چرا ادعاها درباره وجود چاکراهای انرژی علمی نیستند.
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
هیچ تأیید علمی برای وجود چاکرا پیدا نشده است. دانشمندان در هیچ بررسیای نتوانستهاند وجود چنین نوع انرژیها و مناطقی را در بدن انسان کشف کنند. اگر دانشمندی میتوانست به چنین کشفی برسد، علم را دگرگون میکرد و دریچه جدیدی از انسان و جهان به چشم بشریت میگشود.
نهتنها برای چاکراها هیچگونه شواهد علمی وجود ندارد، بلکه حتی این موضوع علمی هم نیست. توافق جامعه علمی این است که چاکراها و چاکرا درمانی کاملاً یک موضوع شبهعلمی محسوب میشوند. در ادامه به دلایل این موضوع میپردازیم.
شاید پیش خودتان بگویید که خب ایرادی ندارد که مردم به چاکرا باور داشته باشند. باور به آن که زیانی ندارد؛ اما آیا اینچنین است؟ متأسفانه خیر. در حیطه سلامتی، باور به چاکرا و توجه و صرف هزینه (زمانی، انرژی و پولی) برای آن، باعث میشود که فرد توجه کمتری صرف درمانها و راهکارهای علمی برای رفع بیماریها و کسب سلامتی کند.
فرض کنید شخصی به بیماری خطرناکی مبتلا شود و به جای صرف تمرکز بر روی تشخیص پزشکی و درمانهای مؤثر، به دنبال متعادل کردن چاکراهای خودش برود. در چنین وضعیتی بیماری او پیشروی کرده و میتواند جان و سلامتی دائمی او را به خطر بیندازد.
همچنین درباره موفقیت نیز باور و عمل به چاکراها میتواند انگیزه فرد را بکاهد و او دیگر زمان و تلاش کافی صرف روشهای مؤثر نکند. در چنین حالتی میتوانیم بگوییم او به دنبال نخود سیاه فرستاده شده است.
در دهه ۹۰ میلادی پژوهشی جنجالی توسط یک دختر ۹ ساله به نام امیلی رزا (Emily Rosa) انجام شد. این آزمایش نشان داد که درمانگران لمس درمانی (نوعی انرژی درمانی) حتی قادر به تشخیص انرژیای که ادعا میکنند از بدن انسانها خارج میشود نیز نیستند. کارشناسان لمس درمانی (Therapeutic touch) ادعا میکردند با کمک گرفتن از انرژی، میتوانند از مشکلاتی مثل استرس و اضطراب را بکاهند.
در این آزمایش، یک دیوار چوبی نازک بر روی یک میز قرار گرفت. تنها در پایین دیوار دو سوراخ برای عبور دست درمانگران ساخته شده بود. به همین خاطر درمانگران نمیتوانستند آنسوی میز را ببینند. درمانگران کف دست خود را به طرف بالا بر روی میز قرار میدادند و امیلی دست خود را به فاصله کمی بالای دست آنها میگرفت. درمانگران میبایست میگفتند که دست امیلی بالای کدام دستشان قرار دارد.
حتی به بعضی از درمانگران این فرصت نیز داده شد که پیش از شروع آزمایش، دستهای امیلی رزا را بررسی کنند و از نظر خودشان ببینند که کدام یکی از دستهای او انرژی بیشتری دارد. در این موارد، امیلی از همان دستی که آنها به عنوان دست پرانرژیتر شناسایی کرده بودند، استفاده کرد. درمانگران میبایست با توجه به انرژی بدن امیلی و حس کردن آن جواب پرسش را میدادند.
نتایج بسیار ناامیدکننده بود. از ۲۸۰ باری که این آزمایش روی ۲۱ درمانگر مختلف انجام شد، فقط ۱۲۲ بار (۴۴% موارد) درمانگران پاسخ درست دادند. نتیجهای حتی کمتر از ۵۰% که نشاندهنده شانسی بودن کامل پاسخهاست. این پژوهش توسط نشریه پزشکی American Medical Association منتشر شد. پس از آن نیز هیچکدام از رهبران لمس درمانی حاضر نشدند تحت آزمایشی مشابه قرار بگیرند و یا خودشان آزمایشی علمی برای تأیید ادعاهایشان طراحی و اجرا کنند.
#چاکرا
#انرژی_درمانی
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
حکومتی که نتوانست مرزهای خود را حفظ کند.
قابل توجه عزیزان مساحت غزه حدود۳۶۰کیلومتر مربع است، در حکومت پهلوی چندین غزه را دو دستی تقدیم حکومت های مختلف کردند.
قضاوت با شما
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
باسمه تعالی
🔹معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه استان قم برگزار میکند.
🔹دوره حضوری آموزش تکمیلی در رشته های:
آتئیسم، بهائیت، تصوّف، اهل حق، جریان مدعی یمانی، وهابیت،عرفانهای کاذب، مسیحیت، زرتشت و باستانگرایی
🔸شرایط ثبت نام:
1️⃣ اتمام دوره مقدماتی ( حداقل 3 واحد )
2️⃣ قبولی در مصاحبه
🔸مزایا:
1️⃣ امکان شرکت در طرح هجرت و امین (تمام وقت، پاره وقت و ساعتی)؛
2️⃣ امکان تدریس در دوره های مقدماتی؛
3️⃣ امکان فعالیت در تبلیغ اینترنتی؛
4️⃣ گواهی اتمام دوره .
👈شروع ثبت نام: شنبه 7/ 11/ 1402 لغایت شنبه 14/ 11/ 1402
🔸شروع دوره: اسفند ماه 1402
🔹زمان برگزاری: سه جلسه در هفته
🔹مکان برگزاری: متعاقبا اعلام می گردد.
👈ثبت نام:
ارسال نام و نام خانوادگی، رشته انتخابی و شماره تلفن همراه متقاضی به شماره ایتای 09303360737
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02532191790 تماس بگیرید.
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
متاریدینگ، ترکیبی از چندین فرقه انحرافی است .
🔴متاریدینگ توسط شخصی به ح.ف که ادعا میکند که روشی نو و خارق العاده برای مطالعه و حفظ قرآن کریم است و با ترکیب برخی از فنون تندخوانی و افکار و روشهای رایج در معنویتهای کاذب، اخیرا در مراکز فرهنگی و دانشگاهی کشور تبلیغ میشود.
🔸متاریدینگ افکار و فنون معنویتهای کاذب را با روشهای کارآمدی از تندخوانی و نیز احادیث و روایاتی که تفسیر به رأی شدهاند، آمیخته و مخاطب را با پوششی از دین و تأثیراتی از روشهای استاندار تندخوانی، با افکار و روشهای رایج در معنویهای کاذب سرگرم میسازد.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1392/12/20/309323/%D9%85%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%86%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D9%82%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
توییت "علیرضا پورمسعود" درباره مؤسس فرقه متاریدیتگ
۱. "حسن فراهانی" پس از تلاش برای ایجاد فرقهای با عنوان متاریدینگ در سکوت خبری بود و حتی حامیان پشت پردهاش نیز چندان تمایلی به سخن گفتن درباره او نداشتند تا اینکه در اسفندماه ۹۹ به اتهام قتل با سلاح گرم توسط پلیس بازداشت میشود.
۲. ضابطان پرونده پس از بازجویی از نامبرده موفق به کشف خانه امن تجهیز شده توسط او میشوند و از آن پس این پرونده جنایی جنبه امنیتی نیز پیدا میکند. کشفیات از خانه امن او هوش را از سر میپراند.
۳. از انواع و اقسام سلاحهای گرم (کلت کمری و تک تیرانداز) و مهمات با مقادیر قابل توجه بگیرید تا قرصهای تقویت جنسی!
در هاردها و CDهای ضبط شده از وی، سخنرانیهای تقطیع شده #رائفی_پور نیز به چشم میخورد.
فراهانی در بازجوییهای خود عنوان نموده که این خانه امن به دستور واجا تجهیز شده است.
۴. البته این ادعای فراهانی است و حتما نافی زحمات فراوان بدنه خدوم امنیتی کشور نمیشود.
🔻و بدیهی است که باید در هر مجموعهای سره و ناسره از هم جدا شوند و این بر عهده افراد پاک و انقلابی همان مجموعه است.
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
با اخلاق خوش است كه زندگى خوش و خرّم مى شود.
بِحُسنِ الأخلاقِ يَطيبُ العَيش
امام على ع
#سبک_زندگی
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
قضاوت سریع و داخل کردن افراد و گروه ها در فرقه ها و شبه معنویتها یک آسیب است.
برای توضیح عرایض اکتفا میکنم به حکایتی که شبیه بحث ما است:
🔹از استاد بزرگوار آقای حاج شیخ محمد حسن معزالدینی- نوه گرانقدر مرحوم آیة الله شهید صدوقی- شنیدم که از پدر خود نقل میکردند: یک وقتی مردم فردی را در شهر یزد دستگیر کرده و او را پیش مرحوم آیة الله سید علی حائری آورده و گفته بودند که این شخص به خداوند و اهل بیت ناسزا میگوید. ما او را دستگیر کردهایم و شما باید حد را بر او جاری کنید. چون حکم سابّ النبی اعدام است. ایشان به مردم میگوید شما بروید من خود با این شخص صحبت میکنم.
🔸مرحوم حائری از آن شخص میپرسند: شما صبحانه خوردید؟ میگوید: نه، میپرسند: دیروز شام یا ناهار خوردید؟ باز هم میگوید نه. آقای سید علی حائری دستور دادند که یک نون داغ به همراه ارده برای او بیاورند تا بخورد. بعد که غذا خورد به آقای حائری گفت:
خداوند به حق محمد و آل محمد به شما خیر دهد و علی و اولاد علی در این دنیا و دنیای آخرت، فریادرس شما باشد!! معلوم شد که این فرد از روی گرسنگی و بدبختی چنین سخنانی را بر زبان آورده بود!
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
کانال سید حسین کشفی، ۱۴۰۲/۱۱/۲
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
⛔⚠️سحر ، جادو و ورود اجنه به زندگی مردم با پوشش دعانویسی، سرکتاب، فالگیری و ... در حال انجام است‼️
💎انسان در دوران کنونی و به دلیل مشغلههای فراوان بهطورمعمول به دنبال سهلترین روش برای کاهش مشکلات و یافتن راهی برای مقابله با گرفتاریهاست. یکی از عمدهترین مشکلاتی که در حال حاضر بشر با آن روبروست و جامعه ما هم متأسفانه با آن درگیر شده افزایش اختلافات خانوادگی و اجتماعی است.
✔️به جهت آماری و با رجوع به دادگاههای خانواده میتوان یافت که آمار اختلاف بین مادر و فرزند، پدر و فرزند، همسران، اختلافات فامیلی و ... افزایش داشته و شدت گسترش این ناهنجاریها تداوم دارد.
🔸این مسئله بنیان خانواده و روابط فامیلی را تحت تأثیر و تزلزل قرار داده است که متأسفانه برای از بین بردن آن مراجعهای ناپخته و ناصحیح صورت میگیرد. رجوع به افرادی برای نوشتن دعا، طلسم و سحر و یا حضور و رجوع به صدها صفحه اینستاگرام و کانال در فضای مجازی! برای رهایی از مشکلات! اتفاقی که برخلاف عقل سلیم است و قاعدتاً انسان برای درمان و رهایی از هرگونه مشکل و بیماری باید به متخصص و خبره آن علم و فن رجوع کند.
🔺در دستورات دینی نیز برای مشکلات خانوادگی بیش از همه بر حلوفصل کردن مشکلات در درون خانواده، گفتگو با بزرگترها و افراد آگاه توصیهشده است و البته در مواقعی توصیههایی برای انجام دادن برخی دستورات قرآنی، و دعایی که از اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام صادرشده و منبع موثق و معتبر دارد نیز وجود دارد.
🔻این روزها آنچه بیش از همه به دلیل ناآگاهی مردم و تبلیغات بیش از حد، زندگیها را با مخاطراتی روبرو نموده و در موضوعات اجتماعی و خانوادگی ورود کرده است حضور دعا نویسان، دعا دهندگان، طلسم کنندگان و درواقع جادوگریهاست که بازارشان حسابی داغ شده است.
🔺عدهای از مردم با ظن و گمان اینکه اختلافشان با همسر و یا بستگان، باز نشدن بختشان برای ازدواج و اینگونه مسائل طبیعی نیست سراغ افرادی میروند که هیچ علم و سوادی به جهت دینی و دعایی ندارند و فقط با چند کتاب رمل و طلسم و چندین نسخه آشنا هستند.
🔻این نوع برخوردها و ورود عناصر بیاطلاع که باعث افزایش وجود طلسمات مختلف در خانهها شده است کمترین و مهمترین اثری را که بهصورت قطعی و یقینی بر یک زندگی خواهد گذاشت حضور اجنه و یا شیاطین در زندگی روزمره فرد و در خانههاست.
🔴رمالها، فالگیرها، دعا دهها و افرادی در این مدل، قطع بهیقین برخی از طلسمهای شیطانی را بهعنوان دعا به مراجعهکنندگان میدهند که شاید در اوایل و در ظاهر، شخص را تحت تأثیر قرار دهد و گشایشی را برای او به وجود آورد اما پس از مدتی با ورود اجنه و شیاطین به زندگی آن شخص، مشکلات پیچیدهای دامن افراد آن خانواده و خانوادهای که برای آن دعایی – در واقع طلسم و سحری- نوشته شده است را میگیرد! مهم تر و بدتر از آن این است که آثار این حضور تا مدتها و یا گاهی تا همیشه برای آن زندگی و آن فرد درخواست کننده باقی میماند!
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
📸بازداشت رمال شیاد به اتهام سرقت و آزار و اذیت بانوان
🔹فرمانده انتظامی شهرستان ری، از دستگیری رمال فریبکار که با بی هوش کردن طعمه هایش اقدام به سرقت و آزار و اذیت زنان میکرد، خبر داد.
🔹متهم پس از حضور در خانه و اطمینان از تنها بودن بانوان با دادن یک نوشیدنی که مدعی بوده این نوشیدنی را جادو کرده است زنان جوان را بیهوش و بلافاصله با سرقت اموال با ارزش از محل متواری شده است.
🔸این همان چیزیست که مکرر به خانواده ها خصوصا بانوان متذکر می شویم دست از جادو جمبل ورمال بازی بر دارید
تا در دام فساد وتباهی این شیاطین نیفتاده اید.
این شیاطین همه جا هستند، در شهر و روستا.
#رمالی
#فالگیری
#دعانویسی
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
🛑📸خطبه بدون نقطه معجزه ای از معجزات امیرالمومنین علیهالسلام
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
هدایت شده از کانون فرهنگی هنر زندگی
🔴دوره آموزشی صوتی🔴
راه های مقابله با جن و جادو از منظر دین
🔸مدرس: محمد جواد نصیری
🔹مدت دوره: ۶جلسه
🔸کانون فرهنگی هنر زندگی
https://eitaa.com/honarezendegi🌐
هدایت شده از کانون فرهنگی هنر زندگی
🔵توضیحات کلی دوره 🔵
راه های مقابله با جن و جادو از منظر دین
اعوذ بالله من الشیطان الرحیم
لاحول و لا قوه الا بالله
🔹بعضی از انسان ها در مقاطعی از زندگی دچار مشکلاتی می شوند که راه رهایی از این مشکل، یا به دست آوردن آرامش و موفقیت را در امور ماورایی و علوم غریبه می دانند لذا به افرادی که ادعای ارتباط با امور ماورایی دارند، مراجعه می کنند.
🔹بعضی از این افراد با دعانویسی، فال گیری، درست کردن طلسم، سرکتاب بازکردن و استخاره گرفتن ادعای جوابگویی به این نیاز مراجعه کننده را دارند.
اگر از افرادی که شیاد اند و با ظاهر سازی کلاهبرداری می کنند بگذریم، تعداد زیادی واقعا کارهای خارق العاده و شگفت انگیز و غریبی، انجام می دهند و نکته اینجا است که این اعمال عموما الهی نیستند بلکه شیطانی و تؤام با شرارت و آسیب به دیگران است.
🔹همه ما مسافر راه سعادت هستیم و مسافر برای رسیدن به مقصد علاوه بر شناخت مسیر حرکت و راه های سعادت، باید موانع و بیراهه ها را هم بشناسد تا از راه سعادت منحرف نشود.
🔹سحر، جادوگری و ارتباط با اجنه، بیراهه ای که در قران کریم نهی شده است فقط متعلق به تاریخ گذشتگان نبوده است، بلکه در حال حاضر و در بین ما ساحران در پوشش دعانویسی، فال گیری،استخاره گرفتن و باز کردن سرکتاب و.... مشغول سحر و جادو و ارتباط با اجنه و...هستند، ولی بخاطر اینکه ما جامعه دینی و مذهبی هستیم نمی توانند به صورت علنی کار کنند چون خیلی از مراجعه کنندگان اگر از باطن و حقیقت اعمال آنان و آسیب هایی که بعضی اوقات قابل جبران نیست، مطلع شوند به هیچ عنوان به آنان مراجعه نمی کنند؛ از لحاظ شرعی و قانونی هم مورد تعقیب قضائی قرار می گیرند لذا باطن پلید خود را در پوششی مقبول پنهان می کنند.
🔹همانطور که امام علی ع می فرمایند: بسا گمراهی که با آیه ای از کتاب خدا آراسته شود همچنان که دِرهم مسی با روکشی از نقره تقلبی آراسته می گردد.
(مشتی از حق و مشتی از باطل را به هم می آمیزند و به فریب مردم می پردازند.)
🔴در این دوره آشنایی اجمالی از سحر ارایه می شود و ویژگی های ساحران و تطبیق اعمال آنان با مدعیان دعانویسی، فال گیری، سرکتاب و استخاره و.. انجام می گیرد و با ارایه مباحث مرتبط و درمان و مقابله با سحر و جن، سعی می شود گامی در آگاه سازی و مصون سازی جامعه هدف این شیادان و کم کردن آسیب های فردی و اجتماعی برداشته شود.
🔹این دوره قریب چند سال قبل برای طلاب، اساتید، مسئولین و افراد مؤثر فرهنگی و ... در جامعه تهیه شده بود. اما با توجه به آسیب هایی که در حال حاضر از لحاظ کمی و کیفی در این حوزه مشاهده می شود، تصمیم به نشر عمومی گرفته شد، تا در رابطه با این موج انحرافی به اندازه وسع آگاه سازی و پیشگیری اتفاق بیفتد و مقدمه ای برای فعالیت های مقابله ای و پیشگیرانه بیشتر شود.
و من الله التوفیق
✍️محمد جواد نصیری
کانون فرهنگی هنر زندگی
https://eitaa.com/honarezendegi🌐
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
هدایت شده از کانون فرهنگی هنر زندگی
51.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عنوان جلسه اول:
تاریخچه حضور سحر در میان ما
توضیحات جلسه اول:
خداوند در قرآن کریم داستان پیامبران و اهل حق و روش زندگی آنان را در کنار معرفی اهل باطل مانند داستان سامری، سحر و ارتباط با اجنه و...بیان کرده است.سحر در طول تاریخ اکثر اقوام و ملل بوده است و امتدادش تا عصر ما ادامه دارد؛ برخی بخاطر معامله اتومبیل، مسکن، ازدواج، آینده نگری و موفقیت به ساحرانی در لباس دعانویس، سرکتاب، فال و استخاره مراجعه می کنند.
کانون فرهنگی هنر زندگی
https://eitaa.com/honarezendegi🌐
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
هدایت شده از کانون فرهنگی هنر زندگی
49.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عنوان جلسه دوم:
شناخت سحر از منظر قرآن، روایت و علماء
توضیحات جلسه دوم:
سحر چیزی است که منشأ نامرئی دارد و از نیروی نفس، تلقین، قوای آسمانی، نیروهای شیطانی و اجنه و..استفاده می شود؛ مبنای این کار با فریب و نیرنگ و گاه همراه شگفتی است.
در قرآن کریم 51بار واژه سحر و مشتقات آن آمده است و روایات زیادی در این باب وجود دارد و علماء بزرگ در کتابهایشان به این بحث به صورت علمی پرداخته اند.
کانون فرهنگی هنر زندگی
https://eitaa.com/honarezendegi🌐
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
چندین مطلب قبلا در رابطه به سحر و... تولید کردیم که در سایت ادیان نت منتشر شده است، در کانال هم واژه (سحر) سرچ کنید محتواهایی که گذاشتیم را نشان می دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دین داری به روش بلاگری
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
28.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت اول
📌نیاز به معنویت و چالشهای پیش رو
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
30.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت دوم
⁉️عرفان یا عرفان نما
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
26.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت سوم
⚠️ جدایی از خدا
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت چهارم
⁉️شکرگزاری یا خیالپردازی؟
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi
سکولاریزاسیون معنویت؛ تهدیدی فرهنگی.pdf
690.1K
#معرفی_مقاله | سکولاریزاسیون معنویت؛ تهدیدی فرهنگی
🔻چکیده
🔸معنویت در حوزه ادیان سنتی، به دلیل پیوستگی و تعامل بسیار با دینداری، به یک مفهوم مستقل و دارای ویژگیها، پیامدها، آسیبشناسی و خاستگاه مخصوص به خود تبدیل نشده است، اما امروزه بر اثر فرایند سکولاریزاسیون و کاستهشدن جایگاه دین، به معنویت سکولار توجه بسیاری میشود. بخشی از این توجه، مرهون تأثیرگذاری فوق العاده معنویت بر فرد و جامعه و حوزههای کار، تعلیم و تربیت و سلامت است.
🔹در چنین شرایطی، بر ماست که مفهوم معنویت را در حوزه دین اسلام مورد بازاندیشی و بازتعریف قرار دهیم و تمایزهای معنویت اصیل اسلامی را با معنویت سکولار آشکار سازیم، زیرا رشد معنویت سکولار لطمههای جبرانناپذیری بر هویت ملی و انقلابی ما وارد میسازد.
🔸آنچنان که در این مقاله نشان دادهایم «معنویت اسلامی» را میتوان تلاش برای زیستن معنادار (یعنی داشتن هدفی فراتر از اهداف جزئی در زندگی و دسترسی به منبع ارزش) در پرتو هدف حقیقی و منبع ارزش حقیقی (و نه هدف و منبع جعلی)، یعنی تقرب الیالله دانست. وجوه تشابه میان معنویت اسلامی و معنویت سکولار را میتوان از جمله چنین برشمرد: باطنگرایی، نفی مادیگرایی، تأثیرات عمیق بر افراد و جوامع...
✍ بهزاد حمیدیه
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
https://eitaa.com/manaviat_pajoohi