⭕️تغییرات جدید لایحه بودجه 1403
🔹سازمان برنامه، لایحهی بودجهی سال 1403 را به مجلس فرستاده بود و مجلس نیز سه ایراد عمده به کلیات لایحه وارد کرد و بر همین اساس، آن لایحه را رد کرد و به دولت برگرداند تا اصلاح شود. آن سه ایراد چه بودند!؟ مجلس گفت حقوق و دستمزد کارمندان و بازنشستگان باید بیشتر افزایش پیدا کند، مالیاتها باید کمتر افزایش پیدا کند و در عین حال بودجه کسری دارد و باید کسری بودجه برطرف شود. پس از این ایرادات مجلس، دو فرضیه کلی بهنظر میرسید: یکی اینکه دولت از طریق افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی از 28 هزار و 500 تومان به 35 هزار تومان، هم کسری را کاهش دهد و هم بدون افزایش بیشتر مالیاتها، حقوق و دستمزد کارمندان و بازنشستگان را افزایش دهد. راه دوم این بود که دولت پیشبینی قیمت 71 دلار به ازای فروش هر بشکه نفت را به 85 دلار به ازای هر بشکه تغییر دهد و از این طریق، درآمد بالاتر شناسایی کند تا بتواند هر سه خواستهی مجلس را محقق کند. اما مجلس از این دو راه، کدام را میپسندید و دولت در عمل چه کرد!؟
🔸به نظر میرسد مجلس به دنبال راه نخست بود؛ یعنی میخواست دولت نرخ ارز کالاهای اساسی را از 28 هزار و 500 تومان به 35 هزار تومان تغییر دهد. با این حال، دولت تمایلی به این کار نداشت؛ چون آن را محرک انتظارات تورمی میدید و به دنبال آن بود که دستکم برای سال جاری، نرخ ارز کالاهای اساسی را بالا نبرد.
🔹این پیشبینی اگر چه مقداری بالا بهنظر میرسد اما نشان از آن داشت که دولت به دنبال استفاده از این راه نیست. همچنین رئیس سازمان برنامه تاکید کرد که دولت فعلاً به دنبال افزایش قیمت حاملهای انرژی هم نیست. بنابراین بهنظر میرسید دولت دست به اقدام دوم -یعنی بالا بردن قیمت هر بشکه نفت در لایحه- بزند.
⭕️علاج «حاشیهنشینی» و همت جمعی
🔹در سالهاي اخير به واسطه عدم اجراي سياستهاي مشخص در حوزه مسكن و افزايش بيرويه قيمت مسكن و اجارهبها، تعداد حاشيهنشينان در كشور افزايش زيادي يافته است؛ چراکه به دلیل ناتوانی برخی اقشار برای تامین مسکن مناسب و ارزان، سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهرها شکل میگیرد و همین پدیده، سرآغاز مشکلات بعدی میشود.
🔸حاشیهنشینان که عمدتاً قشر کمتر برخوردار و مهاجر از روستاها و شهرهای کوچک کشور هستند، به دلیل نداشتن شغل یا درآمد مناسب، مجبور به روی آوردن به مشاغل کاذب یا رفتارهای مجرمانه هستند؛ بساطگستری، تکدیگری، زبالهگردی، فروش موادمخدر و سرقت، بخشی از آثار ناگوار رشد حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ است که تمام شهر را درگیر خود میکند و اثرات اجتماعی آن بر تمام مردم بار میشود.
🔹مقابله با رشد حاشیهنشینی و علاج این درد خطرناک اجتماعی، مستلزم ساماندهی این مناطق، ارائه متوازن خدمات رفاهی، اجتماعی و فرهنگی و البته توسعه و تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد است. مسئله این است که علاوه بر مشکلات اجتماعی، مسائل امنیتی و انتظامی هم از جمله تبعات تلخ گسترش حاشیهنشینی است که بار سنگینی بر دوش پلیس و نیروهای امنیتی میگذارد که هم تحمل آن سخت است و هم هزینههای بالایی برای کشور در پی دارد.
◾️ السلام علیک یا ام البنین (علیها سلام الله)
❇️ ویژهنامه وفات حضرت ام البنین
◾️چهارده کتاب برای آشنایی بیشتر با آن حضرت
🔻 کتب فارسی
۱.زندگینامه مادر مهتاب 👈 دانلود
۲. مادر فضیلتها 👈 دانلود
۳. مدخل امالبنین در ریاحین الشریعه 👈 دانلود
۴. حضرت امالبنین 👈 دانلود
🔻 کتب عربی
۵. ام البنین تأملات في نصوص من حياتها 👈 دانلود
۶. جوهرة المدينة 👈 دانلود
۷. ام البنین النجم الساطع في المدينة 👈 دانلود
۸. السیدة أم البنين سيرتها و كراماتها 👈 دانلود
۹. ام البنین رائدة الجهاد في الإسلام 👈 دانلود
۱۰. ام البنین علیها السلام 👈 دانلود
۱۱. السيدة أم البنين 👈 دانلود
۱۲. روایة أم البنين 👈 دانلود
۱۳. المجالس الشجیة في سيرة أم البنين 👈 دانلود
۱۴. دراسة في سيرة أم البنين 👈 دانلود
📲 ثواب انتشار این لیست و رساندن آن به دست اهل علم و قلم با شما
ا•┈┈••••✾•▪️•✾•••┈┈
باسمه تعالی
حضور محترم روحانیون معظم و معزز
با سلام و احترام
پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) ، احتراماً بدین وسیله از جنابعالی دعوت می گردد در مراسم تکریم و معارفه شهردار محترم شهرضا که با حضور جناب آقای دکتر زینلیان - معاون محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در روز پنجشنبه 7 / 10 / 1402 راس ساعت 12:30 در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار می گردد، ما را میهمان حضور ارزنده خود فرمایید.
با سپاس
روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر شهرضا
⭕️ضرورت رعایت ادب اسلامی
🔹با توجه به توأم شدن زندگی حقیقی امروز با ابزار و اشکال فضای مجازی، متأسفانه آسیب بسیاری از مشاجرههای مجازی دامنگیر روح اخلاق عمومی جامعه میشود و شاید از همین روست که رهبرمعظم انقلاب با این عبارت که «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور میشدم» بارها و بارها در طول مطالبات 22 سالهشان بر اهمیت مدیریت صحیح بر فضای مجازی و رسانهها تأکید ویژه داشتند و از جمله توصیه کردند: ادب اسلامی را در جامعه بگسترانید.
🔸و سخن آخر اینکه به عقیده بسیاری از اندیشمندان، اختلاط عجیب و غریب زندگی انسان امروز با ابزارهای فناوری اطلاعات، تغيير الگوهاي ارزشي و رفتاري را به دنبال خواهد داشت و بسیاری از کاربران دنیای مجازی ترجیح میدهند روابط گستردهای با جهان پیرامون خود داشته و معاشرت در فضای مجازی را افزایش دهند اما بدون شک آنچه در این معاشرت و روابط نباید ساده انگاشته شود؛ لزوم توجه به انتقال صحیح فرهنگ بین نسلی برای در امان ماندن از آسیبهایی است که ارتباطات شفاهی در خور یک جامعه - اسلامی را تهدید میکند.
⭕️غربت علوم انسانی؛ تهدید امروز و فردا
🔹یکی از خاطرات پرتکرار دانشآموزان دبیرستانی از دو سه دهه قبل تا امروز، دلایل و انگیزهای است که در هنگام انتخاب رشته تحصیلی در سال اول دبیرستان یا همان «متوسطه دوم» امروز، با آن درگیر هستند. برخیها بر اساس علاقه و استعداد رشته خود را انتخاب میکنند و برخیها هم بر اساس فشارهای خانواده و اطرافیان فلان رشته را برمیگزینند، اما عدهای در این میان – که تعدادشان هم کم نیست – وقتی توانی در رشتههای دیگر مثل ریاضی و تجربی یا هنرستان ندارند، به ناچار راهشان را به سمت رشته «ادبیات و علوم انسانی» کج میکنند و این رشته را که به زعم آنها سادهتر است، انتخاب میکنند.
🔸در این بین، برخی مشاوران و معلمان هم در نظام آموزشی با مشورتهای نادرست، به آشفتهتر شدن وضعیت این رشته در دبیرستانها کمک میکنند! مثلا اگر دانشآموز درسخوان و مستعدی به علوم انسانی علاقمند و متمایل باشد، با این حرف که «تو که درسهایت خوب است؛ چرا میروی علوم انسانی؟!» این گزاره غلط را در جامعه جا میاندازند که دنیای علوم انسانی، دنیای آدمهای بیاستعداد و از همه جا درمانده است، نه بچههای درسخوان و اهل فکر و باانگیزه! غافل از اینکه، علوم انسانی، وادی اندیشه و فکر است که به همه میدانهای دیگر اعم از سیاست، اقتصاد، صنعت، فرهنگ و ... جهت میدهد، پس خیلی مهم است که امروز در این زمین چه چیزی بکاریم.
⭕️نقل قول از رهبر معظم انقلاب درباره صلاحیتها صحت داشت؟
🔹«هادی طحاننظیف» سخنگوی شورای نگهبان درباره پاسخ به پرسشی درباره نقل قولهایی که در رسانهها درباره این دیدار میشود، نسبت به صلاحیت برخی اشخاص و همچنین درباره مقوله عدم احراز گفت: «مسائل گفته شده در برخی رسانهها در جلسهای که اعضای شورای نگهبان خدمت رهبرمعظم انقلاب بودهاند، به شکلی که نقل شده در جلسه طرح نشده است. اساساً برخی از اشخاصی که این روزها اسمشان مطرح میشود، در تمام ادواری که در انتخابات مجلس شرکت کردهاند، توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدهاند و بعضاً الآن هم نماینده مجلس هستند. نظر اخیری هم که نسبت به این افراد داده شده، نظر شورای نگهبان نبوده، بلکه نظر هیئتهای اجرایی بوده است که در همان زمان هم ما خطاب به همه کسانی که صلاحیتشان تأیید نشده بود، اعلام کردیم که فرصت اعتراض نسبت به نظر هیئتهای اجرایی را دارند.»
🔸وی در پایان گفت: «ما الآن در حال بررسی این اعتراضها هستیم و این بررسیها تا ۱۴ دی ادامه دارد و بعد از آن هم نتیجه ابلاغ میشود که البته آنجا هم باز کار تمام شده و نهایی نیست.»
⭕️انتخابات پرشور؛ مأموریتی دشوار اما شدنی
🔹چند روز پس از سخنان انتخاباتی مقام معظم رهبری، تحرک مشهودی در فضای سیاسی و رسانهای کشور به چشم میآید. احزاب و تشکلهای سیاسی، آرام آرام از سیاست صبر و انتظار بیرون آمده و با زبانی عریان تر، تحلیل هایی درباب موضوعات مرتبط با انتخابات عرضه میکنند.
🔸طبیعت زیست بوم انتخاباتی آن است که روند رقابتها به طور روزافزون تقویت، و آتش مباحثات و مناظرات و بلکه منازعات سیاسی و حزبی تیزتر خواهد شد. به اقتضای این شرایط نوپدید، رفتارهای مرسوم نهادهای دخیل هم باید در انطباق با این شرایط تغییر کند.
🔹هیچ مسابقهای از جمله انتخابات نیست که خالی از قانون و قاعده باشد. با اینهمه اگر مجریان و ناظران یک مسابقه، در اِعمال قوانین، سختگیری داشته باشند یا شرط بی طرفی را به جا نیاورند یا در مقابل تصادم هایی که اقتضای ذاتی یک مسابقه جدی است تحمل و تاب آوری معقول نداشته باشند نمی توان انتظار رقابتی شاداب و بانشاط داشت.
🔸به همان میزان که بر نهادهای مسئول فرض است که تحمل و تاب آوری را در خود تقویت کنند بر فعالان و کنشگران میدان انتخابات نیز فرض است که در رقابت ها، دچار وسوسه افشاگری یا پرونده سازی نشوند. چنین عارضهای رقابت را از پدیدهای اخلاقی و فرصت شناسانه به موقعیتی ضداخلاقی و فرصت طلبانه بدل میکند.
🔹مدیران و سیاستگذاران و برنامه سازان صداوسیما باید با وسواسی مضاعف، صداقت و بیطرفی خود را به مردم و مخاطبان بباورانند. بیرون کشیدن آنتن از دست افرادی که قائل به بی طرفی رسانهای نیستند احتمالا اولین گام در احیای اعتماد عمومی به برنامههای انتخاباتی این رسانه است.
⭕️انتقام شهادت سید رضی مانند حاج قاسم باز هم گرفته نمیشود؟ تا کی باید منتظر انتقام بمانیم و فقط وعده دهیم؟
🔹هروقت حادثه ای تروریستی در کشور رخ می دهد ، برخی عزیزان دلسوز و بزرگوار انقلابی مدام گله می کنند که چرا انتقام_سخت گرفته نشده ؟ اگر انتقامی گرفته می شد، شاهد ادامه این حرکات دشمنان نبودیم . اما چند نکته :
▫️چه کسی گفته است اگر انتقام گرفته شود ، دیگر دشمن حرکتی نمی کند؟!
🔸بعد شهادت امیر صیاد شیرازی ، جمهوری اسلامی مقر منافقین را که عامل این جنایت بودند ، ساعت ها موشک باران کردند و ضربات سنگینی به آنها وارد کردند ، اما سوال اینجاست که آیا آنها دست از کارهای خبیثانه خود کشیدند
🔹انتقام سخت ، باید همراه با عقلانیت و درایت باشد ، با هیجان زدگی کارها پیش نمی رود ، قطعا عزیزان نیروهای مسلحی که ما می شناسیم هم اکنون در حال رصد بهترین فرصت برای وارد آوردن بیشترین ضربه به دشمن با حداقل هزینه برای خود ، هستند.
🔸انتقام_سخت را به چند موشک_باران محدود نکنیم و سطح آن را پایین نیاوریم ، در همین چند مدت چندین جاسوس از اسرائیل ، آمریکا ، فرانسه و... دستگیر شدند که ضربات سنگین حیثیتی به این کشورها وارد کرده است .
🔹 ایکاش عزیزان امنیتی لایه های بالای محرمانه بودن برخی مسائل را بردارند و به مردم غیرتمند ایران با سند و مدرک نشان دهند که دستگیری یک جاسوس چقدر می تواند ضربات سنگین و مرگبارتری بر پیکره دشمنان وارد کند ، لو رفتن سیستم_امنیتی یک کشور ، بزرگترین فاجعه برای مسئولین آن کشور است.
🔸پس بدانیم در همین مدت هم بارها انتقام گرفته شد و در زمان خودش انتقام های بعدی هم گرفته خواهد شد انشالله.
talebpoor.mp3
29.74M
خطبه های نماز جمعه شهرضا / حجت الاسلام طالب پور امام جمعه موقت شهرضا / 8دی 1402
⭕️مروری بر فتنه 88 و حماسه 9 دی
🔹حماسه ماندگار 9 دی بدون شک بی نظیر ترین حرکت مردمی تاریخ انقلاب اسلامی در حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان های انقلاب بود که فصل جدیدی از بصیرت ، هوشیاری دشمن شناسی و غیرت دینی و انقلابی در صحیفه تاریخ مبارزات مردم مسلمان ایران رقم زد و روز نهم دی ماه سال 1388 را به واسطه حرکت عظیم حیرت انگیز و فوق العاده مردم در تاریخ ماندگار کرد.
🔸آنچه در حماسه نهم دی رخ داد در واقع برخاسته از حرکتی ایمانی و با انگیزه کاملا خدایی بود که به هیج وجه با اراده انسانی انجام شدنی نبود جریان فتنه پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری طبق طراحی دشمنان خارجی انقلاب اسلامی تلاش داشت از اردوکشی خیابانی به عنوان اهرم فشار برای حذف نظام اسلامی تلاش داشت ،
پس از مدتی به این نتیجه رسید دروغ بزرگ (تقلب) بیش از آنچه تا کنون بوده ، پتانسیل و ظرفیت به خیابان کشاندن بدنه اجتماعی آن ها را ندارد لذا از میانه را با تعریف مفاهیم جدید و متوسل شدن به آیین ها و مراسم انقلاب ، سعی داشت به هر نحو ممکن جریان رو به زوال فتنه را زنده نگه دارد. دلایل انتخاب آئین های ملی و مذهبی نیاز به مجوز قانونی نداشت . ضمنا در چنین روزهایی به دلیل حساسیت رسانه ها و افکار عمومی امکان دیده شدن اعتراضات و اغتشاشات افزایش می یابد . اما چرا چنین شد برحسب تجربه تاریخی ، پیروی از هوای نفس ، حرام خواری , قدرت طلبی و جاه طلبی از عوامل اصلی انحراف خواص جبهه اهل حق بود .
🎥گاهی در تعریف سواد رسانه، گفته میشه:
توانایی تشخیص خبر درست از غلط
🔹امروز با عمومی شدن هوش مصنوعی، دیگه کار از فوتوشاپ و عکس گذشته و فیلم ها هم قابل اعتماد نیستن
🔸پس هر خبری ممکنه دروغ و فیک باشه؛ حتی خبر مرگ یک بازیگر مشهور رو خبرگزاری های مطرح و رسمی منتشر میکنن اما بعدا تکذیب میشه
🔹این یعنی سواد رسانه به معنای شناخت روش های رسانه ها برای انتقال پیام غلط، کارایی کاملی نداره و برای تشخیص خبر درست از غلط، باید ملاک دیگهای داشته باشیم
🔸به نظر من سواد رسانه وابسته به #شناخت های قبلی ماست؛ یعنی من اگر ضد انقلاب، بیدین و صهیونیست باشم، میرم سراغ رسانه های این تیپی و اگر نباشم، برعکس
🔹پس سواد رسانه وابسته به منظومه فکری طرفه و شما هر وقدرم براش از سواد رسانه خالص بگی، تهش این میشه که از کجا معلوم تو راست میگی و منابعت؟! جوابی هم نداریم چون ما هم مثه اون اخبار رو با واسطه میگیریم، فقط منابعمون فرق داره
🔸به همین دلیل به نظرم بهترین راهکار برای سواد رسانه، کار کردن روی مبانی فکری (انسانشناسی، خداشناسی، هستیشناسی و هدف زندگی) هست که در مراحل بعدی میتونه کانال های ارتباطی ما رو تصحیح کنه
🔹پس اگر یه بچه مذهبی بار بیاریم، خودش دیگه سراغ منابع دروغپراکن ضد دین نمیره و اگر نکنیم، نمیشه از اون منابع جداش کرد.
#سواد_رسانه
#جنگ_شناختی
⭕️نیویورکتایمز: نشانهای از افول توان نظامی حماس وجود ندارد
🔹 روزنامه نیویورکتایمز در تحلیلی به قلم یکی از تحلیلگران ارشد این روزنامه در مسائل غرب آسیا نوشته تردیدها درباره توانایی اسرائیل برای از بین بردن حماس شدت گرفته است.
🔸 «نیل مکفارگوهر» که نیویورکتایمز او را یکی از تحلیلگران و نویسندگان باسابقه این روزنامه و سایر رسانههای آمریکا در زمینه مسائل غرب آسیا معرفی میکند در آغاز این تحلیل به اطمینان خاطر «اسامه حمدان»، نماینده حماس در لبنان درباره قابل حذف نبودن این گروه اشاره کرده است.
🔹 طبق این گزارش، حمدان اخیراً در یک نشست خبری در دفترش در جنوب لبنان در حالی که مقابل تریبونی به رنگ خاکستری و مزینشده به نشانهای حماس و نمادی از یک فرد مسلح در حال جشن گرفتن حمله ۷ اکتبر ایستاده بود گفت: «ما درباره آینده نوار غزه نگرانی نداریم. تنها مردم فلسطین هستند که تصمیم میگیرند.»
⭕️چرا اسرائیل گزینه ترور سردار سیدرضی را انتخاب کرد ؟
🔹رژیم اسرائیل پس از مدت های مدیدی که در پی ترور سردار سید رضی موسوی بود ، او را در منزلش در سوریه ترور کرد.
شهید سید رضی موسوی از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه در سوریه بود که چند دهه مسئولیت پشتیبانی و لجستیک مقاومت در سوریه و لبنان را بر عهده داشت.
🔸در خصوص چرایی ترور ناجوانمردانه این سردار سپاه چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ اسرائیل مدت هاست که سردار موسوی را می شناخت و از فعالیت هایش آگاه بود اما پس از عملیات طوفان الاقصی و درگیر شدن اسرائیل در جبهه غزه و لبنان ، تصمیم قطعی در مورد ترور این مقام عالیرتبه سپاه را گرفت زیرا پس از شکست ها و هزینه های سنگینی که اسرائیل در ۸۰ روز گذشته متحمل شد ، انتقام از بانیان این شکست و تجهیز جنبش های مقاومت لبنان و غزه در دستور کار صهیونیست ها قرار گرفت.
2️⃣ هدف صهیونیست ها از ترور او ، ارسال این پیام بود که اسرائیل انتقام خود را از عاملان و پشتیبانان جنبش های ضد صهیونیستی و کسانی که بر اسرائیل هزینه و چالش ایجاد می کنند ، خواهد گرفت .
3️⃣ ارتش اسرائیل همچنین در پی القای این تحلیل است که بازدارندگی خود را هنوز حفظ کرده و می تواند به دشمنانش رسما و علنا آسیب برساند .
4️⃣ هدف قراردادن سردار موسوی ارزش نظامی برای اسرائیل ندارد زیرا نیروی قدس سپاه قائم به شخص نبوده و فرد و یا افراد دیگری هستند که جای این شهید را پُر کنند اما به نظر می رسد سیاست نتانیاهو گسترش درگیری کنترل شده و غیر تمام عیار باشد تا اهداف و اغراض سیاسی خود را در داخل تعقیب کند.
🔹تحلیل نتانیاهو اینست که جبهه مقاومت علیه اسرائیل وارد جنگ تمام عیار نخواهد شد و اگر وارد شود آمریکا نیز ناچارا دست به دخالت مستقیم می زند به همین دلیل سعی دارد همچنان به ضربات موضعی خود علیه سران مقاومت ادامه دهد.
5️⃣ ترور اخیر جز بُعد پیام رسانی به محور مقاومت و تبلیغات داخلی، عایدی دیگری برای اسرائیل نداشت و تاثیری نیز در نبردهای منطقه ندارد کما این که ترور سردار سلیمانی نداشت .
🔸 در مورد نحوه واکنش به این ترور نیز باید گفت بعید به نظر می رسد که ایران دست به اقدام شتابزده و نسنجیده بزند زیرا روند تحولات به سود مقاومت است و این محور اسرائیل را بیش از ۸۰ روز درگیر یک نبرد سنگین و فرسایشی کرده و ادامه این روند آسیب های حیاتی و راهبردی به رژیم صهیونیستی و بقای آن وارد می کند .