✅ آخرین وضعیت روابط ایران و طالبان:
۱-طالبان با بازدید ایران از سد کجکی موافقت کرد.
۲- تنشهای مرزی با طالبان کنترل شده و این گروه با افزایش نیرو در مرز، گروههای خودسر را فعلا مهار کرده است.
۳-رفت و آمد تجاری برقرار و همه مرزها باز است.
۴-امریکا، اسراییل و سعودی درحال تقویت گروهک انصارالفرقان وابسته به القاعده در مرزهای ایران و داعش در شمال افغانستان هستند. راهبرد آمریکا ایجاد تنش در روابط ایران با همسایگانش می باشد که با درایت ایران ناکام مانده است‼️
⭕️موشک «فتاح» کپی هیچ طرح دیگری نیست
◽️قابلیت عملیاتی این موشک قابل تایید است
👤«تال اینبار» کارشناس نظامی اسرائیل:
🔹موشک جدید ایران، یک تهدید بسیار واقعی و چالش فناوری برای اسرائیل است که به طور بالقوه میتواند استراتژیهای درگیری دفاع موشکی بالستیک غرب را هم به چالش بکشد.
🔸اسرائیل برای مقابله با تهدید جدید موشکهای مافوق صوت ایران، باید سامانههای دفاع موشکی چند لایه خود را ارتقا دهد.
🔹قابلیت عملیاتی این موشک در لایههای بالای جو و توان نقطهزنی آن کاملاً قابل تایید است.
🔸فتاح یک موشک منحصر به فرد ساخته شده توسط متخصصین ایرانی است که کپی از هیچ طرح دیگری نیست و ایران توانسته با آن، شکاف فناوری خود را با جوامع موشکی شرقی و غربی کند و نشان داده که برای دستیابی به این فناویها متکی به حمایت دیگر کشورها ازجمله کره شمالی و روسیه نیست.
📊آماری شگفتانگیز؛ دولت به زنان میدان داد
🔹از ۱۵ فروردین تا ۱۵ خردادماه سال جاری، حدود ۲۷ هزار جواز کسب در کشور صادر شده که ۳۰ درصد آنها متعلق به بانوان است.
🔸استانهای لرستان با ۵۰درصد، کرمان با ۴۵ درصد و بوشهر با ۴۳ درصد، بیشترین سهم زنان در پروانههای کسب صادره را داشته اند.
🔹استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و تهران، کمترین سهم زنان در پروانههای کسب صادره را داشتهاند.
🔸صدور مجوزهای صنفی از ابتدای سال جاری با مراجعه متقاضیان به درگاه ملی مجوزها و طی ۳ الی ۷ روز انجام میشود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اتحادیهها نیست.
⭕️تراز تجاری؛ با نفت مثبت، بی آن منفی!
🔹نخست باید در نظر داشته باشیم که تراز تجاری ما منفی است. یعنی در سطح کلان خرجمان بیش از دخلمان است. تراز تجاری کشور در واقع نشاندهندهی وضعیت تعامل اقتصاد ما با خارج از ایران است. وقتی ارزش صادرات ما بیش از ارزش واردات ما باشد، میتوان گفت دخل از خرج بیشتر است اما اگر به عکس باشد، باید به ضربالمثل «چو دخلت نیست، خرج آهستهتر کن» عمل کنیم! اکنون اما وضعیت به چه صورت است!؟ آخرین آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران از صادرات و واردات نشان میدهد تراز تجازی ما بدون نفت (و البته با احتساب میعانات گازی) منفی است.
🔸ارزش واردات کشور در یازده ماهه نخست سال 1401 برابر با 53.7 میلیارد دلار بود. این در حالی است که ارزش صادراتمان به 48.8 میلیارد دلار رسید. به عبارت دیگر تراز تجاری بدون نفتمان 4.1 میلیارد دلار منفی است. البته صادراتمان به نسبت مدت مشابه سال قبل، 12.2 درصد افزایش یافت و وارداتمان نیز به نسبت همان مدت مشابه در سال قبل، با 15.3 درصد افزایش رو به رو بود. اگر وزنی به ماجرا نگاه کنیم نیز صادرات و واردات گمرکی به ترتیب برابر با 111.3 و 33.6 میلیون تن بود که نسبت به دورهی مشابه سال قبل به ترتیب، 1.2 و 8.6 کاهش را نشان میدهد.
⭕️تحول آفرینی مبتنی بر امید و ایمان
🔹حرکت بیوقفه اثر عملی امید و ایمان است.
امید و ایمان به بیان رهبرمعظم انقلاب نرمافزار غلبه بر مسائل و مشکلات، اصلاح مشکلات معیشتی و اقتصادی، تامین منافع ملی، مقاومت در برابر دشمنان لجوج و عنود، هدف داری و درک هوشمندانه جبههبندیهای جریان استکبار و سلطه است.
🔸از منظر برخی از تحلیلگران سیاسی، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنرانی مراسم ارتحال امام(ره) نشان داد، هم «ایمان با دلیل» است، هم «امید با خوشبینی» است.
متأسفانه سالهاست گفتار روشنفکری در حال تئوریزه کردن مفهوم «ایمان بی دلیل» و «امید بدون خوشبینی» است.
ولیفقیه اما در این سخنرانی به نحو عینی نشان داد چرا هم ایمان دلیل دارد و هم امید خوشبینی میآورد. ایشان به ما یاد دادند، «سنجه ایمان در میزان امیدواری است» و «سنجه امید در میزان ایمان است».
باید هر دو این مفاهیم را در نسبت با هم در نظر گرفت.
⭕️چرخش آژانس
🔹پس از پایان راهبرد ایجاد آشوب برای فشار به جمهوری اسلامی ایران و ناکامی هسته های اغتشاشگر نوبت به راهبرد جایگزین فشار- گفت وگو رسید.
در گمانه زنی های کاخ سفید و صهیونیست ها، آژانس بینالمللی انرژی اتمی ابزاری برای استمرار فشار در وضعیت حساس بود اما این بار شرایط با اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و سرانجام در گزارش های آژانس بینالمللی انرژی اتمی قید شده است که «آژانس به اطلاع ایران رساند که بعد از ارزیابی دادهها به این ارزیابی رسیده که اطلاعات ارائهشده با توضیحات ایران ناهمخوان نبوده است و آژانس در این مرحله سوالات بیشتری در این خصوص ندارد.»
🔸در برابر این موضع منطقیِ آژانس، بار دیگر تل آویو رفتارهای بدوی و کنش های غیرمنطقی خود را آغاز کرد و حربه تکرار تحریم برای استمرار فشار آغاز شد.
به نظر می رسد که در روزهای آتی دامنه این فشارها کاهش جدی خواهد داشت و بسترهای جدید تعامل آغاز خواهد شد مخصوصاً روندهای جایگزین غیررسمی جدی تر خواهد شد.
⭕️فرزین: بالای ۱۰۰ میلیارد دلار منابع ارزی داریم
👤رئیس کل بانک مرکزی:
🔹ثبات اقتصادی با دخالت شروع می شود و نمیتوان کنار نشست تا اقتصاد به ثبات برسد.
🔸برای مهار تورم باید تئوری داشته باشیم؛ تئوری ما هم تثبیت اقتصادی است.
🔹زمین تا آسمان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی با ۴۲۰۰ تومانی فرق دارد؛ ارز مربوط به نفت و کالای اساسی را در مرکز مبادله اختصاص دادیم.
🔸بالای ۱۰۰ میلیارد دلار منابع ارزی داریم؛ باید از منابعی که در کشورهای دیگر داریم استفاده کنیم؛ دستگاه دیپلماسی اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.
⭕️نگرانی صهیونیستها از معادن جدید ایرانی
👤دکتر عنت هوخبرگ مرس در کانال 12 رژیم صهیونیستی درباره کشف ذخایر عظیم لیتیوم در جمهوری اسلامی ایران نوشت:
🔹انتظار میرود افشای ذخایر لیتیوم در ایران، توازن قوای منطقهای را تغییر داده و وضعیت بیسابقه ژئوپلیتیکیـ اقتصادی به آن ببخشد.
🔸رژیم صهیونیستی و جهان با علاقه دنبال خواهند کرد که چگونه دولت تهران تلاش خواهد کرد تا از این کشف به نفع خود استفاده کند.
🔹تقویت ارتش ایران و تجدید روابط این کشور با کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر در کنار مانورهای نظامیـ دریایی این کشور ازجمله با هند و پاکستان، نگرانی زیادی را در بیتالمقدس و غرب برانگیخته است.
🔸علاوه بر این، تقویت روابط راهبردی خود با روسیه و به ویژه با چین، در کنار تشدید روابط با اندونزی، بزرگترین کشورهای جهان اسلام، دیگر جای هیچ تردیدی باقی نمیگذارد.
🔹ایران که تا همین اواخر از جهان اسلام منزوی بود، اکنون بیش از هر زمان دیگری مورد کاوش بسیاری از کشورهای آن قرار گرفته است.
🔸هماکنون آشکار است که ایران علیرغم پریشانی اقتصادیـ اجتماعی خود، که از جمله ناشی از تحریمهای اقتصادی اعمال شده بر ایران به عنوان یک کشور دارای آستانه بمب هستهای است، در آستانه یک پیشرفت در خاورمیانه است.
💢 وزیر سعودی را
چه کسی به تهران آورد؟ -۱
🔹عربستان در مقایسه با آمریکا و انگلیس و اسرائیل، دشمن فرعی است. کاهش تنش با چنین دشمنی، اقتضای مصلحت است.
♦️اولویت راهبردی جمهوری اسلامی، صلح و ثبات منطقهُ حفظ تمامیت ارضی کشور ها و نفی دخالت بیگانگان است. ما قاعده کاهش تنش را -جز با رژیم نا مشروع صهیونیستی- حتی با آمریکا به اجرا گذاشته ایم، هر چند که طرف غربی بدعهدی کرده است.
🔹آنجا که دشمن سر موضع است و دشمنی می کند، ما هم مقابله می کنیم؛ اما هر جا مسیری برای کاهش تنش بگشاید، استقبال می کنیم.
♦️قاعده کلی، همان است که امیر مومنان (ع) به مالک اشتر فرمود: «ولا تدفعنّ صلحا دعاك اليه عدوّك للَّه فيه رضا، فإنّ في الصّلح دعهًْ لجنودك، و راحة من همومك، و أمنا لبلادك.
🔹صلحى را كه رضاى خدا در آن باشد و دشمن پيشنهاد كند، رد مكن، زيرا كه صلح، سبب آرامش سپاهيان تو، و مايه آسودن از ناراحتي ها، و امنيت براى شهرها است».
♦️حضرت در ادامه فرمود: «ولكن الحذر كلّ الحذر من عدوّك بعد صلحه، فإنّ العدوّ ربّما قارب ليتغفّل فخذ بالحزم و اتّهم في ذلك حسن الظّنّ. ولى پس از صلح، سخت از دشمن برحذر باش؛ چه بسا نزدیکی ورزد تا غافلگیر کند. بنابراين، احتیاط و دورانديشى پیشه کن و در اين باره، حسن ظن را متهم کن».
🔹حکومت عربستان در طول چند دهه، مرتکب دشمنی بسیار علیه ملت ما و دیگر کشورهای منطقه شده؛ از تجهیز صدام تا حمایت از گروهک های معاند و تامین بودجه اشغالگری آمریکا در منطقه.
♦️با همه اینها، سر عربستان در بسیاری از تحولات منطقه به سنگ خورد. "گاو شیرده"، پاداشی است که آمریکایی ها به مدعی ابرقدرتی در منطقه دادند. خاطره این تحقیر از حافظه سعودی ها پاک نخواهد شد.
🔹عربستان هزینه های گزافی برای این تبعیت پرداخت، اما طرف شکست خورده تحولات سوریه، عراق، لبنان، یمن و فلسطین بود. در مقابل، ایران و متحدانش طرف پیروز تحولات دو دهه اخیر بوده اند.
♦️آنها دورشان را در منطقه زدند، اما سرانجام فهمیدند که باید با واقعیت اقتدار ایران کنار بیایند. طرف سعودی از طریق واسطه های متعدد (عراق، عمان، قطر، روسیه و چین) خواستار کاهش تنش ها با ایران شد.
💢ادامه دارد💢
💢 وزیر سعودی را
چه کسی به تهران آورد؟ -۲
♦️حاکمان ریاض در ماجرای تجاوز به خاک یمن، شکست بزرگی را متحمل شدند و آموختند هنگامی که تاسیسات نظامی و اقتصادی و نفتی شان (مثل آرامکو)، زیر ضرب موشک های مقاومت قرار گیرد، آمریکا و اسرائیل نمی توانند از باتلاق نجات شان بدهند.
🔹نظام سعودی، تغییر ماهیت نداده، اما ناکامی های پیاپی به ویژه در جنگ یمن، او را از موضع توهم پایین آورده است. ما هم در این تنش زدایی چیزی از دست نمی دهیم، بلکه می توانیم منابع و فرصت های خود را بهتر مدیریت کنیم.
♦️طبیعتا باید به توافق مجال داد تا در بوته امتحان درآید. برجام با آن عقبه غربی و "شورای امنیت" اش، جمهوری اسلامی را از پیشبرد دیپلماسی منطقه ای باز نداشت و نسبت به جنگ موازی غرب (جنگ نیابتی) غافل یا منفعل نکرد، توافق با دولت سعودی که جای خود دارد.
🔹برقراری ثبات و آرامش و کاهش درگیری در یمن و سوریه و عراق و لبنان، مطلوب ماست. اگر هم امکان احیای مناسبات اقتصادی فراهم شد، استقبال می کنیم. ایران در عین حال، نه پشت متحدانش را خالی می کند و نه چنین تعهدی می دهد.
♦️به صلاح عربستان است که به جنگ حیثیت سوز یمن پایان دهد. ممکن است کسانی بگویند ریاض فقط می خواهد شش ماه یا یک سال نفس تازه کند. می گوییم همان یک سال آرامش در منطقه و غافل نشدن کشورها از تحرکات آمریکا و اسرائیل هم مطلوب است.
🔹موضوع مهم دیگر این است که به تجربه دیده ایم هر وقت آمریکا و اسرائیل می خورند یا از تحولات جا می مانند، محافل غربگرا بلافاصله آفتابی می شوند تا ضمن تحریف روند تحولات، حاشیه پردازی را به بهانه مجادله در داخل کنند و بار ناکامی را از روی دوش آمریکا بردارند!
♦️سعودی ها فهمیدند آویزان شدن از آمریکا، یک دلیل عمده شکست های شان است و باید خود را با انتقال محور قدرت جهانی از غرب به آسیا هماهنگ کنند؛
🔹اما غربگرایان سرشان را زیر برف کرده اند تا همین واقعیت را که بر زبان سیاستمداران غربی مانند موگرینی و سارکوزی و جوزپ بورل و دیوید ایشینگر هم جاری است، نبینند و نفهمند!
♦️دیروز، روح سردار سلیمانی بر سفر وزیر خارجه عربستان به تهران حاکم بود؛ ولو غربگرایان با حاشیه سازی، واقعیت را وارونه تصویر کنند. آنها نخواهند نوشت که وزیر خارجه ما به ریاض نرفت و این وزیر خارجه سعودی بود که پذیرفت برای تجدید روابط به تهران سفر کند.
🔹غربگرایان می دانند اما تعمد دارند کتمان کنند که فتوحات معجزه آسای سردار سلیمانی، وزیر خارجه سعودی را به تهران کشاند. به تعبیر قرآن حکیم: "قل موتوا بغیظکم".
⭕️خلجی: درگیر یک ابرپروژه امنیتی از سوی رسانه های دشمنانیم
👤رئیس شورای اطلاع رسانی دولت:
🔹ما درگیر یک ابرپروژه امنیتی از سوی رسانه های دشمنانیم.
آرایش رسانه ای آنها از مدت ها قبل حالت آفندی پیدا کرده است و نه تنها نقاط ضعف بلکه نقاط قوت را هم مانند برگزاری راهپیمایی جهانی اربعین مورد هدف قرار می دهند.
🔸در چنین شرایطی، ماموریت و اولویت اصلی ما تقویت رسانه های خودی، اعتمادسازی و برطرف کردن شبهات ایجادشده و پاسخ به انتقادها است.
⭕️نظر رهبر انقلاب درباره توافق هستهای تغییر کرده است؟
🔹 رهبرانقلاب در دیدار با دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور اینطور گفتند که "توافق اشکالی ندارد اما زیرساختهای صنعت هستهای نباید دست بخورد"
🔸 مرور بیانات ایشان در مقاطع مختلف در پروسه پرونده هستهای ایران نشان میدهد ایشان همواره از انجام یک توافق دفاع کردهاند. البته تاکید ایشان طبیعتا بر یک توافق «خوب» بوده نه صرفا هر توافقی.
🔹 مهمترین سخنرانی ایشان در این باره به فروردین ۱۳۹۴ باز میگردد در مقطعی که هنوز برجامی امضا نشده و مذاکرات در جریان ایستگاه لوزان است.
🔸 ایشان صراحتا میگویند که از رسیدن به یک توافقی که منافع ملّت ایران را تأمین کند و عزّت ملّت ایران را حفظ کند، صددرصد من حمایت و استقبال میکنم.
🔹 حتی ایشان با صراحت بیشتری میگویند: اگر کسی بگوید که ما مثلاً با توافق یا با رسیدن به یک نقطه مخالفیم، نه، خلاف حق و خلاف واقع گفته است. اگر یک توافقی انجام بگیرد که این توافق توافقی باشد که منافع ملّت را، منافع کشور را تأمین بکند، بنده کاملاً با آن موافقت خواهم کرد.
🔸 آیت الله خامنهای تاکید میکنند که "البتّه این را هم ما گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است."
🔹 این فرمول، فرمول درستی است و این خط تا امروز تغییری نکرده است.
⭕️برای دغدغههای مردم!
🔹صرفنظر از اقدام غیرمنصفانۀ عدم پوشش خبریِ سفر رئیسجمهور به آذربایجانشرقی توسط برخی رسانهها، میتوان این سفر را به نوعی "کم بدیل" خواند.
🔸 آیتاللهرئیسی که از ابتدای شروع به کار دولتش، ترجیح را بر عدم پرداختن به حواشی نهاده و دغدغه اش را تنها معطوف به "خدمتکردن" کرده است، در این سفر جلوۀ ویژهای از خدمتگزاری را به نمایش گذاشت.
🔹 حضور در جشن احیای 220واحد راکد تولیدی و صنعتی با تأکید بر اینکه " قرار است احیای همۀ واحدهای تعطیل یا نیمهتعطیل با #ایمان_و_امید پیگیری شود" از ویژهترین برنامههای این سفر بود.
🔸 افتتاح خط تولید شرکت خودروسازانِ دیزلیِ آذربایجان با ظرفیت تولید 4هزار دستگاه و رونمایی از دو محصول جدید شرکت تراکتورسازی ایران و همچنین خبر اختصاص اعتبار 5هزار میلیاردی جهت پرداخت به کشاورزانِ متقاضیِ خرید "تراکتور ایرانی" از دیگر جنبه های قابلِ توجه این سفر بود!
🔹 افتتاح 3پروژۀ برق و آب، تأکید بر توسعۀ صنعت چرم و همچنین افتتاح راهآهن بستانآباد-خاوران پس از 22سال وقفه را نیز میتوان از مهمترین دستاوردهای این سفر برشمرد!
🔸 این حجم از خدمات، قطعاً در راستای تقویت امید بسیار موثر می باشد؛ که لازم است آقایرئیسی این راه را همچنان با قدرت ادامه دهد.
⭕️ بغداد سازوکار پرداخت اموال ایران را اعلام کرد
🔹براساس بیانیهای که بانک تجارت عراق در سایت رسمی خود قرار داده است، عقیل الشویلی، کارشناس رسانهای این بانک اعلام کرد که اموال ایرانی که اخیرا و از ماه فوریه تا ژوئن ۲۰۲۳ پرداخت شده، بر مبنای مکانیزم مورد توافق ایران، عراق و آمریکا بوده است.
🔸او اعلام کرد که این مکانیزم از سال ۲۰۱۸ اجرایی شده است.
🔹پیش از این، الناصری، مشاور نخست وزیر عراق گفته بود که مجموع داراییهای آزاد شده ایران توسط دولت عراق در زمان نخستوزیری السودانی تقریبا یک و نیم میلیارد یورو است، به علاوه اینکه یک میلیارد یورو نیز آزاد خواهد شد.
⭕️بهادری جهرمی: رکورد ۴۴ ساله مبادلات خارجی سال گذشته شکسته شد
👤سخنگوی دولت گفت:
🔹با دستیابی به عدد ۱۱۲ میلیارد دلار مبادلات با کشورهای خارجی، رکورد ۴۴ ساله این حوزه در سال ۱۴۰۱ شکسته شد
🔸اکثر این مبلغ توسط بخشهای مردمی انجام شده که نقش دولت در آنها حمایتگری و تسهیلگری بوده است.
🔹شکستن این رکورد درحالی بود که ما علاوه بر تحریمهای ظالمانه آمریکا و همپیماناناش، در نیمی از سال گذشته آشوبهای خیابانی داشتیم که موجب ناامنی در اقتصاد و آسیب به سرمایهگذاری خارجی شد.
🔗 گزارشی عجیب از زنان نیویورک: باید لباس ضدهیزی بپوشیم زنان آمریکا به رساله مراجع رسیدند؟
🎙 اخیرا گزارشی عجیب و قابل تامل از نیویورک در رسانه ها منتشر شده است که نشان میدهد گروهی از زنان با پوشش باز از جامعه خارج شده و سپس لباس ضخیم پوشیده و میگویند: چون میخواهیم به مکان عمومی و مترو برویم میخواهیم لباس ضد هیزی بپوشیم ...
مسئله اینجاست که این زنان اگر چه قبل از ورود به مترو پوششی نسبتا برهنه دارند تاکید دارند که برای حضور در این مکان عمومی ترجیح داده ایم لباسی بپوشیم که صرفا مچ دست ها را نشان دهد .../
به نظر میرسد تجربه ی تمام و کمال آزادی زنان آمریکا را به توضیح المسائل مراجع شیعه رسانده است.
♦️سردار رادان: طرح برخورد با بیحجابها با استفاده از دوربین درحال اجراست/ افرادی که کشف حجاب میکنند شناسایی میشوند
سردار رادان، فرمانده فراجا:
🔹در حوزه امنیت عمومی و بحث حجاب چهار ناظر را ایجاد کردهایم که هر کدام فرآیند برای مقابله با بیحجابیها دارند به عنوان نمونه ناظر چهار در حوزه فضای مجازی فعال است.
🔹ناظر چهار برای افرادی که در فضای مجازی کشف حجاب میکنند یا افرادی که دیگران را تشویق و بیحجابی را ترویج میکنند استفاده میشود و در این راستا نیز برای برخی از افراد چهره پروندههای قضایی تشکیل شده و برخوردهای لازم درحال انجام است.
🔹 فقط برخی از افرادی که کشف حجاب میکنند عناد و مشکل خاص دارند بلکه بیشتر افراد غافل هستند یا دستخوش تبلیغات کسانی شدهاند که مروج بیحجابی هستند.
🔹طرح برخورد با بیحجابها با استفاده از دوربینهای نظارتی نیز درحال اجراست و افرادی که کشف حجاب میکنند شناسایی میشوند و پیامک اول که تذکر اولیه است به آنان ارسال و در پیامکهای دوم پیگیری قضایی و انتظامی انجام میشود.
#پلیس_فتا
⭕️غوغای رسانهای برای "هیچ"، سکوت رسانهای برای "دیپلماسیِ فعال"
🔹در عرصۀ رقابتیِ سیاستخارجی، که هر کشوری برای توسعۀ بیشتر و پیگیریِ اهدافش به ابزار دیپلماتیک متوسل میشود؛ عدم حضور فعال در سیاستخارجی، تجارت بینالمللی و... برای کشور قدرتمندی مانند ایران یک نقیصه محسوب میشد، که بحمدالله و بر اساس شواهد این نقص تا حدّ زیادی در حال رفعشدن است.
🔸دیپلماسیفعال دولتسیزدهم که جهان و منطقۀ غربآسیا تحتالشعاع آن است را میتوان "تحوّلدیپلماسی"نامید.
🔹رویکرد دیپلماتیک دولتسیزدهم که عبور از غربگرایی مطلق در برخی ادوار گذشته میباشد، میتواند در عرصههای مختلف، نویدبخش "تغییراتمثبت"باشد.
🔸ایجاد روابط دیپلماتیک با کشورهای اثربخش مانند چین و روسیه و تعامل با کشورهای مهم منطقه همچون عربستان توسط دولتسیزدهم حائز اهمیت است.
🔹عمان، قطر، عراق، ترکمنستان،تاجیکستان، اندونزی، سوریه، قزاقستان و ازبکستان از دیگر کشورهای آسیایی بودهاند که تا به امروز در مدار "دیپلماسیِفعال" دولتسیزدهم قرار گرفتهاند!
🔸برخلاف این "دیپلماسیفعال" که در جریان است، دولت سابق که خود را "دولتدیپلماتیک" میخواند، با تکیۀ صرف بر مذاکره با غرب و به اعتراف خودشان تقریباً هیچ نتیجۀ مثبتی را به نفع ایران قوی به دست نیاوردند!
🔹هرچند این روزها رسانههای جریان غربگرا در برابر دیپلماسیفعال دولتسیزدهم خاموشی پیشه کرده اما؛ افکار عمومی فراموش نکرده که همین رسانهها چطور برای یک امضای بی پشتوانه که تضمینی در آن نبود،غوغای رسانهای به راه انداختند!
⭕️غیرفعال شدن اکانتهای سایبری منافقین
🔹به دنبال عملیات روز جاری پلیس آلبانی علیه کمپ اشرف ۳ گروهک تروریستی منافقین، بسیاری از حسابهای کاربری منافقین در شبکههای اجتماعی غیرفعال شده است.
🔸یک منبع آگاه امنیتی در همین خصوص اعلام کرد که بر اساس اطلاعات به دست آمده از اردوگاه منافقین در آلبانی، در جریان عملیات امروز پلیس ضد تروریسم آلبانی ۲ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین به هلاکت رسیدهاند و ۳۶ نفر نیز زخمی شدهاند.
🔹در این عملیات همچنین ۷۰ نفر از اعضای منافقین نیز توسط پلیس ضد تروریسم آلبانی بازداشت شدهاند و همچنین تعدادی دیگر از اعضای این گروهک نیز برای مظلومنمایی اقدام به خودزنی در صحنه عملیات کردهاند.
🔸پلیس ضدتروریسم آلبانی تاکنون بارها درخواست فراهم شدن امکان بازرسی از کمپ اشرف ۳ را ارائه کرده بود که برخی از این درخواستها با تذکر و اخطار همراه بوده اما با این وجود منافقین به این درخواستها مبنی بر حضور و بازرسی از این کمپ تن ندادند که نهایتا به دلیل نگرانی از انجام برخی عملیات خرابکارانه و تروریستی توسط این گروه در آلبانی، امروز پلیس ضد تروریسم آلبانی وارد عمل شده است.
🔹در پی این عملیات، تجهیزات الکترونیکی و وسایل غیرمتعارفی از جمله تعدادی پهپاد، در کمپ اشرف ۳ کشف و ضبط شده و به همین دلیل از زمان اجرای عملیات پلیس ضد تروریسم آلبانی در کمپ اشرف ۳ بسیاری از حسابهای کاربری منافقین در توییتر از جمله برخی حسابهای مشهور از دسترس خارج شدهاند و هیچگونه فعالیتی نداشتهاند.
⭕️چقدر شما دموکراتید!
🔹هفته قبل زاکانی شهردار تهران سفری به بلژیک داشت و در اجلاس انجمن کلانشهرهای مهم جهان شرکت کرد که به عنوان نائبرئیس مجمع عمومی نیز انتخاب شد.
🔸حضور زاکانی و کسب این جایگاه برای برخی براندازان و تجزیهطلبان ناخوشایند بود و شروع به جوسازی کردند.
🔹پس از تثبیت شهردار تهران در جایگاه نایبرئیسی مجمع عمومی متروپلیس، پاسکال اسمت، مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل که میزبان هیئت ایرانی بوده با فشار برخی نیروهای برانداز از سمت خود استعفا کرد. این استعفا با فشار وزیر خارجه بلژیک صورت گرفت.
🔸دریا صفایی، نماینده پارلمان بلژیک هم گفته مسئولیت نهایی ورود شهردار تهران به بلژیک برعهده وزیر خارجه است و او نمیتواند در سمتش باقی بماند. موضوعی که نشان میدهد شعار دموکراسی این جماعت چقدر تهوعآور و دروغین است.
⭕️400هزار کشته با ارابههای مرگ
🔹آمارهای رسمی بیانگر آن است که هر روز حدود 50 نفر در تصادفات رانندگی کشور جان خود را از دست میدهند.
🔸در دو دهه گذشته نزدیک به 400 هزار نفر در ایران جان خود را بر اثر این حوادث از دست داده و بیش از 6 میلیون نفر نیز مصدوم شدهاند؛ این ارقام هراسناک، عمق یک فاجعه انسانی را نشان میدهد.
🔹طبق اعلام پلیس راهور، حدود 51 درصد فوتیهای تصادفات رانندگی در جا میمیرند. 6 درصد حین انتقال به بیمارستان و 43 درصد نیز در مراکز درمانی جان خود را از دست میدهند.
🔸آمار 11 ساله پلیس نشان میدهد حدود 63 درصد تصادفات در 30 کیلومتری اول خارج از شهرها رخ میدهند و 51 درصد این تصادفات منجر به فوت میشود.
⭕️ المانیتور: موفقیتهای ایران آمریکا را مجبور به توافق میکند
◽️ یک خبرنگار صهیونیست تاکید کرد: دولت بایدن برای رسیدن به توافق با ایران، تقریبا به هر قیمت تلاش میکند.
👤 «بن کاسپیت» در تحلیلی که پایگاه آمریکایی «المانیتور» منتشر کرده، نوشت: باراک داوید خبرنگار اسرائیلی آکسیوس، روز دوشنبه افشا کرد دولت بایدن با همتایان اروپایی و اسرائیلی خود درباره ایده یک توافق موقت با تهران گفتوگو کرده است. تماسهای غیرمستقیم از ماه ژانویه و بیشتر با نمایندگان اروپایی برگزار شده است. چنین توافقی به دنبال آن است که تهران به سطح غنیسازی 60درصد بازگردد و در مقابل بخشی از تحریمها برداشته شود و برخی ذخایر ایران که در بانکهای خارجی مسدود شده است هم آزاد شود.
🔹 یک منبع ارشد دیپلماتیک در خاورمیانه به المانیتور میگوید: « ایده رسیدن به یک نیمچه توافق با ایران، در درجه اول و بیش از همه، موید نگرانی آمریکا و اسرائیل درباره بنبست موجود میان طرفهای ماجراست که به ایران، امکان پیشرفت به سوی توانمندی گریز هستهای را در یک روند مستمر، خزنده و نگرانکننده میدهد. اما همچنین نشان میدهد که آمریکا، هیچ راهحل دیگری هم ندارد که این نقطه را تا سرحد امکان به تاخیراندازد؛ منظور نقطه بدون بازگشتی که مجبور شود از نیروی نظامی علیه ایران استفاده کند یا این کشور را به عنوان یک قدرت اتمی بپذیرد.»
🔸 تاییدی رسمی برای این گزارش وجود ندارد اما روشن است که هسته این پیشنهاد، یکی از ایدههایی است که در ذهن دولت بایدن بوده است آن هم با توجه به تسریع غنیسازی سطح تسلیحاتی در ایران. این پیشنهاد همچنین تاکیدی دوباره بر خطای محاسباتی بزرگ دولت ترامپ در سال 2018 است که زیر فشار سنگین بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، آمریکا را از برجام خارج کرد. یک منبع ارشد پیشین امنیتی اسرائیل به المانیتور میگوید: « خروج از این توافق، بیآنکه طرح جایگزینی برای آن وجود داشته باشد، به امید اینکه ایران در برابر فشارها زانو زند و توافق بهتر و طولانیتری را بپذیرد، یکاشتباه راهبردی وحشتناک بود.»
🔹 ایده توافق با ایران، در پسزمینه تشدید تنشها میان اسرائیل، ایران و حزبالله صورت میگیرد. اداره اطلاعات ارتش اسرائیل اخیرا یک هشدار راهبردی خطاب به رهبری اسرائیل صادر کرد که توانمندی بازدارندگی اسرائیل علیه دشمنانش، به سرعت در حال زوال است. این ارزیابی، به بروز شکاف عمیق داخلی بر سر تلاشهای دولت نتانیاهو برای تضعیف دادگاه عالی اسرائیل بازمیگردد که به نافرمانیهایی در میان خلبانان و رزمندگان ارتش اسرائیل بهویژه در میان نیروهای ذخیره انجامید. مقامهای اسرائیلی بر این باورند که این افول، به جسور شدن حزبالله انجامیده است همانطور که در انفجار 13 مارس یک بمب کنارجادهای نمایان شد که گفته میشود توسط یک نفوذی حزبالله از لبنان کار گذاشته شده بود. مقامهای اسرائیلی همچنین به مشورتهای ادامهدار میان حسن نصرالله با چهرههای ارشد جهاد اسلامیاشاره میکنند.
🔸 ایران، بزرگترین بهره را از تحولات داخلی اسرائیل و نیز سردی روابط تلآویو با واشنگتن میبرد. به نظر میرسد که تهران، نگرانیاندکی از یک اقدام فوری آمریکا و اسرائیل علیه تاسیسات هستهایاش داشته باشد.
🔹 تضعیف موضع اسرائیل و اقبال فزاینده ایران همچنین در فاصله افتادن میان اسرائیل و متحدانش در خلیج فارس، بهویژه در آشتی عربستان، امارات و بحرین با تهران دیده میشود. نتانیاهو که همیشه شهرت خود را از موضع مصمماش علیه ایران و برنامه هستهایاش کسب میکرد، اکنون، هم باید به خاطر دستاوردهای هستهای ایران، و هم به خاطر فروپاشی بازدارندگی اسرائیل در خاورمیانه مسئول شناخته شود.