⭕️ چرا ۲۹ تیر روز مهمیست؟
🔸 ۲۷ تیرماه ۱۳۶۷ رسماً اعلام شد که ایران قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل را پذیرفته و حاضر به آتشبس و خاتمهی جنگ تحمیلی شده است؛ دو روز بعد و همزمان با سالروز کشتار حجاج ایرانی بیتالله الحرام، امام خمینی (ره) پیامی مفصل و بسیار استراتژیک صادر کردند که به دلیل شرایط خاص آن روزها، و فراگیر بودن مسئلهی پایان جنگ و قبول قطعنامه، به پیام پذیرش قطعنامه معروف شد...
➖ بررسی محتوایی اما، نشان میدهد که پیام، حامل سه محور کلی است؛ تبیین شرایط و دلائل پذیرش قطعنامه، یادآوری واقعهی کشتار حجاج و تذکر مجدد اهمیت آن، و نهایتاً اعلان آغاز جنگ فقر و غنا و ترسیم صحنهی نبردی جدید.
➖ در تمام سالهای گذشته و دهههای سپری شده، اگر رجوع و اشارهای به پیام شده، ناظر به دو محور اول بوده و موضوع سوم، که از قضا اصلیترین محور هم بوده، مورد بیتوجهی کامل قرار گرفته است.
🔹معدنکاران، خسته و دلشکسته در سوگ رفقای مدفون شدهشان، مطالبهگر حداقلیترین حقوقشان هستند اما با برخورد قهری مواجه میشوند و بعد هم محکومیت و حبس؛
➖ کارگران هپکو و هفتتپه هم وضع مشابهی دارند، کارکنان کنتورسازی بندرعباس و ماشینسازی تبریز هم همینطور...
➖ آسیه پناهی، مظلومانه در دفاع از آلونک چند متریاش، جان میدهد و اخبار تلخ حاشیه نشینی و گورخوابی هم در گوشها همچنان انعکاس دارد...
➖ تصاویر دهشتناک عبور دانشآموزان فلان منطقه از رودخانهی بدون پل، کلاسهای صحرایی دانشآموزان در سیستان و کرمان، کانکسها و چادرهای سرپلذهاب و انبوهی از اتفاقات اینچنینی، تصاویریاند که هر روز بر دل و جانمان سنگینی میکنند؛
➖ هر روز فکر میکنیم اگر مجلس دست خودیها باشد، اگر دولت همراه باشد، اگر فلان نهاد حاکمیتی پای کار بیاید، اگر دستگاه قضا فلان کند، اگر شرایط بهمانطور شود، آنوقت خبرهای اینچنینی کمتر شنیده میشود، و از حجم تبعیضها و بیعدالتیها، کاسته میشود.
➖ اما، هفتهها و روزها بر ما میگذرد و اوضاع تغییر خاصی نمیکند و ما همچنان حیرانیم که چرا تلاشها به ثمر نمینشیند...
🔸 واقعیت این است، سوراخ دعا را گمکردهایم؛ خیلی ساده و شفاف!
➖ به جای پرداختن به ریشهی مشکلات و علتالعللِ بحرانها، گرفتار ایرادات روبنایی و مسائل فرعی شدهایم و متناسب با همانها هم راهحل ارائه میدهیم و طبیعتاً به همان اندازه هم نتیجه میگیریم!
➖ دوست و دشمن را گم کردهایم و از تشخیص خودی و غیرخودی، عاجزیم؛ نمیدانیم سر چه مسائلی با چه کسانی توافق داریم و کدام موضوعات اصلاند و کدامها متشابهات.
➖ خمینی را - محترمانه، با ادب، با احترام تمام - بوسیده و کنار طاقچه گذاشتهایم و حیران میپرسیم: چرا نمیشود؟
🔹 ۲۹ تیر مهم است؛ پیام قطعنامه، اصل و اساس است؛ چرا؟ چون علتالعلل مشکلات را گفته و صحنهی اصلی نبرد را ترسیم کرده و دوست و دشمن را -با کیفیتی بسیار بالا- نمایش داده و قله و مسیرِ رسیدن را هم -به دقت- ترسیم کرده است.
➖ پیام قطعنامه مهم است، نه به خاطر آنچه که در باب قطعنامه و کشتار حجاج گفته! مهم است چون آغاز جنگ فقر و غنا را اعلام کرده و ابعاد مبارزهی اصیل را ترسیم کرده و از پرداختن به امور فرعی بر حذر داشته...
➖ بیست و نهم تیرماه، شب قدر دلبستگان به انقلاب است؛ روزی برای بازخوانی شناسنامهی نهضت، پس از جنگ تحمیلی...
🔺 به جای خیلی از خالهبازیهای سیاسی و جنجالهای پوچ رسانهای، ۲۹ تیر را دریابید؛ پیام قطعنامه را و جنگ فقر و غنا را...
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ راحتطلبی در کمین دلبستگانِ به انقلاب
➖ سخنان #رهبر_انقلاب دربارهی تحلیل پیام قطعنامه
◀️ رفاه طلبی مخصوص مرفهین جامعه نیست، آن کسانی که دل در گرو انقلاب دارند هم باید خود را از شیطانِ رفاه طلبی و راحت طلبی حفظ کنند.
#جنگ_فقروغنا
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جنگی که به درد امروز میخورد، جنگی فراتر از #مرزهای_جغرافیایی
◀️ جنگی که محدود به مرزهای جغرافیایی است و شهدایش هم شهدای راه وطن نامیده میشوند همان است که شهرام جزایریها برای آن یادواره برگزار و به یادش نوحهسرای میکنند.
🔸 اما در نگاه امام خمینی، دفاع مقدس، #جنگ_فقروغنا است؛ جنگی که بعد از پایان جنگ ۸ ساله هم ادامه دارد و مسیر دیگری را پیش روی انقلابیون میگذارد؛ مسیر مبارزه با فقر و فساد و تبعیض.
#جنگ_فقروغنا
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باران به شدت میبارد، #نماز_جمعه بیمیله و بینرده و بیداربست است. کودکان به سراغ #آیت_الله_خامنهای، امامجمعهی وقت تهران میآیند تا عیدیهای خود را برای مصرف جنگزدهها تقدیم کنند...
🔻 این تصاویر برای پدران ما عادی و طبیعی بوده است. چه بر سرمان آمده که امروز برای برداشتن یک ردیف نرده (آن هم نه همه نردهها) در نمازجمعه #تهران، باید جشن بگیریم و آن را گزارش خبری کنیم که گویا معجزه رخ داده است؟
#سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ماجرای شنیدنی زنی که در نماز جمعه از والی شهر خود نزد امام علی (ع) شکایت برد و حضرت قبل از شروع خطبهها حکم #عزل آن والی را امضا کرد!
#نمازجمعه_علوی
#سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ امام جمعهی جوان، مسئلهای را حل نمیکند...
🎙 #محمدصادق_شهبازی؛ نویسنده و پژوهشگر:
💬 مشکل نمازجمعه، #محافظه_کاری است؛ به جای امامجمعه ۷۰-۸۰ ساله، امامجمعه ۳۰-۴۰ ساله بگذاریم چیزی را حل نمیکند!
💬 اینکه سخنرانیِ پیش از خطبه یک مجتهد همچون آقای رحیمپور و مطالبهگری و درد دل مردم در #نماز_جمعه تحمل نمیشود، اسمش جذب همه گروهها و جریانها نیست!
#سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
🔶🔷اتفاقی عجیب و غیرباور در نماز جمعه این هفته یزد
امام جمعه درحال شرح #خطبه_منای_امام_حسین(ع) بود. آنجاییکه حضرت سیدالشهدا خطاب به بزرگان و اصحاب پیامبر میگویند: شما یاران و نزدیکان پیامبر، حق #مستضعفان و طبقات #محروم جامعه را تضییع کردید. این حقوق را نادیده گرفتید و #سکوت کردید و حال توقع دارید در بهشت همسایه پیامبر باشید...
امام جمعه در حال توضیح بود که ناگهان از میان جمعیت، فردی بلند شد و به خاطر گرانی شروع به اعتراض کرد.
بلافاصله #ماموران_امنیتی و #حراست به سمت مرد رفتند تا اجازه ندهند، نظم نماز جمعه از هم بپاشد.
امام جمعه وقتی این صحنه را دید، گفت: رهایش کنید! بگذارید حرفش را بزند! چهل سال من و امثال من حرف زدیم بگذارید حالا ایشان صحبت کند. اگر اینجا داد نزند، پس کجا فریاد بزند. اصلا از ابتدا قرار بود نمازجمعه #تریبون_مستضعفین باشد.
نگاه جمعیت به این مرد معطوف شد.
با خشم درحال اعتراض بود. صدایش خفیف بود ولی انگار اینجا #آخرین_امیدش بود.
امام جمعه گفت: صدایت را نمی شنوم. بیا اینجا صحبت کن. مرد از میان جمعیت، تندتند به سمت جلوی جایگاه رفت. امام جمعه خواست بغلش کند ولی به خاطر پروتکل های بهداشتی صرف نظر کرد.
مرد پشت تربیون رفت. ماسکش را پایین آورد و بدون سلام و تعارفات، مشکلات خود را می گفت.
#کارگر بود و چند ماه #حقوق نگرفته بود. یک دختر دم بخت داشت و با شرمندگی و درحالی که عرق شرم روی پیشانیش بود، گفت برای تهیه #جهیزیه مشکل دارم.
همینجوری با حرارت از وضعیت معیشت و زندگیش میگفت. تیر آخر را وقتی زد که یک کاغذ از جیبش بیرون آورد که ظاهرا نسخه دکتر بود و با بغض گفت: زنم مریض است و برای تهیه دوا ودرمانش مشکل دارم. جمعیت را زیر چشمی نگاه می کردم. اشک از چشمان مردم سرازیر شده بود.
بالاخره حرفاش تمام شد. در تمام این مدت امام جمعه کنارش ایستاده بود.
منتظر واکنش امام جمعه بودم. امام جمعه پشت تریبون آمد و با خشم فریاد زد: مسئولین، چه میکنید؟! چرا به داد مردم نمی رسید؟
رنگ صورت امام جمعه عوض شده بود. هیچوقت امام جمعه را اینجوری ندیده بودم. امام جمعه ادامه داد: مردم تا کی باید شمارو تحمل کنند. قرار بود این مردم #صاحبان_انقلاب باشند...
قند در دلم آب شده بود. انگار علی(ع) زنده شده بود و خطبه می خواند. نعره های حیدروار امام جمعه شور و هیجان در بین مردم ایجاد کرده بود. مردم با خودشان حرف می زدند و آهسته میگفتند: بارک الله!!! خدا پدر و مادرت را بیامرزد.
ناگهان صدای امام جمعه بلندتر شد و گفت اگر تا هفته بعد مشکل کارگران حل نشود، اسم تک تکتان را می آورم و آبرویتان را میبرم.
صدای تکبیر جمعیت بلند شد!!!
الله اکبر الله اکبر...
دیگر خودم نبودم. میخواستم پرواز کنم. نیم خیز شده بودم و الله اکبر میگفتم. مردم از شدت #شوق ایستادند و تکبیر گفتند. منم همراهشون بلند شدم و با تمام وجود فریاد میزدم.
الله اکبر الله اکبر...
خوشحال بودم که بعد از مدت ها به نماز جمعه می آیم. با خودم عهد بستم که هر هفته بیایم.
هنوز باورم نمی شد. انگار خواب بودم. همچنان الله اکبر الله اکبر میگفتم که ناگهان مادرم گفت: پاشو! پاشو! چقدر میخوابی؟ ظاهرا تو خواب، انقلاب کرده بودی!! دائم الله اکبر الله اکبر می گفتی.
آری خواب بود... همه اش خواب بود.
مگر در واقعیت همچین اتفاقی خواهد افتاد؟!
دیگر نه کارگر دردش را به نماز جمعه می آورد و نه امام جمعه درد کارگر را می فهمد. تازه ماموران حفاظت و امنیت هم به کنار...
و من تلویزیون را روشن کرده و به درس اخلاق امام جمعه گوش فرا می دهم.
بعد نوشت:
و من آرزویم چنین امام جمعه ای است
همچون #سیدعلی_خامنه_ای_ها و #طالقانی_ها
#سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آقایان ائمه جمعه! خودمان در خانه تقویم داریم.
🔹 روایتی از نماز جمعهای که همه دزدان و سرمایهداران و عیاشان از آن میترسیدند!
#سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
《نمازجمعه تریبون مطالبه گری》
نمازجمعه جای #لالایی_خواندن و #تکرار_کلیات_بیاثر نیست. نمازجمعه محل طرح #مشکلات_اجتماعی است. نباید اجازه دهیم #کارگر بیکاری که قربانی اقتصاد برجامی شده بی جواب بماند. #پناهگاهش باید نمازجمعه باشد. اینجا محل شفافسازی بیت المال است که از کجا میآید و کجا صرف میشود.
"رحیم پورازغدی"
۵مرداد #سالروز_تاسیس_نماز_جمعه
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57
⭕️ آیا هر موشکافی علمی، باقر شدن است؟!
➖ علمی که نسبت به گرسنگی #مظلوم و پرخوری #ظالم ساکت است، علم نیست...
🖊 #حجت_الاسلام_محسن_قنبریان:
🔸 مسئولیت علم در قبال دو چیز است:
1️⃣ در قبال خداوند: که #خشیت را موجب میشود(۹)
2️⃣ در قبال #مردم : تعهد نسبت به فقر و غنا؛ قسط و عدل و هدایت.(۱۰)
🔹 اگر علم ورزی، در مسیر این دو تعهد قرار گرفت؛ شکافته شدنهایش، گره گشایی از کار مردم و خشیت در مقابل خداوند را نتیجه داده و صاحبش را وارث باقر(ع) میکند. اما اگر "در خود معطل ماند"؛ خود را فربه و متورم میکند. صاحبش هم آفت میزند. فروعات بی ثمر میشکافد، به لفّاظی میانجامد. دوچندانش، گرسنهای را سیر و ظالمی را سرکوب نمیکند! حال عالم را هم نزد خدا خوشتر نمیکند!
🔸 در طلاب علوم دینی همیشه دعوای "زوائد" علوم، داغ است. از غوامض و موشکافیهایی میخوانند که صاحبش در عصر #استبداد و #استعمار هیچ خبری ازش نیست. و از رهبران واقعی تشیع در مواقع حساس تاریخی (میرزای شیرازی و مثل او) کمتر در آن غوامض و فروعات موشکافانه چیزی میشنوند! امام عزیز نیز از برخی زوائد علوم آلی گلایه داشت(۱۱).
🔹 اما راه اصلی رفع زوائد، قیل و قالِ زائد نیست. قرار دادن علم در جایگاه و مسیر درستش است. علم دین (بخصوص فقه و حکمت) اگر در موضع مسئولیت اخلاقی_اجتماعیاش نزد خدا و مردم قرار گیرد، خود به خود هرچه لازم بود میماند و زوائد و آفات رفع میشود. فقه در خدمت قسط و عدل اجتماعی قرار گیرد و نسبت به "گرسنگی مظلوم و پرخوری ظالم" احساس وظیفه کند؛ بعد هرچه لازم بود فروعات مشتق و وضع و استعمال را بیش از این هم بشکافد.
🔸 یعنی: فقه، مسالهاش را از "عینیت جامعهاش" بگیرد و اصول فقه، مسالهاش را از "این فقه". نه فقه، از خودش (از فرض) بگیرد و اصول از مسائل فرضی فقه و از مسائل خود، مساله تولید کند.
🔹 شاید همین سرّ بود که امام سجاد(ع) در وجه تسمیه باقر، سجده شکر کرد وسپس فرمود: "امامت در فرزندان اوست تا قیام قائمی که زمین را پر از قسط و عدل میکند."(۱۲)
📌 پینوشت:
۹- فاطر/۲۸
۱۰- نهج البلاغه خ۳/الکافی ج۸ ص۵۶ و ۵۷
۱۱- در موضع مختلف: الرسائل ج۲ ص۹۷/ تهذیب الاصول ج۳ ص ۵۷۰ و ۵۷۲/ منهاج الوصول ج۱ ص ۵۱/ الاجتهاد والتقلید ص ۱۰ و ۱۲/ انوار الهدایه ج ۱ ص۳۴۹
۱۲- کفایه الاثر ص ۲۳۷
#شهادت_امام_باقر
✅به کانال جنگ فقر و غنا در ایتا بپیوندید:
🆔 @mardom57