محامین 43.mp3
12.9M
دوره #محامین 43
📆 26 آّبان 1398
🔰 جلسه 43
موضوع: پاسخ به مهمترین شبهات وهابی ها علیه امام عصر (عج) (3)
ترم چهارم
🏚مکان : کانون مهدویت شهرستان قائمشهر
🎤با تدریس #استادعبادی
@marefatemahdavi
لینک همه کانالها و گروههای استاد به آدرس @arshiv_link313
محامین 44.mp3
17.59M
دوره #محامین 44
📆 10آذر 1398
🔰 جلسه 44
موضوع: پاسخ به مهمترین شبهات وهابی ها علیه امام عصر (عج) (4)
ترم چهارم
🏚مکان : کانون مهدویت شهرستان قائمشهر
🎤با تدریس #استادعبادی
@marefatemahdavi
لینک همه کانالها و گروههای استاد به آدرس @arshiv_link313
🔹 امام حسن عسکری میفرمایند:
«او غیبتی طولانی خواهد داشت که در آن [غیبت] هیچ کس نجات نمی یابد، مگر کسی که خدا او را در اعتقاد به امامت ثابت بدارد و در دعا به تعجیل فرج، موفق سازد.»
📚بحارالانوار،ج ۵٢، ص ١۴٩
💐 ولادت #امام_حسن_عسکری علیه السلام را به فرزندشان امام زمان و همه شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
4_5998910715019134789.MP3
3.85M
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
فایل صوتی جلسه 161
با توضیحات استاد عبادی از اساتید مهدویت
❇️خطبه 182
#سطح_مقدماتی
#خطبه
@arshiv_link313
@marefatemahdavi
#حدیث
💠امام حسن عسکری (ع):
🔰«نحنُ کهفُ مَن اِلتَجَأ اِلینا و نورٌ لِمَن اِستَضاءَ بِنا و عِصمةٌ لِمن إِعتَصَم بِنا مَن احَبَّنا کان مَعَنَا فِی السَّنامِ الأعلی و مَنِ انْحَرفَ عنّا مالَ إلی النّار»
👌«ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد؛ و روشنی کسی هستیم که از ما فروغ گیرد؛ و نگهدارنده ی کسی هستیم که در حفاظت ما درآید. هر که ما را دوست بدارد، در قلّه ی برتر با ما خواهد بود، و هر که از ما منحرف گردد، به آتش دوزخ داخل میگردد».
📚مناقب ابن شهرآشوب، ج۴، ص۴۳۵
---------🍃🌸🍃---------
@marefatemahdavi
💠💠💠
📣منتظران تماشاچی نیستند ..
🔹منتظران ظهور حضرتش، نمیتوانند فقط نقش تماشاچی را داشته باشند، زیرا خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «(خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتى) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!)
👌بلکه مؤمنین و منتظرین واقعی باید دائماً در حالت آماده باش به سر برند. در فرازهای دعای عهد نیز این حالت آمادگیِ دائم به تصویر کشیده شده است: (پروردگارا، در صبحگاه این روز و در تمام روزهای گذشتهام، عهد و پیمان و بیعت با او را که بر عهدهام است، تجدید مینمایم، و از آن باز نمیگردم و آن را از بین نمیبرم.)
❌پس مبادا همان اشتباهی که برخی از یهودیان بنیاسرائیل به آن دچار شدند را مرتکب شده و این تصور غلط برای ما ایجاد شود که گروهی برگزیده هستیم و به صِرف وجود محبت اهل بیت (علیهم السلام) در قلبِ ما و صِرف ادعای انتظارِ منجی جهان، در نزد خداوند از برترین بندگان محسوب شده و مستحق بهشت برین گردیدهایم و دیگر هیچ مسئولیتی در راستای برچیدن فساد از درون خود و اطرافیان و جامعهی خویش نداریم.
🔹امیرالمؤمنین، حضرت علی علیه السلام در این زمینه میفرمایند: فساد آشکار شده است اما کسی نیست که آن را تغییر دهد و بازدارندهای نیست که آن را باز دارد. آیا اینگونه میخواهید در منزلگاه قدس الهی با خداوند مجاور و همنشین شوید و از عزیزترین اولیای او به حساب آیید؟ هرگز! خداوند را در مورد بهشتش نمیتوان فریب داد و جز با اطاعت نمیتوان رضای او را به دست آورد.
📝مرکز تخصصی مهدویت قم
💠💠💠
@marefatemahdavi
🔸🔹🔶🔹🔸
⬅️سلسله سخنرانی های
📖علــوم قــرآنی
🔔قسمت چهل و چهارم
(برگرفته از فایل شماره 10)
👌.. یا آیه [48] سوره عنکبوت؛
«وَمَا كُنْتَ تَتْلُو مِنْ قَبْلِهِ مِنْ كِتَابٍ» (تَتْلُو تلاوت کردن) چرا واژه تقرأ را بکار نبرد؟ تقرأ هم قرائت کردن است، چرا بکار نبرد؟ چون تقرأ به خاطر داشتن همزه بیانش ثقیل است، بیانش سخت است.
📖یا در آیه «لَا رَيْبَ فِيهِ...»
می توانست به جای «رَیْبَ»، شک بگوید، می توانست به جای «رَیْبَ»، شک استفاده کند، اما چرا نشد؟ حالا دلایل معنایی هم دارد ولی غیر از دلایل معنایی، دلایل بلاغتی اش را بخواهیم بگوییم؛ ادای تشدید برای زبان سنگین است به همین خاطر در قرآن بیشتر به جای شک، «رَیْبَ» گفته شده.
📌اما سوره کوثر، اصلا خود ادبا و خود ادبیات دانها می فهمند سوره کوثر چقدر نکات مهمی دارد، چقدر نکات زیر ادبیاتی دارد👇
👈در اول سوره، فعل «أَعْطَيْنَا» را با ضمیر مع الغیر «نا» می آورد، که ما، یعنی مبتدا ما هستیم، فاعل ماییم. می خواهد اختصاص را برساند. یعنی فقط ما هستیم که این کوثر را به تو اعطا کردیم، کسی دیگری نمی توانست اعطا بکند. از ضمیر متکلم مع الغیر استفاده می کند ضمیر «نا»، جمع،
🌸تا ″عظمت کبریایی″ خودش را خدا به تصویر بکشد.
👈از صفت کوثر با حذف موصوف یاد کرد، یعنی نگفت چی را به کوثر تشبیه کردیم، چرا..؟ تا وسعت معنا پیدا بکند، تا دایره معنایی کوثر وسیع باشد، گسترده باشد، نه فقط یک چیز!
👈با ذکر نماز و قربانی شتر، «فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ» (نحر یعنی شتر قربانی کردن) هم عبادت بدنی را می آورد، هم عبادت مالی که قربانی کردن در رأس آنهاست. عبادت مالی از رؤس آنها قربانی کردن است. چون خمس و زکات را همه نمی توانند بدهند ولی قربانی را تقریبا شاید همه بتوانند انجامش بدهند. به رأس اشاره کرده.
👈بعد به جای شخص دشنام دهنده، که پیامبر را دشنام داده بود.. چون شأن نزول آیه این بود؛ فردی به اسم عاص بن وائل (که بعضی ها می گویند همان پدر عمروعاص بود) به پیامبر دشنام داد، این آیه در جواب آن فرد نازل شد، به همین خاطر می گوید آن کسی که تو را سرزنش کرد «إِنَّ شانِئَکَ» اسم نمی آورد.. چرا؟ چون نوعی تحقیر را می رساند.
🔸شما وقتی بخواهی در صحبت ها کسی را نام نبری بیشتر با ضمیر غائب استفاده می کنی، نامش را هم نمی بری. این در ادبیات عرب نوعی تحقیر حساب می شود که اسم مستقیم طرف را نمی آوری، البته نه همیشه! ولی در اینطور موارد با قرینه هایی که هست، نوعی تحقیر حساب می شود.
📄شاید تفسیر دیگر این باشد که همه کسانی که مثل عاص بن وائل به تو توهین می کنند به سرنوشت مشابه اش دچار می شوند. یعنی قضیه فقط برای این فرد نیست، برای بقیه هم هست. بلاغت یعنی این!
😊این بحث مقدماتی ماست،
خیلی مباحث زیباتر و جالب تر دیگر هم دارد که ان شاءالله در جلسات بعدی خواهیم گفت.
📍ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_علوم_قرآنی 44
#لطفا_معرف_کانال_باشید
🔸🔹🔶🔹🔸
==============
@marefatemahdavi
@arshiv_link313