#تفسیر_حمد
قسمت #پنجاه و پنج
👈تفسیر « إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين »👇
اننسان با بندگی به عبودت میرسد و حقیقت عبودیت به فهم سه مطلب است که در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) آمده:
أَنْ لَا يَرَى الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِيمَا خَوَّلَهُ اللَّهُ مِلْكاً لِأَنَّ الْعَبِيدَ لَا يَكُونُ لَهُمْ مِلْكٌ يَرَوْنَ الْمَالَ مَالَ اللَّهِ يَضَعُونَهُ حَيْثُ أَمَرَهُمُ اللَّهُ بِهِ وَ لَا يُدَبِّرُ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ تَدْبِيراً وَ جُمْلَةُ اشْتِغَالِهِ فِيمَا أَمَرَهُ تَعَالَى بِهِ وَ نَهَاهُ عَنْهُ فَإِذَا لَمْ يَرَ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِيمَا خَوَّلَهُ اللَّهُ تَعَالَى مِلْكاً هَانَ عَلَيْهِ الْإِنْفَاقُ فِيمَا أَمَرَهُ اللَّهُ تَعَالَى أَنْ يُنْفِقَ فِيهِ وَ إِذَا فَوَّضَ الْعَبْدُ تَدْبِيرَ نَفْسِهِ عَلَى مُدَبِّرِهِ هَانَ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا وَ إِذَا اشْتَغَلَ الْعَبْدُ بِمَا أَمَرَهُ اللَّهُ تَعَالَى وَ نَهَاهُ لَا يَتَفَرَّغُ مِنْهُمَا إِلَى الْمِرَاءِ وَ الْمُبَاهَاةِ مَعَ النَّاسِ فَإِذَا أَكْرَمَ اللَّهُ الْعَبْدَ بِهَذِهِ الثَّلَاثَةِ هَانَ عَلَيْهِ الدُّنْيَا وَ إِبْلِيسُ وَ الْخَلْقُ وَ لَا يَطْلُبُ الدُّنْيَا تَكَاثُراً وَ تَفَاخُراً وَ لَا يَطْلُبُ مَا عِنْدَ النَّاسِ عِزّاً وَ عُلُوّاً وَ لَا يَدَعُ أَيَّامَهُ بَاطِلًا فَهَذَا أَوَّلُ دَرَجَةِ التُّقَى: 👈يكى اينكه بندگان آنچه را كه خداوند به آنها بخشيده است ملك خود ندانند، زيرا بندگان خدا مالك نيستند و هر چه دارند از خدا مىباشد و هر جا خدا امر كند بايد خرج كنند.
👈دوم اينكه بندهاى هرگز قدرت ندارد با فكر و انديشه خود كارهاى خود را اداره كند، 👈سوم اينكه همه اشتغالش به امر و نهى خداوند باشد؛ هر گاه بندهاى چيزى را ملك خود نداند انفاق مال برایش آسان میشود.
هر گاه بندهاى امور خود را به خداوند واگذارد و بفهمد كه با عقل و تدبيرش نمىتواند امور خود را آن طور كه هست اداره كند، گرفتارىهاى دنيا و مصائب آن بر او گوارا مىگردد، هر گاه بندهاى به اوامر و نواهى خداوند گردن نهد با مردم جدال و مناقشه نمىكند و آنها را آزار نمىدهد.
👈هر وقت كه آدميان به اين سه خصلت عمل كردند و مورد لطف و اكرام خداوند قرار گرفتند دنيا در نظر آنها كوچك مىشود و شيطان و مردم نمىتوانند بر آنها سلطه پيدا كنند و دنبال جمع كردن مال و تكاثر و تفاخر نمىروند، و قصد رياست بر مردم و طلب عزّت ندارند و اوقات خود را به هدر نمىدهند. اين اوصاف نخستين درجه پرهيزكاران است،
معرفت نفس
https://eitaa.com/marefatnafsss
#تربیت_فرزند
قسمت #نود و سه
مراحل تربیت
سن #شش سالگی
👈احترام و اکرام به فرزندان باید مورد توجه والدین و مربیان قرار بگیرد این احترامها در قالبهای مختلفی حتی مانند بوسیدن فرزندان هست.
👈پيامبر صلي الله عليه و آله :مَنْ قَـبَّلَ وَلَدَهُ كَـتَبَ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ حَسَنَةً وَمَنْ فَرَّحَهُ فَرَّحَهُ اللّه ُ يَوْمَ الْقيامَةِ، وَمَنْ عَلَّمُهُ الْقُرآنَ دُعىَ بِالاَبـَوَيْنِ فَيُكْسَيانِ حُلَّتَيْنِ يُضى ءُ مِنْ نورِهِما وُجوهُ اَهْلِ الْجَنَّةِ: هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه اورا شاد كند ، خداوند روز قيامت او را شاد خواهد كرد و هر كس قرآن به او بياموزد ، پدر ومادرش دعوت مىشوند و دو لباس بر آنان پوشيده مىشود كه از نور آنها ، چهرههاى بهشتيان نورانى مىگردد .
👈باید دقت کرد بین فرزندان مساوات داشته باشیم؛ در روایتی از حضرت علی(علیه السلام) نقل شده : « أَبْصَرَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) رَجُلًا لَهُ وَلَدَانِ فَقَبَّلَ أَحَدَهُمَا وَ تَرَكَ الْآخَرَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم ) فَهَلَّا وَاسَيْتَ بَيْنَهُمَا: پيامبر (صلي الله عليه و آله و سلم ) كسى را ديدند كه دو فرزند داشت يكى را بوسيد و ديگرى را رها كرد پيامبر خدا به او فرمودند : چرا ميان آنان يكسان عمل نكردى؟».
معرفت نفس
https://eitaa.com/marefatnafsss
#تفسیر_حمد
قسمت #پنجاه و شش
👈تفسیر « إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين »👇
در نصایح پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به اباذر دارد که:
👈خدا را چنان پرستش کن گویا او را میبینی و اگر تو او را نمیبینی خدا تو را میبیند؛ و بدان كه قدم اول عبادت و بندگى آفريدگار شناسايى اوست، و خداوند اول است قبل از همه چيز كه هيچ چيز پيش از او نبوده و فرد است كه دوم براى او نمىباشد و باقى است كه آخرى براى او تصور نميشود، بوجود آورنده آسمانها و زمين و آنچه در آنهاست ميباشد و او خداوند لطيف و خبير است و بر همه كارها تواناست، بعد ايمان به من و اقرار باينكه خداوند متعال مرا بر همه مردم جهان بشير و نذير و دعوتكننده بسوى خدا و چراغى نور بخش فرستاده، بعد اهل بيت مرا (كه خداوند هر نوع آلودگى (گناه و اخلاق و لغزش و اشتباه) را از ايشان برده) دوست بدار.
👈بدان اى ابا ذر كه خداوند اهل بيت مرا در ميان امّت من چون كشتى نوح قرار داده كه هر كه سوار آن شد نجات يافت و هر كس بآن پشت كرد غرق و هلاك گشت و مثل باب حطّه بنى اسرائيل است كه هر كس داخل آن شد در امان بماند.
معرفت نفس
https://eitaa.com/marefatnafsss
نمایشگاه کیف مدرسه و لوازم التحریر شمیم رحمت(نمایشگاهی که در مدرسه فیضیه برگزار می شود) شروع شد
✅️قیمت مناسب، تنوع بالا، تخفیف ویژه
✅️آدرس : حضوری : قم شهرک فاطمیه خیابان بعثت نبش ک 5
✅️مجازی:
https://eitaa.com/shamimtahrir
✅️ ساعت بازدید:9 تا 13و 16:30تا 22
✅️ منگنه کتاب برای مشتریان رایگان است
✅️ طرح تعویض کتاب و دفتر کهنه با لوازم التحریر
✅️کتاب جلد، منگنه و سیمی می شود
#تربیت_فرزند
قسمت #نود و چهار
مراحل #تربیت
سن #شش سالگی
👈تغذیه مناسب در این سنین از شیرخوارگی که باید با شیر مادر تغذیه شود تا سنین جوانی باید رعایت شود.
👈بهترین تغذیه در دوران شیرخوارگی شیر مادر است که قبلا روایتش بیان شد.
دوران بعد متناسب با سن کودک میتوان از سویقها استفاده کرد👈 در روایتی امام صادق(علیه السلام) فرمودند: اسْقُوا صِبْيَانَكُمُ السَّوِيقَ فِي صِغَرِهِمْ فَإِنَّ ذَلِكَ يُنْبِتُ اللَّحْمَ وَ يَشُدُّ الْعَظْمَ وَ مَنْ شَرِبَ السَّوِيقَ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً امْتَلَأَتْ كَتِفَاهُ قُوَّة: در کودکی به فرزندانتان سویق بدهید که گوشت را میرویاند و استخوان را محکم و قوی میکند و کسی که چهل روز سویق استفاده کند بازوانش پرانرژی خواهد شد.
👈همچنین در روایت دیگری آمده: مردی نزد امام صادق(علیه السلام) آمد و عرض کرد فرزندی متولد شده که ضعف دارد امام (علیه السلام) فرمود سویق به بده که استخوان را تقویت و گوشت را میرویاند.
👈ظاهرا مراد از سویق در این دو روایت سویق گندم باشد و میتوان برای درد استخوان و ضعیف بودن و معلولیت نیز از سویق استفاده کرد.
👈همچنین از میوهها نیز برای شادابی و جوانی فرزندان استفاده کرد در روایت آمده: به فرزندانتان انار بدهید که رشد آنها را سریع میکند.
👈بحث تغذیه برای سالم ماندن و تربیت فرزند نیاز است که والدین مراعات کنند ولی این بحث را باید در نوشتار دیگری مطرح کرد.
معرفت نفس
https://eitaa.com/marefatnafsss
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ؛ الگوهای تاثیر گذار را جدی بگیریم📌
🎙استاد قرائتی
✅ اگر فرزندتان حرف شما را برای دعوت به نماز نمی پذیرد از افراد مورد علاقه فرزندتان استفاده کنید
🍋 به نقل از کانال مرکز تخصصی نماز
#هنگامه_مناجات_با_خالق_نزدیک_است... 🌺
📎#صفر
📎#پیامبر_مهربانی
📎#امام_رضا علیه السلام
📎#امام_حسن علیه السلام
شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت.
#اللهم_صل_علی_محمد_وآل_محمدوعجل_فرجهم
#تفسیر_حمد
قسمت #پنجاه و هفت
👈تفسیر « إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين »👇
👈« إِيَّاكَ نَسْتَعين »؛ یعنی خدایا تنها از تو کمک میخواهیم. اولین نکته، هوشیاری انسان در استعانت در عبادت است. بداند در عبادت کردن و همین نماز خواندن نیز استعانت و کمک خداوند باید باشد. بنده در این حال جز خدا كسى را سزاوار كمك خواهى نمىبيند لذا به صورت انحصار میگوید خدایا فقط از تو کمک میخواهم.
👈کمک خواستن در همین پرستش اينكه حتى در حال انجام عبادت هم ما محتاج كمك و يارى خدا هستيم و اگر او ياريمان نكند، عبادتى از ما سر نخواهد زد و يا اگر هم عبادتى كرديم اى بسا با دچار شدن به خودبينى و عجب، آن عبادت فاسد شود و به جاى وصول به حق، ما را از حق دور سازد اين است كه همواره بايد از خدا كمك خواست تا وساوس شيطانى و شرور نفس را از ما دور كند و عبادتمان چنان باشد كه مورد رضايت اوست.
👈بنابراین اولین استعانت و کمک خواستن بر همین عبادت و ارتباط با خداوند است و طلب توفیق خواستن بر عبادت است.
معرفت نفس
https://eitaa.com/marefatnafsss
🏴السلام علیک ایها المجتبی
مرحوم صدوق نقل کرده یک روز پیامبر نشسته بود حسن آمد پیغمبر گریان شد فرمود الی الی یا بنی فرزندم نزد من بیا
او را روی زانو نشانید فرمود این پسر من نور چشم من میوه دل من هنگامی که به حسن نگاه کردم یاد مصیبتهای او افتادم به وسیله زهر کشته میشود همه ملایکه هفت آسمان بر او میگریند هر کسی بر حسنم گریه کند روز قیامت کور نشود...
اما آقا روزه دار بود وقت افطار همسر شربت شیر آورد تا نوشید فرمود انا لله و انا الیه راجعون فرمود ای دشمن خدا مرا کشتی خدا تو را بکشد امام حسین آمد سر مبارک برادر را در برگرفت اما کسی نبود سر حسین را به دامن بگیرد.
برگرفته از امالی صدوق ص114 و منتهی الامال ص325و327