🔶 بیتوجهی ادامهدار بانکها به طرح نهضت ملی مسکن/ تأمین منابع با کمک بخش خصوصی
👤 محمد مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن:
🔸 بانکها به تکالیف قانونی خود در طرح نهضت ملی مسکن عمل نمیکنند. در ازای دریافت زمین، بخش خصوصی ۲۰ تا ۵۰ درصد منابع مالی پروژه را تأمین و پرداخت میکند.
🔸 مقاومت بانکها در ارتباط با پرداخت تسهیلات و از سوی دیگر سیاست آنها مبنی بر اینکه در بازپرداختهای بلندمدت وارد عمل نشوند، سبب شد تا به تکالیف تعیین شده خود در این بخش اجرا نکنند.
🔸 با توجه به تورم ایجاد شده نیاز است تا روشها تغییر پرداخت تسهیلات تغییر کند، و در کنار صلاحیت سنجی و اعتبار سنجی علاوه بر اینکه مراقب منابع باشیم، فرآیندهای تأمین منابع مالی نیز سرعت بگیرند.
🔸 شیوههای متعددی برای تسهیل و سرعت بخشی به روند پرداخت تسهیلات از سوی بانکها به فعالان در صنعت ساخت و ساز وجود دارد که ما منتظر جلسه مشترک و هماندیشی با وزیر راه و شهرسازی هستیم تا طرحهای پیشنهادی خود را با حضور متخصصان و تصمیمگیرندگان در این حوزه عرضه کنیم.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 حکم جلب مالک ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار صادر شد/ آتش سوزى دیر اطلاع داده شد
👤 مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در صحن شوراى شهر تهران:
🔸قاضی برای مالک ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار حکم جلب صادر کرده است.
🔸هم اکنون دو ایستگاه در محل حضور دارند که دما را کاهش دادند و ایمنی تثبیت شده است.
👤 رئيس شوراى شهر تهران:
🔸آتش سوزی در طبقه سوم انبار از ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز شد اما ساعت ۹:۴۵ اطلاع داده شد، به دلیل تخلف نمیخواستند زودتر اطلاع دهند.
🔸این ساختمان جزو ساختمان های ناایمن نبوده و ربطی به آن ساختمان ها ندارد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 فروش متری زمین در بورس، سوداگریست!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 کمیسیون تلفیق، با تغییر تعریف خانهی لوکس، بسیاری از خانههای مناطق مرفهنشین ایران را از پرداخت مالیات معاف کرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 مشکل مسکن با بورس حل نمیشود
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تصویب قانونی در مجلس برای لوکس نشینان
🔸 واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مجاز که ارزش آنها (با احتساب عرصه و اعیان) بیش از دویست میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مذکور باشد.
🔸 بر این اساس به عنوان مثال یک واحد مسکونی ۳۰ میلیارد تومانی در سال آینده مشمول ۲۰ میلیون تومان مالیات میشود.
🔸 ماجرا از آنجا شروع شد که محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز، بافق، بهاباد، ابرکوه و خاتم، پیشنهاد مستثنی شدن «واحدهای مسکونی» از شمول این مالیات را مطرح کرد و نمایندگان با ۱۵۲ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در صحن، با این پیشنهاد وی موافقت کردند.
🔸 حذف کامل واحدهای مسکونی گرانقیمت از شمول پرداخت مالیات در حالی است که پیش از این انتظار میرفت نمایندگان به جای معاف کردن لوکس نشینان از این مالیات، نسبت به اصلاح و بهبود این بند از لایحه اقدام کرده به طوری که ضمن برطرف شدن نقایص، عدالت مالیاتی هرچه بیشتر در آن بروز یابد. اما نمایندگان در اقدامی غیرمنتظره، کاخنشینان را به کلی از پرداخت همین مالیات ناچیز هم معاف کردند.
🔸 حال باید منتظر ماند و دید آیا پس از مداخله کمیسیون تلفیق، اقدام نمایندگان در این بند اصلاح میشود یا مجلس همچنان به دست و دلبازی مالیاتی برای کاخنشینان اصرار میورزد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 قیمت مسکن تهران ۱.۵ برابر منهتن نیویورک است؟/ قیاسی که مبنا ندارد!
🔸 چند روز پیش خبری مبنی بر مقایسه قیمت آپارتمان در تهران و منهتن نیویورک منتشر شد. در این خبر قیمت یکی از آپارتمانهای ۴۷۰ متری شهر تهران به مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان در یکی از پلتفرمهای انتشار آگهی منتشر شده بود. این خبر حاکی از آن بود که قیمت این آپارتمان حدودا متری ۱.۴ میلیارد تومان یعنی معادل ۳۰ هزار دلار بود و این در حالی است که میانگین قیمت خانه در منهتن نیویورک که یکی از گرانترین محلههای دنیا است، حدودا متری ۲۰ هزار دلار است.
🔸 اما آیا واقعا اینگونه است و این شیوه مقایسه صحیح است؟
🔸 گرانترین خانه در منهتن متری ۱۵۳ هزار دلار!
🔸 در آگهی منتشر شده اخیر قیمت یک خانه در منهتن نیویورک ۲۰ هزار دلار به ازای هر متر مربع بود، اما با نگاهی به قیمت سایتهای فروش مسکن ایالات متحده نمونهای ۱۷.۵۴۵ فوت مربعی (که معادل ۱۶۳۲ متر مربع است) در منهتن دیده میشود که قیمت ۲۵۰ میلیون دلار است. بنابراین قیمت این خانه معادل ۱۵۳ هزار دلار در هر متر مربع است. بنابراین در خبر منتشر شده قیمت یک خانه معمولی در منهتن با یکی از گرانترین آپارتمانهای منطقه ۱ تهران مقایسه شده، در صورتیکه اگر نگاهی به گرانترین آپارتمان در منطقه یک و منهتن بیندازیم میبینیم که اختلاف قیمتی بسیار بیشتر از آن چیزی است که در خبر ذکر شده است. بنابراین خانههایی با قیمت بیشتر از ۲۰ هزار دلار به ازای هر مترمربع در منهتن وجود دارند و صرفا با مقایسه قیمتی ۲ نمونه دلخواه نمیتوان به نتیجهگیری درستی دست پیدا کرد.
🔸 میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در تهران و نیویورک
میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران حدود ۵۵ میلیون تومان یعنی تقریبا معادل هزار دلار آمریکا است. همچنین میانگین قیمت هر مربع مسکن در شهر نیویورک نیز بین ۱۴ تا ۱۵ هزار دلار بوده است و میانگین قیمت شهرهای ارزانتر در ایالات متحده هم تقریبا بین ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار در هر متر مربع است. بنابراین میانگین قیمت مسکن نیویورک ۱۴ برابر میانگین قیمت مسکن کل شهر تهران است.
🔸 میانگین قیمت خانههای لوکس در منهتن نیویورک نیز در سال ۲۰۲۲ نیز ۳۰ هزار دلار به ازای هر متر مربع است و میانگین قیمت مسکن در منطقه یک تهران نیز ۱۱۰ میلیون تومان که معادل حدود ۲هزار دلار است. بنابراین میتوان دید که میانگین قیمت دو منطقه لوکس در تهران و نیویورک نیز با یکدیگر اختلاف زیادی دارند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 سازمانهایی بر علیه هویت ملی
🔸 عوامل گوناگونی در به وجود آمدن یک اثر معماری دخیل است که مهمترین آن را میتوان فرهنگ و هویت جامعه دانست، امروزه در بین بخشها و فضاهای گوناگون معماری، «نمای ساختمان» به عنوان خارجیترین پوسته و خالق نمای شهری، نماد و تعریفکننده هویت فضای شهری است.
🔸 نما را می توان صورت بنا و نقطه تلاقی معماری و طراحی شهری تعریف کرد که بیشترین ارتباط را با فضای بیرون و مردم دارد.این موضوع باعث میشود که نمای ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار باشد. اما متاسفانه در کشور ما به این بخش از ساختمان از نظر هویتی آنچنان که باید اهمیت داده نمیشود.
🔸 در اینجا انگشت اتهام به سمت سیاست گذاران کلی و سازمانهایی که مُهر تایید بر چنین آشفتگی و بی هویتی شهری میزنند نشانه رفته است. سازمانهایی مانند کمیته نما، سازمان زیباسازی شهر، شهرداری ها، سازمان نظام مهندسی و...که مبنای تایید کردنشان مشخص نیست.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 بند مربوط به مالیات بر خانههای مجلل در صحن علنی به تصویب رسید
🔸 یکی از مفاد ارجاعی موضوع اخذ مالیات از خانههای لوکس بو که به کمسیون تلفیق ارجاع شده بود که اعضا این ماده واحده را تعیین تکلیف کردند.
🔸 در این جلسه بند (ذ) تبصره شش لایحه بودجه اصلاح شد، اعضای کمیسیون در این بند مصوب کردند که خانههای لوکس با قیمت بالای ۲۰ میلیارد تومان مشمول مالیات دو در هزار شوند.
🔸 این مصوبه مربوط به همه واحدهای مسکونی نیست و مربوط به خانه های لوکسی است که قیمت آنها بالای ۲۰ میلیارد تومان است لذا این خانههای لوکس مازاد بر ۲۰ میلیارد تومان ارزش، مشمول مالیات میشوند.
🔸 کسانی که دارای فقط یک خانه باشند، مشروط به عدمتغییر ۱۰ساله در مالکیت، مشمول این مالیات نمیشوند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 آتشسوزی برج ۴۲ طبقه در چین!
🔸 در موارد مختلف دیده شده است که آتشسوزی در یک طبقه از ساختمانهای بلند مرتبه موجب آتشسوزی کل ساختمان شده و خسارتهای زیاد و بعضا جبران ناپذیری وارد کرده است.
🔸همچنین آتش گرفتن این نوع برجها موجب خسارت به بناهای مجاور خود نیز میشود.
اگر بخواهیم با نگاه معماری و شهر پایدار نگاه کنیم باید از ساخت و ترویج بلند مرتبهسازی پرهیز کرده و به سمت رشد افقی شهرها روی بیاوریم.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 شهر در دام تراکم و خطر زلزله
🔸 مواجههی سوداگرانه و بازاری با شهر، مخاطرات وحشتناکی به دنبال دارد.
یکی از نشانههای این نوع مواجهه با شهر، متراکمسازی نقاط مختلف شهر است. ساختمانهای بلندمرتبه در معابر و کوچههای تنگ و باریک، خودبخود بوی خطر میدهد. طی چند دههی اخیر، مبتنی بر توسعهی عمودی شهر و تراکمفروشی، میزان بارگذاری در محدودههای مشخص و ثابت، چندین برابر شده. یعنی اگر ده سال پیش در یک کوی، پنجاه خانوار زندگی میکرد، امروز در همان کوی با همان مختصات، بیش از ۲۰۰ خانوار، سکونت دارند.
🔸 مشخص است که محلات و مناطقی با این میزان تراکم جمعیتی، آسیبپذیرتر شده است.
منطقاً کلان شهرها نباید چنین بیمحابا در دام شهرفروشی و متراکمسازی بیفتند. اما افتادهاند. اما تا میخواهیم بگویی دست از شهرفروشی و متراکمسازی بردارید، میگویند «پس هزینههای مدیریت شهر را از کجا تأمین کنیم؟»
🔸 سوال درستیست. بخش مهمی از این وضعیت، نتیجهی سیاستِ «خودگردانی شهرداریها»ست که از اوایل دههی شصت توسط دولت شروع شد و بخش دیگری، نتیجهی بیتوجهی شهرداریها به کاهش هزینههای خود.
🔸 امروز، رقابت کاذبی میان شهرها (بویژه کلانشهرها) بر سر افزایش بودجههای سالانه راه افتاده است. به شکلی که همهی شهرهای بزرگ، تلاش میکنند سقف بودجهشان را بالاتر ببرند و رکورد بزنند!
از کجا این پول را تامین میکنند؟
بخش بزرگی از آن را از شهر و مشخصاً ساختوساز.
بدیهیست وقتی منافع نهادهای مدیریت شهری، در میزان ساختوساز باشد، بیمبالاتی در طراحی و نظارت نیز تشدید میشود؛ و چنین شده است
🔸 کلان شهرها نمایشگاهِ بزرگ این وضعیت هستند. شهرهایی به شدت متراکم که تصور مخاطراتی مانند زلزله حتی در بافتهای نوساز آن، هولانگیز است.
🔸 سیاست بلندمرتبهسازی و توسعهی عمودی شهر، زمینه را برای تحمیل مخاطرات پرهزینه، فراهم کرده است.
🔸 منافع کوتاهمدت شهرداریها، آیندهی نزدیکِ شهر را نگرانکننده کرده است.
اگر تا دیروز، ما صرفاً نگران بافت حاشیهی شهر و ساختمانهای فرسودهی آن بودیم، امروز حتی بافت نوساز شهر هم مستعد آسیب است.
🔸 مطالبهی عمومی از شهرداری برای کاهش هزینههای خود و استفادهی بهینه از منابع موجود، شاید بتواند سرعت فروغلطیدن در این گرداب را کم کند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 آیتالله سبحانی از مراجع عظام تقلید: خانههای ویلایی بسازید
🔸 در جمهوری اسلامی باید مشکل اعطای زمین به مردم[از طریق قاعدهی فقهی احیا موات] حل بشود. جلوگیری از احیای موات توسط دولت قابل قبول نیست.
🔸 امکان تربیت دینی در آپارتمان وجود ندارد. از نظر اخلاقی ساخت آپارتمان صحیح نیست امکان ارتباطات همسایگان را فراهم نمیکند. بچهها در این محیط محبوس شدهاند.
🔸 دولت باید برای مردم خانههای ویلایی ۲۰۰ - ۳٠٠ متری بسازد.
🔸 حفظ اسلامیت نظام با این انبوهسازیها نمیشود.
پ.ن: منظور از قاعده فقهی احیاء موات این است که هر کسی زمین مرده ای را آباد کند، مالک آن می شود البته برای این کار باید قصد و نیت تملک را داشته باشد و کارهایی که بر روی زمین انجام می دهد غرض عقلائی داشته باشد و همچنین شرایط احیاء و حریم های چاه و چشمه و معادن را رعایت کند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از استودیو مصاف | Studio Masaf
4_5769368983908126061.mp3
25.58M
✨به نام خدا✨
🔅یک دنیای بزرگ شنیدنی🔅
📌 قسمت #هشتم #رادیو_مصاف
📻 #رادیو| ماناترین رسانه که هیچگاه گذر زمان آن را کهنه نکرد...
🏢 و اما این قسمت " آپارتمان " و خانه جای امن
✨ به نظر من یه خونه هرجایی میتونه باشه
میتونه بالای یه ساختمون بلند باشه
میتونه تویه کوچه ی قدیمی که زیر یه بازارچه هست یاشه
میتونه بزرگ یا میتونه کوچیک باشه
میتونه برای هرکی مفهومی داشته باشه
یا هر رنگی داشته باشه
میتونه به رنگ آجر یا به رنگ شیشه و سنگ باشه
میتونه رنگ قرمز یا به رنگ ….
ولی من ینی بهتر بگم ما
معتقدیم خونه هرچی که باشه
باید سبز باشه بله سبز و همیشه سبز
💐 با یه قسمت دیگه از برنامه رادیو مصاف مهمان شما هستیم.
🔸 انتقادها و پیشنهادهای خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
📲 ارتباط با ادمین👇
👤 @radiomasaf_admin
✅ کانال استودیو مؤسسه مصاف
✅ @studiomasaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 کاشت درختان مثمر توسط رهبر انقلاب
🔸 رهبر انقلاب، امروز: چند سال قبل از این بعضی نامه نوشتند توصیه کردند که نهالهای درختهای میوهدار غرس بشود. ما هم درختهای میوهدار غرس کردیم. بعضی امسال از افراد متخصص و وارد به من تذکر دادند که درختهای غیرمیوه، درختهای جنگلی، درختهای گوناگون دیگری که چوب آنها میوهی آنها محسوب میشود، اینها هم برای کشور مهم است. کاملاً حرف درستی است و توصیه میکنم به مردم که در کنار درخت میوهدار، درختهای جنگلی درختهایی که چوب این مهم است هم برای مصرف داخلی چوب در کشور هم برای تجارت چوب که یکی از مسائل مهم است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 اهدای درختان بی ثمر توسط شهرداری
🔸 با الهام گرفتن از قرآن کریم و نیازها و واقعیتهای اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی و با توجه به ۱۰ سال تحقیقات در پوشش فضای سبز به این نتیجه میرسیم که باید بیشتر از ۹۵ درصد پوشش فضای سبز شهرها از گیاهان و درختان مثمر و فقط ۵ درصد گیاهان و درختان بیثمر کاشته شده و برای پوشش کف هم به هیچ وجه از چمن استفاده نمیشود و گلها هم یا خوراکی و یا دارویی و یا گل معطر خواهد بود.
🔸 ولی متاسفانه در کشور ما بر اساس قانونی که در سال 1342 در زمان پهلوی به تصویب رسیده و بعد از انقلاب هم تبدیل به قانون نانوشته شده است پوشش گیاهی اکثر فضاهای سبز را درختان و گیاهان غیرمثمر تشکیل داده است و اگر هم درخت مثمری در شهر کاشته میشود از نوعی انتخاب میشود که عملا مردم هیچ بهرهای نمیتوانند از آن ببرند.
🔸 متولیان این امر مثل شهرداری هم که سالانه در طرح های گوناگون به مردم نهال رایگان میدهند هم اکثرا درختان غیرمثمر به مردم تحویل میدهند و این ماجرا همچنان ادامه دارد.
🔸 درحالی که اگر همین موضوع کشاورزی شهری در شهرها به وجود بیاید بهترین راه درآمد برای شهرداریها خواهد بود و اینگونه است که میتوان اسم توسعه پایدار و شهر پایدار روی آن گذاشت.
🔸 شاید اولین بحثی که طرح شود در این مورد امکان مضر بودن میوههای این درختان است. باید خدمتتان عرض کنیم که طبق تحقیقات انجام شده آلودگی هوا به هیچ وجه امکان نفوذ در داخل میوههای درختان را نداشته و مشکلی به وجود نخواهد آمد.
🔸 برای شروع این کار هم میتوان از پاک های بزرگ و پارک جنگل شروع کرد که امکان نگه داری درختان راحت تر است.
#شهرسازی_اسلامی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دو بوی رایج در خیابانهای آمریکا!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 نهی اشراف به همسایه از طریق مرتفع سازی
🔸 امام صادق (علیهالسلام) : هیچ کس اجازه ندارد که بازشویی در دیوارش ایجاد نماید که داخل خانه همسایه از آن دیده شود (maghrebi, ۱۹۶۳:۵۰۵)
🔸 با توجه به روایت فوق از آنجا که اشراف به ابنیه مجاور در اسلام نهی شده توسعهی عمودی در مقایسه با توسعه افقی تناظر بیشتری به این موضوع دارد،همچنین علاوه بر سلب آرامش از ساکنان ابنیه های مجاور که فاکتور مهم در مسکونیت مسکن هست طبق روایت نقل شده از پیامبر عدم توجه به این مهم بستر ظلمانی شدن روح بنده هست : سه چیز است که نور بنده را خاموش میکند....و نظر افکندن در اتاق دیگران بدون اجازه.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 استفاده از فضای بلااستفاده شهری در نقش مزرعه
🔸 با توجه به رشد شهرنشینی، ایجاد فضای سبز شخصی با قابلیت زراعت و بهرهوری برای شهر نشینان سخت و سخت تر شده است.
🔸 در این شرایط اختصاص بخشی از مساحت پارک ها و یا فضای بلااستفاده شهری به شهروندان در غالب قراردادهای طولانی مدت و بسیار ارزان به منظور تولید محصولات زراعی میتواند علاوه بر بهرهمندی طولانی مدت از فضای سبز شهری منجر به هم افزایی شهروندان و رشد هنجارهای اجتماعی گردد.
🔸 بدین منظور میتوان از فضاهای پارکهای بزرگ برای این کار استفاده کرد و به کسانی که دوست دارند در این زمینه فعالیت داشته باشن زمین در اختیارشان گذاشت که در آنجا مشغول به کار شده و محصولات کشاورزی تولید کنند. این کار چون خانوادگی انجام میگیرد موجب ایجاد حس تعلق فرزندان آن خانواده به شهر و محل زندگیشان نیز خواهد بود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 وسعت خانه
🔸 مطابق با روایات اسلامی یکی از خوشبختی فرد مسلمان و آسایش او در وسعت خانه و بزرگی مساحت آن است ولی مقدار این وسعت در روایات بیان نشده که یقیناً بدلیل نسبی و شأنی بودن موضوع و مسئله بوده و باید مطابق با شخصیت و تعداد افراد خانواده تعیین شود بهبیاندیگر مقدار وسعت خانه امری عرفی است که در زمانهای مختلف نسبت به اشخاص گوناگون مطابق با عرف جامعه تعیین میشود
🔸 اما در قرینگی احادیث ذکرشده حدیثی از امام صادق وجود دارد که: هر ساختمانی که از کفایت بیشتر باشد آن ساختمان در قیامت وبال صاحبش میشود.( برقی، ١٣٧١، ج٢: ٦٠٨ )
🔸 ازآنجاییکه مهمترین مسئله در مورد خانه بحث آرامش و ایجاد اطمینان برای انسان است پس میتوان گفت که وسعت خانه هم درصورتی مورد تأیید است که در راستای ایجاد آرامش خانواده باشد و این فقط درصورتی امکانپذیر است که وسعت خانه متناسب با آن خانواده باشد زیرا اگر وسعت خانه کمتر از حد معمول باشد این آرامش صدمه میبیند و زمینه ایجاد امراض روانی را ایجاد میکند و اگر بیشازحد نیاز باشد آرامش را از جهات دیگر سلب خواهد کرد مثلاً اگر یک خانواده دو تا سه نفر خانهای با زیربنای بیشاز هزار متر طراحی شود اعضای این خانواده بدلیل عدم احاطه بر تمام وسعت خانه اطمینان و آرامش خویش را از دست میدهند و همیشه بیقرار و در نوعی اضطراب به سر میبرند.
🔸 از طرفی باعث مصرف بیش از حد مورد نیاز انرژی میشوند که این عمل مصداق اسراف و مورد مذمت دین مقدس اسلام میباشد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 طرح کاشت یک میلیارد درخت
🔸 یکی از طرحهای خوبی که به کمک افزایش سرانه فضای سبز میانجامد، طرح کاشت یک میلیارد درخت است. هدف این طرح، جنگلزایی، کمک به صنعت چوب، مسئله ترسیب کربن و...میباشد که در حال انجام است. در این طرح، سالانه ۲۵۰ میلیون نهال کاشته میشود که شامل نهال های مثمر و غیر مثمر میباشد اما زمانی که میشود درختان مثمر کاشت چرا درختان غیر مثمر؟!! یکی از علتهای درختان مثمر بهروهوری بیشترنسبت به درختان غیر مثمر است حتی فواید زیست محیطی بیشتری نسبت به درختان غیر مثمر دارد. در بین نهالهای غیر مثمر، متاسفانه کاج نیز به چشم میخورد.
🔸 کاج در بین درختان کمترین کمک را به هدف طرح میکند. از طرفی ما تا به حال کاجستانهای زیادی در تهران داشتیم که هیچکدام نه تنها هیچ کمکی به بهبود شرایط تهران نکردند بلکه آسیبهای زیستمحیطی زیادی را هم به خاک وارد کردند. تنها مزیت کاج این است که با هر شرایطی سازگار بوده و رشد میکند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari