📌آنچه چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ در نجوا منتشر شد
🔹️اصول رقابت سیاسی؛ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره اصول رقابت سیاسی در انتخابات
🔹️ارزش زندگی هر انسان
🔹️عکس یادگاری فرزام کمالآبادی بهائی با مدیران بانک دوحه قطر!
🔹️کودتا در نیجر و ورود بازیگران جدید به آفریقا
🔹️نجوای مقاومت/ فلسطین اشغالی🇵🇸
🔹️سخت همچون پولاد
💠@masaf_najva
📌پیامبر اعظم (ص):
آنکه ریاستی را برعهده بگیرد، در حالی که بهتر از او وجود دارد، به خدا و پیامبر و مسلمانان خیانت کرده است.
👈الغدیر،ج ۸،ص۲۹۱
💠@masaf_najva
📌امام حسن مجتبی علیهالسلام:
مفهوم و مانای سیاست آن است که حقوق خداوند و حقوق موجودات زنده و حقوق مردگان را رعایت کنید.
👈کلمه الامامالحسنعلیهالسلام،ص۵۷
💠@masaf_najva
بامخالفان و معارضان خود یک جور رفتار نکنید
یکی از خصوصیات دیگر امیرالمؤمنین این است که رفتارش با مخالفان و معارضان یک جور نیست؛ همه را به یک چوب نمیراند. امیرالمؤمنین فرق میگذارد بین افرادی و جریانهایی با افرادی و جریانهای دیگری. دربارهی خوارجِ - البته در مقابل انحراف و انحطاط و توسل به ظواهر دینی - بدون اعتقاد، علی ایستاد؛ هم در مقابل معاویه ایستاد - آنوقتی که قرآنها را سر نیزه کردند، امیرالمؤمنین فرمود: واللّه این مکر است، این خدعه است، این فریب است؛ اینها به قرآن اعتقادی ندارند - هم در آنوقتی که خوارج با آن ظواهر دینی، با آن صوت حزین قرآنخوانی در مقابل حضرت قرار گرفتند، حضرت ایستاد. یعنی آنجایی که کسانی بخواهند با ظواهر دینی کار بکنند و پیش بروند، امیرالمؤمنین میایستاد؛ حالا چه معاویه بود، چه خوارج بود؛ تفاوتی نمیکرد. اما در عین حال یک جور با اینها برخورد نمیکرد. ایستادگی بود، اما نصیحت امیرالمؤمنین و رفتار خود او همیشه این بود. لذا فرمود «لاتقاتلوا الخوارج بعدی»؛ بعد از من با خوارج نجنگید؛ جنگ با خوارج نکنید؛ «فلیس من طلب الحقّ فاخطأه کمن طلب الباطل فأدرکه»؛ آن کسی که دنبال حق هست، منتها اشتباه میکند - دنبال حق است؛ از روی جهالت، از روی قشریگری خطا میکند، اشتباه میکند - او مثل کسی نیست که دنبال باطل میرود و به باطل میرسد؛ اینها یک جور نیستند.
دیگران را تخریب نکنید!
از بداخلاقیهای انتخاباتی باید بهشدت پرهیز کنند؛ بدگویی کردن، اهانت کردن، تهمت زدن، برای عزیز کردن خود و یا نامزد مورد نظر خود، دیگران را و رقبا را در چشم مردم خوار کردن، اینها راهها و روشهای صحیح و اسلامی نیست. رقابت باید باشد؛ رقابت مثبت و پرشور، اما با رعایت موازین اخلاقی.
🔹از طرف علاقهمندان به نامزدهای انتخاباتی گوناگون، بداخلاقیهای انتخاباتی، شایستهی ملت ما نیست؛ تهمت زدن آدمهای مؤمن را، مصونیتدار از لحاظ اسلامی و شرعی را؛ در معرض هتک آبرو قرار دادن در شبنامهها، در مطبوعات، در پایگاههای اینترنتی و غیره، اینها اصلاً مصلحت نیست. من به طور جد از همهی کسانی که نسبت به نامزدهای مختلف علاقهمندی دارند، درخواست میکنم، اصرار میکنم که این علاقهمندی خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران نشان ندهید. هرچه میخواهید، از نامزد مورد علاقهی خودتان تمجید کنید، تعریف کنید؛ اما دیگران را تخریب نکنید. این علامت بدی است.
🔹انتخابات یک عرصهی ظهور و بروز وحدت ما، عقلانیت ما، شعور ملی ما میتواند قرار بگیرد. بعضی خیال میکنند انتخابات، زمزمههای انتخابات، فضای انتخاباتی، مایهی اختلاف است؛ نه، میتواند مایهی اتحاد باشد؛ میتواند تشجیع کنندهی به سرعت عمل و پیشرفت باشد؛ با رقابت مثبت... در همین انتخابات اگر بد عمل بکنیم، به هم بد بگوئیم، با هم کینهورزی کنیم، به یکدیگر تهمت بزنیم، برخلاف قوانین و مقررات رفتار کنیم، میتواند وسیلهی سقوط و ضعف و انحطاط باشد؛ دست خود ماست؛ امتحان الهی است.
🔹اختلاف نظر را به تنازع نرسانید
در مردمسالاری اسلامی، گفتگو با عربدهکشی و چاقوکشی در بعضی از دمکراسیها تفاوت دارد. اینجا گفتگو میکنند؛ به قول امام، مثل مباحثههای طلبگی. در مجلس و جاهای دیگر مباحثه کنند، حتّی بر سر مسألهای دعوا کنند؛ اما کینه از هم به دل نگیرند؛ بعد هم پهلوی همدیگر بنشینند و با هم صحبت کنند. نگذارند اختلافنظر به تنازع برسد. این تنازع موجب فشل و ضعف قوا خواهد شد. دروغ، اهانت، دستگاهها یکدیگر را متّهم کردن، شایعهپراکنی، افتراء به رقیب، تحریک عصبیّتهای گوناگون؛ اینها هیچکدام با انتخابات اسلامی سازگار نیست. این خطاب به همهی جناحهاست؛ خطاب به اشخاص یا جناح معیّنی نیست؛ این وظیفهی همهی ماست. همهی جناحها باید این چیزها را رعایت کنند. همه هم در چارچوب قانون حرکت کنند.
🔹از وعدههای غیر عملی پرهیز کنید
مردم توجه باید داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست؛ وعدههای غیر عملی ملاک نیست... وعدههای غیر عملی دادن، وعدههای بزرگ دادن، اینها ملاک نیست؛ باید مردم توجه کنند؛ گاهی علامت منفی هم هست.
🔹نامزدها وعدههای نشدنی ندهند. من به نامزدهای گوناگون عرض میکنم جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید؛ جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد. کاری را که میتوانید انجام دهید، وعده بدهید.
💠@masaf_najva
🔹استان سیستان و بلوچستان از ظرفیتهای بالقوه فراوانی برخوردار است که در صورت توجه به آنها میتواند به یکی از قطبهای مهم اقتصادی و تجاری ایران بدل شود!
🔹ظرفیتهایی از جمله کشاورزی، داشتن مرز آبی با اقیانوس هند و تبدیل آن به کریدور شمال_جنوب بندر چابهار به عنوان دروازه تجارت جهانی ایران، بهرهبرداری از دریا، معادن بسیار و منابع انسانی؛ به فعلیت رساندن این ظرفیتها و حل مشکلات معیشتی این استان همواره مورد توجه رهبر انقلاب و از دغدغههای ایشان بوده است تا آنجا که در اواخر سال ۸۱ و طی سفری که به این دیار داشتهاند طرح سه سالهای را تصویب و از دولت وقت (خاتمی) خواستار پیگیری و به ثمر رساندن این طرح میشوند؛ اما نه تنها این مصوبه در دولت خاتمی به سرانجام نرسید که حتی در دولتهای بعد نیز مورد کمتوجهی قرار گرفته و به دست فراموشی سپرده شد.
🔹دولت سیزدهم اما برخلاف دولتهای پیشین و در راستای محرومیت زدایی از استان سیستان و بلوچستان، در طول دو سال اخیر اقدامات زیربنایی و مهمی را انجام داده است؛ هر چند که مشکلات و چالشها در این استان کم نیستند؛ مشکلات تلنبار شدهای که هم در نتیجه بیعرضگیهای دولتهای قبل بهوجود آمده (مثل مشکلات معیشتی و خشکسالی) و هم ثمره دشمن تراشیها و نفوذ بیگانگان مثل تحریک گسلهای قومی-مذهبی و جنگ رسانهای هستند.
🔹اما باتوجه به شناختی که از رویکرد دولت پویای رئیسی داریم انتظار میرود به این نگرانی ۲۰ ساله رهبر عزیزمان پایان داده، کم کاریهای دولتهای قبل را جبران و برای آبادانی هر چه بیشتر این استان و مردم مظلوم و رنج کشیدهاش، قدمهای مثبت و نتیجه بخشی برداشته شود.
✍️حکیم
💠@masaf_najva
👈بسته خبری انتخابات مجلس
📌بیش از ۵ هزار نفر از متقاضیان نمایندگی مجلس نقص مدرک داشتهاند
🔹محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات: با بررسیهای انجام شده، بیش از ۵ هزار نفر از متقاضیان نمایندگی مجلس نقص مدرک داشتهاند که به نسبت حدود ۴۹ هزار متقاضی رقم چندانی نیست. ۱۱۵ نفر هم دارای مشکل کیفری بودهاند
📌شاید مضحک باشد؛ اما آینده اصلاحطلبان در گروی موفقیت دولت آقای رئیسی است/ مصباح و دوستانش فکر میکردند که اگر بیایند میتوانند رژیمی طالبانیستی درست کنند
📌سخنگوی حزب اعتماد ملی: رأی دادن یک کار عبث است!
🔹 محمدصادق جوادیحصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال خبرگزاری ایلنا که "با توجه به نامنویسی برخی اعضای حزب -در شهرستانها- میتوان گفت که حزب اعتماد ملی در انتخابات شرکت کرده؟" گفته است:
🔹 "ما نگفتیم در انتخابات شرکت نمیکنیم، اما گفتیم مشروط شرکت میکنیم. به این معنا که بتوانیم در انتخابات مؤثر واقع شده و ایفای نقش کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، بله شرکت میکنیم و اگر نه کار عبثی است که فقط پای صندوق رأی رفته و رأی بدهیم که مشکلی را حل نمیکنیم."
🔹 این رفتارها و گفتههای مزوّرانه در اصل خود تماما به معنای تحریم انتخابات هستند. رفتارهایی طراحی شده برای فرار از برخورد امنیتی نظام و گفتههایی که در صبح فردای کاهش مشارکت در انتخابات بتواند، بگوید که ما در انتخابات نبودیم و کنار تحریم کنندگان قرار داشتیم.
🔹 طرح "مشارکت مشروط" که یک عنوان بزک شده برای تحریم انتخابات است را نخستین بار "سعید حجاریان" ارائه کرد.
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تذکر تاریخی نماینده مجلس به هیئت رییسه وقت: اون موقعی که داشتید رأی جمع میکردید، همه مارو میشناختید اما الان که رفتید اون بالا فقط چند تا آدم مشهور رو میشناسید
💠@masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات آسیای مرکزی | ماوراءالنهر
📰 مصاحبه با سفیر ازبکستان در اسرائیل
⬅️ به مناسبت ۳۱ آگوست، سالروز استقلال ازبکستان، در شماره ۱۱۲۵ روزنامه بخاریان تایمز مصاحبه ای با فیروزه محمودآوا سفیر ازبکستان در اسرائیل، به انتشار رسید.
👇👇ادامه
هدایت شده از مرکز مطالعات آسیای مرکزی | ماوراءالنهر
📄 در این مصاحبه، سفیر ازبکستان با اشاره به ماهیت و مبانی "ازبکستان جدید"، از نقش اسرائیل در دوره جدید این کشور سخن گفت. در ادامه، محمودآوا از یک هدف مشترک تلآویو و تاشکند پرده برداشت و با اشاره به آخرین آمار مهاجرین موقت در رژیم صهیونیستی، از نقش جوانان بازگشته از فلسطین اشغالی در ازبکستان سخن گفت.
📄 در ابتدای مصاحبه، رافائل نکتالوف روزنامه نگار بخاریان تایمز نیز به یکی از آخرین اقدامات رژیم صهیونیستی در حوزه گردشگری ازبکستان اشاره نمود؛ وی اظهار داشت: در یکی از آخرین اقدامات، گروهی از روزنامهنگاران اسرائیلی را به کشور شما فرستادیم تا ازبکستان جدید را برای مردم اسرائیل و بسیاری دیگر از جوامع یهودی در سراسر جهان آشنا کنیم؛ فرستادیم، تا این روزنامهنگاران از نزدیک این کشور را ببینند و جاذبه های گردشگری متنوع ازبکستان را تبلیغ کنند.
📄 فیروزه محمودآوا گفت: اسرائیل یکی از جاهایی است که ازبکستان علاقه مند به افزایش تعداد گردشگران و مهاجران خود در آن است. بر اساس اطلاعات ما، در حال حاضر تعداد افراد شاغل موقت در اسرائیل بیش از 10 هزار نفر هستند. در جایی دیگر افزود: هدف ما این است که به برنامه های جدیدی برای ایجاد همکاری و مشارکت با مهاجرین ازبکستان در اسرائیل برسیم، با مشارکت فعال نسل جوان بازگشته از اسرائیل.
⬅️ توسعه دیپلماسی عمومی چه جایگاهی در فعالیت های شما دارد؟
یکی از موارد مهمی که باید در نظر گرفت، ایجاد پیوندهای چند صد ساله بین مردم ازبکستان و اسرائیل است. به لطف این پدیده است که امروز ما میراث منحصر به فردی از روابط را داریم. این حقیقت تزلزل ناپذیر است.
هدف ما این است که به برنامه های جدیدی برای ایجاد همکاری و مشارکت با مهاجرین ازبکستان در اسرائیل برسیم، با مشارکت فعال نسل جوان بازگشته از اسرائیل. در ازبکستان با احترام زیادی با میراث فرهنگی جامعه یهود برخورد می شود و مهمتر اینکه امروزه بخشی از وجهه بین المللی کشور ما و بخشی از نیروی جذاب جمهوری در روابط بین المللی گسترده، از این قشر است.
باید بگویم، برای من بسیار ارزشمند است که بدانم علیرغم سال ها مهاجرت، احساس وطن دوستی در قلب بسیاری از شهروندان ازبک اسرائیل حفظ شده است. از این جهت که ما تاریخ و میراث فرهنگی مشترک باشکوهی داریم؛ مشترکاتی که مردم ما را بسیار نزدیک می کند و آنها را با طور فرهنگی و تاریخی به هم پیوند می زند.
⬅️ پویایی سفرهای دوجانبه میان ازبکستان و اسرائیل و وضعیت روابط دو دولت اخیرا چگونه بوده است؟
ما به طور مداوم بر دستور کار ازبکستان و اسرائیل کار می کنیم. ما در حال ایجاد زمینه کیفی برای روابط دوجانبه هستیم که تعدادی از زمینه ها از رویدادهای سیاسی و اقتصادی گرفته تا پروژه های مشترک در زمینه آموزش و مبادلات دانشگاهی، توسعه کشاورزی صنعتی، مراقبت های بهداشتی، فناوری اطلاعات، راه حل های نوآورانه و حمایت از استارت آپ ها را پوشش می دهیم. و من می خواهم بگویم که اتفاقات مهمی در بسیاری از زمینه ها رخ داده است.
اسرائیل یکی از جاهایی است که ازبکستان علاقه مند به افزایش تعداد گردشگران و مهاجران خود در آن است و من مطمئن هستم که هر سال این روابط نزدیک تر و متنوع تر خواهد شد. علاوه بر اینها، ما در حال حاضر پروژه های جدید زیادی نیز داریم که با هدف ایجاد فرصت هایی برای توسعه روابط دوجانبه برنامه ریزی شده است و با تکیه بر نمایندگان نسل جدید ازبک های اسرائیلی است.
من به طور مداوم، 24 ساعته و 7 روز هفته، با شهروندان ازبکستان تماس می گیرم و به آنها مشاوره و انواع کمک ها را می کنم؛ بر اساس اطلاعات ما، تعداد ازبک های شاغل موقت در اسرائیل بیش از 10 هزار نفر هستند.
⬅️ در آینده نزدیک، چه توافقاتی برای توسعه و تقویت روابط دوجانبه بین ازبکستان و اسرائیل برنامه ریزی شده است؟
پیش بینی می شود تا پایان سال، اسناد دوجانبه همکاری در زمینه ارتباطات هوایی و همچنین بین آرشیو دولتی و قراردادی نیز بین کتابخانه های ملی ازبکستان و اسرائیل امضا شود. قرار است هیئت های اسرائیلی در دو کنفرانس بین المللی که امسال در سمرقند برگزار می شود، شرکت کنند. پویایی جدید در روابط دوجانبه و چندجانبه ازبکستان و اسرائیل به گونه ای شده است که حوزه های جدید و گوناگون زیادی و شرکای جدید بسیاری را پوشش می دهد و دستور کار سنتی را گسترش می دهد.
#آسیای_مرکزی
#ازبکستان #سمرقند #بخارا #اسرائیل
#یهود #صهیونیسم
#مهاجرت
#مصاحبه
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حمله سردبیر ارشد BBC به اپوزیسیون
حسین باستانی:
🔹اپوزیسیون از فرصت تاریخی مهسا نتوانست استفاده کند؛ اکنون آنها در نقطه عقبتر از گذشته قرار دارند!
🔹اپوزیسیون خیال کرد براندازی در ایران ساده است و کار را تمام شده فرض کرده بود!
💠@masaf_najva