به اطلاع همکاران گرامی میرساند امروز یکشنبه 1402/05/08 استخر برق باختر (سانس آقایان)به علت آلودگی هوا تعطیل است.
هدایت شده از استانداری مرکزی
💠مردم با مصرف بهینه در تأمین پایدار آب شرب همراهی کنند
🔷نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی به ریاست استاندار و با حضور معاونین، جمعی از مدیران و فرمانداران برگزار شد.
استاندار مرکزی:
🔸با توجه به کاهش ۲۶ درصدی بارش در سال آبی جاری و تغییر الگوی بارندگی، مخازن دو سد بزرگ استان نسبت به دو سال گذشته در وضعیت مناسبی نیستند و همزمان که تمام تلاش خود را برای توزیع بهینه آب به کار خواهد بست همراهی مؤثر مردم برای مصرف صحیح را نیاز داریم.
🔸تاکنون در تأمین آب شهرهای استان تنشی وجود نداشته ولی در برخی روستاها همچون سنوات گذشته با مشکلاتی مواجه هستیم اما علیرغم کاهش بارندگیها و گرمای هوا تلاش شد تعداد روستاهایی که با تنش جدی مواجه بودند کاهش پیدا کند.
🔸جهاد آبرسانی به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی دولت در تلاش است که دسترسی عادلانه به آب شرب را در شهر و روستا فراهم کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار:
🔸با توجه به اضافه برداشت کشاورزان اجاره کار از منابع آبی استان و کشت محصولات آب بر در اراضی غیر تحت شرب، موضوع نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار:
🔸این آمادگی وجود دارد که صنایع استان مرکزی جهت تأمین نیاز آب خود، برای انتقال آب از خلیج فارس به استان سرمایهگذاری مشترکی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان:
🔸درحال حاضر پرشدگی سد الغدیر ساوه با ۳۶ میلیون مترمکعب ذخیره ۱۳ درصد و سد کمال صالح اراک نیز با ۴۳ میلیون مترمکعب آب ۴۶ درصد پر است.
#استان_مرکزی
#حفاظت_آب
شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۲
@ostandari_markazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید - بازتاب بررسی پیشنویس برنامه هفتم در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در رسانه ملی
◾️ یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲
در جریان نشست اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با وزیر نیرو مصوب شد:
✅️ ممنوعیت آبیاری فضای سبز شهرها با آب آشامیدنی
✳️ اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور با حضور وزیر نیرو ، منابع آبی کشور را تعیین و تکلیف کردند
◀️ بر اساس مصوبه این کمیسیون مقرر شد در دومین سال از اجرای قانون برنامه هفتم توسعه کشور، آبیاری فضاهای سبز موجود در شهرها با آب آشامیدنی توسط شهرداری ها ممنوع شود.
✅️ نصب دستگاه شمارشگر هوشمند آب بر روی چاههای متعلق به دستگاههای دولتی
✳️ مصوب شد تا بر روی تمامی چاههای متعلق به دستگاههای اجرایی ، نهادهای عمومی غیردولتی ، نهادهای انقلاب اسلامی و نیروهای انتظامی دستگاه شمارشگر هوشمند آب نصب شود و این دستگاه ها موظف هستند تنها بر اساس میزان اعلامی وزارت نیرو آب برداشت کنند.
◀️ همچنین مصوب شد تا در شرایط #تنش_آبی ، دستگاههای فوق الذکر ، چاهها و زمینهای مستعد منابع آبی خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.
✅️ افزایش نقش سمن ها و گروههای مردم نهاد غیردولتی در حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی در برنامه هفتم توسعه
✳️ در جریان رسیدگی به وضعیت منابع آبی کشور ، کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه به وزارت نیرو این مجوز را داد تا این وزارتخانه بتواند بعضی از وظایفش را در حوزه حفاظت از منابع آبهای زیر زمینی و تعمیر و نگهداری شبکههای آبیاری به تشکلها و گروههای مردم نهاد غیردولتی واگذار کند.
◾️ یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲
🔹🔸🔹آخرین وضعیت ذخیره آب در سدهای استان مرکزی
🔸سد الغدیر ساوه و کمال صالح شازند به علت کاهش ۲۶ درصدی بارشها از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند.
https://www.iribnews.ir/00GUiD
جشنواره سیمرغ.pdf
1.15M
اطلاعیه دوازدهمین جشنواره فرهنگی هنری سیمرغ با شعار "ایران جوان بمان"
14.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخگویی مهندس امیرحسینی مدیر منابع آب شهرستان ساوه
در برنامه به قید فوریت رادیو اقتصاد با موضوع رسیدگی به پرونده و مشکلات تولیدکنندگان
سه شنبه 10 مردادماه 1402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاش بابا آب نمیداد
ساوه - ایرنا - "بابا آب داد" جملهای برای اولین گام ورود بسیاری از نسلهای ایران به حوزه علم و آگاهی است، ۲ مولفه مهمی که این روزها آب بیشتر از هر حوزهای نیازش دارد تا خبری مانند "کاهش ذخیره سد الغدیر ساوه به ۱۳ درصد ظرفیت" باعث نشود بگوییم کاش بابا آب نمی داد بلکه فرهنگ استفاده بهینه از آن از سوی برخی شهروندان رعایت میشد.
https://www.irna.ir/news/85185197/%DA%A9%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D8%A8-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%AF
کاش بابا آب نمیداد
ساوه - ایرنا - "بابا آب داد" جملهای برای اولین گام ورود بسیاری از نسلهای ایران به حوزه علم و آگاهی است، ۲ مولفه مهمی که این روزها آب بیشتر از هر حوزهای نیازش دارد تا خبری مانند "کاهش ذخیره سد الغدیر ساوه به ۱۳ درصد ظرفیت" باعث نشود بگوییم کاش بابا آب نمی داد بلکه فرهنگ استفاده بهینه از آن از سوی برخی شهروندان رعایت میشد.
به گزارش ایرنا، هشدارها و اخطارها برای کمبود آب شرب شهرستان ساوه از سوی مسوولان بارها و بارها از اواسط بهار امسال تاکنون در رسانه ها و تبلیغات محیط شهری گفته شده است.
به طوریکه بنرهایی با عنوان هایی همچون «بدون تعارف می گوییم در ساوه آب نیست، بحران کم آبی در ایران جدی است در ساوه جدی تر و به فکر آن باش» در نقاط مختلف شهر توجه هر شهروند نکته بینی را جلب می کند.
این شهرستان شامل چهار شهر ساوه، آوه، غرق آباد و نوبران و ۱۱۵ روستای آن سالانه نیازمند حدود ۳۴ میلیون مترمکعب (۹۵ هزار و ۴۰ مترمکعب در هر شبانه روز) آب شرب است که ۶۰ درصد آن توسط سدالغدیر و ۴۰ درصد نیز توسط چاههای حفر شده شرکت آب و فاضلاب تامین می شود.
سد الغدیر ساوه برای خروج از وضعیت بحران امیدوارِ بارندگیهای پاییزه است، جمله ای که «عزت الله آمری» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی در آخرین نشست شورای حفاظت از آب این استان بیان کرد و گفت: این سد هم اکنون تنها ۱۳ درصد ( ۳۶ میلیون متر مکعب - از ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعبی) آب را ذخیره دارد.
سدالغدیر هم اکنون تنها ۱۳ درصد ( ۳۶ میلیون متر مکعب - از ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعبی) آب را ذخیره دارد.
این وضعیت بحرانی که در نتیجه ادامه روند خشکسالی و کاهش ۴۴ درصدی میزان بارندگی ساوه (بر اساس آمار هواشناسی) طی سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱ تاکنون) به وجود آمده است و در کنار کاهش میزان ذخیره سد الغدیر ساوه به عنوان تامین کننده ۶۰ درصد آب شرب این شهر، باعث خشک شدن ۹ حلقه از چاههای تامین کننده آب آشامیدنی آن شده است.
این وضعیت عرصه را به گونه ای برای ساوجیها تنگ کرده که طبق اعلام «مهدی الیاسی» معاون استاندار و فرماندار ویژه ساوه به ایرنا، تولید و توزیع آب این شهرستان در حال حاضر با بهرهبرداری از تمام ظرفیت منابع آب شرب و وارد مدار شدن چاههای در اختیار شهرداری ها و دستگاههای اجرایی در وضعیت سربهسر قرار دارد.
این وضعیت عرصه را به گونه ای برای ساوجیها تنگ کرده که طبق اعلام «مهدی الیاسی» معاون استاندار و فرماندار ویژه ساوه به ایرنا، تولید و توزیع آب این شهرستان در حال حاضر با بهرهبرداری از تمام ظرفیت منابع آب شرب و وارد مدار شدن چاههای در اختیار شهرداری ها و دستگاههای اجرایی در وضعیت سربهسر قرار دارد.
گفته ها گویای رنگ قرمز این بحران بوده اما دیده ها در برخی موارد مانند شست و شوی معابر و خودروها در این وضعیت بحرانی در سطح شهر ساوه حکایت از احساس خطر نکردن برخی شهروندان نسبت به رنگ سرخ این چالش عظیم دارد.
در چهار ماه امسال میزان مصرف ساوجیها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود سه درصد افزایش دارد.
هنگام بردن دخترم به مهدکودک شاهد رفتار عجیب یک شهروند ساوجی (مردی میانسال) نسبت به آب بودم که صبح هر روز شلنگ به دست نه فقط جلوی در خانه خودشان بلکه نصفی از کوچه را شست و شو می دهد، چند ثانیه در چشمهایم خیره می شود و طوری که انگار اصلا حرف هایم را نشنیده شلنگ را داخل می برد و در را می بندد، با خودم می گویم کاش بابا آب نمی داد بلکه فرهنگ استفاده بهینه از آن را آموزش می داد.
درحالی که مشکل کمبود آب با توجه به قرارگیری در فصل گرما و احتمال کم بارندگی ها تا فصل پاییز بر تامین آب شرب ساوجیها سایه افکنده، «محسن کریمی» سرپرست شرکت آب و فاضلاب ساوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در چهار ماه امسال میزان مصرف مشترکان ساوجی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود سه درصد افزایش دارد.
وی افزود: سرانه مصرف آب در شهر ساوه ۲۲۰ لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر بوده که این عدد نسبت به متوسط مصرف استاندارد و به نسبت سایر مناطق کشور بالاتر است به گونه ای که ۵۶ درصد مشترکین شهر بیش از الگو، مصرف دارند این درحالی است که با رعایت الگوی مصرف می توان ۶۰ درصد مشکلات بحران آب را برطرف کرد.
کریمی گفت: عدم استفاده از آب برای مصارف غیر شرب همانند شست و شوی درخت و معابر و آبیاری باغچه، کاهش جریان و مقدار آب هنگام استحمام، مسواک، شست و شو از جمله اقدامات لازم برای مدیریت مصرف از سوی شهروندان است.
ابتدای تیر سال جاری همزمان با تشدید بحران آب در این شهرستان در جلسه کمیته بحران در خصوص مدیریت آب مقرر شد که برخی تمهیدات از جمله مدیریت مصرف و کاهش فشار، تجهیز و بکارگیری چاه های اضطراری برای تامین کسری آب انجام شود.
🌎www.marw.ir
🆔https://t.me/marw_ir/
🆔eitaa.com/marw_ir
#شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#جان_آب_جان_شما #به_فکر_آب_باش #نجات_آب_نجات_زندگی
#حفاظت_منابع_آبی
📌 توییت سردبیر روزنامه سازندگی درباره عملکرد وزارت نیرو در تابستان 1402
#niroonline
21.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جمع آوری تجهیزات انتقال آب به اراضی غیر تحت شرب اراضی مزرعه پایین #خمین
9 مرداد ماه ۱۴۰۲
ورودی آب ۲ سد استان مرکزی+فیلم
اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: ورودی ۲ سد کمال صالح و الغدیر ساوه در این استان هماکنون به ۱۲۰ لیتر برثانیه ثبت شده است.
«عزتاله آمری » روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سال گذشته در این موقع از سال، سد کمال صالح اراک ۲۴۰ لیتر بر ثانیه و سد الغدیر ساوه نیز ۶۰۰ لیتر بر ثانیه آب ورودی داشت.
وی بیان کرد: هماکنون حجم آب موجود در سد کمال صالح ۴۳ و نیم میلیون مترمکعب و سد ساوه ۳۵ و نیم میلیون مترمکعب گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: در حال حاضر ۴۶ درصد از سد کمال صالح اراک و ۱۳ درصد از سد الغدیر ساوه آب دارد که سال گذشته به ترتیب ۵۲ درصد و ۲۸ درصد حجم ذخیره آب سدها بود.
حدود ۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش شرب و خدمات مصرف میشود.
شنبه ۱۴ مرداد
https://irna.ir/xjN5HX
15.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ورودی آب ۲ سد استان مرکزی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی:
🔹ورودی ۲ سد کمال صالح و الغدیر ساوه در این استان هماکنون به ۱۲۰ لیتر برثانیه ثبت شده است.
/اخبارفوری
.
🇮🇷 کانال اخبار استان مرکزی 👇
https://eitaa.com/joinchat/1953956058C64200dad2c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ *به علائم هشدار دهنده توجه کنیم و از شنا در محیط های غیر مجاز بپرهیزیم*
🌎www.marw.ir
🆔https://t.me/marw_ir/
🆔eitaa.com/marw_ir
#روابط_عمومی_شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#جان_آب_جان_شما #نجات_آب_نجات_زندگی
#حفاظت_منابع_آبی
هدایت شده از کانال جامع اخبار استان مرکزی
🔴خسارات بالای کشت محصولات پرآببر به آبخوانها
🔹محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: برداشتهای بیرویه از منابع آب برای تولید این محصولات پر ابخور، نه تنها خسارات جبران ناپذیری را به منابع آبی وارد میکند، بلکه ایجاد اثرات سوء زیست محیطی در منطقه را نیز فراهم کرده است.
🔹جهاد کشاورزی با توجه به شرایط بحران آب باید نسبت به تغییر الگوی کشت، استفاده از آبیاریهای نوین و فرهنگ سازی اقدامات ترویجی را انجام دهد.
کانال جامع اخبار استان مرکزی
@markazikhabar
جمع اوری خط انتقال به اراضی غیر توسط خود متخلف طبق دستور مقام محترم قضایی به همت گروه گشت وبازرسی شهرستان کمیجان
مورخ۱۴۰۲/۵/۱۵
خبرنگار افتخاری: #کمیجان #هادی_کلوانی
🌎www.marw.ir
🆔https://t.me/marw_ir/
🆔eitaa.com/marw_ir
#روابط_عمومی_شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#جان_آب_جان_شما #نجات_آب_نجات_زندگی
#حفاظت_منابع_آبی
♦️گرمایش زمین با اقلیم ایران چه میکند؟
🔹ایران یک سوم میانگین جهانی بارندگی و سه برابر میانگین جهانی تبخیر دارد. همچنین میزان سرانه بیابان در ایران سه برابر میانگین جهانی است و یک سوم میانگین سرانه جهانی جنگل دارد. ایران ۷.۵ میلیون هکتار بیابان دارد و نرخ بالای فرسایش خاک و فراوانی رویدادهای شدید اقلیمی مثل سیل، خشکسالی و آتش سوزی جنگلها و طوفانهای گرد و غبار از جمله پیامدهای تغییر اقلیم در ایران است.
🔹درباره اوضاع اقلیمی ایران، «عباس شاهسونی» رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت به ایرنا میگوید: ایران از نظر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بین ۶۳ کشور دنیا رتبه ۵۷ را دارد. از لحاظ سیاستهای اقلیمی رتبه ۴۹ و از نظر انتشار گازهای گلخانهای رتبه ۶۱ را دارد.
🔹به گفته شاهسونی، طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت با توجه به کاهش ۵۰ درصدی روان آبهای سطحی و افزایش ۵۲ درصدی وقوع سیلاب پیش بینی میشود در آینده منابع آب قابلیت اتکای کمتری داشته باشند و تا سال ۱۴۱۰ تغییرات اقلیمی موجب کاهش ۲۵ درصدی آبهای سطحی در ایران میشود./ایرنا
هدایت شده از کانال اراکی ها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ *به علائم هشدار دهنده توجه کنیم و از شنا در محیط های غیر مجاز بپرهیزیم
#روابط_عمومی_شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#شرکت_آب_منطقه_ای_مرکزی
#جان_آب_جان_شما #نجات_آب_نجات_زندگی
#حفاظت_منابع_آبی
✅ کانال پرطرفدار اراکی ها 👇
https://eitaa.com/joinchat/295436299Ccc3401cd72
تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز استان مرکزی کلید خورد
اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز فرم پنج در این استان کلید خورد.
«عزتاله آمری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برنامهریزیهای لازم برای مسدود شدن این تعداد چاه به تفکیک در شهرستانهای استان انجام شده است.
۱۶ مرداد
https://irna.ir/xjN6fS
تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز استان مرکزی کلید خورد
اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز فرم پنج در این استان کلید خورد.
«عزتاله آمری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برنامهریزیهای لازم برای مسدود شدن این تعداد چاه به تفکیک در شهرستانهای استان انجام شده است.
وی بیان کرد: اراک، ساوه و شازند شهرستانهایی هستند که بیشترین چاه غیرمجاز، فرم پنج در استان را دارند که احکام قضایی برای مسدود کردن چاهها در این شهرستانها صادر شده و با همکاری نیروی انتظامی عملیاتی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی با بیان اینکه از اردیبهشت ماه تاکنون ۲۹ حلقه چاه آب در استان مسدود شده است، گفت: برای مدیریت مصرف آب و ساماندهی چاههای آب کشاورزی ضروری است تا پرونده چاههای غیرمجاز در استان بسته شود.
آمری افزود: همچنین ۲ هزار حلقه چاه فرم یک در استان شناسایی شده که برنامهریزی مدون برای ساماندهی آنها در دستور کار است.
وی با بیان اینکه، کشاورزان برای نصب کنتور هوشمند با مشکل مواجه هستند، ادامه داد: هزینه تهیه هر دستگاه کنتور هوشمند چاه آب کشاورزی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال است که کشاورزان از خرید استقبال نمیکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: برای کمک به تهیه کنتور هوشمند آب چاه کشاورزی قراردادی با بانک مهر ایران منعقد شده تا بدون سپردهگذاری وام قرضالحسنه با نرخ چهار درصد در اختیار متقاضیان قرار دهد.
۹۵ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۳.۵ درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش خانگی مصرف میشود.
۱۶ مرداد
https://irna.ir/xjN6fS
کلاس آموزش سامانه تماب به متصدیان ایستگاه های تبخیر سنجی و باران سنجی شهرستان های ساوه و زرندیه
خبرنگار افتخاری: #ساوه #زرندیه #احسان_منصور
هدایت شده از کانال جامع اخبار استان مرکزی
🔴تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز استان مرکزی کلید خورد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: تعیین تکلیف ۲۶۵ حلقه چاه غیرمجاز فرم پنج در این استان کلید خورد.
کانال جامع اخبار استان مرکزی
@markazikhabar