📌 پیام نجوا
🔹امام خامنهای مدظلهالعالی: اصل قضیّه این است که چه ما بعداً به مجلس بیاییم چه نیاییم، کاری که تا الان کردیم مورد قبول خدای متعال قرار بگیرد؛ اصل قضیّه این است.
✍️در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
💠 @masaf_najva
📌نگرانی دشمنان از نیروی اسلام
🔹اسلام قدرت کوبندهاش را نشان داد. با قدرت کوبنده اسلام دستهای جنایتکار قطع شد. با دست اسلام خیانتکاران رانده شدند. اجانب احساس کردند جنبه کوبنده اسلام را؛ و میخواهند در جنبه سازندهاش اخلال کنند. ما به جنبه کوبنده اسلام، تا اینجا رسیدیم؛ و باید جنبه سازندهاش را هم به دست ملت، با پشتیبانی خدای تبارک و تعالی، شروع و به اتمام برسانیم.
🔹بدخواهان نمیخواهند ببینند، که جنبه سازنده اسلام نمایش پیدا کند در دنیا، تا مکتبهای دیگر را دفن کند. بدخواهان این چرخی که راه افتاده است.. نمیخواهند بگذارند که به راه خودش ادامه دهد و سازندگی کند. شما ملت باید بیدار باشید، و با صبر انقلابی، اشتغال به سازندگی پیدا کنید.
✍️امام خمینی (ره)؛ ٧ اردیبهشت ١٣٥٨
👈#صحیفه_بخوانیم
💠@masaf_najva
📌اربعین تمرین نظامسازی اجتماعی در حکمرانی اسلامی است
🔹اربعین ادامه عاشوراست اگر عاشورا نبود اربعین هم نبود، کاری که امام حسین(ع) با عاشورای بر سر نظام کفر و استکبار آوردند و اصلاحی که در امت ایجاد کردهاند این بود که امت را به مدار ولایت و توحید برگرداندند و به معروف دعوت کردهاند. اگر کسی از ولایت الهی فاصله گرفت نتیجه آن میشود حیرانی در همه امور، نتیجه حرکت در نظام توسعهای دنیایی "سرگردانی" است.
🔹البته کسی با اصل پیشرفت و تمدن مخالفت ندارد؛ ولی پیشرفت، غیر از سرگردانی و حیرانی و پیچیدهتر کردن امور است. پیچیدهتر شدن حرکت الزاماً تکامل و پیشرفت نیست. مثل بنیاسرائیل که چهل سال سرگردان شدند؛ واقعاً انسانی که وارد محیط ولایت نشد، مبتلا به سرگردانی میشود؛ میرود و میگردد ولی باز سر جای اول خودش قرار دارد! وادی بیرون ولایت نبیاکرم(صلیاللهعلیهوآله) و اهلبیت(علیهمالسلام) وادی سرگردانی است.
🔹اربعین ظرفیت تبدیل شدن به یک نقطه کانونی را دارد. البته باید توجه داشت که این ظرفیتهای تاریخی در مراحل مختلف ظهور پیدا میکنند و باید زمان تاریخیاش فرا برسد. به طور مثال کعبه پیش از اسلام هم وجود داشت، ولی بعد از ظهور اسلام موقعیت ویژهای پیدا کرد. کعبهی پیش از اسلام باید در دین پیامبر اکرم(ص) ضرب میشد تا به جایگاه اصلی خودش برگردد.
🔹اربعین تمدن و امتساز است
ماجرایی که به ظهور ختم میشود عاشوراست. تمدن و امتی که در عصر ظهور شکل میگیرد حول محور سیدالشهدا شکل میگیرد؛ چون عاشورا هزینه "ساخت امت" است و قلوب را متمایل به اهلبیت(ع) میکند. «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةً فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً». این شعلههای محبت امام حسین(ع) است که محبت را میسازد. پس وقتی عاشورا محور اجتماع قلوب بشود، زیارت سیدالشهدا و زیارت اربعین هم یکی از ارکان شکلگیری و "ساخت تمدن اسلامی" است. همانطوری که کعبه، حج و بیتاللهالحرام امتسازی و تمدن میکند، زیارت امام حسین(ع) هم امتسازی و تمدنسازی میکند.
🔹اربعین ظرفیت یکدست کردن جامعه شیعه را دارد
جریان اربعین یک پشتوانه 1400 ساله دارد لذا دشمن هرگز نمیتواند مثل آن را ایجاد کند. اربعین محور انسجام داخلی"جبهه مقاومت" بر محور محبت و برادری است. به همین جهت است که همواره دشمنان ومنافقان برای برهم زدن جریان اربعین به اختلافات قومی، نژادی، و زبانی دامن میزنند.
🔹اربعین تفرقهای که دشمنان قرنها در ملل مسلمان ایجاد کردهاند و مدام هم در آن میدمند را با روش تجمیع قلوب حول محور امام ازبین میبرد. اربعین ظرفیت یکدست کردن جامعه شیعه را دارد.
🔹اربعین، یکی از تجلّیات عصر ظهور است؛ یعنی نشان میدهد وقتی امام در روابط اجتماعی تجلّی کند، چه اتفاقی میافتد.اُلفَتی که در اربعین اتفاق میافتد، اُلفَتِ حولَالإمام است؛ یعنی اُلفَتی که بر محور محبّت امام و ولایت او شکل میگیرد. این اُلفَت میتواند به اُلفَت پایدار و ماندگار اجتماعی تبدیل شود.
🔹اربعین نمونه بارز تمرین نظامسازی اجتماعی در حوزه حکمرانی اسلامی است جریان غرب پرست و دنبالههای آنان به دنبال قطع این وابستگی هستند (مقصود وابستگیِ سياسی نيست، وابستگی فرهنگی است.) با زيارت اربعین مخالف هستند؛ چون میدانند ضدِ الگوی غربیِ توسعه است.
🔹جریان تحجر در دنيا اسلام هم با اربعین مخالف است. يعنی احساس میكنند اين زیارت، رقيب آن چيزی است كه آنها خودشان را پرچمدار آن میدانند. آنها همه تقدسشان به اين است که بهجای جهاد در راه خدا خودشان را خادمالحرمين میدانند.
🔹آنها فهمیدهاند كه جریان اربعين گسترش فرهنگ عاشوراست. پس برنامهريزی میکنند ، تا با انواع روشها همچون ايجاد اختلالهای فيزيكی تا جنگهای روانی، ايجاد اختلاف نژادی و قومی و مذهبی، آنرا برهم بزنند. پس به یقین برنامهريزی برای مختل كردن اين جريان، به انحاء مختلف، در دستور كار دشمنان است. هم ازطرفِ غرب و هم ازسوی جریان اسلام آمریکایی (هم غربگراها و هم متحجرين).
🔹در نقطه مقابل ما بايد مواظب نقشه دشمن باشيم و به عكس عمل کنیم و زیارت اربعین را تبديل به يك محور همگرايی بين همه موحدين عالم کنیم، اين ظرفيت در اربعين است.
🔹طرح شبه راهبرد شناختی دشمن است در حوزه داخلی یکی از اصلیترین راهبردهای شناختی دشمن، ایجاد شک و تردید بوده که از طریق مطرح کردن شُبهات گوناگون به دنبال اثرگذاری منفی و یا تغییر فرهنگ عاشورایی مردم ایران بودهاند در همین رابطه یکی از شایعترین شبهاتی که در این سالها مطرح کردهاند حجم هزینه کرد برای مراسم اربعین است؟
🔹پاسخ آن این است که اولاً مجموع هزینههای که توسط دولت انجام میپذیرد در مقابل حجم هزینههایی که به صورت خودجوش ومردمی اتفاق میافتد قابل مقایسه و ارزش گذاری نیست. ثانیاً یکی از اصلی ترین وظایف دولتها سرمایه گذاری، برنامهریزی و اقدام درحوزههای فرهنگی-اجتماعی است. تا ضمن حفظ ارزشها و آرمانهای مسلط بر جامعهای، انحراف و انحطاط در بین مردم ظاهر نشود.
🔹جنس هزینههای که دولت جمهوری اسلامی ایران در قضیه محرم و راهپیمایی اربعین انجام میدهد ( که عمدتا در حوزه سخت افزاری است ) در حقیقت سرمایهگذاری درحوزه زیر ساختهای فرهنگی کشور است که در صورت عدم تحقق آن، جامعه با آسیبهای جدی در حوزه فرهنگی–اعتقادی روبه رو میشود. که در نهایت درمان آن آسیبها هزینههای به مراتب گزافی را به دولت تحمیل خواهد کرد، در واقع جنس هزینهها از نوع پیشگیری است که هیچ عقل سلیمی منکر تزریق واکسن قبل از وقوع بیماری نیست.
🔹در پایان باید یادآوری کنم یکی دیگر از راهبردهای شناختی دشمن در فضایی رسانهای " کمرنگ جلو دادنِ عمق اعتقادات مردم نسبت به انجام مناسک دینی مثل عزاداری سرور سالار شهیدان و ملتهب نشان دادن وضعیت فرهنگی–اجتماعی مردم و بخصوص نسل جوان "کشور ایران بوده است. که حضور خودجوش و میلیونی مردم در هیات و بخصوص راهپیمایی اربعین که برآمده از عمق استراتژیک فرهنگی و ابراز ارادت بی اندازه آنان به اسلام و اهلبیت پیامبر اکرم (ص)دارد، خود نشان از شکست چندین باره پروژههای شناختی–رسانهای دشمن در ایران است.
✍️محمدحسن دهقانی کارشناس مسائل استراتژیک
💠@masaf_najva
الف) بایدها؛ قسمت سوم
🔹خوشبختانه قوانینی هم که وجود دارد، قوانین خوبی است؛ قوانین معقولی است. همین طور که مکرر عرض کردیم، بنبستی وجود ندارد. لذا مشاهده میکنید که در همین انتخابات، تا این مرحلهای که تا الان پیش آمدیم، روال قانونی جریان پیدا کرده. وقتی که از نامزدهای محترم سؤال کردند که اگر چنانچه شورای نگهبان نظری بدهد، شما تمکین میکنید، همهی آنها گفتند: بله، ما تمکین میکنیم. تمکین هم کردند. ما باید واقعاً تشکر کنیم از همهی این نامزدها؛ آنهایی که به نحوی صلاحیتشان احراز نشد. اینها گفتند از نظر شورای نگهبان تمکین میکنیم، و به قول خودشان عمل کردند و تمکین کردند؛ این نشاندهندهی اهمیت و ارجحیت قانون است، نشاندهندهی کاربری قانون است؛ چون قانون بر مملکت حاکم است. ممکن است بنده یا جنابعالی از قانون ناراضی هم باشیم، گاهی اینجوری است اما وقتی انسان در مقابل قانون تمکین کرد، حل اختلاف میشود، فصلالخطاب میشود؛ این نعمت بزرگی است، این برکت بزرگی است.
🔹مرزها با دشمن کمرنگ نشود
انتخابات مال ملت ایران است، مال جمهوری اسلامی است، مال اسلام است؛ مرزهاشان را با دشمن مشخص و متمایز کنند. من بارها به بعضی از افراد سیاسی که فعالیتهایی دارند و گاهی یک مخالفخوانیهایی میکنند، تذکر دادهام، نصیحت کردهام؛ گفتهام مواظب باشید مرزهای میان شما و دشمن کمرنگ نشود؛ پاک نشود. مرز وقتی کمرنگ شد، احتمال اینکه کسانی از این مرز عبور کنند یا دشمن از این مرز عبور کند و بیاید این طرف یا دوست و خودی غافل شود و از مرز عبور کند و برود به دامن دشمن، زیاد خواهد بود. مرزها را روشن کنید؛ مشخص کنید.
🔹با کرامت رفتار کنید
در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهایی که نامزد میشوند، چه آنهایی که طرفدار آنهایند، چه آنهایی که مخالف با بعضی از نامزدها هستند. جناحهای مختلف کشور، بداخلاقی و بدگویی و اهانت و تهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهایی است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال میشود.
🔹با مخالفان خود حرف بزنید و استدلال کنید
یکی از خصوصیات امیرالمؤمنین در ممشای سیاسیاش این بود که با دشمنان خود و مخالفان خود با استدلال حرف میزد و استدلال میکرد. در نامههایی که حتّی به معاویه نوشته است، با اینکه دشمنی بین معاویه و امیرالمؤمنین شدید بود، در عین حال او نامه مینوشت، اهانت میکرد، حرفهای خلاف میگفت، استدلال میکرد بر اینکه روش تو غلط است. با طلحه و زبیر که آمدند با امیرالمؤمنین بیعت کردند - اینها به عنوانی که میخواهیم عمره برویم، از مدینه خارج شدند، رفتند به طرف مکه. امیرالمؤمنین مراقب بود، از اول هم گفت که اینها قصدشان عمره نیست. رفتند و کارهایی کردند؛ حالا تفاصیلش زیاد است - حضرت اینجور میفرماید: «لقد نقمتما یسیرا و ارجأتما کثیرا»؛ شما یک چیز کوچک را وسیله و مایهی اختلاف قرار دادید، این همه نقاط مثبت را ندیده گرفتید؛ دم از دشمنی میزنید، دم از مخالفت میزنید. با اینها متواضعانه امیرالمؤمنین حرف میزند، توضیح میدهد؛ میگوید: من دنبال دشمن نمیگردم.
🔹در میدان سیاست صادقانه عمل کنید
این سلوک سیاسی امیرالمؤمنین است. وقتی نگاه میکنیم، میبینیم که این سلوک سیاسی عیناً با رفتار معنوی آن بزرگوار، همخوان و قابل تطبیق است و امیرالمؤمنین در همه جا، همان علی بن ابیطالبِ برجستهی ممتازی است که دنیا نظیر او را ندیده است.
🔹پایهی همهی خیرات در جامعه، تقواست. تقوای فردی؛ یعنی هر کس بین خود و خدا سعی کند از جادهی صلاح و حق تخطی نکند و پا را کج نگذارد. تقوای سیاسی؛ یعنی هر کس که در کار سیاست است، سعی کند با مسائل سیاسی صادقانه و دردمندانه و از روی دلسوزی برخورد کند. سیاست به معنای پشت هم اندازی و فریب و دروغ گفتن به افکار عمومی مردم، مطلوب اسلام نیست. سیاست یعنی ادارهی درست جامعه؛ این جزو دین است. تقوای سیاسی، یعنی انسان در میدان سیاست، صادقانه عمل کند.
🔹به امنیت ملی پایبند باشید
تقوای خدا به این است که فریب دشمن را نخوریم و تسلیم تحمیل دشمن نشویم. دشمن میخواهد بین ما اختلاف بیندازد. دشمن آرزو میکند که بین مسؤولان اختلاف باشد. دشمن آرزو میکند که در ایران جنگ داخلی باشد. دشمن نمیتواند ببیند که جمهوری اسلامی توانسته است این کشور را امن و آرام نگه دارد. در هرجایی و به هر بهانهای، چه جهالت کسی یا کسانی، چه غرضورزی کسی یا کسانی، اگر ماجرایی درست کند که امنیت را به هم بزند، دشمن خوشحال میشود.
💠@masaf_najva