📌ایران خواستار حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکاست
🔹علی باقری کنی، مذاکرهکننده اصلی هستهای ایران، که هفته گذشته برای رایزنی درباره پیشنویس نهایی توافق به تهران سفر کرد، روز دوشنبه با انریکه مورا، مسئول هماهنگی مذاکرات در وین، از اتحادیه اروپا دیدار کرد. دو منبع نزدیک به مذاکرات در وین گفتند که ایران خواستههای جدیدی ارائه کرده است، در حالی که همچنان بر خواستههای موجود، از جمله حذف نام سپاه از فهرست سازمان های تروریستی خارجی آمریکا (FTO) پافشاری میکند. یکی از این منابع گفت: موضع ایران پس از سفر باقری به تهران بیش از پیش سازشناپذیر شده است... آنها اکنون بر رفع تحریمهای سپاه اصرار دارند و میخواهند موضوعاتی را که قبلاً توافق شده بود، باز کنند. ایران قبلاً گفته بود که حذف سپاه از لیست تروریسم مورد بحث بوده است. مقامات ایرانی بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر در این مورد پاسخ ندادند.
🔹دیپلمات ها گفتند که با توجه به سیاست سازش ناپذیر ایران در مذاکرات و دخالت طرف های دیگر در بحران اوکراین، مذاکرات وارد مرحله مهمی شده است. یک دیپلمات ایرانی در تهران گفت: "اکنون یا هرگز. اگر آنها نتوانند در این هفته به توافق برسند، مذاکرات برای همیشه از بین خواهد رفت." علی واعظ، تحلیلگر ارشد ایران در گروه بین المللی بحران، با این موضوع موافق است. وی با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک 2015، به رویترز گفت: «اگر مذاکرات در این هفته شکست بخورد، نه برجام و نه 1+5 (شش کشور درگیر در مذاکرات) احتمالاً زنده نمی مانند.
سپاه یک جناح قدرتمند در ایران است که یک امپراتوری تجاری و همچنین نیروهای مسلح نخبه و سرویس های اطلاعاتی را کنترل می کند. ده ها تن از فرماندهان آن دارای مناصب عالی هستند.
تعیین سپاه از سوی واشنگتن در سال 2019 به عنوان تروریست، که اولین باری بود که ایالات متحده به طور رسمی بخشی از یک دولت مستقل دیگر را به عنوان گروه تروریستی معرفی کرد، مشکلات بیشتری را برای اقتصاد تحریمشده ایران ایجاد کرده است. تهران همچنین اصرار دارد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) ادعاهای خود در مورد فعالیت هستهای تهران را کنار بگذارد و به ادعای ناظر هستهای سازمان ملل در سال گذشته مبنی بر اینکه تهران نتوانسته است به طور کامل وجود آثار اورانیوم یافت شده در چندین سایت اعلام نشده را توضیح دهد، مخالف است.
🔹یک مقام ایرانی در تهران گفت: "ما به سوالات آژانس پاسخ داده ایم. اما آنها به جای بستن پرونده، با انگیزه سیاسی از آن برای به دست آوردن اهرم فشار در مذاکرات استفاده می کنند." اسرائيل، دشمن سرسخت ايران، در صورتي كه ديپلماسي نتواند كار هسته اي ايران را مهار كند، سياست سختي را اتخاذ كرده است. تهران نسبت به پاسخ «خرد کننده» در صورت حمله هشدار داده است.
ایران در واکنش به اعمال مجدد تحریمها توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا پس از خروج از توافق در سال 2018، محدودیتهای هستهای این پیمان 2015 را زیر پا گذاشته است.
Iran says key issues unresolved in Vienna nuclear talks | Reuters
https://www.reuters.com/world/middle-east/iran-says-three-key-issues-remain-unresolved-vienna-nuclear-talks-2022-02-28
✍️سیده فاطمه حبیبی
👈نجوا: این مطلب صرفا جهت اطلاع شما مخاطب محترم میباشد.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
📌بر اساس گزارش سازمان ملل در حال حاضر 13400 سلاح هستهای در جهان وجود دارد. و در حالی که دستیابی به خلع سلاح هستهای جهانی یکی از قدیمیترین اهداف سازمان ملل بوده است که به سال 1946 برمیگردد، هنوز هم امروز "ناامیدی از سرعت کند خلع سلاح هستهای" وجود دارد.
🔹در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین که هفته گذشته پس از ماهها تنش و تجمع نیروها در امتداد مرز آغاز شد، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز یکشنبه دستور داد که نیروهای بازدارنده کشورش، از جمله سلاحهای هستهای، وارد حداکثر حالت آماده باش شوند.
🔹در اکتبر 2021، در یک تغییر شدید از دولت ترامپ، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، ارقام زرادخانه هستهای کشورش را فاش کرد. بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه، ایالات متحده 3750 کلاهک هسته ای در زرادخانه خود دارد و 2000 کلاهک در انتظار انهدام هستند. چه کشورهای دیگری سلاح هستهای دارند و چه تعداد؟
این نگاهی به زرادخانههای هستهای در جهان است.
- کشورهای دارای سلاح هستهای:
دادههای مربوط به ذخایر هستهای از منبعی به منبع دیگر متفاوت است. اطلاعات زیر برگرفته از ابتکار تهدید هستهای است و کشورهایی را که بیشترین سلاحهای هستهای تایید شده غیر از ایالات متحده را دارند، در بر میگیرد.
🔹چین - 290 کلاهک، تقریبا 90 موشک ICBM با قابلیت حمل هستهای(ICBM: مخفف آن در انگلیسی).
🔹فرانسه - تقریباً 290 کلاهک هستهای.
🔹هند - بین 130 تا 140 کلاهک هستهای.
🔹پاکستان - 90-110 کلاهک هستهای.
🔹روسیه - تعداد 1444 کلاهک هستهای در پایگاههای موشکهای بالستیک و بمبافکنهای سنگین مستقر شدهاند. مجموع انبارها به 6370 سلاح می رسد، از جمله آنهایی که بدون کلاهک در انبار هستند یا در انتظار از رده خارج شدن هستند.
🔹بریتانیا - تقریباً 225 کلاهک استراتژیک.
-کشورهای دارای تسلیحات هستهای تایید نشده:
🔹اسرائیل - مظنون به داشتن پلوتونیوم کافی برای 100 تا 200 سلاح هستهای.
🔹کره شمالی - از سال 2006 حداقل شش آزمایش هستهای انجام داده است. در سال 2017، ادعا کرد که اولین آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما را با موفقیت انجام داده است و هر سال پلوتونیوم و اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت 12 کلاهک دارد.
🔹مورد ایران- کشوری که مظنون به ساخت سلاح هستهای است.
قدرتهای جهانی، از جمله ایالات متحده، میخواهند برنامه هستهای ایران را محدود کنند تا از دستیابی ایران به بمب هستهای جلوگیری کنند.
پس از 20 ماه گفتگو، در 14 ژوئیه 2015، مذاکره کنندگان توافق هستهای تاریخی بین ایران، ایالات متحده و پنج کشور دیگر را نهایی کردند. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بیان میکند که «ایران مجدداً تأکید می کند که تحت هیچ شرایطی به دنبال، توسعه یا دستیابی به سلاح هستهای نخواهد بود». این توافق که مدت آن 15 سال است، ایران را ملزم میکند که سانتریفیوژهای خود را به میزان دو سوم کاهش دهد. همچنین غنیسازی در تاسیسات کلیدی را ممنوع می کند. در ازای آن، این کشور از تحریمهای اقتصادی معاف می شود و اجازه ادامه برنامه هسته ای خود برای اهداف صلح آمیز را دریافت میکند.
در 8 می 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده رسما از توافق هستهای ایران خارج می شود.
-کشورهایی که توانایی ساخت تسلیحات هسته ای را دارند، اما ادعا میکنند که جاه طلبی هستهای ندارند:
🔹ژاپن — در 30 نوامبر 2006، وزیر امور خارجه ژاپن تارو آسو اظهار داشت که ژاپن دانش و توانایی تولید تسلیحات هستهای را دارد، اما هیچ برنامه ای برای انجام این کار ندارد.
-کشورهایی که در سالهای اخیر برنامههای تسلیحات یا تسلیحات هستهای را کنار گذاشتهاند:
🔹بلاروس - هنوز یک برنامه تحقیقاتی غیرنظامی هستهای دارد.
🔹قزاقستان - اگرچه قزاقستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کلاهکهای هستهای را به ارث برد، اما قزاقستان این موجودی را به روسیه منتقل کرد.
🔹اوکراین - پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین سومین انبار بزرگ تسلیحات هستهای را داشت. سلاحها به روسیه بازگردانده شد.
🔹آفریقای جنوبی - پس از توسعه تسلیحات هستهای در دهه 1970، این کشور برنامه خود را متوقف کرد و در سال 1991 به یک کشور غیرهستهای تبدیل شد.
https://www.google.com/amp/s/cnnespanol.cnn.com/2022/02/28/paises-con-mas-armas-nucleares-del-mundo-trax/amp
✍️رقیه حسین زاده
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
📌سخنگوی کرملین: زلنسکی را رئیس جمهور قانونی اوکراین میدانیم
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین:
🔹 پس از مذاکرات بلاروس، هیچ برنامهای برای تماس مستقیم پوتین و زلنسکی وجود ندارد.
🔹مسکو، زلنسکی را رئیس جمهور قانونی اوکراین میداند.
🔹موضوع الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا با مسائل امنیتی راهبردی همخوانی ندارد.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 پلیس اوکراین ۳ نوجوان را به اتهام جاسوسی برای روسیه و ارسال اطلاعاتی در مورد محل استقرار نظامیان اوکراینی به ارتش روسیه بازداشت کرد
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اوکراین قربانی سیاست بحرانسازی امریکا شده است
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی به مناسبت عید مبعث پیامبر اعظم (ص):
🔹آمریکا با سیاستهای بحرانسازی در اوکراین، این کشور را به این حال و روز انداخت.
🔹جمهوری اسلامی ایران با جنگ و تخریب در همه جای دنیا مخالف است و این حرف ثابت ماست.
🔹جمهوری اسلامی مانند غربیها نیست که چنانچه یک بمب در کاروان عروسی در افغانستان بریزند و عروسی آنها را تبدیل به عزا بکنند، این مبارزه با تروریسم است و جنایت نیست و منطق این کشورها اینگونه است.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
📌 ائتلاف نفتی و گازی روسیه و عربستان برای براندازی دولت بایدن در آمریکا
🔹 به گزارش وبسایت اینرسپت، توافقات سیاسی و اقتصادی اخیر دولتهای روسیه و عربستان سعودی، باعث شده تا قیمت گاز به سرعت بالا رود و این موضوع ممکن است بحران جنگ در اوکراین را بدتر از قبل کند. همچنین اختلاف بین محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، قیمت بنزین را بیش از پیش افزایش داده است
🔹 به گزارش اینترسپت، در حالی ولادیمیر پوتین دستور اعزام نیروی نظامی به اوکراین را صادر کرده که قیمت گاز به بالاترین سطح خود در هفت سال گذشته رسیده است. البته یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت گاز در رسانهها نادیده گرفته شده و آن افزایش مشارکت روسیه با عربستان سعودی بر سر پایین نگه داشتن میزان تولید نفت است. این دو تولیدکننده بزرگ نفت در جهان، توانایی بیسابقهای را از خود برای تبانی در زمینه نفت نشان دادهاند.
🔹چندی پیش بود که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از دولت عربستان درخواست کرد تا تولید نفت خود را افزایش دهد. اقدامی که به کاهش تورم در آمریکا و همچنین کاهش قیمت گاز کمک میکرد و باعث میشد که سودهای گزاف روسیه از فروش گاز، آن هم در بحبوحه جنگ این کشور با اوکراین کاهش یابد ولی پادشاه عربستان به طرز عجیبی از عملی کردن توصیه رئیس جمهور آمریکا امتناع و خودداری کرد.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
📌کلمبیا و ایالات متحده تمرینات نظامی را در میانه شرایط پیچیده جهانی انجام می دهند.
🔹ولادیمیر پادرینو لوپز، وزیر دفاع ونزوئلا "قاطعانه" این رزمایش ها را رد کرد و آنها را "خودنمایی امپریالیستی" خواند.
وزارت دفاع کلمبیا گزارش داد که رزمایش نظامی آن روز دوشنبه با ایالات متحده آغاز شد. یک زیردریایی هسته ای آمریکایی در این فعالیت در دریای کارائیب شرکت کرد. این اقدام در بحبوحه بحران بین اوکراین و روسیه، که ونزوئلا را به عنوان متحد دارد، ظاهر می شود.
وزیر امور خارجه کلمبیا توضیح داد که هدف مبارزه با قاچاق مواد مخدر و حفاظت از حاکمیت ملی است. دیگو مولانو اشاره کرد که "نیروی دریایی کلمبیا و نیروی دریایی ایالات متحده تمرینات قابلیت همکاری در دریای کارائیب کلمبیا را آغاز کردند."
🔹در ماه های گذشته، بوگوتا ونزوئلا را به انجام تدارکات نظامی و ارزیابی یک حمله و دریافت کمک نظامی از روسیه متهم کرد. در آن زمان از سفارت مسکو این اتهام را رد کردند. مولانو به مدت تمدید آزمایشات و همچنین تعداد نیروهای آمریکایی شرکت کننده اشاره نکرد.
کلمبیا تاکید کرد که این رزمایش ها در "حوزه ناتو" انجام می شود و تاکید کرد که اعتماد به "اتحاد ایالات متحده با کلمبیا" را آشکار می کند. ولادیمیر پادرینو، وزیر دفاع ونزوئلا "قاطعانه" این رزمایش ها را رد کرد و آنها را "خودنمایی امپریالیستی" خواند.
🔹این سایت اشاره می کند که دو ناوچه و یک زیردریایی کلمبیایی به همراه ناو جنگی آمریکایی بیلینگز و زیردریایی اتمی مینه سوتا ایالات متحده در این حرکت شرکت کردند. کلمبیا تنها کشور آمریکای لاتین است که شریک استراتژیک اتحاد آتلانتیک است که قدرت های غربی را گرد هم می آورد.
رقیه حسین زاده
https://www.adnradio.cl/internacional/2022/03/01/colombia-y-estados-unidos-realizan-ejercicios-militares-en-medio-de-complejo-contexto-mundial.html#ip=1
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
📌سخنگوی اردوغان: ترکیه برنامهای برای اعمال تحریم بر روسیه ندارد.
سخنگوی رئیسجمهور ترکیه، ابراهیم کالین، میگوید که "آنکارا قصد ندارد اقداماتی انجام دهد که به ترکیه آسیب برساند". او به شبکه CNN تُرک گفت که "ترکیه برای اینکه یک کانال برای گفتگو باز نگه دارد، این کار را انجام میدهد".
او افزود: "ما نیازمند آن هستیم که براساس اولویتهای خود عمل کنیم. باید یک شریک وجود داشته باشد که قادر به حفظ گفتگو ها باشد. چه کسی با روسیه گفتگو کند اگر که همه پلهای پشت سر خراب شده باشد؟ ما برای اینکه این کانال را باز نگه داریم، قصد اعمال تحریم نداریم".
او در ادامه گفت: "ما قصد نداریم اقدامی انجام دهیم که به ترکیه آسیب برساند. ما روابط نزدیکی با روسیه، در حوزههایی مثل توریسم، منابع گاز طبیعی و کشاورزی داریم".
بنا به گفته سخنگوی اردوغان، در کنار اینها "کنوانسیون مونترو نقش اساسی در صلح و ثبات دریای سیاه بازی کرده است. ما کنوانسیون مونترو را به گونهای تفسیر میکنیم که در جلوگیری از افزایش تنشها به ما کمک کند. ما تا کنون درخواستی (برای عبور کشتیهای جنگی از تنگههای داردانل Dardanelles و بوسفور Bosphorus) نداشتهایم".
خبرگزاری روسی تاس ادعا میکند که ولادیمیر پوتین روز ۲۴ فوریه ، شروع یک "عملیات نظامی ویژه" را بر مبنای درخواست روسای رهبران دونباس اعلام کرد. رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که مسکو قصدی برای تصرف سرزمینی اوکراین ندارد و هدف آن، تنها "غیر نظامی کردن" و "غیر نازی کردن" اوکراین است. وزیر دفاع روسیه هم اعلام کرده که نیروهای مسلح این کشور به شهرهای اوکراین حمله نمیکنند و تاکید کرد که "زیرساخت های نظامی اوکراین" توسط سلاحهای دقیق روسیه منهدم شده و تهدیدی علیه غیر نظامیان نیست [1].
خبرگزاری آناتولی ترکیه هم به نقل از آقای کالین نوشته که "تحریمهای احتمالی بر روسیه، فقط مشکلات اساسی را به تعویق میاندازد". او به یک روزنامه آلمانی گفته که "باید به نگرانیهای امنیتی طرف مقابل هم گوش داده شده و فهمیده شود.
او با اشاره به اینکه روسیه از جانب ناتو احساس تهدید میکند گفت که "سه دهه پس از فروپاشی شوروی، پرزیدنت پوتین به دنبال بازآرایی مرزها و تجدید اتحادهای تازه است".
او درباره روابط بین ترکیه و آلمان هم گفت که این روابط در سطح دلخواه نیست و پتانسیل بین دو کشور را فوقالعاده توصیف کرد. او تاکید کرد که دو کشور باید تمرکز بیشتری بر تنظیم مجدد منافع استراتژیک و دیدگاههای تاریخی خود کنند.
او به ضربه تاریخی ترکیه از کودتای سال ۲۰۱۶ اشاره کرد و گفت که گروه فتو FETO به رهبری فتحالله گولن که در آمریکا مستقر است، آن کودتای شکست خورده را رهبری کرد که باعث کشته شدن ۲۵۱ نفر و مجروحیت ۲۷۳۴ نفر دیگر شد. ترکیه گروه فتو را متهم میکند که یک کمپین بلند مدت برای سرنگونی دولت ترکیه از طریق نفوذ در دستگاههای دولتی ترکیه، به خصوص در نهادهای نظامی، پلیس و نهاد های قضایی انجام تشکیل داده است [2].
سیدآریا مرتضوی
[1]https://tass.com/world/1414535/amp
[2]https://www.aa.com.tr/en/world/sanctions-useless-against-russia-over-ukraine-row-turkish-official/2508173
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najv
📌 پیام نجوا
🔹امام جعفرصادق علیهالسلام: زمانی که قائم (علیه السلام) قیام کند، هیچ بدعتی به جای نگذارد، جز این که آن را از میان ببرد و هیچ سنتی را به جای ننهد، مگر این که آن را به پا دارد.
✍️الارشاد، جلد۲، صفحه ۳۶۰
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
👈نجوای اوکراین🇺🇦
آخرین مطالب و وضعیت بحران اوکراین را در کانال نجوا بخوانید
📌هیئت اوکراینی برای برگزاری دومین دور مذاکرات با روسیه، به محل برگزاری این گفتگو ها در بلاروس رسید.
📌آلمان و فرانسه کشتیهای تفریحی دو کلان سرمایه دار روس را مصادره کردند.
📌اردوغان خواستار آتش بس فوری در اوکراین شد.
📌وزارت دفاع روسیه: سازمان اطلاعات آمریکا کمپینی را برای استخدام نظامیان برای ارسال آنها به اوکراین راه اندازی کرده است.
📌خبرگزاری «ریانووستی» گزارش داده گرجستان رسماً درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را ثبت کرد.
📌روسیه: اوکراین با اطلاع آمریکا به دنبال سلاح اتمی بود
🔹«سرگئی ناریشکین» رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه مدعی شد اطلاعات موجود نشان میدهد اوکراین در تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی بود و آمریکا نیز از این مساله اطلاع داشت.
📌شهردار می گوید ماریوپول با یک وضعیت "بحرانی" مواجه است
🔹شهردار این شهر به سی ان ان گفت که شهر کلیدی ماریوپول در جنوب شرقی اوکراین، توسط نیروهای روسی "محاصره" شده است. سرگئی اورلوف به CNN گفت: "ارتش و گارد ملی اوکراین ما بسیار شجاع هستند، آنها می ایستند و برای اوکراین، برای ماریوپول می جنگند. اما وضعیت کاملاً بحرانی است."
🔹اورلوف گفت: ما درخواست کمک، و منتظر کمک نظامی هستیم. نیروهای داخلی ما بسیار شجاع هستند، اما ما در محاصره ارتش روسیه هستیم که افراد بیشتری در ارتش خود دارد.» همچنین گفت که ماریوپول با 26 ساعت گلوله باران مداوم مواجه شده است و هشدار داد که این شهر اکنون با یک بحران انسانی روبرو است. افزود: «آنها شهر ما را با تمام سلاحها، از توپخانه، از بمباران هوایی، از راکتهای تاکتیکی، از سامانههای موشکی پرتاب چندگانه، ویران میکنند.در کل شهر برق نداریم، آب نداریم، سرویس بهداشتی نداریم، گرمایش نداریم.»
🔹شهردار همچنین گفت که گلوله باران روسیه چندین ساختمان غیرنظامی از جمله خانه ها، مهدکودک ها و مدارس را هدف قرار داده است، اما افزود که تعداد کشته های غیرنظامی در شهر هنوز نامشخص است. "ما نمی دانیم چند نفر است، زیرا نمی توانیم همه اجساد را جمع آوری کنیم و نمی توانیم آنها را بشماریم." سرلشکر روس ایگور کوناشنکوف در یک نشست ویدئویی در روز پنجشنبه گفت که ارتش روسیه در اطراف ماریوپل پیشروی کرده است و مدعی شد که مناطق غیرنظامی در اوکراین را هدف قرار نداده است.
🔹روسیه به طور مداوم ایجاد تلفات غیرنظامی در اوکراین را رد می کند، اما تلفات غیرنظامیان و آسیب به زیرساخت های غیرنظامی به طور گسترده توسط رسانه ها و ناظران بین المللی مستند شده است.
https://cnnespanol.cnn.com/2022/03/03/guerra-rusia-ucrania-hoy-ultima-hora-noticias-orix-6/#liveblog-9d9e7a22-8c61-40cf-a12f-383e2f8e7f86
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا
💠@masaf_najva
«کییف» در حال جذب تروریستهای داعش از سوریه است
🔹اولگ سیرومولوتوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه: کییف با کمک غرب، شبه نظامیانی را از داعش و دیگر سازمانهای تروریستی در خاورمیانه جذب میکند تا از روسها انتقام بگیرد.
🔹اوکراین قول داده که ۱۰ برابر بیشتر به مزدوران خاورمیانه برای اقدامات آنها علیه روسیه بپردازد./مهر
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | کلابهاوس
💠@masaf_najva
👈بسته خبری
📌حمله موشکی به مقر موساد
🔸 واشنگتن پست: یکی از مقامات آمریکایی با استناد به گفتگو با همتای عراقی خود گفت که اهداف حمله، شامل خانههایی میشود که گمان میرود یک هسته موساد در آنها فعالیت داشته است.
- مقامات کرد وجود چنین مکانهایی را رد کردند، اما هیچ عکسی از هیچ یک از محلهای انفجار منتشر نکردند.
🔸 اشپیگل (آلمان): وزارت خارجه فرانسه گفت که حمله موشکی، تهدیدی برای توافق در مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران است. در پایان فوریه نشانههای فزایندهای وجود داشت که مذاکرات میتواند بهزودی به نتیجه برسد.
- سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اکنون از این حمله به دلیل تهدید ثبات در عراق و کل منطقه انتقاد کرده است.
📌 مذاکرات اتمی:
🔸 ایران اینترنشنال به نقل از کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل: خواستههای جدید روسیه مبنی بر معاف کردن معاملات آن کشور با ایران از تحریمها علیه مسکو در هرگونه توافق احتمالی اتمی، رسیدن به چنین توافقی را میتواند ماهها به تعویق بیاندازد؛ موضوعی که شاید حتی موجب شود اصل توافق بیاثر شود.
- به گفته کانال ۱۱ به نقل از مقامهای اسرائیلی و غربی، در حال حاضر تلاشهایی در حال انجام است که کشورهای غربی و چین به توافقی بدون حضور روسیه با ایران دست یابند اما چنین روندی زمانبر خواهد بود و موفقیت آن نیز قابل تضمین نیست.
🔸 سه منبع مطلع به بلومبرگ: اسرائیل و امارات در حال رایزنی با آمریکا هستند تا در صورت احیای برجام، واشنگتن یک استراتژی مشخص برای تامین امنیت خاورمیانه در نظر بگیرد.
- آنها به دنبال آن هستند که در این رویکرد منسجم در قبال خاورمیانه، تقویت توان دفاع موشکی و همکاریهای اطلاعاتی در بر گرفته شود
- امارات و اسرائیل همچنین نگرانیهای واحدی را درباره استفاده ایران از درآمد نفتی برای مسلحسازی گروههای نیابتیاش مطرح کرده اند
🔸 توییتر | جیم بنکس، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا: دونالد ترامپ حق داشت که برجام اوباما را «بدترین توافقی که تا به حال مذاکره شده» بنامد. از بسیاری جهتها، توافق هستهای جدید جو بایدن با ایران بدتر است
🔸 توییتر | نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل: اگر جو بایدن پس از حمله موشکی ایران به کنسولگری ما در عراق، به تلاش برای توافق با ایران ادامه دهد، کاملا دیوانهکننده خواهد بود
🔸 توییتر| مایک پمپئو: ایران بزرگترین حامی تروریسم در جهان است. تحریمهای مرتبط با فعالیتهای تروریستی ایران باید به قوت خود باقی بماند و ایران هرگز نباید اجازه دستیابی به سلاح هستهای را داشته باشد
📌 اسرائیل_ایران
🔸 ایران اینترنشنال: بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل: «مناخم بگین در زمان نخستوزیری خود دستور حمله به رآکتور اتمی عراق را داد که از اتمی شدن آن جلوگیری کند.»
- امروز هم ما دشمنی داریم که خواهان نابودی ماست و میکوشد به ابزار عملی کردن این آرزوی خود دست پیدا کند، دشمنی به نام ایران.
- مقابله با ایران در حال حاضر مستلزم «مسئولیت سیاسی، رفتار محتاطانه و قاطعیت عملیاتی» است.
📌 یمن
🔸 وال استریت ژورنال: سعودیها میجنگند تا جریان جنگ داخلی یمن را برگردانند
- ائتلاف تحت رهبری ریاض برای جلوگیری از به دست گرفتن کنترل کامل شمال یمن توسط شورشیان حوثی تحت حمایت ایران، تلاش میکند.