هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد۶》
🔰بعد از بررسی مسائل حوزه سیاستگذاری نوبت به بررسی مسائل حوزه تنظیمگری میرسد.
امروزه وقتی که به کنشگران مسجد و مسؤولین امر میگوئیم که مهمترین مسئله مسجد چیست؟ تقریبا همه به یک نکته اشاره میکنند. و آن این است که "مسجد یک صاحب و متولی مشخص ندارد". بیست و چند متولی در مورد مسجد ادعای تولیت دارند. خلاصه آنکه اگر مساله متولی مسجد حل بشود، مسائل مسجد هم حل میشود.
🔸️آیا واقعا مسائل مسجد با داشتن یک نهاد متولی حل خواهد شد؟ به نظرم شاید بتوان گفت با این اتفاق مسائل مسجد نه تنها حل نمیشود، بلکه پیچیده تر هم میشود. زیرا یک نهاد با نگاه تک بُعدی و محدودیت منابع نمیتواند مسجد را با همه گستردگی و تنوع فرهنگی و کارکردی آنگونه که شایسته جایگاه آن است، اداره کند. علاوه بر آن مسجد اساسا یک نهاد دینی و مردمی است که باید با پشتیبانی مردم، برای مردم و دین آنها خدمترسانی کند.
🔹️پس در واقع میتوان مدعی شد که "اولین مسئله مسجد در حوزه تنظیمگری، و نبود یک نهاد تنظیمگر مشخص برای مسجد" است.
🔹️البته منظور کسانی که میگویند متولی مسجد مشخص نیست این نیست که چرا نهاد تنظیمگر برای مسجد وجود ندارد. بلکه منظورشان این است که چرا مسجد یک "صاحب یا حاکم واحد" ندارد.
🔹️اختلاف نظر در ماهیت نهاد تنظیمگر مسجد، یکی از مهمترین مسائل مسجد است.
🔹️البته اکنون برای مسجد نه متولی نهادی وجود دارد و نه نهاد تنظیمگر.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۷》
🔰برای نهاد تنظیمگر هم پیشنهادات مختلفی وجود دارد:
۱- شورای فرهنگ عمومی
۲- شورای تبلیغ
۳- شورای راهبری محله اسلامی
۴- تشکیل شورای راهبری و هدایت مساجد
۵- تشکیل قرارگاه مسجد
۶- ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد
۷- واگذاری تنظیمگری به یک نهاد مثل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یا سازمان تبلیغات اسلامی یا حوزه علمیه
۸- ایجاد یک نهاد یا سازمان بین بخشی به عنوان دبیرخانه مشترک که همه دستگاهها در آن مشارکت دارن.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۸》
🔰گفته شد که مساله تنظیمگری در مسجد مساله مهمی است. به نظر میرسد که برای تنظیمگری در دو سطح باید تدبیر انجام شود.
🔸️اول در سطح یک "شورای هماهنگ کننده و تنظیمگر"
🔸️دوم در سطح "دبیرخانه آن شورا"
بسیار مهم است که این دوسطح به صورت منسجم عمل کنند.
🔹️به همین دلیل پیشنهاد ما ایجاد شورایی متشکل از پنج نهاد مرتبط با مسجد است که عبارتند از:
۱- شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
۲- سازمان تبلیغات اسلامی
۳- سازمان اوقاف و امور خیریه
۴- مرکز مدیریت حوزههای علمیه
۵- سازمان بسیج مستضعفین
🔹️البته سایر دستگاهها متناسب با موضوع میتوانند مدعو جلسات این شورا باشند.
🔹️دبیرخانه شورای مذکور باید مجموعهای چالاک باشد و همه نهادهای عضو در سطح هیأت مدیره و هیأت امناء در آن حضور داشته باشند.
🔹️بنیاد هدایت نیز با همین رویکرد تشکیل شد و تلاش کرده ویژگیهای دبیرخانه مذکور را در خودش محقق نماید.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۹》
🔰در مورد تعداد نهادهای مرتبط با مسجد اعداد مختلفی مطرح است. گاهی 11 نهاد، گاهی 23 نهاد و اعداد دیگری نیز گفته میشود. شاید هر کدام از این اعداد درست باشد ولی مشکل جدی تعداد یا اسم آنها نیست بلکه مشکل جدی مسجد آن است که نهادهای خدمترسان به مسجد، آرایش دقیقی ندارند. در مورد مسجد - مانند بقیه بخشهای فرهنگ - نیازمند بازآرایی انقلابی در نهادها هستیم.
🔹️عمدتا در هرگونه تعامل با نهادها و دستگاهها، موضوع به این سمت پیش میرود که متولی این امر کیست؟ در صورتی که درباره مسجد باید مشخص شود که خدمترسان به مسجد در این امر کیست؟ زیرا مسجد یک نهاد مردمی و مستقل است و دیگر نهادهای حاکمیت باید نسبت خود را با مسجد از منظر خدمترسانی مشخص کنند. مثلا شهرداریها باید چه خدماتی به مسجد بدهند؟ اوقاف یا سازمان تبلیغات باید چه خدمتی به مسجد بدهد؟ و ...
🔹️هرچند برای معلوم شدن نسبتهای حاکمیت با مسجد تنظیم نگاشت نهادی بسیار کمک کنندهاست اما حتی اگر نگاشت نهادی هم مشخص شود، وجود یک نهاد تنظیمگر که بر روند خدمت رسانی نهادها و دستگاهها نظارت کند بسیار مهم است. «دبیرخانه قرارگاه مسجد» در حقیقت همان نهاد تنظیمگر نهادها و دستگاهها است.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از حبیب | سامانه مبلغین اربعین کشور
آغاز فراخوان جذب، آموزش و اعزام مبلغین اربعین ۱۴۰۲
🔸دبیرخانه دائمی مبلغین اربعین با همکاری و همراهی نهادهای تبلیغی حوزوی سراسر کشور،اقدام به ثبت نام از طلاب واجد شرایط جهت جذب،آموزش و اعزام می نماید
🔸طلاب بزرگوار،با دارابودن حداقل پایه ی ۸ حوزه ،الزام به حضور در عملیات های تبلیغی اربعین به صورت ملبس به لباس مقدس روحانیت و همچنین تعهد به حداقل حضور ۵ الی ۷ روز ،می توانند در این فراخوان شرکت نمایند .
🔸دوره های آموزشی این فراخوان در دوبخش حضوری و آفلاین برنامه ریزی شده است، که بخش حضوری در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، ۲۴ و۲۵ مردادماه با استفاده از علما و اساتید مجرب در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
🔻ثبت نام به صورت مجازی ،از طریق نرم افزار حبیب
لینک دانلود نرم افرار :
http://api.e-habib.ir/apps/habib.apk
#حیاتنا_الحسین
#ثبت_نام
دبیرخانه دائمی مبلغین اربعین کشور
کانال حبیب eitaa.com/e_habib
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۱۰》
🔰برخی میگویند: چون مسجد یک نهاد مستقل و مردمی، و از شؤون ولی امر است؛ نباید قوانین آن در مجلس تصویب شود. در حالی که بسیاری از خدماتی که توسط نهادها و دستگاهها باید به مسجد داده شود؛ نیاز به وضع قوانین دارد، و بدون وضع قانون هم سردرگمی و رفتار و برخورد سلیقهای پیش میآید و هم امکان پیگیری و نظارت و بازخواست برای نهادهای خاطی وجود ندارد.
🔹️همچنین قوانین فراوانی در مورد مسجد به صورت پراکنده و ذیل قانونهای مختلف وضع شده که نیاز به جمعآوری و سپس شناسایی دقیق دارد. از طرفی باید تلاش شود که تداخل این قوانین با یکدیگر کشف و خلاءهای قانونی آن مشخص گردد. در واقع میبایست یک قانون جامع در زمینه مسجد که از جمعبندی قوانین موجود و قوانین جدید مورد نیاز است، وضع شود.
🔹️علاوه بر قوانین عادی که در مورد مسجد تصویب شده است در برنامههای مختلف توسعه کشور نیز قوانین متعدد و متنوعی درباره مسجد وضع گردیده؛ که برخی از آنها تبدیل به احکام دائمی برنامه شدهاند. لازم است این دسته از قوانین نیز در جمعبندی قوانین لحاظ شود.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد۱۱》
🔰یکی از مسئلههای بسیار مهم در مسجد، فقدان یک هویت حقوقی دقیق و مناسب برای مسجد است. به دلیل نبود این هویت حقوقی، ایرادات مختلفی بوجود آمده است و دستگاههای مختلف جهت ارتباط و کمک به مسجد برای خودشان هویتهای حقوقی اختصاصی به وجود آوردهاند.
🔸️مثلا وزارت ارشاد جهت کمک به مسجد در زمینه موضوعات هنری اقدام به راه اندازی کانونهای فرهنگی هنری مساجد نموده است؛ و یا سازمان تبلیغات در قالب کانونهای فرهنگی تبلیغی و سازمان بسیج در قالب پایگاههای مقاومت و کمیته امداد در قالب مرکز نیکوکاری و دیگر نهادها و سازمانها اقدام به ایجاد هویتهای جدید حقوقی در کنار مسجد نمودهاند.
🔹️در صورتی که اگر مسجد یک هویت حقوقی دقیق و قانونی میداشت، نیاز به ساختن این همه هویت و ایجاد تکثر بیش از اندازه در ساختار مسجد نبود. تکثری که در بسیاری از موارد باعث منازعات فراوان و اتلاف انرژی از طرفین قضیه میشود.
🔹️این هویت باید چند ویژگی داشته باشد:
۱- نسبت آن با ماهیت مسجد مشخص باشد.
۲- مردمی بودن مسجد در آن محفوظ باشد. یعنی ساز و کار حضور و تصمیمگیری و تصمیمسازی مردم در آن تعیین شده باشد.
۳- مسائل مالی و مسؤولیت املاک و موقوفات مسجد در آن به صورت دقیق مشخص باشد.
۴- مباحث جدید مانند بیمه، مالیات، اداره کار، مباحث بانکی و قوانین مبارزه با پولشویی و ... نیز برای آن در نظر گرفته شده باشد.
۵- پیچیده نباشد و باعث گره خوردن کارها نشود.
۶- نسبت آن با محله مشخص باشد.
۷- نسبت آن با حاکمیت مشخص باشد.
۸- مدیریت سخت افزاری و نرم افزاری آن دقیق تعریف شده باشد.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد۱۲》
🔰در میان همهی الگوها و ساختارهای مردمی که از هویت حقوقی در عصر حاضر وجود دارد، مدل مجمع عمومی و هیأت مدیره و مدیر عامل به نظر مناسبتر است؛ که البته باید متناسب با مسجد شبیه سازی شود.
🔹️الگوی پیشنهادی این است که مجمعی به نام «جامعه خادمین مسجد» که نمایندگان اقشار مختلف (دانشگاهیان، کسبه، معلمان، پزشکان و ...) و مجموعههای مردمی مختلف (پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، کانون فرهنگی تبلیغی، هیأت، گروه جهادی، مرکز نیکوکاری و ...) و نمایندگان نهادهای حاکمیت در محله (مدیر مدرسه، مدیر مرکز بهداشت، رییس کلانتری و ...) در آن حضور دارند تشکیل شود.
🔹️هر کدام از اعضاء این مجمع باید متعهد شوند که اولا به مسجد خدمت مشخصی در قالب عضویت در یکی از کارگروههای مسجد ارائه دهند. ثانیا دستکم هفتهای یکبار در نماز جماعت مسجد حاضر شوند. این افراد تقریبا شبیه مجمع عمومی عمل میکنند. یعنی از میان خودشان چند نفر را به عنوان شورای تحول محله انتخاب مینمایند.
🔹️مسجد یک «شورای تحول و پیشرفت محله» هم دارد که چیزی شبیه به هیأت مدیره است. این شورا و همراهی جامعه خادمین محله و سایر مردم به مدیریت امور در محله میپردازند.
🔹️امام مسجد هم به عنوان مدیر طبیعی مسجد، نقشی شبیه به مدیر عامل دارد.
🔹️امام مسجد با پیشنهاد جامعه خادمین و تنفیذ امام جمعه شهرستان مشخص میشود. فرآیند عزل امام هم با رای دو سوم جامعه خادمین و تنفیذ امام جمعه انجام خواهد شد.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۱۳》
🔰پیشتر گفته شد که یکی از مسائل مهم مسجد، حوزه تنظیمگری آن است. در حوزه تنظیمگری در مساجد مسائل مختلف دیگری نیز وجود دارد؛ که اگر بخواهیم به هر یک به صورت جداگانه بپردازیم شاید زمان زیادی بگیرد و از حوصله مخاطب خارج باشد. اما به صورت فهرستوار به برخی از آنها اشاره میکنم.
۱- فقدان سکوی ملی عرضهی یکپارچه و هدفمند دانش و فناوری مورد نیاز، جهت توسعه نقشآفرینی مساجد در نظامهای اجتماعی گوناگون که در راستای تنظیمگری نرم به کار گرفته میشود.
۲- فقدان هماهنگی و هدفمندی اقدامات نهادهای فعال در عرصه ساخت مسجد.
۳- عدم آگاهی دستگاههای خدمترسان به مسجد از وظایف و ظرفیتهای قانونی خود در این خصوص.
۴- فقدان سازوکار رصد عملکرد نهادهای خدمترسان به مسجد.
۵- بیتوجهی نهادهای خدمترسان به اجرای تکالیف خود.
۶- فقدان نهاد داوری برای حل منازعه دستگاههای خدمترسان.
۷- فقدان نظام ارزیابی نهاد تنظیمگر.
🔹️عمده این مشکلات با تشکیل یک نهاد تنظیمگر بر طرف خواهد شد. این نهاد تنظیمگر میتواند همان قرارگاه ملی مسجد باشد که نگاشت استانی و شهرستانی هم داشته باشد.
🔹️شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان بسیج مستضعفین، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در نگاشت ملی، استانی و شهرستانی از اعضای این قرارگاه هستند.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد۱۴》
🔰همانطور که قبلا گفته شد، در مسجد هویتهای حقوقی مختلفی از طرف نهادها و سازمانها حضور دارند.
🔹️در این زمینه ارائه چند نکته ضروری است:
۱- الگوی مناسبی جهت تعامل آنها با یکدیگر وجود ندارد.
۲- متولی مشخصی جهت توانمندسازی کنشگران این نهادها در مسجد وجود ندارد.
۳- نظارت جدی بر فعالیتهای ایشان وجود ندارد.
۴- نسبت آنها با مردم و وجه مردمی بودن آنها به صورت دقیق مشخص نیست.
۵- مرجع خاصی جهت حل و فصل اختلافات میان آنها با ارکان مسجد و نیز اختلافات در داخل هر کدام از آنها میان کنشگران نهاد مربوطه وجود ندارد.
۶- حیطه عملکرد و فعالیتهای آنها و تقسیم کار میان آنها به صورت دقیق مشخص نیست.
۷- ماهیت دوگانه برخی از آنها که از یک سو به مسجد وابسته است و از سوی دیگر به یک نهاد حاکمیتی، باعث شده که استقلال لازم را در کنشها و تعاملات نداشته باشند.
🔹️راه حل این مسائل را میتوان با دو پیش فرض انجام داد. اگر بنا باشد این هویتهای متعدد و متکثر که روز به روز بیشتر میشوند با همین شرایط نیمه وابسته باقی بمانند باید تقسیم کار صورت پذیرد و مسؤول توانمندسازی و مسؤول حل اختلافات میان آنها و فصل الخطاب میان آنها در مسجد و محله مشخص شود. و ساز و کاری جهت مردمیتر شدن آنها به صورت واقعی طراحی و اجرا شود.
🔹️به نظر می رسد درستترین راه حل آن است که هویت حقوقی درستی برای مسجد در نظر گرفته شود و هر کدام از این مجموعهها با این هویت واحد مرتبط شوند و آنرا در بخشهای مختلف تقویت کنند تا خروجی آن تقویت مسجد باشند نه تقویت نهادهای مرتبط با مسجد. زیرا بعضا تقویت متعارض آنها باعث بروز اختلاف در مسجد و تضعیف جایگاه مسجد میشود و جنبه مردمی بودن مسجد را زیر سوال میبرد.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
#امروز
#ساعت۱۰:۳۰
#برنامهرهنمون
#رادیوفرهنگ
موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز
موج ای ام ۵۸۵ کیلوهرتز
#مسجدقرارگاهفرهنگیمحله
پخش تصویری از برنامه ایران صدا
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
رادیو
پخش زنده رادیو فرهنگ
http://player.iranseda.ir/live-player/?VALID=TRUE&CH=16&SAVE=TRUE
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۱۵》
🔰بعد از بررسی مسائل مسجد در حوزه "سیاستگذاری و تنظیمگری" نوبت به بررسی مسائل مسجد در حوزه "خدمات" میرسد.
🔹️مسائل مسجد در این حیطه بسیار گسترده است، لذا آنها را به سه دسته کلی تقسیم نمودهایم. این دستهها عبارتند از:
۱- نیروی انسانی
۲- زیرساخت
۳- احیای کارکردهای مسجد
🔹️از منظر نیروی انسانی مهمترین عنصر، امام مسجد است. از این رو اساسیترین مسئله مسجد، کمبود امام قوی و توانمند در مسجد است. این مساله وقتی بغرنجتر میشود که بدانیم بسیاری از مساجد (بیش از نیمی از مساجد) حتی از امام مسجد غیرقوی و غیرتوانمند نیز محرومند. اساسا کسی نیست که امامت مردم را در مسجد حتی در سطح یک پیشنماز ساده بر عهده بگیرد.
🔹️در یک تقسیمبندی میتوان امامان مساجد را از نظر توانمندی به چهار دسته تقسیم کرد:
۱- «امام نماز» یا «پیشنماز» که فقط وظیفه اقامه نماز و برگزاری محدود برخی مناسک معمول را انجام میدهد.
۲- «امام مسجد» که علاوه بر اقامه نماز و مناسک به برخی فعالیتهای مختلف خدمترسانی مسجد هم میپردازد.
۳- «امام محله» که علاوه بر فعال نمودن مسجد، دغدغه محله را نیز دارد.
۴- «امام میانی» که علاوه بر دغدغه محله، خودش را محور پیشرفت و تمدن سازی در محله و کل جامعه ذیل امام جامعه (ولی فقیه) می داند.
افق و آرمان ما این است که تمام مساجد محلات کشور دارای امام میانی باشند.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《 به بهانه روز جهانی مسجد ۱۶》
🔰گفته شد که مساله خدمات مسجد یکی از مسائل مسجد است. حیطه خدمات مسجد را به سه دسته تقسیم کردیم و مساله کمبود نیروی انسانی توانمند به ویژه امام مسجد توانا را مهمترین مساله این حیطه دانستیم.
🔹️منشاء پیدایش این مشکل چیست؟ چرا تأمین امام جماعت توانمند دچار مشکل است؟ در این خصوص مورد برخی دلایل زیر را میتوان برشمرد:
۱- تعداد طلبه ها در کشور بسیار کم است. اساسا نیازمندی جامعه به طلبهها در زمینههای مختلف تبلیغی، آموزشی، پژوهشی، مدیریتی، قضایی و اجرایی به شدت احساس میشود.
۲- ورودیهای حوزه علمیه رو به کاهش است و پاسخگوی نیازهای فراوان جامعه نیست.
۳- تبلیغ، اولویت اول حوزه علمیه نیست. این مشکل در دیدار اخیر رهبری با حوزه علمیه نیز مورد تذکر ایشان قرار گرفت.
۴- در میان فعالیتهای تبلیغی، امامت مسجد پایینترین اولویت را دارد.
۵- آموزشها و تربیتهای حوزه علمیه توانمندی علمی و مهارتی لازم و متناسب با شرایط روز جامعه را برای خروجیهایی آن تامین نمیکند.
۶- تبلیغات ناجوانمردانه، بیرحمانه و بسیار گسترده دشمنان اسلام علیه روحانیت.
۷- امامت جماعت چه در میان طلاب و چه از دید مردم از ارزش و جایگاه اجتماعی والایی برخوردار نیست.
۸- الگوی تأمین معیشت امام جماعت مشخص نیست. معمولا ائمه جماعات به لحاظ معیشتی خود دچار مشکلات فراوانی هستند.
۹- تعداد خانههای عالم بسیار کم است. آن مقدار هم که هست غالبا بیکیفیت است، به ویژه در مساجد شهری.
۱۰- بهدلیل ضعف غالب امامان جماعت و در برخی موارد قوت دیگر کنشگران مسجد، معمولا امام جماعت امکان انجام فعالیتهای جدّی در مسجد را ندارد و توسط هیأت امناء، کانون، هیأت، پایگاه بسیج و یا دیگران مورد بیمهری قرار میگیرد و به حاشیه رانده شده یا حذف میشود.
۱۱- در میدان متولی خاصی برای تعالی، توانمندسازی و پشتیبانیهای محتوایی از امام جماعت وجود ندارد.
۱۲- نهاد خاصی جهت رصد، پایش و ارزیابی فعالیتهای امامان جماعت و حتی عزل و نصب ایشان وجود ندارد و در هر شهر و استانی رویهها متفاوتی اعمال میشود.
🔹️راه حلهای پیشنهادی برای این مشکلات را در پستهای بعدی ببینید.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۱۶》
🔰پیشتر علتهای کمبود امام جماعت توانمند را برشمردیم. راهحلهای این علتها بعضا مشخص است. ولی تحقق آن از یک سو به عزم و همت جمعی نیاز دارد و از سوی دیگر نیازمند گفتمانسازی است.
🔹️یعنی هم باید حوزه علمیه در تربیت امام همت و جدیت بیشتری داشته باشد؛ و هم باید تلاش شود که مدل معیشتی درستی برای امام و کلا برای تأمین هزینههای مسجد مشخص شود. (ان شا الله پیشنهاداتی در این زمینه ارائه خواهد شد.)
🔹️همچنین باید درباره اهمیت مقوله امامت در محله و مسجد گفتمانسازی لازم انجام شود. باید دیگر کنشگران مسجد و محله در زمینه ارتباط با امام توجیه شوند. لازم است هم جایگاه حقوقی درستی برای امام در مسجد در نظر گرفته شود؛ و هم سازمان تبلیغات به توانمندسازی امامان در میدان و گفتمانسازی در این زمینه در سطح جامعه بپردازد.
🔹️البته این موارد که به عنوان راهحل به صورت فهرستوار بیان شد نیاز به توضیحات بیشتری دارد که در صورت امکان در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۱۸》
🔰تعداد زیادی از کنشگران در مسجد فعالیت میکنند، ولی معمولا به دلیل اینکه سازوکار مناسبی برای فعالیت آنها طراحی نشده و یا آنکه ایشان مهارت لازم را در خود رشد ندادهاند، معمولا فعالیتها در مسجد کیفیت و بهرهوری لازم را ندارد.
🔹️برای حل این مشکل راه حلهای مختلفی میتوان پیشنهاد نمود:
۱- تولید دانش میدانی مورد نیاز برای اداره مسجد در شؤون مختلف. این دانش میبایست در رفت و برگشت دائمی بین تجارب میدان و مبانی و اصول دینی حاکم بر کارها به وجود بیاید و به مرور رشد کند.
۲- تولید دورههای آموزشی در سطوح مختلف برای کنشگران مختلف
۳- معرفی نمونههای موفق از هر فعالیت در مساجد و محلات
۴- توانمندسازی کنشگران مسجد توسط مجموعههای مرتبط با آن کنشگران. مثلا اعضای کانونها توسط ستاد کانونهای فرهنگی هنری و اعضای پایگاه توسط بسیج و ... توانمندسازی بشوند. این کار از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی وکارگاههای مهارتی و تولید محصولات آموزشی چندرسانهای و برگزاری اردوها و دورههای مناسب و بازدید از تجارب موفق امکانپذیر است.
🔹️ضمنا بخشی از پیشنهادات بالا که جنبه فکری و پژوهشی دارند عمدتا باید توسط ستادهای مرکزی و قرارگاههای علمی انجام شود و بخشهای دیگر هم توسط مجموعههای استانی و شهرستانی قابل انجام دادن است.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
هدایت شده از میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
بسمالله
همسنگران عزیز سلام.
عزاداریها قبول.
انشاءالله که اربعینی باشیم و بمونیم.
به دلیل ایام اربعین مطالب باقیمانده از《 به بهانه روز جهانی مسجد》 رو بعد این روزها ادامه میدم.
من رو از دعای خیرتون توی این ایام محروم نکنید.
التماس دعا.
#پیادهرویاربعین
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان