فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 نسل جدید ترازهای بنایی
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🌴 پرشین گاردن
🌱 در گذشته در کشور ما کاشت درخت و گیاه هم برای زیبایی منظر و هم تولید محصول کشت میشد.
🌱 مردم حتی در معابر عمومی درختان میوه میکاشتند و یا باغهایی را وقف میکردند.
🌱 جالب است هم اکنون کشورهای اروپایی در تاریخچه کشاورزی شهری و یا تاریخچه محوطهسازی خوراکی هر جا که خواستهاند کاشت درختان و گیاهان با ثمر را به عنوان فضای سبز توصیه کنند به پرشین گاردن یا همان باغ های ایرانی استناد کردهاند.
#نه_به_نهال_مضر
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫 کمانش به روایت تصویر
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
📌 نقش درختان میوه و گیاهان مزروعی در سیاست خارجی
📝 کم شدن وابستگی به فروش نفت
🌴 اگر به جای درختان بی ثمر میوه، و به جای چمن، گیاهان مزروعی کاشته شود اتکای به نفت کمتر خواهد شد در نتیجه وابستگی کشور کاهش مییابد و تولید ملی افزایش خواهد یافت و نیز کشور ما میتواند در مقابل تهدیدات دشمن مقاوم باشد.
#شهر_پایدار
#نه_به_نهال_مضر
#اقتصاد_مقاومتی_معماری
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🕌 کتابت قرآن بر دیوار مسجد
🔸 راوی میگوید: امام صادق (ع) بر اطراف حجره اش و محراب مسجدش آیة الکرسی را نوشته بود:
«رَأَیْتُ مَکْتُوباً فِی بَیْتِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) آیَةَ الْکُرْسِیِّ قَدْ أُدِیرَتْ بِالْبَیْتِ وَ رَأَیْتُ فِی قِبْلَةِ مَسْجِدِهِ مَکْتُوباً آیَةَ الْکُرْسِیِّ»؛
📚 محاسن، ج۲، ص۶۰۹.
#مسجد_اسلامی
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔻کشف غاری با قدمت حدود ۴۵هزار سال در استان البرز
👤 کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز گفت: با کاوشهای باستان شناسی غار سُرهه که حدود ۴۵ هزار سال قدمت دارد، البرز وارد نقشه پارینه سنگی جهان شد.
👤 احمدنژاد گفت: ابزارهای یافته شده در این محوطه با تکنیک «لوالوا» که یکی از مهمترین تکنیکهای ساخت ابزار سنگی در دوران پارینه سنگی میانی است ساخته شده، این نوع تکنیک ابزار سازی از ۱۲۵ هزار سال پیش تا ۴۵ هزار سال پیش ادامه داشته است، لذا دیرینگی این پناهگاه صخرهای حداقل ۴۵ هزار سال است.
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔻تهران برای مقابله با سیل آماده نیست
🔹پیشبینیهای سازمان هواشناسی درحالی از تداوم بارش در نقاط مختلف از جمله تهران حکایت دارد که نگرانیهایی در زمینه آمادگی پایتخت برای مقابله با وقوع سیلابهای احتمالی وجود دارد؛ به طوریکه گفته میشود اگر طبق پیشبینی هواشناسی، باران در مقیاس وسیع در تهران ببارد، آمادگی حداکثری برای آن وجود ندارد.
🔹سیفالله آقابیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت منابع آب ایران گفته میزان آمادگی شهرها از جمله پایتخت برای مقابله با سیل فقط به یک دستگاه مربوط نیست و ارگانها و سازمانهای مختلفی برای جلوگیری از وقوع سیل در شهر تهران مسئول هستند
🔹او گفته شهر تهران با وسعتی که دارد، به کار گستردهتری در این حوزه نیازمند است. همه مواردی که به گذر ایمن سیلاب برمیگردد، باید انجام شود. اعم از لایروبی، بازگشایی، جمع آوری همه موانع و... اما همه این اقدامات انجام نشده است.
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔻الزام شهرداری به اصلاح ساختاری پل طبیعت برای پیشگیری از خودکشی
🔹سرهنگ علی کارخانه گفته فضای بوستان آب و آتش فضای خوب و مناسبی است و شهروندان زیادی برای سپری کردن اوقات فراغت خود به این پارک مراجعه میکنند اما متأسفانه هر از چندگاهی از روی پل طبیعت (واقع شده در بوستان آب و آتش) شاهد اقدام به خودکشی هستیم.
🔹سرکلانتر سوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: پلیس برای پیشگیری از اقدام به خودکشی از روی این پل، آسیبشناسی و بررسیهای لازم را انجام داده و مراتب را به مقام قضایی (دادسرای ناحیه سه تهران) اعلام کردیم.
🔹سرکلانتر سوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: مقام قضایی شهرداری تهران را الزام کرده تا اصلاحات ساختاری لازم روی پل طبیعت انجام شود تا شاهد کاهش خودکشی از روی این پل باشیم.
📌پ.ن:سوال اینجاست با مرتفع کردن حصار پل ها یا سایر اماکن آیا فرد موردنظر از خودکشی منصرف خواهد شد؟!
پاسخ:خیر فقط از یک پل به پل دیگر خواهد رفت. بلکه باید مشکلات اقتصادی و فرهنگی کشور حل شود.
روشن کردن حدود وظایف پلیس "پیشگیری"به ما راهنمایی خواهد کرد که تعریف پیشگیری چیست؟
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 معماری بومی سیستان و بلوچستان
🔸معماری در سیستان برگرفته از شرایط اقلیمی این منطقه است و بیشتر خانهها از مصالح بومآورد پیرامون مانند آب، گل و خشت ساخته شدهاند.
🔸در سقف خانههای روستای «قلعه نو»، دریچههایی بادگیرمانند قرار دارند که «کولک» نامیده میشوند و بر در دیوار آن نیز «سورک» با دریچهای شبیه حرف «E» انگلیسی ساخته شده است. این بادگیرها سبب ورود هوای سرد و کوران هوا میشومد، به گونهای که باد از سقف وارد و از سورک خارج میشود.
#معماری_پایدار_۹هزار_ساله_ایران
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
📌 منافع زیست محیطی درختان میوه و گیاهان مزروعی
📝 کمک به ازدیاد حاصلخیزی خاک
🌱 زیر اکثر قریب به اتفاق درختان میوه، گیاهان فراوانی رشد میکنند و حتی برخی گیاهان مانند شنبلیله و یونجه و نخود و باقلا نه تنها خاصیت حاصلخیزی خاک را کم نمیکنند که خود «کود سبز» نام گرفتهاند و به سبب زیست مسالمت آمیز با باکتریهای خاصی، نیتروژن هوا را جذب میکنند و باعث ازدیاد حاصلخیزی خاک میشوند.
#شهر_پایدار
#نه_به_نهال_مضر
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ ساخت نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی سوریه توسط ایران
👤 رضا اردکانیان وزیر نیرو: ما در حال ساخت یک نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی در سوریه هستیم. همچنین در زمینه بازسازی تجهیزات صنعت برق این کشور فعالیت داریم و همچنین به دنبال اتصال برق از سوریه به عراق هستیم که این روند باعث یکی شدن کشورهای منطقه خواهد شد.
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 نحوه اجرای صحیح خاموت ها
🔸خاموت ها با داشتن چندین خاصیت اهمیت فوق العاده ای دارند، لذا فاصله خاموت ها و نحوه اجرای صحیح آن در تیر و ستون رعایت گردد.
🔸خاموت های ستون علاوه بر تحمل نیروی برشی، هسته بتنی را محصور کرده و مقاومت بتن را افزایش می دهند. همچنین از کمانش میلگردهای طولی ستون و خارج شدن میلگرد از بتن جلوگیری می کند.
🔸در شکل سمت راست، به دلیل فاصله زیاد خاموتها میلگردها تحت فشار دچار کمانش شده و ار بتن خارج می شود.
#نکات_اجرایی
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ احضار پیمانکار جاده چالوس و تشکیل پرونده قضایی برای وی به دلیل نامناسب بودن آسفالت
👤 دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز از احضار پیمانکار جاده چالوس خبر داد و گفت: با توجه به افزایش آمار تصادفات در جاده چالوس دادستانی برای بررسی جوانب موضوع و از حیث احقاق حقوق عامه به موضوع ورود کرد.
🔺به گفته شاکرمی پیمانکار پروژه احضار و پرونده قضایی برای وی تشکیل شده است تا جوانب مورد بررسی قرار گیرد؛ البته پیمانکار مدعی است نوع آسفالت مشکلی ندارد و عوامل دیگری در تصادفات دخیل هستند.
📌پ.ن:آیا کسانی که این پیمانکار رو برای انجام اینکار انتخاب کردند هم به دادگاه احضار خواهند شد؟
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔴 حذف موانع فلزی پیادهروهای پایتخت برای تسهیل تردد معلولان
🔺 معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با صدور ابلاغیهای خواستار حذف موانع فلزی پیاده روها و رفع موانع پایانههای اتوبوس و تاکسی برای تردد راحتتر معلولین شد.
👤 محسن پورسیدآقایی با اعلام ابلاغ بخشنامهای در مورد حذف موانع فلزی پیاده روها، موانع پایانههای اتوبوس و تاکسی و بهسازی ایستگاههای BRT گفت: با توجه به برگزاری هجدهمین جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولین و همچنین در پیش رو بودن 12 آذر روز جهانی معلولین از شهرداران مناطق 22 گانه درخواست شد که نسبت به مناسب سازی فضاهای حمل و نقل شهری برای معلولین اقدام کنند.
🔺 وی با بیان اینکه بر این اساس حذف موانع فلزی در پیاده روها و گذرگاهها که امکان تردد معلولین ویلچری را دشوار و غیر ممکن میکند، ضروری است، گفت: در برخی از پایانههای اتوبوس و تاکسی در سطح منطقه، سازه سرپناه با موانع دیگری مانع از عبور فرد معلول بر روی سکو میشود که میبایست این مسئله حل شود.
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 رنگی گرم و اشتها آور برای طراحی آشپزخانه
🔸 این رنگ گرم و اشتها آور است، اشتها را زیاد میکند و به هضم غذا کمک میکند.
🔸 رنگ نارنجی نشانه تازگی، سلامتی و آبدار بودن است و یک رنگ هیجان آور و انرژیزاست.
🔸 آشپزخانه محیطی پرتحرک است که میتوان برای رنگآمیزی آن از رنگ نارنجی استفاده کرد. رنگ نارنجی به صورت کمرنگ و ملایم، میل و اشتها را زیاد میکند و فضای اتاق غذاخوری را دلانگیز نشان میدهند.
#رنگ_شناسی
#دکوراسیون_داخلی
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🕌 مساجد بین راهی
🔸 از امام صادق علیه السلام سؤال شد: نظر شما درباره مساجدی که حجاج در راه مکه میسازند، چیست؟
🔅 فرمودند:
«بَخْ بَخْ تِلْکَ أَفْضَلُ الْمَسَاجِد»
بعد از مسجد الحرام و مسجد مدینه، از بهترین مساجد هستند.
📚 بحار، ج۸۱، ص۱۱.
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 معماری اقلیمی
🔸 خداوند در ساختمان بدن انسان، چشم را که عضو ظریفی است در گودی قرار داده و برای آن دربانی مثل مژه و جلدی مثل پلک و سایه بانی مثل ابرو آفریده است.
🔸 اما گوش که باید همواره بشنود و بتواند جهت صدا را تشخیص دهد، به گونه ای دیگر آفریده و حفاظت شده است.
🔸 در ساخت وساز نیز باید متناسب با منطقه، مصالح را انتخاب نمود و طراحی کرد. گاهی کاه گل، گاهی سنگ، گاهی آجر، گاهی سقف شیروانی، گاهی مسطح؛ نمی توان یک طرح و نقشه و مصالح را برای همه جا به کار برد.
🔸 نقشه شهر و مسکن هر منطقه و اقلیم نیز، باید مناسب آنجا طراحی شود، زیرا چه بسا نقشههای یک اقلیم برای اقلیم دیگر کاربرد ندارد؛
🔸 مثلاً منطقه خشک کویر با منطقه شرجی کنار دریا متفاوت است. بادگیرهایی که در مناطق کویری ساخته میشود، هوا را به حوضچه هدایت میکند تا مرطوب شود و بدن را خنک کند، ولی بادگیرهای مناطق کنار دریا باید به گونه ای باشد که در مسیر راه از رطوبت هوا کاسته شود.
🔸 حکمت خداوند در آفرینش میوهها و محصولات به گونه ای است که با شرایط بومی تناسب دارد.
🔸 در حدیث میخوانیم:
«إِذَا دَخَلْتُمْ بِلَاداً فَکُلُوا مِنْ بَصَلِهَا یَطْرُدْ عَنْکُمْ وَبَاءَهَا»؛ هرگاه وارد منطقه ای شدید، از پیاز آن منطقه بخورید تا از بیماریهای آن منطقه در امان باشید.
📚 وسائل الشیعه، ج۲۵، ص۲۱۳.
#معماری_اسلامی_ایرانی
#معماری_اقلیمی
#معماری_پایدار
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari