزشی و... و تشکیل بانک اطلاعات آنان؛
د. برگزاری جلسات ماهانه با نخبگان مدرسه و ارتباط مستمر با آنان.
۱۷ -انجام تبلیغ چهره به چهره با استفاده از فرصتهای مختلف در مدرسه، اردوها و ...:
۱۸ -تشکیل پرونده تبلیغی برای مدرسه:
أ. تکمیل فرم تبلیغی )ارسالی از طرف ستاد توسط مبلغ؛
ب. ثبت تمام مباحث مطرح شده در مدرسه؛
ج. ثبت اهم مشکلات مدرسه؛
د. ثبت افراد تأثیرگذار در مدرسه؛
ه. تحویل پرونده تبلیغی در صورت جابجایی و انتقال مبلغ از مدرسه به مبلغ جدید یا معاون تبلیغ
شهرستان.
۱۹ -شرکت در جلسات، اردوها و آموزشهای ابلاغی؛
۲۰ -شرکت در نشست هم اندیشی شهرستانی که هر هفته یک بار برگزار میشود؛
۲۱ -ارسال تجربیات و محتوای فاخر تولیدی به ستاد؛
۲۲ -ثبت کلیه فعالیتهای ماهانه در سامانه سماوات؛
۲۳ -شناسایی دانش آموزان مستعد و توانمند در عرصههای مختلف؛
ب: فعالیتهای تخصصی:
۲۴ -عفاف و حجاب
أ. تبیین مسایل، مبانی و احکام عفاف و حجاب؛
ب. برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در موضوع عفاف و حجاب؛
ج. برگزاری مسابقات کتاب خوانی با موضوع عفاف و حجاب؛
د. ایجاد گروه یاوران معروف؛
ه. فعال سازی دانش آموزان نسبت به تولید و نشر آثار فرهنگی و هنری در موضوع عفاف و حجاب
در فضای مجازی؛
و. ثبت تعداد دانش آموزانی که حجاب برتر را انتخاب نمودهاند و گزارش آن؛
ز. تشویق دانش آموزان محجبه
0 -مفاسد اخلاقی
أ. تبیین آثار و پیامدهای منفی مفاسد اخلاقی؛
ب. شناسایی انواع مفاسد اخلاقی موجود در مدرسه؛
ج. شناسایی و اصلاح دانش آموزان دچار مفاسد اخلاقی.
3 -خانواده و طلاق
أ. آموزش مهارتهای زندگی اسلامی ایرانی به دانش آموزان و خانوادهها؛
ب. برگزاری نشستهای تخصصی در موضوع طلاق برای اولیاء و مربیان؛
ج. انجام مشاوره ازدواج و طلاق برای اولیاء و مربیان؛
د. حل و فصل اختلافات خانوادگی؛
ه. شناسایی بچههای طلاق و برنامه ریزی برای کاهش مشکلات آنان.
1 -اعتیاد
أ. آگاهی بخشی و تبیین مضرات و آسیب های اعتیاد برای دانش آموزان؛
ب. تبیین مضرات و آسیبهای اعتیاد برای اولیاء و مربیان؛
ج. شناسایی دانش آموزان معتاد و ارائه مشاوره به آنان؛
د. شناسایی و ترک دادن دانش آموزان سیگاری؛
ه. شناسایی والدین معتاد و برنامه ریزی جهت نجات آنان.
ج : خدمات اجتماعی
۱-کمک به دانش آموزان و خانوادههای بی بضاعت با همکاری خیّرین؛
۲-هماهنگی با اطباء مؤمن و انقلابی جهت ویزیت رایگان دانش آموزان و خانوادههای آنان؛
۳ -استفاده ازتخصص افراد نیکوکار برای کمک به اولیاء بی بضاعت مثل تعمیر وسایل منزل.
تذکر:
1 -ارزیابی ماهیانه، سه ماهانه و سالانه با توجه به میزان موفقیت مبلغان عزیز در اجرای وظایف فوق صورت می گیرد.
2 -ضرورت دارد مبلغان محترم گزارش فعالیت خود را از ۱۵ هر ماه در سامانه سماوات ثبت فرمایند.
3 -حق الزحمه ها بر اساس ثبت گزارش در سامانه پرداخت خواهد شد.
4 -محور فعالیتها باید طرح تربیتی امین باشد.
ويرايش_نهايي_26،طرح_تربيتي_-_فروردين__1401.pdf
3.37M
طرح تربیتی امین
مبلغان عزیز براساس این طرح باید در مدرسه فعالیت داشته باشند
سلام علیکم
مبلغ و مبلغات گرامی
ضمن تشکر و خدا قوت از زحمات شما مروجین اسلام ناب
به اطلاع می رساند سامانه سموات تحت وب جهت ثبت گزارش کار در دست رس هست و تقاضا مندیم در اسرع وقت نسبت به تکمیل نمودن گزارش کار خود اقدام نمایید
33.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قابل توجه مبلغان
فیلم طریقه ورود به سموات و ثبت گزارش
درسنامه مدارس امین پایه اول دبستان- ویرایش سوم.pdf
2.76M
#درس_نامه مدارس امین
#کتاب_کار_مبلغان
#پایه_اول
رضا اخو ی
معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
@mamin110
47.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 یه معترض خیابانی رو با یه نیروی
ضدشورش رو به رو کردیم !
🔶 اتفاقی افتاد که خودشونم فکرشو نمیکردن ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آه که گاه
در غوغاهای زمانه و
اشتغالات روزانه،
اصل و هدف و معنای زندگی را
به کلی فراموش میکنیم
خدا را
امام زمان را
عشق را ، ارادت و بندگی را
میشویم مثل چوب خشک
عاری از هر احساس
عاری از حیات
همین طور، بیجهت
دور خود میپیچیم و
ارجمندترین ثروت و
سرمایه خدادادی را
عمر را
سخاوتمندانه و یک جا
به باد فنا میدهیم!!
یادمان میرود
از ازل،
از عهد الست
قرار بر همین بود که
این همه غوغا
عیار و مراتب صدق و صفا و
ارادت و بندگی ما را
محک بزند
بله،گاه
رفوزه میشویم
بد جور هم،رفوزه میشویم
با این حال اما،
جان برادر!!
نمره نیاورده و رفوزه شدهایم
نمردهایم که هنوز
تا خدا هست،
فرصت هست،
مهربان ترین معلم و راهنما و
راهبر عصر «ع» هست
رفوزگی ها، همه
قابل جبران است
آقا و مهربان ترین معلم عصر
روحی لک الفداء
از خوبان و پاکان و مقربان،
شاگرد زرنگ های مدرسه«انتظار»
بسیار شنیدهایم که
درهای این مدرسه حتی
به روی رفوزگان هم
باز است
میپذیرند و مینوازند و
به قلهها میرسانند
سالهاست
به همین امید
«جمعه»ها،
برای ثبت نام میآیم
مینشینم
اشکی میریزم
عریضهای مینویسم
پیر شدیم آقا در این مسیر
موها،
سپید شد و
قدها، خمید
این بار آیا
نوبت ما هم میشود!؟
همین
✋
صلی الله علیک یا مولای
یا اباصالح المهدی
ٱدرکنا و ٱغثنا
✋
@mamin110
حکایت سینه ستبر و
چند خنجر کهنه و شکسته! (۱)
دشمن صهیونی،
این اواخر، بارها
ملت رشید ایران را
به طرح«هزار خنجر»
تهدید کرده بود.
گفته بودند
ایران
اگر در برجام و پرونده هستهای
مسیر مقاومت را برگزیند و
باج نداده و عقب ننشیند،
همه گزینهها روی میز است!
بنابراین
وقتی آمریکا و اروپا
از توافق ناامید شدند و
میز مذاکرات را ترک کردند،
جنگی تمام عیار را
به شکل متحد، یکپارچه و
کاملا«هماهنگ»
علیه ایران و انقلاب اسلامی
به راه انداختند و
به مدد رسانههای خارجی و
سلبریتی ها و سوء استفاده از
نارضایتیها و بسترها و
زمینههای اجتماعی و احساسات و
عواطف جوانان معترض،
بر گستره و شعلههای آن افزودند و
همزمان در جبهههای مختلف
با دهها خنجر
بر پیکر ستبر ایران عزیز
زخم زدند.
اوج قدرت نمایی دشمنان
و نتیجه سالها،
نفوذ و جاسوسی و سرمایه گذاری
و سازماندهی و آموزش نظامی مخالفان
همین عملیات مشترک و چند ملیتی و
چند روز اغتشاش بود!!
اینان که
روزی روزگاری
گره ابرو و اخم شان
موجب ترس و تسلیم و خفت و خواری
یک ملت و یک دولت میشد
امروز
در مقابل انقلاب و ملت سلحشور ایران،
کارشان به جایی رسیده که
با وجود بسیج همه امکانات و نیروها
و مشارکت چند کشور و ملیت،
فقط
چند سطل زباله را آتش زده و
چند خیابان را
مسدود کرده و چند سرو بلند را
ناجوانمردانه
به شهادت رساندند!
تازه
نظام و رهبری
به خاطر مدارا و مهربانی با
فرزندان چموش و بازیگوش و
احساساتی این مرز و بوم که
اسیر و سپر انسانی دشمن شده بودند،
حکم و فرمان ویژهای صادر نکرد و تنها
به اعزام چند درصد از
نیروهای آماده و ورزیده بسنده کرد
و الّا در همان یک روز اول
طومارشان جمع میشد.
طرح و توطئه دشمن
کوچک نبود بلکه
بسیار بزرگ، پرهزینه و دقیق بود
اما موج های بزرگ هم
در برابر صخره های بلند
چارهای جز شکستن و سرفروآوردن
ندارند!
امروز ملت و انقلاب ایران
به چنان قلهای از اقتدار رسیده است
که تحرکات بزرگ دشمنان نیز
مانند پر و بال زدن مگسان
در برابر عقاب
خندهآور و ترحم برانگیز است.
با این حال اما
همه اینها موجب نمیشود
از ضعفها و کاستی های کشور
بویژه معضل ناکارآمدی و فساد و فقر که
موجب نارضایتی و ناامیدی اقشار مختلف
بویژه جوانان آینده ساز شده است،
چشم بپوشیم.
دولت و مسوولان نظام
باید قاطع و صریح و سریع
با برنامهای جامع،علمی و دقیق
به جنگ بیامان با
پدیده مافیایی و شبکهای فساد و ناکارآمدی
پرداخته و بدنه اجرایی کشور را
از لوث این آلودگی
پاک و تطهیر کرده و
امید و اعتماد عمومی را
جایگزین ناامیدی و نارضایتی مردم کنند.
چنین باد
همین
✋
@mamin110
(۲)
در هنگام
مصاف امام حسین«ع»
با لشکر کوفه و شام در کربلاء
گروه سومی هم بودند که
ساکت و تماشاگر بودند و
امام حق را
در میدان کارزار
تنها گذاشتند و یاری نرساندند!!
و امروز
مورد لعن و نفرین شیعیان هستند.
در مصاف جبهه حق
با جبهه باطل،
نه میتوان و نه باید
ساکت و تماشاگر بود بلکه
باید با هر امکان و توان
تحت فرمان امام جبهه حق
کنشگر بود و نقشی ایفاء کرد.
در مواجهه و اغتشاشات اخیر
که دشمنان اسلام و انقلاب و کشور
با وحدت و یکپارچگی و هماهنگی
در درون مرزهای ما
بر موج اعتراض و
نارضایتی و هنجارشکنی
تعدادی جوان سوار شدند و
تخریب و ناامنی به بار آورده و
حریم و حرمت ارزشها و مقدسات را
شکستند و مدافعان و حافظان امنیت را
غریبانه و مظلومانه شهید کردند،
چه کنش و اقدام مفید و موثری
در دفاع از جبهه حق انجام دادیم!!؟
آیا حداقل
به اندازه جسارت و نقش آفرینی و
تخریب چند جوان معترض توانستیم
جسورانه در صحنه حاضر بوده و
آبی بر این آتش بریزیم!؟
به نظر میرسد
اگر هر یک از ما
ساکت و تماشاگر و معطل دیگران
نمی نشستیم و
در محدوده توان و امکانات مان
به شکل فردی و یا جمعی
حضور فعال داشته و ایفای نقش میکردیم،
دشمن هرگز
امکان این همه جسارت و اهانت
پیدا نمیکرد!
چند کار مهم اما
با امکانات حداقلی را
برای نمونه
مثال میزنم تا بیشتر
با وظیفه و تکالیف مان
در این گونه شرایط آشنا شویم:
الف:تشویق آشکار رزمندگان و
دعا برای پیروزی و سلامتی آنان.
در مسابقات ورزشی
گرچه فقط قهرمانان به میدان میروند
اما تماشاگران نیز
بی کار ننشسته و با دست و زبان و
هرچه در توان دارند،انان را
تشویق و دعا و حمایت میکنند:
۱. در حوادث اخیر
اگر در دل میدان نبودیم
لااقل میتوانستیم
هر روز
یک تماس و تشکر ساده
از حافظان امنیت شهر و کشورمان
داشته باشیم بویژه آنان که
در کوچه و محله مان زندگی میکنند!!
میتوانستیم به آنان بگوییم
امنیت و آسایش خود و فرزندان مان را
مدیون شجاعت و ایثار شماییم.
میتوانستیم بگوییم
به شما افتخار کرده و
هر روز و هر لحظه
دعایتان میکنیم!
به همین سادگی!
۲.می توانستیم به همراه همسر و یا
آقا و اهالی و ریش سفیدان محله،
به خانه و خانواده حافظان امنیت که
چند هفته در آماده باش و
دور از منزل بودند،
سری بزنیم،احوالی بپرسیم،
تقدیر و تشکری کرده و
کمکی برسانیم!
۳.می توانستیم هر روز
در مسجد محل و یا
در گروه مجازی محله
ترجیحا با حضور حافظان امنیت
و یا خانواده های آنان
دعای امام سجاد «ع»
برای سلامت، موفقیت و پیروزی مجاهدان و مرزداران امنیت را
قرائت کنیم.
۴.می توانستیم با هماهنگی،در محله مان
در برابر شعارهای شبانه و هتاکانه جبهه باطل،
با فریادهای رسا و یکپارچه و با افتخار
شعارهای جبهه حق را
الله اکبر را
درود بر مجاهدان و
مرگ بر منافقان را
سرداده و انان را
از کرده خویش پشیمان کنیم.
ب:حضور آرام و جسورانه
در دل حادثه
در دفاع از جبهه حق!
آن گاه که
«چند»صد نفر دختر و پسر جوان
برای ارزشهای غیردینی خود،
از فضای«ناامن و پلیسی»نترسیدند و
«جسورانه»به میدان آمده و
خیابانهای شهرمان را
به اتش و ناامنی کشیدند،
اهالی چند میلیونی جبهه حق،
زنان و مردان قهرمان و قهرمان پرور
کجا بودند!؟
اگر ما
اهالی میلیونی جبهه حق
با خانواده و اهالی مسجد و بسیج محله
هماهنگ و یکپارچه
در محله های بروز اغتشاشات
حضور چند ده هزار نفری داشتیم و
نمازهای مغرب و عشاء و
دعا برای جوانان و رزمندگان را
برپا میداشتیم،
طرح و توطئه دشمنان
در همان روزهای نخست،
با حداقل هزینه و تلفات
شکست میخورد و دیگر تا مدت ها
جرأت و جسارت این قبیل تحرکات را
نداشتند.
اینها، همه
چند مثال ساده بود
تا بدانیم
همه ما
در هر رده و نقش و مسوولیتی که هستیم بویژه مدیران و عالمان و مبلغان و ائمه جمعه و جماعات،
در زمان بروز خطر و هجوم دشمن
برای دفاع از ارزشها و مقدسات
حتی تنها و با دستان خالی
مسوولیت داشته و«نباید»
ساکت و بی تفاوت و تماشاگر بنشینیم
و لااقل اگر در وسط میدان نیستیم
اما امام و جبهه حق را
با هر چه در توان داریم،
حمایت کرده و پشتیبانی نماییم.
همین
✋
@mamin110
43.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرغ دلم راهی قم میشود
در حرم امن تو گم میشود
عمه سادات سلام علیک
روح عبادات سلام علیک
کوثر نوری به کویر قمی
آب حیات دل این مردمی
عمه سادات بگو کیستی؟
فاطمه یا زینب ثانیستی؟
از سفر کرب و بلا آمدی؟
یا که به دنبال رضا آمدی؟
من چه کنم شعله داغ تو را
درد و غم شاهچراغ تو را
کاش شبی مست حضورم کنی
باخبر از وقت ظهورم کنی»
🌸🌸
۲۳ ربیع الاول ،سالروز ورود پر خیر و برکت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به شهر قم مبارک باد.
💐💐خیر مقدم به قدوم مبارکشان صلوات...
💐اللهم صلی علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم
@mamin110
سلام علیکم
مبلغ و مبلغات گرامی
ضمن تشکر و خدا قوت از زحمات شما مروجین اسلام ناب
به اطلاع می رساند سامانه سموات تحت وب جهت ثبت گزارش کار در دست رس هست و تقاضا مندیم در اسرع وقت نسبت به تکمیل نمودن گزارش کار خود اقدام نمایید
33.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قابل توجه مبلغان
فیلم طریقه ورود به سموات و ثبت گزارش
کسانی که در مصاحبه قبول شدند و مشخصات شون در سامانه ثبت شده است می توانند گزارش پر کنند.
به احترام
سرداران سروقامت وطن!
راستی خبر دارید
چرا
رسانه های بیگانه
بر خلاف اعتراضات قیمت بنزين،
در حوادث اخیر
از شمار زیاد کشته شدگان معترضان
سخن نمیگویند!؟
و ناچار شدهاند اخیرأ
با دروغ پراکنی و جعل اخبار
فقط دو سه نفر کشته دیگر
بر شمار اندک پیشین بیافزایند!؟
میدانید آیا
چرا به رغم تعداد«اندک»معترضان اما
زمان مهار و مدیریت اغتشاشات
طولانی تر شده و
حجم خسارتها، بیشتر!!؟
در حوادث اخیر،
طبق دستور اکید فرماندهی کل قوا،
حافظان غیرتمند امنیت کشور
در برابر فرزندان خود،
پاره تن های ایران زمین،
جوانان و نوجوانان خام و معترض
در برابر دختران جوان و ناموس کشور،
دست به«سلاح»نبردند،
در سخت ترین شرایط،
صبر و مدارا کردند،
فحش و مشت و لگد و
تیزی و تیر خوردند و حتی
مظلومانه شهید شدند اما
به روی فرزندان ایران،
خواهران خود و
زنان این مرز و بوم
اسلحه نکشیدند،
این افتخار
برای همیشه
بر تارک نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی ایران و انقلاب اسلامی
جاودانه میماند
که شمار شهدای آنان از
تعداد کشته شدگان معترضان
بالاتر و بیشتر است.
تعدادی از این شهداء
که غریبانه پر کشیدند و رفتند
نازنین دردانه هایی بودند که
از قافله شهدای مدافع حرم
جا مانده بودند،
همانآن که در فراق یاران شهید،
چه اشکها که نریختند و
چه نذرها که نکردند!
در کجای این کره خاکی
از شرق عالم گرفته تا به غرب
یا حتی در مهد حقوق بشر!
با معترضانی که
حتی یک پلیس و حافظ امنیت را
در روز روشن
میکشند و یا با تیزی شارگ میزنند
اینگونه با صبر و مدارا
برخورد میکنند!؟
در کجای آمریکا و اروپا
معترضان
آن قدر جرٱت و فرصت پیدا میکنند
که دهها پلیس و نیروی امنیتی را
در ظرف چند روز
کشته و یا تکه تکه کنند!؟
دشمنان ایران و اسلام بدانند
این نسل سرفراز و ماندگار
فرزندان معنوی امام و انقلاب
گرچه از پشت
از دوست و خودی
صبورانه و پرشکیب خنجر میخورند و
مدارا میکنند اما
مثل سرو
استوار و راست قامت
در برابر دشمن میایستند و
پشت آنان را
بر خاک مذلت میزنند
درود و دعای یک ملت بزرگ
بر صبر و صبوری تان
بر زخم های نشسته بر پیکر ستبرتان
بر قطره قطره خونهای پاک و مطهرتان
بر پرچم مقدس ایران برافراشته بر بدنهای غلطیده در خونتان
بر اشکهای غریبانه همسران و فرزندان و عزیزانتان.
اسلام،ایران و انقلاب اسلامی
همواره و هر زمان
به شما،
ای سرداران سرفراز اما
غریب و مظلوم در وطن
افتخار میکند
همین
✋
اینجا،
از همین راه دور
با افتخار
بر دستان و بازوانتان
بوسه میزنم
ای دلیرمردان ایران زمین،
مجاهدان اسلام و
انصار دین خدا
✋
@mamin110