🟧 تاثیر وسعت خانه بر افراد از منظر روانشناسی محیطی
🔹از منظر روانشناسی، وسعت فضا و نحوه طراحی محیط میتواند تأثیر چشمگیری بر روی احساسات، رفتارها، و وضعیت روانی افراد داشته باشد. در اینجا چند نکته کلیدی در مورد اهمیت وسعت فضا آورده شده است:
۱. احساس راحتی و آسانی: فضاهای بزرگ و باز معمولاً احساس راحتی و آزادی را به همراه دارند. این نوع محیطها میتوانند به کاهش احساسات منفی مانند اضطراب و فشار کمک کنند.
۲. تمرکز و خلاقیت: فضاهای وسیع و دارای نور طبیعی میتوانند به افزایش خلاقیت و تمرکز کمک کنند. تحقیقات نشان داده است که فضاهای باز میتوانند افراد را به تفکر عمیقتری تشویق کنند و موجب افزایش تولید ایدههای جدید شوند.
۳. تعاملات اجتماعی: وسعت فضا بر نوع تعاملات اجتماعی تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، فضاهای بزرگ معمولاً فرصتهای بیشتری برای تعاملات اجتماعی ایجاد میکنند، در حالی که فضاهای تنگ و بسته ممکن است موجب احساس انزوا یا سرزنش شوند.
۴.تجربههای مختلف: بسته به نوع فضا (مثلاً، یک فضای طبیعی در مقایسه با یک فضای شهری)، افراد ممکن است تجربههای مختلفی از آرامش، تحریک، یا حتی نگرانی داشته باشند.
🔹در مجموع، وسعت و طراحی فضا نقش مهمی در تولید احساسات، رفتارها و تجربیات انسانها دارند و توجه به این نکات میتواند در طراحی محلهای کار، تحصیل، و زندگی موثر واقع شود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫ساخت دکور با گل و گلدان در داخل خانه
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🟥 تقدس مکان در معماری اسلامی: عناصر و مؤلفههای ایجاد فضاهای معنوی
🔹یکی از مفاهیم مهم در معماری اسلامی، تقدس مکان است. مکانهایی مانند مسجد، حرم و زیارتگاهها به دلیل ارتباطشان با دین و معنویت، مقدس شمرده میشوند. اما این تقدس تنها به مکانهای خاص محدود نمیشود. هر مکانی میتواند با شرایط خاصی به مکانی مقدس تبدیل شود. برای مثال، خانهای که در آن نماز خوانده میشود یا اتاقی که برای مطالعه قرآن اختصاص داده شده است، میتواند به دلیل استفاده معنوی، قدسیت اکتسابی پیدا کند.
🔸معمار میتواند با استفاده از عناصر معماری، فضا را به مکانی مقدس تبدیل کند. این عناصر شامل:
▫️تزئینات: استفاده از آیات قرآن به خصوص ایت الکرسی، اسماء الله الحسنی، احادیث با رعایت سادگی هرچه بیشتر و حفظ سادگی و خلوص فضا میتواند به فضا معنویت ببخشد.
▫️نورپردازی: نور طبیعی و مصنوعی میتوانند در ایجاد حس آرامش و معنویت بسیار موثر باشند.
▫️صدا: استفاده از اذان، قرآن، موسیقی و صوت آرامشبخش طبیعت میتواند به ایجاد فضایی معنوی کمک کند. به علاوه این مکان نیازمند عایق صوتی برای وجود فضایی با آرامش است که نه صداهای بیرونی خلوت فرد را به هم بزند و نه صدای کاربر فضا، هنگام قرائت قرآن و دعا با صوت بلند مزاحمتی برای دیگران ایجاد کنند.
▫️فرم و هندسه: استفاده از اشکال هندسی خاص که در معماری اسلامی نمادین و مناسب تایپ نمازخانه هستند، میتواند به فضا معنویت ببخشد.
▫️دید به طبیعت و آفریدههای خداوند: وجود دید به آیات الهی مایه تذکر و به فکر فرو رفتن هرچه بیشتر نمازگزار خواهد شد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
✨آجر
✨غذاخوری
#معماری_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْفَضْلِ الْعَبّاسَ
امالبنین، ماه بنینت جلوهگر شد
شهزادهی حیدر ترینت جلوهگر شد
شیر امیرالمؤمنینت جلوهگر شد
در عشق همراهت، معینت، جلوهگر شد
آمد که با تو دور آل الله گردد
پس هیچکس جز او نباید ماه گردد
🌸 ولادت علمدار سپاه عشاق، حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام مبارک🌸
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌇 هرات | افغانستان
• مسجد جامع شریف هرات
• استادیوم ورزشی
• پنج منار
#جغرافیای_نوروز
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔴 انتقال پایتخت به مکران در نطفه خفه شد!
👤 «علی عبدالعلیزاده»، نماینده ویژۀ رئیسجمهور:
«شاید باور نکنید من هر شب خواب مکران را میبینم و ترسم این است که نتوانم کاری کنم.»
⬅️ حالا خبر رسیده که تا پایان بهمن امسال فعالیت دبیرخانه شورای توسعه مکران متوقف خواهد شد. دستور این انحلال توسط عبدالعلیزاده صادر شده است.
⬅️ طبق دستور عبدالعلیزاده باید با کلیۀ نیروهای مامور و قراردادی دبیرخانۀ شورای توسعۀ مکران تا پایان بهمنماه تسویه حساب شود.
🚨 دو هفته پیش بود که دولت از انتقال پایتخت به مکران خبر داده بود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🟧 سبکهای معماری و فلسفههای فکری
🔹سبکهای معماری، مانند یک درخت ریشه در اصول و مفاهیم و بینشها دارند. گاها ممکن است چند سبک، از یک فلسفه فکری ریشه زده و مانند شاخههای مختلف درخت، به سمت آسمان رشد کرده و شکل و شمایل خاص خود را داشته باشند.
🔸فرم و ظاهر بیرونی یک سبک، مانند میوه این درخت، تنها یک نمود ظاهری از آن است. این نمود میتواند در هر سبک دیگر نیز برای بیان مفاهیم دیگری استفاده شود. مثلا استفاده از قوس و گنبد، مانند میوهای است که در درختان مختلف با طعمها و شکلهای متفاوت دیده میشود.
🔹بنابراین نمیتوانیم با دیدن یک قوس یا گنبد بنا را متعلق به یک فرهنگ خاص بدانیم، بلکه باید توجه داشته باشیم که آن قوس نمود بیرونی مناسبی برای بیان یک سری مفاهیم در اقلیم و فرهنگ خاصی بوده است.
🔸هویت یک سبک معماری، در عمق آن نهفته است. مفاهیم و باورهای فرهنگی، مانند ریشههای درخت، به این سبک هویت میبخشند. نیازهای اقلیمی، مانند آب و هوا، بر شکلگیری شاخهها و برگهای درخت تأثیر میگذارد و تکنولوژی و مصالح ساختمانی، مانند خاک و کود، به رشد و نمو درخت کمک میکنند.
🔹معماری اسلامی ایرانی، نمونهای از این ترکیب پیچیده است. این سبک، با ریشه در مفاهیم اسلامی، در سرزمین ایران و با توجه به نیازهای اقلیمی این سرزمین، شکل گرفته است. مثلا گنبد در معماری ایرانی هم نمادی از آسمان و قدرت الهی در اسلام است و هم به دلیل شرایط اقلیمی ایران، برای ایجاد سایه و خنککنندگی کاربردی بوده است.
🔸به عبارت دیگر، معماری اسلامی ایرانی، هویتی چندلایه دارد که در آن، مفاهیم اسلامی، نیازهای اقلیمی ایران و مهارتهای معماران ایرانی با هم درآمیختهاند و یک معماری منحصر به فرد را ایجاد کردهاند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari