معرفت مهدوی | استاد عبادی
👑 خلافت عثمان 👈شورای خلافت و انتخاب عثمان 👤عمر در موارد متعددی با صحابه رسول خدا (ص) مشورت می کرد
🎞ادامه مبحث شورای خلافت و انتخاب عثمان
به هر روی عمر در کار جانشینی خود درمانده بود.
🗣عمر گفت که اگر جانشین نگمارد چون پیامبر (ص) رفتار کرده و اگر بگمارد چون ابوبکر؛
گویی برای او هر دو سنت شرعی بود. عمر اظهار می کرد که در حیات خود، بار مسئولیت را تحمل کرده، دیگر بعد از مردن نمی خواهد چنین کند. با این حال نتوانست کار خلافت را رها کند.❗️
عمر عوض یک نفر، شش نفر را برگزید تا با مشاوره یکدیگر --و البته با سپردن مسئولیت آن در دست عبدالرحمان بن عوف-- یکی از خود را انتخاب کنند.
🔻گذشت که خلیفه هر کدام از کاندیداهای مورد نظرش را به عیبی متهم کرد؛ جز آن که از ابن عوف تمجید کرد.
👈با این همه، عمر اعضای شورای مورد نظرش را از همین افراد معین کرد و کیفیت کار انتخاب را هم خود نشان داد. آنان باید در خانه ای گرد هم جمع می شدند و پنجاه نفر انصاری از آنان مراقبت می کردند تا آنان یک نفر را برگزینند. گویا طلحه در مدینه حاضر نبوده است.
اگر پنج نفر کسی را انتخاب کرده و یک نفر مخالفت می کرد، باید سرش را جدا می کردند؛ اگر دو نفر با رای چهار نفر مخالفت می کردند باید کشته می شدند؛ اگر سه نفر یک طرف و سه نفر طرف دیگر بودند باید به حکمیت عبدالله عمر راضی می شدند و اگر راضی نمی شدند؛ گروهی مقدم بود که عبدالرحمان بن عوف در میان آنان بود. و اگر سه نفر دیگر با آنان مخالفت کردند باید کشته شوند.👉
👳🏽♂عمروبن عاص نیز تلاش زیادی کرد تا خود را داخل شورا کند. اما عمر به او گفت: کار را به دست کسی نخواهد سپرد که شمشیر به روی پیغمبر (ص)✨ کشیده است. منظورش زمان کفر عمروبن عاص بود.
🔰در آغاز، عباس از امام علی (ع) خواست تا داخل شورا نشود؛ امام گفت:
🔹اولا از شقاق هراس دارد،
🔹ثانیا شرکت می کند تا ثابت شود آن سخن عمر که می گفت "قوم شما رضایت به جمع شدن نبوت و خلافت در یک خاندان نمی دهند" درست نیست.
👈عبدالرحمان اعلام کرد که خواستار خلافت نیست. دیگران نیز به طور طبیعی در معرض خلافت نبودند. بنابراین، امر خلافت منحصر در امام علی (ع)✨ و عثمان شد.
در اینجا بود که واقعیت شقاق جامعه که به نوعی از قریش پیروی می کرد آشکار گردید. این زمان قریش صرفا یک قبیله نیست، یک واحد سیاسی است که قدرت در دست دارد. این قریش، "قریش سیاسی" است که بنی هاشم را از پس از رحلت پیامبر از خود دفع کرده است.
📚به روایت طبری، عبدالرحمان چند شب پیاپی به مشورت پرداخت. تمامی امرای لشکر و اشراف مردم او را به انتخاب عثمان توصیه کردند.
پس از گذشت سه روز، صبحگاهی مردم در مسجد🕌 گرد آمدند. عبدالرحمان در جمع حاضر شد.
پس از چندی، عبدالرحمان، علی (ع)✨ را صدا کرد و گفت: با خدا میثاق و تعهد می داری که اگر بر سر کار آمدی به کتاب خدا، سیره رسول خدا و سیره شیخین عمل کنی! امام فرمود: امید دارم که در محدوده علم و توانایی خودم عمل کنم.
عبدالرحمان، عثمان را صدا کرد و او شرایط ابن عوف را پذیرفت.
بدین ترتیب عبدالرحمان، عثمان را به خلافت برگزید و با او بیعت کرد.
🔅علی (ع) گفت: تو عثمان را برگزیدی تا خلافت را به تو بازگرداند. شاهد سخن امام آن بود که عثمان زمانی بیمار شد؛ در آن لحظه، کاتبش را فراخواند و گفت: عهدی برای خلافت عبدالرحمان پس از مرگ من بنویس و او نوشت📝. بعدها که عثمان بهبودی یافت، موضوع عهدنامه منتفی شد و میان او و ابن عوف دشمنی پدید آمد.
امام برخورد ابن عوف را در مطرح کردن سیره شیخین نوعی خدعه و فریب برای دور کردن خلافت از خود دانست. راوی این خبر، نقش عمروبن عاص را در این خدعه دخیل دانسته است؛ اما روشن است که بدون تصمیم ابن عوف، چنین کاری ممکن نبود.
👤عباس بر این باور بود که شورا
به گونه ای ترتیب یافته که خلافت عثمان نتیجه آن خواهد بود؛ او به همین دلیل، از علی (ع)✨ می خواست تا وارد شورا نشود.
👈بنا به نقل ابن عباس، عمر اهل شورا را تهدید کرد که اگر با یکدیگر اختلاف کنند، معاویه بر آنان غلبه خواهد کرد، آن زمان معاویه در شام بود.
🔻در اینجا چند نکته حائز اهمیت
در ارتباط با خلافت عثمان قابل توجه است.👇
1⃣اول آن که از این زمان خلافت در دست خاندان اموی که چهره سیاسی قریش بودند قرار گرفت. در این زمان عثمان نماینده آنان به شمار می آمد.
این بار، شاخه ای از قریش بر سر کار آمد که در سطح اشرافیت قرار داشت؛ در حالی که زمان ابوبکر و عمر چنین نبود؛ عمر گرچه فردی ثروتمند بود، اما زندگی اشرافی نداشت. اما عثمان یک اشرافی از نوع اموی آن، با پیشینه اسلامی بود.
بدین ترتیب حکومت قدم به قدم به سمت حاکمیت اشرافیت👑 قریشی و شدت بهره گیری از معیارهای قبیله ای در انتخاب خلیفه جلو می رفت.
گفته اند که در همان لحظه انتخاب، ابوسفیان به عثمان گفته بود: "امر" را "امر جاهلی" قرار بده، و البته مقصودش چیزی جز خلافت نبود.
⬇️⬇️⬇️
2⃣نکته دوم اینکه شورا و مشورت در امر خلافت برای نخستین بار مطرح شد.
ابن عوف به دلیل خویشاوندیش با عثمان در انتخاب او متهم بود. بنابراین، مشاوره با مردم می توانست پوششی برای آن به شمار آید. به علاوه، آن دو، عقد اخوت با یکدیگر داشتند، درست همانطور که ابوبکر و عمر چنین عقد اخوتی داشتند.
👈آنچه اهمیت دارد نقش "شورا" است. در حالی که شورا تنها در میان شش نفر برگزیده بود، اما همین مقدار راه حل جدیدی برای انتخاب یک نفر از میان شش نفر محسوب شد. چنین شیوه ای، نوعی شورای محدود در میان چند نفر نخبه قریشی است، به طوری که کسی به جز آنان حق⚡️مداخله نداشت.
تاثیر این شیوه در دوره های بعدی، در میان برخی از مخالفان امام علی (ع)، و نیز در میان زبیری ها که ضد امویان بودند، دیده شده است.
3⃣نکته سوم در ارتباط با مساله بیعت است. پس از بیعت ابن عوف و سایر اعضای شورا، علی(ع) از بیعت با عثمان سرباز زد.
ابن عوف به او گفت: بیعت کن والا گردن تو را خواهم زد. امام از خانه بیرون رفت. اصحاب شورا👥 در پی او رفته، به آن حضرت گفتند: بیعت کن والا با تو جهاد خواهیم کرد؛ آنگاه امام همراه آنان آمد و با عثمان بیعت کرد. این مساله ای است که مورد انتقاد واقع شده است.
در آنجا مقداد از علی (ع)✨ سوال کرد: آیا اهل مقاتله است تا آنان نیز او را کمک کنند امام فرمود: با کمک چه کسی با آنان جنگ کنم.
💬این سخن اعضای شورا با امام، بر اساس این گفته عمر بود که هر کس از بیعت تخلف کرد گردن او را بزنند.
پیش از این اشاره کردیم که عمر از جمله کسانی بود که معتقد به گرفتن بیعت، به زور بود.⚔
بعدها خواهیم دید که امام پس از روی کار آمدن، حاضر نشد از کسانی که حاضر به بیعت نبودند، به زور بیعت بگیرد.
4⃣چهارمین نکته آن که یکی از آثار جانبی شورا آن بود که اعضای شورا بعدها به هوس خلافت افتادند. با کاری که عمر کرده بود، این افراد تصور می کردند که شایسته خلافت هستند.
نتیجه چنین توقعی، ایجاد آشوبهای بعدی و نیز مخالفتهایی بود که با عثمان و سپس در برابر علی (ع) پیش آمد.
تحلیل معاویه این بود که شورای عمر سبب اختلاف میان مسلمانان شده است. زیرا طلحه، زبیر و سعدبن ابی وقاص، چنین میپنداشتند که لیاقت خلافت دارند.
📚شیخ مفید نیز درباره سعدبن ابی وقاص می نویسد: او شخصا کسی نبود که خود را برابر با علی (ع)✨ بداند؛ اما از زمانی که در شورا وارد شد، احساسی در او پدید آمد که اهلیت خلافت را دارد و همین بود که دین و دنیای او را خراب کرد.
👈ابن ابی الحدید از استاد خود
چنین تحلیلی را نقل کرده که هر یک از اعضای شورا در درون خود چنین احساسی را پیدا کردند که زمینه خلافت و ملک را دارند؟ این امر آنان را همچنان به خود مشغول می داشت تا کار به اختلافات بعدی رسید.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب "تـاریخ
سیاسی اسلام، ج2، ص139-147"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۸۸
@marefatemahdavi
✨ #امام_زمانم
• تاکیبهپسپردهنهــــــــــــان،
چهــــرهماهت ..🌱
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
یک سوال مغلطه گونه رو ممنون میشم جواب بدید
حکومت پیشنهادی انقلاب اسلامی ولایت فقیه هست حالا اگه فرض مثال در یکی دیگه از کشور های شیعه مثل آذربایجان یا بحرین یا عراق هم شیعیان حکومت ولایت فقیه ایجاد کنند آیا همچین چیزی امکان داره، کدوم ولی فقیه باید از دیگری پیروی کنه؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔸بحث سر همین است نکته اصلی اینجاست که شما اشاره کردید و مغلطه هست و واقعا هم درست است. ما در اسلام رهبر و کشور نداریم، امام و امت داریم. یعنی امت اسلام، نه کشور اسلام! امت ممکن است اهل هر کشوری شما باشید اما زیر پرچم اسلام. بحث ولایت فقیه از نگاه امام و امت است یعنی ربطی به مرزها و کشورها ندارد، در اصل اگر ولی فقیه حکمی می دهد برای همه کشورهاست و همه کشورها برای اینکه جایگاه ولایت فقیه تضعیف نشود باید به همین حرف ولی فقیه که ما داریم تبعیت بکنند، برای اینکه جایگاه ولایت فقیه تضعیف نشود.
☝️🏻الان رهبری حکمی می دهد برای کشورهای دیگر هم هست برای مسلمین شان. اما چون متأسفانه این قوانین بین المللی سیاسی این اجازه ها را نمی دهد به همین خاطر دیگه نمی شود خیلی در امورات کشورهای دیگر دخالت کرد. اما کلیات را رهبر دستور می دهد مثلا به فلسطینی ها می گوید همچنان مقاومت کنید، به مردم بحرین می گوید مقاومتتان را ادامه بدهید کلیات را می گوید. اگر یادتان باشد تقریبا سال دو هزار و ده، یازده بود که حضرت آقا تشریف آوردن در خطبه های نماز جمعه آنجا خطبه عربی خواندن خطاب به مردم بحرین و مصر و تونس و کشورهای عربی منطقه.. آنجا دستوراتی را حضرت آقا فرمودند این دستورات کلی است اما در جزئیات حکومت ها خُب به خاطر مسائل سیاسی و بین المللی نمی توانند دخالت بکنند.
🔹اما کشورهای دیگر هم به خاطر جایگاه ولایت فقیه و عدم تفرقه نمی توانند این سیستم را ایجاد بکنند. اصلا کشورهای دیگر شیعه در حد اکثریتی نیست که بخواهند.. فقط عراق شیعه حداکثری است که آن هم آنچنان حداکثری مثل ایران نیست که بخواهند حکومت ایجاد بکنند و.. قانون اساسی آنها این اجازه را به آنها نمی دهد. بر فرض هم اگر بشوند آن فرد خیلی باید متوجه باشد که نباید جایگاه ولایت فقیه تضعیف بشود. الان هم مراجع ما چند مرجع ما داریم هیچ مرجعی مرجع دیگر را تضعیف نمی کند. کسی نمی آید نمی گوید نظر من آن است یا آن مرجع بی سواد است، تضعیف نمی کنند مراجع را. در بحث ولایت فقیه هم همین است به خاطر عدم تضعیف ولایت فقیه، تصور حکومت یک ولایت فقیه دیگری خیلی عاقلانه نیست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
ببخشید سوال یکی از دوستان ممنون میشم جوابشو بدید سپاس از گروه بسیار خوبتون البته جواب دادیم ولی جواب قانع تری میخواد
مثال میگم من ذاتم خرابه نقطه ضعفم هم مشخصه تمام تلاش در حد خودم کردم ولی چون ذات خرابه درست شدنش محاله پس قبول داری مقصر خداست میدونی چرا میگم خدا؟
چون تمام ازمایشاتش از نقطه ضعف منه
باید راه نجات نشون بده ببین قلب سیاهه درست از گناه یه جورایی شده مثل سنگ نه اعتقادی نه چیزی این ذات باید درست بشه نمازی که با خلوص خونده نشه دعایی که از ته قلب نباشه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
💠من به این بنده خدا می گویم تو از کجا می دانی ذاتت خراب است؟ چطوری اثبات می کنی ذاتت خراب است؟ اصلا همینی که این چیزها به ذهنت آمد که آیا من ذاتم خراب است، که توبه ام قبول هست، قلبم سیاه هست.. خود اینکه الان به ذهنت آمد خود این یعنی ذات شما خراب نیست!
👈🏻چون اگر ذات خراب باشد اصلا به فکر اینها نمی افتی یکراست سمت گناه می روی، خدا و همه چیز را کنار می گذاری. پس ذات شما درست است، حالا ممکن است به خاطر گناهان سیاه شده باشد ولی خراب نیست. ذات ما هر چقدر خراب باشد دیگر از حر که بدتر نیست! حر راه را بر امام حسین (ع) بست از این بدتر شما سراغ دارید؟ راه را بر امام حسین بست، اما خواست برگشت. متوجه هستید! یا نمونه هایی که داشتیم آدم هایی که یک عمر کار بد می کردند و.. پس اینطوری هیچ وقت اظهار نظر نکنید.
👌🏻خدا آزمایش می کند می خواهد ببیند توبه ات توبه واقعی هست یا نه. این مشکل شما را همه ما داریم، کی هست که نداشته باشد عزیز من! با یک ذره اراده حل می شود. نماز اول وقت خیلی اراده انسان را قوی می کند این را در برنامه هایتان داشته باشید.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️حضرت آیتالله بهجت
قدسسره:
🔸ما خود را از اطرافیان و دوستان آن حضرت میدانیم، ولی در این امر ـ یعنی دعا برای تعجیل ظهور او ـ مسامحه میکنیم!🔸
#امام_زمان✨
@marefatemahdavi
🌙نماز شب بیست و دوم #ماه_رجب
💠إِبْرَاهِيمُ بْنُ عَلِيٍّ الْكَفْعَمِيُّ فِي الْمِصْبَاحِ نَقْلًا مِنْ كِتَابِ مِصْبَاحِ الزَّائِرِ لِابْنِ طَاوُسٍ عَنْ سَلْمَانَ الْفَارِسِيِّ عَنِ النَّبِيِّ (ص) ، ابراهیم بن علی کفعمی در مصباح به نقل از کتاب مصباح الزائر برای ابن طاووس از سلمان فارسی از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل می کند که فرمودند:
🔹أَنَّهُ مَنْ صَلَّى فِي لَيْلَةِ الثَّانِيَةِ وَ الْعِشْرِينَ مِنْ رَجَبٍ ثَمَانِياً بِالْحَمْدِ وَ الْجَحْدِ سَبْعاً
👈در شب بيست و دوم ماه رجب هشت ركعت نماز -در هر ركعت سورهى «حمد» یک بار و سورهى «قُلْ يا أَيُّهَا اَلْكافِرُونَ» هفت بار-
🔹وَ يُسَلِّمُ وَ يُصَلِّي عَلَى النَّبِيِّ (ص) عَشْراً ثُمَّ يَسْتَغْفِرُ اللَّهَ عَشْراً
👈و هنگامى كه نمازش را به آخر رساند، ده بار بر پيامبر صلوات بفرستد و ده بار استغفار كند،
💠لَمْ يَخْرُجْ مِنَ الدُّنْيَا حَتَّى يَرَى مَكَانَهُ فِي الْجَنَّةِ- وَ يَمُوتُ عَلَى الْإِسْلَامِ- وَ يَكُونُ لَهُ ثَوَابُ سَبْعِينَ نَبِيّا. از دنيا بيرون نمىرود تا اينكه جايگاه خود را در بهشت ببيند و بر آيين اسلام جان مىسپارد و پاداش هفتاد پيامبر براى او خواهد بود.
📔منبع: کتاب وسائل الشیعه
🔹🔷🔸🔷🔹
@marefatemahdavi
1_237743659.mp3
6.96M
💠 #مبانی_دعا
🎤 با توضیحات #استاد_احسان_عبادی
🎬 جلسه 21
👈 چه افرادی مستجاب الدعوه هستن؟
❇️ 90 جلسه در ماههای #رجب #شعبان و #رمضان در خدمت شما خواهیم بود با مباحث مهم و اصولی پیرامون #دعا ❇️
@marefatemahdavi
51.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 سلسله جلسات #وظایف_منتظران_با_نگاه_تمدنی 2
❇️ با میزبانی کانون مهدویت چند دانشگاه کشور
🔸 جلسه 2️⃣ جهاد علمی برای تمدن سازی، از وظایف منتظران
🎤 با سخنرانی #استاد_احسان_عبادی
📅 سه شنبه 3 اسفند 1400
@marefatemahdavi
وظایف منتظران با نگاه تمدنی 2.mp3
19.99M
صوت جلسه بالا
جلسه دوم #وظایف_منتظران_با_نگاه_تمدنی
#ندبه_انتظار
✍شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز پنجاه
🔶«اللَّهُمَّ وَ نَحْنُ عَبِیدُكَ التَّائِقُونَ إِلَی وَلِیِّكَ الْمُذَکِّرِ بِكَ وَ بِنَبِیِّكَ خَلَقْتَهُ لَنَا عِصْمَهً وَ مَلاذا وَ أَقَمْتَهُ لَنَا قِوَاما وَ مَعَاذا وَ جَعَلْتَهُ لِلْمُؤْمِنِینَ مِنَّا إِمَاما؛
✨خدایا، ما بندگان به شدّت مشتاق به سوی ولیّ تو هستیم، آنکه مردم را به یاد تو و پیامبرت اندازد و تو او را برای ما نگهبان و پناهگاه آفریدی، و او را قوم و امان ما قرار دادی و او را پیشوای اهل ایمان از ما گرداندی».✨
👈این فراز از دعای ندبه به برقراری حکومت مهدوی رغبت نشان می دهد و از خداوند متعال ظهور امام را درخواست می کند. چنانچه در دعاهای مهدوی میخوانیم:
✨«اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْكَ فِی دَوْلَهٍ كَرِیمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِیهَا مِنَ الدُّعَاهِ إِلَی طَاعَتِكَ وَ الْقَادَهِ فِی سَبِیلِكَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا كَرَامَهَ الدُّنْیَـا وَ الْآخِرَه».✨
🔰بی شک این رغبت زمانی صادقانه است که با اطاعت همراه باشد و کسانی که چنین رغبتی به امام زمان دارند مطیع او خواهند بود.
📂📂 نکته ها :
1⃣. اطاعت در لغت به معنای پیروی با میل است، بنابراین اطاعت از خدا و رسول باید با میل و رغبت باشد؛ چنانچه در وصف مؤمنان واقعی آمده است:
✨«وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ ...وَ یُطِیعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ سَیَرْحَمُهُمُ اللَّهُ؛ مردان و زنان با ایمان... و از خداوند و پیامبرش پیروی می کنند. به زودی خداوند آنان را مشمول رحمت خویش قرار خواهد داد».
2⃣. در حدیثی، رسول اکرم پس از ذکر اسامی امامان معصوم برای جابر، به وی فرمود: «ای جابر! آنان جانشینان و اوصیا و اولاد و عترت من هستند؛ کسی که ایشان را اطاعت کند، مرا اطاعت کرده و کسی که از آنان سرپیچی کند، مرا سرپیچی کرده، و کسی که ایشان را یا یکی از آنان را انکار کند، مرا انکار کرده است».
3⃣. پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم درباره لزوم اطاعت از قائم آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمود:
✨الْقَائِمُ مِنْ وُلْدِی اسْمُهُ اسْمِی وَ كُنْیَتُهُ كُنْیَتِی وَ شَمَائِلُهُ شَمَائِلِی وَ سُنَّتُهُ سُنَّتِی یُقِیمُ النَّاسَ عَلَی مِلَّتِی وَ شَرِیعَتِی وَ یَدْعُوهُمْ إِلَی كِتَابِ رَبِّی عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ أَطَاعَهُ فَقَدْ أَطَاعَنِی وَ مَنْ عَصَاهُ فَقَدْ عَصَانِی وَ مَنْ أَنْكَرَهُ فِی غَیْبَتِهِ فَقَدْ أَنْكَرَنِی وَ مَنْ كَذَّبَهُ فَقَدْ كَذَّبَنِی وَ مَنْ صَدَّقَهُ فَقَدْ صَدَّقَنِی إِلَی اللَّهِ أَشْكُو الْمُكَذِّبِینَ لِی فِی أَمْرِهِ وَ الْجَاحِدِینَ لِقَوْلِی فِی شَأْنِهِ وَ الْمُضِلِّینَ لِأُمَّتِی عَنْ طَرِیقَتِه؛✨
🔹قائم از فرزندان من است. نامش نام من و کنیه اش کنیه من است. شمایل او، شمایل من و روش او، روش من است. مردم را بر آیین و دینم بدارد و آنها را به کتاب پروردگارم فراخواند. کسی که او را اطاعت کند، مرا اطاعت کرده، و کسی که او را نافرمانی کند، مرا نافرمانی کرده است. کسی که او را در دوران غیبتش انکار نماید، مرا انکار نموده، کسی که او را تکذیب کند، مرا تکذیب کرده، و کسی که او را تصدیق نماید، مرا تصدیق نموده است. از کسانی که گفتار مرا درباره او انکار و تکذیب می کنند و از کسانی از امتم که مردم را از راه او گمراه می سازند، به خداوند شکایت می برم.
4⃣. وفا به تعهدات از سوی امام و امت، آثاری دارد که ✨حضرت علی عليهالسلام در نهج البلاغه آن را چنین توصیف میفرماید:
- شکل گرفتن علاقه ها و تشکل نیروها: «نظاماً لُالفتهم»؛
- نفوذ ناپذیری و مصونیت مکتب در برابر هرگونه خطر تحریف و بدعت و التقاط: «عزّاً لدینهم»؛
- تضعیف باطل و استحکام پایگاه حق: «و عزّ الحق بینهم»؛ - روشن شدن راه های دین: «و قامت مناهجُ الدین»؛
- مستقرّ شدن استوانه های عدالت: «و اعتدلت معالم العدل»؛
- قرار گرفتن امور در مجاری خود: «و جرت علی اذلالها السُنن»؛
- بسته شدن راه نفوذ دشمن و بهانه گیری بدخواهان: «و طُمِع فی بقاء الدوله و یئستْ مَطامع الاعداء».
⬇️⬇️⬇️