واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 ماجرای کریسمس و درخت کاج
🔸 با توجه به سخنرانی استاد رائفیپور متوجه شدیم، درخت کاج بعدا اضافه شده است اما چه درختی میبایست جایگزین شود؟ نماد کریسمس درخت کاج است یا نخل؟
🔸 با توجه به قرائنی همچون قرآن و کتاب مقدس بر میآید که نخل درختی است که نماد تولد حضرت مسیح علیهالسلام است نه کاج! کاج هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد و نداشته است!
🔸 قرآن کریم دربارهی تولد حضرت عیسی(علیهالسلام) میفرماید:
«وَ هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا» / مریم: ۲۵
و تنه درخت خرما را به طرف خود(بگیر و) بتکان بر تو خرمای تازه میریزد.
🔸 در روایات داریم که حضرت مریم به کنار درخت خرمای کهنسال و خشکی رفت و به آن تکیه داد. در مدت کوتاهی درخت خشک سبز شد و برگ درآورد و خوشههای خرما از آن آویزان شد.
🔸 امام رضا عليهالسلام در این باره میفرمایند:
درخت خرمايى كه به مريم سلام الله خرما داد، درخت عجوه بود كه این درخت در ماه كانون نازل شده است؛ همراه حضرت آدم عليهالسلام عتيق و عجوه نازل شدند و همه درختهای خرما از آن دو پديد آمدهاند.
منبع: ترجمه فروع کافی، ج ۸، ص ۱۷۸
➖ پینوشت(۱): حتی هماکنون برخی از فرقههای اصولگرای مسیحی درخت کریسمس را ویژهی مشرکان میدانند و خود از آراستن درخت کاج در ایام کریسمس پرهیز میکنند. حتی مسیحیهای سنتی جشن کریسمس را بیربط به حضرت عیسی(علیهالسلام) دانسته و بر این اعتقاد هستند که مسیحیهای خود خوانده این جشنها و عید را از حالت اولیه خود خارج کردهاند.
➖ پینوشت(۲): این مدل دستکاری نمادها، جز خیانت و وصله ناجور به پیامبران چیز دیگری نیست، درخت بیخاصیت همچون #کاج را جایگزین درختی پر ثمر با آن قدمت تاریخی و ارزشیِ #نخل کردند!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🏢 از پلاسکو تا برلین
💬 توئیت آقای عباسطاهری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
◼️ سالروز شهادت حضرت فاطمه سلامالله علیها بر شما تسلیت باد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آیا کالبد دارای معناست؟
🔸 هیچ مکان یا شیئی تنها به «جا»، «فضا» و «قلمرویی» خاص دلالت نمیکند بلکه بالاتر از آن به محتوایی که آن را احاطه نموده و به محتوای اصولی که آن را خلق نموده است نیز اشاره مینماید(نقی زاده و امین زاده، ۱۳۷۹: ۲۸). رابطه صورت و سیرت(محتوا) موضوعی است که در روایات و احادیث معصومین نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
🌻 امیرالمومنین (علیهالسلام) در این خصوص میفرمایند:
و بدان که هر ظاهری، باطنی متناسب با خود دارد، آنچه ظاهرش پاکیزه، باطن آن نیز پاک و پاکیزه است و آنچه ظاهرش پلید، باطنش نیز پلید است(نهج البلاغه، خطبه ۱۵۴).
🔸 اما دلالت صورت بر محتوا به معنی همانیِ این دو و تجلی مطلق محتوا در کالبد نیست بلکه در واقع هر یک از دو عنصرِ صورت و محتوا، ترجمانی از دیگری است که این ترجمان دارای مراتبی مختلف است و بسته به کیفیت ترجمان، کیفیت رسوخ این دو عنصر در یکدیگر مشخص میگردد.
🔸 در طراحی شهری و معماری هم باید دقت کرد زیرا هر اِلِمان یا عنصری استفاده میشود، دارای معنا و مفهومی است که به مخاطب خود منتقل میکند و اگر این معنا بی هویت و دور از هویت ملی و مذهبی باشد قطعا بر روحیات و تعصبات مردم تاثیر خواهد گذاشت.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 نقش نمادها در هویت شهر
🔸 یکی دیگر از عرصههای زندگی بشر، زیستگاه و نوع معماری است. نقش نمادها در نشانهها در عرصه شهرسازی و معماری نیز مهم است. از منظر جامعه شناختی، نمادها و نشانهها در این عرصه دارای دو کارکرد مهم(بیان معنا) و(ایجاد حس هویت) میباشند.
🔸 نقش نمادها و نشانهها در بناها و فضاهای شهر آنچنان برجسته است که از جنبههای گوناگون بر ساکنان تأثیر گذاشته، رفتار آنان را شکل میدهد. سیمای شهر و نمادهای موجود در آن نمودار، شخصیت،منش، کارکرد و فرهنگ ساکنان باشد. از این رو، جلوههای معنوی شهر، به ویژه نشانهها و سمبلهای اعتقادی و مرتبط با جنبههای ماوراء مادی از اعتباری بسیار زیاد برخوردارند.
🔸 اصولا کاربرد نشانههای اسلامی در بناها و معماریها به این دلیل است که روح یک ملت در ارزشهای دینی آن متجلی است و ارزشهای دینی عمیقترین گرانقدرترین و لطیفترین بخش در فرهنگ یک جامعهاند.
🔸 به کارگیری نمادهای ملی و دینی در معماری، موجب تقویت هویت بصری افراد در شهرها شده و احساس مذهبی و ملی را در شهروندان افزایش میدهد. زبان نمادین، زبانی است که الفاظ در آن به مثابه پلی هستند که ما را از معنای ظاهری و تحتاللفظی به امری ماورای خودشان منتقل میکنند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظه تخریب نهایی ساختمان متروپل آبادان
👤 فرجی، معاون فنی و امور زیربنایی منطقه آزاد اروند:
🔸 عملیات تخریب باقیمانده متروپل از ۶ آذر در دستور کار قرار گرفت اما به دلیل مشکلات فنی پیش آمده در دو مرحله متوقف و فقط بخشی از ساختمان تخریب شد.
🔸 در حال حاضر با حل مشکلات فنی، عملیات تخریب مجدد از سر گرفته شد و امروز چهارشنبه هفتم دی ماه این عملیات با موفقیت کامل انجام شد و آسیبی به املاک مجاور وارد نشده است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
52.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 مناظره ساخت خانههای حیاط دار در طرح نهضت ملی مسکن گفتگوی ویژه خبری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari