یک داستان واقعی دربارهی اینکه چگونه یک کج فهمی یک مسئول از قوانین تولید را زمین میزند؟👇👇
✅ یکی از اساتید تعریف میکرد که سال قبل در شهر ساوه در محدودهی زمینهای قنات قدیمی شان بیست هکتار بادام با سیستم آبیاری مکانیزه قطرهای احداث کردیم.
✅ در سال سوم که درختان شروع به شکوفه دادن کردند سر و کله ی منابع طبیعی پیدا شد و اعلام کرد این زمینها ذیل زمینهای منابع طبیعی رفته و کاشت شما غیر مجاز بوده است.
✅ ایشان میگفتند به مسئولین گفتیم پس اجازه بدهید تا مراحل قانونی بازگرداندن زمینها را طی کنیم اما ایشان استناد به قانون کردند که تا فک مالکیت نشود نمیتوانید مراحل اداری را طی کنید.
و فک مالکیت در این مورد هم یعنی همه ی درختان نابود شوند.😳
✅ ایشان با بغضی که از نابودی آنهمه درخت در گلویشان مانده بود میگفتند حاضر شدیم همه ی باغ و درختان را به منابع طبیعی واگذار کنیم تا از نابود کردن درختان شکوفه دار چشم بپوشند اما قبول نکردند.
و در نهایت همه ی درختان را از ریشه کندند و بردند،
تا دیگر کسی هوای تولید به سرش نزند.
نمیدانم شاید درخت بادام منبع غیر طبیعی ست.
#معضل_سازمان_منابع_طبیعی
@mardom_salari
هدایت شده از حمید خورشیدی
19.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_صوتی #پست_ویژه #شب_قدر
🎧 توصیهها و برنامه منظم عملی برای شب قدر
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ ۵ دقیقه
🔺 @nasery_ir
مردم دیندار ایران باز هم همه را شگفت زده کردند.
آیا وقتش نرسیده آمریکا و مزدوران داخلی اش از مردم ایران ناامید شوند.
آیا وقتش نرسیده نخبگان کشور از لاک انفعال در بیایند؟
آیا وقتش نرسیده مسئولین کشور روی احکام خداوند بایستند و با کمک این مردم کمر لابی های اقتصادی کشور را در هم بشکنند.
@mardom_salari
هدایت شده از کانال خبری فتح
#عالم
#جملات_ناب
آیتالله حائری شیرازی ره :
چه طور شما قرآن را دو دستی و بااحترام میگیرید ؟ چه طور وقتی حرم حضرت معصومه (س) میروید ، عقبعقب بر میگردید تا پشتتان به ضریح نباشد؟
این عقل خودتان را هم جدی بگیرید. وقتی فهمیدید چیزی بد است، سرسری نگیریدش. اگر عادت کردید به متابعت عقل، آن وقت یک استادی مثل آقای بهجت گیرتان میآید و دستتان را میگیرد . دنبال پیدا کردن امثال آقای بهجت، نرو.
فایده ندارد. در عوض این عقلی که خدا به تو داده را جدی بگیر.
📡@News_Fath
یکی رئیس سابق بانک خصوصی سینا (م.خ.ب.ر) رو بیدار کنه تا بر علیه بانکهای خصوصی جهت بگیره 😉
@mardom_salari
مردم روستای پدری ام مردم فقیری هستند اما برای این مردم هنوز مسأله ی مسکن تبدیل به یک معضل و آرزوی دست نیافتنی نشده.
چرا؟!!!
✅ مردم این روستا معضلی بنام زمین ندارند چون بدلیل فراوانی زمین هنوز قیمت چندانی پیدا نکرده.
✅ دیگر اینکه مردم این روستا فرهنگی دارند بنام «یاوری»، یعنی وقتی کسی شروع به خانه سازی میکند بخشی از مردم روستا مخصوصا فامیلهای دور و نزدیک و همسایهها هر کدام یک یا دو روز به کمک او میآیند.
✅اینجا خبری از واسطه های بساز بفروش که به کمتر از صددرصد سود راضی نمیشوند، نیست.
اینجا هنوز خبری از هزینههای سرسامآور شهرداری نیست.
مردم اینجا از روز اول توقع یک خانه با همه ی امکانات را ندارند
و مهم تر از همه اینکه اینجا خبری از بازار خرید و فروش و دلالی مسکن نیست و همهی سرمایه ی اندوخته ی مردم صرف توسعهی دامداری و کشاورزی شان میشود.
✅ بدین ترتیب هزینه مسکن برای این مردم عمدتاً یعنی هزینهی مصالح و استاد بنا، که آنهم بدلیل تکمیل تدریجی مسکن پس از قابلیت اسکان اولیه، در طول چند سال فشار مالی چندانی بر مردم تحمیل نمیکند.
✅ و این یعنی ساخت مردمی مسکن با حداقل مانع تراشی دولت، بدون حضور و موج سواری سرمایه دار(بساز بفروش یا بنگاه و دلال مسکن) و بدون خلق نقدینگی دولت
✅ البته در زمانهای نه چندان دور تولید مصالح هم مردمی بود چون مردم خودشان چند روز «خشت مالی» میکردند یعنی خودشان با قالبهای مخصوص، خشت های گلی (حدود دو برابر یک آجر) درست میکردند و همین میشد عمده مصالح ساختمان که نه امواج تلفن و اینترنت از دیوار نیم متری اش عبور میکند و نه سرما و نه حتی گرما.
@mardom_salari
🔹 آسمان، معجزه ی پرسخن الهی که با آرامشش، با سکوتش، با ستاره های پرسخنش، و با پیوند عمیقش با ملکوت عالم، روح انسان را از میان همه ی وهم ها و مشغله ها و اسارتهای خدای ذهن ساخته ی شهرهای پر زرق و برق عبور میدهد، حجابها را کنار میزند و قلبها را در آغوش گرم خدای واقعی جای میدهد...
🔹 همانجا که محل نزول رزق و برکات الهی ست.
🔹همانجا که نماز، زیر سقفش بارها و بارها ثوابش بیشتر و شرط استجابت برخی خواسته ها زیر سقفش دعا کردن است.
🔹 همانجا که خدای روستاییان را نزدیک و واقعی و خدای شهری ها را دور و دست نیافتنی میکند..
✅ و چقدر ساده اندیش است آنکه گمان کند شریعتی که به خدا دعوت میکند در قبال سبک زندگی محصور در خانه های بی آسمان آپارتمانی و شهرهای پر از نورهای مجازی، که روز و شب مردم را جابجا کرده و شب را از انسان گرفته و خدای وهمی را به ارمغان آورده، سخنی و اعتراضی ندارد...
#تمدن_نوین_اسلامی
@mardom_salari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا حجاب؟
یک دقیقه با آقای قرائتی 😂
24.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«ابرهوش مصنوعی» از زبان ایلان ماسک...
با حاکمان و متموّلان بی تقوایی که بر جهان حاکمند، واقعاً معلوم نیست چه بر سر بشر خواهد آمد.
نظام شیطانی غرب باین راحتی ها نخواهد رفت...
@mardom_salari
ناگهان سنگی بزرگ از آسمان به زمین نزدیک میشود و آتش میگیرد و میسوزد.
امروزه میگوید، سنگی #سرگردان بود که بطور #اتفاقی بسمت زمین آمد و #اتفاقا در اطراف زمین جوی وجود دارد که سنگ در اثر اصطکاک با آن آتش گرفت و پودر شد.
قرآن اما میگوید تیری آتشین بود که توسط ملائکه رها شد و شیاطین متمردی را که میخواستند لحظهای اسرار ملکوت و آسمان را بشنوند هدف قرار داد.
وقتی در تفسیر و تبیین یک شهاب سنگ، اینچنین تفاوتی وجود دارد چگونه میتوان پذیرفت که علم دینی نداشته باشیم؟
چگونه ممکن است دین در سبک زندگی و سبک ادارهی معیشت و اقتصاد حرف و تبیین و سلوک ویژهای نداشته باشد !!!؟؟؟
نیست یا ما تلاشی برای فهمش نکردیم؟
@mardom_salari
#دودوتا_میشه_چهارتا_اسلامی_یا_غیراسلامی
آیا اقتصاد اسلامی داریم؟
دودوتا میشود چهارتا، این که دیگر اسلامی و غیراسلامی ندارد!!! 😏
🔶 برای پاسخ باین سوال اولا باید توجه کنیم که قیاس اقتصاد با علم ریاضی و فیزیک و شیمی که علوم پایه و ابزار و در خدمت دیگر علوم هستند یک اشتباه فاحش است.
🔶 هویت اقتصاد را معادلات و نمودارها تشکیل نمیدهد،
بلکه هویت اقتصاد را هدف از فعالیت اقتصادی ،
نوع مالکیت ها، نوع انگیزه ها و نوع رفتارها و روابط فعالان اقتصادی، محدودیتهای فعالیتها و اصول حاکم بر رفتارها و روابط تشکیل میدهد.
🔷 نمودارها و معادلات اقتصادی که امروزه باشتباه از آن به علم اقتصاد یاد میشود بعد از این لایه و تنها توصیف کننده ی رفتارها و روابطی هستند که بر اساس جهانبینی و هدف از زندگی انتخاب شده اند و اینها علم اقتصاد نیستند...
✅ مثلا در اسلام فعالیت مفید اقتصادی که منجر به آبادی زمین شود عبادت است و هدفش تأمین حد کفاف است نه ثروت اندوزی و کنز.
✅ در اسلام عدالت و توزیع عادلانه ی منابع و ثروت و درآمد، امنیت و استقلال اصول اساسی هستند.
✅ در اسلام مالکیت زمین و منابع و معادن(نفت،طلا،مس و...) برای ولی خداست تا در راستای تحقق رشد اقتصادی و معنوی مردم بخدمت گرفته شوند و در اختیار طبقهی ثروتمند و قدرتمند نیست که ثروت خدادادی را به بنام خصوصی سازی به تاراج ببرند(کی لایکون دوله بین الاغنیائ منکم).
✅ اقتصاد در اسلام متکی بر اراده و توان عموم مردم است و تلاش میشود هر کس مالک ارزش افزوده ی حاصل از کار خود باشد نه کارگر و کارمند و أجیر سرمایه دار و دولت...
✅ تثبیت قیمت و عدم تورم و حفظ و افزایش قدرت خرید طبقات پایین جامعه در اسلام خط قرمز است اما در اقتصاد سرمایه داری چه بسا توصیه به افزایش قیمتها شود و مقداری تورم و افزایش قیمت مفید و کاهش قیمتها مضر دانسته شوند هرچند عده ای فقیر زیر چرخ توسعهی اقتصادی له شوند...
✅ ریلهایی که در اقتصاد اسلامی طراحی میشوند و نوع رفتارها و روابط حلال و حرام و دارای کراهت و نوع مالکیت های پذیرفته شده در مکاسب، مثل حرمت ربا و وجوب زکات بر محصول و سود تجارت و خمس و... مجموعا شبکه ای بهم پیوسته و منظم را شکل میدهند که در جهتی ست که سرمایه تنها وقتی در خدمت تولید و تجارت و کار واقعی قرار گیرد سبب تحصیل سود شود برخلاف نظام ربوی که تمام ریلها در خدمت سودبردن بدون زحمت و با ریسک پایین سرمایهدار است. مثل بانک و بورس و بیمه و....
✅ مناسبات مالی در اسلام اخوت محور و فامیل محور است مثل عاقله در بحث بیمه و کفالت پدر و فرزندی اما در نظام غربی فرد محور و بریده از خاندان و عشیره مثل صنعت بیمه...
✅ در اقتصاد اسلامی با انسانها تعامل عبادالله میشود و أخوت محور است برخلاف اقتصاد غربی که مبنای تحلیل رفتارها در نمودارها و معادلاتش، حیوان و گرگ بودن عموم انسانهاست.
❇️ و گواه پایان تاریخ این علم منحوص معجزه ی اربعین است که چوب بطلان را بر فرق این اقتصاد میکوبد و مشخص میکند کدام اقتصاد منطبق با واقع و فطرت است و کدام اقتصاد برای مردم جهنمی بیش رقم نمیزند.
🔴 و چه ساده لوح است آن مجتهدی که ژست روشنفکری بخود میگیرد و میگوید اسلام متصدی بیان احکام است و کاری با اقتصاد ندارد و آنرا بدست عقلای عالم(چپاولگران سرمایه دار) سپرده
دودوتا میشود چهارتا...
@mardom_salari
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
1065426690_1160377469.mp3
38.3M
🎙 صوت نشست اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور
سخنران: پروفسور مسعود درخشان
🔰با حضور کارشناسان، مدیران و صاحبنظران بانکی
🕰 سهشنبه ۲۲ فروردینماه ۱۴۰۲
زمان: ساعت ۱۵ الی ۱۷
💠 @profderakhshan