الف) بایدها؛ قسمت سوم
🔹خوشبختانه قوانینی هم که وجود دارد، قوانین خوبی است؛ قوانین معقولی است. همین طور که مکرر عرض کردیم، بنبستی وجود ندارد. لذا مشاهده میکنید که در همین انتخابات، تا این مرحلهای که تا الان پیش آمدیم، روال قانونی جریان پیدا کرده. وقتی که از نامزدهای محترم سؤال کردند که اگر چنانچه شورای نگهبان نظری بدهد، شما تمکین میکنید، همهی آنها گفتند: بله، ما تمکین میکنیم. تمکین هم کردند. ما باید واقعاً تشکر کنیم از همهی این نامزدها؛ آنهایی که به نحوی صلاحیتشان احراز نشد. اینها گفتند از نظر شورای نگهبان تمکین میکنیم، و به قول خودشان عمل کردند و تمکین کردند؛ این نشاندهندهی اهمیت و ارجحیت قانون است، نشاندهندهی کاربری قانون است؛ چون قانون بر مملکت حاکم است. ممکن است بنده یا جنابعالی از قانون ناراضی هم باشیم، گاهی اینجوری است اما وقتی انسان در مقابل قانون تمکین کرد، حل اختلاف میشود، فصلالخطاب میشود؛ این نعمت بزرگی است، این برکت بزرگی است.
🔹مرزها با دشمن کمرنگ نشود
انتخابات مال ملت ایران است، مال جمهوری اسلامی است، مال اسلام است؛ مرزهاشان را با دشمن مشخص و متمایز کنند. من بارها به بعضی از افراد سیاسی که فعالیتهایی دارند و گاهی یک مخالفخوانیهایی میکنند، تذکر دادهام، نصیحت کردهام؛ گفتهام مواظب باشید مرزهای میان شما و دشمن کمرنگ نشود؛ پاک نشود. مرز وقتی کمرنگ شد، احتمال اینکه کسانی از این مرز عبور کنند یا دشمن از این مرز عبور کند و بیاید این طرف یا دوست و خودی غافل شود و از مرز عبور کند و برود به دامن دشمن، زیاد خواهد بود. مرزها را روشن کنید؛ مشخص کنید.
🔹با کرامت رفتار کنید
در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهایی که نامزد میشوند، چه آنهایی که طرفدار آنهایند، چه آنهایی که مخالف با بعضی از نامزدها هستند. جناحهای مختلف کشور، بداخلاقی و بدگویی و اهانت و تهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهایی است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال میشود.
🔹با مخالفان خود حرف بزنید و استدلال کنید
یکی از خصوصیات امیرالمؤمنین در ممشای سیاسیاش این بود که با دشمنان خود و مخالفان خود با استدلال حرف میزد و استدلال میکرد. در نامههایی که حتّی به معاویه نوشته است، با اینکه دشمنی بین معاویه و امیرالمؤمنین شدید بود، در عین حال او نامه مینوشت، اهانت میکرد، حرفهای خلاف میگفت، استدلال میکرد بر اینکه روش تو غلط است. با طلحه و زبیر که آمدند با امیرالمؤمنین بیعت کردند - اینها به عنوانی که میخواهیم عمره برویم، از مدینه خارج شدند، رفتند به طرف مکه. امیرالمؤمنین مراقب بود، از اول هم گفت که اینها قصدشان عمره نیست. رفتند و کارهایی کردند؛ حالا تفاصیلش زیاد است - حضرت اینجور میفرماید: «لقد نقمتما یسیرا و ارجأتما کثیرا»؛ شما یک چیز کوچک را وسیله و مایهی اختلاف قرار دادید، این همه نقاط مثبت را ندیده گرفتید؛ دم از دشمنی میزنید، دم از مخالفت میزنید. با اینها متواضعانه امیرالمؤمنین حرف میزند، توضیح میدهد؛ میگوید: من دنبال دشمن نمیگردم.
🔹در میدان سیاست صادقانه عمل کنید
این سلوک سیاسی امیرالمؤمنین است. وقتی نگاه میکنیم، میبینیم که این سلوک سیاسی عیناً با رفتار معنوی آن بزرگوار، همخوان و قابل تطبیق است و امیرالمؤمنین در همه جا، همان علی بن ابیطالبِ برجستهی ممتازی است که دنیا نظیر او را ندیده است.
🔹پایهی همهی خیرات در جامعه، تقواست. تقوای فردی؛ یعنی هر کس بین خود و خدا سعی کند از جادهی صلاح و حق تخطی نکند و پا را کج نگذارد. تقوای سیاسی؛ یعنی هر کس که در کار سیاست است، سعی کند با مسائل سیاسی صادقانه و دردمندانه و از روی دلسوزی برخورد کند. سیاست به معنای پشت هم اندازی و فریب و دروغ گفتن به افکار عمومی مردم، مطلوب اسلام نیست. سیاست یعنی ادارهی درست جامعه؛ این جزو دین است. تقوای سیاسی، یعنی انسان در میدان سیاست، صادقانه عمل کند.
🔹به امنیت ملی پایبند باشید
تقوای خدا به این است که فریب دشمن را نخوریم و تسلیم تحمیل دشمن نشویم. دشمن میخواهد بین ما اختلاف بیندازد. دشمن آرزو میکند که بین مسؤولان اختلاف باشد. دشمن آرزو میکند که در ایران جنگ داخلی باشد. دشمن نمیتواند ببیند که جمهوری اسلامی توانسته است این کشور را امن و آرام نگه دارد. در هرجایی و به هر بهانهای، چه جهالت کسی یا کسانی، چه غرضورزی کسی یا کسانی، اگر ماجرایی درست کند که امنیت را به هم بزند، دشمن خوشحال میشود.
💠@masaf_najva
شاید بسیاری براین باور باشند که اوکراین امروز باتوجه به درگیر کردن روسیه و ناتو تبدیل به پیچیده ترین منطقه در بحث معادلات استراتژیک جنگی و مسایل ژئوپولیتیک باشد اما اینگونه به نظر نمیرسد.
🔹در اوکراین طرفها مشخص هستند یعنی دو طرف اصلی معادله درگیری روسیه و ناتو هستند بعلاوه یک زمین تحت عنوان (بتل فیلد) یا میدان نبرد که اوکراین است.
🔹غرب آسیا و قفقاز
آمریکا برای درگیر کردن بلوک شرق روی به باز کردن جبهههای جدید و یا حداقل مناطق پرتنش آورده است.ارمنستان و آذربایجان به عنوان دو طرف اصلی و ایران و ترکیه به عنوان طرفهای پشت صحنه، اما بد نیست نگاهی بیندازیم به آنچه از آن به عنوان(همزمانی اتفاقات) میتوان یاد کرد:
🔹وام ۱۸ میلیارد دلاری بانک جهانی به ترکیه؛
گسیل نیروهای آذریایجان به مرز ارمنستان؛
درگیری قبایل عرب با نیروهای کرد در عراق؛
ناآرامیهای مجدد در سوریه؛
ادعاهای کشورهای عربی اینبار به همراه ژاپن علیه ایران؛
گفتگوی نتانیاهو با زلنسکی پس از ۹ماه؛
موج چهره سازی از زنان ایرانی الاصل در اروپا و امریکا؛
تحرکات شدید برخی گروههای سیاسی برای القا یاس و ناامیدی.
🔹اعطا وام به ترکیه در این برهه زمانی در نوع خود جالب است و شاید به نوعی کمک به ترکیه باشد برای حمایت از آذربایجان تا با در تنش نگاه داشتن منطقه سیونیک و یا اقدام به ورود عملی به این منطقه به نیت قطع ارتباط ایران و برهم زدن بحث کوریدور به شدت استراتژیک شمال به جنوب و یا در نگاهی بزرگتر، برهم زدن طرح پروژه یک کمربند یک راه چین به نوعی بلوک شرق را کیش و مات کند.
🔹همراهی ژاپن با کشورهای عربی و بیان برخی توهمات درباره فعالیتهای هستهای ایران و جزایر سهگانه هم به نوعی وزن دادن مجدد به ژاپن برای ایفای نقشی اساسی در معادله آمریکا و چین است.
🔹اما به نظر میرسد اینها تیترهای برجسته خبری در روزهای اخیر مقدمهای برای یک مستروپلن و طرح اصلی و فرای چند عنوان خبری باشد. آنچه پس از تحلیل این عناوین به ذهن متبادر میشود آن است که آمریکا باتوجه به درگیر بودن در محور اوکراین، بهترین راهکار برای درگیر کردن بلوک شرق در معضلات و مشکلات را فشار بر ایران میداند.
🔹تصور کنید همزمان با ناآرامیهای سوریه و عراق و تمرکز نیروهای امنیتی و نظامی ایران بر محور آذربایجان-ارمنستان، ناگهان مجددا پروژهای رسانهای باعث ایجاد ناآرامی در داخل ایران شود. اتفاقی که خواهد افتاد فرای مباحث ناامنی در داخل ایران خواهد بود چون آمریکاییها به خوبی میدانند پروژه براندازی در ایران غیرممکن است و هدف اصلی مهار چین و از دور خارج کردن محور مقاومت است.
🔹اما آنچه دست آورد برای آمریکا و محور غرب خواهد بود این است که همزمانی درگیرشدن محور مقاومت در چند جبهه و از طرفی درگیر شدن کشورهای ایران و عراق و سوریه در ناآرامیهای داخلی، ابتدا باعث کاهش توان ایران در آنچه غربیها حمایت ایران از روسیه میخوانند خواهد شد، از طرفی باتوجه به درگیری همزمان داخلی و خارجی محور مقاومت و عدم تمرکز و تنش در منطقه ما، آمریکا بهترین فرصت را برای تکمیل زنجیره محاصره چین خواهد یافت.
🔹پس ناگفته پیداست در شرایطی کنونی لزوم هوشمندی حداکثری دستگاههای امنیتی و نظامی کشور بیش از پیش به چشم میخورد.
✍️احسان فیروزی
💠@masaf_najva
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 فردای ایران آزاد از زبان اینترنشنال و انقلاب ززآ؛ آزادی همجنسبازها و گرایشهای مختلف جنسی در ایران!
🔹بعد از گسترش همجنسبازی و تصویب حمایت از همجنسبازان در کشورهای غربی، حال شبکههای فارسی زبان از جمله اینترنشنال با ساخت ویژه برنامههای مختلفی در حمایت از همجنسبازها، درصدد عادی سازی این باور کثیف و متضاد با فرهنگ ایرانی در میان مخاطبین است.
💠@masaf_najva
14.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و هفتم)
🔹لطفالله سیاهکلی مرادی نماینده قزوین، آبیک و البرز در گفتگو با نجوا:
🔹از کارهایی که به پیشنهاد بنده انجام شد، نصب دوربین در محاکم قضایی است که به دقیقتر شدن حکمهای دادگاه کمک میکند.
🔹یکی از معایب یکدست بودن مجلس و دولت این است که گاهی کشور را با تعارف اداره میکنیم.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠@masaf_najva
📌نتایج جنگ اوکراین و تحول در آفریقا بر ساختار غربآسیا تاثیر خواهد گذاشت
🔹مصیب نعیمی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با نجوا درباره آخرین وضعیت منطقه توضیح داد: همواره وضعیت نابهسامان منطقه متاثر از سیاستهای فریبکارانه و توسعهطلبانه آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
🔹وی ادامه داد: بحران اوکراین که به جنگ فرسایشی تبدیل شده و علاوه بر روسیه تقریبا همه غرب را درگیر کرده از یکسو و وقایع اخیر در آفریقا برای نجات از استعمار غرب و فرانسه از سوی دیگر بر رویدادهای منطقه تاثیر خواهند گذاشت.
🔹نعیمی با اشاره به مشکلات خاورمیانه درباره بحران در شمال سوریه گفت: در منطقه ما، با بحران جدیدی روبهرو نیستیم بلکه مشکلات همان زخمهای قدیمی است که دوباره سر باز کرده است. متاسفانه گروههای تجزیهطلب همچنان بخشی از خاک سوریه را در دست دارند و آمریکاییها اجازه ندادند که وضعیت شمال سوریه به سامان برسد البته ترکیهایها نیز در دوام یافتن این بحران نقش دارند.
🔹وی افزود: واضح است که تداوم بحران در این کشور به نفع صهیونیستهاست؛ افزون براین آمریکاییها نیز دور از چشم منتقدین به غارت نفت سوریه ادامه خواهند داد.
🔹این کارشناس مسائل منطقه درباره وضعیت سیاسی عراق بیان کرد: اگرچه در دوران آقای السودانی، نخست وزیر فعلی تلاشهایی در جهت بهبود اوضاع انجام شده اما مشکلات سیاسی این کشور هنوز حل نشده و اختلافات و رقابتهای زیادی بین گروههای قدرت در این کشور در جریان است.
🔹نعیمی به کودتاهای اخیر در آفریقا اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد آمریکا شکست غرب در آفریقا را پذیرفته و تلاش دارد به نوعی در نقش منتقد فرانسه ظاهر شود تا شاید بتواند جای این کشور را در این قاره بگیرد.
🔹وی با تاکید بر اینکه اسرائیل عامل اصلی اختلافات و تشنجها در منطقه است درباره وضعیت این رژیم اظهار کرد: صهیونیستها با اینکه از رویارویی با فلسطینیها بیم دارند اما همواره همان مسیر غلط گذشته در حمله به خانوادههای مبارزین را ادامه میدهند که در چند سال اخیر منجر به افزایش عملیاتهای شهادتطلبانه در کرانه باختری که روزی منطقه امن و آرام رژیم بود، شده است.
🔹کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اوضاع داخلی لبنان توضیح داد: این کشور هم مثل سایر کشورهای عربی دچار اختلافات زیادی بین جناحهای سیاسی است اما نقطه روشن این کشور مقاومت است که به رغم همه چالشها، امروز یکی از محورهای اصلی و نقشآفرین منطقه ماست.
🔹وی با اشاره به سازوکار همیشگی آمریکاییها در ناآرام نگهداشتن منطقه، درخصوص آخرین وضعیت یمن تصریح کرد: با وجود آتشبس در این کشور اما اختلافات درمورد نحوه حل بحران یمن وجود دارد و اوضاع این کشور هنوز به سامان نرسیده است.
🔹نعیمی در پایان تاکید کرد: با اینکه امروز در مرحله رکود در غربآسیا به سر میبریم اما اوضاع به خصوص بر محور جنگ اوکراین و رویدادهای اخیر در آفریقا درحال دگرگونی است که بر ما نیز تاثیر خواهد داشت و عقربههای ساعت به عقب برنمیگردد، بنابراین کشورها راهی جز همزیستی مسالمتآمیز و حل بحران بدون کمک بیگانگان ندارند.
👈#مصاحبه_ویژه
💠@masaf_najva
👈بسته خبری انتخابات مجلس
📌مسئولان دولت روحانی در جلسات خصوصی با مجلس درباره تورم چه میگفتند؟
📌نظر جوادی آملی درباره انتخابات؛ وقتی لاریجانی کنار زده میشود، فکر میکنید بقیه میآیند؟
📌واکنش تند نماینده سابق مجلس به اخراج اساتید از دانشگاه/ چرا انقدر تخم کینه میکارید؟
📌دستور کار صحن مجلس شورای اسلامی در هفته جاری
📌نایب رئیس کمیسیون امنیت مجلس: تغییر مرز کشورهای منطقه طرحی صهیونیستی است
📌اعلام نتایج صحتسنجی مدارک داوطلبان انتخابات مجلس تا 9 روز دیگر
💠@masaf_najva
📌افسر سابق اطلاعاتی آلمان به ارائه اطلاعات محرمانه به روسیه متهم شد
🔹دفتر دادستانی فدرال آلمان عصر جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که یک افسر آژانس اطلاعات خارجی این کشور (BND) و همدست وی به ارائه اطلاعات محرمانه به سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) متهم شدهاند.
🔹 «کارستن ال» افسر سابق آژانس اطلاعات خارجی آلمان، در ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) سال گذشته در برلین به ظن معامله اسرار دولتی با عوامل روسی از سرویس امنیت فدرال روسیه و به اشتراک گذاشتن اطلاعاتی که وی به دلیل شغل خود در این آژانس در مورد جنگ اوکراین به دست آورده بود، دستگیر شد.
🔹در ژانویه سال جاری نیز دفتر دادستانی فدرال آلمان، «آرتور ای» را به عنوان همدست «کارستن ال» دستگیر کرد. گفته میشود که این شخص اطلاعات محرمانه جاسوسی شده توسط «کارستن ال» را به روسیه آورده و به سرویس امنیت فدرال این کشور تحویل داده است.
🔹بر اساس بیانیه دفتر دادستانی فدرال آلمان، گفته میشود سرویس امنیت فدرال روسیه به «کارستن ال» ۴۵۰ هزار یورو و به «آرتور ای» حداقل ۴۰۰ هزار یورو برای انجام این کار پرداخت کرده است.
🔹در بیانیه دفتر دادستانی فدرال آلمان آمده است: این ۲ نفر از ماه مه ۲۰۲۱ یکدیگر را میشناختند و در سپتامبر سال گذشته با یک تبعه روسیه که زمینه ارتباط آنها با سرویس امنیت فدرال این کشور را فراهم آورده است، ملاقات کردند و «آرتور ای» در جلسات متعددی در مسکو حضور داشته است.
🔹طبق قانون جزایی آلمان، خیانت در امانت در موارد بسیار جدی مجازات حبس حداقل تا ۵ سال و تا حبس ابد را به دنبال دارد.
💠@masaf_najva
🔹 این سازمان، که در تلاش برای استخدام روسها به عنوان جاسوس است، با انتشار ویدئویی مقامهای روسی را خطاب قرار داده و از آنها میخواهد که حقایق را در مورد نظامی که به گفته این سازمان سراسر دروغ است بر زبان آورند.
🔹ویلیام برنز مدیر سازمان سیا در ماه ژوئیه ادعا کرد که نارضایتی برخی روسها بر سر جنگ در اوکراین فرصتی استثنائی برای استخدام جاسوس از این کشور فراهم کرده که سیا آن را از دست نخواهد داد.
🔹این سازمان در ویدئویی به زبان روسی با عنوان "چرا من با سیا تماس گرفتم؛ برای خودم" تصویر مردی روس را در حال قدم زدن بر روی برف در یکی از شهرهای روسیه نشان میدهد.
🔹این مرد روس در ویدئویی که مشخص است صدای خودش نیست، به زبان روسی میگوید: «من به همه اصرار کردم که تحریف حقایق در گزارشها بیوجدانی است، اما مقامات بالاتر اینکار را می کردند».
🔹مرد حاضر در ویدئو سپس در نقش یک مقام روس وارد یک ساختمان دولتی روسیه میشود.
🔹در ادامه ویدئو، این فرد اضافه میکند که «اطرافیان شما نمیخواهند حقیقت را بشنوند. اما ما این کار را انجام میدهیم.» وی سپس میگوید: «صداقت پاداش دارد».
🔹پس از شکستهای بزرگ سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا در مورد حملات ۱۱ سپتامبر و جنگ در عراق، این نهاد همراه با آژانسهای جاسوسی بریتانیا ضمن هشدار نسبت به طرحهای کرملین، مدعی پیروزی اطلاعاتی در جنگ روسیه علیه اوکراین شدهاند.
🔹آمریکا همچنین ادعا میکند باتوجه به اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، زمانی جاسوس سابق سرویس اطلاعات و امنیت اتحاد جماهیر شوروی (KGB) بوده و در آلمان شرقی خدمت میکرده است، در حال استفاده دوباره از برخی ترفندهای نفوذ است. سیا در عین حال مدعی است که رهبر کرملین پیش از حمله به اوکراین در مورد وضعیت واقعی این کشور اطلاعات چندانی در دست نداشته است.
💠@masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات آسیای مرکزی | ماوراءالنهر
📰 برگزاری دهمین مجمع همکاری چین و آسیای مرکزی
⬅️ ۹ سپتامبر، شهر شیامن چین، میزبان دهمین مجمع همکاری چین و آسیای مرکزی بود.
📄 شن یویو، رئیس کمیسیون حسن همجواری، دوستی و همکاری سازمان همکاری شانگهای، پس از خواندن پیام مکتوب شی جینگ پینگ رئیس جمهور چین، اظهار داشت: این مجمع یک اقدام عملی برای اجرا و پیشبرد مصوبات اجلاس سران چین و آسیای مرکزی است.
📄 وی افزود: چین و کشورهای آسیای مرکزی باید به طور همه جانبه اعتماد متقابل سیاسی را عمیق تر کنند، همکاری های عملی را گسترش دهند، به توسعه عالی دست یابند، تبادلات مردمی را عمیق تر کنند، هماهنگی و همکاری بین المللی را توسعه دهند تا در نتیجه جوامع آسیای مرکزی و چین را به یکدیگر نزدیک کنیم.
📄 این مجمع با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از جمله مقامات دولتی کشورهای آسیای مرکزی و دبیر کل سازمان همکاری شانگهای برگزار گشت.
#آسیای_مرکزی
#چین #همکاری
#توسعه
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr