📌 بازی سیاست بازی تفکر است
هدایت افکار عمومی به سمت مورد نظر ترفند همیشگی در برهههای حساس تصمیمگیری در کشور است
🔹بازی سیاست بازی تفکر است؛ ️چه در مسیر غلط برای ازبین بردن رقبا به بهانه اینکه هدف وسیله را توجیه میکند، چه سالم برای برون رفت از مشکلات و موانع برای تعالی و پیشرفت کشور باشد.
🔹️مسیر اول همیشه از ابزارهایی مانند
سیاهی لشکر، پیاده نظام، فدایی یا قربانی و گروهی که درحال تبدیل شدن به مهره سوخته هستند بهره میبرد.
امثال رجب رحمانیها مسئله قابل توجه این روزها هستند. تقریبا همه جامعه با ایشان آشنا شدهاند. البته بهزودی بیشتر اسم ایشان را میشنویم.
🔹️این افراد که از هر ترفندی مثل
تحقیر، توهین و افترا فروگذار نیستند آیا دوباره در صحنه سیاست حضور خواهند داشت؟ یا فقط برای جهتدهی به افکار عمومی عمل میکنند؟
🔹️احمد توکلی اصولگرا و منتقد اصلی دولت نهم و دهم و یک سوپر حزباللهی تمام عیار است. در مقابل صادق زیبا کلام منتقد اصلی کل حاکمیت که برای تغسیل رضا شاه کتاب مینویسد، اسرائیل را به رسمیت میشناسد و از خود تحقیری ابائی ندارد. اما جالب اینکه زهیر توکلی و سارا زیبا کلام باهم ازدواج کردهاند!
🔹️روی دوم سکه که نباید افکار عمومی به آن بپردازند چیست؟
در اوج بر هم ریختگی بازار ارز و طلا یک آن خبر توقیف نفتکش انگلیسی تیتر اول همه شبکهها و روزنامههای مطرح کشور میشود. در نتیجه افکار عمومی از بازار به سمت نفتکش منحرف میشود.
غیر از آنهایی که نبض بازار در دستشان است.
🔹️هدایت افکار عمومی به سمت مورد نظر ترفند همیشگی در برهههای حساس تصمیمگیری در کشور است پشت پرده این بازی که ما نباید بدانیم چیست؟
قدرت باید بچرخد.
اما بالاخره خیاط هم در کوزه میافتد.
✍️کیوان
💠eitaa.com/masaf_najva
📌نظرسنجی نجوا: بهترین عملکرد دربین روسای قوه قضاییه را چه شخصی داشته؟
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📰 استراتژی آمریکا برای نفوذ در آسیای مرکزی
ایوگنی کوژوکین، رئیس دانشکده روابط بین الملل و علوم سیاسی در دانشگاه روسیه، درباره بخشی از استراتژی نفوذ ایالات متحده آمریکا در آسیای مرکزی نوشت.
ایوگنی کوژوکین می نویسد: مبارزه برای نفوذ در آسیای مرکزی با تشدید تقابل بین المللی در حال افزایش است. اهداف راهبردی و تاکتیکی آمریکا در آسیا از این و آن شنیده می شود؛ اما در کنار تحلیلهای جاری، باید با نگاهی گذشتهنگر و توجه به رویه ایالات متحده در سیاست خارجی، روشها و ابزار دستیابی آمریکا به اهدافش در آسیای مرکزی را آشکار کرد.
⬅️ استراتژی (نفوذ از باب) جوانان
این سیاست و استراتژی آمریکا در آسیای مرکزی دو هدف دارد:
• هدف اول تشکیل یک هسته نخبه متمرکز بر (اهداف و منافع) ایالات متحده در میان جوانان محلی است. اینها جوانانی هستند که در آمریکا تحصیل کرده و به کمک آمریکا به تحصیلات عالی رسیده اند.
ایالات متحده در حال کادرسازی از میان جوان آسیای مرکزی است که در آینده بتوانند کشورهای خود را رهبری کنند و آنها را در مسیری مستقر کنند که به نفع ایالات متحده باشد.
• هدف دوم انتخاب نخبه ها و تبدیل آنها به شهروند و مهره های ایالات متحده است. چنانی که چند سال اخیر، شاهد افزایش مهاجرت به آمریکا از آسیای مرکزی هستيم که بخش قابل توجهی از آنها یا دانشجویانی هستند که بورسیه می شوند یا شهروندانی هستند که با قرعه کشی صاحب گرین کارت مهاجرت می شوند. از سویی، شاهد تبلیغات گسترده رسانه ها و NGO-های آمریکایی در آسیای مرکزی هستيم که در حال تشویق به مهاجرت هستند. البته باید گفت، از جمله اصلی ترین عوامل رشد مهاجرت به آمریکا در این منطقه، رشد فرهنگ غرب در میان نسل جدید است که از جمله موفقیت های آمریکا در این منطقه محسوب می شود.
امروزه شاهد تعلیم سازمان دهی شده و وسیع زبان انگلیسی در سراسر آسیای مرکزی هستيم؛ تحت نظارت سفارت آمریکا، NGO-ها در سراسر شهرهای بزرگ آسیای مرکزی فعالیت می کنند و آموزشگاه های متعددی نیز در حوزه های مختلف زیر نظر آنها مشغول به کار هستند. مانوئل میکالر سفیر آمریکا در تاجیکستان، در یکی از مصاحبه های خود گفته بود: "تعلیم زبان انگلیسی از جمله اولویت های ما و دولت تاجیکستان است." سفیر آمریکا در قرقیزستان نیز در یک مصاحبه اظهار داشت: ما واقعا اشتیاق زیادی برای آموزش زبان انگلیسی در اینجا دیدهایم. ما در سال 2018 با یک برنامه آموزش حرفه ای انگلیسی برای جوانان شروع کردیم که با توجه به سطح موفقیت آن، واشنگتن تصمیم گرفت، با استفاده از بخشی از بودجه های کمکی به اوکراین، این برنامه را گسترش دهد تا در سطح منطقه فراگیر شود. در واقع دستگاه دیپلماسی عمومی سفارت آمریکا، ارتشی از مردم را همراه خود دارد، اما این مقدار نیز کافی نخواهد بود.
سفیر آمریکا در این مصاحبه از تعداد NGO-های آمریکایی در این کشور نیز پرده برداشت و اظهار داشت که ۱۸۰۰۰ سازمان غیردولتی با تأمین مالی واشنگتن در قرقیزستان فعالیت می کنند.
⬅️ پیشبرد اهداف خود از طریق سازمان های تروریستی
ایوگنی کوژوکین، با اشاره به مطالب رسانه العظیم شاخه خراسان داعش، که حاوی انتقاداتی از چین، روسیه، ایران و طالبان است، استدلال می کند، که احتمال دارد آمریکا با نفوذ در داخل این سازمان به اهداف و مقاصد آن جهت داده و آنها را در مسیر اهداف و منافع خود قرار داده است.
رسانه توحید نیوز داعش که به زبان ازبکی فعالیت میکند، با تهدید به حملات خرابکارانه علیه خطوط لوله گاز چین-آسیای مرکزی سایر تأسیسات طرح یککمربند-یکجاده، در یک بیانه نوشته بود: گسترش دولت اسلامی به آسیای مرکزی بدون شک شامل بمباران و عملیات خرابکارانه علیه خطوط لوله نفت و گازی چین در آسیای مرکزی خواهد بود.
کوژوکین در ادامه می نویسد: شبهنظامیان داعش خراسان، در آگوست 2021 اقدام به منفجر کردن سفارت ترکمنستان کردند و در بهار 2022 نیز بمبارانی را به خاک ازبکستان و تاجیکستان انجام دادند.
این شواهد و قرائن بیانگر همسویی تحرکات تروریسم در آسیای مرکزی با اهداف آمریکا است؛ هم هدف قرار دادن دشمن مشترک و هم ایجاد ناامنی در منطقه، که در ادامه بهانه ای است در دست آمریکا برای حضور نظامی در آسیای مرکزی بمنظور مبارزه با تروریسم.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان
#آمریکا
#تروریسم
#نفوذ
💠eitaa.com/masaf_najva
👈پربازدیدترین تیتر روزنامههای چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲
📌جوان: هراس تلآویو از پرواز مهاجر
🔹همزمان با ۳۱ مردادماه، روز صنعت دفاعی، صبح دیروز با ...
📌کیهان: مدیریت بحران به سبک آمریکا 20 روز آتشسوزی، 114 کشته و 850 مفقود
🔹آتش درهاوایی بیش از 20 روز است که مهار نشده و ...
📌خراسان: آماده برقراری روابط تجاری با ایران
🔹یک دیپلمات ژاپنی کامل با احتیاطهایی که مختص ...
💠eitaa.com/masaf_najva
📌 پیام نجوا
🔹امام حسین علیهالسلام: فرزندم! بپرهـيز از سـتم بر كسى كه غير از خدا ياورى در مقابل تو ندارد.
✍️بحارالانوار، جلد ۷۵، صفحه ۳۰۸
💠eitaa.com/masaf_najva
📌آنچه سهشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در نجوا منتشر شد
🔹️مصاحبه اختصاصی با محمدجواد عسکری نماینده مردم داراب و زریندشت در مجلس
🔹️لیست دادن یا چگونه لیست دادن؛مسئله این است
🔹️بهائیان عامل محوری در تحریم حقوق بشری علیه مردم ایران
🔹️سخنرانی امام خمینی در جمع عشایر «چهارلنگ» بختیاری و لزوم انتخاب نمایندگان صالح
🔹️یعقوب نیمرودی افسر موساد در ایران، مرد
🔹️بازی سیاست بازی تفکر است
🔹️نظرسنجی نجوا: بهترین عملکرد دربین روسای قوه قضاییه را چه شخصی داشته؟
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 العربیه، زرادخانه موشکی ایران را بررسی میکند...
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬باقر و سیامک نمازی
🔹خانواده نمازی و شرکت های متعلق به خاندان نمازی از سال های اول دهه ۷۰ از نام های پرتکرار در طیف متنوعی از پژوهش های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی بوده است.
🔹سیامک نمازی فرزند محمدباقر از کارگزاران رژیم پهلوی پس از انقلاب اسلامی با اخذ تابعیت آمریکایی به همراه خانواده در ایالات متحده ساکن می شوند.
🔹سیامک در سال ۷۳ وقتی ۲۴ ساله بود به تهران بازگشت و با کمک چند نفر از بستگانش توانست با تعدادی از مدیران شاخص سیاسی، اقتصادی و خانواده و فرزندان بعضی از مقامات کشور ارتباط بگیرد و شبکه گسترده و فعال در نهاد های دولتی مهم ایجاد کند.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌شهردار شهر ماوئویی در ایالت هاوایی آمریکا گفته که بعد از آتشسوزی در این شهر، ۸۵۰ نفر همچنان مفقود هستند
شهردار شهر مائویی Maui گفته که بنا به اطلاعات جمعآوری شده توسط FBI و اداره پلیس محلی این شهر، تا روز دوشنبه کشته شدن ۱۱۵ نفر تایید شده که هویت ۳۵ نفر از آنها شناسایی شده و به ۱۳ خانواده اطلاع داده شده است.
شهردار شهر مائویی، ریچارد بایسن در یک ویدیو که در فیسبوک پست کرده، توضیح داد که "هنوز ۸۰۰ نفر مفقود هستند. این لیست در ابتدا ۲۰۰۰ نفر بود و به خاطر تلاشهای خستگی ناپذیر FBI و اداره پلیس مائویی، ۱۲۸۵ نفر مکانیابی شده و در سلامت هستند. ما با این عدد، هم ناراحت شدیم و هم تسکین یافتیم و به عملیات بازیابی این افراد ادامه خواهیم داد".
او از خانوادههایی که اعضای آنها گم شده اند، خواست تا نمونههای DNA آنها را به "مرکز کمکهای خانواده" که بعد از آتشسوزی برپا شده، تحویل بدهند.
بنا به تصاویر، بایدن هم از این شهر بازدید کرده.
آریا
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی (نجوا)
👈 جعفر رضوی (کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی)
🔹رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر با چهار کشور روابط را عادی و علنی کرد که همه آنها مقدمهای برای عادیسازی اصلی یعنی عربستان بود.
🔹عربستان تمایل به علنیکردن روابط داشت اما از هجمه مفتیهای وهابی و ازدسترفتن وجهه در جهان اسلام هراس داشت. عربستان شرط عادیسازی را هستهایشدن مطرح کرده...
👈با موضوع: بررسی روند عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نماینده فسا درمجلس: پیگیری مطالبات مردم، دخالت در اجرا نیست
👈نجوا با هدف افزایش شناخت در جهت انتخاب هرچه بهتر و مشارکت حداکثری برای انتخابات با نماینده فسا در مجلس گفتگو کرده تا نظراتشان را درباره موضوعات مختلف به شما برساند که در ادامه خلاصه آن را میخوانید.
🔹حجتالله فیروزی نماینده مردم فسا در مجلس در گفتگو با نجوا با اشاره به "انقلابی" یادکردن رهبر انقلاب از این دوره، درباره عملکرد فردی و جمعی نمایندگان بیان کرد: حضرت آقا مجلس را یک مجلس انقلابی که مشکلات کشور را خوب شناخته و به سمت قانونگذاری درست در این حوزه رفته، تعریف کردند.
🔹وی ادامه داد: مصوبات خوبی در حوزه اقتصادی داشتیم مانند سرمایهگذاری و رفع موانع تولید و یا در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی؛ قانون اقدام راهبردی در حوزه سیاسی و انرژی هستهای که ظرفیت خوبی را برای دولت و مذاکرات ایجاد کرد. در بخش دانشبنیانها، مجلس قانون بسیار خوب و مترقی داشت و که به طور تدریجی آثارش نمایان میشود.
فیروزی افزود: دربخش مسکن، باتوجه به تعطیلی این قسمت در هشت سال قبل، آن بخشی که میبایست حمایت کند راکد و کند شده بود و با قانون مجلس که دولت فعلی متولی اجرایش است انشاءالله بتوان با منابع بانکی که اختصاص داده شده این حوزه را پیش برد.
🔹فیروزی تاکید کرد: مجلس قانون گذار است و دولت باید قوانینی که مجلس تصویب کرده اجرا کند. اگر همین قوانینی که به صورت مختصر عرض کردم و مفصلش در رسانهها وجود دارد، توسط دولت محترم اجرا شود به نظرم گرههای زیادی از مشکلات جاری مردم باز می شود.
🔹وی درباره عملکرد فردی خود گفت: به لطف الهی مجوز منطقه ویژه اقتصادی را برای شهرستان فسا گرفتیم. مجوز پایانه صادراتی محصولات کشاورزی که چهارمین مجوز در سطح کشور است و در نوع خودش دراستانهای همجوار و استان فارس بی نظیر بود. ساخت بزرگترین شهرک گلخانه ای جنوب کشور در شهرستان فسا در حال پایان است. همچنین تلاش بسیار زیادی در حوزه تامین برق،گاز، آب، تامین فیبر نوری و.. انجام شده است.
🔹فیروزی ادامه داد: در حوزه روستایی بسیاری از آسفالت جادهها انجام شده؛ خط انتقال آب به شهرستان فسا در حال نهایی شدن است و از ۱۰۲ کیلومتر خط انتقال، حدود ۵ کیلومتر باقی مانده که امیدواریم به زودی اجرایی و تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
🔹نماینده فسا در مجلس درخصوص بخشنامه جنجالی وزارت کشور و استیضاح وزیر آن گفت: بنده جزء نمایندههایی که استیضاح وزیر را امضا کرده بودند، نبودم اما نمیتوان نماینده را از حق قانونیاش که سؤال، تذکر و استیضاح است محروم کرد.
🔹وی با اشاره به اینکه چهارده ماه ازعمر مجلس در دولت قبل بود و آنها فعایت قابل توجهی نداشتند و از طرف دیگر دوسال هم با شرایط کرونا گره خورد؛ ادامه داد: اختلاف بین وزارت کشور و تعدادی از نمایندگان را نباید به کل نمایندهها تعمیم داد، تعداد قابل توجهی از نمایندگان نسبت به این موضوع، اعتراض داشتند و آن هم به دلیل ابلاغیه نبود.
🔹فیروزی درخصوص دلایل اعتراض برخی نمایندگان توضیح داد: با توجه به این ابلاغیه و صراحت آن، نگاه واعتراض کلی برخی این بود که نمایندگی سه ساله نیست؛ نماینده سال آخرهم نماینده است. اگربنده نتوانم با استانداریا فرماندار جلسه داشته باشم، آنها را در جلسات همراهی نکنم یا آنها مرا در پروژهای همراهی نکنند پس باید گفت نماینده در سال آخر هیچ فعالیتی نداشته و تنها داخل مجلس باشد. در حالی که اینطور نیست کدام یک از سازمانهای اداری، اجرایی و دولتی به اندازه نمایندهها کف میدان هستند؟ نمایندگان تقریبا هرهفته یا دوهفته یکبار درمنطقه هستند و مردم برای موضوعات زیرساختی، اقتصادی و معیشتی به آنها مراجعه میکنند.
بنابراین نمایندگان محل رجوع مردم هستند و باید پاسخگو باشند. مجموعههای اجرایی در کنار نمایندگان باشند که بتوانند کارهای مردم را پیش ببرند. بطور کلی در حوزههای انتخابیه کوچک مردم مسئولان اجرایی را نمیشناسند و به نماینده مراجعه میکنند و حتی یک سرمایه گذار که قصد سرمایهگذاری دارد اول به دفتر نماینده مراجعه میکند زیرا می داند اگرنماینده حمایتش نکند، تسهیلات نگیرد، مشکل زمین و طرحش را حل نکند، مشکل مجوزهایش را حل نکند، با این بروکراسی اداری عملا کاری از پیش نمیبرد. این واقعیت تلخی است که خود نمایندهها هم راغب نیستند اتفاق بیفتد.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نماینده فسا درمجلس: پیگیری مطالبات مردم، دخالت در اجرا نیست 👈نجوا با هدف افزایش شناخت در جهت انتخا
🔹نماینده فسا درباره ملاحظات درفضای انتخاباتی گفت: همیشه در پایان همه دولتها و قبل از انتخابات مجلس ملاحظاتی بوده که دولت به عدم بی طرفی متهم نشود، فلذا هم دولت و هم نمایندگان تلاش میکنند رعایت کنند. برای مثال بنده به شخصه از زمانی که وارد فضای انتخابات شدم ارتباطم را با فرماندار و استاندار تنظیم میکنم به این دلیل که شبهه پیش نیاید درحالی که به لحاظ قانونی به عنوان نماینده تا پایان دوره نمایندگی وظیفه دارم با استانداریا وزیر جلسه داشته باشم، به حوزه انتخابیه بروم، از پروژههایی که در حال اجرا هستند را بازدید کنم اما علی رغم این موضوعات، ما این تنظیمگری را داریم.
🔹فیروزی ادامه داد: هنگامی که بخشنامه صادر شد، برخی نمایندگان تصور کردند قراراست انتخابات توسط عدهای مهندسی شود. زیرا بخشنامه محدودیتهایی را ایجاد می کند و معتقد بودند ممکن است در ادامه مسیر، مسائل دیگری هم اتفاق بیفتد. بنابراین اصرار آنها بر برکناری از جنبه نظارتی بود تا انتخابات آسیب نبیند.
🔹نماینده فسا در مجلس درخصوص انتقادات به دخالت برخی نمایندگان در اموراجرایی عنوان کرد: این ایراد ساختاری کشوراست. وقتی میگویند مداخله نماینده در حوزه اجرایی، به این معناست که برای مثال نماینده پیمانکار انتخاب نکند اما باید مطالبه مردم را پیگیری کند تا به طورمثال جاده درست شود.
پیگیری با مداخله فرق دارد؛ نماینده باید از طریق وزیر، با دستور وزیر و با دیدن مدیر کل مربوطه در استان کار را پیگیری کند تا انجام شود. بدون پیگیری نماینده هیچ کدام اینها محقق نمیشود. شما تحقیق کنید کدام یک از فرماندارها میتوانند یک مدیر کل را ببینند چه برسد به اینکه بخواهند وزیر را ببینند.
🔹این نماینده مجلس با تایید عضویتش در سامانه شفافیت و پیش ثبت نام انتخابات، درباره میزان مشارکت مردم بیان کرد: برای قضاوت مقداری زود است اما اگر مجموعههای حاکمیتی به خصوص دولت که در جایگاه اجرایی هستند همت کنند و اتفاقات خوبی در حوزه معیشت بیفتد، میتوان استقبال از انتخابات را بالا برد.
وی افزود: یکی از ایراداتی که در کشور وجود دارد این است که توانایی طرح خیلی از موضوعات، محدودیتها و موانعی که در کشور است، با زبانی ساده که همه مردم بتوانند برداشت یکسانی از آن داشته باشند را نداریم. بنابراین توجیه مردم نیز در مشارکت بی تاثیر نیست.
🔹فیروزی نماینده فسا در مجلس در بخش پایانی گفتگو درباره لایحه حجاب اظهارکرد: مباحث فرهنگی مقولههایی است که در بلند مدت جواب میدهد. بنده حقوق خواندهام و کار حقوقی کردهام؛ یک قانون کلی داریم که هرکس بدون رعایت حدود شرعی و آن حدودی که شرع مقدس مشخص کرده در انظار عمومی ظاهر شود، جرم مرتکب شده و قابل مجازات است. به نظرم این قانون اگر درست اجرا شود کفاف این موضوعات را میدهد و جامعه هم حساس نمیشود. اگرنیاز بود میزان مجازات تغییر کند، میتوان آن را تعدیل کرد. اما از آن جایی که این موضوع مطالبه مردم و جامعه متدینین بود، قوه قضاییه لایحهای تنظیم کرد وبه دولت فرستاد؛ دولت هم تغییراتی روی آن انجام داد و به مجلس ارسال کرد. مجلس کار کارشناسی بسیاری روی آن انجام داد اما چون لایحه است و نه طرح، طبیعتا مجلس نمیتواند درآن تغییرات گستردهای ایجاد کند. با این حال خوبی انجام شد وآن این بود که لایحه را بر روی سامانه مجلس بارگذاری کردند تا صاحب نظران بتوانند نظرات و دیدگاهایشان را مطرح کنند.
وی افزود:چون لایحه از قوه قضاییه آمده به کمیسیون قضایی به عنوان کمیسیون اصلی و سپس به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد و در نهایت این لایحه در حدود هفتاد ماده به صحن علنی آمد و مباحث درباره آن ادامه دارد.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌یعقوب نیمرودی؛ از نمایندگی موساد تا دلال مکفارلین
🔹سرهنگ یعقوب نمرودی که دیروز در سن ۹۷ سالگی در اسرائیل مرد، برای چندین دهه در ایران نقشآفرینی کرد. او سال ۱۳۰۵ در یک خانواده یهودی عراقیالاصل در بیتالمقدس به دنیا آمد. در سالهای ۱۳۱۹ تا ۱۳۲۶، جوانیاش را در سازمان هاگانا که به قتل و غارت مسلمانان فلسطین میپرداخت سپری کرد. پس از اعلام موجودیت اسرائیل، نیمرودی بهسرعت وارد تشکیلات نظامی و اطلاعاتی اسرائیل شد و با تأسیس رسمی موساد، به عضویت آن درآمد. در سالهای بعد، نیمرودی هدایت شبکههای اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل در مناطق عربی، بهویژه عراق، مصر، اردن و شیخنشینهای خلیج فارس، را برعهده داشت.
🔹در ۳۰ دی ۱۳۳۴ وقتی نیمرودی برای نخستین بار وارد ایران شد، شغل پوششیاش معاونت آژانس یهود و مسئولیتش کمک به مهاجرت ایرانیانی بود که خواستار سکونت در اسرائیل بودند؛ اما در واقع سرهنگ نیمرودی جزو اولین افسران رسمی موساد در ایران بود. او از سال ۱۳۳۹ به پیشنهاد مئیر عزری، نماینده سیاسی اسرائیل در ایران، به عنوان اولین وابسته نظامی اسرائیل در ایران منصوب شد. حسین فردوست مینویسد سرتیپ علوی کیا، قائممقام سابق ساواک، او را معرفی کرد و گفت که شاه اجازه داده با ساواک رابطه داشته باشد و تبادل اطلاعات کند. فردوست افزود با توجه به تجربه موساد، با کمک نیمرودی چند دوره آموزش پرسنل ساواک توسط استادان اسرائیلی نیز برگزار شد.
🔹نیمرودی در چند سال فعالیتش توانست رابطه خوبی با سران و فرماندهان ارتش برقرار کند، سفرهای متعددی برایشان به اسرائیل تدارک ببیند و بخشی از خریدهای تسلیحاتی ارتش ایران را به اسرائیل پیوند دهد. زمانی که ماموریت نیمرودی در سال ۱۳۴۷ به پایان رسید، او به اسرائیل بازگشت و دو سال بعد بازنشسته شد. اما این به معنای پایان فعالیتهایش نبود. او در دهه ۱۳۵۰ برای بار دیگر به ایران آمد تا با استفاده از ارتباطش، هم کار اقتصادی کند و هم از دلالی و جوشدادن معاملات نظامی و قاچاق عتیقه سود ببرد؛ فعالیتهایی که تا سال ۱۳۵۷ ادامه یافت. اما آنچه در سالهای پس از پیروزی انقلاب، نام نیمرودی را دوباره مطرح کرد، نقشآفرینیاش در ماجرای مکفارلین به عنوان دلال بود./کانال رجا
💠eitaa.com/masaf_najva
📌قطع اینترنت استارلینک
نشریه تلگراف: ایلان ماسک "بعد از یک گفتگوی عالی با پوتین" قطع کردن اینترنت استارلینک در اوکراین را در نظر گرفته، چرا که نگران است از دید روسیه به عنوان کسی شناخته شود که به اوکراین توان جنگ داده.
🔹️یک مقام سابق پنتاگون میگوید که ایلان ماسک از این میترسد که در روسیه به چشم یک جنگافروز به او نگاه شود و به همین دلیل، قطعی استارلینک را در نظر گرفته.
🔹️این میلیارد ۵۲ ساله متولد آفریقای جنوبی نگرانی خود را پس از آن ابراز کرده که نیروهای اوکراینی از قطعی شبکه خود در جبهه نبرد و خطوط تماس با نیروهای روسیه خبر دادند.
🔹️گفته شده که کالین کال که تا ماه گذشته معاون امور سیاسی وزارت دفاع آمریکا بود به توافقی با آقای ماسک دست یافته که مانع از قطعی کامل این سیستم توسط او شود.
🔹️آقای کال به نشریه نیویورکر گفته که: من به او گفتم "اگر تو این (سیستم) را خاموش کنی، جنگ تمام نخواهد شد".
🔹️سال گذشته آقای ماسک متهم به ارائه پیشنهادی شد که مورد علاقه کرملین است. او پیشنهاد داد که اوکراین نیز در مناطق تصرف شده توسط روسیه رفراندوم برگزار کند.
🔹️قطعی اینترنت استارلینک در مناطقی مثل خرسون، زاپروژیه، لوهانسک و دونتسک شدیدتر از مکانهای دیگر بوده که همگی آنها بعد از برگزاری رفراندوم توسط روسیه، ادعا شد که به این کشور پیوستهاند.
🔹️آقای کال به نشریه نیویورکر گفته که ایلان ماسک در طی مذاکراتش با مقامات پنتاگون گفته که مذاکراتی شخصی با پوتین داشته.
🔹️اینترنت استارلینک برای ارتباطات ارتش اوکراین حیاتی ست. مجموعه گسترده ماهوارههای استارلینک (constellation of satellites) برای هماهنگی پهپادها، حملات توپخانه، تصویربرداری از میدان نبرد و جمعآوری اطلاعات لازم است.
🔹️آقای ماسک به این موضوع افتخار کرده که میتواند "تمام تحولات جنگ" را از طریق نقشه فعالیتهای استارلینک ببیند.
🔹️آقای کال میگوید که ماسک به او گفته "همین سه دقیقه پیش یک گفتگوی عالی با پوتین داشتم". گفته شده که او چندی پیش اوکراین را وادار کرده که نقشه خود برای حمله شهپادی (قایقهای بدون سرنشین انتحاری) به روسیه در دریای سیاه با استفاده از استارلینک را لغو کند.
🔹️والری زالوژنی، ژنرال ارشد اوکراینی گفته که موفقیت این کشور، به دسترسی به این سیستم بسته است.
🔹️بنا به گزارشی از CNN، ماسک گفته که هزینه این سیستم در اوکراین در دوازده ماه، ۴۰۰ میلیون دلار است. در ماه ژوئن پنتاگون گزارش داد که به توافقی با آقای ماسک در این زمینه دست یافته، اما جزییاتی از آن منتشر نکرد.
✍️آریا
💠eitaa.com/masaf_najva