🌀 زمانبندی امتحانات تجدیدی و ارتقایی حوزه
🔹 زمان برگزاری امتحانات شهریور ۱۴۰۰ از روز دوشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۱ لغایت یکشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۱۴ میباشد و امتحانات تجدیدی هر دو نیمسال و ارتقایی نوبت شهریورماه ۱۴۰۰، مطابق محدودههای اعلام شده در سال تحصیلی ۱۴۰۰ _ ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
#امتحانات_حوزه
#حوزه
#سطوح_عالی
@Manahejj
🌀 نصاب علمی مبلّغ دینی
📝 مطالبات امام خامنهای
✅ براى تبلیغ دین فقه لازم است، اصول تا حدودى، کلام خیلى لازم است، تفسیر، حدیث، فلسفه، تاریخ، در مواردى شاید عرفان نظرى لازم است و کاربرد دارد.
اینها علوم اسلامى است.
♨️ یک مبلّغ دین اگر تاریخ نداند، اگر کلام نداند، اگر حدیث نداند، اگر تفسیر نداند، #ناقص است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبلغ_تراز_اسلام
#تبلیغ
@Manahejj
🌀 پویایی و ایستایی در تبلیغ
🖋 هادی چیت ساز
🔢 بخش نخست
🔸 جلسه آخر کلاس آموزش تبلیغ و سخنرانی بود. استاد نکته بسیار مهمی گفت که در تمام مهارتها به کار میآید؛ حتی اجتهاد! آن نکته، حالت «ایستا» در رشد و پیشرفت است در مقابل «پویایی».
🔹 به قول استاد، اگر طلبهای در اوایل نویسندگی یا سخنرانی به موفقیتهایی برسد و به خیال اینکه حرفهای شده و نمرهاش عالی است، دیگر آموزشهای تکمیلی را ادامه ندهد، در واقع همانجا نقطه آغاز #رکود اوست و به حالت ایستا در رشد و پیشرفت میرسد.
فرقی هم نمیکند در چه رشته و مهارتی باشد.
🔹 مثل کسی که ابتدائیات شناکردن را میآموزد و در قسمت عمیق استخر، دستوپایی میزند و پیش رود. ولی چون به همین حد قانع شده، از آموختن شنای حرفهای بازمانده است و بعد از چند دقیقه شناکردن، بجای نشاط و سرحالی، خستگی به سراغش میآید.
یا مثلا درباره مهارت «فروش و پیشرفت کسب و کار» میگویند، کمترین استقبال از سوی بازاریهایی است که به درآمدی رسیدهاند و به گمانشان تمام مهارتها را میدانند.
✅ پویا بودن مبلّغ، به روحیات و شرایط وی برمیگردد و بار اصلی آن بر دوش خود مبلّغ است؛ هرچند نهادها و سازمانهای مربوطه باید برای این مهم برنامه داشته باشند.
هیچ دانشمند و نخبهای با تکیه بر برنامههای سازمان به شکوفایی نرسیده، بلکه خودش دنبال پیشرفت بوده است. روحیهی پویایی، علت تلاش بیشتر است؛ مثل شناگری که قصد قهرمانی دارد. پویایی، اکسیری است که مطهریها و مصباحها را به وجود میآورد و سختیهای طریق را هموار و شیرین میکند.
🔹 امروزه بسترها و زمینه های خوبی برای پیشرفت در تبلیغ فراهم است، هرچند کاستیهایی هم وجود دارد که، جبران کاستیها وظیفه نسل امروز مبلّغان است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبلغ_تراز_اسلام
#تبلیغ
@Manahejj
🌀 استفتاء از آیت الله العظمی سیستانی درباره کیفیت عزاداری حضرت سیدالشهدا در محرم ۱۴۴۲ با توجه به شرایط کرونایی
📝 ترجمه متن استفتاء
بسم الله الرحمن الرحیم
مرجع عالیقدر حضرت آیت الله سیستانی (مُدّ ظلّه)
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
با نزدیک شدن به ماه محرم الحرام و فرا رسیدن سالروز فاجعه کربلا، و با توجه به ادامه وبای کرونا و تأکید مسئولان ذیربط بر ضرورت پرهیز از برپایی تجمّعات بزرگ، بهخصوص در فضاهای سرپوشیده، بسیاری از مؤمنین که تمایل بسیاری به ادامه برپایی مراسم معمول عزاداری دارند، از آنچه سزاوار است نسبت به برگزاری مراسم سوگواری حضرت سید الشهداء (صلوات الله علیه) و خاندان و یاران آن حضرت (علیهم السلام) انجام دهند سؤال میکنند. مستدعی است در این زمینه راهنمایی فرمایید. با تشکر فراوان.
🖋 جمعی از مؤمنین – نجف اشرف
📝 پاسخ معظم له
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین و رحمة الله و برکاته
برای ابراز غم و اندوه در این مناسبت دردناک، و اظهار همدردی با پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و خاندان پاک آن حضرت در این مصیبت بزرگی که به اسلام و مسلمانان وارد شده است، راههای مختلفی وجود دارد؛ که از جمله، موارد زیر است:
1⃣ افزایش قابل توجه در پخش مستقیم مجالس حضرت ابا عبد الله (علیه السلام) از طریق شبکههای تلویزیونی و فضاهای اینترنتی؛ برای این منظور شایسته است که مراکز و مؤسسات دینی و فرهنگی، با خطیبان برجسته و مدّاحان توانا هماهنگی به عمل آورند، و نیز مؤمنان را تشویق کنند تا در خانه های خود و جاهایی مانند آن، به برنامههای سخنرانی و مداحی گوش فرا داده و از آنها استفاده کنند.
2⃣ برگزاری مجالس خانگی در ساعتهای معینی از شب یا روز؛ به گونهای که تنها افراد خانواده و کسانی که با ایشان رفتوآمد دارند در آن حضور یابند و به برخی از برنامههای عزاداری، هر چند مجالسی که به صورت مستقیم از شبکههای ماهوارهای یا در فضاهای اینترنتی پخش میشود، گوش بسپارند.
اما در مجالس عمومی، باید همه ضوابط بهداشتی با دقت تمام رعایت گردد؛ بدین معنا که فاصله اجتماعی بین حاضران منظور شود و ماسکهای بهداشتی و دیگر لوازم بازدارنده از گسترش ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد.
در این مورد همچنین لازم است به تعداد مجاز حاضران برابر با ضوابطی که مقامات ذیربط تعیین می کنند، اکتفا شود، که البته این موضوع با توجه به برگزاری مراسم در فضاهای سرپوشیده یا باز، و بسته به میزان گسترش ویروس در شهرهای مختلف، تفاوت دارد.
3⃣ پخش و توزیع پردامنه نمادهای عاشورایی، و برافراشتن پرچمها و قطعات سیاه رنگ در میدانها و خیابانها و کوچهها و دیگر فضاهای عمومی، با رعایت عدم تعرض به حرمت اموال و املاک خصوصی و مانند آن، و تبعیت از قوانین جاری در کشور. البته مناسب است که در این نمادها، بخشهایی از سخنان حضرت امام حسین (علیه السلام) در نهضت بزرگ اصلاحطلبانه آن حضرت و شاهکارهای اشعار و متون گفتهشده پیرامون فاجعه کربلا آورده شود.
در زمینه خوراکیهای مرسوم به این مناسبت، ضرورت دارد که شرایط بهداشتی لازم در تولید و توزیع آنها مد نظر قرار گیرد؛ هر چند رعایت این مسائل موجب گردد که برای جلوگیری از شلوغی در زمان توزیع، تنها به تهیه غذای خشک و رساندن آن به خانههای مؤمنان بسنده شود.
خداوند همه را در راه احیای این مناسبت مهم و اقامه عزای سرور جوانان بهشتی (صلوات الله و سلامه علیه) برابر با شرایط موجود موفّق بفرماید؛ انه ولیُّ التوفیق.
۹ ذی الحجه ۱۴۴۱ هـ.ق
دفتر آیتالله سیستانی – نجف اشرف
Sistani.org/persian/archive/26454/
#کرونا
#محرم
@Manahejj
🌀 پویایی و ایستایی در تبلیغ
🖋 هادی چیت ساز
🔢 بخش دوم
🔸 در یادداشت قبلی، مختصری به ایستایی در روش و سبک سخنرانی پرداختم. قسم دوم ایستاشدن مبلغ -که بسیار مهمتر از اولی است- «توقف و ایستایی محتوا» است.
🔹 مبلغانی که بعد از آماده کردن تعدادی منبر، رغبتی برای تهیه محتواهای جدید ندارند. دفتری دارند قدیمی که برای ایشان همیشه بوی تازگی دارد و البته مخاطب را کسل میکند. شاید سالها بگذرد و همان مطالب گذشته را تکرار کنند. یا منبریهایی که به محتواهای آماده دیگران عادت کردند، آن هم محتوایی که مربوط به چند دهه گذشته است بدون اضافه کردن نکتهای یا تطبیق بر شرایط امروزی!!
🔻 چنین سخنرانیای دغدغهها، گرههای ذهنی و مسئله روز مخاطب برایش اهمیتی ندارد. از شبهات و سؤالات جدید بیخبر است، یا شاید خودش را به ندانستن و نشنیدن میزند.
🔹 آری، اگر کسی در تمام موضوعات دینی به نتیجه و جمع بندی رسید، دیگر نیاز نیست محتوایی آماده کند. اما همان محتوای آماده هم نیاز به فکر و تأمل دارد برای امروزی شدن. حاج آقا قرائتی چند سال پیش برای یک جلسه نیم ساعته، فرمود ۴۰ ساعت مطالعه کردهام. با اینکه وی گنجینهای از فیشها و محتواهای تبلیغی دارد، اما هنوز برای آمادهسازی محتوا باید وقت بگذارد و مطالبش را بهروزرسانی کند. پس خیال غنیبودن از محتوا و بینیازی از مطالعه، یک فریب ذهنی است به ویژه برای مبلغان جوان.
✅ اوج گرفتن و در اوج ماندن، از انتخابهای هر مبلغی است. هر مبلغی خودش انتخاب میکند که پویا بماند یا ایستا شود و البته راحتی ایستا شدن یا سختی و شیرینی پویایی را میپذیرد. مبلغ ایستا، مثل آب راکد میشود و تمام استعدادها و زحمات علمیاش رو به زوال میرود. کمکم انگیزهای برای سخنرانی همان مطالب تکراری هم نخواهد داشت. شرایط بد اقتصادی هم کار نکردن را موجهتر میکند.
اما مبلغ پویا مثل چشمهای همیشه جوشان است که مطالبش برای مخاطب زلال است و گوارا.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبلغ_تراز_اسلام
#تبلیغ
@Manahejj
🌀 نماز آخرین روز سال قمری
📝 مراقبه روز آخر ذی الحجه
🔸سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال براساس یک روایت ذکر کرده است که در آخرین روز ذی الحجه دو رکعت نماز بجا آورده شود:
در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید و ده مرتبه «آیةُ الکرسی»، و پس از نماز گفته شود:
«اَللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِی هَذِهِ السَّنَهِ مِنْ عَمَلٍ نَهَیتَنِی عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ
وَ نَسِیتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِی إلَی التَّوْبَهِ بَعْدَ اجْتِرَائِی عَلَیک
اَللَّهُمَّ فَإِنِّی أَسْتَغْفِرُک مِنْهُ فَاغْفِرْ لِی
وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ یقَرِّبُنِی إلَیک فَاقْبَلْهُ مِنِّی وَ لاَ تَقْطَعْ رَجَائِی مِنْک یا کرِیمُ»
◽️ ترجمه:
خدایا آنچه در این سال انجام دادم، از عملی که مرا از آن نهی کردی، و به آن راضی نبودی، و من آن را فراموش کردم، ولی تو فراموشش ننمودی، و پس از گستاخی ام بر تو، مرا به توبه دعوت کردی، خدایا من از تو آمرزش می خواهم، پس مرا بیامرز، و آنچه انجام دادم از عملی که به تو نزدیکم کند، از من قبول کن، و امیدم را از خودت قطع مکن ای کریم.
✅ چون این را بگوید، شیطان فریاد میزند: وای بر من،آنچه در این سال علیه او رنج بردم، همه را خراب کرد، و سالی که گذشت برای او گواهی میدهد، که سالش را ختم به خیر نمود.
📗 مفاتیح الجنان
#مراقبه
#آخرین_روز_سال_قمری
#استقبال_محرم
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 جهاد علمی فقیه انقلابی
📝 گزارشی از دروس حضرت آیت الله شب زنده دار
🖋 شاگرد استاد
🔸 یکی از دروس خارج فقه و اصول مورد علاقه جامعه جوان و نخبگانی حوزه علمیه قم، دروس حضرت آیت الله محمدمهدی شب زنده دار از فقهای محترم شورای نگهبان است.
🔹 با توجه به تحقیق میدانی نگارنده و توفیق حضور در درس معظم له و تعطیلنشدن درس در ایام تابستان، گزارشی از جهاد علمی این استاد عزیز برای تقویت روحیه مجاهدانه طلاب برای تحصیل دروس حوزوی تقدیم میگردد.
🔹 نظام جمهوری اسلامی ایران که خود از برکات و نتایج حوزات علمیه شیعه محسوب میشود، برای حفظ، رشد و بالندگی و پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی، به مرزبانان فقیه و آگاه به مسائل روز نیازمند است.
آیت الله شب زنده دار سالهاست که عضو فقهای شورای نگهبان و همچنین عضو شورای عالی حوزههای علمیه هستند و مسؤولیت مجمع مشورتی شورای نگهبان و ... را بر عهده دارند.
🔹 با وجود مشغلههای فراوان و مسؤولیتهای خطیر، اما ایشان به صورت منظم تدریس خارج فقه و اصول و جلسات علمی خصوصا شرح وسائل الشیعه را با جدّیت دنبال میکنند.
✅ از آغاز سال تحصیلی گذشته تا کنون که ۲۹ ذی الحجه ۱۴۴۲ مصادف با ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ میباشد، دروس معظم له به صورت مستمر برگزار گردید.
🔹 اگر چه ویروس منحوس کرونا سبب شده بخش زیادی از طلاب و فضلا از شرکت حضوری در درس محروم شوند و توفیق شرکت حضوری فقط برای عده محدودی از طلاب فراهم شد، اما پخش آنلاین درس سبب شد ایشان هم در نوروز ۱۴۰۰ و هم ماه مبارک رمضان و هم تابستان درس را تعطیل نکنند و در این اواخر با این که مادرشان فوت شدند فقط یک روز درس را تعطیل نمودند.
♨️ برگزاری حدود ۱۵۰ جلسه درسی در طول سال تحصیلی نسبت به متوسط برگزاری دیگر دروس قابل توجه است.
🔹 نکته حائز اهمیت این است که درس روزهای چهارشنبه استاد به دلیل برگزاری جلسات شورای نگهبان تعطیل بوده است وگرنه تعداد جلسات برگزارشده خیلی بیشتر میشد.
🔹 همچنین سوای کمیت تعداد جلسات دروس، همگان از کیفیت و عمق دقت حضرت استاد در تتبع و ارائه دروس آگاهند. تا جایی که از نظر دقت، عمق و تتبع یکی از دروس کمنظیر حوزههای علمیه است.
✅ این ویژگی استاد شب زندهدار می تواند الگوی مناسبی برای طلاب و فضلای حوزوی باشد که با توجه به وضعیت جدید، از وسایل ارتباط جمعی حداکثر استفاده را در جهت مذاکره علمی و تحصیل علوم و معارف حوزوی نموده و گرفتار بهانههای مختلف و تعطیلی دروس نشوند.
#فقیه_انقلابی
#زینت_حوزه
#فخر_نظام
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 لطف کنید، بیشتر رعایت کنید، رفقا، هیئتی ها، ذاکرین عزیز،منبری های محترم نباید مجلس سیدالشهداء علیه السلام تعطیل شود، اما برگزاری عزای سیدالشهدا با رعایت پروتکل ها و مسائل بهداشتی قابل جمع است
به خدا بچه های بهشت زهرا،خسته شده اند، دیروز فقط بر روی سنگ غسالی ما سی و دو نفر شسته شد که بیشتر آن ها کرونایی بودند. این عدد برای یک سنگ در گذشته هشت میت بوده است. یعنی الان چهار برابر زمان معمول بچه های غسال فشار رویشان است.
همه تذکر بدهیم،همه ماسک بزنیم، تا حد ممکن مجالس در محیط باز باشد، فاصله را رعایت کنیم و مسائل دیگر که همه می دانیم.
دعایمان کنید، دعاگوییم.
انشاالله به برکت روضه و سیدالشهداء علیه السلام این بلا ریشه کن شود.
یا حسین
💬 حجت الاسلام مرادی
@HozeTwit
May 11
9.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 سلام بر محرم
🌀 ملت حسین به رهبری حسین
💠 امام خامنهای
«یک جریانی است که به رهبری حسینبنعلی (سلاماللهعلیه) دارد در دنیا پیش میرود؛ و انشاءالله پیش خواهد رفت و کارگشا خواهد بود و گرههای ملّتها را باز خواهد کرد.
📅 ۱۳۹۶/۰۶/۳۰
@Manahejj
📣 تخفیف ویژه خرید نرم افزارهای مرتبط با سید الشهداء علیه السلام تا پایان دهه محرم ۱۴۰۰
1⃣ مقتل الحسین علیه السلام
متن ۴۹۰ جلد کتاب درباره امام حسین علیه السلام و واقعه عاشورا، مشتمل بر مهمترین منابع مقتل امام حسین علیه السلام و ....
2⃣ عشق و عطش (روایت تاریخ کربلا براساس لهوف سید ابن طاووس )
ارائه کتاب «عشق و عطش؛ روايت تاريخ کربلا بر اساس لهوف سيد ابن طاووس» اثر آقای اميد آرام، به صورت #گويا و ...
3⃣ سیره معصومان علیهم السلام
متن کامل ۴۴۵ عنوان کتاب فارسی، عربی و انگلیسی در ۱۳۸۳ جلد، تدوین درختواره معصومان (علیهم السلام) در موضوعات متنوع
4⃣ نور السیره ۲ (جامع منابع تاریخ اسلام)
متن کامل ۸۳ عنوان کتاب فارسی و عربی در ۴۱۰ جلد در زمینه: تاریخ اسلام، سیره نبوی، حاکمان و پادشاهان، جغرافیای بلاد، انساب و ...
دانشنامه تاریخ تشیع
متن ۳۰۰ عنوان کتاب، با موضوع تاريخ تشيع به زبان فارسی و عربی
📌 مطالعه اطلاعات بیشتر:
noorsoft.org/fa/News/View/111115
🌐 خرید با تخفیف ویژه:
noorshop.ir
#نرم_افزار_اسلامی
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 بر همه ما #لازم است منبر برویم
🔹 این سرمایه حیف است به دست چهارتا مداح هدر برود، عزیزان! بر همه ما لازم است منبر برویم، حالا به هر نحوی. مبادا کسی دنبال نخود سیاه باشد، بگوید منبر رفتن مرا کوچک می کند؛ اینها وهم است! شرفی است برای ما جریان سید الشهداء.
🔹مداحان عزیزند، باید بخوانند، گریه بیاورند؛ اما هشت، ده دقیقه؛ ده، پانزده دقیقه. متقن بخوانند، علمی بخوانند، عمیق بخوانند. گریه باید گریه #عارفانه باشد! مردم را به عوامی و به خواب و به سطحی نگری و به ساده لوحی عادت ندهید؛ این کار، کار فرعون است، (فاستخفّ قومه فاطاعوه؛ سوره زخرف، آیه ۵۴). مردم را شستشوی مغزی دادن، تهی مغز کردن، ساده بار آوردن، خواباندن و با خواب لالایی گفتن، با خواب اینها را اداره کردن؛ این یک خیانت فرهنگی است.
💬 آیت الله جوادی آملی
@gharar_a
@HozeTwit