از امشب
محتوای ارزشمندی که با تلاش #گروه_فرهنگی_تبار تهیه شده در کانال منتشر خواهد شد.
در این مطالب پرمحتوا
با تاریخچهی مختصری از ماجرای حکومت اسلامی و چگونگی به بار نشستن تلاشهای خستگیناپذیر امام خمینی (ره) و پیروان انقلابیاش آشنا خواهید شد.
مطالعهی این مطالب ارزشمند را به شما همراهان عزیز شدیداً توصیه میکنیم.
در پایان، سؤالاتی از این مطالب در اختیار شما قرار خواهد گرفت که با پاسخگویی به این سؤالات، در قرعهکشیِ انتخاب برنده شرکت داده خواهید شد.
🇮🇷🎉 @mangenechi
🇮🇷🎉
ماجرای #حکومت_اسلامی 1⃣
🔴 سؤال: برخی از گروهها و جریانهای سیاسی و روشنفکری ایران در بررسیها و نظریهپردازیهای خود چنین وانمود میکنند که ملت ایران پیشاز طرح حکومت اسلامی از سوی امام در سال ۱۳۴۸ و حتی پیشاز آن، هیچگونه آشنایی با این مسئله نداشتهاند و موضوع حکومت اسلامی و ولایتفقیه اصولاً در میان مردم مطرح نبودهاست!
🔵 پاسخ: باید دانست که باورمندی مردم به اصل ولایتفقیه پیشینهای هزار ساله دارد. البته در هر دوره و سدهای این مسئله با ادبیات ویژه آن زمان مطرح بودهاست؛ روزی با عنوان "نایب امام"، روز دیگر بهعنوان "حجتالاسلام"، دورهای بهعنوان "آخوند"، دورانی با عنوان "مجتهد و شریعتمدار"، روزگاری بنام "پیشوایی دینی"، در دوره دیگر بهعنوان "مرجع تقلید" و ... سرانجام در دوران انقلاب بهعنوان "ولیفقیه" مطرحشده است.
اگر پیشاز طرح حکومت اسلامی از سوی امام، این مسئله در میان مردم ایران مطرح نبود، آن خروش و خیزش حماسی مردم در پی حکم تحریم تنباکو، در چه اندیشهای ریشه داشت؟ تاجر اصفهانی که انبار تنباکو را شبانه به آتش کشید و اعلام کرد《 با خدا معامله کردم》 چه انگیزهای داشت و چه عاملی او را به این فداکاری واداشت؟ ملکه قاجار را چه اندیشهای بر آن داشت که قلیان را از دربار برچیند و آنگاه که ناصرالدینشاه از او پرسید: 《چه کسی قلیان را حرام کردهاست؟》 پاسخ داد: 《آن که مرا بر تو حلال کردهاست!》
آیا این جریان نشان از ریشه اصل ولایتفقیه در دل و جان مردم ایران ندارد؟!
🔶️ برای کسب اطلاعات بیشتر در روزهای آینده، همراه ما باشید!
منبع: کتاب نهضت امام خمینی، سید حمید روحانی، ج۴، ص۶۶-۶۷
🇮🇷🎉
#سیاسی #ولایت_فقیه
✍ #ذرّه
#گروه_فرهنگی_تبار
🇮🇷🎉 @mangenechi
🇮🇷🎉
ماجرای #حکومت_اسلامی 2⃣
💠 اوضاع سیاسی ایران و جهان در زمان طرح حکومت اسلامی
آن روز که امام، در درس خود در نجف، طرح حکومت اسلامی را به بحث گذاشت، امید دگرگونی در ایران در حد صفر بود. شاه بهعنوان یک امپراتور تاجگذاری کرده و بر ایران تسلط کامل داشت. ساواک با آموزش از سازمانهای جاسوسی سیا و موساد همانند اختاپوس بر همه شئون زندگی مردم پنجه افکنده بود و کارهای مردم را زیر نظر داشت. ابرقدرتهای غرب و شرق برای چاپیدن ایران با یکدیگر به تفاهم رسیده بودند و از شاه بهعنوان گماشتهای رام و مأموری آرام پشتیبانی میکردند. خفقان، خودکامگی و بیدادگری، رخصت نفسکشیدن به کسی نمیداد. نفسها بریده و قلمها شکسته بود. در جهان مادی در غرب و شرق پدیدهای به نام "حکومت اسلامی" ناشناخته و نامفهوم شمرده میشد. حکومتهای سوسیالیستی، لیبرالیستی، سلطنتی و قبیلهای حکومتهایی بودهاند که در کشورهای اسلامی و عربی جریان داشتند و رسمیت یافته بودند. مکتبهای شرقی و غربی و ایسمهای وارداتی در ایران و دیگر کشورهای اسلامی گام به گام بهجای اسلام مینشستند و باورمندی اسلامی را سست و کمرنگ میکردند.
در ایران نیز احزاب و دستههای سیاسی، دیدگاهها و تستهای گوناگونی را دنبال میکردند و از سیاستهای متفاوتی برخوردار بودند. این تفاوتهای فکری و سیاسی، مایه دوری گزینی آنان از یکدیگر و پدید آمدن اختلافها و کشمکشها میشد و آنان را رویاروی یکدیگر قرار میداد. گروهها و سازمانهای سیاسی و مبارزان ایرانی از نظر خواستهها و هدفها چند دسته بودند که در شماره بعد به آن اشاره میکنیم.
📚 منبع: کتاب نهضت امام خمینی، سید حمید روحانی، ج۴، ص۷۴-۷۵.
🇮🇷🎉
#سیاسی #ولایت_فقیه
✍ #ذرّه
#گروه_فرهنگی_تبار
🇮🇷🎉 @mangenechi
15.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روشنگری دکتر سیدمحمد حسینی از اهداف و شگردهای براندازی امید دانا.
حتما ببینید.
#سیاسی
@mangenechi
از اینکه به سمتِ خدا آهسته حرکت
میکنی نترس؛
از این بترس که برای
رسیدن بهش هیچ کاری نکنی!
#نکته #زندگی ⚜ @mangenechi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این شخصی که این جملات رو به زبون مییاره،
شاپور بختیار هست.
معرف حضور عزیزان هست که؟
حالا ببینید دربارهی دوران #پهلوی و وضع کشور چی میگه.
#دهه_فجر #انقلاب
🇮🇷🎉 @mangenechi
🇮🇷🎉
ماجرای #حکومت_اسلامی 3⃣
💠 گروهها و سازمانهای سیاسی که در زمان طرح حکومت مبتنی بر ولایت فقیه، وجود داشتند.
اینان از نظر خواستهها و اهداف، متفاوت بودند :
۱. سلطنتطلبانی که میخواستند شاه سلطنت کند، نه حکومت.
اجرای قانون اساسی، آزادی انتخابات، آزادی قلم و آزادی بیان از آرمانهای نهایی آنان بشمار میرفت.
۲. گروههایی که دارای اندیشههای ماتریالیستی و مارکسیستی بودهاند.
اینان، جامعهی بیطبقه را از آرمانهای خود میشمردند و رژیمهای شوروی و چین، الگوی حکومتی ایشان بود که بهدنبال استقرارش در ایران بودند.
۳. داوطلبانی که با رژیم شاه بر سر قدرت دعوا داشتند و موضعگیریهای آنان بر پایه جنگ قدرت بود؛ مانند: تیمور بختیار.
۴. ناراضیهایی که برای بدست آوردن کار، مسکن، شغل و مقام، به فعالیتهای سیاسی کشیدهشده بودند.
۵. نیروهایی که روی اهداف دینی و اعتقادی با رژیم شاه سر ناسازگاری داشتهاند، از نظر ایده و انگیزه چند دسته بودند:
الف) کسانی که اختلافشان با رژیم شاه ریشهای و مبنایی نبود. از رواج فساد و فحشا، بیحجابی، شرابفروشی، برپا شدن عشرتکدهها و مراکز فساد رنج میبرند و از ظلمها و بیعدالتیها انتقاد میکردند.
اگر شاه دولتی را بر سر کار میآورد که به اینگونه مفاسد اجتماعی پایان میداد و حقوق مردم را رعایت میکرد، سر جای خود مینشستهاند و به اعتراض و انتقاد پایان میدادند. اصولاً روی سخن آنان با دولتها بود و با شخص شاه سخنی نداشتهاند.
ب) عناصری که افزون بر آنچه در بالا گفتیم، درباره سلطه بیگانگان بر ایران، ارتباط رژیم شاه با اشغالگران فلسطین، تصویب و اجرای قوانین خلاف اسلام و رخنه و نفوذ عوامل صهیونیستی مانند "بهاییها" در جایگاههای کلیدی کشور نیز انتقاد داشتند و گاهی با قلم و بیان به پرخاشگری و افشاگری دست میزدند. با این وجود، با اساس نظام به مخالفت برنمیخاستند.
ج) مقاماتی که نسبت به شخص شاه و دودمان پهلوی ذهنیت منفی داشتند، رژیم شاه را بهحق دستنشانده بیگانگان میدانستند، حاکمیت شاه را برای اسلام و استقلال ایران خطرناک و زیانبار ارزیابی میکردند و اگر از سوی صاحبمنصبان ارتش و یا برخی از رجال سیاسی کودتایی در ایران روی میداد و رژیم شاه واژگون میشد، بیتردید با پشتیبانی آنان روبرو میگشت. البته به این شرط که رژیم جدید به قوانین اسلام و قانون اساسی پایبند میبود و بعدها به حقوق مردم احترام میگذاشت .
د) کسانی که افزون بر واژگونی رژیم شاه، خواهان اجرای قوانین اسلام نیز بودند؛ خواه زیر نام "حکومت اسلامی" یا "حکومت مردمی و ملی" و شماری از آنان خواهان "حکومت مسلمان" بودند.
ه) عناصر، افراد و گروههایی که نظام شاهنشاهی را ضد اسلامی میدانستهاند و رسماً هوادار تشکیل "حکومت اسلامی" بودند.
طرح حکومت اسلامی از سوی امام و پافشاری روی اینموضوع که "وظیفه ما، تشکیل حکومت است"، راه آینده را روشن و هدف نهایی نهضت را مشخص کرد و پردههای ابهام را کنار زد.
📚 منبع: کتاب نهضت امام خمینی، سید حمید روحانی، ج۴، ص۷۴-۷۶
🇮🇷🎉
#سیاسی #ولایت_فقیه
✍ #ذرّه
#گروه_فرهنگی_تبار
🇮🇷🎉 @mangenechi