#یاصاحبالزمانادرکنی✨
🌿🌻چه شود گر #تو بیائی و
بَری غم ز دل ما
كه به هر #خسته دوائی و به هر
بسته کلیدى🌿🌻
@marefatemahdavi
🎗رهبـــر انقــــلاب :
❇️امروز جوانهای ما بایستی، هم سلامت جسمی، و هم سلامت معنوی، و هم سلامت فکری را با هم داشته باشند و برای خودشان نگه دارند.
👌سلامت جسمی را با ورزش و با تغذیهی مناسب؛ سلامت معنوی و قلبی را هم با توجّه به خدا، با نماز، با دعا، با توسّل، با یاد شهدا؛ سلامت فکری را هم با کتابخوانی تأمین کنید.۱۳۹۵/۰۹/۲۳
#جوان
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
⚔غزوه تبوک (رجب سال نهم) منافقان مدینه در آینه سوره توبه 🔸سرزمین شام در شمال جزیره العرب بود و قریش
◀️ ادامه غزوه تبوک
📖آیات دیگری از این سوره درباره "مسجد ضرار" است.
زمانی که مسجد قبا به دست اصحاب پیامبر (ص) و بنی عمرو بن عوف ساخته شد و رسول خدا (ص) هر از چندی در آن نماز می گزارد🕌، بنی غنم بن عوف نیز از روی نفاق و حسادت مسجدی در کنار مسجد قبا ساختند و از آن حضرت خواستند تا در آن نماز بخواند.
رسول خدا (ص)✨ که آماده حرکت به سوی تبوک بود، فرمود: پس از بازگشت چنین خواهد کرد. اما خداوند آن حضرت را از نماز خواندن در مسجد مزبور که نامش را "ضرار" گذاشت نهی کرد. رسول خدا (ص) در بازگشت دستور داد تا آن مسجد را به آتش🔥 کشیدند.
🗣ابن اسحاق می گوید: پیش از رفتن به تبوک، خانه یک یهودی با نام سویلم که پایگاهی برای منافقان❌ شده بود، به دستور رسول خدا (ص) به آتش کشیده شد.
به هر روی پس از تبلیغ فراوان، حدود سی هزار نفر که به همراهشان ده هزار اسب بود آماده حرکت🏇 به سمت تبوک شدند. آن حضرت امام علی(ع)✨ را به جای خود نهاد و از مدینه خارج شد. روشن بود که از سویی سفر به تبوک سفری طولانی است. و از سوی دیگر، منافقان فراوانی در مدینه مانده اند. بنابراین لازم بود تا کسی چون امام برای حفظ🏘 شهر باقی بماند.
اما منافقان شایع کردند که چون رسول خدا (ص) نمی خواست که علی (ع) مصاحب باشد او را در مدینه باقی گذاشت. این مسئله سبب شد تا امام خود را به رسول خدا (ص) برساند و از آن حضرت درخواست کند تا او را همراه ببرد. رسول خدا (ص) در برابر فرمودند: 👈"موقعیت تو نسبت به من همچون موقعیت هارون نسبت به موسی است جز آن که پس از من رسولی نخواهد بود."👉
این حدیث متواتر و مسلم بوده و حتی یک منکر در میان تمامی سیره نویسان و محدثان و مورخان ندارد📚. شیعیان حدیث مزبور را یکی از دلایل اثبات امامت علی(ع)✨ می دانند.
در طول راه تبوک هر جا که رسول خدا (ص) نماز گزارد مسجدی بنا گردید.
🔸در میانه راه ابوذر بخاطر ضعف شترش از راه ماند و پس از چند روز با پای پیاده خود را به رسول خدا (ص) رساند. برخی گفته بودند که ابوذر از سپاه تخلف کرده است. با رسیدن او رسول خدا (ص)✨ فرمودند: ابوذر تنها راه میرود، تنها می میرد و تنها مبعوث می شود.
در یکی از منازل 🐪شتر رسول خدا (ص) که نامش "قصواء" بود گم شد. منافقان گفتند: آیا او گمان می کند رسول خداست و از آسمان خبر می دهد و نمی داند شترش کجاست؟
اندکی بعد رسول خدا (ص) فرمودند: یکی از منافقان چنین گفته: آنچه من می دانم همان است که خداوند به من تعلیم داده، اکنون شتر من در فلان شعب است و افسارش بر درختی🌳 در آنجا مانده.
👈این حکایت نشانگر آن است که رسول خدا (ص)✨ زندگی عادی خویش را بر پایه علم غیب بنا نمی کرده است. غیب دانستن رسول خدا (ص) نیز بدان معناست که آن حضرت مستقل از خداوند چیزی نمی دانست، اما ممکن بود و محقق که خداوند چیزی از غیوب بدو تعلیم دهد.
👌رسول خدا (ص) به مدت بیست روز در منطقه تبوک ماند و پس از آن بدون آن که برخوردی⚔ با دشمن روی دهد به مدینه بازگشت.
در مدتی که آن حضرت در تبوک بود، سریه ای را به سوی منطقه دومه الجندل🗺 اعزام کردند.
در همین سفر حاکم ایله پس از آن که رسول خدا (ص)✨ به وی نامه ای تهدید آمیز نوشت، نزد آن حضرت آمد و پیمان صلحی را بر اساس پرداخت جزیه با آن حضرت منعقد کرد.📝
👈از سوی رسول خدا (ص) برای مردمان "جرباء" و "اذرح" نیز معاهده ای نوشته و قرار بر آن شد تا در برابر گرفتن تامین از رسول خدا (ص) در رجب هر سال، یکصد دینار به آن حضرت بپردازند. مانند این نامه برای مردم "مقناء" نیز نوشته شد. بنابر نقل برخی منابع، رسول خدا (ص) از تبوک نامه ای به قیصر✉️ نوشتند و او را دعوت به پذیرش اسلام یا پرداخت جزیه کردند.
💢بدین ترتیب رسول خدا (ص) ضمن غزوه تبوک توانست تا با قبایل عرب مسیحی نواحی جنوبی شامات ارتباط برقرار کرده و معاهداتی🗞 را از موضع برتر با آنان امضا کند. امکان نفوذاسلام در قبایل عرب آن نواحی زمینه فراوانی داشت، زیرا علی رغم نیرومندی مسیحیت برای قرنها⏳ در آن نواحی، اعراب به صورت طبیعی خود را تحت سلطه رومیان میدیدند. این می توانست واکنش مثبتی را آن دیار به نفع اسلام🔆 بوجود آورد. می دانیم که بعدها نیز، صرف نظر از قدرت نظامی رومیان بر اعراب، آن نواحی در برابر دین اسلام و پذیرش آن، مقاومت بسیار محدودی داشتند.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج1، ص650-654"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۶۰
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
پیام رسان رو باز کردم نوشته بود: از خمینی و خامنهای بر حذر باشید و حدیث امام باقر (علیه السلام) رو برای تأیید حرفش نوشته بود. با تعجب ادامه متن رو مطالعه کردم، نوشته بود: «(در آخرالزمان و هر زمان) بپرهیز از تابع شدن به پاره ای سادات آل محمد که ادعای سلطنت و حکومت میکنند، زیرا سلطنت آل محمد یکبار خواهد بود و برای دیگران بارهاست پس به هر کس از آل محمد که مدعی حکومت است، متابعت نکن، تا آنکه ببینی از اولاد حسین مردی را که عهدنامه رسول الله(صلی الله علیه و آله)، پرچم و اسلحه آن حضرت نزد اوست و این عهد و پرچم و سلاح نزد علی بن الحسین(علیه السلام) بود و پس از او نزد من محمد بن علی و بعد … تا امام حسن عسکری صلوات الله علیهم … پس ملازم اینان باش و بر حذر باش از کسانی که ذکر کردم برای تو» برای اینکه خیال مخاطب رو هم راحت کنه که این، سخن معصوم هست، پس شک نکن؛ آدرس رو هم ذکر کرده بود، «تفسیر عیاشی، جلد ۱، صفحه ۶۵»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
📄شبیه این روایت در کتاب الغیبة نعمانی هم هست حالا کاری ندارم. در رابطه با این روایت و امثال این روایات، من باز هم حرفم را تکرار می کنم که با یک روایت نمی شود حرف زد. در جواب این فرد آن روایتی را بیاورید از امام باقر (ع) که در الغیبة نعمانی هست و می گوید گروهی از مشرق زمین قیام می کنند و زمینه را برای ظهور فرزندم مهدی فراهم می کنند، خُب این هم هست، این روایت هم هست، چرا این روایت را به جمهوری اسلامی ربط ندهیم؟ البته من نمی خواهم تطبیق صددرصد بدهم، می گویم چرا این روایت را ربط ندهیم؟
☝️🏻بعد راجع به این موارد، اینها روایاتی هست که این افراد ادعا می کنند حکومت خود اهل بیت را دارند برقرار می کنند مثل اهل بیت، ما کی چنین حرفی زدیم؟ ما همیشه داریم می گوییم حکومت ما و این انقلاب ما می خواهد یک زمینه ای بشود برای ظهور امام زمان (عج)، می خواهیم این را برسانیم. نه اینکه ادعا بکنیم خودمان حکومت امام زمان را داریم برقرار می کنیم؟ روایت چیز دیگری می خواهد بگوید، ربطش می دهد به جمهوری اسلامی یک ربط کاملا غلط است.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
در روایات صحیح السند و روایاتی که روشون حساب باز میشه دقیقا چه کسانی رجعت می کنند از بنی هاشم یا از خانواده ائمه و یه سوال دیگه که ذهنمو مشغول کرده اینکه امام حسین (ع) و حضرت عباس دقیقا هنگام ظهور حضرت رجعت می کنند یا بعدها و پس از تشکیل حکومت؟؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔹در بحث جزئیات رجعت ما نمیتوانیم اظهار نظر قطعی بکنیم، این را من بارها گفتم.
👈🏻بعد ائمه یا حضرت عباس (ع) اینها رجعت میکنند زمانش هم دقیقا کی هست.. این هم باز اختلاف نظرهایی هست که بعضی ها میگویند هنگام ظهور است، بعضی ها میگویند بعد از تشکیل حکومت است، روی این موارد هم اختلاف نظر هست و نمی شود قطعیت نظر داد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد شما برای مطالعه مطالب درباره امام زمان کتاب های مکیال المکارم، نگین آفرینش و آفتاب مهر رو معرفی کردید
به جز اینها چه کتبی معتبر هست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻خُب، این کتاب هایی که ما معرفی کردیم برای شروع کار بود، مثلا نگین آفرینش، آفتاب مهر، درسنامه مهدویت برای شروع کار هست و این ها را وقتی مطالعه کردید از این به بعد باید روی بحث های معرفتی بروید مثل کتاب آشتی با امام عصر (عج) آقای هراتیان یا کتاب معرفت امام عصر (عج) نوشته آقای بنی هاشمی این کتاب ها هست، اینها را مطالعه بکنید و بعد کم کم مباحث تخصصی شروع می شود.
📚یک سلسله کتاب هایی هم در عرصه ی مهدویت آیت الله صافی دارد که بیشتر برای مباحث معرفتی هست که برای افزایش معرفت خیلی خوب هست. بعدش دیگر حیطه تخصصی... یکی می خواهد مهدویت در قرآن، مهدویت در روایات، خلاصه هر کسی باید وارد یک حیطه ای بشود و آن وقت کتاب های خاص خودش را انتخاب کند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
#حدیث 📖
✨امام مهدى عليه السلام : أكثِروا الدُّعاءَ بِتَعجيلِ الفَرَجِ فَإنَّ ذلِكَ فَرَجُكُم.
📒[كمال الدّين ، ص 485]
✨امام مهدى عليه السلام : براى تعجيل در فرج بسيار دعا كنيد، كه فرج من فرج شما نيز هست.
@marefatemahdavi
👆👆👆
🌀پوستر شماره 7⃣9⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۸۴
🗓سخنرانی در دیدار با اقشار مختلف مردم (روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان)، ۱۳۷۰/۱/۲۶
📒 #پوستر_کتاب_ما_منتظریم
@marefatemahdavi
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اولین امامی که رجعت می کند و آیا همه امامان رجعت می کنند؟
#استاد_کلباسی
#گامی_به_سوی_ظهور
🔶🔹🔶
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
شعار پرچم امام زمان (عج) هنگام ظهورشون چی هستش؟ (بعضیا میگن بیعة الله، ولی چون این شعار پرچم یمانی دروغین هم هست، فکر نمی کنم این باشه)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
📜روایات به دوتا شعار اشاره کردند
👈🏻″یا لِثاراتَ الحسین، انتقام گیرندگان خون امام حسین (ع)″✨ است و یکی هم ″البیعة لله″ هست. آنطوری که من تحقیق کردم «البیعة لله» شعار خود قیام حضرت یا پرچم امام زمان (عج)✨ است، «یا لِثاراتَ الحسین» شعار یاران امام زمان است. هر دوی آنها هست.
حالا دلیل نمیشود چون احمدالحسن سوء استفاده کرده از این روایت بگوییم روایات غلط است. نه روایتش هست، نمی شود بگوییم روایتش صددرصد معتبر هست ولی خُب می شود تا یک جایی روایت را قبول کرد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
من سوالم این است که آیا بداء در علایم قطعی ظهور یعنی همان ۵ علامت امکان دارد؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔸اینکه بداء در علامات حتمی هم رخ میدهد، ما فقط یک روایت از امام جواد (ع) داریم که راوی سوال می کند آیا سفیانی هم بداء حاصل می شود یا امر محتوم هم بداء حاصل می شود؟ و امام جواد (ع) می گوید بله.
👈🏻فقط همین یک روایت است و از لحاظ سندی هم ضعیف است.
📙استاد آیتی در کتاب فاخر خودشان به نام تأملی بر نشانه های حتمی ظهور آنجا بحث می کنند این روایت از لحاظ سندی ضعیف هست.
و بعد ما چندین و چند روایت داریم، من خودم اگر اشتباه نکنم در کتاب الغیبة نعمانی این روایت را دیدم که از امام صادق (ع)✨ صراحتا سوال می کنند آیا می شود بدون سفیانی هم ظهور بشود؟ امام می گوید؛ نه.
آن هم چندین روایت بود و حتمیات بداء نداریم.
☝️🏻حالا علامه مجلسی بزرگوار یک نظری دارند که این نظر ممکن است نظر خوبی باشد، ایشان می فرمایند که بداء اگر قرار هست در حتمیات رخ بدهد در ″جزئیاتش″ هست، در اصل علامات نیست. مثلا در روایات داریم که خروج سفیانی ماه رجب هست اگر قرار هست بداء رخ بدهد ممکن است این ماه رجب عقب و جلو بشود، ماه دیگر بشود ولی اصل سفیانی قطعا اتفاق می افتد.
👆🏻این نظر علامه ی بزرگوار مجلسی است که بعضی از اساتید این نظر را قبول دارند.
🔸پس بالجمله می توانیم این را بگوییم که بداء در حتمیات رخ نمی دهد مگر ممکن است در جزئیاتش بداهایی باشد. اگر قرار باشد بداء در حتمی رخ بدهد، چه فرقی با غیر حتمی دارد؟ چه فرقی با همدیگر می کند؟
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi