تکذیب کشتهشدن یک خانم در تجمع کرمان
👤 رئیس مرکز اورژانس کرمان ضمن تکذیب ادعای کشتهشدن یک خانم در جریان تجمع سهشنبهشب در این شهر گفت:
🔸کلیپی در فضای مجازی با مضمون کشتهشدن یک خانم منتشر شده که بررسیهای ما و رصد بیمارستانها نشان داد این ادعا صحت ندارد.
🔹حتی موردی از انتقال تجمعکنندگان یا شهروندان مصدوم که در اطراف تجمع حضور داشتهاند نیز به وسیله اورژانس نداشتهایم./ایرنا
☑️ @Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیشب عدهای با موتور در خیابان مطهری (تخت طاووس) میچرخیدند، سطل آشغالها را آتش میزدند و ترافیک درست میکردند
☑️ @Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چادر کشیدن و هتکحرمت یک خانم در اغتشاشات
🔺عزیزانی که نگران کندن خلخال از پای زن یهودی بودند، حالا کشیدن چادر از سر زن مسلمان را تحویل بگیرند!
🔸از تجربههای پیشین اغتشاشات نیاموختهایم که ترحم بر پلنگ تیزدندان، عاقبت خوشی برای مردم عادی ندارد؟!
☑️ @Masaf
آغاز تحقیقات بغداد درباره قتل دختر عراقی توسط نظامیان آمریکایی
🔹 پس از اینکه منابع عراقی روز گذشته خبر دادند که یک دختر نوجوان به ضرب گلوله نظامیان آمریکایی کشته شده است، فرماندهی عملیات بغداد از آغاز تحقیقات در این زمینه خبر داد.
☑️ @Masaf
💬 جایگاه رئیسجمهور آمریکا در مراسم ملکه، اسباب متلکپرانی ترامپ شد
🔻طعنه ترامپ نسبت به نشستن «جو بایدن» در ردیف چهاردهم مراسم خاکسپاری ملکه انگلستان و توهین به کشورهای جهان سوم:
💢 جای شما همانجاست. وقت آن رسیده که با کشورهای جهان سوم آشنا شوی!
☑️ @Masaf
دستگیری عناصر گروهکهای تروریستی کومله و دموکرات در آذربایجانغربی
🔹یک منبع آگاه در گفتوگو با فارس از دستگیری تعدادی از عوامل گروهکهای تروریستی کومله و دموکرات در اعتراضات پراکنده جنوب استان آذربایجانغربی خبر داد. این افراد نفوذی صحنهگردانی اعتراضات را برعهده داشتند.
🔹در روزهای اخیر گروههای تروریستی تجزیهطلب کومله و دموکرات از تجمعات اعتراضی استانهای آذربایجانغربی و کردستان حمایت کردند.
🔹برخی از افراد شرکتکننده در تجمعات جنوب آذربایجانغربی و چند شهر کردستان نیز از نمادهای گروهکهای تجزیهطلب استفاده کرده بودند.
☑️ @Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاجقاسم:
ای کاش بهجای پرچم ایران من رو ۱۰ بار آتش میزدن...
☑️ @Masaf
سگها مرند را هم گرفتند! | صدای مخاطب
سلام.
شهرستان مرند. روستای دولتآباد.
از دست این حیوانات آرامش نداریم.
بهعلت کمتوجهی مسئولين لطفا به اشتراک بگذارید.
☑️ @Masaf
هدایت شده از نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌اطلاعیه شماره (١) واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈 گفتگوی ویژه با موضوع: آخرین وضعیت مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان
با حضور:
🔹شیخ اورخان محمداف
(کارشناس حوزه قفقاز و روسیه از حسینیون)
چهارشنبه ٣٠ شهریور١٤٠١
زمان گفتگو: ١٦:٣٠
👈بصورت لایو در وویسچت تلگرام
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
💠@masaf_najva
هدایت شده از نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
نجوا (واحد سیاسی مؤسسه مصاف):
📌تلاش ترکیه برای تحریک قرقیزستان بر ضد تاجیکستان
🔹در یک هفته اخیر دور جدیدی از درگیری مرزی میان دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان روی داده که علیرغم تلاش کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای ایجاد صلح، ترکیه نقش مخربی در این زمینه ایفا کرده است.
🔹این نقش مخرب یادآور نقش مخرب ترکیه در منطقه قفقاز و حمایت بی چون و چرای این کشور از باکو بر علیه ارمنستان است که موجب شده علیرغم همه تلاشهای انجام شده، روند ناآرامیهای این منطقه ادامه یابد و باکو برای اشغال خاک یک کشور مستقل و از بین بردن مرز یک ایران و ارمنستان نقشههای شومی را در سر بپروراند.
🔹در جریان درگیریهای مرزی میان تاجیکستان و قرقیزستان، رسانه های وابسته به ترکیه و جمهوری آذربایجان به طور مرتب تصاویری از حملات پهپادهای مونتاژشده در ترکیه موسوم به بیرقدار را به اهدافی در خاک تاجیکستان منتشر میکردند که در برخی از این حملات تجهیزات و استحکامات ارتش تاجیکستان دچار آسیب میشد. ترکیه با این اقدام نقش مخرب خود در تنشهای میان ارمنستان و باکو را مجددا تکرار کرده و به قرقیزستان امکان داده تا دامنه درگیریهای مرزی خود با تاجیکستان را که قبلا بسیار محدود بود توسعه دهد. حمایت ترکیه از قرقیزستان در راستای دفاع این کشور از یکی از اعضای اتحادیه کشورهای ترک زبان قابل تفسیر است و اردوغان با این اقدام تلاش دارد برای سایر کشورهای عضو نقش پدری و حمایتی ایفا کند و دامنه نفوذ خود را در آنها توسعه دهد تا بتواند به جاده صاف کن ناتو و رژیم صهیونیستی تا آن سوی دریای کاسپین مبدل شده و روند محاصره و تهدید منافع و امنیت کشورهای غیرترک مانند تاجیکستان، افغانستان، روسیه، چین و ایران را تداوم ببخشد.
🔹ایران در سالهای اخیر تلاش کرده تا روابط خود با تاجیکستان را پس از یک دوره فترت و مشکلات مختلف توسعه دهد و این کشور همزبان و دوست را در برابر تهدیدات مختلف و مشترک همراه کند. بدیهی است که ایران بر خلاف ترکیه از افزایش درگیریها در منطقه قفقاز و آسیای میانه و نیز بی ثباتی منطقه که به منافع اقتصادی و سیاسی و امنیت کشورهای مختلف لطمه میزند، استقبال نمیکند. اما جمهوری اسلامی برای دفاع از کشورهای دوست در آسیای میانه در برابر نیروهای متخاصم مصمم است و از همین رو در یک سال اخیر تلاش کرده تا توان نظامی تاجیکستان را با اقداماتی همچون تاسیس کارخانه تولید پهپاد تمام ایرانی ابابیل۲ تقویت کند. بدیهی است روسیه و چین نیز در این زمینه درک مشترکی با ایران دارند و از تحریکات ترکیه در قرقیزستان برای تشدید تنش با تاجیکستان استقبال نمیکنند.
🔹اختلافات قرقیزستان و تاجیکستان مربوط به دوره حاکمیت شوروی بر جمهوریهای مذکور است. مرزهای این دو کشور در بسیاری از نقاط نامشخص و مبهم باقی مانده و نقاط صفر مرزی دو طرف عموما علامت گذاری نشده است. هنوز حدود ٦٠٠ کیلومتر از نقاط مرزی دو کشور نامشخص است و با توجه به وجود مراتع و منابع آبی در این مناطق، انجام چنین کاری مناقشه برانگیز خواهد بود. در سالهای اخیر اختلاف نظر کشاورزان و دامداران محلی در زمینه استفاده از مراتع و منابع آبی و حضور اتباع دو طرف در مناطق مورد اختلاف و واکنش مرزبانان دو کشور موجب درگیریهای مختلفی شده است.
🔹یکی دیگر از عوامل اختلاف دو کشور منطقه واروخ است که سرزمینی متعلق به تاجیکستان بوده و در داخل مرزهای قرقیزستان به صورت محاصره شده قرار دارد. اتصال واروخ به تاجیکستان جز از طریق یک جاده تحت نظر قرقیزستان ممکن نیست. تاجیکستان بیم دارد که قرقیزستان برای تسلط بر واروخ و منابع آبی مناسب آن تلاش کند.
🔹ترکیه تلاش دارد با تاکید بر هم نژادی و هم زبانی (هر چند دو طرف باید با مترجم با یکدیگر گفتگو کنند) با قرقیزستان نفوذ و تاثیر خود را بر این کشور افزایش دهد و رسانههای این کشور نیز به صراحت از قرقیزستان جانبداری میکنند؛ رفتاری که یادآور نقش مخرب ترکیه در نزاع میان آذربایجان و ارمنستان است. از سوی دیگر ترکیه رفتاری مشابه با ارمنستان را در قبال تاجیکستان در پیش گرفته و به دنبال نفوذ و تعامل اقتصادی در این کشور از طریق واردات کالایی مانند آلومینیوم از این کشور است. ترکیه برای حفظ ظاهر حتی برای فروش سلاح به تاجیکستان نیز اظهار آمادگی کرده است. با این حال رویه عملی ترکیه در نزدیکی بیشتر با قرقیزستان تعادل بین دو کشور تاجیکستان و قرقیزستان را که تا چندی قبل تمام نیازهای تسلیحاتی خود را از روسیه تامین میکردند، برهم زده و موجب افزایش رقابت تسلیحاتی و درگیری های دو طرف علیرغم شرایط نامناسب اقتصادی هر دو کشور میشود.
🔹باید توجه داشت که پهپاد سلاحی برای نبردهای نامتقارن است و استفاده از پهپادهای تهاجمی بیرقدار ترکیه با قابلیت نصب انواع تسلیحات (بر خلاف پهپادهای ساده روسیه که تنها برای شناسایی در روز قابل استفاده هستند) تنشهای محلی
هدایت شده از نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
بین دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان را که قبلا سطح محدود و معینی داشت، گسترش داده و به قرقیزستان امکان میدهد خسارات جانی و مالی بیشتری به تاجیکستان تحمیل کند، تسلیحات و ادوات زرهی و پایگاههای نظامی این کشور را در فواصل دورتری تخریب کند و دامنه نزاع را حتی به شهرهای بزرگ بکشاند. نکته مهم این است که قرقیزستان پهپادهای خریداری شده از ترکیه را در واحد خدمات مرزبانی و زیر نظر کمیته دولتی امنیت ملی به کار گرفته و آنها را به ارتش و یا نیروی هوایی تحویل نداده است. این کمیته نهاد اصلی تصمیمگیر در موضوع مناقشات مرزی با تاجیکستان است و خط مقدم نبردهای احتمالی مرزی با همسایه محسوب میشود. حضور این پهپادها در ارتش میتوانست به معنای پشتیبانی مرزبانی در درگیریهای مرزی تلقی شود، اما به کارگیری آنها در کمیته دولتی امنیت ملی گویای پیامهای واضحتری است. همچنین قابلیتهای تهاجمی بیرقدار که دست برتر احتمالی را به قرقیزستان در نبردهای آتی میدهد، شرایط دشواری را برای تاجیکستان ایجاد خواهد کرد.
🔹تداوم این وضعیت در شرایطی که روسیه و چین تحرک چندانی برای پایان دادن به این تنش منطقهای ندارند، باعث نفوذ خزنده ترکیه و رژیم صهیونیستی به آسیای میانه و ایجاد یک منطقه جدید مینگذاری شده برای این کشورها و نیز ایران میشود. در این شرایط پایگاه جدیدی برای نقشآفرینی مخرب بر علیه منافع ایران، روسیه و چین در آسیای میانه شکل میگیرد که پیوستگی آن با افغانستان بی ثبات تحت حکومت طالبان شرایط به مراتب نامطلوبتری را به وجود خواهد آورد. از همین رو ضروری است روسیه، چین و ایران برای مقابله با این تهدیدها و نیز تهدیدهای ناشی از شیطنت ترکیه در قفقاز جنوبی هر چه سریع تر به یک درک مشترک امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی برسند و حریف را به عقب برانند.
✍️دکتر احسان موحدیان
💠@masaf_najva